Hirdetés

Aktív témák

• DeFranco

nagyúr

válasz Bodor #44653 üzenetére

Elolvastam, nem szóról szóra, mert más dolgom is van, de a lényeg megvan.

A döntés salamoni. Van lassulás 50%-nál is, és 75%-nál is. Azonban 30 perc IDLE után a sebesség visszaáll közel az eredeti állapotba mindkét esetben.

De!

Firmware developers do not disclose any details about their work, so we don’t know for sure what provokes this behavior of Vertex 4 SSDs. However, we can suppose that the Everest 2 controller separates all flash memory within an SSD into fast and slow. It writes data into the fast part first, switching to the slow one only after the fast part is all used up. When idle, the controller automatically moves data from the fast into the slow part of the SSD. This theory may be true if the Everest 2 has different latencies programming the first and second bits in each MLC NAND cell.

However, this technology would have a downside. It would increase the load on the flash memory by constantly moving data in it.

Considering the small amount of data written during our tests, we suspect the Vertex 4 to have a shorter service life than other SSDs. We’ve only met with one more instance of such a quick deterioration of a disk’s health during our tests. It was the OCZ Petrol series which is known to have a short service life.

Ezek szerint a kontroller az SSD tárhelyét lassú és gyors részre osztja fel. Először a gyorsra ír, aztán ha az elfogy, jön a lassulás, elfogy a szufla.

Ekkor a kontroller elkezdi mozgatni az adatokat a lassú részre (ez az IDLE 30 perc) és az új adatok megint a gyors részre mennek, visszaáll a sebesség.

Ennek az eredménye viszont a drasztikusan megnőtt írásmennyiség, és az ebből adódó rövidebb élettartam. A tesztben szerepel egy wear level érték esés, amihez hasonlót csak a Petrolok esetében tapasztaltak.

---

A fentiek tisztán teóriák, viszont ebből nekem jelenleg az jön le, hogy a 4-eseknek van egy lassú és egy gyors része (fele ez, fele az), amit először FW-ből kozmetikáztak meg, majd amikor kiderült a buli, akkor csavartak rajta még egyet azzal, hogy akkor a háttérben másolgat Szása amíg a komisszár nem figyel.

Nekem ez további információkig nem tetszik. Nem szeretem. Hiába akarok objektív lenni.

Aktív témák