Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
Hirdetés
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
Én úgy vagyok vele , hogy kellene egy Brand lámpa , de félek , hogy nekem nem fog tudni újat mutatni se többet !!
A Convoy lámpák felé hajlok mostanában , már van elég sok állandó áramú driver ( habár engem az sosem zavart ha nem az volt ) , olcsók , alakíthatók ( több LED közül lehet egy , egy lámpához választani ) , javíthatók !!
Mostanában azon veszem magam észre , hogy a kis S8 sokat jön velem
ennél kompaktabb lámpa , és ilyen
fényerővel , és kis fényerőn is jól használható , elvagyok vele mint a gyerek
, és 8800ft volt a 18650 -es csővel és a rövid csővel kis aksival vapcell M11 V2.0 1100mAh !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82197 üzenetére
Őszintén mondom , hogy nekem mezítlábas lámpáim vannak 10 + évesek is , de a fentebb említett Astrolux FT03 ment tönkre egyedül ( arra iratkozva lett a gyártás előtt , az első darabokból volt ) , de az is világított , de össze vissza ahogy a kedve tartotta
, azon kívül két lámpám ment tönkre , de ők hatalmasat estek !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
sherlock82 #82195 üzenetére
-
H-Zol
senior tag
válasz
sherlock82 #82193 üzenetére
Állítólag ezekre a drága lámpákra 5 év garancia van ( több mint 5 éves
) .
Kontakt részeket meg kell tisztítani ( fültisztitó és szesz ) , mivel két kapcsolós a hátsó kupakot hagyd ki és az aksit és a lámpa fényes szélét a menetnél egy megpucolt vezetékkel ( vagy egy fém darabbal ) zárd rövidre és úgy próbáld meg az oldalsó kapcsolót, ezzel kizárod a hátsó kapcsoló hibát !! -
sherlock82
senior tag
Sziasztok, Fenix Pd 35 tac típusú lámpámat tegnapi nap teljesen feltöltetem, majd kicsit használtam, de mai nap reggelén már nem tudtam bekapcsolni. Külsérelmi nyom nincs rajta, tokjában volt egész éjjel.Nem zörög , nem csörög.
Tettem be másik akkut is de azzal sem működik.
Szerintetek mi lehet az oka hogy nem működik ? -
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #82190 üzenetére
Volt egy ilyen Narsilos lámpám az Astrolux FT03 de vagy a driver , de inkább a program ( Narsil ) ment tönkre rajta , önálló életet élt , sokszor olyan dolgokat művelt , hogy jött , hogy földhöz vágjam
, "ZozzV6" kolléga akkor hagyta abba a lámpa Mániát és magamra maradtam , onnantól nyúlok hozzá a lámpákhoz , a ledet bele kellett köszörűlni ( mert elég nagy a panel átmérője ) egy Sofirn Sp33 - ba , mert az meg egy nagyot esett és a driver nem bírta ki , és lett véve bele driver az Xhp50-.2 LED -hez ami utólag kiderült , hogy van 6 és 3V verzióban is , hát a lámpában pont 6 V volt a LED és az új driver meg 3 V lett
, és úgy került a Sofirn Sp33 - ba az Xhp50.2 LED helyére az Astrolux FT03 - ból az SST40 -es LED
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Jack72 #82172 üzenetére
A Narsil esetében is tudod állítani a hőfokot, azt is, hogy hogyan viselkedjen, mi szerint vegyen vissza. Kissé bonyolultabb mint az Anduril, de több a lehetőség benne.
Programozások lámpákhoz. -
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82176 üzenetére
Nagyon eltűntél
, nem tudom hogy kikapcsolt , vagy bekapcsolt , de inkább kikapcsolt lámpánál kattints 3 gyorsat aku szint jelzés , utánna két másodperc múlva két gyors katt , és megint két három másodperc múlva megint két gyors katt de erre rátartani két másodpercig és amikor elengeded a lámpa villan négyet, ezzel jelzi , hogy sikeres volt a gyári visszaállítás , és akkor már nem szabad visszalépjen olyan gyorsan a fényerőnek , mint ahogy írod !!
-
tknof1871
őstag
válasz
WestBam #82179 üzenetére
Igen, innen vettem. S4 V3.0.
Lehet én vagyok tapasztalatlan és normális hogy ilyen erő kell betenni a 18650 protected-et. Ezen kívül csak XTAR MC1-et használtam.
Most letettem az S4 V3.0 mellé az MC1-et. A pozitív érintkezőket egyvonalba hoztam és egyszerre mindkét negatív érintkezőt lehúztam ütközésig. Az S4-ben csak az egyik szélső slotban. Szemre az S4 V3.0 negatív érintkezője kb. 5 milliméterrel tovább ment mint az MC1-é.
Akkor tényleg csak ilyen amatőr vagyok. Nyilván az MC1-be könnyebb beletenni mert nincs mellette még egy slot, vagy kettő. Az én agyam meg úgy dolgozta fel az új élményt hogy "Hú de nehéz betenni ebbe az S4 V3.0-ba a 18650-es akkumulátort!". -
Jack72
aktív tag
Van ez a Astrolux FT03/Mateminco MT35 mini SFT40 című lámpa. Többször tapasztaltam, hogy turbó fokozatra kapcsolva pár másodperc után leveszi a fényt, úgy hogy az akksi nincs lemerülve és hideg a lámpa.
Valami ötlet? -
ronati
tag
Több jó oldala is van a történteknek: Újra elmehetsz otthonról, ha mindenképp barack kell, ha megmarad megeheted.Ha meg nem akarsz anyagbeszerző lenni, mondhatod, hogy jobban jár, ha Ö megy érte. Na persze az ok a cserére se ismeretlen, mert nem csak a polcokon van olyan amit jól megnézhet az ember fia.
-
H-Zol
senior tag
Gondolom azt mondtad , hogy nem volt barack
, és nem akartál üres kézzel hazamenni !!
Az ananász is nagyon finom , már nagyon régen nem ettem ( nállam sok a gyümölcsfa és tesz az asszony mindenféle kompótot , legjobb az őszibarack de megpucolva ( haja nélkül ) , de van cseresznye , körte , szilva is !! -
H-Zol
senior tag
válasz
Szirtimorc #82165 üzenetére
A lámpa testet ( drivert ) nem is kell módolni , oda tökéletes a mágnes ( én is csak az aku tartókat módoltam , próbáltam oda is a mágnest de ott nem jött össze ) !
-
ronati
tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82158 üzenetére
Nekem egy barátom szokta megrendelni , a hétvégén én is eladók egy rendelést , több kis apróság kel , az S21E lámpát akarom megint megvenni ( mert egy ismerős elkönyörögte tőlem
) mert az egy nagyon jó mindennapi lámpa , a 3x21D lámpán eszeltem , de úgy döntöttem , hogy nem kell ( egyenlőre ) !
Egy Xhp50.3hi LED -et rendelek , mert a múltkor már rendeltem de el lett nézve és 6V jött , nekem megy 3V kell mert a Sofirn C8G lámpába akarom beletenni az SFT40 LED helyett az meg 3V-os , és így egy nagyobb teret bevilágító lámpa lesz belőle !! -
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82157 üzenetére
Sok mindenre jók ezek a neodímium mágnesek , már több kis lámpa kupákban tettem és sokat használom őket mágnesel , de kint javítani a gépeket 50-100 W reflektorjaim vannak ilyen
csavarozható mágnesel , nagyon praktikus , a gépek , traktor , kombájn mind vas és mindég van hova tenni , és oda világít ahová kell !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82156 üzenetére
Igen az áthídalást azért csináltam mert eredetileg XHP35HI LED volt abban a lámpában és most XHp70.2 LED van benne , gyári átalakító készletben vetem a LED -et és a drivert , és akutartó is lett volna hozzá erősebb rugókkal , de az kurv@ drága volt , így hát át hidaltam , a régit !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82154 üzenetére
Akkor mi nem vagyunk már mai gyerekek
, én ötven négy éves vagyok , és én is úgy vagyok , hogy sok minden érdekel ( és sok mindent csinálok , megoldok ) , sokan ki vannak akadva , mert egy Paraszt vagyok
, 1993 óta mezőgazdaság a fő profil , de attól én meg forrasztok , hegesztek , villanyt vezeték , rengeteg gyümölcs fám van azokat rendezem , ( a motoros élet egy pár éve mellőzve van , de 13 éve a garázsban pihen az öreg vas ) , számítógép , programok stb
!
A hétvégén össze rakok egy lámpát , mert vagy 4-5 félbemaradt projektem van , de most jobban odafigyelek !! -
ronati
tag
Van 2mm-s kis kerek ipari neodímium mágnesem, ha nem érintkezik az akku, én is azzal toldom meg. Akár a lámpában, vagy a töltőkben. Az imax-ot is úgy használom, hogy a mágnesekre forrasztottam vezetéket, és ahhoz csíptetem a töltő kábelét, ha nincs töltő ágyam a tölteni kívánt akkuhoz.
-
ronati
tag
Van több lehetőség az illesztésre. Az akku pakk a legjobb, de lehet 1mm-s erős mágnessel a lemezt a műanyag két oldalán az aksihoz rögzíteni, vagy a lemezt, ha lehet odaragasztani az elválasztó műanyag két oldalához. A két utolsó lehetőség oldhatő, de sokkal nagyobb odafigyelést igényel az összerakásnál.
-
ronati
tag
Hát légy ovatosabb! A hatvan évem alatt, mindennek nekiálltam ami érdekelt, szeretek alkotni. Néhány éve kezd változni a dolog, mert ami mindig sikerült, mert maximálisan képes voltam figyelni, és nem hibáztam, egyre többször nem úgy sikerül. A régi rutin ott van a gondolatomban hogy csináljam, és mégis rosszul fogom, túlhúzom, nem jól illesztem, és a többi. Nagyon idegesítő tud lenni, hogy abban hibázom, amit évtizedekig csak mástól láttam, és rohadtul bosszantott, hogy miért nem figyel jobban.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szirtimorc #82150 üzenetére
Régen én is forasztottam , de a mágnes sokkal jobb , meg láttad az aku tartós lámpára kis rezeket forasztottam , az úgy tökéletes , meg ott rugó áthídalásokat is csináltam !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82147 üzenetére
Általaban van a lámpa test és az aku közt hej ( egy kis lógás ) , de egy jó esztergályos ki vesz belőle 2-3 tizedet ha kell , ha szépen összerakod ( az volna a jó ha egy zsugorfolia is elférne , akkor lenne egy egyben álló két aksis pakk ) , és a Imax B6AC vel tényleg megtudod tölteni ( nekem olyan töltöm nincs , de vannak lámpa driverjeim , azzal is meglehet tölteni , házi barkácsban
) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82148 üzenetére
A Wurkkos TS30 - bol kivettem az Sbt90.2 LED et és beleraktam egy SFH55 LED -et ami kisebb átmérő volt , de töltöttem fel ide képeket
ez az egyik legnagyobb méretű LED ( ezzel a LED -el az a kis lámpa szinte egy fudbalpályát be tudna világítani
) a LED -en rajta a műanyag karika amire megy a tükör, nagyon közel kellett forasztani ( az Sbt 25mm volt , ez meg 20mm ) , de minden jó volt , betettem szépen világított , mondom meg egy kicsit húzok a menetén és kimegyek egy főpróbát csinálni , de azzal a húzással elérte a tükör a + forrasztást és egy nagyot füstölt a driver
, van másik egy meg durvább Convoy driver , azt alakitom bele ( de mostmár tényleg neki állok alkotni én is
) !!
-
ronati
tag
A lámpa: Trustfire X8 kimondottan throw felépítésű, az XML T6-tal is a maga idején nagy durranás volt. Szuper volt a tudása is, egy és két akksival is elment 3v-tól 8.4v-ig. A test szétszedhető rövid és hosszú 1db - 2db akkuhoz. A drivere adta meg magát, csa egy magas fokozaton megy, de mivel szeretem így használni is szeretném, és persze kíváncsi vagyok a mai ledek felső hányadával mit tud produkálni.
-
-
ronati
tag
Az akku pakk fixen a lámpa sajátja lenne, egyben használva. Akkor a töltést is úgy kéne megoldani. Van Imax B6AC töltőm azzal megoldható. Még az illesztésen gondolkodom, hogy kell-e a lámpatest belsején módosítani, hogy a lemezekkel együtt az akksik elférjenek, és ki-be csusztathatóak legyenek.
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82143 üzenetére
Nem rossz ötlet
, de ( nekem van ponthegesztőm is , építek aku pakkokat magamnak , szerszám gépbe ) én úgy csinálnám , hogy a két + lemezzel szigetelve ( utánna közte műanyag karika ) össze ponthegeszteném és ugyanúgy a negatív oldalt is ( ott már szigetelni sem kell ) , és így tökéletes vezetés lenne ( kontakt ) !!
-
ronati
tag
Úgy döntöttem, hogy marad az XHP70.3 HI megoldás, és kisérlet vele. A két aksit elkülönítem egy műanyag lemezzel, és a hátsót összekötöm egy az első akksi és a test oldalán levezetett leszigetelt akku.pakk összekötő lemezzel, pozitívat a pozitívval. Az első akku negatív hátsóját meg egy másik hajlított lemezzel a lámpatesthez érintem. Így párhuzamos kötés jön létre 3.7v bemenővel.
-
csibe1
addikt
Láttam; szép-szép...
Az már nekem túl nagy lámpa, most bőven elég az L6-os
Az L8-as meg az új 26800-as akksi miatt nem igazán jön be.
Az L8-ashoz adnak Type-C kábelt, meg van hozzá 26980-as cső is.
Ez egyre nagyobb katyvasz lesz az akksiknál...Egy L7-es még azért elférne...
-
H-Zol
senior tag
válasz
csibe1 #82139 üzenetére
Félreérthetően írtam
, két lámpáról.vokt szó, de a kolléga a nagy Lumintop BLF GT - re írta , hogy egyszer kipróbálná és én megjegyeztem neki , hogy a Sofirn SP70 is egy jó lámpa
, de a nyolc aksit a Lumintopra írtam ( az előbb tettem képet a két darabonként négy aksis aku tartoról !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szirtimorc #82135 üzenetére
De vigyázz mert egy esésnél elmozdulhat és zárlatot csinálhat én eszterga csináltatnám műanyag karikát amelyik megtartja , hogy oldalt ne birjon lecsúszni , de egy O gyűrű is jó , de volt hogy PB gázpalack nyomás óra tömítést dobtam mellé
Több ( 8 ) aksis lámpában meg esztergáltattam kis réz dudorokat és rá forasztottam így e
-
H-Zol
senior tag
-
rybak111
csendes tag
Szeretnék megbizonyosodni: Ez a mágnes jó lenne az S21E-hez?
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szirtimorc #82132 üzenetére
Elég hiányos a leírás de ezekből is van ( N45-N48-N50 ), több erősségben , gondolom a drágább az erősebb
Aksira akarod rakni -
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet a különbség a "standard" és az "enhance" mágnesek között?
[link] -
Plug Life
senior tag
A convoylight.com-ról rendelt cuccok hogyan jutnak el a címzetthez? Valami Yun Express van Magyarországhoz írva...
-
Vlah
tag
válasz
BullZeye #82126 üzenetére
18650es usb töltős lámpából szerintem ilyen gagyi temus zoomos csodát tudsz venni, ami műanyagból van, az sem túl erős nem lesz, sem nem töri el a padlót.
Amúgy, én elgondolkoznék a lumintop tool AAA-n. aliexpressen 6$-ból kijön és egy nimh akkuval elmegy.
Ha van töltőd hozzá. -
H-Zol
senior tag
válasz
BullZeye #82126 üzenetére
Ilyet nem tudok , de akkor neked valami kis kulcstartó lámpa lessz a nyerő ( de viszont fényre azok is elég erősek ) , nekem csak egy ilyen [link] , többen panaszkodtak rá , hogy ha megnyomódik a fej olyankor is világít ( nállam ilyen nincs ) , nállam csak akkor világít ha másfél kört elcsavarom a fejét !! ( Mondjuk ez is kopanna le ejtéskor , mert tiszta fém ) !
A Nitecore tikit sokan dicsérik , de annak van oldalt is LED -jei de az szerintem nem jó , mert bele fog nézni a fénybe -
Jack72
aktív tag
Egy kis árcsökkenés, sőt ha feliratkozol a hírlevelükre, akkor további 5000Ft kedvezmény jár.
[link]
73K-s ár már átgondolandó... -
BullZeye
veterán
Ilyen és ehhez hasonló (convoy) lámpák van sok, de a bajom vele, hogy leejti és hegyesre van a fém esztergálva és ha leesik, ott lyuk lesz a laminált lapban, amit szeretnék elkerülni
Meg nagyon erős a fénye is, valami visszafogott gumis/műanyag borítású lámpát keresek neki, ami tölthető, de nem annyira gagyi mint ami a boltokban van.
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #82120 üzenetére
Azért is írtam , hogy nyugodtan írjon neki , Simon nagyon jó fej , én egyede igényekkel is szoktam piszkálni
, de ha tud segít
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #82118 üzenetére
Most , hogy írtál beugrott , hogy te voltál fizetési gondban !!
-
user112
senior tag
Sziasztok!
A convoylight-on csak nekem nem sikerül a PayPal fizetés?The requested action could not be performed, semantically incorrect, or failed business validation
-
H-Zol
senior tag
-
BullZeye
veterán
4 éves gyereknek tudtok ajánlani zseblámpát, amit ha leejt nem törik össze, és lehetőleg a laminált lapot/kőburkolatot se teszi tönkre?
18650-es akksival ha tölthető is ideális lenne. -
-
ronati
tag
Kösz hogy segíteni próbálsz. A led az lesz amit írtál, de a driverrel nem tudok mit kezdeni. 7.2-8.4V a bemenő, és csak hátsó kapcsoló van a lámpán. De a másik gond a méret. A led 25mm-es lapon van, de a driver csak 22mm átmérős, és nincs nagyobb hely, mert ott szűkül a fej a 18650-es cellák méretére. Igaz szét szedhető a test és rövid egy aksisként is használható, de az rövid életű az18650-es energiájával.
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82100 üzenetére
Ebben abszolút nincs igazad
, a gyártók lumen háborúban vannak és fix fokozaton megvagy b@szva , de egy fokozatmentes lámpánál más a helyzet , a magas fokozatról nem ugrik turbóra , vagy ha oda is ugrasztod nem kell magas fokozatra vissza ved, csak egy kicsit visszább húzod , de ha így sem érted akkor nézted a fény tartást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Macska topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Metal topik
- Béta iOS-t használók topikja
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max