Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Fujifilm X
Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
A régi gépemben csak SATA 2 volt amikor megvettem az SSD-t. Minden rendben volt a sebességgel is és a HardDisk Sentinel szerint is. Később lecseréltem a gépet és az alaplapon már volt 4 SATA 3-as csatlakozó is, amiből kettő Marvell 9128 ezérlő vezérelt.
Nem figyeltem oda és a Marvellesre tettem az SSD-t. Apróbb akadásokat vettem észre egy idő után mappa megnyitásakor. Ekkor megnéztem a Hard Disk Sentinel-t, ami azt mutatta, hogy az SSD támogatja a trimet, de nincs aktiválva (pedig aktiválva volt) és amiatt csak 80 százalékos a teljesítmény. Az SSDLife Pro szerint minden rendben volt. Ezután áttettem az Intel által vezérelt SATA 3 portra és a teljesítmény 100 százalék lett és az apróbb akadások is eltűntek.
Azt tanácsolom neked, hogy próbáld ki az SATA 3 porton és ha a Hard Disk Sentinel szerint minden rendben van és a sebességgel sincs probléma, akkor nyugodtan hagyd rajta. Ellenkező esetben tedd át az SATA 2-re.
Aktív témák
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest