Hirdetés

Aktív témák

• Ren Hoek

veterán

Sziasztok!

Most oltvastam ezt: [link]

Eszerint az MSN, Skype rendesen odaterhel a meghajtónak a sok kis írással, és érdemes áttenni ramdriver-ra. Erről mi a véleményetek?

Valaki tudna linkelni egy SSD endurance tesztet, ahol SMART értékek is vannak? Régebben én linkeltem egy ilyet Samsung 470 is benne volt, és sehol nem találom egyszerűen. A mostani ez: [link]

Mindezt csak azért írom, mert 7-8 hónapja van kb SSD-m, Samsung 470 64 GB, 6 GB OP-vel... és 7-8 hónap alatt csak 3-ig ment fel a Wear Leveling Count érték. Pedig volt benne egy komolyabb meló, írtam bele több 100GB-ot is.
    Most pár napja elkeztem küldeni neki rendesen... Photoshop cache, swap file minden azon van, és 3-ról szép lassan felkúszott 11-re már. Napi 100 GB-al küldöm meg kb.

Szóval szerintetek érdemes áttenni Ramdrive-ra Skype-ot MSN-t, mert ennyire sokat írnak? Némileg ellentmond a fenti cikknek, hogy csak azóta emelkedik napi 3-al kb a Wear amióta küldöm bele a 100 GB-ot/ nap.

Viszont mintha úgy rémlene az akkori endurance tesztből, hogy kb ~470 TB-ot írtak fel a diszkre halála előtt (ami reális 8000-es NAND írási ciklussal+Wear leveling írása),---- és a SMART szerint valami 32000-nél tartott a Wear Leveling Countja... Ha ez igaz, akkor baromira vicc szám ehhez képest ez a 11-es érték (Legnagyobb amit a fórumban láttam 68 volt)

Parázni nem parázok, mert általában nincs ekkora extrém 100 GB/nap-os terhelés... de a számítások szerint még így is 13 évig menne a gép, csak érdekelnének a tények :)

Aktív témák