Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
Hirdetés
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
ZozzV6 #82297 üzenetére
Köszi a szép és őszinte beszámolót, hát ez így tényleg elég nyögvenyelős lehet
, de ha javítanak rajta akkor az úgy jó lehet !!
Saját mókoltlámpámat [link] teszteltem ( ezt az Ft03-at még te vetted nekem az első szériákból
, és elhalálozott, úgy al már egy ideje és most újra élesztettem ) , én mérni nem tudok , de ennyi év lámpázás után , közel 50 lámpa melett azt mondom , hogy ez így nagyon ott van !! Estére bent szoba hőmérsékleten turbón merek egy hőfok tesztet ( lézeres hőmérővel ) , négy hozzászólással fentebb az este ( éjjel
) hazafelé jövet lőttem két képet a határban !!
-
ZozzV6
senior tag
Pár hét után a a Klarus X1-ről:
Mérete és formája miatt kényelmesebb a zsebben mint a hengeres 18650-es lámpák. Fényereje meggyőző bár a közelség érzékelő miatt nem volt könnyű mérni mert folyton észlelte a mérőcső felső plexijét és visszavette a fényerőt. de még így is sikerült 3600 lument mérni a 4200-ból. Ami ebben a méretben elég jó.
USB type-C töltés ami ma már szinte alap egy fix beépített akksis cuccnál.
Pici Oled kijelző néhány infóval.
elején két db nem tudom milyen de 4 diódás led és egy közelség érzékelő, hogy ne csináljunk főtt tojást ha zsebben bekapcsolna turbóban.
Aztán jöjjön ami nem jó:
Kezelő felület. Az ember azt hinné 2 gombbal nagyon jó UI-t lehet írni rá és kényelmesebben használható a legtöbb lámpánál mert 2 gomb több mint 1. Ez nem sikerült. Ha már pár másodpercig egy módba vagyok utána következő nyomásra nem tudsz szintet lépni csak kikapcsol. Hacsak nem a moonból akarsz 2200 lumenre vagy bármi másból a moonra vagy turbora lépni. Szóval ez így elég nyögve nyelős. De szerencsére múlt héten rám írtak Klarusék hogy ők is érzik, hogy ez így nem jó ezért teljesen új menüt terveztek és a lockout nem 3 gombnyomásos lesz hanem egy csúszókapcsolót kap az oldalára a lámpa. Még emellé kértem hogy lockolt állapotban jó lenne egy moonlight mód ha nyomva tartom valamelyik gombot így ezt még bele fogják tenni. Aztán így jó kérdés melyik verzióról lesz nálam videó. Jelenleg nálam a régi és nem kaptam infót arról, hogy kapnék majd a frissítettből de majd rákérdezek. -
H-Zol
senior tag
válasz
luciferk #82289 üzenetére
Meglett a Wurkkos TS11
, 8000 -ért az egy nagyon jó vétel , nekem nagyon tetszik , hogy kicsi és mégis egy igazi lámpa kinézete van és a világítós gomb ( akuszint jelzésre tökéletes ) csak kár hogy az elején is világítanak a színes LED -ek ( az tök felesleges ) és külön nem lehet kikapcsolni őket , csak egyben , akkor sem az elején de a gombon sem világít !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Kameleon5 #82293 üzenetére
Akkor te is kicseréled a LED -et ( LED -eket ) , ez az Xhp70.3hi LED nekem nagyon be jött , ha felmérgelem magam a Sofirn SP70 ba is kicserélem az Xhp70.2 helyett , csak az a gond , hogy az nagy MbC van , talán 30mm , megint közel ( vagy szinte rajta lessz a tükör a vezetékeken ) és a legnagyobb ami Convoy nál van Xhp70.3hi LED az 25mm !!
Amiket soroltál Sofirn, Convoy, Wurkkos azok jó lámpák , nekem is ezek vannak , és még mellettük Lumintop, Astrolux, Mateminco, Emisar , Skilhant , és nagyjából itt bezárult a kör!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82290 üzenetére
Most értem haza tölletek
, vittem magammal az Astrolux FT03 Xhp70.3 hi LED -el !!
az úton csináltam ezt a két képet , ez a lámpa így nagyon jó lett ( a kép nem adja vissza amit én élőben látok ) , nagyon el vagyok vele , komoly területet bevilágít és nem egy nagy böhöm lámpa !!
-
Kameleon5
csendes tag
válasz
luciferk #82289 üzenetére
Nem egészen. Csak az S8-ra figyeltem fel általa ezzel a LED-el. 10+ éve vannak "komolyabb" lámpáim ha a Convoy, Wurkkos és Sofirn ide sorolható és néha legózgatok is velük. LED/drever/kapcsoló csere modernebbre. Convoy esetén pedig könnyű is az ilyen művelet. M1-be már a 4. LED érkezik.
Részben a fórumnak, részben a face csoportnak köszönhetően gyarapodnak, de kisgyerek korom óta érdekelnek a világítós dolgok, lámpák kifejezetten, főleg a fehér LEDek megjelenése óta, powerLED meg már egy teljesen más világ. 🙂 -
rybak111
csendes tag
Köszönöm a véleményeket a Niwalkerről. Szeretem a nem szokványos megoldásokat, lehet mégsem veszem meg ezt a lámpát.
-
ronati
tag
válasz
luciferk #82281 üzenetére
Hát sok egészséget, vidámságot. Sok fényt a Lámpákkal. Jó az ilyen fórumokat olvasni, mert tanácsot csak a hozzáértők tudnak adni. Az a tudás pedig sok lámpa, idő, és pénz után lesz meg, és nekünk könyebb kérdezni, és választani.12 év után újra lámpát kerestem, és megnyitottam az oldalt, az infókért. Hamar egy kis hadsereg sorakozik a polcon, és a mágneses végűek meg függeszkednek a Pc oldalán. A régi lii-500-as töltőm (amit nagyon kedvelek) kapott egy társat a Vapcell S4+ társaságában. Lámpából nálam korlát az ár, (havi:76eFt ápolási) nem ad nagy elrugaszkodási lehetóséget. De szorgos gyüjtögető vagyok, nem csak lámpákban, így jut valamenyi a fényes fejűekre.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
rybak111 #82285 üzenetére
Nem lehet túl kényelmes ekkora lámpafejjel, eléggé aránytalan nem csak ránézésre, de kiegyensúlyozásra nézve is.
EDC-re túl mértes, rendes lámpának meg túl kicsi az akkuja és amorf az alakja.
18650 akku reálisabb lenne ezekhez az áramfelvételekhez, létezik hozzá toldó cső, szerintem érdemes beszerezni. Az egyensúlya is javul és az akku is jobban bírja majd ezt az áramfelvételt. -
rybak111
csendes tag
Egy ilyen Niwalker -ről mi a véleményetek?
-
H-Zol
senior tag
válasz
Kameleon5 #82282 üzenetére
Mostmár értem a LED nevét
Az S8 szórtabb fényű pedig az enyém egy kicsi ker LED -el van SFT25 R , de most vettem egyet SfT40 LED -el ( ezt még kulcstartóra is rá lehet tenni , nem a legkisebb de nem is túl nagy ) , a TS 11 koncentráltabb és biztos messzebb is hord , de nem mertem őket össze , de most indulok Magyarországra és este ( lehet egy kicsit késő lesz ) , de össze hasonlítom őket !! -
H-Zol
senior tag
válasz
luciferk #82281 üzenetére
Igen
Anduril 2 vel van ( tíz gyors gombnyomás és a tizedikre két másodpercet rá kell tartani és villan egyet , akkor lép haladó üzemmódban , csak ott tudod az AUX LED -eket állítani ) !!
Szólj nyugodtan és viszem a gyufát, akkor te pont egyidős vagy az apukámmal ( Isten éltessen még nagyon sokáig !! ) , én 71 végén születtem , úgyhogy már én sem vagyok mai gyerek
( de szerintem a máj fiatalok , gyerekek nem is igen fórumoznak , pláne egy szakmai fórumon , szerszám gép , hegesztés , asztalosok , villanyszerelés, kertészet mezőgazdaság stb én ezeken is szorgoskodni szoktam ) !!
-
Kameleon5
csendes tag
A LED megnevezés tartalmazza, hogy dióda. Light Emitting Diode. De bizony jó messze jutottak a kis 3-5mm-es zöld, sárga, piros "világító diódáktól".
Szerintem sokan ez miatt is "csodáljuk" ezeket. Láttuk honnan hová fejlődtek.
Ugyanitt kérdeznék is, hogy TS11 az S8 mellett mennyire különböző fényben? Teljesen más kialakítás, de mindegyik zsebrakétának számít nálam rövid csővel. Külön-külön láttam már őket, egy helyen még nem volt szerencsém, bár az S8 már úton van. Részben a beszámolónak köszönhetően. -
H-Zol
senior tag
válasz
luciferk #82278 üzenetére
Dehogy vagyunk fertőzöttek (vagy fertőzőek )
csak barátságosak !!
Igen mindkét lámpa SFT40-ES LED -el van és tényleg eszméletlen fény jön ki ezekből a kis LED - ekből ( sokan nem is tudják , hogy őt sokáig úgy hívták, hogy LED dióda , mert ő dióda lett volna eredetileg , csak világított és felfigyeltek rá és így lett tovább fejlesztve , és már nem dióda, hanem egy fényforrás lett)
Nekem is nagyon bejön a TS11 kicsi , akár hova megyek észrevétlenül elvan a zsebemben !!
És a világító gömb is jó , nekem az aku szintet jelzi , úgy van beállítva ezzel a szín skálával
Három fényerősség van , én a lég halványabra állítottam be és így nagyon minimális a fogyasztása ( szinte semmi ) !! -
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82277 üzenetére
Igen tényleg sok a közös vonás bennünk
Én elindultam bicskás , késés vonalon is de ott beszereztem azt pár darabot amit használok és kész elég ( vissza járók , olvasok , beszólok) , de ezeket mégis tudom élezni rendesen , de a lámpa az más , mint ahogy írod , mind egy külön egyéniség ( nincs is más hobbim amit felhalmoztam úgy mint a lámpákat ) , de azért az utóbbi időben jól vissza fogtam magamat , és a másik , hogy nem nagyon tudnak újat mutatni ( idáig volt fejlődés , de már lassan két éve nem igazán , a drága lámpáknál van például az UHi LED egy közepén és körbe több kis LED , de az nekem drága
) !!
"Ezzel csak az a baj, hogy többet akar az ember, mint amire képes erővel, és idővel."
Na ezzel nagyon egyetértek veled, 2010 Ben megszerettem a gyümölcs fákat ( volt is ithon jó pár ) de most 100+ gyümölcs fám van ( és két hét múlva megyek hozzátok Magyarországra még vásárolni egy jó pár ősrégi fajtát ) , de 2010-ig motoroztam , túrák , motoros találkozók stb de mindent nem bírtam ( ez melett a fő profil a mezőgazdaság ) , és 2010 tíz óta kint pihen a színben az öreg motorom , azóta be sem volt indítva ( lehet az is rá játszott , hogy több ismerős is komoly balesetet szenvedett , haltak is meg motor balesetben ismerősök ) , lehet egyszer lesz időm , pontra teszem és eladom , pedig sok év , sok kilométer van a hátunk mögött !!
-
luciferk
senior tag
Kösz az infót, valszeg megveszem, már azért is mert egy szinte tiszta új, dobozával tartozékaival kapom, a TS11, 8 ezerért szintén ár/érték bajnok, a wurkkosnál 14e körül van a sportlámpánál meg akku nélkül 17e körüli az ára. Tetszik mert kicsi, tömzsi és könnyű és a fényereje is elég jó. Ha jól látom mindkettőbe SFT40 led van. A tudomány nagyon előre halad, egy ilyen pici ledből ilyen erős fényerőt kicsikarni nem semmi. Hejjj, úgy látom, hogy ti erősen fertőzőek vagytok.
-
ronati
tag
Látom sok közös vonásunk van. Széles érdeklődési kör. Mindent ami a napi dolgokat élhetőbbé teszi azt megkeresni, megismerni, használni. Ami izgatja a fantáziánkat azt módosítani, jobbá, erősebbé tenni. Ezzel csak az a baj, hogy többet akar az ember, mint amire képes erővel, és idővel. Itt olvasom és nézem a Lámpák tudóinak az írását és képeit, és mindegyik lámpa tetszik mindha mindegyik egy külön egyéniség lenne.
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82275 üzenetére
Ma nem volt időm , de holnap ki viszem terepre az Ft03-at , van nekem egy még brutálisabb FT03 - am SFH55 LED el 9000 lumen
a kis ujjam a LED méret kedvéért van ott
, ez az egyik legnagyobb LED, egy ilyen ledet tettem bele a Wurkkos TS30 ba ami rövidre zárt és ki égett a driver , de a héten bele akarom megint rakni egy Convoy driverel , 10000 lumen felett lessz a kicsike
!
Én is távcsövekkel szoktam a lámpák után nézni8x40 román katonai , új állapotban , tükör tiszta képpel [kép] [kép] a másik kínai távcső de távcső kritikusok is azt mondták , hogy az igen
12x50 ezt inkább nappal használom , én kitartom kézből de ha sokat nézelődöm akkor ki támasztom [kép] [kép] [kép] , ez egy ED lencsés távcső!!
-
ronati
tag
Szerintem jól újra élesztetted az FT03-at. Az tény, hogy az igazi throw szűkebb fény nyalábja biztosítja a távolabbi élesebb megvilágítást. De mindig az jár az eszemben az ilyen lámpáknál, hogy egy kicsit a számértékek döntögetésére jó egy átlag embernél. Ha mégis a gyakorlatban használja, megfigyelésre, vagy észlelésre, akkor már egy távcső is kellhet mellé társnak. Én a már sokszor emlegetett X8-amat használtam így. Buszos vagyok, és Szlovák területről hordtam a Suzukiba a dolgozókat. Az éjjeli hazaszállitás után a reggeli beszálításig ott aludtam a buszban, de előtte egy időt eltöltöttem azzal, hogy a nyilt szántóföldön néztem a sok-sok vadat a sötét éjszakét átvilágítva az X8-cal és a CarlZeiss Deltrintem 8X30-cal a kezemben.
-
H-Zol
senior tag
válasz
luciferk #82270 üzenetére
Van mindkettő ( sőt Ts11-ből kettő is
, kellett valakinek és utánna meg már nem kellett , de azóta nem is kináltam senkinek ) !
Soha nem mertem őket össze , de most neked igen , nem is tudom , hogy kezdjem, két különböző lámpa az A1S egy tükör reflektorral van szerelve a TS11 meg Tir optikával és ezáltal van egy szép kerek vetítési képe , de szerintem a Tir optika nyel el a fény erejéből !!
A TS11 kicsi kis helyen elfér ( nem kisebb rövidebb a 18350 es aksi miatt , de kis aksi kis üzemidő , negyede mint egy 4000mAh 18650-nek ) !
Egyszóval külön külön mind a két lámpa egy nagyon jó kis throw, de egybe világítva az A1S egy kicsit feherebben világít és erősebben is mint a TS11 !! -
ronati
tag
válasz
luciferk #82270 üzenetére
Az általad említett gyártókról a véleményem, hogy a Wurkkos, és a Convoy nagyon jó lámpákat gyárt. Azokat veszem, de a másik szegmens azért nem csak árban több, hanem minőségben és kifinomultságban magasabban áll. A Wurkkos-ban nem fogsz csalódni, nekem is nagyon bejön, de azt ne várd, hogy többet tud nyujtani, mint a Metaminco. A Metaminco bizonyos mértékben úttörő a lámpa fejlesztésben, az Astrolux is belőle sarjad. De gondolom ezt itt szinte mindenki jobban tudja nálam.
-
luciferk
senior tag
Na, hogy a lámpákról is legyen szó
az egyik ismerős eladná 8 ezerért hibátlan Wurkkos TS11 lámpáját (nagyobbat akar venni), fél éves, az akkuja 4X volt töltve, tetszik mert kicsi és tömzsi könnyű, 89mm hosszú, 2000 lumen a fényereje, az a gond, hogy már egy jó fél éve van egy Mateminco A1S lámpám 2200 lumenes és meg vagyok vele elégedve, a kérdés az lenne, hogy tudásban nem lenne e vissza lépés a TS11 beszerzése? Gondolom neked mind a két lámpa meg van, vagyis van viszonyítási alapod.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82268 üzenetére
Így igen így akkor ez a Kell kategória
, nem az , hogy ha akarnám nem vehetnék én is egy komoly gépet , de nem érzem szükségét ( évi egy két alkalomhoz , nem kell ) , inkább egy szerszám gép
, ütve csavarozó, levegős gépek , hegesztő , inkább ilyesmiben fektetek komolyabb összegeket ( de én furok faragok hegesztek is
) tavaj cseréltem le a régi hegesztőt erre [kép] , de ne offoljuk tovább a topikat , megvannak ezekre a megfelelő topik !!
-
Jack72
aktív tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82266 üzenetére
Miért , egy szóval sem mondtam , hogy nem hiszem , én anyit mondtam , hogy nekem az a gép megvan és mégis marad , képeket meg mint a sok átlag Józsi én is a telefonnal csinálom
Így is ha elmegyünk a hegyekbe elég cipelni a távcsöveket , lámpákat ( kést , bicskát ) nem , hogy még egy vagyont érő gépet is cipeljek és vigyázgassak rá ,nekem nagyon elég a telefonom !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82264 üzenetére
Én nem vagyok fotós
, de messze szeretek világítani és messze szerettem fényképeket csinálni
, igaz fény az kell ( kellett ) neki ( nagyon alkalmi vétel volt , valaki nász ajándékba kapta és olcsón árulta , azért vettem meg , az adapter gyűrűt és nagyítót én vettem , azt is jó árba eBay - en ) , de nem dobom ki , az is egy régi emlék , és hibátlanul működik !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82262 üzenetére
Az nem jó
, de azon a lóvén egy , két kisebb polcot megtöltenél lámpákkal
, és lövöd a képeket telefonnal
Valahol nekem is van egy Olimpus gépem , 26x optikai zoom + vettem hozzá adapter és nagyítót de amióta ilyen jó képeket csinálnak a telefonok , azóta azt a nagy gépet nem cipelem ( igaz nem mai csirke az sem ) !! -
-
H-Zol
senior tag
válasz
Digitalpimp #82256 üzenetére
Köszi , nem olyan Ördöngős dolog , egy jó forrasztó, csipesz a vezetéket megfogni ( koszorú, reszelő mert Convoy 20 mm LED panelt használ de például ha Sofirn lámpába akarod bele tenni , nekik 19 mm van benne , na nem mindbe , de azt az 1 mm tért le kel venni mert nem fér bele
) , ez lessz most , mert van két Sofirn C8G lámpám egyik XHP35Hi LED -el , a másik SST40 LED - el , szinte ugyanaz a két vetítési kép , és most jön egy 3V Xhp50.3 hi LED ( ebből van 3 és 6 voltos is ) és megy az SST40 hejére , majd csinálok összehasonlító képeket ha megjön a LED , mert berakni egy jó óra hossza , köszörűléssel együtt !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #82252 üzenetére
Mostanában ez a vetítési forma jön be ( legyen sok kiömlő fény , és távoli megvilágított rész se csak egy kis ponttal legyen megvilágítva !!
Egy ilyen [link] állítható hőfokú pákám van , kel valami folyasztó szer , egy két csipesz ezszerszám ( ezt sok helyen lehet zeger fogóval helyettesíteni , de nem mindenhová jó ) , nagyjából ennyi ami kell egy lámpa módoláshoz!
Előző kérdésedre , a Convoy H4-hez rendeltem drivert , mert már rendeltem vagy 8 darabot , és ezek autószerelő műhelybe és mezőgazdaságban lesznek be vetve javításra ( biztos fognak esni) és ha driver gond lessz akkor egy félóra a csere is megy tovább , meg ugyancsak a Convoy S21E -ben rendeltem drivert és üveget , mert ezekkel is javítva lessz ( de ezek kicsi pénzek ) , és egy Xhp50.3hi hi LED -et is vettem , bele akarom tenni az egyik Sofirn C8G lámpámban , szinten egy SST40 LED helyére !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #82250 üzenetére
Kezdem úgy , hogy más is értse , Astrolux FT03 SST40 LED ( elég throw lámpa ) , át építve Convoy driver , állandó áramú 5 A , és Xhp70.3hi LED 6500 K !
Ez egy turbós kép !
A következő ugyanonnan , csak ki az utca frontra ( ez a kertünk végében egy üres telek ) , ez 40% fényerőn készült !
a következő ugyanitt , csak az 100% ( turbó )
ha rá nagyítatok a képekre a turbón látszik , hogy a ház hátulján jól megvannak a fák világítva !!
Idáig nagyon tetszik , majd kiviszem nyílt terepre ( erdő mellé , folyó partra , a tanyára ) és ott is lövök egy két képet !!
Ft 3 tulajok hogy tetszik, és a többieknek
-
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #82248 üzenetére
+1 , beépitett akus lámpám nincs , nem is volt és nem is lessz
!!
Ma rendeltem Convoy Store ből ismerősnek H4-et , magamnak meg egy S8 SFT40-ES LED el a meglévő Sft25 R LED -es mellé 18350 és aksival és pár apróságot lámpa üveget , LED -eket és drivereket !!
Vendégek voltak , eszek és kimegyek lövök egy két képet az épített Astrolux FT03 rol !! -
-
H-Zol
senior tag
Érdekelne , hogy mit alkottam de úgy esik mintha dézsából öntenék ( de kell az eső , mert itt az Alföldön a mély rétegben komoly víz hiány van , az idén még nem is igazán volt csapadék ) , de holnapra nem mutat esőt és akkor ki tudom próbálni !!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #82240 üzenetére
Igen láttam azt a Ntecore Li-Ion AA akkut.
Megmértem az XL200 -asomat. 1 m távolságról 10 cm -es a középső fénykör átmérője, 40 cm a fénygyűrű, 1 m a szórt fény átmérője. Fényesség szempontjából 6660 lux a középső fénykör, 600 lux a fénygyűrű, 100 lux a szórt fény. 230 lm fokozaton. Tehát 20 - 30 lm fokozaton már sétára használható. (Emlékszel a LL MH5 10 lm fokozatára a túránkon?) Kb 20 órás üzemidővel. Szemre ami már használható. De ez 2011 -es technika, XP-G3 leddel frissítve.
Manapság hamarabb viszem magammal a Nitecore MT2A PRO, Acebeam TAC 2AA lámpáimat, melyek szükséghelyzetben tudják kezelni az AA elemeket / akkukat. Még mindig bennem él az a "biztonság kedvéért". Az EDC sorozatnál tudom ott a fizikai zár, de valahogy mégsem bízom ezekben teljesen. A legrosszabbra kell felkészülni. (Nekem is vam MH12 PRO -m is, 21700 -as akku is van több. De hátha az előző hétvégén lemerítem, elfelejtek tartalék akkut csomagolni.) Nem több 100 m -re akarok látni. Csupán megadom magamnak az eséjt, hogy ne maradjak fény nélkül kint a terepen.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #82244 üzenetére
Nem emlékszem, hogy írtad volna.
Ez egy valóban "taktikai" kialakítású lámpa, egyetlen kapcsolóját könnyen lehet használni arra, amire tervezték, területet ellenőrizni, esetlegesen ott lévő illetéktelent elvakítani, szükség esetén pedig ütni vele.
A fizikai gombzár feleslegességével nem értek egyet. Rengeteg Baton és Warrior mini tulaj boldog lett volna, ha lett volna ilyen a lámpáján és nem égette volna ki a zsebét. Egyébiránt a legjobb zárási mód, nem kell a gombokkal bohóckodni, hogy mit és hányszor és hogy nyomkodsz. Lehúzod nyitva, feltolod zárva. Ennél egyértelműbb és egyszerűbb-gyorsabb nem is lehetne. -
H-Zol
senior tag
válasz
Digitalpimp #82241 üzenetére
Lassan le tapogatta a környezetet
, régen a régi rendszerben közvilágítás zéró, lapos ellemlámpa volt de ellem sokszor nem , úgyhogy ismerős a szituáció , ja és itt sokszor este hat órától mostmár nem tudom , hogy nyolc vagy kilenc óráig villany áram sem volt ( mert akkor adták el az áramot , ez volt a régi Románia
) !!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Digitalpimp #82241 üzenetére
Lent még bevilágított az ajtón keresztül a fény. Még megláttam a kapcsolót. Lefelé meg annyit beszéltünk az ajtóban, hogy a lépcső feléig jutottam, mikorra lekapcsolt az időzítő.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #82238 üzenetére
Jajj, nem érted mit én írok
Van egy közeli példám, szeretem is nagyon ezt a lámpát, sokszor este ezt viszem magammal mostanában kutyasétánál.
Van EDC33 és EDC35-ös is itthon, mert érdekelt mit tud a nagyobb tesó. Mindkettő tök jó meg minden, de szemmel nem érezhető az átütő különbség a kettő között, ezért a kisebb és könnyebb EDC33 szokott velem sétálni már több, mint egy hete.
Ennek a 300 lumenes fokozata 8300cd, tehát kb. hasonló a vetített képe, mint az XL200-nak. Ez a fokozata stabilizált, nem lép vissza csak kikapcsolás előtt, plusz a mérések alapján többet is tud, ebben a tesztben épp 358 lument mértek rajta. Ezt tartja 265 percig. Az XL200 tartja 10 percig majd felére lelép és kb. 130 percnél kikapcsol. Ergo a lítium akkus, nem nagyobb méretű (valószínűleg valamivel nehezebb) EDC33 18650 akkuval, ami ugyan az extrémebb 4000 mAh kapacitású (14,4Wh) pont dupla ideig világít és ennek legalább 90%-ban sokkal több fényáramot és fényerőt biztosít a használónak.Melegedésnek ezen a fokozaton nyoma sincs, bőven lehet vele mindent is látni, de ha szeretném akkor kereső módban a 300 métert is viszi szépen. Ellenben nincs akkucsere ha van nálam pótakku akkor sem. De a lítium-ion akku akkor is jelentősen tovább bírja fényáram csökkenés nélkül.
Egyszerűen más az ilyen és olyan áramforrású lámpa, mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Nekem is van jópár elemes lámpám, de jobb szeretem a lítium akkus lámpáim használni, mert olcsóbb üzemeltetni.Ha már elem: Ezt már láttad? Szerintem téged érdekelhet:
NH2400 lítium-ion 1,5V AA akku USB-c csatival, 2400mAh kapacitással és merülést utánzó funkcióval. -
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82237 üzenetére
+1 , ezért maradok továbbra is a lítium asksikkal ( fény nélkül nem fogok maradni
) , mint ahogy "FBLLMAG" kolléga is írta , hogy délben is van nálla lámpa , és ezzel nincs egyedül
, nállam is van , vagy a zsebben , vagy a klipszel az övemen , vagy csak simán a nadrág korcán , de egy mágneses kupakos kis lámpa mindég van nállam is , de a kulcstartón is van , a kocsiban úgyszintén , de ezt a világítási kérdést sokan megoldják a telefonnal
!!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #82237 üzenetére
De én nem is a Maglite XL50 -est írtam. A XL200 -ast. Ennek más a vetítési képe. XP-G2 ill. az újabb XP-G3 ledet használ. A 12000 cd helyett csupán 6660 cd a fényereje. Kicsit magasabb, 230 lm a fényárama. Szélesebb a középső fénykör, van fénygyűrű is, ami szűkebb még mindig mint a Convoy szórt fénye, de kb ugyanolyan fényes. És ott a haloványabb szórt fény, ami még mindig szűkebb mint a Convoy szórt fénye. Giroszkópos vezérlés. Csuklóból lehet kezelni.
Max fokozaton 700 mAh -ás akkukkal:
És 2000 cd fokozaton:Az első 10 perc után vesz vissza a felére mind a 2 esetben. Sétálni elég huzamosan lehet vele, ha leveszem a fényáramot a még használható szintre. Ugyanakkor tudja azt a távot mint a Convoy, miközben nem melegszik.
Ha szeretnéd, mérek sétáló fokozatot (pl 500 cd) is Neked.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #82232 üzenetére
Azt kihagyod a képletből, hogy a fényáramuk nagyon különböző.
S2+ 5000cd mellé kb. 700 lumen
XL50 12e cd de mindössze 200 lumen
Egyik egy eléggé szórt fényű lámpa, másik meg egy fényerős, nagyon szűk spottal rendelkező lámpa gyenge szórt fénnyel.
Nem a fényerő okoz magas fogyasztást, az leginkább a LED és a reflektor méretarányaitól és geometriájától függ.
A magasabb lumenszám létrehozásához nagyobb méretekkel és fogyasztással rendelkező LED (vagy azonos LED esetén magasabb meghajtó áram) és jóval több áram szükséges, nyilván hamarabb lemerül és több áram alakul hővé, mint fényárammá.
Az S2+ reflektora kisebb, a LED mérete (XM-L2) nagyobb.
Ha beszerelünk az S2+-ba egy XP-E LED-et és hasonló fényerőt próbálunk elérni, mint az XL50-nek van (a fényáram valószínűleg magasabb is lenne a végén azonos fényerő mellett, ha a LED bírja az áramot), az S2+ simán lenyomná az XL50-est üzemidőben is.Egy teljesen átlagos 3000 mAh kapacitású 18650 akku energiatároló képessége 10,8 Wh. Egy 900 mAh kapacitású AAA akku energiatároló képessége 1,08 Wh. 3 AAA akku 3,24 Wh energiát tud tárolni. Pont. Ez fizika és egyszerű számítás.
Nem lehet a 18650 és az AAA vagy AA akkuk energiatároló képességét összevetni, holott méretben a 3 AAA akku tartókonzollal már egy 18650 akku méretével vetekszik.Az áramforrás hozzáférhetőséggel egyetértek, de alapvetően körtét az almával a hasonlítás alapja.
XL50 futásidő grafikon maximális fényáram mellett:
50 perc alatt esik vissza 200 lumenről 40 lumenre, amit sokáig tart míg le nem merül.S2+ 6x7135 futásidő grafikon maximális fényáram mellett:
Ez a modell kb. 700 lument tud, amit majd 50 percig tart elég jól, aztán kezd el halványodni a fénye, viszont onnan már erős a fényáram csökkenés. Persze melegszik mint a dög még így is, de ha azonos fényáramon néznénk meg a futásidőt, akkor biztosan rommá verné az XL50-est.Az igazságos összehasonlításban segítenek a gyártók is néha, pl. a Nitecore MT1A Pro 14500 akkuval és AA akkuval mérve 50 lumen fényáram és azonos fényerő mellett a lítium-ion akkuval 2x annyi ideig elmegy.
-
FBLLMAG
senior tag
Az utóbbi 25 év alatt talán 2x kellett elemet vennem a benzinkúton. De biztonságérzetet ad.
Zseblámpa meg már mindig van nálam, még nyáron is. Délben is. Azóta, hogy találtam ablaktalan lépcsőházat 20000+ lakosú városban. Az orromat nem láttam abban a sötétben. A Victorinox bicskám (2 gombelemes) fényénél mentem le a lépcsőn.
A kirándulások alkalmával is az apróbb lámpákat preferálom. Amik állandóan kéznél, zsebben lehetnek. A fejlett nyugaton, Osztrákoknál, a parkolóházban, este 10 órakor már spóroltak a fényekkel. Legalább a vészvilágítás pislákolt. A lépcsőházban az sem. Németeknél az ó negyedben kihagyták az utcavilágítást. A várromok meg még kevésbé voltak kivilágítva. Korlát sehol, de várárok az mindenhol megtalálható.
Svájcban is lehet én találtam meg azt a szálót, ahol a kapcsolókat elrejtették (elsüllyesztették). Szép, meg minden, de éjjel WC -re kimenni kellett a helyzetét jelző fényforrás.
Magyarországon a száláshely biztosítékszekrénye "bejárat ajtó" mögé volt rejtve. Kb 1 órát kerestük. Este 10 után. Mert a kinti medence nem bírta a fűtést, és a levegő befújást egyszerre.
Nálunk a Tátrában szottyant kedvünk éjjel sétálni. A Li-Ion lámpák közül pár el sem indult a hidegben. (Kár, hogy kint maradtak a kocsiban.)
Trencsén felett, a Cseh határnál, buli az erdő közepén. Szálásolás kempingben. Na itt már hordtam lámpát magammal. szerencsére. A fél erdőt megismertem hajnalig.
Prešov felett, a Tátrában túráztunk. A szálás a 30 év alatt semmit sem válltozott.
Itt meg a fejlámpák segítettek, gallyakat gyűjteni, szalonnát, paprikát, paradicsomot aprítani. A szalonna sütögetésnél is jól jött. Valaki 1AAA -s lámpával üzemelt, mégsem égette el a szalonáját.
Az évek alatt azért jött össze pár lámpás élmény.
-
H-Zol
senior tag
Elhúzódott az idő , mire nagy nehezen betettem a drivert ( nem látod , nem férni hozzá , a vezetékeket a lyukba igazítani a kis kapcsolót kihúzni a kis lyukon félre fordítva , mert csak úgy fér ki ) , minden fasza lett , behúztam a csavart és jött a kapcsoló ( aki csinált már ilyet az tudja , hogy nem egyszerű
nem marad bent a héten , ki nyomják a vezetékek, de rá kel tenni a gumit és onnan már nem látsz semmit , vaktában megy a dolog
) na de akkor szembesültem vele , hogy a kis kapcsoló standard mert de ez úgy néz ki , hogy van két félkör és oldalt lapos , és két kis kocka kiáll belőle
ezen a képen látszik , na most az Astrolux azt a két kis kockát levette
, az én kapcsolom meg a kis kockával volt és nem ment be a hejére !
Mondom nem veszem ki a drivert , mert az sem egyszerű vissza tenni , úgyhogy ott helyben egy kicsit ki bírtam húzni és lereszeltem , ez mind idő és idő, de meglett !!
Estére megint esőt mutat és esőben nem szeretek se lámpázni , se képeket csinálni !! -
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #82232 üzenetére
Igazad van ellemet mindenhol lehet találni éjjel is ahogy írod a benzinkutakon , és ha neked a munkához kell akkor így igazad van
!
Ha nem is mindég ithon világítok , két három lámpa is van nállam , mostanában nagyon rá szoktam a kis 18350-es lámpákra ( de viszont azok egy kettő leszívják a kis aksit , se akkor is nagyon elvagyok a kis méretükkel , mindegyikhez megvan a 18659-es cső is , ha fordul a kocka) !!
Amikor kirándulás van , vagy ha van napraforgó és kimegyünk a nyulakat kihajtani akkor teszek be a kocsiba egy pár pót aksit , de ritkán szokott kelleni , talán az Astrolux MF04 - be volt egyszer kétszer cserélve ( mert az turbón azért megeszi a négy aksit is) !!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #82232 üzenetére
A 2010 -es években a Maglite XL200, LedLenser M7 volt nálam használatban. Ezek AAA elemeket / akkukat használtak. A Maglite 5000 cd, míg a LedLenser 20000 cd fényerőt tudott. 2010 -es évek elején. A Maglite giroszkópos vezérléssel rendelkezett. És mind a 2 lámpa tudott fokozatmentes fényáram szabályozást. A LedLenser esetében ECO / stabil kimenet között is tudtam válltani. 15 évvel ezelőtt.
-
FBLLMAG
senior tag
Mert TE csak otthon használod. Lemerül az akku, csere, és világítasz tovább. Én faluztam, kerestem az ügyfeleket (akik csak sötétedés után érnek rá), házszámokat.
Én még a Convoy S2+ (XM-L2) időszakban szoktam rá a 2AA -s lámpákra. 5000 cd körül volt a fényereje a Convoy -nak (1000 lm fényáramnál) is meg a 2AA -s lámpáknak is. Mindig is az volt a szöveg, hogy a 18650 -es akku kell, mert azzal tovább világít a lámpa. A 2AA -sak elavult technológia. A Convoy 50 lm fokozatán 16 óra alatt, fokozatosan csökkenő fényárammal merült le. A Maglite, Fenix, Olight, Nitecore, EagTac, Armytek 2AA -s lámpáim, 30 lm stabil fényáramot, 20+ órán keresztül tartották. És ha mégis lemerült, (később volt másik) a legközelebbi benzinkúton találtam AA elemet, így nem kellett haza autókáznom.
Másik dolog a kezelés. A Convoy esetében át kellett fogni, és ezután kapcolgatni a 3 fokozatot. Azonnali / pillanatnyi turbo, azonnali holdfény, azonnali strobe, gyors hozzáférés mindenhez is. Ezt nyújtották a 2AA -sok.
A Zebralight is ebben az időben nyerte el a tetszésemet.
Az esti sétához, nálam, a 18650 -es lámpák nem válltak be. (Pedig Olight, Nitecore, Fenix, Armytek lámpákat is próbáltam.)
-
H-Zol
senior tag
Jó késő lett rám de kész
Bene a Convoy driver az Astrolux FT03 ban
és az Xhp70.3hi LED és a narancsbőr reflektor ( ehhez van simán is és narancs bőrös is ) !
Nagyon ígéretes , de szakad az eső , és tényleg késő van , de holnap lövök egy pár képet rolla !! -
FBLLMAG
senior tag
Még nem kell temetni a NiMh akkukat. Jönnek a frissebb NiMh akkuk (GP gyártja). 6C -vel is lehet tölteni szükség esetén. 10 perc alatt feltölthető. (Persze 0,2C az ideális ennél is.) 10 A leadására képes huzamosabban, mégse melegszik 40 fok fölé. (Ez kb 11 W leadását jelenti 1 db akkura.)
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82225 üzenetére
Kíváncsi leszek a véleményedre a 3x21D-röl , a Molicel P50B egy új aksi nagy amper leadással és 5000mAh ( ez nagyon jó párosítás ) !
Nállam nem nagyon van lámpa ajándékozás ( vagyis van , de nekem ugyanaz megvan) , eladás is , talán négy lámpától váltam meg , úgyhogy jól össze vannak szaporodva , de az mind kell , mind más , más más emlékek kötnek hozzájuk és ami még fontos , hogy sok lámpa sokkal olcsóbb volt anno amikor vettem , mind most és akkor a másik érv , sokat már nem gyártanak ( kifutott termék ) !
Most a Convoy árban a legjobb , egyre több a stabil driver , van alkatrész ellátás , egy egy lámpát több fajta LED -el, driverel tudsz választani , és látod más gyártó lámpájait is lehet Convoyosítani!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82223 üzenetére
Az MF04 így is egy szörnyeteg volt az Xhp70.2 LED -el, nagy területet világított be és komoly hatótáv is megvolt ( de azt a lámpát kiváltotta a Lumintop BLF GT, mert az a lámpa ugyan az és abba az XHP35Hi LED hejet tettem bele egy Xhp70.2 LED -et
) !!
Az is sorba kerül de előtte a halott Wurkkos TS30 akarom életre kelteni !! -
-
ronati
tag
Olvastam az esetet, és utánna kezdtem nézegetni a 3X21D-t. Igaz akartam egy Sbt90.2-es lámpát, de addig a Convoy L8, vagy L7 volt a lehetőség. A klasszikus hosszútestű lámpák jöttek be nálam, de a Police tömzsi fogantyús megoldása is jól nézett ki, és a több akku lehetősége döntötte el a választást. Amikor a ledekről ismertetett FBLLMAG jelezte, hogy az Sbt90.2 nagyon falánk Amperevő, igy a minél több akku lett a szempont. Tegnap megrendeltem 3 DB Molicel P50B-vel. Most ahogy írtam a fék behúzva, lámpastop lépet érvénybe. Az összeszerelésekkel fogom bővíteni a készletet, de azok nagy része megy majd ajándéknak, vagy eladásra.
-
ronati
tag
https://convoylight.com/account/orders A Police BL-T801-be ilyen driver megy csak 3V 8A-es változatban, az SFT40-et fogja hajtani. Ebbe két 18650-es akku megy adapterben egymás mellet. A piacon vettem 1000Ft-ért mer nem működött, de megoldottam és világít. Vacak Q5-ös led van benne, de a kialakítása teljes thrower, vékony sugárban messzire világít még igy is. Az anyag vastagság és tömeg szerintem jó arra, hogy egy erős ledet működtessen.
-
H-Zol
senior tag
Ma elővettem a halott Astrolux FT03 -am , bele alkottam a LED -et Xhp70.3hi LED kerül bele és ezzel [link] a driverel ( egyedi lámpa lessz
), holnap megpróbálom életre kelteni , és csinálni egy pár képet !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82216 üzenetére
Akkor jó ha az S8 szépen megy , nekem egy lámpám volt SST40 -es LED el , nem fogott meg , és van egy pár lámpám de SST40 nincs
, nekem a mai napig az XHP35Hi LED a kedvencem , van is több lámpámban !
Nem tudom olvastad e, nemrég egy ismerős elkönyörögte a Convoy 4x18A Sbt90.2 LED lámpámat , akkor azt mondtam jön hejette a 3x21D , de vissza gondoltam , meg kéne csináljam az Astrolux MF04 lámpámat Stb 90.2 LED -el, és az kiváltanáő lenne az , megvan a driver is LED is , a driver Convoy L7 csak kisebb , kell esztergán csináltatni egy rézből egy nagyobbítást amibe bele forrasztom és a LED MbC is kicsi ( pedig 30mm ) ott is kell valamit alkotni , és így mindég hanyagolom !!
De ha teheted vedd meg a 3x21D az a lámpa egy állatén ismerem az Sbt90.2 LED -et!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82215 üzenetére
Én is így vagyok vele , akinek neves lámpa kell , az vegye azt ( és jó bőven mégis fizeti ) , nekem nem ér annyit a garancia , a sok jól hangzó marketing duma , de biztos van különbség de én arra a kis különbségre nem vagyok hajlandó anyit pluszba fizetni !!
Én kimaradtam a a Convoy S2 , S2+ , C8 stb lámpákból , előtte megvettem a trustfire 3xT6 és az 5xT6 LED es lámpámat és egy zoomos T6 ebből az 5 LED -es nincs meg , a másik kettő mai napig megy , és 10+évesek !!
Itteni fórum társ akit már évek óta nem láttam fent segített az elején , de Gmailban leveleztünk , és ide csak 2017-ben regisztráltam , holott 2010 óta követtem az oldalt !! -
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82213 üzenetére
, az asszonnyal én is úgy vagyok mind te , neki a kézimunka , horgolás ( sapkák , sál , néha ruhák, mellény ) a hobbija , igaz ő sok mindent elad ( de csak csendben mondom nem nagy pénz van benne
) , azon kívül kertészkedni nagyon szeret ( én meg a gyümölcs fákat , van is száz körül , minden féle gyümölcs fa ) , na elkalandoztam
, ő a kézimunka hobbira költ én meg a lámpákra ( de van egy pár bicskám és késem is ) , és ahogy írod , amikor másra kell a pénz akkor nem veszünk lámpát , de soha semmi vita nem volt ilyen téren közöttünk !!
-
ronati
tag
Az S8-at 6500K-s leddel vettem, nekem nem tünik szinezettnek a fénye. Az S15 SST40-el viszont a belső erős kőr szélét zöldre szinezi. Szállítás alatt van S11, SFT70-el, S12, 3X519A-val, és egy M26C, SFT40-el. Most döntöttem még a 3X21D SBT90.2 megismeréséről, és a féket be is húztam egy időre.
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82209 üzenetére
Én csak ezt [link] a szert használom , de innen [link] vásároltam ( ezzel tökéletes forrasztást tudok csinálni ) !
Miért szólnának meg , sőt szerintem felnéznek rád , hogy öreg lámpákból új lámpákat csinálsz!!
Akkor bevásároltál rendesen Convoytól, mostanában nekem is bejönnek a kicsi kerek ( cső ) lámpák , kíváncsi leszek az S8-ra az Sst20-as LED el ( egy kicsit zöldesnek mondja több felhasználó kisebb fényerőn , nekem inkább sárgásnak tűnnek , két lámpám van ezzel a LED -el ) , én Sft25 R LED -el vettem de ha rendelek még akkor SFT40-ES LED - el fogok még egyet venni !
-
ronati
tag
Szia! Tudnál infót adni, honnan, és milyen folyasztószert veszel, és használsz-e forrasztó pasztát? A convoy-tól lassan megérkeznek a ledek és driverek, amit a lámpákba teszek. Az UltrafireC8, TrustfireX8, Police BL-T801, lesznek az alanyok. Remélem az itt lévő igazi lámpások nem szólnak meg az alsó-közép kategóriás alanyokért. Úgy gondolom kisérletezni ezek megfelelőek. A példádon felbuzdulva én is vettem egy S8-at +rövid cső 18350-es akku-val SST20-al.. Azért, hogy ne unatkozzon az úton társnak jött vele egy S15 SST40, 18350 cső + akku.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Digitalpimp #82207 üzenetére
Már szinte minden hivatalos helyen csak ólomentessel lehet forasztani !!
Fentebb írtam , hogy azért kellett erősebb pákát vegyek , mert nagyobb hőt igényel , és folyasztó szer az kötelező hozzá ( ha jól megvan vele forrasztva nincs gond, csak nagyon oda kell vele figyelni mert nagyon könnyű sz@r forrasztást csinálni , mint ami jelen esetben is volt ) !!
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
sherlock82 #82205 üzenetére
Mert a xar ólommentes forrasztóón elreped idővel a nagy hőingadozású eszközökben. (Anno a legelső X360-ak kb. 100%-ka halálozott el, a Picipuha nem győzte gariban javítani őket, még külön üzemet csináltak nekik.) Nálad is az lehetett, mint ahogy H-Zol is írta.
-
H-Zol
senior tag
válasz
sherlock82 #82205 üzenetére
A hőre engedte el ( ott a LED körül.és a LED panelon MBC elég nagy a hő ingadozás ) , rosszul volt oda forrasztva és ahogy tágult , húzódott a hőre , hidegre , ez lett az eredménye !! De minden jó ha a vége jó 👍!!
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
sherlock82 #82202 üzenetére
Akkor mégsem olyan nagy a baj ( de akkor is szégyen egy Brand lámpa gyártótól
) , ott nehéz forasztani , mert nagy a hő nyelés ( először amikor ilyet csináltam , nem tudtam leforrasztani , elveszett a hő amit a régi pákám produkált , utánna vettem ilyen hőfok szabályzós pákát és 400-450 ° gyönyörűen oda lehet forasztani ) !
Írd majd meg , hogy , hogy sikerült ( örülök , hogy megtaláltad a bajt) !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone-t használók OFF topikja
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS