-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
afoyem
tag
Üdv. 15000 forint körül melyik DAC-t érdemes választani?
-
Feck
tag
Köszönöm Bodz! És a többieknek is, akik segítettek eligazodni
Most került beüzemelésre a K 712 pro (kicsit meglepett, hogy már ezt is egy ideje Szlovákiában gyártják).
Már 6-7 óra burn-in után is érezhető a különbség az első meghallgatáshoz képest, ráadásul annyira új az R2R-11 is, hogy szinte még meleg
Nehéz szavakba önteni még, amit tapasztalok/hallok, egyszerűen élmény az egészKorábbra visszautalva: akkor maradok az eredeti USB kábelnél, a Neo d+ class B és a Supra játszott elgondolás szintjén, de ha nem okoznak komolyabb változást, maradok a gyárinál.
Jelenleg Foobar 2000 (v1.3.17) a zenelejátszóm, de letöltöttem a JRiver Media Center 24 trial verzióját, és hát... Komolyan elgondolkodtam, hogy megveszem, annyira megfogott! A foobart használva kicsit vékonyabb, világosabb a hangkép. A JRivernél pedig testesebb, sötétbe húzó, valahogy melegebb az egész hatás
Foobarnál semmilyen plugint/patchet nem használok, eredeti állapotban van. Biztos lehetne azon is "melegíteni", csak nem vagyok benne a témában.
JRiverre való áttérés esetén van bármilyen instrukciótok? Gondolok itt az Audio -> digitális kimenetre, hogy melyik lehetőséget válasszam a felkínáltak közül, bár nyilván evidens (pl.: default audio device, combo384 ASIO 1.03... nekem a digitális kimenet [ Arameno tech. USB driver 1.0.57 - WASAPI ] -n van) ill. a programon kívül érdemes-e egyéb drivert feltelepíteni + amire még nem gondoltam.Mindenesetre néhány évig - ahogy Ribizly is
-, nem kívánok hozzányúlni a rendszerhez, talán idővel a jumpereket kipróbálom, de egyelőre eszem ágában sincs megbontani a cuccost.
-
Brett001
aktív tag
Na egy kedves barátom nagyon megjárta az Audiolab Q-DAC-al. Egymás után 2 példány is bedöglött neki, a 2. alkalom után már a pénzt kérte vissza. Állítólag szériahibás sorozat volt. Nekem M-DAC-om van, szerencsére azzal semmi gond, de azért "kicsit" lehangoló, hogy egy ilyen nagy múltú cég így elkurvult.
-
bandi20
aktív tag
Sziasztok! Egy s7 és egy tab a 2016 -os tablet hangjának javítására keresnék erősítőt! Létezik ilyen ? Főleg zenét hallgatok és filmet nézek! Elvárás lenne jobb tér érzet dinamikusabb hang ! Olyan 15 -20 K a max ami lenne rá! Ha olcsóbb az sem baj! Köszi előre is !
-
Attipatti
tag
válasz
Az Én nevem #63585 üzenetére
Pont ezt mondom, hogy 30 euros erősítőhöz 100 euros táp... full fölösleges. Trabantba a bmw ülés...
inkább a 100 eurodbol vedd meg ezt és jóidő.
https://www.jofogas.hu/budapest/Ujszeru_Denon_PMA_495R_sztereo_erosito_gyari_tavjaval_70W_ch_80110447.htm
-
lapalapa
senior tag
válasz
fehér_ember #63576 üzenetére
Üdv a fedélzeten! (minden is számít)
-
niof
veterán
válasz
pkaresz #63588 üzenetére
Így rákeresve a Videoton rádiós erősítő kifejezésre, inkább valami ilyesmi rémlik. 6363S
Már nagyon rég volt (20+ éve), még ez sem biztos, de emlékeim szerint nem fadobozos kivitelű volt.
Egy haveromnál meg igen sokáig működött egy ilyen csoda, mielőtt Technics-re váltott volna. Annak idején, kispénzű diákként, mindent a végletekig használtunk, és ha már megjavítani sem tudtuk, szétszedtük alkatrésznek.
Mai füllel fogalmam sincs, hogy tetszenének ezek a Bowers-eim, meg a Rotel erősítőm után...
-
ribizly
veterán
Pedig akkor még igen nagyon gyerekcipőben járt itt minden. Mostanra sokat változott az izlésem, a hozzáállásom nomeg végre meg tudom határozni, hogy mit is keresek.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit lehet még komolyabb cuccokból kihozni, de innen már inkább nekilátok élvezni azt amim van, mert elmentem egy nem túl előnyös (és költséges) irányba.
-
hozelujiz
tag
válasz
#56474624 #63567 üzenetére
Én kb. harmad áron vettem és biztos vagyok benne, hogy messze nem fogom kihasználni (amúgy egy Y50-et váltott, mert kényelmetlen volt egy idő után...), de gondoltam még egy kis pluszt megér, ha már.
De rá kell jöjjek, hogy ez nem ilyen egyszerű és már kb. sírva fakadok...
@ (#63566) Bodz: Nem jó a 210, mert nem kapcsolható a kimenet...
Hasonló alternatíva (a 211-hez), ha rá is szánom magam az összegre? Vagy létezik az amazonos lehetőségen kívül valami olcsóbb? Sybasonic? (mondjuk tuti vám nélkül, alibabás kínaiakkal való levelezés mentes rendelési lehetőség?
köszi
-
Az Én nevem
csendes újonc
Üdv újra.
A felsoroltak közül jelenleg csak az erősítő van meg.. Én arra gondoltam ha már megvan, talán jobban megéri egyelőre venni egy kicsit komolyabb, akar 100 euros tapot hozza, hatha javit a hangján. ennyiert ugysem kapok sokkal jobb erosítőt, és akkor majd ez lesz a következő akció. És kitudja, talán a tápnak is hasznát veszem majd. De javítsatok ki ha egy hatalmas butaságnak találjatok az egészet és jobban is elkölthetném ezt a pénzt. Mondjuk kicsit megpotolni vagy gyűjteni még az erősítőre. Jelenleg nem tudok sokkal többet szánni rá (talán 200 euro) ezért is gondoltam hogy a forrásnál kezdem az upgradet és nem baj ha az erősítőm ideiglenesen nem illik a képbe. Különben nagyon uj vagyok a témában szóval nagyon örvendek bármilyen hozzászólásnak. Erősítő javaslatokat is szívesen várok, hogy mi lenne egy elfogadható megoldas. Tudom hogy előbb hallani kell őket, de mivel nem nagyon van viszonyítási alapom, ezért a tapasztalaitokra hagyatkozom. Viszont ha úgy gondoljatok a legjobb beszerezni egy 19v laptop tápot akkor azt teszem. -
szabeska
addikt
Hmm..akkor viszont marad az Edifier R2730DB, amely mindenféle bemenettel rendelkezik. Már a BX8 sem olcsó, átlépi a 100k-s határt, hát még ha több tízezret kellene csak arra költenem, hogy 2 eszközt ráköthessek
Vicc ez a millió csatlakozó. Az Edifiert is úgy kellett vadásznom, mert egy minden otthonban megtalálható toslinkes tv-t, és egy szintén mindenhol fellelhető rca csatlakozót nem építenek ám be alapból egy hangfalba... 5.1 házimozi pedig nem zenére való, vagy nagyon drága az ami nem bögreszett. Köszönöm azért!
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a témában, ide irányítottak. Adott 3 db eszköz:
Samsung UE50MU6102/PS4pro (toslink)
Mezei laptop, külső hangkártyával (kis jack)Tervezett hangfalak: M-Audio BX8 D3
A hangkártyát, és a tv-t is szeretném egyszerre rákötni a hangfalakra, ehhez DAC kell. Idézem lezso-t a hangfalas topikból:
"Ezt kábellel nem lehet megoldani. Neked egy olyan DAC (külső hangkártya) kell, ami ezeket tudja:
- van toslink bemenete (TV-hez)
- van USB bemenete (számítógéphez)
- van legalább RCA (de inkább szimmetrikus XLR vagy nagy jack) kimenete, amire a BX8-akat kötöd
- működik számítógép nélkül is
- lehet bemenetet választani magán a DAC-on (számítógép vagy TV)"Fejhallgatót nem kötök rá
maximum 15-20 ezer ft a keretBonyolult vagyok, tudom
Köszönöm a segítséget előre is!
-
-
Eugene Roe
őstag
válasz
csocsoszán #63570 üzenetére
1040$ + 30%-ért viszont már nem is kevés
-
fehér_ember
addikt
Ha valaki használ Presenter3-at, és úgy mint én, aki azt hitte hogy tökmindegy milyen usb kábellel; és nem akadt otthon más micro usb kábel mint pl. egy régi okosteló töltő/adatkábel, akkor azt simán érdemes lehet lecserélni mondjuk egy ilyen Oehlbach-ra. Én nagyon meglepődtem, soha nem gondoltam volna hogy egyáltalán számíthat egy usb kábel (ha egyszer működik). Errefel egy csomót tisztult a hangzás, ráadást úgy hogy előtte ezzel nem is volt bajom. Mostmegmár teljesen egyértelmű hogy visszatéve a telós kábelt, egy "mosott, kent" valamit kapok.
-
Attipatti
tag
válasz
Az Én nevem #63569 üzenetére
Bármilyen kapcsolóüzemű laptop táp. :-) Sokat nem ront a helyzeten. 19-21 voltos. De 24-ig jó vagy.
Amúgy ez az erősítő marhára nem illik a képbe. Raspival meg egy normális daccal 4 nagyságrenddel az erősítő felett vagy. Inkább szerezz valami 80 as évek beli videoton erősítőt. -
lapalapa
senior tag
válasz
Az Én nevem #63569 üzenetére
Szia!
Lehet hogy nagyon jó a belinkelt táp, meg kéne hallgatni, de nálam akkor lett minden sokkal jobb, amikor minden tápot lecseréltem lineárisra.
Arra jutottam, hogy ha a láncban bárhol van egy kapcsoló üzemű, akkor az elrontja a hangot, tehát a PC, a DAC és a külső HDD is analóg táppal megy.
A TPA is sokkal jobban fog szólni hagyományos táppal (trafó, graetz, jóminőségű puffer), legalábbis nálam így van, nekem is kapcsolóüzemű a végfokom. -
Az Én nevem
csendes újonc
Sziasztok!
Most tervezem kicsit feljavítani a hangrendszeremet, nem jut egyszerre mindenre pénz, szóval arra gondoltam egyelőre talán vennék egy komolyabb tápot ehhez a meglévo D-class típusu erősítomhoz: Breeze Audio TPA3116 , biztosan ismeritek.
Amire gondoltam még mellé, beszerzés alatt áll:
- Raspberry pi 3b+ (szerintem valami egyszeru 5v táppal hajtom majd meg)
- Allo Boss Dac v1.2 ( ezt ha minden igaz talán ezzel)Akkor a kérdésem a következő:
* Milyen tápot ajánlotok az említett erősítőhöz, amivel a legtobbet hozhatom ki belolle? Hány Volt legyen? Gondolom függ a hangfaltól. A hangfalpár ha jol emlekszem 60w és talán 8ohm. (valami 40 eves Bose pontosabban Interaudio 1A2000.
* Esetleg szükséges-e majd a kis Raspberry-nek is valami jobb táp, egy ilyen ? Vagy ha megszuntetem a dac közti kapcsolatot akkor nem lesz hatással a zajos táp a dac-ra is?
Nagyon szépen köszönöm, és ha bármiféle ötletetek, javaslatotok van, azt is szivesen meghallgatom, még lehet változtatni bármin.
Ha esetleg rossz topikba írtam, elnézést de valamikor régen itt olvastam előszőr a tápokrol, szóval remélem lesz valaki aki örömmel segít.
-
ribizly
veterán
Én azt gondolom, hogy a jelenlegi eszközeimmel is sokkal komolyabb szinten másztam bele ebbe a témába, mint valaha kellett volna. De ennél már nem érzem azt, hogy volna értelme nagyon feljebb menni.
A fejes vonalon is inkább csak ilyen kíváncsiság ami hajt, hogy meghallgassak még néhány modellt, de vásárolni már célzottan nem akarok újabbakat. -
törölt tag
válasz
hozelujiz #63563 üzenetére
Én sem eredeti árán vettem a K550 mk2-t, hanem akcióban kvázi féláron, de ettől még a hangminősége nem "feleződik". De említhetnék még rengeteg példát, pl. vintage fejhallgatókat, hangdobozokat, amikhez az ember a hangminőségének megfelelő mostani ár töredékéért jut hozzá, de ha nem tesz alájuk megfelelő cuccot, akkor nagyon nem fognak úgy szólni, ahogy egyébként tudnának.
-
Bodz
nagyúr
Szerelmes vagyok.
R-28.
(#63563) hozelujiz: Legyen a 0210, úgyse vett még senki.
(#63565) ribizly: Tényleg nem kell neked RME. Komoly sebeket ejtene a lelkeden, hogy eddig feleslegesen költötted a pénzt...
Na jó, kicsit túlzok, gonosz is vagyok, de ijjjesztően remek kompakt eszköz technikailag (jah, pro audio cég, mentesen minden hifis mágiától), aztán lehet a hangja nem tetszene, az más dolog.
-
ribizly
veterán
Na elgyengültem és megrendeltem az NFB-11.28-at MagnaHiFi-től.
Nem éppen a legjobb az €/Huf, de ez van.Amúgy futottam még egy kört az osztrák eladóval, hátha csak Ő nem tudja jól, de kiderült közvetlenül Kínából rendelte a gyártótól (2017 végén), de a fotókon látszott, hogy teljesen stock verziót. Úgyhogy maradt az új. Igazából ettől tovább már úgysincs nekem (RME nem kell
), így meg lesz lehetőségem kicsit összehallgatni a Korg, Korg + X-Szekeres II, NFB-11.28 (nomeg annak a különböző beállításai) forrásokat és eldönteni melyik illik leginkább az itthoni rendszerbe és melyik megy be melóba.
-
hozelujiz
tag
Jogos, amit mondasz, de, a fejhallgatót nem az eredeti árán vettem és nem szeretnék még egyszer annyit költeni vagy többet az erősítőre. Zenét szerintem ritkán fogok vele hallgatni, de mindenképp jó lenne, egy kis minőségnövekedés (a soundsticknek is) az alaplapihoz képest. Persze akkor már nem egy 3-4 ezrest, pont azért néztem a felsoroltakat. Viszont hiába olvasgattam, nem sikerült kideríteni, mit tudhatnak a SB-ek erősítés terén.
A LogiLink UA0210 pedig a jóval gyengébb lehet minden téren a 211-hez képest...Akkor inkább az lenne a kérdés,(a korábban említett szempontok alapján) hogy Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 PRO vagy LogiLink UA0210 Hi-Fi USB?
Köszi.
-
-
lapalapa
senior tag
válasz
Z.É.T. #63545 üzenetére
Szia!
Nekem RED-em van, FIIO EX1-el hallgatom (gyári nagylyuku gumival), AQ ezüstözött OTG kábellel.
A kettő új ára együtt 100e körül van, próbálgattam többször ennyibe kerülő hordozható kütyüket, de nem cserélnék.
Ez a páros így együtt teljesen mindenevő, bármit hallgatok rajta az q-jól szól (klasszikus, könnyű, zúzós, szelíd,
Hans Zimmer, bármi..). Van sub tartományom is meg ütős basszusom.
Megvan az a képessége, hogy teljesen bele tudok feledkezni, mondjuk ez munka közben nem mindig jön jól.
LG G4 telefonnal hallgatom, annak az eredeti hangját ehhez képest említeni sem érdemes.
Van viszonyítási alapom, otthon wadiát hallgatok hd800s-el, analóg tápokkal.
Szerintem...
Szóval egy próbát megér.
Bejáratott cuccot próbálj meghallgatni., jobban jársz. -
Bodz
nagyúr
válasz
hozelujiz #63559 üzenetére
Én is a 0211-re gondoltam.
0210-ről semmit sem tudunk.
Az alap gond az, hogy aprópénzből akarod egy jó fejes kiszolgálását megoldani. És ez nem a milliwattokról szól elsősorban. Dac-nak jó az U7, dac/amp kombóként kapnál a K550-nel egy jó kis "a macska farkára léptek" jellegű vinnyogó hangot. X-Fi 5.1 teljesen felejtős. Omni még el is megy egynek, de a 0211 sokkal jobb.
Nem könnyíti meg a dolgot az sem, hogy váltogatni szeretnél a kimenetek közt. Ha ezt elengeded, akkor X-Fi HD USB. Bedugod a fejest, némítja vonal kimenetet. -
ribizly
veterán
-
Tim82
félisten
-
Bodz
nagyúr
válasz
Tragger #63549 üzenetére
Oké.
A Schiit párosból találtál használtat? Máshogy nem nagyon fog a keretedbe beleférni.
(#63553) hozelujiz: Legyen a Logi, bár a K550 jobbat érdemelne legalább erősítőből. Igen, lehet váltogatni a kimenetek közt, ha be van dugva minden.
Sabaj D4 volt már? 170 euróért dac/amp, távirányítóval, még bluetooth is akad. "Delicate compact sound sharp weapon".
-
hozelujiz
tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni USB-s külső hangkártya vagy DAC/Fejhallgató erősítő vásárlás ügyben.
Egy ASRock B250M Pro4 alaplapban lévő Realtek ALC892 Audio Codec helyet szeretnék valami nem túl drága megoldást. Egy AKG K550 MKIII -öt és egy Harman/Kardon Soundsticks III - at kellene kiszolgáljon.
A fejhallgatót többnyire játékra használnám, amit jó volna rendesen meghajtani és egy AKG Y 50-es mikrofonnal (headset kábel), aminek nem ártana némi javítás az alaplapi hangkártyához képest. Ezen kívül még zenehallgatásra is lenne, de filmezésre egyáltalán nem.
Aztán lehessen könnyen kapcsolni fejhallgató és 2.1 között.Amiket néztem:
-Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 PRO
-ASUS Xonar U7 MKII
-Sound Blaster Omni Surround 5.1
-LogiLink UA0210 Hi-Fi USB (ezen lehet kapcsolni a kimenetek közt, ha be van dugva minden? német amazonon találtam 15-16k körül, van más országon belüli beszerzési mód, hasonló áron?)A külső hangkártyákról nem találtam semmi konkrét számot az erősítésre vonatkozólag. Elérhetik a Logilink 100mW/32ohm - os értékét?
Melyik volna a legmegfelelőbb és miért a fent említettekhez?
Esetleg más megoldás, ebben a nagyon max. 20k-s árkategóriában?
Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget. -
Ear001
addikt
A felépítése miatt majdnem mindegy, milyen a terhelőimpedancia, kraft az meg dögivel van benne pláne egy fejes erősítőhöz képest.
Mezével próbáltam a prototípust, azzal jó, de ide kell szúrnom egy megjegyzést. Tényleg marha sok mélye tud lenni, de minél jobb lánc van előtte, annál inkább veszít a basshead jellegéből, és rendeződnek el valós hangokká az amúgy csak felrakódásnak tűnő dolgok. Ez evidenciának tűnik, hogy a jobb forrás jót tesz a hangnak, de sok feje ettől csak zavarba jön, de a Meze nálam remekül lekövette az elég szélsőséges javulást.
A Sennheiserek velem nem kompatibilisek, erre nem mondanék semmit.
A Beyer Amiron Home viszont a mennyekben repült az Anttal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest