Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
boeing
őstag
Aerosoft honlapjárol tölhetö a repülö szimulátoruk a Rise of Flight Demoja.

[link]Elég igéretesnek tünik.
-
Bundee69
tag
Az FTX megjelentetett egy free kiegészítőt FSX-hez amivel first person üzemmódban lehet bóklászni gyakorlatilag bárhol.
Akit érdekel: [link] -
v!ct0y
veterán
Valaki használ x fire-t ?
Mert nálam egyszerúen nem ismeri fel az fs9 et pedig eddig videókat is csináltam meg minden most meg sehol. Még a nem telepített játékok közt sincs benne. -
Korcsii
őstag
hát jah, meg azért rengeteget fejlődtek már a hardverek a megjelenés óta... mégiscsak kb 6 éve jelent meg... mondjuk olvastunk már rá példát itt is, hogy még a mai vasakkal is sikerülhet belaggoltatni

amúgy [link]
nekem még nem lehet, de 2 avatar már kikerült a kezem alól (bár az egyikbe más is belenyúlt még)
szerk: de be vagyok ma lassulva...
-
fatal`
titán
válasz
Gizmo94
üzenetére
A próbléma inkább avval van, hogy menesztették a fejlesztőgárdát így esély sincs egy esetleges SP3ra. :/
Érdekes, de mintha az FS9 (ugyan nem játszottam vele akkor egyáltalán) kevésbé bugosan jelent volna meg (az optimalizálatlanság mindig is jellemző volt a sorozatra, ha jól tudom megjelenéskor az akadás még az FS2000-re is jellemző volt, az összes verziót utól kellett érnie a hardvereknek). Összesen egy patch jelent meg hozzá és az sem volt méretes darab.
-
Korcsii
őstag
van egy jó hírem: sikerült felszabadítani párszáz gigát a HDD-n

csak kedvem nincs kínlódni a FS2004 meg kiegészítői telepítésével
amúgy nekem avatar alapján beugrik általában, hogy ki mivel repül

-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms
üzenetére
Valószínűleg így van. Alighanem gyorsan piacra akarták dobni a játékot, bár valószínűleg még nem volt piacérett. Ezért gyorsan rámentek a látványra és a grafikára (optimalizálni már ezt sem sikerült) és a fizika valóban nem tűnik kidolgozottnak egyáltalán.
Ha belegondolunk, a demoja egyszerűen egy vicc, az egész olyan elkapkodottnak tűnik. Meglehet,hogy a sok crash is ennek köszönhető,hogy az FSX az SP1 és SP2 dacára is bugos, valahogy olyan érzése van az embernek néha,hogy egy beta verzióval van dolga....
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94
üzenetére
Lehet, hogy összeesküvéselmélet, de már több itteni kollégával beszéltük, hogy az FSX szimulátor részével mintha kevésbé foglalkoztak volna a készítők. Kevésbé jó a gépek repülési modellje, az egész fizikája, kicsit arcade jellegű "játék", sőt idéző jelek nélkül: j-á-t-é-k. Nekem van egy olyan érzésem, hogy erről a problémáról sem az Active Sky tehet, hanem az FSX "ügyetlenebb" szimulátor része.
-
-
andorra
őstag
válasz
Gizmo94
üzenetére
Hogyan jelőlhetnénk szavak nélkül, ki miről beszél, képes formában?
FS9 jelőlése a hozzászólás alatt:
_________________________________________________________________FSX jelőlése a hozzászólás alatt:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
( Nem kell komolyan venni! )
-
Gizmo94
veterán
válasz
Korcsii
üzenetére
Nem, nem csak nálad csinálja, nálam is.. Pontosan ugyanezekkel a hibákkal küzdöttem én is, teljesen ez volt a helyzet. Mintha az én gépemről írtál volna. Akkorákat zuhantam robottal,hogy csak néztem. Egyszerűen néha meghülyül a progi és ha már alacsony magasságon teszi, hiába kapkodtam, hogy stabilizáljam a gépet, volt,hogy nem sikerült és úgy odavágta a gépet ahogy kellett. Nem mellékesen néha eléggé összekavarta a REX felhőit is, ritka ocsmány természeti jelenségek születtek.
Valójában én sem értem, hogy mi alapján bolondul meg néha, mikor más esetekben meg semmi gond vele. Valóban lehetséges amit írtál, hogy alkalmanként túl sok infót kap és belegabalyodik. Mindenesetre igen fárasztó tud lenni, miközben valóban jó program lenne, ha kicsit stabilabban és normálisabban működne.
Ezen húzásai miatt egy ideje hanyagolom, de lehet,hogy most majd előveszem újra, úgyis régen zuhantam már le.
-
Korcsii
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
az a baj, hogy van amikor tök normális, de van, amikor meg szinte minden frissítésnél ezt csinálja... FSUIPC-ben 3/5/10 fokra próbáltam lekorlátozni, de akkor mg azt csinálja, hogy mondjuk az északi szél elindul nyugati felé, leér délire, ott vár egy picit , majd elindul a keleti felé, vissza északira... szóval a végén kb ugyan ott köt ki, csak azért ha egy 50-100 kt-s szél "köröz" a gép körül, az nem éppen felemelő élmény...
mintha a 10 percet is állítottam volna már 5-re, de most valamiért 10-en áll a csúszka... nem emlékszek már, de szerintem az volt, hogy kipróbáltam, de akkor csak sűrűbben jelentkezett ez, így visszaraktam...
nem vagyok benne biztos, de szerintem akkor jön elő ez, ha a környéken kevés (vagy éppen túl sok?) az infó az időjárásról, így a távoliakból rakja össze, és amikor frissítésnél az egyik kiesik, akkor a többit veszi figyelembe az FS, amíg az összes nem frissül...
no de mindegy, most REX-ezek, de majd ha megint átváltok nem REX-es felhőkre, akkor visszatérek, és újra próbálgatom... amúgy szeretem, jó progi...
-
AirBooms
addikt
válasz
Korcsii
üzenetére
Próbáld ki, hogy nem 10 percenként frissítesz az Active Sky-al, hanem sűrűbben. És FSUIPC-vel állítsd be, hogy másodpercenként hány fokot változhat a szél iránya. Ha elég sűrűn frissítesz, akkor tulajdonképpen elvben közelítesz a valóshoz, s hát bizony "igaziból" is gyakoriak a turbulens útszakaszok, a rázós részek. Bizony a valóságban is van néha küzdelem az overspeed és az átesés miatt.
-
Korcsii
őstag
Active Sky-al egyébként nekem csak az a bajom (azon kívül, hogy a REX felhőket néha nem szereti - sokszor 2D-s felhőrétegek), hogy frissítésnél össze vissza fúj a szél... namármost egy gyengébb robotpilótával így úgy átesik a gép/leold a robot, ahogy annak a rendje...
vagy csak nálam csinál ilyent? egyszer hátszél, aztán hirtelen szembe szél, majd megint hátszél? FSUIPCvel korlátozva meg még rosszabb, mert úgy gyakorlatilag csak a rendesre való visszaváltást késleltetem - még tovább küzd a gép, hogy levegőben maradjon...
-
Sanyix
őstag
az fsx real world weather-je végül is hogy működik? Mert ahogy látom európában sehogy, mert köze nincs a valós időjáráshoz, távolról sem. Viszont usa mexikó-ban meg úgy tűnik működik.
-
fatal`
titán
Meg van valakinek a Christopher Petesen féle Boeing 737NG hang kettes verziója? AVSIMen sajnos csak az egyes van fent, a másiknál File Unavailable.
Megtaláltam ezen az oldalon de CRC-s a zip ezért az egyik wavot nem tudja kicsomagolni.
Ez a fájlnév: 737_cfm56__the_real_deal_version_2.zip
Ha valakinek megvan feltehetné valahova, köszönöm.

-
cintula187
addikt
válasz
vzsolo2225
üzenetére
Jóóól sejtettem akkor.
-
vzsolo2225
tag
válasz
cintula187
üzenetére
Az IRS hangolódása után össze kell hasonlítani az általa meghatározott koordinátát a legközelebbi valós referenciaértékkel.
-
válasz
cintula187
üzenetére
Mondom, ha a gépen nincs GPS, akkor be kell pötyögni az FMC-nél a POS INIT page-n. (Megkérdeztem egy classic-os kollégát
) Itten van még sok infó a B737-esek navigációs berendezéseiről. -
válasz
cintula187
üzenetére
Bocsánat, én vagyok a beszűkült látókörű... Szal NG-nél nincs létjogosultsága, de például a B737 classic-okon nincs GPS, így ott kézzel kell pötyögni az állóhelyen, illetve összeolvasni az FMC adataival.
-
válasz
cintula187
üzenetére
Tekintve, hogy mondjuk egy B737 NG szám szerint 6 forrásból (FMC, IRS L és R, GPS L és R, rádiónavigáció) kapja folyamatosan az adatokat az aktuális helyzetéről, így a válasz: nem.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy a valoságban pár nagyobb reptér gate -jénél a pilotafülkéböl látni lehet minden kapunál a koordinátákat. Ez akkor hasznos amikor meg kell adni az FMC -be az IRS nek a navigációs referencia adatokat?
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms
üzenetére
Akkor szvsz. nézz itt a PH-n a hirdetések között valami modernebbet, amire van még gari.
Itt eléggé jó árak vannak az általános piacihoz képest. Esetleg megbeszélsz az eladóval egy próbát, hogy jó-e neked arra amire szánod, vagy sem. Sok készséges és jó fej eladó van, valakivel biztosan meg tudsz egyezni.
-
AirBooms
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
Szóval várom olyanok jelentkezését, akik kormánynak a pedálját használják ruddernak! Kíváncsi vagyok a típusra. Sőt, esetleg, ha valaki kölcsönadná egy kipróbálásra, hogy működik-e Win7 alatt is, azt nagyon megköszönném...

(az a helyzet, hogy közben rájöttem, az én kormányom teljesen jól működik, tehát a két pedált két külön tengelyként kezeli, míg XP alatt a driverével meg lehett azt csinálni, hogy egy tengelyre tettem a két pedált.)
-
AirBooms
addikt
Sajnos itt sok probléma keveredik. Az XP mód valóban nem jöhet szóba, ide driver kell.
Azonban olyan kormány kéne, aminek a két pedálja ugyanarra műveletre is beállítható, tehát az egyik a balra, a másik a jobbra kitérítéshez. Ehhez annak idjén még XP alatt pont a Formula Force-ot próbáltam, s ezt nem lehetett megcsinálni. Az MS-é, ami nekem van, valóban ősrégi cucc, de amire nekem kellett, arra tökéletesen jó volt. Csakhogy Win7 alatt a bal pedál kitéríti balra az oldalkormányt, míg a jobb pedál amellett, hogy egy picit jobbra, a magassági kormányt is kitéríti. Bekalibrálás után is ugyanez a helyzet. Nézegettem fórumokat, s valóban beszüntette a Microsoft ehhez a kormányhoz a supportot.
Ezért kérdeztem, hogy használ-e valaki valamilyen egyéb kormányt, amiről lehet tudni, hogy használható-e ruddernak, tehát a pedálok programozhatók-e úgy, hogy nekünk jók legyenek, s van-e win7 esetleg vista támogatása? -
fatal`
titán
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms
üzenetére
Hi!
Sajnos ha nem tévedek ez már vagy 8 éves modell, vagy lehet, hogy több is, tehát nem annyira naprakész
, de mielőtt bármit vennél helyette, próbáld meg mégis így telepíteni. Eléggé sok esetben beválik.P.S.: Bármelyik működik Win7 alatt mankó nélkül is, ami mostani, aktuális modell, de hátha sikerrel jársz és nem kell lecserélned...
http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Make-older-programs-run-in-this-version-of-Windows
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Használ valaki közületek autókormány-pedál párosból pedált ruddernak? Netán van olyan, aki mindezt win7 alatt teszi? Tudnátok típust mondani, amelyik működik win7 alatt normálisan?
Ugyanis az én régi, jól bevált Microsoft Sidewinderem pedálja megbolondult win7 alatt, vagyis most nincs rudderem.
-
Kosztinho
tag
válasz
Gizmo94
üzenetére
Így van

Kézzel repülhető, az automata részével vannak gondok. Pl. az FMC abszolút nem működik, VORra nem mindig bír ráállni magától (ha viszont megvan,akkor szépen tartja
), a magasságváltások érdekesek, hogy finoman fogalmazzak, ILS-t jobb ha elfelejti az ember...
Igazából nézőpont kérdése: lehet szenvedés, de lehet élmény is
De a legjobb az lenne,ha már kijönne az új NGX... -
Korcsii
őstag
-
Gizmo94
veterán
Sőt, ki is nyírta, mégpedig kétszer, csak backupoltam és visszalapátoltam nagy nehezen az egészet..

Végülis összehoztam, működik az összes modell, csak kissé "érdekesen"
Kosztinhoval konzultáltam, nála is ugyanezek a bajok vannak. FMC kissé önállóan műxik, illetve nem műxik, valamint a gép totál egyéni életet él néha. Amúgy ha figyelsz rá, repülhető rendesen, de mondjuk azt szerényen,hogy nem egészen így kellene működnie.
-
Gizmo94
veterán
Jó lenne ez a Wilco 737 Pilot in Command, fent van nekem is ezer liveryvel, csak két baj van vele...
Ahogy Fatal mondja, csúnyán eszi az FPS-t, ami a kisebbik baj.
Ami a nagyobb, hogy csúnyán bugos és van amikor csak a csontváza ér földet egy jó kis repülés után.
Először azt hittem, nálam egyedi eset,de utána láttam másnál is, ha jól emlékszem, Korcsii is linkelt ilyen Wilcos képet. Egyébként nem lenne rossz valóban, ha normális lenne. -
fatal`
titán
Sehogy, bughalmaz lesz az egész. Gizmo már próbálkozott vele, majdnem kinyírta az egész FSXet, ha jól emlékszem.

Elvileg idén jön ki a 737NGX.
Pilot in command, wilco: Pf
Eszi az FPS-t nem kicsit, pedig nem lenne olyan rossz. Bár az NG nekem jobban bejön mint a classic széria. 
-
Gizmo94
veterán
Itt is olvasahattad a tpoikban, mert beleraktuk már páran.
Hogyan lehet? Nehezen. Én Hunfatal és Kosztinho fórumtársak segítségével belepasszíroztam. Ne akard...
Az eredmény egy éktelen kínlódással repülhető gép, ami vicces húzásokra képes.Egy síma descending is külön tudomány vele, garantáltan nem fogsz unatkozni, mert egyfolytában bele kell nyúlkálnod, vagy úgy átesik, hogy csak nézel.

Néha le lehet tenni sikeresen ILS-sel, akkor öröm-bódottá. De nem mindig..
Jah, a navigáció is igen érdekes vele.Ha ezek ellenére mégis kell a szenvedés és a fájdalom, csak szólj, segítek..

-
-
Gizmo94
veterán
Én használok, sajnos, szép is valójában, kezdettől az update-jával használtam, de nálam az útjai nagyon pontatlanok voltak, megszűntek, összevissza voltak a földek határai, stb.
Illetve használom még mindig, mert ugyan letöröltem, de a sceneryje sajna maradt, mert elszartam a backupot és nincs meg az eredeti.. Tehát ugyan letörlődött szépen, csak a látvány maradt pont olyan, mint amikor fentvolt.
Emiatt meg újra nem rakom ezt az egész kócerájt, az tuti. 
-
Gizmo94
veterán
Te mondtad mindig,hogy FS9 alatt minden száguld, én csak abból gondoltam.

Nálam minden erőfeszítésem ellenére is ronda volt az FS9, egyszerűen nem tetszik az egész úgy ahogy van, én feladtam a kínlódást vele, tehát saját tapasztalatom nincs.
Ezek amiket írtál, az FSX-et is rendesen megfogják, Kai Tak nekem rosszabb mint Ferihegy.
Ha a betöltésed lassú, akkor mindenképpen próbálj meg WOAI-n kívül valami mást, mert amióta én váltottam Mytraffic 2010-re, a betöltési időm a negyedére esett. A WOAI iszonyúan megfogta a betöltést azon a ponton, amikor már a konkrét flight betöltése került sorra. Mytrafficcal kb. negyedannyi idő alatt töltődnek be a repterek.
De ez csak saját tapasztalat és FSX..
-
boeing
őstag
Ground Environment X Europe használ valaki,?mert a 1.01 update már szépen müködik,minden jó.

Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az nem jó?

Most tökmindegy ez. Én nem értek hozzá ennyire mint te, csak arra vagyok kiváncsi hogy a való életben ennek mi az értelme. Valami biztos van
Ha most arra gondolsz, hogy nem emeltem ki külön, hogy jól kezeli (lábalja) a ruddert, akkor természetesen igen.
), a magasságváltások érdekesek, hogy finoman fogalmazzak, ILS-t jobb ha elfelejti az ember...