Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaskar
senior tag
válasz
WestBam #81096 üzenetére
Na, az ilyen teszteket hiányoltam én egyes márkák esetén
Sokan ugyanis azt hiszik, hogy pl. a 700 lumenes lámpa az órákon keresztül tudja ezt a fényerőt
Én nem vagyok egy megszállott lámpás, mint az itt lévő topiktársak, de 15 éve használok esti futásokhoz fejlámpát, 10km-től 100km-ig mindenféle távon. Hozzáteszem, ezek max. 4-5 órás időtartamok voltak, vagy korán indult egy verseny, vagy későn fejeződött be, de teljes éjszakán keresztül nem kellett világítanom. Kezdetben, míg nem ismertem ki a lámpák működését, voltak nehéz pillanataim, mert vakon hittem a leírásban szereplő üzemidőnek és a lámpa már csak pislákolt a végére. Terepen ez nem volt túl szórakoztató, de ha szerencsém volt, valamelyik versenytárs "farvizén" be tudtam esni a célba. Szerencsére néhány éve pótoltam a hiányzó alapismereteket, köszönhetően a teszteknek és ennek a topiknak
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #81090 üzenetére
Ilyet én is tapasztaltam, van olyan csati micro és type-c esetén is ami pont 0,5-1mm-el rövidebb, vagy a műanyag borítása egy picit másabb kialakítású és nem minden lámpába tud bepattanni a helyére miatta az érintkező. Első körben én is másik kábelt próbálnék bele, lehet azzal menni fog.
-
zaskar
senior tag
válasz
FBLLMAG #81092 üzenetére
Én egy hónapja vettem egy NU33-at, elégedett vagyok vele. Csak futáshoz használom, esetleg ház körüli munkákhoz (15 ezer körül volt Aliról, tényleg van ettől olcsóbban is?)
Amúgy nagyon tetszik, hogy már a használati útmutató is tartalmaz egy futásidő-grafikont, így a hozzám hasonló laikusok is képet kaphatnak arról, hogy a valóságban mire képes a lámpa a különböző fényerő fokozatokon. Ilyet eddig még nem láttam egyetlen lámpánál sem, csak tesztekben. A "nagyobb" márkák (pl. Petzl) esetében pedig nem is találni igazán olyan részletes teszteket, mint a "kínai" lámpákról, csupán felületes leírásokat (az előző lámpámról, egy Actik Core 450-ről pl. hiába kerestem anno). -
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81090 üzenetére
A töltő kábelt nem írtam , feltételeztem , hogy a kolléga az cserélte ( nekem az az első telefonnál, amikor nem , vagy lassan töltődik ) , rossz szokás , hogy töltés közben is inerneteztem a telefonon , és ahogy belevolt dugva a töltő kábel , a bedugó alatt mindég eltört ( gondolom egy pár szál réz van benne
),de most vettem egy jó kis leptoppot és azon internetezek ( van számítógépem is de azt nem sokat kapcsolom be ) !!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Apollo17hu #81080 üzenetére
Kissé túlárazott. A Nitecore HA11, HA13, HA15 fejlámpái 20 € körül beszerezhetők. A HA11 esetében meg kell várni az UHE ledeset, ami már nem madzagos.
Vagy, ha belső akkusban gondolkodol, NU30, NU31, NU33. Ezek meg 30 € körül vannak. De sokkal jobbak.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Cseréld ki a töltő vezetéket. Nálam ez volt csak a probléma. A Samsung vezeték nem volt jó, de a Nitecore vezetékét elfogadta.
-
yanna
addikt
válasz
Nem biztos hogy etikus, simán vennék egy másikat, annak a számlájával megoldanám.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Apollo17hu #81085 üzenetére
Vám és áfa nélkül megkapod , kb 10 munkanap ( lehet az szilveszter be lassítja egy kicsit ) !
A kezelése egyszerű , be kapcsolod utanna a bekapcsoló gombot nyomva tartod , és szépen vált a fokozatok között , és van mód memória , amilyen fokozaton hagyod ott kapcsol be , kivéve a turbó , a turbot bármilyen fokozaton van kétszer gyorsan megnyomod a gombot és az a turbó , a legerősebb fokozat !!
Ha megjön , röviden le irhatod , hogy neked , hogy jött be !! -
H-Zol
senior tag
válasz
Passz ,10 + éves lámpáim is tökéletesen , töltődnek , mennek !! Mutasd meg egy telefon szerelőnek , hátha tud rajta segíteni !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Apollo17hu #81081 üzenetére
Ez [link] Wurkkos WK-03, 14,5$ 18650 es aksival van , de a rendelésnél ki kell választani , de lehet mágneses kupakkal ( a hátsó kupak mágneses és akármilyen fémre fel lehet tenni , nekem ez nagyon hasznos ) , a nyomógomb bekapcsoláskor zölden világít , ha merül akkor pirosan és lehet tölteni , usbC , egy régebbi telefontöltővel meg lehet tölteni ( kábel van a csomagban ) , is akkor még van a szinhőmérséklet ( kelvin ) 5000K sokak szerint természetes ( nekem sárgás) 6500K szép fehér , nekem az a jó !
Vegyél kettő, neked is tetszeni fog -
Apollo17hu
őstag
egy másik kérdésem is van: anyámnak szeretnék zseblámpát venni, amit a vidéki ház pincéjében használhat.
elsődlegesen a fényerő a szempont (távolság nem lényeg). jó lenne olyan akkus lámpa, ami jelzi, ha merülőben van (akár úgy, hogy halványul a fénye). elemeset nem szeretnék, mert ha hónapokig nem használja, elfelejti kivenni a lámpából.5-6 ezer forintot szánnék rá, nagyon max. 8-at. érdekel külföldi rendelés is akár. köszi!
-
Apollo17hu
őstag
sziasztok!
van egy Forclaz HL500 -as fejlámpám, ami USB-n keresztül tölthető. az USB foglalat viszont sérült lehet, mert csak akkor tölt, ha erőből nyomom rá a kábelt. konkrétan egy 5 kilós tárcsát teszek ilyenkor rá, hogy töltsön. a decathlon nem veszi vissza, mert nincs meg a számla. lehet vmit tenni ezzel, vagy hosszú távon kuka? (nem akarom a kábelt is szétbarmolni a súlytárcsával)
-
FBLLMAG
senior tag
A NU20 Classic megvan. A HA13 -asnak ugyanaz a vetítési képe, csak 3AAA vagy 1300 mAh akku is pakolható bele (500 mAh -ás a NU20 Classic).
20€ körül sikerült ezt is berendelnem.
-
Robyka
aktív tag
nektek hány fokra melegedik az akku (18650) a töltőben merítéskor 0.5/1A esetén?
-
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #81071 üzenetére
Ma szomszédolni voltunk , de holnap lessz egy kis lámpázás
( ugyan azt csinálták a mozgásérzékelőim , ki be kapcsoltak mozgás nélkül , akkor egyet gondoltak és a beállított 1-2 perc helyett , félórát is világítottak , utánna megint ki be
, de tegnapelőtt megjött a kínai csomag 10 darab ilyen [link] kis mozgásérzékelőt vettem , ez annyit tud , hogy 45 másodpercig világít és kikapcsol , üresbe az asztalon bekötöttem kettőt, jól működik , holnap felszerelek egyet , és lássuk , hogy mit bír
) !
-
H-Zol
senior tag
válasz
luciferk #81070 üzenetére
Jöhet
, utánna meg a kombájn és gépek körül
, ez egy munka lámpa , én ezt kiváltom.220V reflektorokkal , van állítható magasságú ( akár 2 méterre is ) , dönthető, forgatható állvány , és mágnesal felrakható reflektorjaim is vannak , terepre meg vannak egyenes és pipa lámpáim !!
-
sarajhvh
tag
Mi kint voltunk a kislányommal, vittünk pár lámpát, volt rajtunk fejlámpa, sőt nemrég jöttünk be a hóesésből, ilyenkor is tök jó lámpázni, jó buli volt!
A mozgásérzékelőkkel nekem is van bajom, nem tudom hogy gyártanak egyáltalán
jó minőségben?
Nekem a legtöbb visszakapcsolja a lámpát anélkül, hogy bármi mozgás lenne. -
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG #81066 üzenetére
Ez a dolog megint jól, hangzik, csak a veszteséged ugyanannyi lesz a soros akkun, mint a párhuzamoson is, mert a negyedelt belső ellenálláson 2x akkora áram fog folyni igyanahhoz a teljesítményhez és a többi ellenálláson is 4x akkora lesz a veszteség. De igen így egyenletesebben terheled őket legalább.
-
FBLLMAG
senior tag
Igen. Évek óta léteznek ilyen lámpák, lámpások. 10 éve 2 db CR123 -ast is bele tudtál rakni a brand lámpákba, de 18650 volt az alap.
Az Armytek Barracuda PRO lámpámba alapból 2x 18650 -esre van tervezve, de rövid test is jár hozzá, 1 db 18650 akkura. A Viking PRO, Predator PRO pont fordítva van. Alapból 1 18650 -es, de a Barracuda teste is használható az esetükben.
A Fenix CL23 lámpása 1 db vagy 2 db vagy 3 db AA elemmel, akkuval üzemelhet.
A 14500 -as a legtöbb esetben AA elemre, akkura cserélhető.
A 14100P (párhuzamosan kötött 2 db 14500 -as, ami sorban van összerakva), akár 2 db NiMh akkuval is felcserélhető.
A Foursevens Quark QK2A esetében nem gyártanak külön 1AA -s modellt. Helyette cserélhető rövidebb test kapható hozzá. Vagy 1 db vagy 2 db AA NiMh (elsődleges) tápot használhat. Ennél az üzemidő ugyanaz (a többi esetben a fényáram).
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
csibe1 #81056 üzenetére
A Nitecore MH40 PRO aakuja 2 db 21700 -as akku párba kötve, de sorban vannak összerakva, így 2x hosszabb. 10 Ah -ás. Így kb 2x akkora a kapacitása mint 1 db 21700 -as akkué. És így ugyanazon a fényáramon 2x tovább is bírja. Nincs külön töltő, hiszen ez az akku belső töltéssel rendelkezik.
"Ezért is nem szeretem a szabványtól eltérő akksikat használó gyártókat."
Ez esetben többet nyersz vele, ha használnád. A lámpa képes használni 2 db 21700 -as akkut is, szúkséghelyzetben.
De mi a különbség a soros és párhuzamos akku között?
Soros akku esetében a feszültség összeadódik, belső ellenállás összeadódik. Az árammal mi történik?
Soros akku esetében:
4V + 4,1V = 8,1 V
50 mohm + 60 mohm = 110 mohmPárhuzamos kötésnél:
(4V + 4,1 V) / 2 = 4,05 V
Az áram összeadódik
És a belső ellenállás?
(R1 x R2) / (R1 + R2) = 3000 / 110 mohm = 27 mohmTovábbá, ha párhuzamosan vannak kötve, egyenletesen merülnek az akkuk.
Szóval a belső kapacitása a 2 akkunak összeadódik, de a belső ellenállasa a csomagnak csökken.
Alapiskolás fizika.
És az ára? Nitecore 21700 -as akkuhoz képest 1,5 x drágább. Szóval jobban megéri 1 ilyet beszerezni tartaléknak, mint 2 db eredeti 21700 -ast.
A lámpa is jobban teljesít a hosszabb akkuval.
De ugyanez a helyzet a 14100P vs 14500 -as akkuval is.
Tessék kicsit utána olvasni, mielőtt belekötsz másba.
-
H-Zol
senior tag
-
-
csibe1
addikt
Javasolnám az Összefoglaló frissítését!
"Milyen akkutöltőt vegyek Li-Ion akkuim töltésére?
Az akkuk töltése fontos feladat és egyáltalán nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Minőségi töltő és minőségi akku párosítással sokáig fognak a cellák biztonságosan és kellő kapacitással üzemelni.
A legolcsóbb okos töltő, amit ajánlani szoktunk az a Miller ML sorozat tagjai. Fontos közös jellemzőjük, hogy csak védelem nélküli cellák férnek el benne! Ha védett akkuink vannak célszerű a másik szintén olcsó és csak egy cellát tölteni tudó xtar MC-1-es töltőt választani. Mindkettő micro usb porton keresztül kapja az áramot így akár laptopról, akár a telefonunk fali töltőjéről is üzemeltethetők.
Ha nem szeretnénk sok időt tölteni az akkuk cserélgetésével, akkor érdemes 2 vagy 4 akku töltésére alkalmas okos töltőt választani. Mindenképp ismert gyártó töltőjéhez ragaszkodjunk, mert ők garantálják a termékük pontos működését és általában a töltő anyaga is olvadás és tűzbiztos műanyagból készül.
Jelentős különbség a töltőáram mennyisége is. Ez általában 500mA vagy kevesebb a nagyobb teljesítményű töltőkben pedig akár több cella töltése esetén is 1000mA lehet, ezzel rövidítve a feltöltésre szánt időt."A Miller ML-re a guggli valami sört dobott ki!
Esetleg ki lehetne térni benne a tölthető lámpákkal kapcsolatos dolgokra is.
-
csibe1
addikt
válasz
Jack72 #81053 üzenetére
Ezen azért ne sértődj meg, senki se úgy pottyant a világra, hogy mindent is tudott; hiába állítja ezt pár marharépa.
Idővel majd meglesz a tudás, a tapasztalat; hogy mit meg honnan érdemes venni, hol kell utánanézni.
Nekem az első lámpám egy Police 100W, soklumenes, zoomos jack töltős lámpa volt.
Állítólag Cree LED volt benne.Biiiztosss...
Az első szériás Convoy S2-es ugyanazt tudta fényerőben, távolságban, pedig csak kétharmada volt méretben.Szóval majd alakul ez, a lényeg, hogy ne kapkodj; mérlegelj, nézelődj vásárlás előtt.
Én is gondolkodtam a Vapcell töltő vásárlása előtt, mert már volt egy Lii-500-as.
Akkor éppen akciós volt a Sofirn vagy Wurkkos oldalán, nekem 15 ezerért megérte. -
csibe1
addikt
válasz
Jack72 #81053 üzenetére
Nem lógok mindennap a topikban, de hát ez van.
"két hozzáértő is azt írta le, hogy jó a márka és elegendő a watt..."
Azért tesztelgesd, nehogy kijöjjön belőle a füst.Nekem a Toocki semmit sem mond, de nem is kell a fél netet elolvasni.
Amit meg nem ismerek, azt így hirtelen nem is veszem meg.
Ott a guggli, utána kell nézni.Párszor már jártam én is így vásárláskor, mert hirtelen kellett valami.
Aztán közben nagyjából leszoktam róla."A Nitecore MH40 PRO akksiját is type-c töltőn tudod tölteni, nagy töltőbe nem fér bele, mert dupla hosszú."
Dupla hosszú? Azt hittem dupla vastag...
Ezért is nem szeretem a szabványtól eltérő akksikat használó gyártókat.
Biztos kétszer annyi ideig bírja.
Esetleg külön hozzá való töltő nincs, dupla áron?Amúgy meg egyszerre használsz négy lámpát, hogy egyszerre töltenéd őket?
Ez egy kicsit furcsa volt már elsőre is.
Nálam hetente egyszer mennek töltésre a cuccok, ha kell. Egyébként meg csak akkor ha jelzi az alacsony akkuszintet.
A lámpa nem telefon, hogy mindennap töltsem. Az akkunak se tesz jót a napi töltés, szerintem.Közben H-Zol felhomályosított az adapter témában.
Azt mondjuk nem értem minek a keverés, de a gyártó jobban tudja.Köszi H-Zol!
-
Jack72
aktív tag
válasz
csibe1 #81052 üzenetére
Valóban nem a 21700-ast linkeltem de ne kelljen már egy vacak kis töltő vásárlása előtt a fél internetet elolvasnom...
Vagy másfél hete dobtam fel a kérést és két hozzáértő is azt írta le, hogy jó a márka és elegendő a watt...
Te is leírhattad volna véleményedet akkor...
Mindegy. Így jártam, a tanulópénzt meg kell fizetni...
P.S. A Nitecore MH40 PRO akksiját is type-c töltőn tudod tölteni, nagy töltőbe nem fér bele, mert dupla hosszú. -
csibe1
addikt
válasz
Jack72 #81050 üzenetére
Akkor itt valami nem kóser.
Convoy 3X21A black 21700 flashlight
A Convoy oldala szerint ez egy 21700-as akksival működő lámpa.
Required battery type: INR or IMR 21700 lithium cell or battery
Required battery quantity 3 piecesHa jól látom akkor 3db 21700-as akksi menne bele a lámpába.
Akkor miért 18650-est használsz?
Vagy mégsem, de akkor miért van adapter?"Az adapter az gyárilag van benne, anélkül nem működik a lámpa. Az köti össze az akksikat egy körgyűrűn."
Amit linkeltél az egy 18650-es akkukhoz való adapter, az nem gyárilag van benne a lámpában, mert az gyárilag 21700-as akksira van tervezve.
Ha gyárilag a 18650-es adapterrel adnák (bár tippem sincs miért) akkor az adaptert miért lehet külön is megvenni?
Ez így elég katyvaszos.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #81050 üzenetére
Működne kúpos ( púpos
) asksikkal , de azok indokolatlanúl drágábbak , most egy kicsit mérséklődött de egy pár éve a lapos Samsung 30Q- As és a kúpos között szinte másfélszer drágább volt a kúpos ( és csak egy kihajlitott lemez a különbség ) , erre a megoldás ez az adapter ( de nincs azzal gond én már rengetegszer kivettem töltésre az aksikat a 4x18A -ból ) !!
-
Jack72
aktív tag
válasz
csibe1 #81047 üzenetére
Köszönöm de már megtörtént a vásárlás...
Ugyebár azért is tettem fel a kérdést, hogy a szakértők válaszoljanak rá és van aki leírta, hogy 33wattos töltő elegendő, ezért mertem megvenni. Vehettem volna 4x annyiba kerülőt is de már mindegy. Különben azóta észhez tért és tölti telót a nagy lámpával együtt.
A Convoy 3x21a-ból nehézkes az akksikat kivenni, mert az adapter is benne van, visszacsavaráskor sérülhet. -
csibe1
addikt
válasz
Jack72 #80789 üzenetére
Vapcell S 4 Plus V3 ez itthon 2 év garival 26 ezer+posta
kintről 18255 Ft + posta, ha van [link]
Ezt az egyszerre való töltést, én a helyedben elfelejteném.
Van direkt akku töltésre való töltő, talán nem véletlenül.
Igazából azt sem tudod, hogy melyik lámpa mennyivel tölt.
Ha utánanéztél akkor nem szóltam.
Utánanéztél?Nekem is a lámpáim többsége Type-C porton keresztül tölthető.
Egy ideje már csak ilyen lámpákat veszek, ha lehet.Viszont nem mindegyik lámpa elektronikája tölti fel rendesen a lámpában lévő akkut.
Westbam blogjában ez meg van említve, olvasgasd el, ott van az aláírásában.
Azóta sem fejlődtek annyit a lámpákban lévő elektronkák, mert az drága lenne.
Itt is spórolnak.
Ezt egy, ha nincs más megoldásnak tekintem.
Néha jól jön; de ha lehet, akkor inkább a rendes akkutöltőt használom.Először ennek kellene utánanézni, hogy melyik lámpában hogyan működik az elektronika, rendesen feltölti-e az akkut.
Vettem én is ilyen ilyen több portos "GAN"töltőt; de semmi komolyabb dolgot nem teszek rá, ha nem muszáj. Két telefon megy egy kulcstartóra való lámpa az nem gond.
Egy Vapcell S 4 Plus V2 meg egy Liitokal Li500-as van külön az akksik töltésére; és ha véletlenül itthon maradna valamelyik, akkor töltöm a lámpákat a Type-C porton a telefon töltőjével. -
bedvóter
tag
Küldött már vissza valaki árut az amazon.de-nek DHL-el ?
Címkém van, de nem találtam sehol infót, mit kéne a továbbiakban tennem.
DHL telefonszámot persze sehol nem találni, ahol kérdezhetnék. -
H-Zol
senior tag
válasz
FeRRaR1 #81044 üzenetére
Gondolom ( filléres tétel nállunk ) , én tavaly vettem 10 darab Samsung 30Q cellát Alirol , gyanúsan olcsón , és a 3000mAh helyett , teszt után 1900mAh lett ( de mire ide ért , már a Store se volt sehol , mindegy elektromos szerszám aksiba ment , abba jó volt , de egy sima buborék tasakban jöttek meg , na egy nagyobb ütés, szúrás , sérülés , csodákat tud művelni !!!
Gondolom Wurkkos ezeket akarja elkerülni , ezekkel a semmire való lámpákkal ! -
H-Zol
senior tag
-
sarajhvh
tag
Ma van a legrövidebb nappal, a lámpák éjszakája!
-
bedvóter
tag
válasz
Jack72 #81022 üzenetére
Nem ártana elolvasni az általad linkelt töltő adatlapját.
Max 30W töltési teljesítmény
Type C: 5V/3A, 9V/3A, 12V/2.5A, 15V/2A, 20V/1.5A
USB 1/2: 5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A
USB 1+2: 5V/3A
Type C + USB 1/2: 5V/3A
Type C + USB 1+2: 5V/3ANe várj el tőle olyat, amit nem tud.
Ha megmérnéd, hogy a rádugott eszközök mekkora feszülségen és áram mellett működnek, akkor látnád, hogy hol tartasz a szumma 30W-hoz képest.
Ha pl. rádugsz két eszközt, amik egyenként 15W-ot fogyasztanak, akkor ne várd, hogy egy 3. eszközt is tudjon tölteni közben. -
-
FeRRaR1
őstag
Héten megérkezett az összes rendelésem. Szomorú / poén. A 4 Wurkkos akksi 4 külön dobozban jött. Mondom WTF, ennyire védik? Végül is rá lehet fogni... A 4 akksi 4 made in dobdel lámpában érkezett. e waste kategória. A lassan 7 éves Note 9-emnek erősebb a lámpája. A nemrég igyen elosztogatott lámpáim voltak 2x ennyire erősek. A Wurkkos amik jöttek azokon a 2 leggyengébb fokozat közé esik a retkek legmagasabbja. Szinte sajnálom, mert tényleg szemét. Tele töltött akssival is csak pislákolnak. Oda adni sincs pofám senkinek mert a 80-as években nagyanyám 4,5 voltos kocka elemes orosz lámpája is köröket ver rájuk. Bent, sötét szobában is a használhatatlanság határán van. Hogy valamennyit látsz, de sokra nem mész vele.
TS11-ről majd írok, egész jó de a kezelése az horror. Egyenlőre. 2 dolgot nagynehezen beállítottam rajta...
-
Jack72
aktív tag
válasz
alexandrosz #81030 üzenetére
Most megint ráraktam 3 eszközt, két lámpát meg a telót és viszi mindhármat, igaz a nagy lámpa kb. 70%-on állt amikor felraktam a töltőre.
-
alexandrosz
aktív tag
válasz
Jack72 #81029 üzenetére
A lítiumos töltőkről: én pl. egy olyan Vapcell-t vettem, aminek van 230-as dugója, így nem kell vele adapterrel szarakodni - igaz, kizárólag otthon használom, a szobai borhűtő tetején van
Filléres volt, de mostanság is láttam 6-8e ft-ért. Az elején ránéztem még a vele töltött akkukra multiméterrel, teljesen jól dolgozik.
Ez a 48W-os egyébként a gyakorlatban nem egy nagy durr, de pl. nyaraláskor rátéve két telót és mondjuk az óráinkat, bőven megfelelő, reggelre minden 100%-on. -
Jack72
aktív tag
válasz
alexandrosz #81027 üzenetére
Akartam venni nagyobb teljesítményűt, de itt írták a kollégák, hogy elegendő a 33 wattos töltő is. Azt megfigyeltem, hogy ha a nagy lámpát már tölti egy ideje, akkor a telót rácsatlakoztatva azt is elkezdi tölteni. Gyorstöltő meg az USB kábelek is 3-0-ak.
Ahogy írtam az előző hsz-ben, rámegy egy nagy lámpa meg egy kicsi a teló töltőjére meg ez a tikalakii vagy mifene nevű töltő és úgy hat darab akksit is tudok tölteni. -
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #81026 üzenetére
Ez ilyen lett , sajnos , hogy ilyen sz@rokat árulnak , jól hangzó szövegekkel ( igaz az ára is rosszat mutat , egy egy bemenetes töltő is ennyi , vagy drágább ) ! Busszal meg kell gondolni , hogy mit cipel az ember , mert kocsiba behajigálok mindent és elvan ( nem kell cipelni ) !!
-
alexandrosz
aktív tag
válasz
Jack72 #81022 üzenetére
Próbáltad variálni, hogy mit hová dugsz? Bát PD-t pl. nem tud, ha jól láttam.
Nekem, ugyan nem erre a célra, de van egy ilyenem:
BlitzWolf BK-385 töltő adapter 4 porttal (48W) | GearUp.hu
Még sosem sírt, hogy nem tölt valamit, pl. 3 különféle cuccot. Nyilván nem táltos, ellenben nevetségesen olcsó. Tpikus éjszakai megoldás.
A mobilokhoz persze van 65W-os töltő, PD-s powerbank, stb., olyanok, melyek a laptopomnak is megfelelők. -
Jack72
aktív tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #81022 üzenetére
Ennél nagyobb a telefonom töltője , küld vissza nekik , mond meg , hogy próbálják ki ők is , de lehet ez úgy tölt , hogy rá csatlakoztatsz 3 dolgot egyszerre este , le fekszel és ő reggelre sorba egyenként szépen feltölti őket
!!
Nem halgadtál ránk egy rendes 4 ágyas töltő , a telefonokat meg a saját töltőjeivel én így csinálom csak nekem két 4 ágyas töltöm van !! -
Jack72
aktív tag
Urak,
Vettem egy ilyen töltőt a napokban: [link]
A problémám az, hogy elvileg három eszköz töltésére alkalmas de jó ha kettőt vagy egyet tölt.
Példák: Convoy 3x21a lámpát rádugom, aztán a Liitokala Lii M4 töltőt csatlakoztatom, aztán azt szépen vissza is dobja. Kiírja, hogy USB van rákötve de nem tölt.
Ha rádugok egy kis lámpát, amiben egy darab 21700-es akksi van, azzal még elboldogul.
Ugyebár azért is vettem a három USB csatlakozós töltőt, hogy egyszerre több eszközt tudjak vele tölteni. Mi lehet a baj? -
FBLLMAG
senior tag
válasz
alexandrosz #81018 üzenetére
Nálunk is van minden szobában, WC helyiségben ledszallag az ablak felett. A fővilágítás is több szinten állítható. Mozgásérzékelős is van mindefele.
-
alexandrosz
aktív tag
válasz
FBLLMAG #81007 üzenetére
Nekem, és ahogy olvastam a minap, másoknak is, a lakáson belül megvannak a hangulatfényt IS tudó lámpáim, erre a célra nem használok zseblámpát. A hálóban éjjeli lámpa, benne rgb-s izzó, a nappaliban, a tv nézéshez szintén több szint tudó fényforrás, mindegyik szabályozható és okos hubhoz kapcsolva, többségében plusz kis fizikai, kezem ügye környékén lévő kapcsolókkal.
A közlekedő részen, kis mozgásérzéjelős pilács, ahogy a klotyón is. Állítható fényerő, idő, stb.
Tényleg nincs túltolva, de ma már nehéz lenne nélkülük. -
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81016 üzenetére
Dehogy veszünk össze
, velem nehéz összeveszni
, itt mindenkinek megvan a saját véleménye , mindenki megveszi a magának való lámpát ( ha egy véleményen lenne mindenki , nem lenne ennyi felé, fajta lámpa gyártó ) !!
Szerintem én itt nem mentem neki senkinek , mint máskor egyesek , keresek, azért fórum egy fórum , hogy megbeszéljük a dolgokat !!
-
FBLLMAG
senior tag
Remélem nem vesztünk össze. Tudom, nem fogsz órákat gyalogolni a lámpáddal. Nem is kell fagyos kézzel akkut cserélned. 1 pillanatra sem gondoltam, hogy módosítani fogsz a vélemébyeden. Mert minek is. Nem vagyunk egyformák, mások a követelmények.
Azért belegondolva, a majd 10 éves Acebeam K70 -es a mai napig tetszik. Anno is jó cucc volt (akkor a Convoy L6 futott, CREE XM-L2 leddel), és ma is megállja a hekyét. Nincs új a nap akatt.
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81005 üzenetére
Köszi a kimerítő, és hosszú választ , kíváncsi voltam a véleményedre
Convoytol ha venném akkor Vapcell F60 6000mAh aksival venném , és ez már 6 A, és 8200ft a három aksi , fegyverrel úgysem akarom tenni ( de van ismerősöm aki a lámpát a bal kezében tartja szorosan a fegyver melett , és amire ő rá tartja , az nemigen megy tovább ) , az akucsere nem nagy gond , nekem 4x18A van , és tök sötétben kicseréltem az aksikat egy perc alatt !! Ez nem jelzi az aku szintet de vissza villogja ha kíváncsi vagyok rá .
Hogy melyik a jobb számomra , a Convoy , olcsón javítható ( de nem kell ) könnyen módolható , mert mindent lehet hozzá kapni , és ami nem tetszene az MH40Prón az a fényes vakító kör, amit a videókon látok !! -
FBLLMAG
senior tag
válasz
alexandrosz #81004 üzenetére
EDC -re, napi szinten, a Nitecore MT1A PRO van velem (vagy a Fenix LD12R, vagy az Acebeam TAC AA). 57 g akkuval együtt. 15000 cd fényerőt tud ez is. 200 - 300 m hatótávú, 18650 / 21700 -as akkuval rendelkező lámpa túl nehéz. Nem világítanak messzebb.
Ágy mellett az Acebeam TAC 2AA. Ha az oldalsó kapcsolóval kapcsolom ki, a lámpa kapcsolója lassan villog. Jelzi hollétét. Reggel, este a hozzákapott fehér / piros diffúzorokkal használom. Holdfény fokozaton tudom indítani. Na jó, manapság az Eagtac D25A, Foursevens Quark QK2A van mellettem. Ezeknek hangulatosabb a fényük.
Ha ki kell futnom az udvarra, kertbe, körbenézni, vagy az Acebeam TAC 2AA, vagy a Nitecore MT2A PRO lámpa kerül a kezembe. Leghamarabb. Nem húzzák le a zsebem. Ha kell, az Acebeam a sapkámra is csíptethető. Rövid időre. 21700 -as rúdlámpát azért nem csíptetnék a siltes sapkára. Mint írtam már, 15000 - 20000 cd fényerőt ezek is tudnak. Vagyis a 100 m nem gond nekik.
-
FBLLMAG
senior tag
Jó kérdés. Visszakérdezhetek?
0,4 kg a kézben hosszútávon, vagy 0,8 kg?
2,5 cm átmérőjű testet szorongatsz inkább, vagy 5 cm átmérőjűt?
Kb ugyanaz az üzemidő a legmagasabb fokozaton, de a magas fokozaton a MH40 PRO jobban bírja, ugyanaz a hatótáv. Szemre. Hasonló a vetítési kép. Ezt már írtam. A Convoy jobban melegszik egyébként, hiába a nagy test.
Akkucsere esetén 30€ körül van ez a hosszú akku a MH40 PRO -ba. 10 Ah -ás. 37 Wh -ás. USB-C bemenettel. 3 órán belül feltöltve 15 W -tos töltővel. Ha nagyon kell, veszek még 1 db -ot. De 2 db 21700 -assal is üzemel. Ez meg van. Mennyibe kerük a 3 db 21700 -as? A Samsung 40T 7€/db, de ez csak 4 Ah -ás. Ezzel kevesebb az üzemidő.A Nitecore, Acebeam 21700 -as 20€ - 25€ / db. 28€ / db a hidegtűrő. Mennyi idő feltölteni a lámpában, ha terepen vagy? 6 - 7 óra esetleg? Az akkut problémásabb cserélni a terepen a Convoy esetében. Nem így gondolod?
Ha fegyverre szerelnéd, a MH40 PRO alapból távirányítóval rendelkezik.
Alacsony energiaszint esetében a MH40 PRO rezeg a kezemben. A kapcsolója jelzi az energia szintjét. Hogy jelez a Convoy?A Nitecore tokja rajtam lehet, míg a lámpa a kocsiban mellettem.
Számodra melyik a jobb? (Nem olcsóbb)
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #81000 üzenetére
Évek óta most a MH40 PRO -nál, mikor egyenes úton fákkal szegélyezve próbáltam a lámpát, éreztem újra azt a húha érzést.
Ezek az UHI / UHE ledek nálam bejöttek.
Matyinak az Acebeam TAC 2AA vetítési fénye is bejött. Ugyanúgy kör alakú a led benne.
Bár lehet, hogy Matyi azután nézte, mikor a MH40 PRO a szemébe villantott (nem kikapcsolta, hanem a helyzetjelzőt kapcsolta be, és megnézte az UHI40 MAX ledet, kb kartávolságból
).
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
alexandrosz #80999 üzenetére
Nem kell meggyőznie senkit, senkinek. Mindenki maga dönt.
Egyébként az EC20 -asnak borzasztó a hatásfoka, Acebeam -hoz képest is. Az Acebeam TAC 2AA lámpám 30+ órán keresztül világított a 30 lm fokozatán. Az EC20 meg 25 óra 25 lm fényáramon. 14100P akku szemben a 18650 -sel. (25 lm esetében 60 órát kéne teljesítenie az EC20 -asnak.) Szóval van baj az EC20 -assal is. De jól néz ki. Tetszik.
Ha tetszik a Sofirn SP35 -asod, használd. Más lámpa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Eredeti játékok OFF topik
- caplagi: Samsung S25 Ultra 256GB
- Egér probléma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest