Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
Hirdetés
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
Erősebbet, fényesebbet, nem gond találni. Számít az üzemidő is, mennyire?
Ugyanolyan távra, hasonló HOT SPOT átmérővel, de azért a szórt fényt is biztosító lámpának, ugyanúgy 3D akkumulátorral / elemmel, ott a Mag Lite ML300, jó üzemidővel, jóval olcsóbban.
Olcsóbb, de MAX -on többet tud a Convoy L6, üzemidőt tekintve, viszont jóval alul marad.
Rövidebb távon fényesebb a BLF Q8, hosszabb távon, alacsonyabb fokozatokon (az üzemidő végett), már a LL a jobb.
Viszont ami nagyon veri, minden szempontból, az a Acebeam X65, viszont jóval drágább áron.
-
bwoay
nagyúr
-
dik
őstag
Ennél a lámpánál lenne ami jobb és aksi életartamban is hasonló lenne? Led lenser p17.2 Ja igen és persze töredék árban.
-
Egy-két
tag
Amúgy érdekes, de az F1 termék oldalán most Dec 5-9es szállítást írnak.
Szóval a brutál kuponos akciós lehet hogy szintúgy csak akkor lesz feladva, s jó karácsonyi/újévi ajándék lesz belőle.
Vagy persze az is lehet hogy tartják az egyik kolléga által látott Nov 6 körüli feladási dátumot.
Mindenesetre izgatottan várom a fejleményeket !
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #38092 üzenetére
Nekem mondjuk a LR10 jön be.
-
vince
őstag
válasz
FBLLMAG #38085 üzenetére
Ugyan, nincs sértődés, mások az igényeink.
Tudom, hogy mikor, mire lehet jó egy lámpás, de én, ha ilyen jellegű felhasználásra keresnék megoldást, előbb vásárolnék egy kupakot valamelyik meglévő lámpámhoz (pl ezt az S2-höz), mint egy külön lámpát. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
Janaboy #38083 üzenetére
A MecArmy SGN7 sem lenne olcsóbb, ha jó kulcstartó lámpában gondolkodunk.
De a TINI meg jóval kisebb.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #38081 üzenetére
Nem az LA10 -esről van szó, hanem a LR10 -ről. Ha meglesed, ezen 9 led található, viszont a Li-Ion akkumulátor nem cserélhető, csak tölthető, mint a TIP, THUMB, stb. esetében. Viszont kompakt, kb ugyanazt tudja mint a LR30. Ja és kösz a LA10 -esért. Nekem a hagyományos van meg, nem a CRI.
Gargouille, vince:
Képzeljétek el, esti sütögetés haverokkal a természet lágy ölén, hordozható asztalra már fölpakolva a sültek, szeletelt paprika, paradicsom, hagyma, kenyér, mellette pia, körülülitek. Na most fejlámpával egymásra fogtok világítani, vagy valahol az asztal felett, kb. 2 m magasságból egy lámpás világítja meg az alatta elterülő területet. De akár mellétek lerakva is praktikus, mert félgömbben, mindent megvilágít maga körül. Olyan mintha szobalámpát használnátok. Szerintetek? De írhattam volna kártyázást, sátorozást, kempingezést, stb, de otthon, áramkiesés esetére is kellemesebb a lámpás, mintha fejlámpával, zseblámpával olvasnék (TV ugyebár nincs
).
Nem akartam senkit megsérteni, csak pár lehetőséget mutatni a lámpás felhasználásával kapcsolatban.
-
Janaboy
veterán
Imalent dn70 52 usd
[link] (nem reflink, email only link) -
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #38078 üzenetére
Nem ennyire kaotikus a helyzet, lehet túl borús hangulatúra sikerült a cikk, de nem annak szántam. Mindössze sok helyen lehetett volna sokkal jobb, mint ami végül lett.
Nyilván még mikor vettem akkor kuponos volt, valahol 20-22$ körül. Én csípem az ilyen lámpásokat, szóval terveztem már régen a beszerzését, csak a jobb árat vártam, írni meg csak most tudtam róla, most jutottam el eddig. Nem a kedvencem, de ha áramszünet lesz akkor nagy hasznát fogom venni, vagy ha a világítás nélküli padlásra kell felmennem valamiért, esetleg ott pakolászni, mert a szórt fénye brutálisan jó és erős. Kell ez is, nem csak az elemlámpák-fejlámpák. -
vince
őstag
válasz
Gargouille #38076 üzenetére
Inkább egy filléres "sapkát" vennék ehelyett valamelyik meglévő lámpára
-
WestBam
Topikgazda
Heti cikkem kikerült, a Nitecore LR30 lámpást próbálgatom benne.
-
vince
őstag
hú, most látom csak, hogy az ára is komoly, tényleg kuponért kiált
-
FBLLMAG
senior tag
Az összement Nitecore TINI.
Hogy tetszik?
-
FBLLMAG
senior tag
Valakinek kellettek lámpák a szekrénybe. Most láttam a LIDL -ben több fajtát, mozgásérzékelővel.
-
Cyberneko
tag
Esetleg egy tir lencse abba a convoy-ba?
-
G@ben
addikt
A kettőből melyiket vennétek?
Ezt vagy ezt?
A Soshine fényét láttam videón, nagyon meggyőző, mágneses a talp és a klipsz is, illetve nincs rajta fölösleges bonyolítás, még egy lámpa, stb, csak ki- és bekapcs, de ez a jó nekem.
A Workzone fényéről semmit sem tudok, hogy mennyire terít, lumenben kb ugyanazt tudják. Előny a garancia, bár nem tudom, mennyit adnak rá, hátrány a túlbonyolítottság, illetve nem tudom, hogy az alján van-e mágnes. A neten semmit nem találtam róla.Valamint ma reggel láttam a piacon kinézetre ugyanolyan lámpát, mint a Soshine 1500-ért. Szerintetek ugyanaz lehet vagy hamisítvány?
-
benfolds
őstag
nekem is van mindkét lámpa, én is biciklizek terepen, de csak az
s2+-szals3-mal, és nem értem, hogy hova akarsz még oldalra látni, ahova az nem világít be...ha közvetlenül magad előtt nézel oldalra, akkor van egy pici "holttér", de szerintem ez tök normális, egyik biciklilámpa sem világít 180 fokban.
viszont a h03 nem világít elég messzire szvsz ahhoz, hogy biciklire feltegyem. -
blash
tag
Ma este kipróbáltam kormányra erősítve a Skilhunt H03-at, de csak földúton és városon kívüli országúton, erdőbe nem mentem. A Convoy S2+-nál kicsit jobban tetszett a képe, mert szélesebb szögű, meg nem olyan éles a szélén az árnyékba az átmenet, de a 6x7135-ös S2+ meg fényesebb, meg a hidegebb színhőmérséklete miatt is annak láttam. Persze mindkettőben zörgött az akku, elfelejtettem kitömni belső darabbal.
-
-szabi-
addikt
válasz
ZozzV6 #38057 üzenetére
Köszi az infókat.
Így amit elképzeltem nem járható.
Ezzel a képzeletbeli mérleg nyelve Q8 felé billen.
Vagy várok amíg egyik gyártó nem hoz ki olyat amit korábban már körbeírtam.üdv
-
ZozzV6
senior tag
válasz
-szabi- #38055 üzenetére
Van olyan driver ami ilyet és olyat is tud. de L6-nál nagy 30mm driver van. A problémák onnan jönnek hogy oldalgombos tehát E-switch.es driver kell és ilyen átmérőben nem fogsz kapni. Valamit így is -úgy is faragni kell. Tulajdonképpen az L6 driver is tud több félét mert 2 és 3 akkuval is elmegy gyárilag. Ma próbáltam. Csak toldó csővel 3 akkuval bazinagy és hülyén néz ki.
Rövid csőnél 2 db 26350 akku a megoldás mert azok fele olyan hosszúak és egy 26650 helyén elfér a kettő de megmarad a magasabb feszültség. -
(jan)
őstag
Nem tudja valaki mi a trükk, hogy tényleg 9 dolcsiért tudjak venni s2+-t ?
Ahogy bedobom a kosárba 13$ lesz. -
ZozzV6
senior tag
válasz
-szabi- #38052 üzenetére
Boost driverrel. Olyan driver van benne ami az egy akku feszültségét megduplázza de az áramot lefelezi. Pl ha a lednek kell 8,4V és 3A akkor az akksiból veszteségeket nem számolva kb 4,2V-ot vesz fel de 6A-t. Ugyanez van XHP35 ledekkel ha egy cellával van hajtva de az 12V fölött kér így ott 4x-es a szorzó és osztó.
-
vince
őstag
válasz
-szabi- #38049 üzenetére
A linkelt oldalon írják is: some buyers misunderstood that L6 can run on one battery if they use this tube.,pls read the description of L6 flashlight carefully, L6 must run on 2pcs 26650 battery. This tube is only for DIY ,Flashlight enthusiasts mod the driver of L6, too.
-
-szabi-
addikt
válasz
ZozzV6 #38043 üzenetére
Köszi szépen.
Ami még érdekel, L6-ra mindenhol azt írják két 26650-es aksival működik.
Viszont kapható volt hozzá egy aksis rövid cső.
Kérdésem el tud működni egy aksiról is?
Mert pl. DN70 lámpa is egy aksiról működteti XHP70 ledet.üdv
-
BBéci
legenda
válasz
Gargouille #38046 üzenetére
Az tudhatja pontosan, aki ismeri a lámpás szakzsargont. Nekem eleinte fogalmam sem volt róla.
-
Gargouille
őstag
-
válasz
Gargouille #38000 üzenetére
Meló. Tavasszal-nyáron előfordul hogy éjjel is szerelni kell pár dolgot, olyankor állványra fel és van világosság. Néha beltéren is alakít, szintén állványról. Jobb időkben voltak éjszakai túrák is és ott is jók. Manapság inkább csak ez az éjjeli meló marad.
Ja és áramszünet estén mert utálom a matt sötétséget. Legalább három mindig teljesen fel van töltve, így már csak nem hoz össze a szolgáltató több hetes vagy hónapos áramkimaradást... újabban ha városba megyek és valószínűsíthetően rám esteledik, akkor is van nálam egy és igen, egy zombiapokalipszis idején is jól jönnek majd
-
Janaboy
veterán
válasz
Gargouille #38038 üzenetére
Rossz fordítas ez a meghajtó, inkabb vezérlő sztem jobban illik ra.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #38038 üzenetére
Szerintem ne akarjuk kipróbálni ha a pill, led, host, driver, fet stb szavak helyett így írnánk őket:
fénykibocsátó dióda és meghajtó tartó, fénykibocsátó dióda, Lámpatest, meghajtó, térvezérlésű tranzisztor.........
Azt hiszem egyértelmű, hogy pl esetemben rengeteg választ adok az embereknek amivel segítek. Ha mindennek a 3x hosszabb magyar kitalálmányát kellene leírnom Nem hiszem hogy lenne kedvem 3x annyit gépelni egy válaszadásra és sokan segítség nélkül maradnának.
Szakirodalomban megengedett úgytudom és valahol ez is egyfajta szakzsargon. -
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #38036 üzenetére
Én sem preferálom az erőltetett "inglist", ha van magyar megfelelője a szónak. Jelen esetben viszont olyan szavakról van szó amik nem tradicionális szavak, ezek a legújabb kor szüleményei és eleve így angolul kezdtük el használni és nincs jó magyar megfelelőjük. Az informatika tele van ilyenekkel, például ha már említed a "Drivert" ami baromira zavaros magyarul, ugyanis a "meghajtó" eredetileg az informatikában a partíciók ill eszközök betüjelét takarta (drive), míg a drivert is meghajtóként szokták erőltetetten magyarítani (vagy meghajtóprogramnak). Angolul sokkal kifejezőbb, mindenki tudja mit értünk alatta. Szerintem a lámpáknál is a elfogaadható a driver, firmware, mod kifejezések használata. Pláne, hogy nemzetközi fórumokon is egyezményesen így használják, így mindenkinek egyéetelmű mit értünk alatta. Bocs ha off volt.
-
BBéci
legenda
Köszönöm mindenkinek!
(#38036) FBLLMAG
Egyetértek, az én szememet is rettenetesen csípik az ilyen anglicizmusok. Például moddolás helyett módosítást, átalakítást kellene írni.
A driver az (autó)vezető. -
FBLLMAG
senior tag
Nem időhöz kötött a ZL leléptetése. A PID hőszabályozást használja (nem a proci belső érzékelőjén keresztül méri a hőfokot, és az akut is sokféle képen ellenőrzi), Zozz -zal ezt már kiveséztük, pár napja.
1 db 7135 IC 350 mA -t szabályoz, tehát a 8x az 8 x 350 mA = 2800 mA = 2,8 A áramot képes szabályozni. Ez lényegében a leadott teljesítményre, végül is a MAX fényáramra van hatással.
Remélem így már érthető.
Próbáljunk magyarul beszélni, írni. Driver = meghajtó (tápegység - legalábbis ha jól tudom)
-
bwoay
nagyúr
-
ZozzV6
senior tag
válasz
-szabi- #38021 üzenetére
Haikelite lámpákkal voltak problémák. Lehet jó teljesen az is de én inkább a Q8 felé hajlok. Bár belőlem a modder szól mert könnyebben szerelhető. Az egy lednek annyiban van előnye hogy egy nagy reflektorral kicsit messzebb visz. de hűtés szempontjából jobb a Q8 mivel nem egy kis pontban koncentrálódik a sok hő hanem egy 4 cm feletti átmérőjű réz lapon egymástól távol elkegyezett 4 ponton oszlik el és a led polc is bazivastag. Nem emlékszem pontosan hogy 6 vagy 8mm.
-
lorcsi
veterán
válasz
MittuDomain_ #38009 üzenetére
Szia!
mit jelent az h 6xdriveres?
-
MittuDomain_
őstag
válasz
gyenesmartin #38024 üzenetére
sry, nem csekkoltam, csak gyorsan tovább osztottam az akciót.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
MittuDomain_ #38022 üzenetére
Magyarországra nem jó a kód.
-
MittuDomain_
őstag
S2+ CW 6,99USD
kupon:
HLF1111AFF -
-szabi-
addikt
Hi
Szerintetek BLF Q8 és HaikeLite MT07S összehasonlítása melyikük felé billentené a mérleget?
Nem találok olyan tesztet ahol mindkettő szerepel.üdv
-
FBLLMAG
senior tag
-
Tony21
tag
No megjött végre a Q8.
Este felébresztem a környéket -
bwoay
nagyúr
nekem az Xtar VC4-gyel volt olyan "kalandom", hogy akciósan lerendeltem, vártam vagy két hétig, akkor szóltak, hogy nincs, várok-e még, vagy refund, esetleg másik termék. vártam. két hétre rá jött egy újabb email, de ez már nem automatizált volt, szépen leírták, hogy még mindig nincs, mit szeretnék. mondtam, hogy várok türelemmel, akár ítéletnapig. megköszönték. azt hiszem, még szeptemberben rendeltem meg a töltőt és nagyjából egy hete indították útra. úgyhogy most várok. ebbe a várakozásba totál bele lehet jönni
BBéci:
signature rossz szokásom, ne törődj vele! -
FBLLMAG
senior tag
-
MittuDomain_
őstag
Akit érdekel, 6x driveres szürke S2+ továbbra is 8,99USD flash sale-ben, azaz pontozható szállítással 6,5 alá.
-
ace22
tag
Aki a $9,99-en F1-ből rendelt, van akinek elindították (shipped out)?
Nekem egyszerre két ticket nyílt, egyik hogy elfogyott az F1 és hogyan kérem a pénzem vissza, wallet vagy paypal útján, a másik, hogy duplikált rendelés volt-e a két darab, vagy tényleg komolyan gondolom-e? (Komolyan gondoltam), erre a válasz, hogy sajnos most nincs raktáron, várjak 7-15 napig (vagy a pénzem vissza, wallet vagy paypal útján).
-
FBLLMAG
senior tag
A bőség kosara. A Zebralight a 8° / 80° -os, 1400 lm -os, szintén ugyanakkora SC600w MK IV HI típust is kidobja XHP35 HI leddel.
Itt már elfér egy kis segítség. Az áruk kb ugyanaz. ZozzV6, Te melyiket választanád? Melyiket ajánlanád? Ja, és miért?
Mivel van 10° -os ZL lámpám, ezért a kérdések:
A 8° -os sokkal szűkebben világít mint a 10° -os? A 10° -os nem ellensúlyozza a magasabb fényárammal? A 14° -os sokkal nagyobb fénykörrel világít mint a 10° -os? Elég hozzá a 2300 lm fényáram?Másnak a véleményét is elfogadom, persze ha lehet, építő jelleggel.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #38002 üzenetére
Hát már nem olyan soká a 10° / 80° -os, 96 mm -es, 64 g -os, 1600 lm -os SC600 MKIV is kapható lesz.
És igen, kihozzák a 14° / 80 ° -os, 2300 lm -os, ugyanakkora, SC600W MKIV Plus -t is, XHP50.2 leddel.
Azért most már megvárom a jövő évet.
-
FBLLMAG
senior tag
A ZL SC600 MKIV még odébb van, de a 12° / 80° -os, 1600 lm -nes, 92 mm -es, 38 g -os SC64, XHP35 -ös leddel már lassan kapható lesz.
-
nufenen111
tag
válasz
Gargouille #38000 üzenetére
A zombi apokalipszis idején, mikor nem lesz már áram Ő lesz velük a király. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Metal topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Béta iOS-t használók topikja
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motoros topic
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Autós topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Új Samsung Sony LG LiitoKala 18650 21700 25R 30Q 35E 40T VTC6 M50 M58T 50E Li-Ion akkucellák
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- ÚJ, USB-C-s / elemes, rádiós (RF), wifis (Tuya, SmartLife, stb.), programozható okostermosztát
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia