Aktív témák
-
Dency01
aktív tag
Hali.
Nemrég vettem egy Samu 830-ast 64GB-osat.
Az alaplapom asus P7P55D-E LX. 2 sata 6Gb/s port van rajta. Mivel érdekes 1 alaplap ezért van olyan beállítás hogy vagy teljes sebességű usb3 vagy sata3-at
(io level up) használok viszont a videókártya 16x helyett 8x-osan megy.
Természetesen a sata3-at állítottam. A sebbesség viszont elmarad ahogy nézegettem az adatbázisban lévőket.
Marvell vezérlős az alaplap (88se91xx). Windows alap AHCI driverral a hd sentinel szerint a TRIM funkciót
támogatja és aktív is. Mivel keveseltem a sebességet ezért letöltöttem a marvell legújabb driverét és feltettem. Na ekkor van az hogy a TRIM támogatott de inaktív. Valamint az eszközkezelőben "Samsung ssd 830 Series SCSI Disk device" -t ír. Ez normális hogy SCSI -nek írja? A sebesség viszont ugyanaz mint alap ahci driverral.
Szerintetek ennyi a max sebesség és az alaplap miatt?Sata2-es porton sebesség:

Sata3:

Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kutya topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung PM961 250GB M2 NVMe PCIe SSD
- 1TB SK Hynix PC611
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital SA530 256GB 2.5" TLC SATA3 SSD - több db - szinte újak, max 1 napot futottak
- 1 TB Samsung, HGST, Western Digital 2,5" SATA-s winchesterek eladóak! 100/100
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS ROG Z890-E Gaming Wifi lap Intel Core Ultra 7 265KF procival akciós áron garanciával eladó!
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B660M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Kolink Observatory HF 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest