Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #17699 üzenetére
Elhiszem ugyan olyan tulajdonképpen mint az 5400-ánk, annyi a különbség hogy azt meghajtod így, és mindenki örül, ez meg mégiscsak egy alap 1066-os, 3 Ghz-es proci,annak meg ez nem nagy teljesítmény.
Hűtőt cseréltem rajta, most TX3-al hűtöm, jobb a TX2-nél sokkal. A lényeg, hogy a magok hőfokát max 60 fok körül kell tartani, mert 65 felett hibázik a proci. -
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #17693 üzenetére
Azt mondanám, hogy a 2. (tehát add el és i5). Tuningban nem fogsz hiányt szenvedni úgy sem és hidd el, nem unalmas. (Tesztelheted a procit, gyakorolhatsz a ramokkal. Ha mindezekkel végeztél, megnézheted, hogy mekkora qpi-vel hogy megy a cucc... stb.)
Viszont ebben az esetben abba bele kell nyugodni, hogy ide nincs annyi féle proci, mint 775-be. Lehet itt is cserélgetni, mert van pár féle, de azért közel sem annyi, mint c2d/c2q-ból. -
lipi67
nagyúr
Azóta gond nélkül (és fesz nélkül ) megy a gépem 3,8-on. Fagyás nincs, minden ok, a ramok miatt nem tudok felfele haladni majd(nem néztem, de reggeltől nyomatja a fiam, játszik, közbe skype, msn, tölt a majomról és semmi gixer..
Vagy ramot veszek, vagy eladom együtt a lapot és a procit és i5. -
enemy107
senior tag
Végre sikerült a 4GHz folyt. köv.
-
sgteam
aktív tag
válasz
lizakattila #17681 üzenetére
az a proci tényleg füsttel megy és nem árammal
ahogy daraLow írja vigyázz ki ne jöjjön a füst
-
lipi67
nagyúr
Azt hiszem, hogy a ram szopat..
-ez a legjobb. - Hibát nem dobott még, de a ramok..nem szeretik ezt a lapot, és.. 1:1-ben nem nagyon szeretnek rohangálni. Visszaosztva mag visítva mennek 1000-ret..
ez a gát, 1re jobban biztos vagyok benne.. -
lipi67
nagyúr
Fagyás egyelőre nincs, de ... még 8x420-on se bootol a gép..
(ill. win betöltésnél kékhalál)
Mindíg mást csinál, szopat -
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02 #17676 üzenetére
Persze, hogy nem rossz, nem is ezt mondtam. Én azért továbbra is sajnálom a q9550-et.
ákoskának kben igaza van, nem éri meg a quad, illannak aki ki is használja. Most kb fél éven belül:
3200-es cerka, 3300-as cerka, 7400-es, 1200-es cerka, 6420-as, q9450, majd most a 8500.
Csak használgattam őket és emberi feszen tesztelgettem (ok, cerkák kaptak rendesen) és..Kb min1ik elég volt nekem 24/7-be. Ritkán kell több kraft és zavaró az L2 hiánya pl, meg tetü lassu is ha nyitom sorra a dolgokat,de törpének WoW meg a tövvi megy lazán bármivel ami 2,8-3GHz-en fut. Jól elvan a 4870-tel.lizakattila: Elég no! Milyen "szar" életed van..Soroljam?
Van egy szuper kis asszonykád. Találsz egy emberi kérót debibe olcsón, jön egy kis teónörökös, közben lesz meló. Kifogsz egy jó 530-ast előtte és még a ramod is hülye..Irass a nevedre!!!!!!!
ja!! Kben, emlékszel egy régebbi álmodra. 1 üveg páleszt meg kell innunk!!!!(#17684) darál0w: Köszi, remélem.
Fücsök007: Itt is KÖSZI!!! reméljük, nem kell majd élnem a felajánlásoddal.
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17661 üzenetére
Atti kvra belenyult, a kis 530-as procija bika. Bika de..
Igen én is a ramok miatt vacilálok. Nem szívesen költenék DDR2-re, se sebesség, se ár miatt. Igaz, 24/7-ben inkább 100x legyen 4giga 667-es bármi, mint 2giga 1200-as valami.Amiúta ekelm ki-be, rövidrezárás, cmos istennyilák majd ujra bios frissítés..nem hibázott. Alapon megy most hibátlanul 0,976-on azóta is. Majd megnyígatom, de a hétvége többnyire a gyerekeimé, nekem a konyha meg a mosás marad..
Ha a lap maradna mert jó.. Vagy marad a Carlosca XP és jöhetne egy Team kit..
Vagy Win7 és 4giga G.Skill(#17664) sz.j : Az előző UD3R lapom nekem is 1.0 volt és..atomstabil, imádtam.
-
válasz
lizakattila #17681 üzenetére
jófajta.
aztán lehet besegit a jó kis biostar is. -
válasz
lizakattila #17679 üzenetére
nem semmi az a ram ami nálad van
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17678 üzenetére
Lehet bizony, mivel itt nem kell odafigyelni a ram/uncore/qpi arányokra (mivel itt az uncore szorzó fix).
Én is pont a ramokkal szórakoztam ma. Ahhoz képest, hogy 1333@CL9-esek, 1900-on cl9-ben, 1,64v-on feláll a rendszer simán, 1800 körül ugyanilyen beállításokkal meg még stabil is talán.
Ha nem szeretnék 2*2 gigát még lehet el sem adnám őket. -
Fücsök007
őstag
válasz
kimi02 #17676 üzenetére
Bár az is igaz, hogy jóféle 790i Ultra chipes lapban megy legjobban a Yorki, húzott ddr3 ramokkal.
Sokan nagyon istenítik a P45-öt, pedig 790i megy úgy mint a P45-ös, olykor még jobban is(főként EVGA lapok, moddolt bios-szal), és olyan beállítások is vannak, ami intel chipsetnél nincs!
-
kimi02
őstag
válasz
lipi67 #17660 üzenetére
Hát nem tom.
Nem rossz ez az i5-750-es proci sem.Akoskának igaza van a ram sokat dob a teljesitményen.
A tuning meg szinte ugyan az mint a Q9550-es procinál. Már mint a melegedés szempontjából.
Ezt is tudom hajtani 24/7-be 4.0 Ghz-en a hőfokok ugyan azok mint a Q9550-es esetében.
Csak ez mondjuk 1.28v-tal viszi a 4.0 Ghz-t. -
válasz
darál0w #17672 üzenetére
relativ,hogy mi drága.
közepes tuniggal biró i7 920-t olcsóbban veszel,mint egy közepes tuninggal biró Q9550.Na én pont ezért nem vennék Q9550-et. akkor vagy 1366,vagy egy olcsóbb 2 magos is jó.akár egy tuningos E5200 is ,de nem határolódom el továbbra sem egy E2140 procitól sem,3GHz-en mindegyik megy.nem rég is olyat használtam kettőt is. -
válasz
Bagira01 #17668 üzenetére
Egy lga 1156-os konfigot olcsóbb összepakolni mint egy jobb lga775-ös 4 magos cuccot
ez bizony igy van.
a 775 lassan kezd olyan lenni mint a socket-A egy pár évvel ezelőtt.
2szer annyiért adtak egy 2500+ bartont,mint egy jófajta 3200+
és a tudást gondolom ismerjük mindkét proci részéről.
mostmár tényleg lehet mondani,hogy a 775 cucc kezd elavulni.
attól még tökéletesen müködik,sokan szeretnének egy akár 4 magos procit is.
akár egy fent emlitett qx6850-et. -
-
válasz
lipi67 #17660 üzenetére
kérdezd meg lizakattilla-t
nem fogja azt mondani hogy unalmas
ő tesztelte rendesenegy még komolyabb hűtővel,kezdhetné ujra a teszteléseket,
mert még mindig van abban a prociban.Te testközelből tapasztalod..Na? q9550@ laza 4,2-n vagy 750-es? Én...
maradnék a q9550-nél...(mostani aggyal)
a ramok miatt érdemes i-re váltani,sokat dob a gépen.
és azok a procik is tudnak mutatni tuningot. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17658 üzenetére
Remek. Ez bíztató.Ha stabilizálódik a gép és most (nem akarom elkiabálni) de van esély rá..akkor még megnézek 1-2 procit, és eladom a lap-cpu párost és benézek egy i-s kütyüt..
Attól félek, unalmas..kimi02: Te testközelből tapasztalod..Na? q9550@ laza 4,2-n vagy 750-es? Én...
maradnék a q9550-nél...(mostani aggyal) -
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17647 üzenetére
q9400-et nem érdemes nagyobbra cserélned, főleg abban a lapban. Lapot se nagyon, azért pár 100MHz-ért. Ha már váltani akarsz, tedd úgy , hogy minden nap érezd is, hogy cseréltél..Sztem is a q9550-es procik mennek a legjobban, de ha kíváncsi vagy, vagy valamiért kell az a +6MB L2, csak akkor. 24/7-be, tök mind1..
Vegyél a külömbözetből inkább ajándékot. (nekem)
q9400-nek meg adj valós 1,2- 1,25V körül bátran. Nem lesz melegedős, bakfitty neki 24/7-re és a kapott 3,6-3,8GHz-cel meg bőven jó vagy mindenre.(vagy add nekem, adom a 8500-öt érte meg némi kp-t..(#17654) kimi02: Ha jól emlékszem, Nálad ment jobban arev.1.1-es mint az 1.0?
Vagy nem is, mégse Te voltál, asszem bzs. Nekem most elég nagy különbség van az 1.0 javára ezzel az 1.1-gyel szemben. Bár..Most szétbombáztam a biost, ujra feltettem a 12-est és 4 órája nem hibázott semmi. Ha 1-2 napig (hétvége-törpék itthon) stabil. akkor megint belekezdek. Lehet egy balulsikerült bioszfriossités maradványait szívtam..nemtom. -
válasz
Bagira01 #17657 üzenetére
régen az volt,nagy dolog volt a QX proci.
sokan meg is fizették az árát.
inkább gyüjtők ragaszkodnak már ezekhez a procikhoz.
persze nem azt mondom,hogy nem jó procik.
természetesen igen,4 mag az 4 mag.#17631 lipi67 : legalább olyan tudásu és értékű alaplapot kell hogy adjanak,ha a vizsgálat után kiderül,hogy nem müködik rendesen.
Ipon-nál elég rugalmasak,ha szeretnél egy drágább lapot,nem fognak akadékoskodni.meg ugye nem igen tudnának neked adni egy UDR-t a polcról. -
MontyCrew
senior tag
aha értem, köszi, majd ha hűtő meglesz jövök valami szép kis eredménnyel
-
MontyCrew
senior tag
melyik igényel nagyobb feszt? vagy itt ez teljesen mind1? itt most gondolok a mostani órajelre a 333*10 vagy a 370*9?
-
Bagira01
veterán
válasz
MontyCrew #17648 üzenetére
Inkább magasabb fsb alacsonyabb szorzó a nyerő, hogy a memóriák is tudjanak vadulni. Persze ha a ramok nem bírják akkor a szorzóval kell játszani.
(#17647) sgteam: Yorkfiled alá inkább a p45 a nyerő nem az x48-as chipset, lehet át kéne nyergelni 1156-ra, q9650 árából már i7 860 van, ddr3 is olcsóbb mint a ddr2
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #17642 üzenetére
Hidd el az a feles szorzó sokat segít, főleg 500Mhz körül. A lap kevesebb feszt kér és könnyebb stabilizáni, persze ha a szarul megy a proci akkor tök mind1
(#17643) MontyCrew: Nézelődj itt, igaz csak szintetikus tesztek, de ahogy nézem léggel nem mennek valami fényesen
-
MontyCrew
senior tag
valakinek van qx6850ről eredménye?
-
sgteam
aktív tag
felteszem eladásra a procit azt szerzek egy qx9650
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lipi67 #17631 üzenetére
az van, hogy mivel nem 3 napos laprol van szo, így mindenképpen megprobálják javítani sztm...asztán vagy sikerül vagy nem.
ha nem, akkor minimum ugyan ilyen tulajdonságu lapot kell, h adjanak. vagy jobbat. ha meg azt mondod, h 10Kval jobb lap kell, akkor azt kipengeted nekik és olyat adnak.
ha meg megjavítják, akkor egyértlemű a dolog.
-
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17629 üzenetére
Nem tudom, de próbálj be Crucial ramokat. Én még nem láttam/ halllottam olyat, hogy azokat ne szeretné alaplap.
(#17630) darál0w: Én is. na..tételezzük fel, hogy kilövöm és pl. az alaplap szar. Felküldöm, és ők is elismerik, jelentkezik a hiba. Akkor hogyan tovább?
Nincs mit adniuk érte! Most néztem nincs egy p45 ös normális lapjuk, ilyen meg pláne.
Ha azt mondanám, hogy ok, akkor mást, ebben az árban (az se baj ha nem alaplap) akkor abban az árban kell adniuk amennyit én fizettem nekik?
remélem, hogy igen.( 31.680FT) -ehez tennék 1000-ret és jöhetne a Giga P55A UD3
Hm?????????? -
sgteam
aktív tag
Transcend memóriák jól viselkednek tuning alatt? 2x2gb 1066
-
sz.j
nagyúr
válasz
lipi67 #17622 üzenetére
Próbálj kölcsönbe szerezni egy lapot majd egy tápot, hátha azokkal behatárolható a hiba.
Nem tudom, hogy miért, de nekem még mindig a lap gyanús ....Ui.
Arra azért figyelj, hogy tuningra nincs gari ...., ha alapon is mindezt eljátsza a géped, akkor van értelme a garin gondolkodni. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17621 üzenetére
Tuning nélkül is fagy, de 4GHz-en nem bírom stabilizálni, jaja.
Jó lenne ha ram lenne...Azok Ősember ramjai, nekem semmilyen ramom nincs. Venni meg..
Ha veszek valami emvberi ramot és pl. alaplap..UD3R-t gari ide vagy oda, úgy se kapok, egy hottentotta lapba meg minek ram...
akkor inkább 1156-ot adjanak árban
és megyek i5-re.. -
lipi67
nagyúr
A random fagyások kikészítenek. Proci nem lehet, ezt csinálta a 6420-szal, q9450-nel is.
Elkezd akadozni az egér, 1-2 mp-re fagy, majd végleg. Van amikor bootnál nem látta a HDD-t, DVD-t , táp ki-be és ok.
Van hogy boot és win betöltés alatt a fizikiai memória kiírásra hivatkozva kékhalál. S van, hogy megy a prime, majd sötét képernyő és ujraindul , mintha a vcore lenne keveés (Utána kevesebbel megy órákat a prime)..
Proci brutal jó, csak tudnám először alapon stabilizálni a kütyüt.
Táp lesz vagy alaplap..Csak tudnám. Mind2-re Ipon gari van 4 ill. 2,5 év. Mind2 számlás, garancialeveles, minden tartozékával. A lapnál még semmi sincs kibontva a lapon kívül pl..de..mit küldjek vissza? Addig mi lesz nekem?
Ha tesztelik 1-2 órát és semmi, visszaküldik és a garanciafutárt meg a bemérést is fizethetem.. S van, hogy 10-20 órán keresztül semmi..
Most pl. 0,992 alatt (0,976V) megy prime blend, hibátlan. A proci saccra kb 1,168-on tudja a 4GHz-et ez tuti, és a magas VID reményében, 5 felett van valahol a vége, (az előző 8500-as procim ilyen VID-del de gyengébb tuningpotenciával 5,1 felett volt)most prájmolok..
Nincs se fesz, se beállítás amin betöltene, ill. ne hibázna 10mp belül a prime.
Bootolni bootol ez 4,5-ön is, de mikor állna fel..."elfárad". Komolyan az az érzésem, hogy elfogy valami menet közben. Boot..az mindíg pöcre és simán megy..
Sőt....prime alatt is , mintha elfogyna a lap, ahogy telik az idő, egyre jobban érzem (mást is csinálok közben, és egyre lassab pl. a net. Most meg az eddiginél is alacsonyabb feszt kap, és megy a prime, és észre se veszem, hogy terhelve a gép..Lehet, egy óra mulva uilyen beállításokkal nem tudnék prime alatt PH-ra se feljönni..meg fogok őrülni.
A táp meg..Hát 1 éves sincs a Corsair, nem is gagyi ez a HX 450, kva jó a ház hűtése, havonta szétszed és felpucolva az egésu gép..
semmit se tudok már.. -
sgteam
aktív tag
kezdek meg bolondulni
és kezdem egyre jobban szeretni ezt a lapot mert ebben a lapban kihívás egy ramot elindítani 1:1 arányban [link]
-
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17573 üzenetére
Fog a fenét. Azt hiszem..megőrülök..
(#17574) darál0w: Eddig az volt, most meg szívok mint a borz
(#17579) lizakattila : Valami nagyon szopat, s nem tudom, hogy mi...
(#17582) akoska07 : Képtelen vagyok már 4GHz-en is stabillá tenni!
3,8GHz úgy van meg, hogy MCH 1,1V! Vtt is 1,2V ref 0,76. Játszva, 1,12V-valós feszen.
1,136-on 3,9 és... vége. Adhatok bárminek bármit, még 4GHz se jön.
Lehet 1,25V kap VTT és MCH is...szarik rá.
mikor tölt be a win, kékhalál...
Van, hogy feláll, és elindul, de hol 1ik, hol másik, sőt akár mind2 mag hibázik.
Kékhalál miatt Smal FFT-t futtattam, 2 precet ráhúzott a prime, de ujraindult..Holnap de. megpróbálom még, ha nem..megy apróba a picsába a lap és a proci is, csak megvárom amíg lejár a q9450-es procim 1 hete (a garim), mert ha nem tetszik a srácnak, akkor visszaveszem és azzal dobom ki a fenébe az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Call of Duty: Black Ops 6
- Assetto Corsa EVO
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- AMD Ryzen R5 5600G / 6 mag / 12 szál / IGP-s /Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- ÚJ! Intel Core Ultra 9 285K 24-Core 3.7GHz LGA1851
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Samsung Galaxy A16 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest