Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sarajhvh
tag
válasz
Digitalpimp #81588 üzenetére
Írtam neked egy A4-es oldalnyit, de nem küldtem el!
OK. egyetértek! -
Jack72
aktív tag
Urak,
Ismerős keres fejlámpát garázsban szereléshez illetve rövidebb gyalogtúrához. Lehetőleg hazai beszerzéssel szeretné megvásárolni.
Ami még fontos: hosszú akkuidő, legalább 3 óra hosszan kellene világítani. -
WestBam
Topikgazda
válasz
tknof1871 #81590 üzenetére
Nekem jelenleg 2 töltőm van, ezek viszont elég gyakorta vannak használva, sok NiMH akku is van amit rendszeresen töltök.
Nitecore UMS2 - tölt NiMH és Li-Ion akkut is, van gyorstöltés, mér belső ellenállást is.
XTAR VP4L Plus Dragon - fontos (ma már az), hogy a hosszú, védett 21700-ad akkuk is beleférnek. XTAR alis hivatalos shopból vettem, 25e alatt meg lehet csípni akcióban. Ha ügyes vagy még olcsóbban is kifoghatod. Ez tud akku frissítést, plusz a belső ellenállást pontosabban méri. Nincs hivatalos forgalmazó itthon, mindenhol 1 évet adnak rá, szóval szerintem nem éri meg a hazai felárat.
(Igen, ritkán ilyet is írok)
-
tknof1871
őstag
Üdv! BUÉK!
Még mindig az XTAR VP4 PLUS DRAGON a legjobb töltő? Teljesen megbízható, biztonságos készülék?
Egy blogon írták, hogy csak megbízható forrásból szabad venni mert hamisítják. Rákerestem és 4 webshopban találtam:
https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=XTAR+VP4+PLUS+Az iPon a legtöbb (majdnem 50 ezer) vélemény alapján megbízható webshop de több mint 20 000 Ft-al többet kér mint bármelyik másik webshop. Ennek a töltőnek az ára reálisan tényleg 60k körül van???
arukereso így értékeli a 4 webshopot (a webshopok elé odaírtam mennyiért árulják ezt a töltőt):
L-M-S, 31 900 Ft, nincs értékelhető forgalma
https://www.arukereso.hu/stores/lms-s216708/#informacioAkku'96, 34 060 Ft, megbízható 1292 vélemény alapján
https://www.arukereso.hu/stores/akku-96-kft-s145595/#informacioWilcon, 33 810 Ft, megbízható 2490 vélemény alapján
https://www.arukereso.hu/stores/a-wilcon-webaruhaza-s118614/#informacioiPon, 57 390 Ft, megbízható 49513 vélemény alapján
https://www.arukereso.hu/stores/ipon-s22038/#informacio -
WestBam
Topikgazda
válasz
Jack72 #81586 üzenetére
Ígéretes, főként az a része, hogy nem az eddig megszokott módon egyik pillanatban 1,5V másikban pedig már kikapcsol fog működni az ígéretek szerint. Az tuti, hogy ebből be fogok újítani ha lesz, bár a felső 1,7V még kérdéses mennyire tolarált pl. lámpákban amik csak AA alkálival működnek.
-
perdator507
újonc
Ez még egy régebbi darab, 11 évvel ezelőtt ez volt a legkajakabb de ma már kandelában nem tudja már felvenni a versenyt a mostani nagyágyúkkal viszont testesebb csóvát húz, kevésbé hasonlít lep-re mint a mostaniak.
Szivesen odaraknám az MF04 és a többi mellé de lefogadom hogy az ország különböző szegleteiből vagyunk.
Meg arra azér kiváncsi lennék mondtad hogy belehajítasz Sbt-t hogy azzal mit világít. -
Jack72
aktív tag
Nitecore news [link]
-
H-Zol
senior tag
válasz
perdator507 #81575 üzenetére
Hát ez is egy méretes darab
, látom te sem spórolsz a lumennel és a fényerővel , az alagút végig lessz világítva
!!
-
WestBam
Topikgazda
Abszolút jellemző.
Erre csak azt szoktam mondani, hogy ami nincs az lehet ingyen is, akkor sincs. Mindig azt az árat kell alapul venni ami van, valós, elérhető, megvásárolható. Ez szerintem ilyen kereskedői "fogás", hogy letolja az árat, hogy a keresőben az látszódjon, hogy nála milyen olcsó. Volt. Talán. Ez viszont soha nem derül ki, mert nincs -
FBLLMAG
senior tag
Pár Olight lámpa.
-
perdator507
újonc
Hát igen mondják is hogy a "koporsón nincs zseb" és hát nem is kell mert abban ugyse férnek el a lámpáim ugyhogy marad a bőrönd és ha eljön az idő várnak minket odaát és csodálkoznak az alagút végén hogy eminnen jobban jön a fény, ezek azt hiszik hogy mi csak tétlenkedünk itt
Huha...látom a vállról indítható rakétát, nekem csak egy hasonló van de az sem ennyire nagy
Ez egy Olight SR95S-UT SBT-70 leddel
-
H-Zol
senior tag
válasz
perdator507 #81571 üzenetére
Hangosan nevettem
, azt mondja az asszony , hogy mit nevetek , mondom csak fórumon ökörködünk
, azon nevettem , hogy elképzeltem magam előtt "FBLLMAG" kollégát, hogy gondolom ha lehetne ő sem hagyná itt a lámpájait , hogy ő, hogy vinné
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
perdator507 #81569 üzenetére
Az a kisebb az Astrolux MF04, az 4 aksis de itt a
( nem saját kép ) a nagy Lumintop BLF GT- S most nincs benne LED de megjött lumintopektól bele a driver és az Xhp70.2 LED, ez a buzogány
ez 8 darab 18650 es aksit eszik ( de megy 4 - el is ) , így szoktam én is hordani mert mindég van kisegítő lámpa is egy kettő, ha olyan hejre megyek
!!
-
perdator507
újonc
válasz
Jack72 #81567 üzenetére
2081-ben én már az örök vadászmezőkön fogok sétálgatni és húzom magam után a bőröndöt a sok lámpával meg töltővel, na de állítólag odaát is van fény, de akik visszajöttek azt mondták hogy nem olyan volt ami bántja a szemüket ugyhogy szerintem ott ilyen 200 lumenes korlátozás lehet
így akkor lesz mit mutatnom nekik
-
perdator507
újonc
Megnéztem ezt az MF04-et hogy miről van szó hát ez a medveölő buzogány akkora totemoszlop hogy a szomszéd város templomtornyát is vinnie kéne
Nem tudom mit vannak ugy oda ezek a templomos lovagok hogy messziről világítod a templomot hátha egyszer megállt az órád mégis honnét kéne tudnod a pontos időt igazán lehetnének megértőbbek
Amikor vízhez megyek nálam is ugyanez van az összes kacsa meg minden iszkolnak -
Jack72
aktív tag
válasz
perdator507 #81566 üzenetére
Ha teljes napfogyatkozást akarsz látni, akkor el kell utaznod máshová mert idehaza 2081. szeptember 3-án lesz ilyen esemény legközelebb.
[link] -
sarajhvh
tag
Marketing, vagy nem marketing szöveg, mindegy is, így fogalmaztam a tapasztalataim
alapján, hidd el sehol nem olvastam!
Ezután is beszélgethetünk, csak annyit kértem, hogy ne essél nekem, ha egy drágább
lámpát megemlítek!
Egyébként meg megegyeztünk, hogy ha veszel egy felső polcos lámpát, én is veszek
egy általad ajánlott olcsóbb kategóriás pilácsot! -
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #81560 üzenetére
Csak röviden , reagálhatsz rá nyugodtan
!!
Ez a te írásod"Így van! Nem beszélve a stabil, hosszú kimenetekről, az építési minőségéről,
és legendás megbízhatóságáról!"Mi ez ha nem marketing szöveg , de mindegy nincs kinek magyarázni , hogy az a kis különbség nem hozza be a két háromszoros árát ! És én nem mondom le a nagy Brand lámpákat , ( ma igen az aminek vedlik a gumija , hát arra mit mondjak , pofátlanul drága és még malik is
) !!
Nézem én a nagy Brad lámpákat vevői szemmel , kis lámpa nem kell , azok amik vannak tökéletesek , a nagyobbakat nézem , de amikor elém ugrik az ára és nálla sokkal jobb lámpám van ithon , töredék áron ( hogy valamivel kisebb a hatásfoka , sebaj a Brand árából van még nállam egy másik lámpa , vagy kettő is)
Mindegy a hozászólásaidra nem fogok reagálni ezután
A pálinka főzés júliusban indul -
sarajhvh
tag
Na ez már kemény személyeskedés!
Mi ez a szöveg, hogy bevetted a marketing szöveget tövig!
Szeretnék rá reagálni, de nem teszem!!!
A leírt véleményem onnan veszem egy adott lámpáról, hogy személyesen tapasztaltam több éves használat közben, után!
Nem marketing ajánlásra veszek lámpákat, hanem olvasok, és megnézek teszteket,
és azok alapján döntök.
Meg engem érdekel a lámpák kimeneti teljesítménye , egyesekkel ellentétben.
Leírtam már neked, hogy én kedvelem az olcsóbb lámpákat is, de nem veszem meg, de nem is szidom, veled ellentétben, aki sok reagálásodban, mocskolod a
Brand lámpákat!
Miből gondolod, hogy nem olvastam el figyelmesen FBLLMAG kolléga mind három összefoglalóját!
Bármit írtam is eddig, és bárkinek, te biztos hogy a szöges ellentétét állítottad!
Ha legközelebb említést teszek egy drágább lámpáról, nem szeretném ha belém állnál!
Inkább beszélgessünk a pálinka főzésről! -
H-Zol
senior tag
válasz
perdator507 #81556 üzenetére
Szerintem minden lámpásnál ez volt van
Nállunk a templom téren gyülekeztek ( nek ) esténként a fiatalok , az nekem jo 1700-800 méter de vissza hallottam hogy valaki kurva messziről világít rá a templom órára, arra csak az Astrolux MF04 XHP35HI LED -el képes ( de abba bele költözik egy sbt90.2 LED valamikor ) De a leg durvább amikor lementem a hídra és az orvhalászok menekültek , a vadkacsák repültek , a sétálok figyeltek , és rájöttem , hogy az nem volt jó ötlet lámpát próbálni , ha jól emlékszem a Sofirn SP 70 et próbáltam !!
-
Jack72
aktív tag
válasz
perdator507 #81554 üzenetére
Az Armytek kilőve sajnos. Gyengécske a fénye, habár az összeszerelés és az anyagminőség nagyon jó. A LED sem a legújabb már.
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
perdator507 #81546 üzenetére
"Én egy ház körüli körülnézésre Convoy L21B Sbt-90-t viszek magammal
"
Akkor nállad is megvannak szokva a szomszédok , hogy nem az Ufók száltak le!!
Új szomszédom.emeletes házat húzott , és benyúlik a mi kertünkel egy irányba , és ott alszanak az emeleten , de látom komoly sötétítőt rakott , mert nállam fényárba úszik néha az egész kert ( ami jó nagy )!!
-
Jack72
aktív tag
Akkor nekem is meg kell vennem azt az Olight lámpát, nehogy lemaradjak az év eleji versenyről.
-
H-Zol
senior tag
válasz
perdator507 #81549 üzenetére
Nem innen [link] rendeltem , innen 10 munkanap alatt itt van !!
-
perdator507
újonc
válasz
Jack72 #81547 üzenetére
Most hogy így megsürgettél gyorsan leadtam a megrendelést
Csakhát az nem ugy megy hogy rendelek egyvalamit
szeretek ugyanazon a postaköltségen kétszer örülni főleg hogy a második lámpa miatt ingyen szállítást kaptam.
És hát nem tudom mikor ér ide még nem rendeltem erről az oldalról (flashlightgo) -
perdator507
újonc
-
Jack72
aktív tag
válasz
perdator507 #81546 üzenetére
Sikerült végül is megrendelni?
Én is kíváncsi vagyok az új lámpádra. -
perdator507
újonc
jó jó jó itt leszek az infoval ha meglesz a pilács
Én egy ház körüli körülnézésre Convoy L21B Sbt-90-t viszek magammal
és esténként Cyansky K3-al járok futni (na ebben a kurvahidegben most persze nem)
de ami ennél kisebb és gyengébb az nálam csak kivételes esetben jöhet szóba mint például most ez az S8 sft25
Egyébként a Cyansky K3 fantörpikusan világít, hiába hogy a gyári érték csak 90 ezer cd ezt messze felül múlja, melléraktuk a Wurkkos TD01-et és nem sokkal marad el tölle
pedig annak 270 ezer a gyári értéke -
Vlah
tag
válasz
perdator507 #81541 üzenetére
Nem akartalak kioktatni, megbantani, csak a csalódást próbáltam elkerülni. Természetesen megértem, ha nem hiszel nekem, várom a beszámolódat. Nem gondoltam, hogy a 250 kcd nem lesz meg előbb, vagy utóbb, csak, hogy a mostani ledek közül maximum egy zöld led képes rá. Egy Lep, vagy HID lámpa gond nélkül megoldja.
-
H-Zol
senior tag
válasz
perdator507 #81541 üzenetére
De na csak panaszkodj ( szerintem nem fogsz
) hanem dicsekedj is , hogy tudjuk miről is van szó !!
A Fc12 ( diabetikus) ez nagyon jó
, hát igen az a lámpa ház körül , körbe körülnézni , egy városi sétára , ilyesmire tökéletes , egy kisebb területet is bevilágít de a kert végében is szét lehet vele nézni ( őszintén van de elég ritkán használom
) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Kameleon5 #81529 üzenetére
Remélem a jövő héten ide ér , én is nagyon kíváncsi vagyok , hogy élőben , hogy muzsikál , én 18350 csővel aksival rendeltem , de jön vele a 18650 - és cső is , azzal is akarom használni , de így nagyon olcsón jön a vapcell M11 V2.0 1100mAh ami megy a Wurkkos TS11 be !!
-
perdator507
újonc
Itt van a szóban forgó video, az első kommentben megtalálod amiről beszélek.
Az ember saját maga mérte a több mint 250 ezret és reálisnak tűnik az S8-ra a 43 ezer cd fényerő is. Hogy C8 méretben felejtsem el a 250 ezret, nos akár tudja ezt az értéket akár nem, hamarabb eljön az idő mint gondolnád hogy ez a méret meghaladja a 250 ezret, de nyugodjál meg van Lep lámpám is.
Mindenesetre számomra ez hamar ki fog derülni mert éppen összeállítok egy megrendelést amiben lesz egy ilyen C8
Ha nem hozza azt a fényerőt amire számítok itt fogok panaszkodni hogy neked volt igazad mérnem hallgattam inkább rádhttps://www.youtube.com/watch?v=U5Y0QduZuqc&t=632s
H-Zol az Fc12-t már nézegettem korábban is de az én izlésemnek eléggé diabetikus, azért köszi az ajánlást.
-
Jack72
aktív tag
Ezek után meg se merem venni az Olight Marauder mini című lámpát...
Kinek/minek higgyek?
Pedig olyan sexy, igaz nem az ágyban akarom használni. -
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81533 üzenetére
Én ezt mind elismerem és el is ismertem , egyszer nem kételkedem , anyi , hogy a Brand lámpák 90% nincs anyira tulhajtva , de én okosan használva a tulhajtott lámpákkal is boldogúlok anélkül , hogy megsüssék a kezemet
!! Részemről anyi , hogy én nem vagyok hajlandó, dupla , tripla árat adni egy lámpáért !!
-
FBLLMAG
senior tag
És, hogy konkrétat is írjak. A Sofirn SP33 V3 pl turbo használatakor 500 lm alá esik 1 - 2 perc alatt. Utánna fel - le 1100 és 400 lm között. Erősödik - gyengül, folyamatosan. Na ezt hogy szereted? És ez ráadásul nem vékony lámpa.
A Wurkkos FC12 kiosztása tetszik. A turbo 25 % -ra vesz vissza (ezt látni). A magas fokozat, miután a felére visszavette a fényét, próbálja visszatornázni. Folyamatosan. Érdekes mindenesetre.
-
WestBam
Topikgazda
Teljesen egyetértek!
Itt már kb. mindenki elég "nagy" ahhoz, hogy eldöntse mit akar vásárolni és mennyi pénzt szán rá. Nem kellene egyik irányba sem billenteni, de sokan igénylik a megerősítést, hogy a döntésüket ne egyedül kelljen meghozniuk. Aztán persze a következményekkel egyedül maradnak, akár pozitív, akár negatív az élmény. -
-
FBLLMAG
senior tag
Ezt némileg javítanom kell. A turbo, ahonnan indul, nem esik sokat manapság. A nagyobb fejátmérőjű throwerek sem mindig esnek be túlságosan. Az olcsók között is találni olyat amik kb a felére veszik vissza.
Na de az 1" -osak között, ahol 4000 lm a turbo, és visszapottyan 500 lm alá (30000 cd -ről 3000 cd alá), na az már látványos.
Meg tartom ameddig bírom, majd visszakapcsolom. Jó, hogy nem dobod el.
-
Jack72
aktív tag
Ez sem fekete-fehér, ahogy ezer más dolog sem az életben. Drága vonalon is ki lehet fogni rossz minőséget és olcsó vonalon meg tartós/megbízható cuccokat. Rengeteg tesztet olvasgattam külföldi fórumokon és azért a felsőpolcos kategóriákban sem minden happy.
Például műanyag reflektor egy drága lámpában???
[link] -
FBLLMAG
senior tag
Nem olvastál, mert nem írják le. Inkább vesznek újat.
A Lumintop kapcsolói mentek régen tönkre. A több ledes lámpáknál a ledek sorban adták meg magukat. A Manker -ral is több gond volt. Régebben az Olight -ok a fegyveren adták meg magukat, mivel a 2 lap egymáshoz merőlegesen volt forrasztva (ami elvált). A Sofirn, Wuben lámpák a túl sok ejtést nem bírják. Néha a kapcsoló adja meg magát. A Convoy szigetelése szokott problémás lenni. Nitecore is adta meg már magát. A legutolsó amiről hallottam a HC65 UHE fejlámpa. Van, hogy a gyakori, hosszú turbo használata készíti ki az olcsóbbakat.
Mint ítrtam már, olyan nincs, hogy nem mehet tönkre. A Nitecore a turbo zárt helyen használata végett szokott tönkremenni, de most már visszavesz. Azért lehet más probléma amire a gyártó nem gondolt. A felhasználók mindig kitalálhatnak valamit, amitől tönkre mehet.
-
Vlah
tag
Ez a drága lámpa, olcsó lámpa kérdés szerintem szerencsésebb lenne, ha mindenkinek a privát ügye lenne a fórum pedig megmaradna a tájékoztatás, nem pedig a propaganda vonalán. Akár az olcsó, akár a drága lámpákért buzdít valaki szükségképpen torzítani fog a saját szempontjai szerint, ez a becsületbeli vita egy idő után meg csak árokásás, ami szerintem senkinek sem jó.
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81519 üzenetére
Köszönjük a szép hosszú és terjedelmes beszámolót
Ez a rész kimondottan tetszett
"Az olcsóbb lámpáknál a turbo alatti fokozatok már stabilak a legtöbb esetben. A turbo sem esik már túl sokat. A szűk fénycsóva a Thrower lámpáknál még mindig jellemző. Az 1"-os zseblámpáknál még mindig az alacsony cd/lm a jellemző. A hatásfok még mindig elmarad, de már nem olyan drasztikus mint 2015 tájékán (akkor 60 - 70 lm/W is volt). Manapság veszel ilyen lámpát, ha nem használtál brand lámpát, észre sem venni a különbséget. Sokszor csak érzésbeni különbség van, ami esetleg több éves használat után jön elő."
És ezt "sarajhvh" kolléga nem érti , ő úgy beszél a Brand lámpákról , mintha alatta az mind szemét és hulladék lenne , holott még egyet sem próbált ki ( szerintem fél, hogy rá szokik , mert azért valljuk be sok jó lámpája van , ha kézbe fogná a Convoy 3x21A sbt90.2 LED el , vagy az Astrolux MF04 XHP35HI LED -el , nem is beszélve a Lumintop BLF GT Xhp70.2 LED 8 darab 4000mAh aksi a szijával keresztbe rá akasztva mehetne az erdőbe megunásig)!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #81516 üzenetére
Ez megint egy rossz hasonlat
, nekem különben egy ócska 2000 évjáratú Hondám van , 0 rozsda , kimegy a világból
, nem is vágyom a mercédeszre !!
Olvasd el "FBLLMAG" kolléga 3-dik hozzászólását figyelmesen !!
Két szaros lámpa közt minimális a különbség , csak a sok jól hangzó marketing szöveg amit te is benyeltél tövig , lentebb írod , hogy vedlik szegény lámpa de jó az , azzal nem lehet mellé nyúlni!!
Hány alja kategóriás lámpát olvastál itt az oldalon ami tönkre ment vagy baja lett , mert én sok nagy Brand lámpát olvastam, és akkor jössz a minőségi építésről , és a legendás megbízhatóságról , nem is tudom honnan szeded ezeket a szövegeket
De most komolyan kit gondolsz az alja kategóriáról , hogy lépten nyomon tönkre mennek , vagy csak úgy az utcasarkon összedobjak őket , hogy jó lesz az!!!
-
csibe1
addikt
válasz
Jack72 #81439 üzenetére
Egyre vacakabb, ridegebb műanyagokat használnak, amik már a hideget sem úgy bírják; de általában is törékenyebbek. Gondolom olcsóbb, meg előbb veszel másikat ha hamarabb szétmegy.
Ha most a hidegben leejtesz egy szárítógépet 10-15 centiről ott biztos eltörik valami az alján. Ismerős így járt decemberben, és rendesen meglepődött. Szerencsére javítható volt, de ma már semmi sem 10 évre készül.
Az a felmosó még tuti nem ilyen vacak anyagból van, mint a mostaniak. -
Jack72
aktív tag
válasz
sarajhvh #81521 üzenetére
Az a "gond" hogy sok jó lámpa brand van. Valamelyik nap linkeltem is egy cikket, ott vagy 20 márkát írtak le. Például a te általad favorizált Fenix közül nekem a LR80R tetszik nagyon de súlyos pénzbe kerül. Ha munkaeszközként lenne használva, akkor valszeg bele is fektetném a stekket de hobbiként drága.
-
bedvóter
tag
Nem tudom, ábrázolta-e már valaki a különböző lámpák cd/lm értékét a hatótáv függyvényében. Eléggé érdekes dolgok derülnek ki.
Pl. az Acebeam L35 V1 és V2 kegyetlenül ott lohol a Nitecore MH25 Pro nyakán vagy talán még meg is előzik (szerintem a V2 mindenképp).
Mindezt úgy, hogy a futásidők nagyon hasonlóak.
Igaz a fejméretük 1 cm-rel nagyobb, mint a Nitecore-é.
Tömegek is kb. azonosak.
Az Acebeamek UI-e verhetetlen.
Várom a guruk reakcióját. -
Vlah
tag
válasz
perdator507 #81458 üzenetére
250 kcd-t elfelejtheted c8 méretben, hacsak nem akarsz LEP lámpát. A legnagyobb cd értéket továbbra is az osram ledek biztosítják. De azzal is kb 200 kcd-ig bírsz eljutni. Az 1 mm²-es változattal, ami nagyobb footprinttel van. A 2mm²-es culpm1, az lehet már csak 160 kcd. Az sft25-tel 140kcd a realitás. Ez kb ugyanannyi egyébként, mint amit az sft40, vagy az uhi40 tud.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #81513 üzenetére
3. rész. Napjainkban.
Az olcsóbb lámpáknál a turbo alatti fokozatok már stabilak a legtöbb esetben. A turbo sem esik már túl sokat. A szűk fénycsóva a Thrower lámpáknál még mindig jellemző. Az 1"-os zseblámpáknál még mindig az alacsony cd/lm a jellemző. A hatásfok még mindig elmarad, de már nem olyan drasztikus mint 2015 tájékán (akkor 60 - 70 lm/W is volt). Manapság veszel ilyen lámpát, ha nem használtál brand lámpát, észre sem venni a különbséget. Sokszor csak érzésbeni különbség van, ami esetleg több éves használat után jön elő.
A brand lámpák is fejlődnek. A védelmek közé beépült a közelségi, avagy ami nem engedi kiégetni a zsebedet. Nő a fényáram, még jobban fényerő. Már a 20 cd/lm a jellemző a legtöbb esetben. Visszajött a holdfény, az azonnali holdfény. A led - lep keverés egyre gyakoribb. Jön a digitális zoom (bemattul az üveg, így szórja a fényt). A lep és ledes világba is megérkezett. A kezelés is egyre érdekesebb, kellemesebb. Kevesebb gombnyomással egyre több lehetőség. Sokszor a fenntartásra, használatra mennek rá a gyártók.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #81513 üzenetére
2. rész. Fejlődés, útkeresés
Az olcsóbb lámpák egyre jobban el kezdték hajtani a lm fényáramot. A thrower lámpáknál a cd fényerő emelkedett. Jöttek az új ledek (Nichia, Osram, stb) Jött a Narsil, Anduril kezelés. Ezzel együtt jött az azonnali holdfény, azonnali turbo, a testre szabás, a villogások. A hatásfok, stabilizálás, kiegészítők továbbra is elmaradtak. A zseblámpák eröltették az 5 cd/lm optikákat közelre valamint a szűk fénycsóvát távolra. 600 lm amit elbírnak az 1" -os lámpák. Az olcsóbb lámpáknál az 1" -osak gyakran maradnak a 10000 cd fényerő környékén, vagy nagyon viszik fel a fényáramot (4000 lm környékére).
A Brand lámpáknál a kiegészítőkkel, stabilással nem volt gond. Lassan kezdték követni az olcsóbb lámpákat, még mindig a CREE ledeket használva. Főleg. XPL, majd XHP. Növelték a fényáramot, fényerőt. A turbo a brand lámpáknál is hamar beesett. Már hol volt a 2 - 5 perces turbo világa. A 600 lm a stabil itt is, de az 1000 lm kb 20 percig megy. Vannak lámpák amik stabilan tudják a 900 - 1000 lm fényáramot. Persze, 2 órán belül a 21700 -as akku is lemerül. A kezelés is egyszerűsődik, inkább több csoport jelenik meg. Testre szabás is egysgerűsítve megjelenik. Mobilról, távkapcsolóról is használható pár lámpa. 1800 lm, 20000 cd értékek az elterjedtebbek. A holdfény, eco fokozat sok esetben elmarad. A 30 lm alacsony fokozatról indulnak több esetben. Persze, a 160 - 180 lm/W hatásfokot is elérik. Elektronikus védelmek. Pl nem váltanak fokozatot ütés esetén. Még akkor sem, ha a kontakt megszakad. Egyre nagyobb fizikai behatást bírnak ki, és nem forrósodnak annyira mint az olcsóbb lámpák.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #81513 üzenetére
1. Rész. 2015 -től indítva.
A CREE XM-L2 nagyobb és az apróbb XP-G2 volt a legelérhetőbb, legfelkapottabb led.
A csoportban a Convoy S2, S2+, S3 volt a legfelkapottabb. XM-L2 ledet használt több színhőmésrsékletben. Hátsó kapcsoló, hengeres test, OP refi, 18650 -es akkut használt. 350 mA / csip, ezért könnyedén lehetett javítani, tuningolni. 4 / 6 / 8 csippel szerel volt a leggyakoribb. 100%, 40%, 5% fokozatokkal. A 8 csippes tudott forrósodni rendesen. Ahogy merült az akku, úgy vett vissza a fényerőből. 5000 cd alatt teljesített, és az 1000 lm sem volt biztos. Lámpa, gumigyűrűk, csuklópánt a csomagban.
Mit nyújtanak a brand lámpák?
Én 10 éve gyakrabban jártam ügyfelek után, ezért a 2AA -s lámpákat preferáltam. (De megvolt a 18650 -es megfelelője mindegyik lámpának.)Nitecore EA21 - 2 elektronikus kapcsoló az oldalán. Gurulás megakadályozó kialakítás (a fej alatt 6 szögletű - anyacsavar szerű kialakítás). Alatta vastag falú henger kialakítás, kb 4 cm -en, am fel tudja venni a hőt. XP-G2 ledet használ, mégis 6000+ cd fényerőre képes. 1, 36, 110, 220, 360 lm fokozatok, amik stabilizáltak. +piros fény. Azonnali holdfény, azonnali turbo, azonnali strobe / piros fény. Memória, az akkuk pontos feszültsége, helyzetjelző funkció a piros fénnyel. Villogások: STROBE, BEACON, SOS. A csomagban a gumigyűrűkön, csuklópánton kívül a klipst és a szíjra csatolható tok is megtalálható. Nézzük a fokozatokat:
- holdfény (1 lm)
- alacsony (36 lm, 16 óra) vs (a Covoy 50 lm csökkenő, 16 óra)
- kőzepes (110 lm, 1800 cd, 5 óra) vs (a Convoy 400 lm, 2000 cd csökkenő, 3 óra)
- magas (220 lm, 3600 cd, 2.5 óra) vs (a Convoy 400 lm, 2000 cd csökkenő, 3 óra)
- turbo (360 lm, 6500 cd, 1.75 óra, max 40 °C) vs (a Convoy 1000 lm, 5000 cd csökkenő, forrósodó) Télen a Convoy 0 °C körül elveszti a 30% -át a teljesítményének. A Nitecore viszont nem. Tehát 6500 cd vs 3500 cd.A Fenix LD22 (2015) esetében van 1 fizikai hátsó kapcsoló és 1 oldalsó elektronikus kapcsoló. Ez már a vékony, toll szerű kialakítást képviseli. Ennél is megoldották a gurulásvédelmet. A fej 2 oldala kiszélesedik (itt vannak a hűtőbordák is). Szintén XP-G2 leddel ellátva. Szintén stabilizált. A napi módcsoporton kívül erdőjáró csoport (én neveztem el) is van benne. A napi csoport (eco, alacsony, közepes, magas, valamint rejtett Strobe és SOS), az erdőjáró (a magas és alacsony fokozaton kívül Strobe) fokozatot tartalmaz. Az erdőjáró a hátsó kapcsolót használja csak. Rengeteg kiegészítő (diffúzor, kemping-diffúzor, szerelék fejre, kézre, biciklire). A csomagba alapból jár a lámpán, csuklópánton és gumitömítésen kívül a klipsz és ővtok is. Nézzük a fokozatokat:
- eco (5 lm, 100 óra)
- alacsony (30 lm, 25 óra)
- közepes (100 lm, 6 óra)
- magas (300 lm, 4000 cd körül, 2 óra)Az Olight S2A csupán 1 oldalsó elektronikus kapcsolót tartalmaz. Szintén vékony, szintén gurulás ellen védett (6 szögltű, anyacsavarszerű kialakítás). A testet csúszást mentesítő, fluoreszkáló szilikonbevonatot kapott. Ez XM-L2 ledet használ, szintén stabilizált. Azonnali holdfény, turbo. Memóriával, időzített lekapcsolással, rejtett strobe -bal rendelkezik. TIR lencsés kivitel, széles fénykörrel, a szórt fénykört pedig szinte 180° -ban szórja. Nincs semilyen fánk efektus (e lámpa használata után a Convoy szórt fénye is fánkszerű volt). Közelre valamikor az Olight Batton volt a tuti. 1 m távról 40 cm fénykört világít. +szórt fény. Ezzel a kertben, polcok között keresgélni élmény. Az egész dobozt megvilágítja rendesen, nem 1 részét. Ez csak gumitömítést, csuklópántot és klipszet kapot a lámpán kívül. Nézzük a fokozatokat:
- holdfény (0,5 lm)
- alacsony (20 lm, 40 óra)
- közepes (120 lm, 5 óra)
- magas (260 lm, 2,5 óra)
- turbo (500 lm, 3000 cd, 2 perc)
-
FBLLMAG
senior tag
Sokszor összehasonlítsátok a brand és olcsóbb lámpákat. Pedig semmi sem fehér, vagy fekete. Engedelmetekkel, megmutatom, hogyan látom én, az utolsó 10 év fejlődése. 2015 -től, napjainkig. Kezdem az első évektől, folytatva a köztes éveket, napjainkig. Rámutatok a lényeges különbségekre. Amik elérhetők voltak. Hogy ne legyen nagyon, nagyon hosszú 3 részre osztottam az egész észrevételezést.
Kezdjük.
-
sarajhvh
tag
válasz
Jack72 #81508 üzenetére
Nekem a fogása tökéletesen kézre áll, ráadásul kényelmes!
Szeretem az Olight lámpáit, de az említett típusnak is szabadalmazott akkuja van,
ha lemerül, nem tehetsz bele bármit, fel kell tölteni, hacsak nem veszel egy tartalék akkut!
A gumírozott felületet meg majd nézd meg pár év használat után, ezektől eltekintve
nagyszerű lámpák! -
-
sarajhvh
tag
Nekem a Fenix TK-35 8 éves, az az Olight H2r-Nova 7 éves, még az eredeti akkuval is működnek, és amit tőlem kapnak, az nem kevés.
Ez nem azt jelenti, hogy ütőm vágom őket, mert szeretek rájuk vigyázni, de sokat
használom őket.
Amit be linkeltél fotót nem rossz, de még nem láttál Fenix LR-35r vetítési képet! -
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #81484 üzenetére
Erre a jó marketinges hozzászólásodra beteszem neked ide ezt [link] a posztomat
"Így van! Nem beszélve a stabil, hosszú kimenetekről, az építési minőségéről,
és legendás megbízhatóságáról!"Több mint három éve megvan , lehet én ritkábban használom de van másik három darab ismerősöknek akinek csak ez van és napi szinten nyúzzák ( vettem is hozzá két drivert , mert sok van és nehogy , de idáig nem kellett , de van és apró pénz volt ) !!
De neked ez úgysem tetszik mert olcsó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest