Új hozzászólás Aktív témák
-
gfefe
őstag
AFUDOS V2.38
How to run the utility under DOS
-------------------------------------------
1. Run the file afudos.exeUsage
-------------------------------------------
afudos /i<ROM filename> [/o<save ROM filename>]itt az afudos dokumentáció...
pontosan hogy is írjam fel vele a bioszt akkor? -
gfefe
őstag
Itt a cikk az xp--usb témához....
Egyedül ez értelmezhetetlen nekem.... hogy adjam akkor meg a gépnek pontosan....
Visszatérve a script-re, az 1-es menüpont alatt meg kell adjuk az XP telepítő forrását, a hármasnál meg kell adjuk a pen drive meghajtó betűjelet majd a 4-es menüponttal indíthatjuk a másolást. A többi menüpont használatára nincs szükség csak abban az esetben, ha az ott megjelenő meghajtó ( T: ) már használva van, ilyenkor lépjünk be a 2-s ponthoz majd válasszunk ki egy betűjelet ami még nincs kiosztva. Ettől a ponttól kezdve már nincs sok dolgunk, bármit kérdez a script katt Yes ( nem fog olyat kérdezni, hogy letörölhetem-e a családi képeket
). Formázni fog egy nem létező meghajtót ( T: ), és fájlokat ( több ezret ) fog másolni a pen drive-ra, ami eltart egy kis ideig.
-
gfefe
őstag
Ok várom a segítséget...
de egy bootolható pendrive is van a kétnél ha az jó....
Annyi, hogy az asus féle afudos (ha jól tudom) proginak nem tudom pontosan, hogy kell beüzemelni.... már mint a parancssornál megadni neki a kódokat.... (-p -f-akármi...)Apropó ha valaki tudja, hogy csináljak egy xp pendrive-t az is írhat.... logouton találtam cikket, de itt is azzaé vagyok megáldva, hogy nem tudom a végén a cmd-ben a pontos utasításokat beadagolni neki.
THX!!!!
-
gfefe
őstag
Üdv nektek.
Kellene egy kis segítség.
Vettem egy 1101 netbookot.
Bioszt akarnék frissíteni, de nem engedi. Szerintem win 7 gubanc lesz de azért már rákérdek.
Az asus update programmal írnám rá a leguljabb bioszt, de mindíg azt írja ki, hogy újra indítás után tudja csak flashelni.... azonban nem történik semmi újraindítás után....
HA elindítom a programot ismételten újra akarja indítani magát.... -
törölt tag
Kedves fórumtársak!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan lehet a gyári xandros-t full desktop módra állítani?
(lehet, hogy már volt itt erről szó, de sajnos nincs időm minden hozzászólást végigolvasni, mert olyan sok! Valami "szájbarágós" leírás kellene, mert abszolút zöldfülű vagyok a linux területén!)
-
mutyi
senior tag
Van egy Asus Eepc 900 HD netbook,amire Windows 7-et tettem fel. A probléma az,hogy szépen felmegy rá a wifi driver is és a windows szeint működik is rendesen, viszont gyakorlatilag olyan,mint ha ki lenne kapcsolva,mert a sok kis vonal piros és nem jelez egyetlen egy darab kapcsolatot sem. Természetesen be van kapcsolva a wifije, ugyanis ha fn+a wifi jejű gombot megnyomom,akkor szépen kikapcsolja az eszközt.
Találkozott már valaki hasonlóval?
Áttettem egy másik ugyan ilyen gépbe a winyót és ott is ezt produkálja,tehát nem a kártyával van a baj. -
beriimi
csendes tag
hallotam olyan progiról hogy a drivert valahogy megkerüli vagyis inkább fellülirja és valamien szinten túl lehet huzatni a teljesitményt,ezt esetleg meg lehetne próbálni? vagy tul necces a dolog mivel túlmelegedhet a rendszer.nem tom annyira nem értek a gépekhez :S
-
beriimi
csendes tag
hali
kérnék egy kis technikai segitséget.
van egy eee pc 901 em.a video tuladonságával van gondom.
tom hogy nem játékra van kitalálva ez a gép mert integlált a videokari,de sok online játék elfut rajta aminek elvileg nem szabadna.hol tudnám a legfrisebb drivert leszedni hogy jobb legyen a videotulajdonsága?? vagy hogy tudnám jobbá tenni a video tejlestiményét?? -
Ufff
senior tag
válasz
runner 125 #3583 üzenetére
Már szerintem nem a Cirma, hanem a H.R.P.
-
laccczka
tag
válasz
runner 125 #3583 üzenetére
Köszi a tippet.
-
laccczka
tag
válasz
runner 125 #3581 üzenetére
Nem vett fel többé áramot és szörcsögő hangot hallatott.
Újratelepítés nem volt mivel szerintem ehhez az oprendszernek nincs köze, bár a nyakamat nem teszem rá.
Viszont kijött az új ubuntu így a linux is cserélve lesz. -
laccczka
tag
Az lenne a gondom, hogy adott egy 2 éves Eeepc 900 aminek megment az akkuja.
Előtte már hónapok óta kiírta a kicsike, hogy az akku kapacitása 1,9%.Vettem egy eredeti (ugyanolyan) asus akkut és arra is azt írja ki, hogy a kapacitás 1,9%.
Mi lehet a gond?
-
Laci.M
senior tag
Sziasztok!
Most gondolkodom kis eeePC-m lecserélésén egy nagyobbacskára. Jelenleg 1005HA-H-t használok, 2 GB-os memóriával, 250-es winyóval. Januárban vettem, még majdnem másfél év gari van rá, sokat volt használva, de jó állapotú, az akksi 93%-os. Szerintetek korrekt ár érte 70K ?
A jelenlegi kinézett modell az új Asus Eee PC 1215N lenne. Főleg a 2 magos procival, és a hdmi kimenettel győzött meg. (gondolkodom rajta h a 22-es monitoromat egy 32-es TV-re cserélem az év vége felé)
Nektek mi a véleményetek erről a modellről?
Üdv: Laci -
ABE
őstag
Sziasztok!
Most jutottam hozzá egy használt 900-as modellhez, és a következő problémám van: [link]
Szóval 98%-os elhasználtságot ír nekem is az EVEREST, 20-30 perc után töltőért rinyál, de ha a kritikus szint figyelmeztetést kilövöm, akkor utána még sokáig működik telepről. Töltés és merülés közben is pillanatok alatt tud több 10%-ot ugrálni a visszajelzés szerint a töltöttség, ami nyilván hülyeség. A legújabb BIOS-t már felraktam, XP Professional van a gépen, próbáltam most kalibrálni teljes feltöltés-lemerítés kombóval az akkut, de semmit nem használt. Létezik erre valami megoldás?
-
Márton
nagyúr
válasz
sanchomuzax #3572 üzenetére
köszönöm
-
sanchomuzax
aktív tag
Nézeted a videókat, amiket linkeltem? ZIF HDD-t tesznek be, 1.8" méretűt. A 2.5"-os nem fér bele. Csak ZIF csatis jó. Az EU-ban forgalmazott 901-ben nincsen benne a ZIF csati, ezért kell a kiszedett SSD helyére a ZIF adapter.
A 4 GB-os írási sebessége is ugyanannyi, mint az olvasási sebessége. A 16 GB-os olvasási sebessége oké, de az írási sebessége fele akkora: http://goo.gl/RznS
A 16 GB-os SSD csatlakozása mini PCIe, míg a 4 GB-os SSD csatlakozása half mini PCIe.
Fotók a 16 GB-os SSD cseréről: http://goo.gl/TW7P
Fotók a 4 GB-os SSD cseréről: http://goo.gl/sTg0
-
(jan)
őstag
Nemrég csináltam egy 1005 px eee-pc-t amin nem volt csak 2 usb valamint jack csatlakozóból is csak egy volt ami mikrofon/fülhallgató egyben EZ MICSODA ????
viszont a kijelzője matt ami tetszik
-
Márton
nagyúr
válasz
sanchomuzax #3568 üzenetére
köszi, de a 901-ben is van hely vinyónak, úgy tudom
a 4 gigás fürge amúgy? -
sanchomuzax
aktív tag
Az Eee PC 901-ben a 4 GB-s kevésbé, inkább a lassú írási sebességgel bíró 16 GB (néhol 12 GB) SSD cserélhető ki a következő módon.
Fogsz egy adaptert és egy 1.8"-os ZIF HDD-t, és azt teszed be a 16 GB-os SSD helyére így: http://tinyurl.com/2bmf46l
-
rakloo
aktív tag
A beszereléssel nem lenne gond... szaktudás megvan hozzá, inkább az ára. A wifi antennához lenne, mivel van itthon egy megfelelő a célra,de csatlakozó nincs hozzá. Ezzel a készreszerelttel szemeztem,de kiderült hogy rövid a vezeték rajta. Mivel sajnos leszakadt a gyári wifi antenna így kb. 2m, ahol egyáltalán még fog valamit a jelből...
[link] -
Márton
nagyúr
válasz
sanchomuzax #3563 üzenetére
valamit félreértesz, nem akarok én beszerezni 4gigást.
Az van benne. De mivel bővíthető? 2,5 vagy 1,8 hdd? -
Márton
nagyúr
sziasztok
a 901-esben egy 4gigás ssd-t mire lehet cserélni?
ez valami speckó, vagy 2,5-es meghajtó?thx
-
tomyoy
senior tag
szép
hasonlót csináltam én is, szintén noti, d-subra monitor, és vakon beállít.....nem 5 perces móka
bár volt annyi szerencsém, hogy régebben be volt állítva a kiterjesztett asztal....
(#3559) fcseh: annak a monitornak is van felbontása, ami független.....( a külső d-subra van csatlakoztatva és átállítva elsődleges megjelenítőként)
-
rakloo
aktív tag
Sziasztok
Hozzám került egy kettétört eee 1005HA. Más kidobta volna, én megcsináltam, s most ugyanarra használom mint az asztalit csak nem 450W-ot, hanem kb. 15öt eszik. Még a wifi antennát nem tudtam megcsinálni normálisan, valakinek van ötlete, hogy hol jutok aranyozott SMA csatihoz ? lehetőleg olcsón .
[link] -
fcseh
csendes tag
Ez az egész egyre érdekesebb.
Bármit csinálok DVD-ről első bekapcsolásnál nem akar bootolni.
Ha nyomok CTRL + ALT + DEL-t akkor a következő újraindulásnál már bootol róla.
Pedig a bios boot-olási sorrendjében az első helyen a dvd író áll.
És most jönnek az érdekes részek. Ha USB-és floppyról boot-olok ott mindig megy róla.
Készítettem a Hiren's 11-es boot CD alapján usb boot pindrive-ot. Ilyenkor a biosban megjelenik egy ujabb beállítási lehetőség ahol be lehet állítani a HDD-ék boot-olási sorrendjét. Mert ezt HDD-nek látja ilyenkor. Erről is tudok bootolni elsőre, minden gond nélkül. De nem mindegy, hogy melyik USB portba teszem. Mert nem mindegyiken veszi észre. Érdekes. Nem? -
(jan)
őstag
Boot Booster-hez szükség van a merevlemezen egy speciális particiora, BIOS-ban csak akkor tudod bekapcsolni ha ez megvan a merevlemezen.
Ez egy EFI paritico aminek a mérete legalább 8 Megabyte kell hogy legyen gyárilag azt hiszem a merevlemez végén van, a BIOS erre ír/olvas hogy gyorsítsa a betöltési időt.
Utólag is meglehet csinálni egy particio kezelő program kell hozzá meg egy kis tutorial.
Boot idő lecsökkentése
1. Boot Booster
Ezt a szolgáltatást Bios-ban tudod aktiválni. Lényege, hogy a Bios-t a Winyóra menti, és következő indításnál onnan olvassa be, és nem futtatja le a szokásos boot process-t. Így jóval gyorsabban fog bootolni. Ezért csináltad azt a 16/8MB-os partíciót. Még annyi dolgod van, hogy:
-Tedd fel a Gparted-et: Terminálba: sudo apt-get install gparted vagy synaptic-ban tedd fel a "gparted" csomagot
-Rendszer/Adminisztráció/Partíciószerkesztő
-Nézd meg, hogy hol van pontosan az a kis partíció (/dev/sd??).
-Írd be terminálba: sudo sfdisk --change-id /dev/sd? ? 0xef (A kérdőjelek helyére írd be azt, amit a gpartedben láttál. Fontos, hogy közötte szóköz van pl.: "sudo sfdisk --change-id /dev/sda 2 0xef".)
-Engedélyezd Bios-ban a Boot Booster opciót!Ezt persze WIN alól is meg lehet csinálni pl a paragon partiton managerrel.
-
Gercsa
senior tag
-
hcsaba
tag
Én erről beszélek.
Főleg az első részt ki emelve.A későbbi modellek tekintetében kérjük tekintse át a PC csomagjában mellékelt, vagy a letöltési weboldalunkon található használati utasítást. A BIOS kezelése és frissítése ("Managing and updating your BIOS") fejezet megmutatja, hogy melyik BIOS frissítő segédprogramra (bios flash utility) van szükség, és lépésről lépésre hogyan kell aktualizálni a BIOS-t.
Figyelem!
Az ASUS weboldalára feltett összes BIOS-t az ASUS által értékesített és csomagolt termékekhez szánták. Más gyártók rendszereiben forgalmazott és csomagolt termékekhez szánt BIOS-t az adott terméktájékoztatóban /használati útmutatóban megjelölt weboldalakról célszerű letölteni. Csak akkor frissítse a BIOS-t, ha problémái merülnek fel és biztos benne, hogy az új BIOS változat megoldja a promlémáit.A gondatlan frissítés az alaplappal kapcsolatos több probémát eredményezhet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad L15 Gen1 27% 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4500U 16GB 256GB NVMe ujjlolvasó IR kam gar
- Macbook Air M2 13,6", 256GB, Éjfekete
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i5-1240P 16GB 512GB magyarított vbill ujjlolv IR kam gar
- ASUS Vivobook Notebook! 2,8K OLED 15.6 / Snapdragon X Elite / 32GB 7500MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Asus rog strix scar17 (2023) RTX4080 gamer laptop + laptop hűtő
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest