Hirdetés
Aktív témák
-
proof88
addikt
Az a gond, hogy ez nem úgy megy, hogy "ne olvassa ki írás előtt". Én már rég olvastam az ssd működési elvét, valahogy úgy rémlik, hogy vannak ezek az 512 byte-os egységek, és ezek 4 kB-os page-ekbe vannak szervezve. Olvasni lehet egyenként az 512 byte-okat, de írni csak a page-eket lehet, pontosabban törölni csak page-eket lehet, és írás előtt muszáj lenullázni a tartalmukat, tehát ha csak egy 512 byte-os egységet akarsz írni, akkor is ki kell olvasni a 4 kB-os page-et, lenullázni az egészet és visszaírni a módosított 512 byte-tal.
Lényegében, most mire is válaszoltam?

szerk.: rájöttem, hogy nem válaszoltam a kérdésedre.
Szóval az a gond, hogy ugyebár a windows meg más oprendszerek is, LBA-ban gondolkodnak. Ahogy a winyóknál, úgy az ssd-knél is a legkisebb egység 512 byte, és egy LBA-egység is 512 byte. Az oprendszer valahol alacsony szinten az LBA-címekkel dolgozik, de ezek nem ugyanazok a címek, mint a fizikai 512 byte-os cuccok az ssd-n. Ezért az ssd firmware-e vagy akármi fordítja át ezeket a fizikai megfelelőkre, tehát valójában az oprendszernek fogalma sincs, hogy egy fájl az ssd-n hogy van elhelyezve. De a TRIM elvileg erre van, hogy az oprendszer el tudja küldeni ezt a parancsot és akkor az ssd tudni fogja, hogy ténylegesen felszabadíthatóak azok a bizonyos 512 byte-os cuccok. Na várj ennek most utánaolvasok. 
Aktív témák
- OLED TV topic
- S.T.A.L.K.E.R. - StalkerSoup és Narodnaya Solyanka
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen egeret válasszak?
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi