Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
A hétvégén kipróbáltam, mit tud az új (10.04) ubuntu netbook remix a win7-tel szemben az 1001p példányomon. Első körben túlságosan nem voltam elájulva:
A win7 elég szépen fut, aeróval mindennel. CoreAVC kodekkel párosítva a nem túl nagy bitrátájú (akár 1080p-s) filmek is eldöcögnek rajta, a legnagyobb erőforrásigényű játék, amit próbáltam a warcraft 3, szépen megy. Szóval kb meg vagyok elégedve. Ha sok IE ablak van megynitva, néha kicsit akadozik a böngészés (->irány Opera?) Energiatakarékossági megoldásnak telepítettem a Super Hybrid Engine-t és kilőttem EZEKET a szolgáltatásokat (az avira védelme aktív maradt a háttérben)
Az ubu először is nyomatja a netbookos felületet, amit első dolgom volt eltüntetni. A wifivel komoly gondok voltak, manuális kernelfrissítést kellett csinálni, hogy működjön, de azután simán ment. (hál'istennek nem kellett ndiswrapperrel sz@rakodni). A gnome felület érezhetően lassúcska az Atom procin, viszont a böngészés gördülékeny, zökkenőmentes. Ami külön tetszett, hogy kapásból ment a scrollozás a touchpad-en. Talán kinézek magamnak egy LXDE-s, vagy XFCE-s disztrót, h gyorsabb legyen a GUI. Energiatakarékossághoz telepítettem az eee-tray appletet és a powertop-ot.
A 3cellás akksival folyamatos wifis böngészéssel a következő akksiidőket kaptam:
Röviden összefoglalva az UNR egyelőre nem győzött meg, főleg akksiidőt tekintve, de körülnézek még milyen további lehetőségek vannak, esetleg lehet-e a CPU-t alulfeszelni.
XP-vel nem teszteltem, ha lesz rá időm, az is meglesz, és ha kijön a végleges, debian alapú eeeBuntu 4.0, akkor ő is bekerül a listába.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad X1 Extreme 2nd 15.6" FHD IPS i7-9850H GTX 1650 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Dell Latitude E6540 (i7 4 th.gen, 250 ssd, 8 GB, FHD, 2 GB Radeon) AkciÓÓ
- HP 7.gen core i3-as notebook leárazás!!! AkciÓÓ!
- Dell core i7-es, 240 GB SSD, 8 GB notebook végkiárusítás!!!
- Acer Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Macbook Pro M3 Max 14" - 36 GB/1TB/ 27% ÁFÁS!
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- 206 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs