Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz Core2duo6600 #40439 üzenetére

    Nem tudom milyen videókat vágsz, de nekem az a tapasztalatom, hogy inkább a proci a szűk keresztmetszet (meg a szoftver is lehet), nem a háttértár - persze simán lehet, hogy sokkal jobban értesz hozzá mint én...:)
    Én családi felvételeket szoktam vagdalni - már amikor rá tudom rugdosni magam egy ilyen macerás dologra. Alap probléma, hogy MiniDV-s kameránk van, így már a gépre való áttöltés is macera (FireWire kábel, 1 órás kazetta áttöltése 1 óra). A vágással akár heteket is el lehet szórakozni (az anyagtól és igényességtől függően) ugyebár. A harmadik fázis az enkódolás.
    Először egy P4 3 GHz-es gépen próbálkoztam, Pinnacle Studio 9 volt a program. Szűk egy órányi felvétel kódolása, a DVD-írással együtt, cca. 3.5 óra volt (így csak éjszaka csináltam). A következő gépen (E8400-as proci) ez leesett olyan bő másfél órára (tehát kevesebb mint a felére), pedig a szoftver környezet változatlan maradt, és a Studio 9 elvileg nem támogatja a kétmagos procikat... Sajnos nem emlékszem már a részletekre: lehet hogy először elkövettem azt a hibát, hogy a forrás és a cél ugyanazon a vinyón volt.
    A jelenlegi konfigommal (négy fizikai mag stb.), de még SSD nélkül, Studio 15-re váltva, ugyanez a munkafolyamat mindössze 18 perc (!!!), lemezre írással együtt... Nem hiszem, hogy SSD-vel tovább gyorsulna (szignifikánsan).

    [ Szerkesztve ]

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Aktív témák