- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Borokafa #20725 üzenetére
Ezektől a prociktól ez jó fesz ezen az órajelen.
Majd megyünk feljebb is,kiváncsi leszek meddig birja X6-ként.kovsol : Nem adtam el az intelt. Ezt csak szórakozni,tesztelésre vettem.
Viszont vszinü megtartom.
Eszembe sem jutott intellel összehasonlitani.
Viszont egy rossz szavam sincs rá.
Bármit elinditok a gépen,az azonnal történik.
Egyszerre több alkalmazást plusz játék is fut mellette.
Ahogy mondtam is régen ez az a széria ami megéri amd-ből,az X6.lizakattila : Ezzel a fesszel elég jól megy,ahogy fentebb irtam is.
Ez is válogatott darab by akoska07 -
Nauda
tag
válasz
Borokafa #20303 üzenetére
Na olyan még nem volt...szerinted dobjak fel rá egy bios frissítést?
Viszont sajnos nem segített, hogy visszaállítottam gyári beállításokra. Épp az előbb tuning nélkül is megfagyott
Kezd nagyon felbőszíteni a dolog, mert munkaeszköz a gép, és ilyenkor mindig van adatvesztésem is
Az a nagyon furcsa, hogy win újrarakás után egy darabig (pár hétig) jó volt. Már nem tudok semmire se gondolni, hogy mi lehet a bibi
egyáltalán harveres-e a dolog vagy valami software kavar be.
Nincs valami program ami naplóz folyamatosan? és esetleg egy fagyás után meglehetne nézni hogy mitől van ez?
Még garisak az alkatrészek, de egyáltalán mit mondok nekik mi szar? meg elkezdik tesztelni azt náluk tuti semmi se lesz rossz....mert tesztek alatt nekem se rossz semmi :S
fogalam sincs, hogy most merre induljak a gonddal
-
Nauda
tag
válasz
Borokafa #20301 üzenetére
A mai kifagyás után csináltam egy bios resetet...
Meglátom így is jelentkezik-e probléma. Ha így jó lesz, akkor marad így, ha meg kifagy így is akkor kikurellem a 6. em-ről
Már mindennel megizzasztottam még emelt szorzóval (Prime95, memtest86, 3dMark11, FurMark)...persze sehol egy szem hiba se.
Addig is kössz a jótanácsokat.
-
kop8
őstag
válasz
Borokafa #20237 üzenetére
Hát próbálkozok, a vízhűtés is hozott +200mhz-et!
De így is már a proci túlszárnyalja az elképzeléseimet, amikor megvettem gondoltam ha megy 4500-at már jó lessz mert akkor is jobb mint a 8120volt, és most meg már 5400-on is elindul
Nagyon elégedett vagyok a procival, meg a lap is jó szerintem
Igaz még a lapot ki kell tapasztalni! -
kop8
őstag
válasz
Borokafa #20096 üzenetére
Hát, nem csodálkoznék ha itt lenne a vége a proci tudásának!
De ha nem akar menni valami rajta picit emelek a feszen és már jó is, álati jó
Az fx-8120 lecserélésekor gondoltam ha majd olyan procit kapok ami megy 4500-at szépen már jobban jártam, mert az már sokkal erősebb mint az fx volt, de ez nagyon jól húzható
A linkben nem látszik de a CINEBENCH 5000-en ment.
-
válasz
Borokafa #20014 üzenetére
Nem néztem még komolyabb teszteket,de vszinüsitem,hogy a 7-es vagy 8-as széria még fogja a bullokat.
belenéztem gyorsan a nagy bull tesztbe és bizony egy i7 870 ott van a 8150 mögött végig. pár szor ki is kap a bull.
az alapórajel miatt talán egy i7 950 jobb lenne,de mivel minden i7 920 vígan megy 3GHz-en igy kár a plusz pénz a 950-re.
a jövőkép sztem neked nem számit intel vonalon,mert ugy sem fogsz ott maradni. igy aztán majdnem mindegy mit használsz amig nem jön az uj stepping. az tuti hogy 2500K-ra nem fizetnék plusz pénzt.
-
válasz
Borokafa #20012 üzenetére
pont abból a szériából nem próbáltál ki egyet sem ugy emlékszem.
a sok phenom mellé még az simán beférne.
én tuti azt vennék.én meg 2500K-t nem vennék akkor vmi kisebb 4 magos ami olcsóbb és tuninggal hozható a 2500K tudása.
amugy abból sztem a csak 2600K-t érdemes venni,
akkor már legyen ott a HT.egy i7 lapba azért még mindig sok féle procit bele tudsz pakolni.
a sandy-hez meg már kell másik lap,igaz asrock azt is ad olcsón -
válasz
Borokafa #20009 üzenetére
hát nem tudom...
ez az amd-s dolog ill. ez az uj széria nem sikerült vmi jól.
pedig isten bizony ki akartam próbálni és ha beválik akkor az otthoniaknak raktam volna össze vmi jó kis konfigot.
ha 6 magot akarsz inkább egy 1055 vagy 1075 vegyél.aztán majd ha jön az ujabb stepping akkor ujra bepróbálhatod majd az FX szériát. addig vegyél vmi bitang alaplapot és azzal küldd a T sorozat vmelyikét.
én ezt tenném ha amd-s lennék. -
kop8
őstag
válasz
Borokafa #19993 üzenetére
Még nem de olvastam.
De ha elvileg ki van kapcsolva minden és nem önálóan változtatja a gép az órajelet és a feszt akkor nem vészes a melegedés.
Nekem 4500-4600nál kezdődnek a gondok mikor rányomom a prime95-öt (70fok fölé is megy), szerintem csak hűteni kell majd és meny majd mint az álat ez a proci
A hűtőm már nem mai darab, igaz nagy, de vannak sokkal jobb levegős hűtők is...
-
válasz
Borokafa #19977 üzenetére
5GHz prime mindenképp szépen mutat.
jó lett volna itt hőfokokat is látni.
az 1.28V teszt is szimpatikusaz viszont érdekes,hogy cpu queen 5GHz vs az én Q6600-om 3.433GHz 914MHz 4-4-4-12 majdnem 5k-val ott hagyta.
az FPU-s teszteknél is gyorsabb.
és a többiben is csak kevéssel marad el tőle. -
válasz
Borokafa #19968 üzenetére
Még nem néztem más bull teszteket,ugyhogy ez bizony különleges lesz.
#19966 enemy107 : majd meglátjátok. nem biztos,hogy nagy dolog lesz,de akik ismerik az inteles procikat azoknak mindenképp,mert nem egyedül én vadásztam ilyenre,ebben 100% biztos vagyok.
ugyhogy nekem nagy dolog lesz egy ilyet birtokolni,mert még senkinél nem láttam ilyet.
-
lizakattila
senior tag
válasz
Borokafa #19399 üzenetére
Én úgy tudom, hogy E8200-ból csak C0 steppinges volt, E6400-ből volt C0/E0 (de javítson ki valaki ha tévedek).
Max fsb-nél valahol itt kezd, ennyit tudott az enyém anno, és ez egy teljesen átlag példány volt. -
lizakattila
senior tag
válasz
Borokafa #19389 üzenetére
Én is azért sajnálom a kis i3-t. Ezzel aligha fogok látni valaha is 5GHz+t.
Majd a Buldózzerrel visszaváltasz amd-re.
Mostanában én meg ilyenekkel "bohóckodok".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest