- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
darál0w #18598 üzenetére
az asus-t nem nagyon méregette ki senki,minek mennyi feszt ad valójában.
nem ugy mint a giga lapokat,hogy sosem volt biztos az az mch vagy fsb term fesz amit biosban beállitottál. még sem halt bele egy lap-proci sem.
pedig itt meg lett küldve rendesen.egyébként azért mondtam neki,rakjon mindent normal-ra,és csak a vcore-t állitsa be.
igazából nem értem miért félnek az LLC-től.
én előszeretettel használtam komoly tuningnál is.
semmi nem pukkant el.
nem is panaszkodott senki sem utólag akinek eladtam az alkatrészeket,sőőőt... -
próbáltad már ET6-al állitani a vcore-t ?
azzal tuti be lehet állitani vmelyiket.
az is érdekes,hogy az a lap nem tud ilyen lépcsőket megoldani.ilyenkor bzs73 jut eszembe...
ő egy laza mozdulattal jobb kézzel a bal vállon át széles ívben a kuka felé irányitotta volna azt az alaplapot,amin nem lehet csak ilyen nagy lépcsőkkel feszt beállitani.egyébként engem is zavarna az ilyen.
egy ilyen tudásu értékü alaplap...
nehogy meg megmondja hányóra van délben
majd azt én mondom meg neki -
pusztán jóindulatból raktam fel a tesztedet.
és szóltam készits listaképeset.ugy érzem most sikerült megoldanom ezt a kérdést.
mostmár csak a hiányzó rublikákat kell kitöltened,ha akarod.a továbbiakban minden információ megtalálható a honlapon ill. az opciók alatt.
azok alapján kérném az elkövetkezendő időkben a tesztek beküldését.
köszönöm. -
a vid-je nem tul biztató,de láthatod a listában,hogy alacsonyabb vides procik sem mentek még 1.35V sem 4GHz-et.
sztem csak jól kell beállitani alá a lapot és menni fog 4GHz-et.
először próbálj olyat,hogy a feszeket normal-ra rakod,kivéve a vcore-t
nem tudom mennyit droppol a lapod,de 0.05V-t biztosan
vagyis ne 1.35V-t állits be a biosban,hanem 1.4V vagy picit többet
ugy emlékszem az asus lapoknál ezt elég finoman lehet állitani.ha ez meg van én tudsz bármit csinálni amikor betöltötte a windows-t
akkor "winstabilnak" tekinthetjük.ez nem azt jelenti,hogy teljesen stabil lesz a gép.
akkor jöhet a feszek emelése fokozatosan,és ugy ráereszteni a teszteket.
-
Hi!
ugy értettem ahogy irtam,mutass egy coretemp képet
nem kell 4GHz-re huzzad kisebb tuning is elég.
legyenek kikapcsolva a biosban az energiatakarékos funkciók.
C1E és EIST és/vagy Speedstep
aztán készits egy coretempképet.
de az is jó,ha realtemp 3.00-val mutatsz képet ugy,hogy a settings ablak is meg van nyitva.
jobban örülnék az első verziónak,mert akkor azt gondolnám megoldottad a biosban a funkciók kikapcsolását.az alaplap biztosan nem bünös,elég jó kis lap az,4GHz meg sem kottyan neki.
ha esetleg dobozos volt a procid,jöhetne róla egy FPO. -
xward
tag
válasz
akoska07 #18576 üzenetére
na szia
nekivágnék a tesztnek a 4.00GHz elnem azért irtam hogy csak azért is 4.00GHz csak hülyültem vigyázok a lapomra már megvan 3 dik éve lassan és megvan kimélve csak érdekel a tuning meg minden
és tényleg nem akarom kinyirni
na szóval montad tegyek fel coretemp képet ezt hogy érted
normál álapotba vagy amikor megvan huzva 4.00GHz re
nekem csak az az érdekes hogy ijen sok feszt kér másoknál láttam
hogy az E7400 as proci 1.3 V alatt ment igaz az gigabyte alaplappal volt
de láttam asusal is nem tudom mi lehet a gond
vagy az befolyásolhatja e a tuningot hogy ennnyi feszt kér hogy
tuner kártya net kártya hang kártya is van a gépbe ,?szia és köszi
-
Borokafa
őstag
válasz
akoska07 #18577 üzenetére
Stabil lap, de nekem nagyon nem tetszett! Ugyan az a proci kb. 150Mhz-el kevesebbet ment benne mint a Gigában.
C&Q-val is voltak gondok, ha szorzót állítottál már nem is működött, biost visszafele csak dos-ban lehetett feltenni, fogyasztása is magasabb volt mint az előző Gigának stb.
Szerintem nem ér közel sem annyit mint az ára alapján gondolnánk. -
pontosan az a baj,hogy nem tudjuk minek mennyi feszt adott,mert auto-n hagytad.
semmit ne hagyj auto-n,legalább állitsd normal-ra.
ha auto-n hagyod simán tulfeszeli a lapot a procit,és azzal is ártasz neki.ezeket a 45nm procikat elég könnyen meg lehet ölni,ugyhogy csak óvatosan.
az a csak azért is meg lesz a 4GHz,ne hogy az utsó legyen neki.
csak ésszel csináld,mert ugy látom nem igazán vagy a helyzet magaslatán.van az alaplapodnak is topicja,
ott is kérdezősködj,ki mennyi feszt adott a lapnak.coretemp képet láttunk már a procidról ?
rakhatnál fel egyet. -
xward
tag
válasz
akoska07 #18574 üzenetére
szia
2.20 és 2.40 van ráirva de 2.20 a gyári
oké holnap megtróbálom a tesztet és gondolom auton azért is nem engedte mert nem kapott elég feszt de ha 1.4 v felé emelem nem nyirom ki a procit ?
másoknál látom elég alacsony volton pl. 1.3 alatt ment az ami nekem már majdnem 1.4 en ez a lapom hibája gondolom
de valahogy kihozom a 4.00GHz ez akkoris
köszönöm a segitséget
szép estét mindenkinek
-
-
xward
tag
valaki segitene
szóval ma meghuztam a procit 3.80GHz re lement a teszt sikeresenmajd holnap ujbol megcsinálom és felteszem a képet mert szeretném a listába lecserélni
a 3.40GHz est
62&66 C fok között mozgott ami 1.36 V on ment asziszem
a lényeg az na akkor meghuztam 4:00GHz re prime tesztnél egyből kékhalál
adtam még neki feszt igyis ugyanaz ekkor beálitottam autora és akkor is ugyanaz
akkor ezekszerint a proci nem birja vagy az alaplap vagy még kellene ilyen nagy huzásnál mást is álitani ha valaki tudna egy normális beálitást irni mit álitsak a biosba még be
nagyon megköszönném feltéve ha szerintetek az alaplapomnak birnia kellene
szeretném azért mostmár a 4GHz etui. a ramok 1066 on mentek 2.20 V on
előre is köszönöm
Sziasztok !
-
nanus
senior tag
válasz
darál0w #18554 üzenetére
Mindkettő hőcsöves,de a gyári spec szerint a 9950-é nehezebb,nagyobb , megegyezik a 920-940-es hűtővel[link], és a venti is többet pörög.
Egyébként itt van a kezemben ,de könnyebb kérdezni mint lecserélni.....darál0w gondoltam pik-pak jön valaki aki már próbálta .de ezek szerint nekem kell kipróbálni .....
-
nanus
senior tag
válasz
darál0w #18552 üzenetére
Megnéztem mégegyszer..... 1.4 feletti beállitásoknál (pl bios 1.425- üres :1.408 terhelt:1.424)
1.4 v alatti beállitásoknál üresen -terhelve ugyan az (bios1.275 -üres/terhelt 1.264)
Csak a feszt változtattam ,cpu egyéb ugyan azon órajelen.Még egy kérdés lenne
Valakinek hátha van tapasztalata - 9950BE-vagy -955BE gyári hűtője jobb .(955-re)....tudom egyik sede ha ez van
-
pedig 1066-os FSB-s a proci.
simán be kellene állnia 1066MHz
persze ez csak alapórajelen érvényes.tuningnál más a helyzet,mert ott már te állitod a dolgokat
ram-fsb arányt
illetve beállithatod normál 1066-ra a ramot és ugy fogja huzni azt is a procival együtt,
ha birja a ram -
xward
tag
sziasztok
annak van értelme vagyis az gond ha az aida64 progi a geil 1GbDDR2 - 1066 os memoriát
800 asnak látja ?
és még annyi hogy p5q alaplapom van és a két sárgába van ez jó igy?
előre is köszi
-
-
a beküldött eredmények eddig frissitve...
kop8 legközelebb a maxoc valid az valid link legyen,ne pedig lementett kép.
legközelebb nem fogom felrakni..
ne nekem kelljen linket keresnem hozzá.
a 1.5v teszt sem férne be az opcióba mert nincs benne a határértékben.
most felraktam,de az bizony javitásra vár,ujabb MHZ-eket nyerhetsz,ha feltolod 1.504-re mint a többiek. Tesztre fel. -
Borokafa
őstag
Hát nem tartanak teljesen normálisnak, de igazuk is van
Képzeld el mikor a múltkor a nappaliban az íróasztalon próbálgattam a potot és a szárazjégból jött a köd ami ugye csak CO2, meg fortyogott minden , kaptam rendesen, hogy felrobbantom a lakást, jaj mi lesz most stb. Na akkor nem volt egyszerű.Egyik lányom ott kevert mellettem és segíteni akart, a másik meg elmenekült
Ehhez képest a nyitott ablakért már "szinte csak" dícsérő jelzőket kapok
Egyébként tényleg nagyon jó ez a proci, elégedett vagyok vele. Ha a mem vezérlője kicsit jobb lenne akkor lenne az igazin (bár így se rossz). Az intel i sorozaté nagyon jól sikerült. -
Cadal
őstag
válasz
Borokafa #18520 üzenetére
Ez igen!
Léghűtéssel itt PH!-n ilyen eredményt még nem láttam, le a kalappal pajtás!
Bevallom őszintén, hogy azért én sem ültem tétlenül tegnap este, de ekkora órajelet nem sikerült elérnem. 20*222-nél nálam már restart volt prime95-nél. Úgyhogy maradt egy 20*221-es teszt. Remélem azért otthon nem nagyon akadt ki a család, a hóbortjaid miatt?
-
xward
tag
válasz
kulerr #18499 üzenetére
Szia !
oké akkor holnap tesztelek a 70 fok az nem folyamatos általába 70 fok alatt marad
de töbször beleugrik a 70 / 72 fokba
és kérnék egy szakmai tanácsot is asusp5q alaplapról és e7400 as prociról
mi lenne a max amit kilehet hozni ebből a gépből láttam teszteket 4 GHz ről is
e7400 el
válaszod előre is köszi szia
-
kop8
őstag
válasz
Borokafa #18502 üzenetére
A C&Q-t nem találom, hol lehet biosban, most néztem minden hol de nincs?!
A 4,4-et 1,5volton levegővel csináltam most úgy hogy közbe ment a prime95 mert külömben 1000-en menne a proci
(#18503) darál0w
Ahogy látom levegővel mennek 5Ghz felett, de nemhiszem hogy megveszik a cuccaimat!
-
kop8
őstag
Valaki elárulná hogy kell kikapcsolni hogy ne vegye le a proci órajelét 1000-re a lap???
1,5volt valid
:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Autós topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Asustor NAS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest