- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Androidos fejegységek
- SONY LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
attiss66
senior tag
válasz bkercso #103697 üzenetére
ezt megértettem elsőre, ja nem mint ahogy a felét még most se értem, de olvasom
"Érdemes elolvasni az adatlapjaik első oldalán a leírásukat. Az egyik poz., a másik neg. tápba való."
itt az LT3088 és LT3015 feszültségszabályzókról van szó?"A jó hanghoz érdemes olyat választani, aminek a kimeneti impedanciája állandó a hangfrekis tartományban (ha ezt nem közlik, akkor a zaj spektrális sűrűsége legyen állandó, az korrelál ezzel)"
akkor ez a két fesz.szabályzó nem a tápnál van, hanem az audio résznél és az abba való kondikról van itt szó? Vagy a táp.-nál van, de hatással van a hangra a minősége?
de te nem ezeket ajánlod, hanem a Kmultiplier-t, mert az jobb, mint a két említett fesz.szabályzó?
A Kmultiplier-t megemlítem majd a szám.tech.-es ismerősnek, hogy ismerős e neki.túl sok kérdést tettem fel, most nem tudom melyik válasz mire vonatkozik
ennek a szövegnek az elolvasása után megiszok egy teát, hogy felfrissüljek
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz attiss66 #103696 üzenetére
Érdemes elolvasni az adatlapjaik első oldalán a leírásukat. Az egyik poz., a másik neg. tápba való. Sok paramétere van egy ilyennek, az említettek gyorsak, sokféle kimeneti kondival stabilak (wide SOA), kis dropouttal beérik és nagy áramot tudnak, illetve párhuzamosíthatók. Gondolom, drágák is.
eBay-en lehet kapni kész LDO-paneleket.
A jó hanghoz érdemes olyat választani, aminek a kimeneti impedanciája állandó a hangfrekis tartományban (ha ezt nem közlik, akkor a zaj spektrális sűrűsége legyen állandó, az korrelál ezzel).
Ezen kívül egyik LDO sem "végtelen gyors", és mivel visszacsatoltak, nagyfrekis terhelésre alacsonyabb frekvenciás belengéssel válaszolnak, ezért illik a kimenetükre tenni egy pár 100 kHz-es CLC-szűrőt. Akkor igazán jók. Digitális részek, illetve végfokok keresztezése tud ilyen nagyfrekit termelni, amit illik távol tartani a kimenetüktől.Én egy Kmultipliert ajánlok: olcsó és kb. az egyik legjobb, ami elképzelhető. Visszacsatolatlan, megépíthető fix feszültségre is (Zener-dióda kell a kistranyó báisa és a GND közé, kb. 1-2mA-rel terhelve) és építhető pluszos és mínuszos is belőle. Szabad előszűrni is, lehet LDO-val is vagy akár csak egy L(R)C-szűrővel.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
attiss66
senior tag
Ezen az oldalon szervizelik [link] , tuningolják a Denon3910-et. Említenek két feszültségszabályzót, ami szerintük nagyon jó a 3910-hez. Kérdés, hogy csak méltatják, amit a Denon használ a 3910-hez/ LT3088 és LT3015/, vagy saját ötlet a tuningoláshoz? Nem tiszta, hogy az egyik jobb e a 3910-hez, mint a másik. Az se tiszta, hogy csak az egyiket vagy másikat, vagy mindkettőt egyszerre használják a lejátszóban, és az se tiszta, hogy a táp-hoz, vagy egyéb helyre használják. Ha nem ez van benne eredetileg, miért jobb ez, mint ami benne van gyárilag? Meg lehet venni készen egy ilyen fesz.szabályzót, vagy alkatrészekből kell megépíteni? Ha mind a kettő , akkor melyik jobb, a kész, vagy az alkatrészekből összepakolt/ mármint, hogy lehetőség van válogatott minőségi alkatrészekre/?
[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
válasz Gzula[HUN] #103683 üzenetére
Akkor iBasso DC06 Pro vagy Fiio KA3?
Vagy iBasso DC04 Pro (ezt nagyon dícsérik több tesztben is) vagy Fiio KA13 - bár ezek Cirrus chipesek.
Valaki?
Turenkarn
-
PPePe
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi kapcsán:
Vettem egy audio-technica ATH-M50x fejhallgatót (első általam nem "eldobható" kategóriába sorolandó fejhallgatóm), ami egy 2020-as Macbook Air-ről csodásan szól , viszont az asztali gépről, amit egy realtek ALC892 hajt meg, valami siralmas. (MSI B450 tomahawk)
Igyekeztem minden létező windows és realtek beállítást végignézni és bár kicsit tudtam javítani a helyzeten, de se hangerő, se részletesség kapcsán nem tudtam közelíteni az almás gépről elérhető szintet.
Mivel 50%ban monitor / tv előtti játékhoz vettem a fejhallgatót, ezért örülnék, ha ott is jól tudna teljesíteni.
Tudnátok valamit ajánlani, hogy javítani lehessen a helyzeten?
Örülnék, ha lenne valami belépőszintű megoldás, amivel ezt 15-20k között meg lehetne oldani, de ha szükséges 30k-ig el tudok menni.
Illetve milyen beállításokat illene belőni, hogy zene / játék kapcsán valami arany középutat lelhessek? (zene kapcsán nem lesz semmi nagy durranás forrás kapcsán, mindösszesen spotify)
Előre is köszönöm a segítséget! -
-
Ba cy lus
addikt
válasz SunMount3r #103687 üzenetére
De csak akkor, ha a macska jól meg van reggelizve.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Tyrel #103675 üzenetére
Csak spekuláció részemről, de pont pár napja volt egy hasonló kérdés, és akkor az ibasso Dc06 volt, ami valamiért előkerült. Pontosan már nem emékszem, mert most bennem van 3 sör, meg majd 2 deci whisky. Egyébként ezzel a "tunninggal" kicsit nagyobb lett a tér az aktuálisan használt fejhallgatóban, bár a részletek mintha kicsit mosottá váltak volna. Van tesója is, a DC 06 pro. Fogalalam sincs milyen a hangja, de sabre dac van benne.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz bitrograde #103542 üzenetére
Nem változott a véleményem az HA-501-ről. Van most egy endgame DAC-om, AMP-om, fejeskábelem és fejesem. Innen már tényleg csak a digitális forrást lehet bütykölni meg másik szerezni még endgame fejest.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
nLali
őstag
válasz emiki6 #103676 üzenetére
Nekem nincs építve "audio pc" .
Azért gondolom azt, amit írtam, mert volt nálam Pi és Thinkerboard és egyiket se hallottam jobbnak egy kicsit se, mint a számítógépemet.
Én vettem egy pci-e sínbe való usb bővítőkártyát, abba van beledugva a dac. [link] Sata táp csatlakozóval kell megtápolni. Alapból az én gépem usb kimeneteinél talán leheletnyivel lett tisztább a hang. Innen nem is egyenesen a dacba, hanem egy usb izolátorba megy az usb kábel. Az izolátor megléte nálam inkább azért hasznos, mert az izolátort lehet külső táppal hajtani. Magyarul a dakom, ami egyébként csak usb-ről tud táplálkozni, így mégis kaphat usb-n szűrt tápot. Az izolátort egy lieáris, jó táp eteti, így a daknak is az adja az ampert.
Még az hozott változást, amikor megszűrtem a bővítőbe menő sata táp 5 és 12 voltos ágait. Levegősödött a hang.
Régóta tervben van, hogy a kártyán levő órákat alacsony zajú, itt ajánlott típusokra cserélem. Talán kari szünetben az is meglesz.
Kártya+ szűrő+ órák talán kerülnek 12-15 ezer forintba mindenestől és megmarad a pc kényelme.
Ha málnába, vagy valami más streamerbe gondolkodik, akkor jön a kütyü ára és ugyan így a táp, szűrés, órák cseréje stb...Nem lesz olcsóbb.Bérelhető reklámfelület
-
emiki6
veterán
válasz nLali #103674 üzenetére
Tudsz ajánlani konkrét terméket?
Mondjuk nemrég kapott a mini itx gépem egy vga-t, így már nincs hely pl usb kártyának.
Az optikát lehet ki kéne próbálnom amúgy, állítólag az jobb az ud 301-ben.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
USB-s DAC/AMP választáshoz szeretnék segítséget kérni, a következő paraméterekkel:
- Ne legyen túl drága, nagyon max. 40-50 ezer, de nem cél a keret kitöltése
- Win11 laptoppal használnám, ne legyenek driver-es gondjai
- Minél kisebb legyen, kb. csak egy "dongle". Ne kelljen neki külön hely a laptop körül, használható legyen úgy, hogy csak a kábelen lóg.
- Ne kelljen hozzá saját szoftver, ne kelljen EQ-zni, ne kelljen SuperBass-t meg Scout Mode-ot meg hasonló f*szságokat kikapcsolgatni, semmit... Csak úgy out of the box szóljon jól és kész, ne kelljen szórakozni vele.
- Legyen nagyon jó barátságban egy Fidelio X2HR-rel!
- Symphonic/Power Metal, Synthwave és klasszikus zene szóljon jól vele.
- Legyen jobb mint egy Dragonfly Black...Nyilván a fentiekből kiderül, hogy egy X2HR-hez keresek DAC/AMP-ot, és hogy jelenleg egy Dragonfly Black-kel használom, de nem szeretem. Maga az X2HR egyébként nagyon jó és tudom, hogy nem vele van gond. A Dragonfly-nek van egy furán fémes hangja, a középtartományt nagyon sajátosan... torzítja... Nem tudom, hogy kell ezt audiofil nyelven megfogalmazni, nem tudok rá jobb szót a fémesnél, de egyáltalán nem tetszik amit csinál... Talán erre mondják, hogy meleg hangja van, nemtom, nem értek hozzá...
Az lenne az ideális hangkép számomra, ha mélytartományban elég erős lenne, a felett viszont neutrális. A Dragonfly Black teljesen elrontja a zenéket, pl. ez a szám még a laptop integrált ALC3306-tal is sokkal élvezhetőbb, legalábbis a középtartománya egyértelműen.Amilyen megoldásokra gondolok, ill. amiket eddig találtam:
- FiiO KA sorozat (fióka )
- iBasso DC sorozat
- Ifi Go LinkA fejhallgatós topic-ban azt mondták, hogy az X2HR-hez leginkább az ESS Sabre chipes DAC-ok passzolnak, de a fentiek közt több ilyen is van, pl. a Fiio KA1 mint egyik legolcsóbb versenyző... Nyilván ez csak egy vélemény volt, több is érdekel, szóval please help!
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
nLali
őstag
válasz Bogyó bá' #103673 üzenetére
Szerintem a PC fejlesztése nem hoz rosszabb eredményt. Tudod te, hogy milyen irányba kéne menni, csak rákívántál egy új kütyüre.
Úgy gondolom, hogy nem joker kártya a streamer pc ellenében. Ne dobd el a számítógép adta kényelmet, inkább a hifibogárra szánt összeget pc csiszolgatásba tedd szerintem.Bérelhető reklámfelület
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz RetepNyaraB #103672 üzenetére
De a cél nálam nem az asztali PC "tehermentesítése" lenne (távmunkában melózok, így napi 10-12 órát ülök a gépem előtt - közben végig szól a zene), hanem kizárólag a hangminőség további javítása. Semmi más nem indokolná egy streamer használatát.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bogyó bá' #103671 üzenetére
Egyáltalán nincs baja a wiimpro burrbrown dacjának. Használtan 60k körül semmit nem kapsz kábé, ezt meg igen, komplett felülettel, beépített kliensek és hozzáadhatók egyaránt. Rendkívül jó az ár\érték aránya.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz s4tch #103670 üzenetére
Köszi, meggyőztél. Viszont a CyberFriend által linkelt cikk szerint a Málna alapból nem szól valami jól.... ... azt "hegesztgetni", tuningolni sem tűnik nagy biznyicnek... Marad az asztali PC egyelőre. WiimPro-t meg nem akarok: annak nincs USB kimenete, a buherált kínai DAC-om viszont látatlanban jobb lehet, mint ami abban van.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Bogyó bá' #103668 üzenetére
Ne vedd meg, nem segítek.
Nyilván segítenék, de tényleg ne vedd meg. Régi volumio (v2.x) van csak rá, illetve DietPi, semmi más. Nem érdemes vele foglalkozni. Elavult, ez van. A streamerek átka, hogy legalább annyira fontos a rajtuk futó és a kapcsolódó szoftver, mint maga a hardver.
-
CyberFriend
tag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz s4tch #103667 üzenetére
De egyáltalán (Linuxos hozzáértés nélkül) működésre tudnám bírni? Volumio megy rajta, és képes lehet Tidal + Spoty folyamatos streamelésére? Esetleg ha megvenném, akkor segítesz életre kelteni?
#103669 CyberFriend: köszi, már olvasom is!
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bitrograde #103664 üzenetére
Nagyon szépen kösz a tippet, jövőre bele vetem magam az ügybe (most, így karácsony előtt vészesen deficites a költségvetésem.... )
Ha jól értelmezem a most olvasottakat, akkor ez egy speciálisan audiora kitenyésztett málnaPC, zajszűrt USB-kimenettel, digi és optikai kimenettel (opcionálian - nekem nincs rá szükségem), gyönyörű dobozban. Tehát minden járulékos xopás nélkül bele vethetném magam egy ilyennel a Raspberry-zésbe. Az ára is korrekt.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz s4tch #103658 üzenetére
Az Allo nagyon tetszene, de "out of stock" mindenütt, a gyártónál is....
-
fehér_ember
addikt
válasz Sword #103654 üzenetére
Olyat nem tennék rá aminek hajtásigénye van. Egy ilyen ujjnyi dongle szerintem nem arra való, sőt még egy dap se. A cobaltba nekem elég a hangzás + ha egy átlagos fülhallgatóval elvan. Fejesből max. nagyon könnyen hajthatót tennék rá.
Amikor hd 660 s-t tettem rá, akkor már hallani lehetett hogy erősítenie kell és az nem megy valami jól neki, a hangja bánta kárát. Ez van, tény hogy nem egy microfluentamp.[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Bogyó bá' #103656 üzenetére
Használt ifi Zen Stream. Nem ajánlom, sok rá a panasz.
Amúgy pedig a málna, amit bitrograde is javasol. Vagy Allo USBridge. Más nem nagyon van usb-vel.
A Wiim Pro ezzel együtt megfontolandó. Igaz, coax a kimenet és van benne dac, viszont szoftveresen zökkenőmentesebb élményt nyújt, mint a málna.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Urak! Létezik egyáltalán olyan, Tidal és Spotify-képes streamer emberi áron (100k HUF alatt, lehet kínai is, sőt!), ami nem tartalmaz DAC-ot? Ja, és USB kimeneten adja ki a jelet magából a külső DAC számára?
A lényeg maradt le: és ami természetesen jobban szól, egy közepes audio-PC-nél?
#103657bitrograde: Akkor ez lesz a következő projektem?[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
fericske írta mindig hogy megtáncoltatja a fején a fejhallgatót. Az háby decibel?
-
Sword
őstag
válasz -NoVa- #103653 üzenetére
Akkor jó elvileg ott nem kéne "megtörnie" egyébként sem, de azért jó, ha tartja vmi.
@fehér_ember: pl. én, nekem volt Cobalt, eladtam, nem tetszett, nem kellett. Erő volt benne, mint az őrült, de a tisztasága számomra nem volt megfelelő.
@CoroStar86: én is néztem... de 130++-t sokalltam érte, csak dongle-ként használva, minden másra van minden más Aztán lehet egyszer meghajlokThe lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
-NoVa-
addikt
válasz Sword #103650 üzenetére
Ragasztva lesz lassan ott is hőre lágyuló cuccal, más nem kell. Nem kell látszania, elég pusztán stabilnak lennie. Az meg, hogy nincs kiálló rúd, mindegy kb, a Yinman 2.0 Limited Edition fa nyúlványában sincs semmilyen gumi/szilikon, csak a nyers könnyű kábel mozgathatóan. Bírja.
-
fehér_ember
addikt
válasz CoroStar86 #103651 üzenetére
Van akinek a cobalt alapból nem bejövős. Én pl. nem tartozok közéjük.
-
CoroStar86
aktív tag
válasz nobela #103631 üzenetére
Elöljáróban annyit mondanék az iFi Go Bar-ról, hogy frissen, ropogósan a dobozából kivéve, a Dunu DK-3001 Pro-val, Pentaconn-on keresztül már most totálisan megsemmisítette a Cobaltot. Telefonról és laptopról hallgattam eddig, kizárólag YT-számokkal és sima CD-minőségű FLAC anyagokkal, mindenféle szűrő, bass-kiemelés meg csili-vili nélkül. Nagyon ritka nálam, amikor egy új audio cucc vásárlása után nem húzom a számat minimálisan (az elmúlt 10 évből kb egy pár KRK Rokit és a TMP stack esetén fordult ez elő), de ez egy ilyen kütyü. Fülig vigyor, és az összes klasszikus kedvenc újrahallgatása, ez a tapasztaltabb fórumtársaknak szerintem mindent elmond. Minden pengőt megér, nagyon sok átlag júzernek mindenes-endgame lehet (nyilván nem a topiklakóknak).
-
-
Sword
őstag
válasz btraven #103648 üzenetére
NIncs párna, fül irányába néz a "diszk" forma és úgy kell behelyezni.Tehát "bele kell dugni" a fülbe. Nem forgatható, fix, úgy áll a fülbe rakható rész, ahogy a képen.
Itt van több kép: [link][ Szerkesztve ]
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
válasz SunMount3r #103641 üzenetére
A feleségem karácsonyig ilyet:
Sony vertical in ear:
Karácsony után már Phoenix-el tolja.
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
btraven
őstag
válasz SunMount3r #103641 üzenetére
Ez az igazi Ilyesmi volt nekem is. Nem Sony.
-
btraven
őstag
válasz SunMount3r #103637 üzenetére
És természetesen mindenki csak Koss Porta Pro fejest használ hozzá.
-
-NoVa-
addikt
válasz SunMount3r #103637 üzenetére
Telefonos? Hát nem mindenki billentyűzetről hallgat zenét? (FIIo KB3)
Avagy kissé túltolták a bármigyártást.
-
SunMount3r
nagyúr
Vége a telefonos zenehallgatásnak, egy új korszak kezdődik :
[link] -
nobela
senior tag
Szia, a másik kettőhöz viszonyítani nem tudom, de szerintem a DX5 Lite ezért az árért elég komoly cucc.
A dual Sabre DAC része kifejezetten jó, a D70 Pro OCTO mellett is simán megállja a helyét (meglepetésre nagyobb a tere, több a magasa nyilván mert Sabre, de a mélye is).
Az OCTO persze részletesebb és dinamikusabb, de hát az már más árkategória.
Az amp része is vállalható. Elég combos, max 1,8W. Nem rossz, de én itt is feljebb léptem (persze többszörös árért... )
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
Gzula[HUN]
addikt
Használd egészséggel. Én a DX3Pro+ -t próbálnék ki mellé, az ESS ES9038Q2M chippel legalábbis szerintem jól kijön. Nyilván a DX5-el se lenne szar, de lehet első körben maradnék az olcsóbbnál. Mondjuk én utána olvasgatnék a Loxjie D30v2-nek is. Ugyanaz a chip van benne, mitn a Dx5-ben.
[ Szerkesztve ]
-
mor
tag
Sziasztok,
Megérkezett ma az X2HR, jelenleg egy SB AE5-el hajtom, eddig nagyon tetszik, még ismerkedünk. Viszont azon gondolkodok, hogy vajon milyen lenne egy DAC/AMP-ról hajtani. Ezen kívül van még egy DT770Pro 250, de lehet később mást is kipróbálnék.
Most ott tartok, hogy 3 készülék van a kalapban (max.150K). Ezekről informálódok jelenleg.
Fiio K7
Topping DX3Pro+
Topping Dx5 LiteA Fiionak a digitális potméterét szokták negatívan emlegetni, ez mennyire valós probléma?
Ezekről kinek mi a véleménye? Esetleg van még valami ajánlott ezeken kívül?
-
CoroStar86
aktív tag
válasz fericske #103632 üzenetére
Pár TWS-t én is próbálgattam. Változatos okokból nem próbálkozom velük többé: gyalázatosan alacsony max hangerő, pocsék hang, fülből kiesések, gyenge akksi, csak zsebbe rakott telefonnál is hallgathatatlanul akadozó hang, egy éven belül kifolyt akksi, "állkapocstól függő hangzás" (nem tudom jobban megfogalmazni - evés/rágás közben, fejedet elfordítva mondjuk zebrán szétnézéskor - torzult hangzás). A Dunu vezetékes fül körüli megoldása annyira stabil, hogy szerintem Tyson bácsi sem tudná lepattintani a fejemről.
nobela: igen, nézegettem párat (Cayin, Questyle, stb.), talán ez a legjobb. A fogyasztása miatt aggódom kicsit. Sacc/kb 4 éves Xiaomi Mi 9SE-re lesz kötve, a maga kemény 3800 mAh-s akksijával. Nem baj, erre van a powerbank...
-
fericske
addikt
válasz CoroStar86 #103629 üzenetére
Én letudtam most a kényelmes (és minőségi) mászkálós zenehallgatást egy Final ze3000-el.
Meglepő mit tud szólni egy tws manapság. -
nobela
senior tag
válasz CoroStar86 #103629 üzenetére
"Ha szeretnék a Tisztelt Fórumtársak, egy beszámolót rittyenthetek róla 1-2 héten belül"
Naná hogy szeretnénk, annak idején én is nézegettem a cuccot. Dongle-ök között talán az egyik legjobbnak tűnik.
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
fattyu
veterán
válasz bitrograde #103627 üzenetére
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
CoroStar86
aktív tag
Rövidesen érkezik hozzám egy iFi Go Bar. Egy AudioQuest Dragonfly Cobalt leváltására lesz hivatott. Ez lesz az első szimmetrikus DAC-om, szimmetrikus kimenettel és egyáltalán az első tapasztalásom szimmetrikus-téren (egy Dunu DK-3001 Pro lesz rákötve 4,4mm Pentaconn-nal). Vásárlásnál fő szempontok voltak a hangminőség javulása (bár a Cobaltot nem nehéz überelni kategórián belül, eléggé divat cucc), a fizikai hangerőszabályzók (Android alatt, natív USB DAC-támogatással néha számváltások között leszakította a fejemet a füles) és a natív DSD-támogatás. Ha szeretnék a Tisztelt Fórumtársak, egy beszámolót rittyenthetek róla 1-2 héten belül.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bitrograde #103627 üzenetére
Jó színed van! Hánytál?
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bitrograde #103622 üzenetére
Már megint másik avatarod lett?
-
bitrograde
senior tag
Tegnap megérkezett végre kölcsönbe a Ferrum Oor, hogy az OTL mellett kipróbáljak egy másik, a Hifiman HE6SE meghajtására képes fejhallgató-erősítőt. Járt már egyszer nálam, akkor egy Meze csúcsragadozó társaságában, és nem sikerült megkedvelnem. Ennek oka abban keresendő részben, hogy az Oor önmagában, rendes táp nélkül képtelen kifutni magát. Saját, PC-s tápjával nem rossz, de van benne egy kis mű íz. A cső sokkal folyékonyabb, az Oor egy picit felkeményedik. Amint feldúsul a zenei anyag, úgy "lassul" be a hang, mintha minden hangjegyet le akarna játszani, mintha minden lecsengést hagyni akarna végig futtatni, csak valahogy nem sikerül neki, mert folyton időzavarba kerül. Most kondipakkal megszelídített akkumulátorokról hallgatom, és sokkal simább, jobban kiegyenlített a hang, de jól hallhatóan visszaesett a dinamika. Ez bizonyos zenéknek nagyon jót tesz, mert bármilyen "több" azonnal "sok" lehet (éppen a 2016-os Lajkó-lemez forog, talán ezért írom ezt: azonnal és kegyetlenül mutatja meg, ha húz valamerre egy rendszer). Az akkumulátor el is vesz valamit abból az "életteliségből", amit az OTL még csak nem is szimmetrikusan hajtva a HE6SE-t, de tud (kb. negyedáron), miközben a hang "gyors" az akkuról is a Ferrumon. Ráadásul a Ferrum tere elég furcsán képződik meg: mert a hang kívülről jön ugyan, de nem marad kint a térben, hanem mintha a fejemben belülre akarna kerülni. Az OTL ezt is másképp adja elő: a tér szellős, a hangokból kirajzolódnak a hangszerek és az általuk belakott tér és a zene (a Kodály Központ akusztikai tere működik hasonlóan).
Ízlések vitatkoznak persze ezen a szinten már egymással. Mert hát egyáltalán nem rossz a Ferrum, de attól tartok, igazán egy rendes épített táppal szólalna meg, vagy a sajátjával, ami meg annyiba fáj, mint maga az erősítő. Találtam még itthon egy tápot, amit az OTL-em készítője követett el, majd azzal is kipróbálom, csak meg kell néznem, hogy jó-e csatlakozó polaritása. Mert hát ebből a rövid kis szösszenetből is kiderülhetett: a tápellátás minősége és milyensége igenis rengeteget tud számítani.
Felkészül: Violectric 280. -
woldy
csendes tag
válasz RetepNyaraB #103501 üzenetére
Köszi szépen a tippeket srácok!
-
btraven
őstag
válasz bkercso #103618 üzenetére
Majd kipróbálom az MCTH-t. Annál mindig az a tünet hogy szól valahogy és emelem a hangerőt, de a minőség marad ugyanaz.
De ha bizonyos erősítők változnak hangerővel akkor a mérések már megint nem érnek semmit. Vagy ilyen vízesés/waterfall diagramot kellene csinálni minden hangerő ponthoz.
-
btraven
őstag
válasz bkercso #103601 üzenetére
Ennyire megváltozik egy erősítő dinamikája meg hangja hangerő esetén?
30 éve vettem ezt a 3 CD válogatást. Csak azért mert nagyon akciós volt. Nem vagyok egy Motörhead rajongó. Én szolid hangerőn hallgatok zenét. Ezt a Motörheadet is összesen vagy 10x hallgattam meg. Hogy jó, de semmi különös. Na de most ezen a DVD player->Atom->Grado vonalon nagyobb hangerőn ez brutálisan jól szól. Normálon meg olyan petyhüdt semmilyen.
Majd kipróbálom más erősítővel is.
Nem az van hogy rövidebb ideig lehet nagy hangerőn is zenét hallgatni? -
btraven
őstag
válasz RetepNyaraB #103609 üzenetére
A felirat se biztos. Akartam venni McIntosh IC kábelt pár dolcsiért, de jobban megnézve Mcintosh volt.
-
bkercso
nagyúr
válasz RetepNyaraB #103609 üzenetére
Anno rendeltünk alibabáról (onnan csak cégek rendelhetnek) pár kiló krómot. Meg volt adva az ár, de a tisztaság nem. Rákérdeztünk a kínai eladónál, hogy milyen tisztaságú, mire visszakérdezett, hogy milyen kell. Nyilván olyan, amilyen, de akkor azt írja a számlára...
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
OPiiPO
veterán
#103585 Abdallo: ezeknek is utánanézek, köszi
#103581 lapalapa: köszi
#103580 fericske: köszi
#103569 emiki6: hja kérem, úgy azért könnyű ha tudod mi a termék helyes neve
#103567 s4tch: köszi, még kialakul, lehet megkereslek privátban
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Dorien
veterán
válasz Ba cy lus #103607 üzenetére
Jah, értem. Nálam RCA-RCA IC kapcsolat van. Persze fejhallgatóként így is dobhártyaszaggatóan hangos max. hangerőn, csak asztali hangszóróként nem.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bogyó bá' #103594 üzenetére
Persze, csak szorgos barátainknál a szitázott felirat dizájnja az eredeti a cuccból. Tényleg nem gondolod komolyan...
ui.: ettől még ezek ocsmányul árazott, lehúzós bullshitek - na de Shenzenben meg abból élnek, hogy töredék áron hitetik el a wannabe highenderekkel, hogy azt kapják, ami rá van írva. Pedig nem kell messzire menni hozzá; elég annyi, hogy Kínában azért fogy a "nyugati" réz, mert ők nem nagyon tudják minőségbiztosítva összehozni azt a tisztaságot, amit utána promotálnak neked. A kínai trafó már eleve gyengébb minőségű, mert gagyi a tömeggyártott alapanyag. stb. Ettől még lehet és mindig is lehetett bomba üzletet kötni Alin, csak szerencsejáték és főleg nem ajánlható ultimate solutionként.
Akkor már a saját, felvállalt, tisztességes márkáik nyújtanak jó budget alternatívát (ld AT Audio, bár ott is bele lehet futni a 10X szorzóba, ha épp nem figyelsz)"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
-
bitrograde
senior tag
Korán karács-harács.
[kép] -
Dorien
veterán
válasz btraven #103600 üzenetére
Ami nekem nagy öröm a Topping A30 Pro + régi HiFiman HE400 kombóval, hogy high gain mellett nem kell nagy hangerő a részletek előcsalogatásához. Minden ott van kellő részletességgel, feszesen, tömören, testesen már alacsony hangerőn is.
Érdekes módon a CompositeAmp ezzel a fejessel nagyobb max. hangerőt tudott leadni a poti csutkára tekerésével, mint az A30 Pro, pedig teljesítményben nem egy kategória a kettő. Itt is látszik, hogy a teljesítmény és erősítés nem ugyanazt jelenti.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
emiki6
veterán
válasz btraven #103600 üzenetére
A csöves cuccok akkor szólnak legjobban, ha ki vannak hajtva. Legalábbis a gitár és bass erősítőknél ez a "szabály".
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- The Thing Remastered teszt
- EA Sports WRC '23
- One mobilszolgáltatások
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest