- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Milyen házat vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #40439 üzenetére
Nem tudom milyen videókat vágsz, de nekem az a tapasztalatom, hogy inkább a proci a szűk keresztmetszet (meg a szoftver is lehet), nem a háttértár - persze simán lehet, hogy sokkal jobban értesz hozzá mint én...
Én családi felvételeket szoktam vagdalni - már amikor rá tudom rugdosni magam egy ilyen macerás dologra. Alap probléma, hogy MiniDV-s kameránk van, így már a gépre való áttöltés is macera (FireWire kábel, 1 órás kazetta áttöltése 1 óra). A vágással akár heteket is el lehet szórakozni (az anyagtól és igényességtől függően) ugyebár. A harmadik fázis az enkódolás.
Először egy P4 3 GHz-es gépen próbálkoztam, Pinnacle Studio 9 volt a program. Szűk egy órányi felvétel kódolása, a DVD-írással együtt, cca. 3.5 óra volt (így csak éjszaka csináltam). A következő gépen (E8400-as proci) ez leesett olyan bő másfél órára (tehát kevesebb mint a felére), pedig a szoftver környezet változatlan maradt, és a Studio 9 elvileg nem támogatja a kétmagos procikat... Sajnos nem emlékszem már a részletekre: lehet hogy először elkövettem azt a hibát, hogy a forrás és a cél ugyanazon a vinyón volt.
A jelenlegi konfigommal (négy fizikai mag stb.), de még SSD nélkül, Studio 15-re váltva, ugyanez a munkafolyamat mindössze 18 perc (!!!), lemezre írással együtt... Nem hiszem, hogy SSD-vel tovább gyorsulna (szignifikánsan).
Aktív témák
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-roller topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- További aktív témák...
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged