Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
Hirdetés
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
phrenetiX
tag
válasz
Digitalpimp #80093 üzenetére
Melyiket érdemes inkább venni? 4K vagy 5K?
Most 9$ alin, annyiért jó vétel? Mennyire erős a fénye? Igazából csak egy EDC lámpának kellene.
-
FBLLMAG
senior tag
Jelenleg a Fenix LD22 V2, Nitecore MT2A PRO, Acebeam TAC 2AA, 2AA -s lámpáimat használom főleg. A Fenix 12000 cd, a Nitecore 15000 cd, és az Acebeam 20000+ cd fényerőt tud. A Fenix 800 lm, a Nitecore 1000 lm, és az Acebeam 1400 lm. 14100P akkut használnak. A régebbiek közül, főleg az Armytek Prime A2 PRO, Eagtac D25A2, 47 Quark QK2A, Fenix E20 v2 lámpák közül válogatok, 2 db AA NiMh akkuval. Ezeknek a régebbieknek a vetítési képük nagyon, nagyon jó. A legtöbb esetben, nekem jobban tetszik a 2AA -s lámpák vetítési képe mint a 18650 / 21700 -as lámpáknak.
Mikor nagyobb távra is szükségem van, de elfogatható méretben, a Fenix PD35 v3 vagy a Nitecore MH12 PRO jön velem.
Az apróbbak közül, EDC -re, hogy biztos ami biztos, a Fenix LD12R, Acebeam TAC AA, Nitecore MT1A PRO, Ledlenser P5R Core közül válogatok. Vagy esetleg az EagTac D3A szok velem lenni. Zsebbe a Nitecore NU20 Classic vagy a NU25 UL fejlámpák közül válogatok. Megvan, hogy miért, ezeknél is.
-
eldoble
aktív tag
Ez most talán jó árban van, Sofirn SC28 akkuval: [link] .
-
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG #80090 üzenetére
Igen ezek kiváló lámpák, csak saját drága akkumulátoruk van, súlyra ugyanakkorák, mint az sp31 v2-m valamivel kisebbek átmérőben, de hosszabbak. Lehet vész esetén elemmel használni őket, de akkor max 100 lm-en lesz értelme hajtani őket, különben szétszedik 2 perc alatt az elemeket, ha csak nem méregdrága lithium elemet használsz. Erre a kicsi fényáramra meg tök jó vagy egyszerűbb tartaléklámpával is. Szóval javaslom használj egy 18650-est meg rakj mellé egy régebbi 2xAA lámpádat. A 18650-nek 2x aķkora lesz az üzemideje a nagyobb fejméret miatt messzebb is látsz vele. Ha lemerül, akkor meg vedd elő az elemeset.
Én nem akarok bajlódni mindenféle cellákkal, olyan vagyok, mint a wizzair: flottát tartok(és mindig elkések), minden lámpám 18650-es, ha lionos, AA és AAA meg úgyis kompatibilis az itthoni herkentyűkkel. -
user112
senior tag
Sziasztok!
A 18650-nál nagyobb akksiknak milyen előnyük van? -
FeRRaR1
őstag
válasz
WestBam #80087 üzenetére
Szerintem ott "csalnak" hogy 1000 lumen ha mindent egyszerre maxon égetsz rajta. De érdekes gondolat, legközelebb tesztelem hogy egyiket használom de viszek egy másikat is és össze hasonlítom az elején majd a tekerés végén is.
A többi fejlámpám észrevehetően halványodik, ezen nem vettem észre de nincs 24 órája hogy megvettem... Majd updatelek ha lesz több tapasztalatom, de én is így vagyok vele hogy legyek vele elégedett, legyen jó amire használom.
-
FBLLMAG
senior tag
Olvasd csak el, miket írtam a manapság kapható 2AA -s lámpákról, 21700 -as lámpákról. A Fenix PD35 V3, Nitecore MH12 PRO, MH25 PRO lámpákról már mások is írtak. Az Acebeam L35 V2 már szintén volt jelezve, és a L16 V2 sem rossz. Az Armytek Prime is kihozott pár érdekességet Li-Ion akkuval. Ezek azért egészen más világ. Igaz drágábbak is.
Ma már végig engedem az Acebeam TAC 2AA 30 lm -es tesztjét. Már most tudom, hogy a 30 órás üzemidőt jelentősen túllépi.
A 300 lm esetében is túlteljesítette a 3 órát, 100 lm fokozaton meg a 10 órától mértem többet. És írtam már, hogy a 20000+ cd fényerő sem okoz neki gondot.
A Nitecore MT2A is hozta a 15000 cd fényerőt. 2 percig.
És ezek a "toll" lámpák 10 dg -ásak (vagy ez alattiak), akkuval együtt. 2 cm -es fejátmérővel, még vékonyabb testtel.
-
phrenetiX
tag
Sziasztok! Sofirn HS10 lámpával kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Alin most 9$ körül meg tudnám venni akksival együtt. 4000K vagy 5000K erdemes venni?
-
FBLLMAG
senior tag
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FeRRaR1 #80082 üzenetére
Vannak kétségeim ezekkel a fejlámpákkal kapcsolatban, mert vagy az 1000 lument nem tudja (vagy a 3db egyszerre, egy rövid pillanatra), vagy ha tudja (biztosan nem tudja) akkor meg iszonyat vissza kell lépnie. Visszalépés nélkül kb. a 2-300 lumen lehet reális, de kb. teljesen biztos vagyok benne, hogy nem stabilizált a driver és halványodik folyamatosan, csak a szemed ezt a folyamatosság miatt nem veszi észre. l
De a lényeg, hogy te elégedett vagy velük!
Innen már csak feljebb lesz ha a topikban maradsz -
FBLLMAG
senior tag
válasz
csibe1 #80080 üzenetére
Menjünk kicsit vissza a történelemben. A mostani lámpákat ne sodorjuk veszélybe.
Pár éve nagyon fel voltak magasztalva a Convoy lámpái. Nagyon olcsók voltak. Én is 10€ alatt jutottam hozzá a Convoy lámpáimhoz. 2015 után XM-L2 leddel futottak főleg. Egyszerűen lehetett a meghajtót is módosítani. Cserében a hatásfok nagyon gyenge volt. Akacsonyabb és a magasabb fokozatokon még gyengébb. Számokban, 80 lm/W hatásfok és 60 lm/W az alacsony és magas fokozaton. Ráadásul ezekkel a meghajtókkal ahogy merült az akku, úgy csökkent a kimeneti fényáram / fényerő is. 0 °C körül 30% -kal gyengébb teljesítménnyel indultak. A legtöbbet gondolom tudtad.
Aki használta a Convoy S2+ / M1 lámpákat tudja, hogy az alacsony 50 lm fokozat kb 10 - 12 órán keresztül volt hasznos. A 400 lm középső fokozatuk 3,5 óra alatt lemerült. A S2+ 2000 cd alatti fényerőn indul és 2 óra után már 1000 cd fényerő alatt jár. A turbo fokozaton meg gyorsan melegszik. Ezt is tudtad.
2015 -ben jött ki a Fenix PD35 TAC 1000 lm / 10000 cd, ennek 2AA -s testvére a LD22 (2015). Azonos üzemidővel. A LD22 4900 cd fényerőt tudott csak, de SOS is volt a strobe mellett. A kezelés is ugyanaz. Nekem a LD22 jött be. Lássuk ennek az adatait.
30 lm / 420 cd / 20 óra stabilan
100 lm / 1400 cd / 6 óra stabilan
350 lm / 4900 cd / 2 óra stabilan
Ez is 2 db NiMh skkuval üzemel.Az Armyte Prime 2AA PRO már 140 lm/W hatásfokkal rendelkezik.
10 lm / 80 óra
34 lm / 24 óra
95 lm / 8 óra
260 lm / 1800 cd / 3 óra
Mind stabilan. 2 db AA NiMh akkuval. Ennek ráadásul jobb a vetítési képe.Télen, Zolinál a Convoy S2+ 3500 cd fényerőt tudott max. De inkább kevesebbet. A Fenix LD22, Armytek Prime 2AA PRO 4000 cd felett, és ahogy melegedtek be az akkuk, egyre többet. És ezek csak 2AA -s lámpák.
2015 -ben jött ki a Nitecore EA21 is. Szintén 2AA -s. Ez 6000 cd felett teljesít a mai napig. A kezelése már akkor nagyon jó volt. 1 lm holdfény is van benne. Hosszú gombnyomás bekapcsoló gombon = holdfény, hosszú gombnyomás a módváltó gombon = turbo, 1 gombnyomás a módváltó gombon = piros fény, dupla kattintás a módváltó gombon = strobe, hosszú gombnyomás kikapcsoláskor = helyzetjelző piros fény. Természetes az akku feszültségének visszajelzése, és még sok minden nyalánkság. 2015 -ben.
A Convoy néha került elő, inkább a fiók mélyén lapult. Majd eladtam a S2+ -t, kihasználatlanság végett. Az M1 még megvan, de ez is alig van használva.
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
Nekem több lámpám.ment tönkre ( általában eséstől ) de mindég a driver adta meg magát , LED nállam még soha nem ment tönkre , de szerintem nállad a LED vacakol !
Egy jó forrasztó és egy kis hővezető paszta ( számítógép procinál is ilyen pasztát használnak ) és ki lehet cserélni !!
Innen [link] megtudod venni , a 16mm panel kell neked , és szinhőmérsékletet ki kell választani ( nekem a 6500K a mindenem) , és ha még valami kis dolgot nézel hozzá , ingyen postán jön el !!
-
FeRRaR1
őstag
válasz
FeRRaR1 #80077 üzenetére
Kipróbáltam, álom jó. Nem vagyok profi teszter, merő műszereim sincsenek, de van 3 (ez a negyedik) fejlámpám és torony magasan veri mindet.
Ami nekem fontos hogy van távolsági mód ami kombinálható a szórt fénnyel. Akármennyit égetek egyszerre, nem gyengül tőle.
Legfontosabb két mód ami nekem kell mondhatni tökéletes a célra. 40 méterre még simán megvilágítja a lombkoronát, miközben a szórt fény, éles átmenet nélkül teríti a környéket. Ezek külön vagy egyszerre is jól működnek. Szóval jobb távolsági lámpa mint a csak távolságim, és jobb szerelő lámpa mint a csak szerelő. 3 elem vagy akksi, USB C, szokásos dolgok.
Van mellette vörös fény, illetve a kereten körbe, 2 féle móddal, ezek számomra feleslegesek, a vörös nem tudom mire jó, a keretet körbe futó gondolom arra hogy jól látszódjak, meglepően vakító de sokat nem látsz vele mert mindenhova szétoszlatja.
Az meg hogy ilyen minőséginek ható fejlámpából 3 full szettet adtak ennyi pénzért meg hogy ennyire jó... Eszméletlen.
30 perc után enyhén meleg volt, végig maxon, nem gyengült, de 2 fok van kint. Majd ez lesz még érdekes hogy melegebb idő mennyire fog hatni rá. Viszont csak a rövidebb nappalok miatt kell, akkor meg hidegebb az idő... Illetve ha nem fogja bírni maxon a 3 órát az se gond mert vihetek 2 tartalék akksit. Sőt, 2 tartalék lámpát is ha kell
-
FeRRaR1
őstag
Közben ez is megoldódott, este gurulok vele egy kört kemény ~10.000,-Ft átszámolva a 3db lámpa + 3 akksi.
-
FBLLMAG
senior tag
És anno a Convoy S2+, M1, BLF és hasonló "ajánlott" lámpákat is leteszteltem. Csak ide óvatosan kell megmutatni az olcsóbb lámpákat, mert mindjárt felhördül a tömeg. Majd a hétvégén megpróbálok bejátszani valamit, az öregebbekből is, meg tehetek pár újabbat érdekességnek. Az Acebeam 3, 10, 30 óra üzemidejét csak az egyszerűség kedvéért írtam. Az eredmények még szebbek. Viszont így nem lesz számomra meglepetés. És stabilan!!! tudja a számokat. Ez is.
A led túlhajtásának is meg van az eredménye a Convoy, BLF, stb esetében.
-
H-Zol
senior tag
Kizárásos alapon adnék a LED -nek direkt 3-3,2 voltot ( ügyelve a pozitív, negatív részére , másképp kifüstölhet ) , de előtte tekerd le a hátsó kupakot , a fejéről a csövet is , és minden érintkezőt ( kontaktot ) alkoholos vatával tisztára törölni , egy másik akuval is meglehet próbálni ( nehogy a védelem szarakodjon , ha védett az aksi ) !
-
A214
aktív tag
Régi X1R fejlámpa lepotyant most már magas fokozaton nem világít teljes fényerővel.Előtte vilodzott ( néha néha beugrott a teljes fényerőre). Igazából megvan a három fokozat de nincs az a fényerősség mint előtte.
Ilyenkor mi mehet tönkre benne? -
H-Zol
senior tag
válasz
csibe1 #80071 üzenetére
A hátulgombolós
( farok kapcsolós ) nekem se jön be , van több lámpám de oldalsó gombja és hátsó kapcsolójuk is van , kivéve a két Convoy C8+ Osram LED -el, a másik L 21 szintén Osram LED -el , ők csak hátsó kapcsolósak de olyan szűken világítanak , hogy csak messzi leskelődésre használom őket , feltartva és hüvelyk újjal kapcsolva egész praktikus , de az oldaltkapcsolósakat jobban szeretem !!
-
csibe1
addikt
"az egyikben xpl hi led van, a másikban meg sst40. A lényegi különbség a driver minősége és a farokkapcsoló megléte."
Ilyen árkülönbségnél valahogy nem hat meg a led.
A farokkapcsolótól meg nem esek hasra, mert nem szeretem.
Az összes taktikainak mondott szutykot farokkapcsolóval hirdetik.
A gagyi attól még gagyi marad, akármilyen kapcsoló van rajta.
Akinek bejön vegye, én meg utálom, ennyi.Engem az ár-érték arány győz meg.
Az alis linken 11 ezer volt az a lámpa.
HUF11,826.02, akksi nélkül ezt most néztem.
Akksival HUF13,722.45
Ez 3 napja volt, a hsz-ed alapján.
Jól váltják arrafelé a dollártHa valakinek megér ennyit, vegye nyugodtan.
A 2db SC18-as, akksival, akár zöld színben, 13214 Ft.Aztán mindenki ott, meg azt vesz ahol akar.
-
FeRRaR1
őstag
Sziasztok, még nem kommenteltem itt de gondoltam megosztom a tapasztalatomat / vásárlásomat.
Az első komolyabbnak mondható lámpámat, DEWALT DCL043 kb 4-5 éve vettem. Nagyon meggyőző amit tud, 400 métert hazudnak de a használhatósága elég szűk. Amire jó, arra nagyon, de nem mindenre. Előnye hogy rengeteg órát elmegy maxon gond nélkül, kertbe csinálsz valamit vagy erdőben keresed a szomszéd kutyáját akkor te előbb fogsz kidőlni mint a lámpa. Egész estet végig bírja maxon. Inkább messzire világítani, van szórt fénye is, de az erős része nem hatalmas. Erősebbik fokozaton megvan neki a 300m, erdőben fa lombkorona.
Szerelni teljesen alkalmatlan mert vakít, nagy, nem állítható minden irányba így lett mellé egy szórt fényű minden irányban állítható Makita DML801. Amire vettem arra tökéletes, viszont másra egyáltalán nem jó. (Van mellette egy távirányító méretű klasszikus mágneses szerelő lámpám is)
Aztán a következő nagyobb meglepetés az Olight RN 1500 vásárlásakor ért. Hogy ilyet is tud egy bicaj lámpa hogy erős mint az autón a tompított de könnyű is. Wow. Rendesen be kell állítani a bicajon mert ha nem, rendesen vakítja a kocsikat / gyalogosokat.
Illetve a két dolog ami miatt írni akartam:
1, Keresek fejlámpát éjszakai bringázáshoz. Az Olight ami van nagyon jó, de ha kanyar jön, gyorsan mész jó lenne néha oda is fény amerre nézel. Nem kell túl nagy szórás, ha tud valós 20-30 métert jól láthatóan az már elég. 3 órát kéne bírnia minimum. Felrakom, és elfelejtem hogy van csak világit amerre nézek.
2, CostCo, aki jár külföldön most felénk is elkezdte forgalmazni akciósan az Infinity X1 lámpájukat. Régóta akartam egy power bankot vész esetére, ritkán kell de akkor nagyon. Na most ezt össze tudtam kötni egy lámpával ami power bank is egyben. Mind ezt a boltban egy komoly, akciós £24.99-ért (~12.000,-Ft).
Itt van róla egy videó ahol teszteli a sötétben, szabadterén. [link]
Nem tudom tudja e az 5000 lument. Nem is számít. Ami igen, hogy ennyi pénzért kapsz egy USB C akksit, 9 Duracell elemet kerettel hozzá, kabelt, C-A USB átalakítót, no meg magát a nagyon nagyon minőségi, eszméletlenül erős lámpát (ami power bank is). Ami tetszik benne hogy nem az a vakulj paraszt nézd milyen messze világit. Ha nem úgy világit messzire hogy elég jó szögben betölti a teret is, nem csak egy pontba. Illetve nincs erős közép és enyhe körülötte ha nem szép egyenletes, nagyot terít, és meg így is elmegy messzire. Az egyetlen "negatívum" hogy a szórás állító kb 30 és 45 fok között állítja ami elég kicsi tartomány, de olyan erős hogy igazából mindegy. Csak így kb felesleges az állítható lencse rajta. -
balou84
csendes tag
Megszüntették az egyik kedvenc lámpám, az XTAR RC2-200 forgalmazását. Rákérdeztem, elvileg jön egy upgradelt verzió. Kíváncsi leszek rá.
Ja és ezen úton is köszi az Elemlámpa blognak, h felhívta erre a lámpásra a figyelmem.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #80066 üzenetére
Tovább folytatva a méregetést a 2AA -s lámpáimon, a Nitecore 125 lm/W, míg a Fenix és Acebeam 150 lm/W hatásfokot tud. Leegyszerűsítve a Nitecore a 6 Wh -ás akkuval, 50 lm fokozaton 15 órán át üzemel. A Fenix a saját 4 Wh -ás akkujával, a 30 lm fokozaton 20 órát. Na és az Acebeam a maga 6 Wh -ás akkujával, szintén 30 lm fokozaton, 30 órán át világít. A 100 / 300 lm fokozatok az Acebeam esetében a héten még meglesznek, de itt is hozhatja a gyártó értékeit. A Nitecore a 300 lm fokozatán teljesítette a 2 és fél órát. A Fenix is hozta az elvárhatót. 100 lm / 6 óra, 350 lm / 1 óra 45 perc.
A turbo fokozatok is érdekesek voltak. A Fenix a 800 lm turbo fokozatát 6+ percig tartotta, a Nitecore az 1000 lm -es turbo fokozatát 2 percig. Ez nem csak villantás. Tényleg használhatók ezek az idők. És 10 kcd feletti fényerőről van szó (15 kcd a Nitecore esetében). Az Acebeam esetében 20+ kcd fényerőt mértem.
-
-
FBLLMAG
senior tag
Az Armytek Prime C2 PRO optikáját kicseréltem régebben. Most méregettem a lámpáimat. A BLF A6 (valaki emlékszik még rá?) szintjét hozta a Prime C2 PRO (jót tett neki a tir lencse cseréje). A BLF A6 és az Armytek (1800 lm) is csak rövid ideig tartja a max fokozatát. A Fenix LD22 V2.0 ugyanezt a fényerőt képes létrehozni, 7+ percen keresztül!!! A Nitecore MT2A PRO +50% -kal erősebb, az Acebeam TAC 2AA pedig +100% -kal!!! Ezek a 2AA -s toll lámpák (mert a méretük szinte a toll méretére csőkkent) szépen felfejlődtek. A 350 lm -ről 800, 1000, 1400, 1600 lm fényáramra ugrottak. A középső fénykör szélesedett. Az 5000 - 6000 cd fényerő már stabilan megy merülésig. A turbo is legalább 1 perc, vagy több. Ehhez kellett persze az új akku is. A 18650, 21700 -as, 1" -os lámpáktól már 40 - 60 kcd fényerőt várok el ezek után. És ezt már teljesítik is.
-
Vlah
tag
válasz
alexandrosz #80064 üzenetére
Remélem tetszeni fog. Én gondolkodtam, h vegyek-e még egyet, de ez nem ajándékozós fajta, csak kerülgettem volna, 2 elég lesz belőle.
-
-
FBLLMAG
senior tag
Igen, ha otthon vagy az akkucsere megoldható. De írhatok 2 példát az életemből, amikor nincs rá lehetőséged.
Régebben kijártam gyakrabban ügyfelekhez falukra. Voltak akik este 8 után értek rá. Pár éve volt az a szokás (városon is), hogy a mellék utcákban lekapcsolták este 7, 8 óra után az utcai megvilágítást. A legtöbb esetben az utcaszámok egymás után mennek (az út egyik oldalán a páros, másikon a páratlan). Találkoztam olyan pár 1000 lakosú faluval, ahol nem voltak utcanevek, a házszámok meg részben, össze - vissza voltak dobálva. Az épületek meg többször a portán beljebb helyezkedtek el. Bennem ekkor alakult ki, hogy 30 lm elég a sétára, magam előtt megvilágítani az utat, a házszám megvilágítására meg elég pár mp. Mivel össze vissza voltak a számok, gyalog kerestem. Akkoriban a Convoy 50, 400, 1000 lm fényárammal üzemelt, a XML2 leddel meg 5000 cd körül volt a fényerő. A Samsung akkuval kb 3 órára volt elég a 400 lm fokozat (többször 1000 lm -ra felkapcsolva). Egyik ilyen falusi házkeresésnél meghalt az akku, mert nem számítottam az össze - visszaságra. Szerencsére, 2015 óta megvan a Nitecore EA21 lámpám. Elejével a 100+ lm fokozaton használtam, majd a 38 lm fokozatán. Messzebb láttam vele, a Convoy 50 lm fokozata kb addig bírta mint a Nitecore 38 lm fokozata. A Nitecore 100+ lm fokozata meg tovább, mint a Convoy 400 lm fokozata (4 vs 5 óra). Ekkortól van az AA elemes fétisem is. Legalább lakott környezetben. Elcsépelt, de minden benzinkúton kapható AA elem, míg 18650, 21700 akku nem. A Nitecore MT2A PRO lámpám, szükségmegoldásként, elemekkel is tud 8000 cd fényerőt.
A másik meg az esti erdőjárás végett adódott. Itt alapból nincs közvilágítás, és ha a hold is eltűnik, nem marad sok fény. Tudom, csereakku. Na cseréld a lapos Samsung akkut ilyenkor a lámpában. A kupak véletlen kiesik a kezedből. Ráadásul fekete.
Írtam már a min 2 db lámpa fétisemet? De azért jobb, ha az az 1 db lámpa kibírja az egész utat, miközben néha a turbo is van használva.
-
H-Zol
senior tag
Oszd meg nyugodtan , ettől fórum a , fórum , hogy az ügyes bajos dolgokat megvitatjuk
Nem vagyunk egyformák , én is úgy vagyok vele , hogy nem nézem a hosszabb üzemidőt vagy a magasabb fenntartható fényáramot , ahogy te írod, ha merül , vagy lemerült felpattintom a töltőre vagy , akucsere és megy tovább !!
-
Vlah
tag
válasz
csibe1 #80058 üzenetére
A távolságot azért írtam le, mert téged az győz meg, ha több a lumen. Ez egy tradeoff, hogy lument kell áldoznod, a távolságért. Messzebb világítani nehezebb. De mint mondtam ez csak annyi különbség, h az egyikben xpl hi led van, a másikban meg sst40. A lényegi különbség a driver minősége és a farokkapcsoló megléte. A ráírt lumen és táv amúgy sem megbízható információ Sofirnéknél. Mondhatod, hogy neked jobb deal az olcsóbbik lámpa, de a jobb driver hosszabb üzemidőt ér és magasabb fentartható fényáramot. Hogy ez neked nem fontos, az a te döntésed.
Természsetesen nem kötelező megvenni, ha szeretnéd többet nem osztok meg számomra örömteli leárazást.
-
csibe1
addikt
Kinek mi.
Egy ekkora lámpával nem Kenyáig akarok elvilágítani...
A SC18-nál 217 métert írnak, de ha már csak 150 métert tud az is bőven elég egy ekkora lámpától.
Szóval nem tudom, hogy hova kellene a szűkebb vetítés ilyen kis átmérőjű lámpáktól.Aztán mindenki vesz amit akar, még ha nem is praktikus.
-
Vlah
tag
válasz
csibe1 #80051 üzenetére
Szerintem ez sokkal jobb lámpa, ha beleteszed ugyanazt a ledet, ugyanannyi fénye lesz(1500 lm). 5A-t tud mind2. De a benne levő leddel szűkebb cca 15cd/lm a vetítése, messzebb ellátsz vele. Én mindekettőben cserélnék ledet, úgyhogy mind1 mi van bennük. Bocs az előző poszt Alexandrosznak ment.
-
-
Vlah
tag
Akit érdekel Sofirn Sp31 v2.0 most 15$ Alin. Kifutó darab, nekem kedvenc lámpám, buck driver, nagyon jó fokozatok, oldalkapcsoló módváltó, farokkacsoló Fw clicky pillanatnyi felkapcsolással. Egy hibája van, h elavult a led benne, azt cserélem is ki.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #80048 üzenetére
Ezeken oldalt van az USB-C bemenet. POWERBANK -ról használva is működnek. A Nitecore fejpántra meg tudok powerbank -ot rögzíteni (18650 -est). Szóval az alap pár órás üzemidejük lényegtelen. Ezt a powerbank -os megoldást kipróbáltam, de nem használtam, mert nem volt rá szükség.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #80045 üzenetére
Amúgy a NU25 UL sem rossz. Szórt, széles a fénye. Szóval más mint a NU20 Classik. Mind a 2 lámpának megvan az értelme. 25€ - 30€ -ért meg szerintem nagyon jó túrán másodlagos fénynek, de otthon, ház körúl, kempingben, vagy csak, hogy legyen a kabátban biztonsági fény (bármire) bármire, nagyon jó döntés lehet.
-
H-Zol
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
A Nitecore NU20 Classic is átesett a tűzkeresztségen. Egy kis pakolás a sötétben. A fejlámpa gond nélkül megbújt a kabát felső zsebében. Egész nap. A 38 lm fokozat elevendő fényt adott a pakoláshoz. Szerintem az esti sétára is elég. Ezen 7 órát kéne bírnia (az meg mindenre elég). A piros fénye 2 fokozatú + a villogás. És végre visszajött a CRI led (a NU25 UL -ből kimaradt). Láthatóan erősebb a NU25 UL -től a fő led.
-
H-Zol
senior tag
Nem zseblámpa, de ez is lámpa
Az előbb jöttem be a traktorral ,180W LED bára a tetején ( ijen ködbe nem jó , de a zseblámpa sem rúg labdába , a köd az ellenségük
) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #80036 üzenetére
Akkor jó ha minden jó , most lesz mivel szórakozni egy darabig ( én is úgy szoktam ,ha újdonság jön ) , én csak SFT25 LED -et [link] akarok venni , és meglévő lámpákba bele próbálni , és amelyik tetszeni fog abba az marad ( ez tényleg kis pénzbe kerül
) csak a központosító gyűrű az 35x35 es nem jó ,mert a LED mérete 3,45x3,45 , úgyhogy a 30x30 központosítót kel ki reszelni , mert ez a kis LED nagyon csúnya vetítési képet ad ha elcsúszik !!
-
FBLLMAG
senior tag
A NU31 lényegében a NU33 tesója. Csak diffúzort is kapott a csomagba. Meg kevesebb fényárammal világít távolabb. Ezért a picit gyengébb akkuval is elvan. Ez sem volt drága. Lényegében a NU30 + NU31 + NU33 árából kapsz 1 db HC65 UHE fejlámpát. Egyik lemerül, veszem elő a másikat. És ezek már tudják helyettesíteni a nagyot. Sőt, mivel 3 db, 3 féle, fajta, lehet kombinálni a célnak megfelően.
-
FBLLMAG
senior tag
A Nitecore NU20 Classic a régebbi NU25 -re hasonlít. Csak ez tir lencsét kapott. Így nyaldossa a 110 m hatótávot. 20 g!!! maga a fejlámpa, meg 10 g a madzag. Szivaccsal ül fel a homlokra. Piros és CRI -s led is van benne. A 4 db kék töltötség kijelzést is átvette. Oldalról tölthető USB - C -n keresztül. Oldalról tölthető, és töltés közben is működik, tehát az apróbb powerbank játszik. Végre, a holdfény visszakerült.
Apró is, könnyű is, világít is, jól is néz ki, olcsó is volt (kb 10 kenyér ára) - ez is persze, hogy bejön.
-
FBLLMAG
senior tag
Nagyon egyszerű a kezelése, miközben azonnali holdfény, azonnali turbó, pillanatnyi fény, stb benne van. Diffúzor is jár hozzá, és tényleg hozza a Nitecore MH10S / MH12S fényerő / hatótáv szintjét. SFT25 led van benne. Hasonlít az UHI20 ledre. Kb ugyanolyan szélesen világít mint a Fenix LD22 V2.0 vagy a Nitecore MT2A PRO. Csak élesebb a középső fényköre. Amolyan Acebeam -es. Nem melegszik túl gyorsan. A turbo fokozatát is jól tartja, nem csak pár mp -ig. Az, hogy pislogjon a kapcsolója, elég ha az oldalkapcsolóval kapcsolom ki. Nem kell X kapcsolás. Alapból az alacsony, közepes, magas fokozatok között kapcsolgat csak. Gyorsan lehet válltani a napi vagy taktikai mód között. 1600 mAh -ás a 14100P akkuja (megegyezik a Nitecore MT2A PRO akkujával), de szükség esetén 2 db AA alkáli / NiMh is mehet bele. Alacsony fokozaton 25 órát, míg közepesen kb 10 órát biztosít a lámpának. A klipsz áthelyezhető. Akár mély zseb, vagy zsebkímélő hordozást is lehetővé tesz. Kétoldalú a klipsz, a lámpa könnyű, akár a siltes sapkára is felpattintható. Gyertyaként is megáll (ott a 2 diffúzor). Töltöttség kijelzés is van rajta. A hátsó fizikai kapcsolóval való bekapcsolás után, az oldalsó kapcsoló világít. Nem kell keresni. Szép is.
Persze, hogy tetszik.
-
H-Zol
senior tag
Ezek a Wurkkosék egy köcs.g állatok a Wurkkos TS30 prot már figyelem egy éve és ilyen drága meg soha nem volt , mint most a nagy 25% kedvezményel 95,99$ és ha kosárba rakom 71,99 $ [link] , ennél egy sima hétköznap is olcsóbb szokott lenni
-
FBLLMAG
senior tag
Megérkezett a csomag.
A NU20 Classic könnyű, nagyon tetszik, a NU31 pedig diffúzorral érkezett.
Az Acebeam TAC 2AA jobb mint gondoltam. A 20000+ cd 1 dolog, de a kzelési felülete job mint amit olvasgattam róla. A taktikai módban a turbó fokozaton indul a hátsó kapcsoló bekapcsolásával, mindig. A napi módban pedig amilyen fokozaton ki volt kapcsolva, azon indul. Az oldalsó kapcsoló meg elektronikus. Ezzel is ki lehet kapcsolni. Hosszú oldalsó kapcsoló megnyomásával a holdfény kapcsol be. Rövid kapcsolással ki / be lehet kapcsolni. Dupla kapcsolással a turbo fokozatra kapcsol. Tripla kapcsolás a villogás. Ha az oldalsó kapcsolóval volt kikapcsolva, lassan villog a kapcsoló. Legtöbb esetben 1 - 2 kapcsolással elérhető szinte minden. 2 diffúzor is jár a lámpához, O gyűrűvel és a kapcsolót fedő gumival!!! A turbó fokozatát papír szerint 1 percig tartja, de mértek már 5 percet is. Majd megnézem.
Ja és Fenix sálat is kaptam. Ingyen.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #80023 üzenetére
Ez a kijelző téma nekem is idegen. Ugyan volt több olyan lámpám is amin volt, többek közt TUP is, de szerintem az fog mindegyiken először meghalni. Az Imalent LCD-k is szerettek meghibásodni ha emlékeim nem csalnak.
Ezért is vettem EDC25-öt. Nem olyan menő, de egy hibaforrással kevesebb. -
csibe1
addikt
Pár napja, 11-én délután 2 körül jött email: [link] akciós, 10 dollár.
Okés, csak ránéztem, majd este rendelek vagy hármat.
Este már 20 dollár volt, de akkor még volt 25%-os kupon.
Utána olvasom alaposabban: max 800 darab van, és csak két darabot rendelhet belőle mindenki. AffeneHa nem kapkodok akkor lett volna 2 db, és még három fejlámpa 25%-os kedvezménnyel.
Aztán inkább nem rendeltem semmit. -
kgyuri7
csendes tag
Sziasztok! Nitecore hu2000 van itt valakinek? Esetleg vélemény? https://flashlight.nitecore.com/product/hu2000
-
csibe1
addikt
válasz
bedvóter #80023 üzenetére
"Ja, és a kijelzője ment leghamarabb tönkre."
Hmm, pedig kijelző nélkül nem lámpa a lámpa, vagy mifene van.
Legközelebb két kijelzőst vegyélSzép ára van, 2 darab TIP SE kijön belőle.
Valakinek biztos megéri, de én nem látom benne azt a pluszt ami miatt ki kellene fizetnem a dupla árat.
"1000 lumen, mozgásérzékelő, OLED kijelző"
Remélem a cseh kettő bejött rajta.
Tényleg, miért adtál 30 ezret egy ilyen lámpáért?
Nekem ez irreális ár egy ilyen vacakért. Egy vicc az egész, szép nagy parasztvakítás...
A kijelző megér 15 ezret?Az viszont furcsa, hogy micro USB-s töltést írnak a knifestock-on mind a kettő lámpához.
Bár lehet elírás. -
H-Zol
senior tag
válasz
Gargouille #80014 üzenetére
Így van , olyan fejlámpa nemigen létezik amivel 100-150 méterre el lehessen látni , arra a célra egy külön lámpa kell , de a kolléga írta , hogy van egy Convoy S2+ az arra a célra jó , pláne ha SFT40-ES LED van benne !
-
-
bedvóter
tag
Nitecore-ék is elmehetnek a jó k. anyjukba.
A TUP-ot nem sokat használtam, mégis a töltőportja, meg a fedele is tönkrement.
Ja, és a kijelzője ment leghamarabb tönkre. -
FBLLMAG
senior tag
Megjön a Nitecore NU31 is. Ez hiányzott a NU30 és NU33 közül. Hozzájuk a Ledlenser HF6R Core. A NU20 Classic meg a NU25 UL párjaként, tartalék fejlámpának qrva jó. Ezekhez nem kell +akku. Egyik lemerül, ott a másik. És powerbank -ról is üzemelnek. Bár jobbak az oldal táplálósak, mint pl a NU20 Classic.
Az Acebeam TAC 2AA meg mindent tud amire szükségem lehet.
A kezelő felülete pont nekem való. Már régóta vágytam ilyenre.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Jack72 #80018 üzenetére
Voltak villanyszerelők is. 2 parti. Az egyiket elküldtük, a másik a falban vezette a vezetéket (mint én 12 évesen). A szekrényt ők kötötték be. Bár volt kis utómunka. A falra, plafonra már én szereltem mindent (kapcsolók, konektorok, NET, TV, SAT, lámpák, ledszallagok, vezérlés, stb) Pedig azt hittem én kimaradok.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #80012 üzenetére
Nálunk a redőny megy le (fel) LUX, időzóna stb szerint (ja és hogy mennyire, hogyan). A fények többsége automata, mozdás érzékelős, LUX érzékelővel. Persze FIX is van. Most a kintin agyalunk, hogy hogyan legyen. Nincsenek egybehangolva a rendszerek, de szinte minden okos lett. Még a kazán is lesi a külső hőmérsékletet is. A klíma is heti / napi programozású, Sőt netes a légcserélő is.
De, hogy ne csak off legyen, most érkezik a 3. muskétás a Fenix LD22 V2.0 és a Nitecore MT2A PRO után az Acebeam TAC 2AA (remélem a SFT25 -ös leddel). Ja és a pici Nitecore NU20 Classic is.
-
eldoble
aktív tag
válasz
Clark_1 #80013 üzenetére
Én most rendeltem egy Wurkkos HD15 -t. [link]
Van benne egy közelre terítő led és egy távolra világító led, elvileg 151m a legnagyobb távja, de csak a speckóból mondom.Emitter: 1x LH351D 5.000K 90CRI + 1x Luminus SST20 5.000K 70CRI
Operating voltage: 2.7V – 4.2V
Battery options: 1x 18650 or 1x 18650 lithium-ion battery
Dimension: 110mm (length) x 27.4mm (head diameter)
Weight: 72g / 0.15lb (without battery)De, egyébként itt van egy pár, szerintem mind normális minőség: [link]
Vagyis ez még jobb neked, vörös fényt is tud: [link]
-
Gargouille
őstag
-
Clark_1
csendes tag
Sziasztok,
A segítségetek szeretném kérni fejlámpa választásban.
Alapvetően egy általános felhasználású lámpát keresek, de elsősorban horgászathoz, túrázáshoz használnám, illetve néha a ház körül, vagy szereléshez, amikor szükség van mindkét kezemre.
Horgászni a Tiszán partól és csónakból is szoktam, így kb. 100-150m világítási távolság bőven elegendő lehet, mert ezzel már a csónakból meg tudom világítani a partot, hogy lássam merre vagyok.
Illetve természetesen szerelék készítéséhez használnám a lámpát.
A fórumot olvasva azt láttam, hogy a vörös fény és az UV fény is nagyon praktikus a horgászat során. Szóval jó lenne, ha ezek közül valamelyik lenne a lámpában.Van egy Convoy S2+ zseblámpám, 18650 aksival, így jó lenne, ha ilyen telepről működne a fejlámpa is.
Árban 15-20 ezer forintos keretből tudok gazdálkodni, de ha black friday akcióban lenne egy kihagyhatatlan vétel, akkor kicsivel 20 ezer felett az is érdekel.
Előre is köszönöm mindenki segítségét.
Üdv
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #80011 üzenetére
Ha már szétoffoljuk lakásvilágítással a topicot
Azt ugye tudod, hogy okos eszközökkel simán megoldható az, hogy este (valahány óra valahány perc-től valahány óra valahány perc-ig bezárólag) automatikusan csak x%-ra dimmelve kapcsoljon fel a lámpa a szobában?
Mondjuk én nem vagyok benne otthon és szívok is vele ha valami történik a törékeny kis tuya rendszeremmel, legutóbb a router csere okozott pár napos szívást, de ezekkel gyakorlatilag mindent is be tudsz állítani. Nem vagyok híve, de van néhány jó funkciója, pl. van minden szobában, plusz kint és a kinti helységekben is hőmérő szenzor, így vissza tudom nézni a hőmérsékleteket, páratartalmatévekre, a többi (konnektor, izzó) hozzá kötött vacak már ezen felül nekem csak luxus extra, de a konnektor automatizálás nekem nagy segítség, kb. 2 évet bír egy ilyen 3e Ft-os alis konnektor aztán megdöglik. Drágábbakat még nem próbáltam, nem éri meg (ventillátort kapcsolgat). -
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #80009 üzenetére
Nállam régi építésű minden , akkor nem nagyon volt LED , a fürdőben van három különböző irányban álló LED villanykörte és a tükör az már új abba van két süllyesztett LED spot és ezek mind 6000k , több helyiségben ( főző fülke , kamra , folyosó stb neon armatúra van de LED csövekkel , azoknál nagyon jó lehet látni ( nappali fényt csinálnak ) !!
-
FBLLMAG
senior tag
Nekem a tükör körül körben, mögötte, ledszallag van, és fűtőszál, nehogy bepárásodjon a tükör (és lássak is). Reggelente a sötétben a plafonban elrejtve a ledszallagok adják az alapfényt (ablakok felett, mosdó felett, bútorban a WC mögött). És kellemes 4000 K színhőmérsékletű mind. Engem az erős jéghideg fehér fény zavar.
A plafonban is van pár led fényforrás, de ezt nem szoktam használni. Szintén 4000 K.
-
H-Zol
senior tag
válasz
alexandrosz #80006 üzenetére
Nekem pont a fürdőszobába kell a fény , hogy lássák borotválkozni , mert már a szemem nem a régi ( már +2 - es olvasó szemüveg kell ) ahogy belegondolok az ismerős körbe is mindenki hideg fény párti a lakásban !!
-
H-Zol
senior tag
Az amit linkeltem postával együtt olyan 2000 Ft és ez biztos az ami jó , alin lehet van kapcsoló de szerintem az sem lessz olcsóbb és ki tudja , hogy milyen ( a Convoy dolgok biztos jók ) !
Te tudod , ha van minden hozzá , akkor ne mondjak egy negyed órát , de félóra alatt megvan ( én magamnak megcsinálom és örülök is a sikernek , hogy nem lett egy újabb szemét , és szinte semmi pénzből megy tovább a lámpa ) !! -
alexandrosz
aktív tag
A lakásban nálunk is melegebb tónusú világítás van, illetve ma már szinte mindenhol okos izzók, érzékelők, aljzatok figyelnek, az izzók mindegyike tud több színhőmérsékletet (van amelyik komoly színspektrumot is), és azért figyeltem arra is, hogy legalább 90-es CRI-t tudjanak.
Lámpáknál nem vagyok ennyire szigorú, van 6000K-s leddel szerelt lámpám, de az utóbbi időben szinte csak 5000K körüli pilácsot vettem.
Abban viszont egyetértek, hogy szabadban nem annyira zavaró egy 6500-as led fénye, mint a fürdőszobámban -
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #80002 üzenetére
Nálunk 3CCT-s lámpa van a nappaliban melegfehérre állítva, de szükség esetén szemkiverős hideg fénye mellett akár műteni is lehet
Többi helységben 4-5000K az elsődleges fény, de este alapvetően egy 1800K színhőmérsékletű kis asztali lámpát kapcsolunk csak fel, ez nagyon kellemes háttérfényt biztosít filmezéshez, viszont ennek már elég fénye van ahhoz, hogy ne kelljen máshol sem lámpát kapcsolni ha megyünk jobbra-balra. Volt gyengébb, 60 lumen körüli is szintén ilyen nagyon meleg fényű, de az tényleg csak hangulatfénynek volt jó, nem lehetett vele már a konyhában egy centire sem látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone-t használók OFF topikja
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W