- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
printf #17996 üzenetére
Ne kapkodj!
Kb..felejts el mindent és menj be a biosba és az MTI-ben mindent állíts arra az értékre, amit bal oldalon fehéren látsz! (ekkor "alapon leszel").
Segítek , csak előbb egy core temp képet légyszi!!!!! (többi egyelőre nem érdekel).
-q9550-es és q8300-as képet is láttam, milyen procid van, azt se tudom, cserébe a lapodat jólé ismerem.. -
printf
csendes tag
Viszont így, hogy minden auto-n van gondoltam elindítok egy prime-ot és 3 perc után az egyik mag hibázott és leált. 3.2Ghz-n meg 3 és fél óra után meg én állítottam le és hibátlanul bírta.
Most rossz a proci vagy?? Én esküszöm nem értem.
-
Borokafa
őstag
válasz
lizakattila #17975 üzenetére
Filóztam én is, hogy Phenomra vagy i5 650-re váltsak, mert láttam, hogy nagyon mennek ezek az intel csodák. A tiéd meg főleg.
Aztán a négy mag eltéritett. Meg az AMD a szivem csücske amúgy is.
Ezt az egy-két hetet azért valahogy majd kihuzom mig lesz alaplapom.
Addig is ugy döntöttem készitek egy spécibb hütést , mert az átalakitott rézmagos hűtés nem tetszett....
Szériában egyenlőre amugy is csak egy mezei freezer fogja hüteni. -
és hozzá Big Bang Conqueror 990FX
inteléktől is jön a jóóóság
ASUS Maximus IV Extreme
nekem tetszik -
válasz
lizakattila #17975 üzenetére
de...én tudtam volna aludni,csak mennem kellett dolgozni
egy óra minusz van.szépen megy a Biostar, 231 bclk.
na meg a proci is -
krammerka
őstag
válasz
lizakattila #17979 üzenetére
általában én is így szoktam cserélni,ahogy írod,csak ezekhez az új cuccokhoz keményen ki kell pótolnom,ha váltani akarnék
-
lizakattila
senior tag
válasz
krammerka #17978 üzenetére
Nehogy azt gondold, hogy én nagyon el vagyok eresztve.
Sikerült 1-2 dolgot eladnom, aztán azoknak az árából kijön a memória. Mindig csak így tudok új dolgot venni, hogy az előző megy (maximum egy nagyon keveset tudok hozzá pótolni, ha muszáj).
Ezzel még én is elleszek egy darabig, aztán ha teljesen bejutott az új generáció meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, így gondolom én is. -
krammerka
őstag
válasz
lizakattila #17977 üzenetére
persze,jól teszed,én is cserélném,csak kevés hozzá a kesh......
Már nem a ramra gondolok,azt meg tudnám venni,csak egy új i5/i7 lap+cpu még nagyon húzós,az SB is érdekes lesz....,meglátjuk mit hoz a jövő -
krammerka
őstag
válasz
lizakattila #17973 üzenetére
végül is jó ár
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17974 üzenetére
Te sem tudsz aludni?
Lehet, hogy máshonnan olcsóbb lett volna, de nekem még nem volt bajom velük. Lehet, hogy csak csütörtök körülre érnek ide, mert (írtam) nem futár hozza. Ekkora kis tételnél nem akartam még + 2,5k-t fizetni a szállításért (sógorom meg ingyen fuvarozza).
Hogy on is legyek: Max OC (plusz 1 blck az előzőhöz képest)
-
válasz
lizakattila #17973 üzenetére
hátha bejön a babona
ipon 1-2 napn belül kiviszi a cuccot.
nem maradsz sokáig gép nélkül. -
lizakattila
senior tag
-
krammerka
őstag
válasz
lizakattila #17970 üzenetére
Jó reggelt!
És mennyiért?
Pénteken raktam össze amd-s konfigot Kingmax Hercules ramokkal,csak sajnos nem volt lehetőség tesztelni,mert vitték is............
-
XaraX
addikt
válasz
Borokafa #17960 üzenetére
A 8 gb nálam ekkora fesz mellett kb 1600-ig volt stabil.
Amit neked elküldtem, azt mielőtt feladtam postára, egy gyors tesztre bedobtam külön, ugyanezekkel a beállításokkal kb 1860-ig volt Linx stabil, akkor derült ki, más a sorozatszámuk.
+ ezek 1 oldalasak, a nálam maradtak 2 oldalasak.
Feltételezem, ezért nem akartak együtt jól menni, mármint a 8 giga.
Ettől függetlenül szerintem ennyiért a legjobb vétel a Kingmax.
Kiváncsi leszek, AMD-ben hogy mennek majd. -
válasz
lizakattila #17959 üzenetére
jól tetted fel a kérsét,és jól is válaszoltam.
ill. most te magad válaszoltad meg a kérdést.a kingmax hercules az jó ram sztem.
#17961 printf : mivel ez C1-es jobban kérheti a feszt.
én emelnék még a cpu pll és a cpu term feszeken. -
Borokafa
őstag
válasz
lizakattila #17959 üzenetére
Bizony, és egyáltalán nem drágák.
Ezek egyébként 1600-as ramocskák, XaraX gépében mentek igy.
Ebből van egy pár nekem is, kiváncsi leszek az AMD-vel mennyire lesz haverságban. -
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17958 üzenetére
Nah, rosszul tettem fel a kérdést.
Tehát arra gondoltam, hogy valami olyanféle sorozatszám, amiből lehet valamennyire következtetni a rajta lévő chip tipusára, esetleges benne rejlő tartalékokra - mint pl prociknál az fpo.De nem offolom tovább a topikot, sry az eddigiekért is.
(#17957) Borokafa: Jófélék. De ezek Kingmax Hercules ramok, legalább is gugli ezt dobta.
-
Borokafa
őstag
válasz
lizakattila #17956 üzenetére
[link]Ezek a Kingcsodák sem tünnek rossznak
-
válasz
lizakattila #17952 üzenetére
hyperx rejthet magában jó chip-et.
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17950 üzenetére
Csak futólag nézegettem tesztet. Meg, mint írtam, nálam inkább a személyes vélemény a nyerő. Lett volna hirtelen egy ilyen alternatívám is.
De szerintem nem kínlódok most tovább, hanem elhozok egy HyperX kit-et (mivel gyorsan kell és az van) és bízom a szerencsében, hogy hátha valami jobb példányokat fogok ki. (Kár, hogy a ddr3-asok már közel sincsenek olyan jók, mint a ddr2-esek.)
Ha meg nem olyan jók, akkor mennek a háztól, és rendelek egy ilyen kit-et. -
válasz
lizakattila #17947 üzenetére
xms nem remekel annyira.
1600-on ugy kezdődik hogy C9,nem tul biztató.
egyébként néztél vmit tesztet róluk ?
12-13k -
printf
csendes tag
A cpu-z szerint 1,280v a fesz terhelés alatt, a bios-ban 1,35v ot kapott. Nem kevés drop
-
printf
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni ha nem gond egy q9550 -es proci tuningolásában. Képekben mellékelek remélhetőleg minden adatot. A kérdésem és egyben gondom az volna, hogy 3,2Ghz-ig stabil a proci viszont utána valamiért nem, és szerintem én szúrhattam el valamit mert ezek a procik eléggé tunigosak persze ha én jól tudom
Alaplap: Gigabyte ep45-ds4
Képek:
[aida64]Az aida64-es képet mikor csináltam már 3 és fél órája ment a prime95 azért ilyen meleg.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
lizakattila
senior tag
Nem teljesen ide tartozik, de inkább itt kérdezném, hogy EZEKről valakinek személyes tapasztalata? (Természetesen teszteket én is tudnék nézni, de azoknak sokszor annyi a valóságalapja, mint tyúx@rban a c vitamin. Ramos topikok meg nem nagyon pörögnek mostanában.)
-
Bagira01
veterán
Elkezdtem nézegetni az e2140-et, ha lesz időm rakok fel eredményeket. Brutális mit droppol ez a p5e-vm hdmi lap, bekapcsolt "llc"-vel is olyan mint kikapcsolttal
Szerencsére lőttem hozzá egy pencil mod-ot úh mondhatni tökéletes lapom van. Néztem egy 3dmark06 cpu tesztet, brutális mit vánszorog az alapórajeles i7 920-hoz képest
-
olvasgattam kicsit a topicjában.
érdekes dolgok derültek ki.jól gondoltam én,hogy elég lesz még pár évig egy i7 920 proci tri channel-el.
nem kell nekem 5GHz 24/7
tesztekhez meg ugy is belekergetem,ha nagyon muszáj -
válasz
lizakattila #17937 üzenetére
nekem is másképp rémlik,de ez jutott eszembe
ha fog menni velük a tuning akkor érdemes kipróbálni.
darál0w : azt modom én is
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17936 üzenetére
Az eredeti szöveg mintha nem teljesen így lenne.
Inkább ramot kellene szereznem. Holnaptól nincs gépem.Végül is, ha február környékén bejönnek az olcsóbb i3/i5-ös SB procik, semmi sem lehetetlen. Egyelőre ezek az új 2500/2600k procik naon drágák nekem.
Szerk: na jól megszerkesztgettük, a végén majdnem ugyan azt írtuk le.
-
válasz
lizakattila #17935 üzenetére
nosza barátom irány a vastelep.
"megyünk lopni megyünk lopni... az attila meg a váradi..."kell neked ilyet venned,én tudom
nézegettem én is ezt a SB-t,hát elég jól sikerült.
mondjuk csak 2600K procikat néztem.
kurv@ drága,az alaplap is hozzá és a ramok is,ha valóban jót akarsz.nem tudom kisebb testvérei mennyire hasitanak.
mindjárt szétnézek,biztos van vmi topicja. -
mutatós.
még szebb lenne HT társaságában.
és stabilitásról még nem beszélhetünk.az tény,hogy a szórzózár hiánya miatt nagyon magas órajeleket lehet majd elérni vele.ez "csak" dual channel. hogy ilyen eredményt csinálj,drága alaplap,jófajta drága proci és jófajta ram kell. ezt a tesztet abszolut nem mondanám átlagosnak.
-
krammerka
őstag
Jó reggelt!
Ez nekem kezd tetszeni:[link]
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #17921 üzenetére
Elmentek hozzá a szoftver ABC-ből a megfigyelő szart telepíteni. Közben..én csak felhívtam, hogy mi a szitu. 1 napot kért. Felhívott, hogy ok. Majd Kegyes elmegy hozzá kedd körül, kiszerelik és rendben, cseréljük el. Lényeg: Tudja mit kap és felőle mehet. Most, hogy pár nap ide vagy odan nem számít már. Remélem minden rendbe lesz. Ezért is mentem el ma a majd 2 éve eladott OCZ Reaper 1150-es ramjaimért. Rev.1-es modulok, 1300-at mennek. Most már azok vannak a gépemben.
-
lipi67
nagyúr
Tudom, ez nem az a lap. Ez gariból jött vissza.
(#17881) krammerka : Nem tudta kihasználni, ezért adta el.
(#17892) sz.j : Senki se értett félre szerintem se.
(#17893) krammerka : Proci hiányában, vagy jó jétel (üzlet) céljából elképzelhető, hogy csak én akartam tuningolni vele.Ma már mind1. Visszavettem a rev1-es 1150-es Reapereket, 8500-ös 3,8-on és ha sikerül, visszaszerzem az előző P45 UD3R-s lapomat. -
a beküldött eredmények eddig frissitve...
#17914 Borokafa : hűűű de titokzatos valaki...
-
XaraX
addikt
válasz
krammerka #17893 üzenetére
Lipi megkeresett priviben ez ügyben, amit tudtam, elmondtam neki.
Leírom itt is, amit tudok.
A lapot anno cseréltem itt a PH.-n, egy X48 DQ6-ot adtam, és kaptam mellé némi kp.-t.
Amikor hozzám került, alapból sz@r volt, [link], akivel cseréltem, Ő is akkor vette, és elmondása szerint nem is használta.
Teljesen korrekt volt, [link], a történet nagyjából itt le van írva.
Az Ipon a lapot cserélte egy újra, doboz, tartozékok maradtak a régiek, ez a papírjaiból gondolom, egyértelmüen kiderül.
Közben Én az akkori E8200-amat visszaköltöztettem a DS4 lapomba, amikor a lap megjött, egy E5200 került bele, ami gond nélkül ment, igaz a max fsb 335 körül volt, mint a legtöbb 5200-nál.
Ezzel, azt hiszem, nem volt olyan hű, de nagyon túlhajtva.
Aztán eladásra került a komplett gépem, amit alapból a DS4-el hirdettem meg, opcióként választható volt hozzá az UD3R.
Az új tulaj azt választotta, így azzal került átadásra.
Nálam ennyi volt eme lap története a teljesség kedvéért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged