Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
Hozzáértőket kérdezve, a CREE XHP35 HI led felhúzható 2500 lm fényáramra, tudhat ekkora fényáramot? Vagy ez csak a mézes madzag.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
MittuDomain_ #54094 üzenetére
Azt hogy megéri-e döntse el mindenki maga. Mérhető a különbség de szemre nem feltűnő. Ellenben a gyorsabb melegedést érezni.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
MittuDomain_ #54091 üzenetére
Nem tudják. MT09R-re 25000-et írtak és kb 16000-et tudott. MT03 21000 helyett 15000-et tudott kb. Fet cserével, rugó áthidalásokkal majdnem 20000-re fel tudtam mindkettőt hozni.
-
FBLLMAG
senior tag
Emisar D18 -ról van vélemény?
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Donki Hóte #54089 üzenetére
Most hirtelen nem jut eszembe pont 21k lm lámpa, de pl. HaikeLite MT09R és barátai tudják, ami rájuk van írva.
-
WestBam
Topikgazda
Maradjon nyoma:
Teszteltem régebben a Zanflare C4 akkutöltőt, de idő közben a Zanflare exkluzív brand-ként éli tovább életét, viszont a régi töltő új néven, de változatlan műszaki tartalommal (és kinézettel) megvásárolható a továbbiakban is Beamday C4 néven.
A többi termékkel kapcsolatban nincs információm, hogy változnak-e a márkanevek, vagy marad a kínálatban Zanflare termék is, ha kapok fülest akkor jelezni fogom. -
válasz
MittuDomain_ #54083 üzenetére
A 21000 lumenes az milyen lámpa?
-
-
vidaila
senior tag
Elnézést kérek, ha hülyeséget kérdezek:
Megvan a Convoy L6 lámpám xhp 70.2 leddel szerelve viszont nem tetszik a fénye, túlságosan karikásra tagolt.
Ha veszek hozzá egy Orange Peel reflektort ez segít ezen a problémán? -
WestBam
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #54080 üzenetére
"Hogyan nézne ki, hogyha jönne valaki és megkérdezné. hogy van-e nekem 2400 lumenes lámpám és azt kellene mondanom hogy nincs :("
Nap kommentje, és benne van minden amit tudni kell az ilyen nagy lámpákról
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Itt a váalszod:
Nincs, de van helyette 2200, 2500, 3000, 3200, 3300, 5000, 8000, 21000lm-es, melyiket kéred? -
FBLLMAG
senior tag
válasz
Magam részéről, ha már megvan, akkor használom. Igen hasznos jószágok tudnak lenni.
-
FBLLMAG
senior tag
Érdekes ez a Petzl DUO S, de azért annyi pénzt nem adnék érte. LL MH8 is gond nélkül bevilágítja azt a távot, a LL MH11 pedig ráver. Én úgyis csak természetben használnám, arra meg kissé súlyosnak nézem.
-
válasz
FBLLMAG #54079 üzenetére
A macskákat világítom meg a kutyának velük a kertben
(Kell a támogatás a kutyának, a kutya 4 kiló, a macskák 3-6 kiló között mozognak, szóval érezze a kutya, hogy áll mögötte valaki
)
Egyébként valószínűleg az a helyes válasz, hogy gyűjtöm őket, mert veszem, de alig-alig használom a lámpákat.
Hogyan nézne ki, hogyha jönne valaki és megkérdezné. hogy van-e nekem 2400 lumenes lámpám és azt kellene mondanom hogy nincs
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Donki Hóte #54075 üzenetére
Szép nagy lámpák. Ha szabadna érdeklődnöm, mire használod ezeket a lámpákat? Tán őrző / védő szervezetnél dolgozol, vagy portás vagy valami nagyobb területű cégnél, vagy a határt véded? Vagy csak gyűjtöd ezeket. Már láttam túrán is hasonló méretű lámpákat.
-
-
-
Ra3
őstag
válasz
Donki Hóte #54075 üzenetére
Annyit emlegetitek hogy megjön hozzá a kedvem, most is el lehet hozni 31 dollárért.
-
Megjött a régen várt NW fényű Astrolux FT03 lámpám a banggoodról. Érdemes volt kivárni, mert azt kell mondjam, hogy szerintem ez a világ legpraktikusabb elemlámpája
Számomra nagyon pozitív tulajdonságai:
- beépített akkutöltési lehetőség,
- 26650-es akkuval megy, ami szerintem a legjobb méret/teljesítmény arányú akku és nem is drága,
- fokozatmentes fényerőszabályozás,
- alapesetben bekapcsoláskor holdfény módban indul,
- dupla kattintásra azonnal turbó fényerőre kapcsol ami eléggé nagy fényerejű,
- nagy átmérőjű fej nagy tükörrel ami kell a thrower jelleghez (nagyobb a tükre, mint a Convoy L2-é).
- NW szín,
- a bekapcsológomb halvány zöld fénnyel világít, hogy sötétben is megtalálható legyen.Pozitív tulajdonságai:
- strapabíró masszív kialakítás,
- van benne anyag, nem melegszik fel gyorsan,Ami lehetne jobb:
- adhatnának hozzá kiegészítő elemtartó csövet, ha hosszabb működési időre lenne szükség (mint a Convoy L2-höz).
Balról jobbra: ConvoyL2, Astrolux FT03, Convoy L6.
Aki jó thrower lámpát keres fájdalomküszöb alatti áron, annak az Astrolux FT03 feltétel nélkül ajánlható.
-
FBLLMAG
senior tag
A péntek esti, éjjeli erdős bulin azért a fejlámpáim, lámpáim is bemutatkoztak, és nem szerepeltek rosszul.
- Egyszerű sétára, barangolásra, ismertebb, nem túl bonyolult környezetben, inkább a pehelysúlyú (fejlámpa + akku + fejpánt = 79 g) ZL H53w vált be. Mivel nagyon jó a hatásfoka, rengeteg beállítási lehetőséggel bír, szűkebben messzebbre világít mint a Tiara (ugyanazon a fényáram fokozaton), ezért ez hosszabb ideig is bírja (30 lm -nal, mérve 220 cd, 17 üzemóra, fényáram / fényerő csökkenése nélkül, 1 db AA ENELOOP akkuból)
- Ha valamit kerestem, kerestünk, ismeretlen táj körbejárására, a LL MH5 bizonyult jó választásnak a maga 8000 cd fényerejével (Amit nem csak 2 percig tartott, és ha csökkent, bármikor vissza lehetett állítani. Ezen a fórumon már 1x megmértem). Még szélesebben terít mint a P5R2 vagy a MT6 -os. A 400 lm nem is eszi az akkut, a fényerő pedig elégséges keresési célokra.
- Vizes, sziklás környezetben, pedig inkább az Armytek Tiara A1 PRO volt a legjobb választás, a biztonság kedvéért, mert ez valószínűleg túléli az esetleges merülést, koppanást.
Táborozásnál a Nitecore, Fenix diffúzoraim segítettek (más - más lehetőséggel rendelkeznek). A Nitecore LA10 elég gyengécske volt, de sátorba megfelelt. Érdekes mód a Nitecore Thumb került elő elég gyakran. Klipsszel, dönthető fejével (120°), elég sokoldalú. Siltes sapkán fejlámpaként, letéve fejét felhajtva, lámpásként, sátor oldalára is fel lehet csíptetni, stb használható.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
1stVikman #54070 üzenetére
BLF Q8-ban és hasonló 4 akkus lámpákban is érintkezik mókolás nélkül. Astrolux MF szériában is. Szeretem mert a 3500mAh kapacitás sokra elég. Kb 40-50 db van nálam forgásban aktív használatban.
Volt szó nemrég a hamis akksikról. Az egyik LG HG2-m behalt. Astrolux S43-at képtelen ellátni. 4V-ról beesik hamar a feszültsége turbón és villog hogy gyenge az akku. Azt pedig valahol 3V-nál kellene. Így ez vagy csak nagyon gyenge lámpát fog már vinni vagy kuka. -
-
dik
őstag
Valaki ha tud ezeknél jobb lehetőséget vagyis olcsóbban(persze ahol nem is vágnak át valami hamisítvánnyal csak az jöhet szóba) kérem ossza meg velem! A H 03 nem tudom hol találok 30dollár körüli kuponos árat. Esetleg link egy kuponnal?
[link] aksiban régen innen ezeket vettem még hibátlanok ha van olcsóbb megbízható hely linket kérhetnék ami a H 03 jó?
[link] Ilyen töltőm van most amire kell talán elegendő, de ha van olcsóbb hely szintén linket kérnék akár priviben is.Nagyon köszönöm a javaslatokat és segítségeket! Nem vagyok már ebben a témában annyira benne igaz nem is voltam profi ezért kérnék itt segítséget annó bevált...
-
Na újra itt vagyok.
A Convoy-al történt mostanság valami? 4db L6 érkezett meg, ebből az egyik üvege kívül tele valami olajos maszattal. Ha nincs féktisztító, nem jön le. Gondoltam ilyen bárkivel megeshet aztán lemostam. Gyárinál is gyáribb állapot. Azután akku bele az összesbe és belül ilyen pecsétszerűségek látszanak. Ha időben odaérek nyilván megbontom és lemosom bent is de na. Új lámpát egyből bontani?
Történt valami amiről tudnunk kéne?
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #54065 üzenetére
Az megvan, hogy az imalentnél van baj a garival, de valóban van baj a Klarusnál is.
Egyelőre csak annyit osztok meg a sztoriból, hogy vettem egy 100$ értékű lámpát ami 5 percen belül elfüstölt. Első körben a garit elutasították, a bolt a kalrusra, a klarus meg a boltra mutatott, hogy akkor ott reklamáljak. Talán rendeződik az ügyem veszteség nélkül, de én már csak ha itt a cseredarab akkor hiszek bárkinek is.
Erről szól az “Amiről senki nem beszél” cikkem, csak most a kipróbálási gari is kérdésessé vált. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
ZozzV6 #54064 üzenetére
Nagyon jó videó. Érdekes tükör. Számomra kicsit túlméretezett. Ez mellett, az Imalent még nem győzött meg, túl sok volt a negatív tapasztalat. És nemcsak az Imalent, most szólok, a drágábbak közül, a Klarus lámpáival is csak óvatosan. Lehet, hogy itt mások is hozzá szólhatnának (hiszen, ezt a fórumot is olvassátok páran).
-
ZozzV6
senior tag
Imalent RT70 videom kint van youtube-on.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #54062 üzenetére
A doboz tetején levő skálát 2 fajta módon lehet használni.
1., 25 cm -ről (vonalzóval), a szórt fény sugarát lehet leolvasni (ezt 4x kell megszorozni, és megvan az 1 m távolságból a szórt fény sugara, 1 m távolságból). Az átmérője az érték duplája, és a legkisebb félkör közepén lévő keresztet kell megcélozni a lámpával.
2., 1 m távolságból (madzag is lehet, én lézeres távolságmérőt használok), kb ugyanúgy mint az 1., pontban, csak nem kell 4x szorozni. Ez a fénysugár sugarát mutatja, amiből az átmérő már könnyedén számolható.
A doboz belsejében levő skála mutatja a szöget is. A szögmérőt, nagyobb léptékben, a doboz aljára fogom ragasztani.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #54061 üzenetére
Itt vannak a fotók.
Mobilt és LUX mérőt is lehet használni. A LUX mérő elvileg pontosabb, de arányaiban a mobil is elég tud lenni, lux mérő app -al. Elvégre, ugyanazzal mérem minden lámpámat. A LUX mérőnek más a szorzója. Egyébkén a hajlított műanyag cső, jobb lett volna, de ez is elmegy.
A doboz tetején lévő skálával a fénykör és a szórt fény átmérőjének mérésére való.
-
FBLLMAG
senior tag
Sikerült kicsit átalakítanom a lm mérőmet. Így még közelebbi adatokat ad. Igazság szerint, 2,4 x lenne a szorzó, de a könnyebb szorzás végett, 2,5 x szorzót fogok használni (fejben könnyebb számolni). Ez a lm dolog úgyis elég akku függő, ha az AA / AAA -s lámpáimat nézem, az 1800 - 2000 lm -os kisebb átmérőjű lámpák, meg elég hamar visszavesznek. A NiMh lámpáknál inkább magasabb értékek jönnek ki, a Li-Ion -osoknál meg inkább alacsonyabb.
Mit csináltam?
Volt a fehér papírral kibélelt dobozom. Ezt bővítettem ki. 3 db WC gurigát (üreset), 1 db gyógyszer tartó dobozt (fehér) és 1 db A4 -es fehér nyomtató papírt (bélésnek) használtam fel. A 2 db WC gurigát összeragasztottam, végét szögben levágtam (a 3. gurigát is), és kb 60°-kos szögben hozzáragasztottam a megrövidített 3. gurigát. A gyógyszerdoboz végein vágtam megfelelő lyukakat és ebe nyomtam bele a már elkészített papír csövet. A nyomtató papírral béleltem ki az egész csövet. Majd ezt az alkotásomat, beleragasztottam a másik dobozba. Így, most már a fény, össze vissza verődhet a dobozban, a fehér papírról. A lámpának nincs esélye közvetlen megvilágítania a szenzort.
Olcsó, melós megoldás, de használható. Nálam az összes alapanyag megvolt otthon, nem kellett barkácsüzletbe mennem. Ha másra nem, a lámpák fényáramának összehasonlítására jó lesz (azért ez nem 1 precíz mérőműszer). Nagyságrendileg, ezzel is be lehet lőni a lámpák fényáramát.
Mármint, ha valakit érdekel, hogy kb mit tud a lámpa valójában. Ne akkor derüljön ki, mikor összejön a találkozó, és a várt fényáram felét sikerül csak mérni. Mert ez csalódást okozhat.
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
A Sanyo NCR18650GA akksik button top akkuk?
Leírásban nem látom, de fényképről nézve jobban kiemelkedik a teteje, mint más flat top akkuknak.
Kell akkukat vennem, de még mindig agyalok a button top miatt, hogy mennyire baj, ha jobban szorul belül minden. BG-n meg általában a button top 30Q akciós. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #54055 üzenetére
Ebben egyetértünk. Sőt a többi lámpánál is fel lehetne tüntetni, hogy az egyes fokozatok nagyságrendileg, mekkora fényáramot használnak. Visszamenőleg már mindegy, de az elkövetkező bemutatóknál segíthet. Sőt a fokozatokhoz tartozó fényerő is segítene. Esetleg még a fénykör, szórt fény átmérője is jól jönne, de ezt a fényképekről is nagyjából látjuk.
-
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #54045 üzenetére
Mindent egybevetve első fejlámpaként nem rossz ez a Convoy-tól. Tulajdonképp már ebben a formában is jó lámpa, csak az ára sok. Ha 15$ lenne azonnal rendelném, de inkább megvárom még kicsit csiszol rajta Simon, aztán jöhet. A tesztedhez esetleg egy lumen táblázat jól jönne, tudod olyan mint ami a gearbesten is van hozzá, hogy látható legyen melyik fokozat kb hány lumen.
Amúgy amit a zseblámpaként való használatról írtál az jogos, fejlámpának nem épp pehelysúly.
-
FBLLMAG
senior tag
Pár paraméter, pár lámpáról.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #54051 üzenetére
Az az unibody ház sem új keletű. Már az EC4 -es sorozata is ezt használta. Ajánlom figyelmedbe az EC4GTS -t, érdekes lehet felülvizsgálatra. Az EA42 -es lámpám testvére, 2 db Li-Ion akkuval. Erdőjárásra, utazásra, szerintem ideális. Erősebb, nagyobb hatótávú mint a Viking, miközben szűken sem világít. A kezelése is használható, jobb mint a MH23 (szerintem).
-
Vlah
tag
válasz
WestBam #54045 üzenetére
Nekem az a tervem a h03 távolságkompatibilisá tételére, hogy veszek egy ilyen lencsét. Ez 20°-osan terít, ami benne van meg elvileg 30°-os. Ezzel meg lehet duplázni a fényerőt kb 6000 cd-ra.
US $0.33 | CREE XML lens T5/T6/U2 Lens Diameter 17mm Bead surface 20,30,45,60 degrees 5050 lenses,High-power XHP50 LED Lens
[link] -
WestBam
Topikgazda
Hű, egyben próbálok válaszolni ha sikerül minden feltett kérdésre, vagy reakcióra reagálok.
Tehát:
A kidolgozása hibátlan, Convoytól megszokott minőségű.
A driver "buta" de a fokozatok elég jól elosztottak.
A holdfény nekem hiányzik, az alacsony még "túl erős", hogy holdfény vagy közeli legyen.
A töltés az S9-ből kiindulva megoldható lenne ebben is, csak a helyét kell kitalálni szerintem, a jövőben biztosan meg lesz még lovagolva ez a dolog.
A turbó mód kétélű. Ha pipalámpaként használom akkor én nem bánom, hogy nem vesz vissza. Fejlámpaként viszont hibának gondolom, mert ha a 70 fokos hűtőborda a homlokodhoz ér valami miatt, na az elég maradandó élményt okoz.
A fénye magas fokozatban alkalmas erdőjárásra tökéletesen, kellemes a vetített kép használat közben, láthatóan hotspotosabb a fénye, mint az S2+.
A merülése az érdekes, mert a turbóban egészen szépen tartja magát, magas fokozatban viszont folyamatosan gyengül, láthatóan, mondjuk azért az üzemidővel nekem nincs akkora bajom.
H03 vs. H1:
Én soha nem voltam annyira oda a H03-ért. Elismerem az érdemeit, mert tényleg a legjobb volt alacsony áron, de nekem a fénye soha nem volt a kedvencem, fentebb többen is írtátok miért: egyszerűen outdoor gyenge volt a sok szórt fénye miatt nem egyszer és nem kétszer, márpedig én egy 18650 akkus fejlámpától elvárom, hogy az ha kell akkor alkalmas legyen kültéri felhasználásra. Nekem is "gyenge" volt ezen a téren a H03. Ellenben stabil, megbízható szerkezetnek tűnik a visszajelzések alapján, elég hosszú távú tapasztalatok vannak vele, ami mellett butaság lenne elsiklani, én mégis elég ritkán vettem elő, mert a másik mellette lévő fejlámpa tudtam, hogy sokkal többre képes. Most direkt a kettőt használgattam felváltva, hogy frissítsem az emlékeket, de a Convoy H1-et vettem inkább a kezembe, pedig ebből is az 5000K verziót küldték, ami nekem a Convoy lámpákban soha nem volt a kedvencem, magamnak inkább vettem volna a hidegebb fényűt. Mivel bízom abban, hogy a "panaszok" meghallgattatnak ezért most nem cserélem le a CW verzóra, kicsit várok, hátha a jobb fejpánt bekerül a csomagba. A Convoy H1 mellett meg kell említeni, hogy a tömege üresen sem csekély, legalábbis fejlámpákhoz képest, azért itt 10-20 gramm is számít. Márpedig a H1 nehezebb, mint a HC65, vagy a Wizard, ami jó a hő elvezetése szempontjából, de rossz ha a homlokodra van kötve. Én inkább tekintek rá pipalámpaként fejlámpa funkcióval, ezért is hiányoltam a mágnest a talpából, mert autóban pl. egészen hasznos funkció tud lenni.
Most a hétvégére eljöttünk kicsit pihenni, ide kettő lámpát hoztam, a lányom és a párom is a H1-est veszi elő automatikusan, most itt az az Ő lámpájuk ahogy látom. Ezeket mint ilyen "laikusok" tesztjét mindig meg szoktam figyelni, hogy ha van több lehetőség akkor melyikért nyúlnak és hogy kezelik. A kikapcsolást lányom megkérdezte, de használni használta azonnal, ahogy megfogta. -
ZozzV6
senior tag
válasz
jozsi252 #54043 üzenetére
A belső ellenállás és töltöttség alapján állítja be. 8 akkut is tud mindet 2A-el tölteni ha minden igaz. Én úgy szoktam hogy ha csak 18650 és 26650-el pakolom meg hogy a slot gombot hosszan nyomva kijelöli mindet majd a mód gombot hosszan nyomva kiválaszthatom én az áramot és 500mA-el szoktam tölteni ha nem sürgős mert az kíméli az akkut. Magától 30Q és hasonló erős akksiknál simán másfél ampert is kiválaszt.
-
jozsi252
veterán
Van valakinek Miboxer C8 töltője? Gondolkoztam rajta hogy be kellene szerezni 1db-ot. Mert amikor tölteni kell egyszerre nagyobb mennyiségű akkut akkor jól jönne hogy egyszerre tudok 8 akkut egyetlen egy töltőbe.
Kíváncsi vagyok hogy aki vett, mennyire vált be? -
ZozzV6
senior tag
Jön a Nitecore TIP2
Semmit nem tudni róla csak amit a képen is látni. 2 led TIR optikával és a két gomb az oldalára került és tök új dizájn.
Kinézetre tetszik a specifikációk meg majd kiderülnek. Már majdnem vettem TUP-ot de most inkább megvárom az első teszteket erről. Gondolom ez sem lesz 3-500 lumen felett hogy a TUP maradjon a kulcstartó király. -
Vlah
tag
válasz
ZozzV6 #54031 üzenetére
Én azt is megemlíteném, hogy nem tudja tartani az egyenletes fényerőt, illetve a hatásfoka is egyértelműen rosszabb a drivernek, mint a h03-nak. Persze jó lenne tudni a fokozatok fényáramjait. 20grammal nehezebb, nincs lyuk karpántnak és nincs bekapcsolás után töltöttség visszajelzés a gombon. Ez a kettő szintén van már az újonnan vásárolt skilhuntban. Egyébként novemberben 25$ volt az is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #54029 üzenetére
Nekem több dolog sem tetszik. Azt nézem, hogy tudnám használni, felhasználni. A holdfénnyel kezdeném, ami számomra fontos lenne éjjelente. A 4 fokozat, sem biztos, hogy elég lenne számomra. Az a hővédelem hiánya, az hatalmas -, az üzemidő görbéje sem az igazi, lényegében lefelezi az üzemidőt.És ha az egész üzemidőt is veszem, nagyon kevés a 18650 -es akkuhoz mérten. Hogy fel ne melegedjen, a közepes fokozaton kéne használnom, ami viszont már nem túl sok. A hordozhatósága sem segít rajta.
Ha már 18650 -es akkuval, akkor én a Zebralight H600 MK IV mellett tenném le a voksomat, mármint, ha pipalámpáról van szó. Igaz drágább, jóval drágább. Hideg fehér, de létezik semleges fehér is belőle. Ez 1600+ lm fényáramra is képes. Igaz a Zebralight fejlámpáiban sincs mágnes, de nem is hiányolom.
Nekem az apróbb, 1AA -s kistestvére van meg, a Zebralight H53w (330 lm). A Zebralight H53w fejlámpámat összevetve az Armytek Tiara A1 PRO fejlámpámmal, azonos fényáram esetén a Zebralight 36 % -kal több fényerővel rendelkezik, miközben, 33 % -kal hosszabb üzemidővel bír. A Zebralight hotspottosabb, de az OP refi miatt, ez még olvasásnál sem zavar. Pipalámpaként zsebben is a Zebralight biztonságosabban használható, mivel nem az oldalán, hanem a tetején van a kapcsoló. A ZL jobban testre szabható, több funkcióval rendelkezik, az Armytek pedig kivehető mágnessel, és magasabb fényárammal rendelkezik (és magasabb fényerővel is).
-
Ra3
őstag
válasz
Gargouille #54034 üzenetére
Skilhuntból van refis is, nekem van sima H03 és H03r is, de kintre csak a refis változatot használom, a másik tényleg korlátorottabb távolság tekintetében.
-
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #54029 üzenetére
Kár, hogy nincs mágnes meg nekem a töltő kéne még bele (tudom, Simon igért későbbre olyan verziót is), a többi tekintetben rendben van. Én a turbót kikapcsolnám teljesen belőle, az totál feleslegesnek tűnik. Remélem Simon hajlandó majd olyan verziót adni. :) A képek alapján kb S2+ vetítési képe van, ami viszont szuper.
A Skilhunt H03 lámpát azért nem tekinteném ellenfélnek mert az a tir lencse miatt annyira szórt fényt ad, hogy csak max szobában szerelgetni alkalmas, szerintem kültéri lámpának alkalmatlan. Esetleg a sátor körül szöszmötölni jó. Próbálgattam mostanság és például az Eagleeye X1R összehasonlíthatatlanul jobb kintre mint a H03, amivel ha látni akarok akkor turbón kell járatni, az meg zabálja az akkut és melegszik. Én pont ez X1R "ellenfeleként" venném a H1-et, mert azért mégis jobb minőség kicsit.
Az X1R-hez én pont ilyen fejpántot használok mint ami a H1-hez jár, szerintem annyira nem gáz (én rollerezek vele). Illetve a H03 pánt sem olyan kényelmes, talán a fejtetőn átvezetett gumi picit jobban tart.
Viszont ez a jelenlegi ára nevetséges, hiába imádom a Convoy-t, ennyit nem ér a H1, max 16-18$-t adnék érte ebben a formában.
-
jozsi252
veterán
válasz
WestBam #54029 üzenetére
Ezek után akkor le is mondok róla. Jó volt ismét olvasni a mindenre kiterjedő tesztet, viszont én is nagy negatívumként hoznám fel a fejpántot illetve a hővédelmet. A mágnes annyira nem izgat, mert ha olyat akarok szerelni akkor ott vannak a mágneses Olight kézilámpák. A fejpántról tudtam is hogy ez a béna megoldás van hozzá, aminél sajnos borítékolható az hogy mozgás közben könnyebben mozog el mint a "normál". Viszont a hővédelem hiánya el is döntötte hogy ezt kihagyom.
Akkor inkább marad egy Skilhunt H03 ami nem sokkal drágább de mindenben jobb, vagy még nincs Armytek lámpám, ezért a Wizard Pro v3 jó választásnak tűnik. Kérdés megér-e annyi pluszt az Armytek. Persze itthoni gari azért nem kevés a lámpára, elviekben megéri, gyakorlatban pedig fene tudja. -
dik
őstag
Ok marada skillhunt H03, de ebből az a mágneses töltőst érdemesebb megvenni a vagy az úgymond régit mint az enyém is a H03? 30 dollár körül az teljesen rendben lenne érte. Aksi téren most melyik az ajánlott hozzá? Panasonic 3400 végett mint nekem még mindíg ajánlott hozzá vagy esetleg van valami jobb lehetőség is? Ja igen és kérhetnék valami megbítható linket ahonnan érdemes lenne megrendelni a lámpát és az aksikat hozzá?
-
ZozzV6
senior tag
válasz
WestBam #54029 üzenetére
Egyet kell értsek. Nem rossz de a mágnes hiányzik plusz a hővédelem. Akcióban ennyiért a H03 is kifogható és abban ott a mágnes, a jobb fejpánt és a hővédelem plusz a személyre szabható módkiosztás.
Vagy 20$-ért kellene adni a H1-et vagy mágnes és jobb fejpánt kell mellé hogy átcsábítson. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #54019 üzenetére
Egészen kellemes éjjelt hagytam magam mögött. A kaját, kenyeret, sonkát, szalonnát, palackozott vizet, otthagytam az erdőjáróknál. Megmutattak pár dolgot, mutattak pár érdekességet, mi mire használható, mire kell odafigyelni, és tapasztalatokat is gyűjtöttem. Pár dolog, esetleg, érdekes lehet számotokra is.
Amivel nem találkoztam, azok a piaci termékek, lámpák. Inkább pénzt adnak ki a biztonság kedvéért.
Amivel találkoztam (késeket, baltákat, kézi láncfűrészeket, stb. most kihagyom), főleg fejlámpák voltak. Akadt még zseblámpa, lámpás is. Érdekes, hány Pezl fejlámpával találkoztam, pedig
. A gyengébbek csupán a közeli környezet bevilágítására voltak elegek. Az Artik Core (ez is volt
), szerintem, nem is rossz, erre mutatták, hogy táskában, sátorban való turkálásra a szórt fény elég, távolra is világít a magasabb fokozatokon, de 10 - 15 m távolságban az oldalirányú szórt fény nagyon elhalványodik (a 2 optika végett). Másik gyakori márka a Fenix volt. Ezt a 2 vetítési képet a Fenix HP25R, HL26R, érdekesebben, jobban oldotta meg, mint szórt fény, mint hatótáv tekintetében. Egyébként, külön lehet állítani a szórt fényt, és azt, hogy meddig világítson, több fokozatban. Valakinél volt Led Lenser MH8 -as is (nálam meg a LL MH5 volt a ZL H53w és az Armytek Tiara A1 PRO mellett). Eddig nem vettem észre, de megmutatták, hogy ezeknek a LL fejlámpáknak a szórt fénye (bár egyenletesnek tűnik), a közepén hidegebb fehér (magasabb K), majd a fénykör széle felé, folyamatosan, egyre melegebb fehér a fényű (kb 1500 K volt a különbség). A márkánál maradva, a LL ML6, 4 cm átmérőjével, roppant kompakt, és mivel a fényt, nem tejüvegen, hanem nagyon átlátszó vastag (kb PU üveg) -en keresztül világít. 10 m távolságban, gond nélkül lehet a fényénél bármit csinálni.
Azokat a piros, zöld, kék fényeket is megmutatták mire valók.
Mint írtam, érdekes volt az este.
-
WestBam
Topikgazda
Convoy H1 cikk a blogon már olvasható is
-
Zoli-bácsi
senior tag
Esetleg az új Convoy H1?
-
dik
őstag
Egyik haveromnak egyre jobban tetszik ez a H03 pecára kellene neki esetleg van most valami jó kupon hozzá valakinek? Persze ha van nála most jobb lehetőség meglesem azt is(bármi más fejlámpa szóba jöhet ami annál esetleg jobb hasonló áron). Nem követem annyira az eseményeket...
A H03 is láttam már van valami beépített töltős is az jó megoldás és tartós? Nekem még a sima TIR van az nagyon jó kis cucc a többit meg nem ismerem. -
benfolds
őstag
az f1 hogy jelzi az alacsony feszültséget? kikapcsol? villog?
-
Ra3
őstag
válasz
MittuDomain_ #54016 üzenetére
Oké, egyezzünk ki abban hogy színes A6
Nekem jött A6-ból kettő is tavaly, de azoknál nem éreztem hogy annyira nagy szükségem lenne rá, az S1 viszont szerintem megtartós lesz, jött hozzá hosszú cső, és így kékben nagyon tetszik.
Convoy S2+ ami itthon van hasonló méretben, annál azért jóval többet tud, a mooonlight mód sokszor jól jött már, és ha kell akkor nagyon oda tud pirítani.Még az S43-ra várok majd valami jó akciót, egy csomó változat bent van már a kosárban, jó lenne egyszer megcsípni 5000 alatt.
Az M2-t én használtam már, eddig még nincs baja, remélem nem valami szériahibás szettet szórtak ki. Az mindenképp jó benne hogy nem usb-ről kell etetni és tud nimh-et is tölteni, eddig azt hittem minden töltőnél alap ez, aztán pár hete megszívtam kicsit...
-
Sub-S
senior tag
válasz
MittuDomain_ #54014 üzenetére
Nem csak 1,3$ a szállítás?
-
FBLLMAG
senior tag
Ma este találkozok pár "záleszák" -kal, erdőjáróval. Ők nem a turistaútvonalat követik, a természetben szoktak éjszakázni, és többször a természet ajándékát falatozzák. Én azért ennyire durván nem nyomom, de kíváncsi vagyok pár dologra, mit használnak (fejlámpát, zseblámpát, lámpást, késeket, stb.), mi vált be náluk. Többen már tegnap kimentek, és tovább is maradnak, én kb 1 estére maradok. Holnap majd beszámolok, mármint, ha nem talál rám 1 medve.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
MittuDomain_ #54016 üzenetére
Akkor ez még a jobbik verzió, hogy nem a vevőnél derült ki, oda-vissza postát meg fizethetted volna, ment volna bukóba a dolog.
Egyébként fizetésnél általában az ajándék cuccok szerepelnek 0$-os áron a listában banggood-on, tehát ha kapsz full refundot az pont 0$-os visszatérítést jelent -
Ra3
őstag
válasz
MittuDomain_ #54014 üzenetére
Kezdetektől fogva nem jó, vagy megadta magát menet közben?
Amúgy nyugodtan szedd szét, én már futottam egy ilyen kört a BG-al egy csomagból kivéve széthulló Golishi töltövel, amit egy A6-hoz adtak ajándékba.
Először videót kértek, majd mégegy videót és képeket, aztán felajánlottak 500 pontot, mikor mondtam hogy nem kell akkor udvariasan elköszöntek azzal hogy mivel ajándék volt ezért se refundra se újraküldésre ne számítsak.
Ami egyébként valószínűleg a paypal előtt is megállt volna, szóval elengedtem a témát, így is jó áron jött az A6+30q.
Amúgy a Skilhunt M2 az Astrolux S1-hez járt. -
MittuDomain_
őstag
válasz
Zoli-bácsi #54011 üzenetére
Hát, akkor Zozz tanácsai alapján én is elengedem.
Anyway, én a fillérb@szást mindig arányaiban nézem, ár/érték arányosan egész egyszerűen zavar, hogy egy termék szállítása az árának további 12,5%-a, ezért akartam felezni. Ez már banki kamatból is több mint tisztességes...Másik téma: van egy Skilhunt M2 töltőm, ajándék volt egy A6-hoz, szerintem nem csak én vettem így csomagban. Ami nem hajlandó tölteni. Érdemes szétszedni? Vagy videó, és jelzem a BG-nak, hogy ez rossz? Egy ajándék termék esetén mi az érdekérvényesítés menete?
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
MittuDomain_ #54009 üzenetére
Szerintem a fillérbszásnak is van határa....De szorítok hogy valaki összeálljon veled!
-
Ra3
őstag
válasz
MittuDomain_ #54009 üzenetére
Az s43 miben különbözik ettől a formán kívül nem tudod?
Én sokáig azt nézegettem de nem megy 7-8000 alá... -
MittuDomain_
őstag
Astrolux S42 (elvileg a Nichia és az XP-G3 verzió is, de csak rövid csővel
) 16USD kuponnal. (BGS42)
Fillérb@aszás lvl99, öszeállna velem valaki @Bp, hogy felezzük a szállítást? az ugyanis további 2USD lenne... -
Zola007
veterán
válasz
jozsi252 #53976 üzenetére
eredeti ajánlásodban szereplő Miboxer C4 helyett megrendeltem ezt a töltő:
MiBoxer C4 Plus
kíváncsi vagyok milyen lesz, elvileg kijavítottak benne mindent, ami a C4-ben problémás volt
ha mégse jó, akkor majd jövök panaszkodni, hogy te ajánlottad a Miboxer márkát -
gyapo11
őstag
válasz
ZozzV6 #54006 üzenetére
Nekem is van ilyen lámpám, ami nem mindig veszi a gombnyomást, de ennél sokkal durvább az ipc-1 töltő, ami sehogyan sem veszi, nyomogathatom napestig, semmi nem történik. Egyszer már szétszedtem, megtisztítottam, teljesen jó lett, de pár hónap múlva megint rossz. Kénytelen leszek mikrokapcsolókkal megoldani vezetékkel, csúnya lesz, de legalább nem mindent csak 200 mA-rel és csak tölteni fog tudni.
-
cidalain
veterán
válasz
gyenesmartin #53998 üzenetére
Kösz. Sejtettem hogy ami ebayen van 0.99-ert az nem lesz okés...
-
vince
őstag
válasz
baltasar #53999 üzenetére
A kapcsolójuk kezd el vacakolni egy idő után. Nekem töltés nélküli ODF30 van, jó szögben kell kapcsolnom (szerk.: vagyis jó szögben kell nyomnom a gombot - lehet, hogy furcsán hangzik, de így tudom leírni a legjobban
) és akkor szépen működik, ha máshogy nyomom, akkor néha nem érzékeli a kattanást.
Ezt leszámítva én is nagyon szeretem, kiváló lámpa mind a fogását, mind a fényét illetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- Autós tükörre rögzíthető kamera rendszer - komplett - csere is
- Li-Ion 18650 cellák, Samsung, LG, stb. Akku pakkok készítése!
- Eladó KitchenAid Artisan 4l-es konyhai robotgép mandulaszínben
- Új Samsung Sony LG LiitoKala 18650 21700 25R 30Q 35E 40T VTC6 M50 M58T 50E Li-Ion akkucellák
- Új okosotthon eszközök bolti ár alatt - Blitzwolf SHP15, Miboxer, Aqara eszközök
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD