Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
Hirdetés
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arti1121
senior tag
válasz
Avicularia #4099 üzenetére
ja hogy te svédböl irsz?
-
Avicularia
veterán
válasz
arti1121 #4098 üzenetére
Eddig egyszer rendeltem onnan.Fizetéskor hozzácsapott 2$ biztosítási és követési díjat.
A tracking numbert feladás után 2-3 nappal kaptam meg,de addigra itt is volt a csomag Svédországban. Dollárban fizettem ,nem svéd koronában. Mármint a bankom átszámítja a fizetendő dollárt svéd koronára és azt vonják a számlámról le. -
arti1121
senior tag
válasz
Avicularia #4093 üzenetére
a dinodirecten hol szoktad beállitani a mail tracking-et?. Én azt néztem ma hogy ha euroba fizettem volna akkor a forintális ár 200-al kevessebb. Te svéd koronába fizetsz?
-
Mittu88
senior tag
akkor ez a lámpa valószínűleg 2,8A-t ad le, nem pedig 2,2-t? Mert akkor egy ilyet vennék
-
PHM
addikt
válasz
szbalogh #4090 üzenetére
Egy kommersz digitális multiméteren az értékelhető eredmény
leolvasásához minimum 2 másodperc szükséges.
Ennyi idő alatt szélsőséges esetben felrobbanhat/tönkremehet az akku,
vagy leéghet a műszerben a söntellenállás.
(Védelem nélküli akkunál, a védettnél ennél szerencsésebb azért a helyzet.)
Te vállalnád ezért a felelősséget?
Egyébként pedig a kolléga - még ha rosszul is fogalmazott - igazából
az akku kapacitására lett volna kíváncsi. -
zoli03
őstag
válasz
BigBlackDog #4085 üzenetére
Ólom-savas akkumulátornál például a kapacitást 10 órára adják meg (autóakkumulátornál). Például egy 60Ah-s akkumulátor 10 óráig 6 ampert tud leadni. 2 óra alatt nem fog 30 ampert leadni, valamivel kevesebbet fog. Lithium akkumulátornál nem tudom, hogy van (biztos van valami szabvány), de nem biztos, hogy, a 2Ah-s akkumulátor mondjuk 4 óráig 0,5Ah áramot tud leadni.
-
-
tbesze
tag
Végül is UF C8-at vettem a Manfont-tól. Tegnap este kifizettem, ma már postára is adták.
Ez a gyorsaság kellemes meglepetés, a dealextereme után. Ott sajna másfél hónapig rajt ültek a pénzemen, és csak hitegettek. Aztán most már elfogyott a türelmem, és visszakértem a pénzt. Igaz azt pár óra alatt vissza utalták. A Honkong Post-nál ti azonnal láttátok a küldeményt? Mert én még nem találom náluk.
-
PHM
addikt
válasz
belsodavid #4082 üzenetére
Egy akkumulátor kapacitását a leadott áram és az idő szorzata adja meg.
Tehát ezt úgy tudnád egyszerűen megmérni, hogy terheled az akkut egy
áramgenerátorral és méred az időt, hogy meddig működik.
Ez a módszer védett akkura igaz, nem védett akkunál arra is figyelni kéne,
hogy nehogy túlzottan kisüsd azt.
Egyszóval nem egyszerű eset. -
szbalogh
addikt
válasz
A kommersz multimétereken szokott lenni 10A-es árammérő. Annál talán nem tud többet, hogy tönkretegye.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Az nem áramerősség, hanem kapacitás. A 2500 mAh (=2.5 Ah) azt jelenti, hogy pontosan egy órán keresztül tudod terhelni 2.5 A-rel az akksit, amíg le nem merül. A kapacitás egyenesen arányos a terhelő árammal és a terhelés folyamán eltelt idővel, így a kettő érték szorzataként kapjuk meg. Legegyszerűbben a kapacitást úgy tudod megmérni, hogy állandó áramerősséggel terheled az akksit és leméred mennyi ideig tart. A lámpában való méréssel az a probléma, hogy a felvett áram a feszültséggel fordítottan arányos, ahogyan merül az akksi a használat közben -azaz csökken a feszültség-, úgy nő a felvett áram, hogy a led mindig állandó fényerőn menjen, teljesítménye ne változzon. Remélem nem volt túl bonyolult
.
-
-
macikos
addikt
válasz
belsodavid #4077 üzenetére
Igen, a vizes út sokat elnyel a fényből, a köd, eső pláne, na meg most nincs is semmi levél a fákon, ami felfogná, láthatóvá tenné a fényt. Tavasszal és nyáron lesz majd jó, újholdkor, amikor tök sötét van
[link]
Az akksik áramerősségét? Tehát hogy hány ampert képesek leadni? Ezt önmagában egy multiméterrel sehogy, ehhez valami terhelés is kell, bonyolult dolog.
g@bo: Ugye?
Függőséget okoz. Én jó pár lámpára rá vagyok izgulva, összeget inkább nem írok
-
g@bo
nagyúr
iszonyat ez a lámpa fétis, rá vagyok izgulva egy fenix cucra....... kár hogy a dodo 240.
-
belsodavid
aktív tag
Hali! Voltam körúton a lámpával, nagyon jó fénye van, de szerintem elég sokat el vesz belőle a köd és a vizes út is. Hazaértem az akksik (kék trustfire) 3.83V-on voltak. Így mértem áramfelvételt a lámpán.
Magas: 1.45A
Alacsony: 0.16A
Stroboszkóp: 0.73AJól mértem? Jó értékek ezek? Még annyit kérdeznék, hogy az akksik áramerősségét hogy tudom a multiméterrel megmérni? Melyik állásban kellene? Köszi.
-
arti1121
senior tag
néhány kép lámpák fenyeiröl ha érdekel valakit. minden lámpa maxon van fényképezve [link]
-
belsodavid
aktív tag
Régebben próbáltunk egy Ultrafire 501b-t kinnt, tátva maradt a szám, korom sötétben. Bejöttünk a szobába, nem adja vissza, hogy mit tud
Kinnt kell tesztelni. Viszont porosnak találom a foncsort és az üveget is, de hát ez van. Töltőről dobok fel képet, mi a vélemény róla
-
g@bo
nagyúr
válasz
belsodavid #4073 üzenetére
mire vársz? ajtó becsuk, és már néz is a fénybe.
-
laca112
tag
Csak nekem nem működik a Buyincoinson a csomag nyomkövetése funkció?
Esetleg valaki tudja,hogy hogy lehetne megnézni merre tart a csomagom(nekem HK post oldalán sem működik a nyomkövetés) a magyar posta oldalán meg csak annyi szerepel,hogy a csomagom elhagyta kínát.
Egyébként Dec. 10.-én lett postázva. -
UF...
csendes tag
válasz
BigBlackDog #4069 üzenetére
Hasznos információkat gyűjtöttél egy csokorba.
-
Mittu88
senior tag
válasz
BigBlackDog #4069 üzenetére
jó lett nagyon, nekem a bevezetés tetszik legjobban, érdekes dolog, ahogy valaki "megszállottá" válik
azt hiszem én is "jó úton" haladok afelé
-
BigBlackDog
veterán
Ha valaki STL-V2 vásárlást tervezne, írtam egy kisebb leírást. Remélem tetszik
.
-
g@bo
nagyúr
szállitási dij annyi, mint a pilács...
manafont, gondolom eredeti fenixet árul, nyugtassatok meg, dealextreme-ről rengeteg szemetet rendeltem...
-
korn
aktív tag
válasz
BigBlackDog #4065 üzenetére
ja, biztos nem sokáig tudja
-
Mittu88
senior tag
erről vagy erről valaki tudna valami bíztatót mondani? tényleges fényerejük mekkora lehet?
sajnos kisebb akku kell bele, de jóval kisebbek is a 18650-es akkusoknál. ezekről miért nincs annyi adat, amennyi a nagyobbakról?
160-300 lumen mekkora távolságra jó? 50 méteren belül elég erős? bár ez relatív, de valami viszonyítási pont kellene :S -
Mittu88
senior tag
válasz
BigBlackDog #4056 üzenetére
Link nem jött át
Uh ez tökéletes lenne tulajdonságokat tekintve, de ez már túl nagy
azért köszi a választ
-
korn
aktív tag
Nem váltja le, mert valamivel gyengébb throw képessége van. Egyébként rendeltem egy ilyet 29.9 dollárért innen: http://offers.dealextreme.com/
ez a dx-nek az akciós oldalaitt van eredeti áron
http://www.dealextreme.com/p/t6-900-lumen-5-mode-white-led-flashlight-titanium-color-2x18650-102582úton var már, nem tudom mikor ér ide, de tény, hogy dinodirectről sokkal hamarabb megérkeznek a cuccok a HK posta miatt
edit:
ja látom már zoli03 betette -
Mittu88
senior tag
sziasztok!
tudnátok ajánlani manafont-ról olyan lámpát, ami 1*18650-es akkuval megy, ~10-12cm hosszú (de minél kisebb, annál jobb), 20-25, de max. 30 dollár az ára és a lehető legnagyobb fényereje van? Melegedés, egy feltöltéssel való használat ideje nem számít, max 10-15 percre lenne használva egyszerre.
Tudom, hogy elcsépelt, de most a méret a lényegprioritásban második a fényerő. Ha netán kicsit drágábban van jobb ár/érték arányú lámpa, mint ebben a 20-30dolláros kategóriában, azt is írjátok le legyetek kedvesek, lehet akkor gyűjtök még.
köszi szépen előre is minden építő jellegű választu.i.: egyelőre ezt találtam, Fandyfire A10B, ez még pont belefér a méretbe, bár valamivel kisebb jobb lenne ~hasonló fényerővel
-
macikos
addikt
Új lámpák manafonton:
TrustFire TR-J12 - Valószínűleg egy, már hagyományosan alultáplált 5 XM-L-es, bár ki tudja.
UniqueFire UF-V6 - Ez viszont jónak tűnik!
-
makro
senior tag
[link2] velemeny?
Ezek ugye most akcioban vannak, bar nem tudom mennyi volt eredetileg akcio elott az aruk.
Esetleg megerne innen valasztani akcioban, vagy nem er ennyit az egesz? -
JSaN
addikt
válasz
Dongatto01 #4045 üzenetére
Kulfoldrol jonne, regisztralni kell az oldalra. Es ott leadnia rendeleseket.
-
makro
senior tag
válasz
belsodavid #4043 üzenetére
Igen, talan meg bele is ferne a keretbe
-
makro
senior tag
válasz
belsodavid #4040 üzenetére
Igen, erre voltam kivancsi.
Meg nem dontottem el mi lesz, erdelek minden variacio.
JSaN: ez eleg szimpatikusnak tunik
szerk: par ezer forint kulonbseg lehet, csak nagyon nem akarok 10 fole szaladni
dinodirecten most nagy akciozas zajlik, nezeget ott is valami -
macikos
addikt
Szia!
Sajnos normális zoomos lámpa nem létezik, erről most tegyél le. Hiába keresel, ami van és normális, az nagyon drága (100ezer forint). Az összes többi, bárhogy hirdetik, bármennyi lument írnak mellé, kamu. Nem érnek semmit. Annyit tudnak, mint a sima kis 3000 forintos X2000. Mindenki zoomos lámpát akar, de nincs jobb.
Vegyél egy Skyray STL-V2-t.
Dongatto01: Te is, ha nem gond a 24cm-es hossz [link]
-
makro
senior tag
Sziasztok!
Lampa vasarlas elott allok es szeretnek tanacsot kerni toletek, erdekelne mit tudtok ajanlani!
Nem is tudom mivel kezdjem:
-akksi elonyben
-meret nagyon nem lenyeges, de ha lehet ne legyen 30cm-nel hosszabb
-zoomolasi lehetoseg
-low, high mod mindenkepp legyenNeha puskara is feltennem, ezert valami csore felfogadhato tipus kellene, univerzalis itt is elonyben. Jelenleg nem vagyok tisztaban a most kaphato ledekkel(cree meg tarsai), hulyeseget nem akarok venni. Webes rendeles nem problema.
A segitseget elore is koszonom
-
M_E_N_T_O_S
csendes tag
válasz
Dongatto01 #4031 üzenetére
Elküldöm a linket privátban hogy lásd melyikre gondoltam, de pont elvitte villámáron egy jagermaister3 nevű vevő! Nézelődni kell! Különben szerintem biztosan nem csalódnál a típusban!
-
Dongatto01
tag
válasz
M_E_N_T_O_S #4029 üzenetére
tudnál egy linket is küldeni esetleg? azt megköszönném,ezt nem akarom elhinni,hogy ennyiből megusszam,de jó is??bírni fogja a strapát esetleg akinek ilyen van annak mi a tapasztalata?? Rendszeresen ígénybe lenne véve!!
-
M_E_N_T_O_S
csendes tag
válasz
Dongatto01 #4020 üzenetére
Ha már tudod mit akarsz, szempont lehet milyen lehetőségeid vannak a vásárlásra!
Ha tudsz bankszámlaszámról interneten fizetni akkor nehéz dolgod lesz, a bőség zavara miatt, :-) de a szállítás külföldről azért hosszabb idő!
Láttam a vaterán egy Fanfy Fire C8-at postával 5080 Ft-ért, szerintem elég jó választás lenne! -
JSaN
addikt
válasz
Dongatto01 #4026 üzenetére
Akkor egy STL-V2 is mehetne bele.
-
M_E_N_T_O_S
csendes tag
válasz
BigBlackDog #4025 üzenetére
No igen, de mekkora a zseb? :-))
-
macikos
addikt
válasz
BigBlackDog #4022 üzenetére
Akkor már legyen inkább egy C8, U80 vagy 980L. Nem sokkal nagyobbak, de jobb throwerek, így a fényük sokkal alkalmasabb a feladatra.
Dongatto01: Milyen hosszú lehet a lámpa?
-
JSaN
addikt
válasz
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Ha a netes rendelés is szóba jöhet, ezt javasolnám így elsőre. Ha a méret kevésbé fontosabb, akkor persze lehet feljebb menni a bevilágított távolság skáláján.
-
Dongatto01
tag
Sziasztok.Szeretnék vásárolni egy lámpát saját magamnak,ugyanis biztonsági őrként dolgozom de a céges lámpák nagyon rossz állapotban vannak,hiába veszem le a töltöről de amint felkapcsolom kb 5 perc és már nem világít.Na ezt már megmakacsoltam,hogy mikor járöröznöm kell menni mehetek a króm sötötben,ráadásúl alig látok valamit.
Számomra ami fontos lenne a lámpával kapcsolatban,hogy viszonylag jó árban legyen ez azt jelenti,hogy max 15 ezret tudok rá áldozni!
Továbbá azt is fontosnak tartanám hogy jól világítson,ugyanis egy elég nagy területen kell járöröznöm mire végigmegyek kb 40 perc,és hogy bírja is ki addig.Ja és ,hogy elférjen a zsebembe,mert ami vollt vagy van az valami bórzalom!!
Ebben kérnék tanácsot,hogy mit és hol keressem??meg hogy egyáltalán mit érdemes vennemKöszönöm!! előre is
-
poczi
csendes tag
Üdv!
Karácsonyra kaptam egy UltraFire C8-Cree-Q5 lámpát.
Kérdésem az lenne a lámpával kapcsolatban,hogy világításkor az erős fénykör közepében szabálytalan alakú nagyon picit sötétebb folt van.Alig észrevehető.
Ez a benne lévő led ilyen fényt csinál,vagy hibás a lámpám?A YouTube-on is néztem videókat róla,de egyértelműen nem látható jól ez a jelenség.Talán egy ultrafire wf501b resztnél láttam ilyen fénykört.http://www.youtube.com/watch?v=NwW4lTuxkJ8
Előre is köszi a válaszokat.
Póczi
-
zorko45
csendes tag
Úgy látom, hogy a DX-en is van ugyanaz az akku (kék TrustFire), mint amit itt többen is ajánlanak (Manafonton): TrustFire Protected 18650 Lithium Battery (2500mAh 2-Pack Blue)
3 pártól már csak 6,94 $ az ára. Esetleg beszállna valaki a vásárlásba? (Vagy beszállhatok én...? :-) )Töltőre meg: XTAR - WP2 II
2 db-tól 20,71 $
(A HKE-n olcsóbb, de ott nem láttam EU csatisat. Ezenkívül a Manafontos úgy látszik, hogy "spacer"-rel is el van látva, ami AAA méret töltéséhez is alkalmassá teszi.)
Ehhez is vásárlótársat keresnék....(Dunaharaszti lakos vagyok, Dél Pest, Csepeli átadás/átvétel nem probléma, időnként Szolnok és Debrecen környéke is szóba jön.)
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Szajborg #4013 üzenetére
Az első és utolsó ugyanolyan áramfelvétel (3 A) és használati idő (100 perc) szempontjából. A második kicsit érdekes, 2,8 A áram, de csak 60 perc használati idő. Kezdem azt hinni, hogy ezeknek az adatoknak sem lehet hinni.
Manafont-tal pozitív a tapasztalat. Korrekt csomagolás, gyors postázás. DealExtreme-ről írtak rosszabbakat az utóbbi időben. -
Szajborg
csendes tag
Sziasztok!
Összeállítottam magamnak egy kis csomagot 3 helyről is.
Szerintetek honnan lenne jobb rendelni, ár szerint csökkennek:
dinodirect
manafont
dealextremeTovábbá van egy kis kétely van bennem a dealextremen.
Ugyanannak az X8-nak tűnő lámpa 3 féleképpen vann fent:
[link] 56,3dollár
[link] 34,5dollár
[link] 33dollár 2db akksivalLehet valami különbség köztük?
Az ár a dealextreme mellett szól, de megbízhatóságban mi a tapasztalat?Köszi szépen!
-
zorko45
csendes tag
válasz
belsodavid #4010 üzenetére
Köszönöm!
-
zorko45
csendes tag
válasz
Zsolt74 #4009 üzenetére
Igazából egyedül az XTAR-t találtam (ebben a kategóriában), amelyik rendes, Li-Ion cellához való algoritmus szerint tölt. (Fix áram, amíg eléri a 4,2 V-ot, azután fix feszültség (4,2V), amíg az áram a korábbi töltőáram 10%-ára csökken, és akkor kikapcs.)
Az S1 MAX-ot néztem én is, úgy láttam, hogy a töltési idő erősen függ attól, hogy hány cellát tölt. (Mintha ugyanazt az áramot osztaná el a cellák között....) "Nettó" idő tekintetében ugyanannyi időbe telik a másikkal is a töltés, csak cserélni kell egyszer "menet közben".
(Nekem egyébként nem kell, hogy egyszerre többet töltsön, kettő elég.) -
belsodavid
aktív tag
-
Zsolt74
senior tag
Az Xtar töltö helyett miért nem a Soshine s1 max, vagy a s1 mix töltöt vaszitek? töltöt veszitek?
A Soshine töltővel 4db akkut lehet egyszerre tölteni és nem 2db-ot.
Árban meg szinte ugyanott van. -
zorko45
csendes tag
Töltő megvan (XTAR WP2 II, nagyon tuti kis töltő*
), a 18650-es akksik bősége viszont összecsap a fejem felett....
Ha jól látom, akkor a DX-en olcsóbbak (mint pl Manafonton, vagy HKEquipments-en), de annyiféle van, hogy jajj...
Van valami konkrét modell, amit ajánlanátok? (Úgy látom leggyakoribb a Trustfire, de láttam UltraFire-t is 10 $ alatt.) Nem kell extra kapac, áram, csak szeretném, hogy legyen megbízható...Köszönöm, Z.
*Manafonton 21,35 $, HKE-n 18,99, DX-en nincs.
-
macikos
addikt
válasz
Tutivesztes #4003 üzenetére
Ki kell szerelni a kapcsolót, az semmi mutatvány és meg kell nézni a méreteit, majd pedig egy hasonlót keresni manafonton vagy DX-en, olyat, ami Reverse Clicky.
-
zoli03
őstag
válasz
Tutivesztes #4003 üzenetére
Már cseréltek a fórumból kapcsolót az U80-ban: [link]. A linkelt hsz előtt is volt róla szó, Gibbs és arti1121 hsz-eit keresd.
-
JSaN
addikt
válasz
Avicularia #3998 üzenetére
Na ez az 1 dolog zavar engem is hogy kikapcsolva lehet valtani. amugy fasza kis lampa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- iPhone topik
- Horgász topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Honda topik
- További aktív témák...