- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
válasz
MasterMark #106544 üzenetére
Jótól kérdezed, azt sem tudom mi az
-
szabeska
addikt
válasz
Bogyó bá' #106540 üzenetére
Igen, de most ez a setup, baratnom 70 eves apjanak vettuk a hangfalakat, aki kapott egy ilyen erositot valakitol, amire az orsosmagnot, magnot, lemezjatszot stb ra tud kotni, de a pc-t nem, emiatt kellene a dac, mondjuk a 30-at is soknak erzem melle
Esetleg hasznalt ami kijonne olcsobban, PuMbA?
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Yamaha A-S300 - Monitor Audio Bronze 100 6G - PC
Ehhez szeretnék egy DAC ajánlást, itthon beszerezhető, 20-30k között, lehetőleg olyat amivel nem kell bajlódni (béna szoftver stb)
-
szabeska
addikt
Logikus a váltás, emiatt lesz akadálytalan a hang útja
Ezek be vannak pipálva
Naja, 48 jó lenne, de ha 44.1-re állítja magát egyszer, utána úgy is marad, pc újraindítás után is
Ezért kérdezem a resampler-t foobarhoz, ha az 48-ra "húzná" a zenét, akkor mindig, bármi történik, fix 48-on maradna a dac beállítása. Érdemes? Ha igen, melyik beépítettet használjam a kettő közül?
-
szabeska
addikt
Oh, akkor rosszul emlékeztem. Azt hittem, így oda a bitperfect lejátszás, a windows bekavar a hangba, és valami nem stimmel a beállításokkal. Pedig meg voltam győződve, hogy pár hónappal ezelőtt valamiért nem volt más hang foobar mellett. A hangerő csúszkás dolgot úgy értettem, hogy amikor foobar/asio aktív, a windows hangerő csúszka nem állítja a hangerőt, és ez így is kell legyen ugye
Egyébként ezt ajánlásra mindig 100-on tartom. Ezek szerint a wasapi pluginnal kevertem, ami viszont tényleg exkluzív működik?
Más: resamplert érdemes használni, van értelme? Ha jól láttam, kb minden FLAC zeném 44,1-es mintavételezésű (foobar ablak alján írja), a dac is erre áll be, ha elindítom a lejátszást, attól függetlenül hogy mit állítottam be a saját szoftverében ('asszem 48 az alap). Kell ezt piszkálni, vagy jóvanazúgy? Scarlett Solo 3rd Gen.
-
szabeska
addikt
Üdv!
Foobar+Scarlett Solo gondom van. Be van állítva az asio a lejátszóban, mint eddig, de pl youtube hangja is megy párhuzamosan. Hova lett az exkluzív mód ?
Vagy én emlékszem rosszul, és ilyenkor nem is kell tiltania minden más hangot a foobar/asio-nak?
Szerk: a windows hangerő csúszka viszont tiltva van lejátszás közben, ahogyan kell
-
szabeska
addikt
Nagy gondok nem voltak vele szerencsére, nem említettem. Mindenesetre bátor voltam, beszereztem inkább egy 3. gen Scarlett Solo-t, aminek elődeit inkább dac-nak ajánlottad, a tesztek is jók róla úgy láttam, és nem is bántam meg, barátibb a drivere (a Tascam csinált furcsa dolgokat), teljesen jól finomhangolható a hangerő (még a D3-nál is jobban), és szimmetrikus kimenettel szerelték, szóval a Roland kábelekről sem kellett lemondanom
Tesztelni mondjuk nem tudom úgy, hogy véleményt is alkossak róla itt írásban, a szobaakusztika szar (és az is marad itt az új albiban az amerikai konyha miatt), és nem is próbáltam még sok dac-ot hogy feltétlen észrevegyem a változást (bár nincs kizárva hogy menne, csak pont lakás váltáskor kötöttem be
), mindenesetre ugyanolyan szépen szólnak vele a Tannoy-ok, mint eddig
-
szabeska
addikt
XLR csatis, és csak egy van rajta, szóval nem
Majd jönnek az okosok, hátha van ötletük.
Hangoknál 3 lehetőségem van:Érdekes, az első lehetőségen hagytam, ahol nem lehet hangerőt állítani egyáltalán, mintavétel és bitmélység sem állítható, 24/44,1-en van. Win újraindítás után automatikusan átment a második opcióra, ahol viszont lehet hangerőt állítani winben. De nehogy már ez legyen a megoldás :/
-
szabeska
addikt
Megjött a Tascam 2x2 a Tannoy 802 pár mellé. Hát, kipróbálni is nehézkes, mivel negyed milimétert tekerve a hangerő potin is hangos így este :/ Windows hangerőt nem is lehet, nem is szeretnék tekergetni. A hangfalak negyed állásban vannak, azokat is vegyem minimálra? Elég brutál, ha véletlenül hozzáérnék a potihoz és felcsavarodna, valószínűleg felrobbanna az egész lakás... Arról nem beszélve, hogy a sztereo képnek is annyi, mivel a két hangfalon nem ugyanolyan hangerő van azonos potiállásnál
Normális, hogy ilyen eszeveszett hangerőre tervezik ezeket a cuccokat? Vagy én bénázok el valamit... Mindenesetre most mérges vagyok
-
-
szabeska
addikt
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy Sabaj D3-at használok egy pár Tannoy 802-höz.
Mivel már nincs szükségem optikai bemenetre, sem külső tápellátásra vagy fejes kimenetre, elgondolkodtam, hogy eladnám, és lecserélném egy komolyabb darabra, kizárólag pc-s használathoz, és akkor már balanced (xlr) kimenettel.
Megérné-e lecserélni egyáltalán, mondjuk max. 10e Ft ráfizetéssel, kihozna-e többet egy másik dac a hangfalaimból, amiben nincs ennyi "extra" mint a Sabajban?
Hangerőszabályozás azért kellene...
-
szabeska
addikt
Oh, félreértés ne essék, kizárólag a PS-hez szeretném az ötpontegyet, attól függetlenül, hogy a Tannoy is visszaadja a teret, de ha ketten játszunk/lövöldözünk/autókázunk, akkor már borul a háromszög, stb. Tehát csak próba volna az egész, kíváncsiság, mert még sosem volt ilyen szettem, főleg nem PS-hez/játékhoz, hogy javítja, vagy rontja-e a játékélményt (ponthogy a Tannoy pár miatt) az 5.1-es hang
Ennyit nekem megérne, s ha nem jön be, Genius elad, DAC visszaküld
Csak gondoltam, előtte azért rákérdezek itt is.
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Szerintetek egy ilyen alkalmas lehet arra, hogy a PS4 Pro hangját átküldjem mondjuk egy Genius 5.1 Home Theater csodára?
Olcsó megoldásban gondolkodom, csak úgy, próba/miért ne alapon, ez az ár még ingerküszöb alatt van, de ha szar/nem működik/elromlik/nem viszi át a DTS és társait amit a PS4 kitol magából, akkor marad a jelenlegi Tannoy 802 pár a játékhoz is.
-
szabeska
addikt
Még nem vagyok otthon, de mindent tesztelek majd. Csak eléggé magas hangerőnél kezd torzulni, amilyen hangerőn nem is hallgatnám a panelban, max nagyon ritkán.
Ha akad olyan kábelem, kipróbálom.
laptop -> usb kábel -> Sabaj D3 -> 2 rca-2 rca -> 2 Mackie a sorrend.
Konnektor csak egy túlfeszvédős van a környéken, de meglesem másikkal.Egyébként tegnap telepítettem újra a win10-et, de mindent ugyanúgy állítottam be mint volt, lehet csak placebo, de mintha előtte nem produkált volna ilyet. De lehet, hogy csak szimplán nem csavartam fel eddig ennyire. Mindenesetre szerintem sem kellene ezt csinálnia kvázi fél hangerőn egy ilyen monitor párnak
-
szabeska
addikt
Üdv! Felteszem itt is a kérdésemet, lévén itt is vannak szakik
Érdekes dolgot vettem észre:
Mackie mr6 mk3 pár - level potik félállásban
Sabaj D3 - rca-rca kábel
Foobar, flac, asio beállítvaMagasabb hangerőn torzul a hang, recsegősen, mint amikor egy olcsó hangszórót teker fel az ember, és nem bírja a cucc. Persze panel miatt csak egy pillanatra vettem fel, de lehet, hogy kis mértékben torzul alacsony hangerőn is, csak nem hallom úgy. Torzulhat halkabb hangeron is, csak en nem hallom, vagy ez csak nagy hangeronel jelentkezik?
Hangfal hangerő maxra és dac halkabbra állítása nem segített, ugyanolyan hangerőnél jelentkezik a torzítás.
Mit próbáljak, állítsak, bármit, hogy jó legyen? Vagy a dac egyszerűen ennyit bír, és pont?
Köszönöm szépen!
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Ilyen DAC-ot keresek, a lehető legkisebb keretből (Mackie MR6 MK3 / TV / LAPTOP):
- van toslink bemenete (TV-hez)
- van USB bemenete (számítógéphez)
- van legalább RCA (de inkább szimmetrikus XLR vagy nagy jack) kimenete <- RCA-nagy jack minőségi kábelem van otthon)
- működik számítógép nélkül is
- lehet bemenetet választani magán a DAC-on (számítógép vagy TV)
- hangerő állítási lehetőség! -
szabeska
addikt
Hmm..akkor viszont marad az Edifier R2730DB, amely mindenféle bemenettel rendelkezik. Már a BX8 sem olcsó, átlépi a 100k-s határt, hát még ha több tízezret kellene csak arra költenem, hogy 2 eszközt ráköthessek
Vicc ez a millió csatlakozó. Az Edifiert is úgy kellett vadásznom, mert egy minden otthonban megtalálható toslinkes tv-t, és egy szintén mindenhol fellelhető rca csatlakozót nem építenek ám be alapból egy hangfalba... 5.1 házimozi pedig nem zenére való, vagy nagyon drága az ami nem bögreszett. Köszönöm azért!
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a témában, ide irányítottak. Adott 3 db eszköz:
Samsung UE50MU6102/PS4pro (toslink)
Mezei laptop, külső hangkártyával (kis jack)Tervezett hangfalak: M-Audio BX8 D3
A hangkártyát, és a tv-t is szeretném egyszerre rákötni a hangfalakra, ehhez DAC kell. Idézem lezso-t a hangfalas topikból:
"Ezt kábellel nem lehet megoldani. Neked egy olyan DAC (külső hangkártya) kell, ami ezeket tudja:
- van toslink bemenete (TV-hez)
- van USB bemenete (számítógéphez)
- van legalább RCA (de inkább szimmetrikus XLR vagy nagy jack) kimenete, amire a BX8-akat kötöd
- működik számítógép nélkül is
- lehet bemenetet választani magán a DAC-on (számítógép vagy TV)"Fejhallgatót nem kötök rá
maximum 15-20 ezer ft a keretBonyolult vagyok, tudom
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vírusirtó topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos autók - motorok
- Bluetooth hangszórók
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest