- iPad topik
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
merkerik
csendes tag
válasz
Andrew Greg #3454 üzenetére
mindenhol csak par szazzal let jobb meg a latency is kissebb lett. kepeket nemcsinaltam akkor mikor teszteltem
-
-
válasz
Andrew Greg #3437 üzenetére
#3433-ban írtam pár példát.
-
válasz
Andrew Greg #3432 üzenetére
Én a helyedben megnézném, milyen chipekkel szerelték, milyen feszültségértékeket adtak meg gyárilag, aztán keresnék teszteredményeket itt a PH!-n, illetve külföldi oldalakon, fórumokon a modulra, és a chipekre is, hogy nagyjából képben legyek, mit mennek, mit bírnak, milyen feszeken, mennyi a max fesz, ami a chipeknek adható, utána néznék a procim topikjában, hogy az integrált memvezérlő mennyiben limitálja a VDimm-et, stb. Ha ez megvan, elkezdeném 8-9-9-24-gyel gyári feszen, majd Memtest, vagy Prime95 Blend Test. Ha bukik, akkor egy osztással magasabb VDimm, és így tovább, amíg stabil nem lesz. Ha stabil 8-9-9-24-en, akkor jöhet a többi, tehát 8-8-9-24, de elvileg ez már gyorsabb lesz, a CL-re érzékenyek leginkább a rendszerek. Kiteszteled, aztán 8-8-8-24-en is, és kész. Ha továbbmész, ott már magasabb feszek fognak kelleni, mondjuk 7-7-7-20-hoz, de, ha szeretsz ilyenekkel foglalkozni, akkor jó móka.
-
válasz
Andrew Greg #3430 üzenetére
Megpróbálhatod szűkebb időzítésekre beállítani, csak azt mondtam, hogy valós alkalmazásokban ez nem nagyon lesz észrevehető, legfeljebb benchmark progikban.
-
válasz
Andrew Greg #3427 üzenetére
Nem sokat fogsz nyerni a szűkebb időzítésekkel. Ha már mindenképpen húzni akarod, akkor inkább az órajelen próbálj emelni.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Andrew Greg #3406 üzenetére
Hello!
Itt írtam rola par dolgot,lehet segit valamit....Es se tudtam mire van es kiprobaltam igy is ugy is....
De amugy valami olyasmi van benne hogy memoriakezeles egyik modban(most nem tudom meikben) 2x64bit a masik modban pedig 1x128bit......Aztan javitsatok ki ha hulyeseget mondtam!
Ennyiben kulonbozik.De azt mondjak AMD-nel "unganged" modban jobb ha van.Hogy miert azt ne kerdezd....
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Andrew Greg #3404 üzenetére
Szeva!Hogy érdemes e azt neked kell eldöntened,de 1.9 v-t adhatsz neki és kezd szerintem 8-8-8-24-2 vagy 1t-vel.Én ennyire tippelnék,hogy ezt viszi.Ha viszi próbálhatod még lejjebb vinni,vagy ha elég akkor a feszt apró lépésekben csökkenteni addig amíg stabil marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged