Hirdetés
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
btraven #12607 üzenetére
Én szódabikarbónát használok sütőpor helyett, nincs olyan erős mellékíze, de a hatása ugyanaz, és a gyomornak is jobb.
Ebből is kb. fele mennyiséget használok, mindenbe, mint amennyi javasolt.
Milyen receptet használtál? Egyébként, a linzerből akár ki is hagyhatod, sokan nem tesznek bele. -
Moleman
addikt
válasz
btraven #12267 üzenetére
Az mindig jó móka, nemrég az asszonyt is rábeszéltem, hogy megtanítom kacsát bontani, tök ügyesen szétszedte.
Én mindig mániákusan tisztán tartom az egyik kezem, ha esetleg mégis hozzá kell nyúlnom valamihez két kézzel, akkor szaladok kezet mosni és csak utána folytatom a munkát.
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
btraven #11217 üzenetére
A te esetedtől függetlenül mondom. Persze, hogy van különbség... ezer paraméter alapján lehet őket összehasonlítani. A lakossági szempont a tápérték táblázatban és az esetleges bio vagy nem bio gazdálkodás megkülönböztetésében kimerül.
Egyébként... egyáltalán nem biztos, hogy ettől émelyeg a gyomrod. -
krizmo_
Topikgazda
-
fradi81
veterán
válasz
btraven #11197 üzenetére
Nem szeretem ezt főleg amikor feljön munka közben. Aldiban vettem múltkor üveglapot az és a fa deszka is jobban bejön.
bugizozi
A hagyományos nagyméretű szitát használom a liszt átszitálására, ilyen is van de sosem kerül a kezembe, talán mert sokat kell nyomogatni hogy átmenjen rajta fél kiló, rázni könnyebb -
jerry311
nagyúr
válasz
btraven #11197 üzenetére
Szerintem csak akkor ha használod rajt a méreteket/rajzokat. Én pl. simán a pulton nyújtok, gyúrok. Majdnem mindegy, hogy azt takarítom vagy amit még pluszban ráteszek, mert valamennyi liszt úgyis megy a pultra is. Meg nem is készítek semmit amit nagyon pontosan kellene formázni.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
btraven #11191 üzenetére
Nem szükséges bele sütőpor, ha van benne akkor "szellősebb" a tészta, viszont deformált lehet. A klasszikus linzertészta 3:2:1 arányú.
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
Van aki szokott tenni bele 1 tojás sárgáját is, de én ezt általában kihagyom.Ha kekszet csinálok, akkor szoktam belegyúrni aprított csokit, vagy aprított aszalt gyümölcsöt, valamint magvakat, ill. vaníliás cukrot vagy aromát, reszelt citromhéjat stb... persze ezeket nem egyszerre.
-
-
jerry311
nagyúr
válasz
btraven #11129 üzenetére
Attól függ mennyire nézzük szigorúan. A paradicsom pl. gyümölcs.
Ha arra gondolsz, hogy van-e benne hús, arra a válasz, hogy nincs.Összetevők:
Tészta (85%): BÚZALISZT, pálmaétolaj, keményítő, étkezési só, ízfokozó ( E621), cukor, SZÓJASZÓSZPOR (SZÓJA, étkezési só, ízfokozó (E621), cukor, élesztőkivonat, maltodextrin), sűrítőanyagok (E412, E415, E466), savanyúságot szabályozó anyagok (E500i, E501i), nedvesítőszerek (E451i, E452i, E450ii), színezék ( E150d) Ételízesítő csomag: étkezési só, ízfokozók (E621, E635), cukor, fokhagymapor, gombapor, hidrolizált növényi fehérje (SZÓJA, BÚZA, ÁRPA, maltodextrin), vöröshagymapor, paradicsompor, SZÓJASZÓSZPOR (SZÓJA, étkezési só, ízfokozó (E621), cukor, élesztőkivonat, maltodextrin), maltodextrin Zöldség csomag: sült fokhagyma szeletek, szárított sárgarépa, szárított metélőhagyma Ízesítőolaj csomag: növényi olaj ( SZÓJABAB olaj), sült fokhagymaolaj, piros paprika A termék nyomokban SZEZÁMMAGOT, FÖLDIMOGYORÓT és ZELLERT tartalmazhat. -
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
btraven #11038 üzenetére
IKEA 365+ VÄRDEFULL Zöldséghámozó, fekete - IKEA
ez az egyenes pengés új nekem
-
cucka
addikt
válasz
btraven #11031 üzenetére
Igen, nagyon jól használható. Olyat kell venni, aminek mozog a pengéje, az azért van, hogy jobban lekövesse a zöldség felületét.
Nekem egy random olcsó kerámia pengés van, asszem a sparban vettem, tökéletesen működik, nem kell ezt túlgondolni.A videót nem értem, ki az a balfasz aki úgy hámoz, ahogy az elején mutatja?
-
Beni2360
félisten
válasz
btraven #11031 üzenetére
Én most vettem Aliról nagyon szuper oldalkéses hamozót 2 db-t és 3 az 1-ben többfunkciós gyümölcs- és zöldséghámozó, vágókés, reszelő és aprító – a tökéletes konyhai eszköz! A 3 az 1-ben többfunkciós gyümölcs- és zöldséghámozó, vágókés, reszelő és aprító – a tökéletes konyhai eszköz!
Alis Link
Ja és van egy sima pengés és egy re és pengés. -
válasz
btraven #11033 üzenetére
Azzal a fix pengéssel speciel én semmit nem tudok hámozni, akkor már inkább egy sima kés
De a spárban szoktam látni ha olyat szeretnél.
Amit lentebb linkeltál az tök jó zöldségre (krumplira) de kell kés alakú is ha olyan forma zöldség kerül a kezedbe.Ha visszább lapozol a topikba nemrég volt ilyen hámozókról eszmecsere
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
btraven #10548 üzenetére
Én polentának szoktam hívni.
Annyira nem kell túlgörcsölni az arányokat.
A legtöbbször tejjel és cukorra szoktam megfőzni a kukoricadarát, aztán felszeletelem és vajon megsütöm, majd lekvárral tálalom.Például 30 dkg dara - 1.5 liter víz
Ez teljesen jó arány.Mennyi ideig kell főzni? 20 perc, 30 perc?
10 perc alatt simán megfő, de úgyis látni fogod rajta, ha már elkészült(krémes állaga lesz és besűrűsödik). -
#73820095
törölt tag
válasz
btraven #10166 üzenetére
Simán legyalulom, és vajaskenyér mellé ényhén sózva.
Legyalulom vékony szeletre v zsülienre, lesózom, aztán fogy, ahogy fogy. Hőmérséklettől függően elkezd fermentálódni, és baromi finom. Most is van még itt egy xhetes majdnem fél üvegem, ma este is elfelejtettem enni belőle, mert csak a zellerszár járt a fejemben, oszt fermentálhatja magát tovább.
-
válasz
btraven #10166 üzenetére
Ha szereted a szendvicsbe a zöldségeket, akkor ajánlok valamit kipróbálásra:
Pucold meg, vágd fel jó vékony csíkokra (ha bejön akkor veszel majd egy julienne-szeletelőt [link] ). Tedd egy befőttes üvegbe és adj hozzá:
3 evőkanál rízsecetet
2 evőkanál cukrot
2 teáskanál szezám olajat
fél teáskanál sótÚgy a jó, ha ellepi, tehát lehet több a rízsecet (nem olyan erős, mint az ecet), vagy lehet hígítani kicsit vízzel, de akkor enyhébb az íze. Fedőt rá, rázd össze és tedd a hűtőbe 1 napra. Másnap felvágottas, húsos szendvics tetején próbáld. finom lesz.
Ha ez sok volt akkor pucold meg és edd úgy mint a piros retket.
Ha bejön és megvan a juliennre vágód, akkor adj mellé sárgarépát ugyanúgy szeletelve. Még jobb lesz.
-
válasz
btraven #10032 üzenetére
Csak serpenyős vagy reverse sear steak-kel kapcsolatban tudok nyilatkozni. Általában vagy közvetlenül, vagy legkésőbb 1 órával a sütés előtt sózom, előbbi esetben az ozmózisnak még nincs jelentősége, egy kellemes kérget kap a hús minimális folyadékveszteség mellett. Egy órán belüli sütésnél tudok problémát elképzelni, mert ilyenkor a hús még nem szívta vissza a só által kivont nedvességet.
Egy vagy annál több órán túl meg igazából ízlés kérdése, ilyenkor kicsit intenzívebb a húsos íz, de ezzel a módszerrel viszonylag ritkán dolgozom. Nyilván hosszabb idejű pihentetés során jobban átveszi a só (és egyéb fűszerek) ízét a hús teljes térfogata, de szerintem nem törvényszerű, hogy minden alㄜkalommal több órán át pácolni. Larousse Cuisine egyébként sütés közbeni sózást is ajánl.
-
totron
addikt
válasz
btraven #10032 üzenetére
Utólag. Én így oldom meg.
Az idézett szöveg egy buzgó háziasszony sorainak tűnik, de aki amatőr. Ezekből a kellekből soha nem sül ki jó, rendszerint kritikátlanul való átvettségek adódnak tovább dogmákként. Így fűszereződik el akár egy Angus is.
Pác/BBQ kultúra: átlag vagy az alatti minőség esetén van értelme szerintem és cukor nélkül. Tud jó lenni. Drága alapanyag meg csak annak való aki érzi, hogy mikor nem kell rásegítés. Jó sznob szövegelésnek tűnhet ez így, de sebaj.
A konkrét kérdésre: némileg fő, ha sózottan adsz neki kérget, de ez a legtöbb ember szemében szőrszálhasogatás. Van minimális eltérés, mintha sótlanul hevül.
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
btraven #8544 üzenetére
A valóság az, hogy még mindig ki vagyunk szolgáltatva természetnek. Amilyen az adott év búza termése, az határozza meg alapvetően a belőle készült liszt minőségét... Innen sok további opció van...
Ha jó akkor elvihetik egy részét külföldre, mert többet fizetnek érte...
Ide hozhatnak gyengébbet... és keverhetik is...
Adhatnak hozzá különböző minőségjavító szereket...
Ha eredendően gyenge a termés és javítani kell, az meg helyből nem jó...Szóval a nagy márkák éppen mindig annyi információt tüntetnek fel amennyit szükséges. Nem többet és nem kevesebbet. Amilyen az törvényi szabályozásunk olyan a leinformálhatóság is.
A kisebb malmok ezért jók, mert minőség orientáltak és nem mennyiség... cserébe nem 200-300 egy 1kg lisztjük...de az legalább garantáltan rendben van.Random BL-55 lisztben van 9g fehérje... míg a KBL-100-ban 14g. (per 100g)
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
btraven #7339 üzenetére
Kevés vízben odateszed a spenótot, csak éppen annyi víz legyen rajta, hogy ne ragadjon le, amíg felenged. Pár percig főzöd, amíg fő elkészíted mellé a rántást. Olajat hevítesz, amibe annyi lisztet teszel, amennyit felvesz(ez azt jelenti, hogy kényelmesen tudod keverni, és nem áll össze), ha kapott egy kis színt rányomsz 1-2 fokhagymagerezdet(nem előbb különben megég a fokhagyma, és keserű lesz), néhány másodpercig pirítod csak, majd leveszed a tűzről, és adsz hozzá egy kis tejfölt, közben habverővel folyamatosan kevered, hogy ne legyen csomós(ha mégis az lesz rámész botmixerrel). Már csak annyi dolog maradt, hogy hozzákeverd ezt a rántást a spenóthoz és kevergetés mellett összefőzöd őket, ha besűrűsödött el is készült, (kb. olyan állagot kell kapnod, mint a puding) . Ízlés szerint sózod. Én nem szoktam semmi mást hozzátenni, így a legfinomabb.
Mindig így készítem, nekem ez jött be a legjobban.
Nagyon egyszerű, hamar elkészül, csak az első alkalom lesz nehéz, utána már egyszerűen fog menni.
-
válasz
btraven #7330 üzenetére
Nem muszáj:
Elkészítés:
A mirelit parajt lábosba rakjuk, hozzáadjuk az előzetesen tejbe áztatott zsemlét.
Ízesítjük vegetával, fokhagymával és felöntjük még a 2 dl tejjel.
Forrásig főzzük, majd egy botmixerrel pürésítjük, hogy szép sima legyen az állaga.De egy rántás/habarás se tart semeddig - csak plusz egy edényt kell befogni - ami lehet szempont
-
válasz
btraven #7234 üzenetére
Ha gyanús egy hús, hogy öreg jószágból származik, akkor hagyom egy fél napot húspuhító sóval (papain enzimel) pácolódni.
De pl. tárcsán sütés előtt a tarját mindig kezelem pár órát papain enzimmel, sokkal szaftosabb, puhább lesz a hús.
Oldalast meg mindig sütőzacskóban kezdek sütni, abban biztosan megpuhul, utána teszem tepsibe, így nem rásül a csontra a hús, hanem szépen leomlik róla
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
btraven #5987 üzenetére
Erről még nem hallottam, csak csirkénél. Úgy lesz kívül ropogós, belül pedig omlós, ha nincs túlsütve, felhevített serpenyőben hirtelen megsütve szokták elkészíteni, ez a rozé kacsamell.
Én úgy is szoktam még készíteni, hogy megpirítom mindkét oldalát, (comb, mell) és sütőbe teszem addig amíg le nem omlik a csontról. Így jobban szeretem, egyébként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt méretű Delonghi ECAM 23.210.B automata kávéfőző
- Elektromos rollerek eladók kiváló áron (500/750 Watt)
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- 3 db Bestron TORONY VENTILÁTOR AFT760W hibátlan újszerű állapotban NAGYON OLCSÓN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest