- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
Ő az.
Nos megy mint az állat
Alul feszelve használtam 3920MHz-en, 24/7-ben.
4000MHz felett, viszont durván kéri a feszt, de reagál is rá szépen.
Én 1.4V-nál nem tudtam a biosban adni többet neki.
[link]Szerintem komoly hűtéssel, akár WR is lehetne.
A RAM kezelése gyalázatos. HyperX-el nem akart együtt dolgozni.Ment egy PM
-
ha zoza24 árulja,akkor az tuti enemy107-nél járt előtte.
pontosan azokat a tuningadatokat adta meg,amiket enemy107 kitesztelt.
én azért még alkudnék belőleP965-től felefél jók a giga lapok.
S3,DS3,DS4,DQ6 (lehet asus is,de az legalább P5B Deluxe legyen)
ugyanez P35-re és P45-re is igaz.P965-ös lapot 5-6k-ért sztem lehet szerezni.
szerencsés esetben egy oem P35-t is akár.enemy107 : [link]
-
válasz
enemy107 #19589 üzenetére
jól megy ez a proci is
biztos beszéltünk akkor a táblázathoz feszekről is.
majd akkor a már kész tesztekhez fogom igazitani
ill. majd én is ahhoz fogok tesztelni.remélem be tudom majd lőni vhogy az 1.3V-ot
amugy sztem vmi bios csere lesz ebből.
mert a TPower az tudott alá is menni a fesznek,
ott lehetett minuszba is állitani a feszt.
majd kiderül,hogy csak a lap tudta vagy a bios.coretemp,realtemp magasról sz@rik a procimra
nem érdekli -
válasz
enemy107 #19586 üzenetére
majd a prime-nál kiderük mit tud
de egyébként megy tegnap este óta ezen az órajelen.
majd ma körözgetek kicsit és kiderül birja-e játék közben.Biostar elég érdekes fesz ügyben.
itt nem ugy állitodbe,hogy pl adsz 1.3V-ot a procinak,ill. nem igy látod. van a proci alapfesze és ahhoz tudsz adni +0.0125 vagy vmi ilyesmivel kezdődik. nyirták már ki igy páran a lapot vagy a procit.
be akrták állitani modndjuk 1.5V-ra.és azt a 1.5V-ot szépen hozzáadta az alpfeszhez,ami lehetett akár 1.32V isugy emlékszem +0.778 -at tudok adni max,
( ugyhogy kicsit erős volt az a 1.5V-os megjegyzés)
vagyis az már elég lenne egy WR-hez is,mert az már 2V felett lenne -
enemy107
senior tag
válasz
akoska07 #19579 üzenetére
Látom ez is szépen megy.
A feszt a bios-od, milyen határok között kezeli hozzá?
Nekem csak 1V-1.4V-ig tudtam állítani. Magasabb lehetőség nem volt.
Ezért is nincs max oc eredményem. Mire elküldtem volna lipinek, elkelt.
Cedar Mill-en futtattam DIRT3-at 8800GT-vel. Feltöltöttem a videót róla youtubra, csak nem tudom lehet-e youtube linket kitenni. -
kop8
őstag
válasz
akoska07 #19584 üzenetére
Igen 2magos csak a proci
Az volt a jó hogy kis feszen ment és nem melegedett, 40-45fokos volt a proci a venti maxon ment, de a ház oldala fent volt...
Lehet körülnézek majd az aprón ilyen cedar mill rendszer után második gépnek jó lenne meg tuningra is!
Minden megvan csak lap +proci kell a másik gépembe!
-
a beküldött eredmények eddig frissitve...
egyébként most néztem,hogy nem 4 maggal megy a proci.
azért kiemelkedőbb az eredménye a többinél.Igen,régi procik már ezek.
érezni is a különbséget. nem igazán elég már egy mai felhasználónak egy ilyen proci. legalábbis nekem nem. pedig 4.7GHz-en megy.
mit nem adtam volna akkor egy ilyen prociértnéha felbukkan egy-két ilyen proci az aprón.
nem adják drágán,ha meg igen,le kell alkudni
elvileg elég alá egy P965 chipset-es lap is,azokkal hajtottuk anno.
egy mezei 1066-os kingmax is elég hozzájuk,mert nem tudnak óriás fsb-ket a procik. nem csak a DDR2-es lapokba megy bele.
Socket775 legyen ez a lényeg. csak ne dual vsta,mert az sztem alkalmatlan a tuningra. ugyhogy inkább DDR2-es legyen.
vannak DDR3-as Socket775-ös lapok is,de azok elég drágák.
nem éri meg a befektetést csak a cedar mill miatt.
ill. igen,de csak akkor,ha komoly tuningot akarsz vele csinálni. -
kop8
őstag
-
a Q6600 az 20k körül megy a mezei darab.
itt vettem kint.ezt a P4 661-et is itt vettem kint 7k körül volt az ára.
nem a teszt miatt vettem,hanem mert rittka cedar mill magos.
van még pár cedar mill-es,mennek majd a polcra.a cedar mill magos procik jól mennek.
ezekkel volt tartva a WR is.
a lista elején csak ilyen procikat látsz. -
válasz
enemy107 #19576 üzenetére
egyenlőre igy megy az első alany [link]
prime-ot még nem kapott,de me lesz teszt.ez az alapfesz,majd nézek másik biost,mert nem nagyon tudom lefelé huzni a feszt. nem is nagyon akarom amugy
csak jó lett volna megnézni mit megy kisebb feszen.megcsinálom majd a táblázatot,
és akkor ujra összegyüjtjük a teszteket. -
kop8
őstag
válasz
kicsipapucs #19577 üzenetére
Nemtudom összehasonlítani de kb ugyan olyan lehet, nem lehet nagy kölömbség.
Ezt nem lehet 3magosítani sem, így vettem hogy tudtam hogy 2magos csak de bőven jó ez is.
A régi lapomban (790x-ud3p) nem ment 4000-et sem ha jól emlékszem alap feszen!
Asus lapom volt egyszer de én sem voltam megelégedve vele, a giga lapok lehet jobbak tuningban....
-
Arra gondoltam, hogy azonos órajel mellett mennyivel lassabb/gyorsabb a tiéd, mint egy E8400. 3 magosítani sem lehet a proccod?
Akkora hisztis csaj az alaplapom... Van 3-4 órás prime large fft-m 8,5x500-on, de tegnap éjjel még validolni sem tudtam az 500-at. Télleg kéne venni egy UD3P-t, aztán ha csúnya is, szolgáltatásaiban is gázabb az asusnál, de azzal 8,5x530-on járathatom 24/7 lehetetlenül alacsony feszekkel. -
kop8
őstag
Egy kicsit javítottam, holnap küldök majd üzenetet ma nincs már kedvem
Lehtne még kicsit jobb is, de hidegebb kellene hozzá!
4097mhz-en elhasalt már a teszten... -
-
Haverom 3 magosítható 550-e 3,5GHz-en megy 1,35V-al Asus M4A79 Deluxe-ban. Vagy nála van user error, vagy mostanában nagyon nem figyeltem az AMD tuningréteget... Clock-to-clock mit tud a tiéd mondjuk egy E8400-al?
Itt az első validom, feljebb már most szaraxik, játszom kicsit a refekkel meg feszekkel és jövök: [490FSB]
-
kop8
őstag
Egy eredmény de lehet lessz még jobb....
Ha megfelel a követelményeknek akkor küldöm az adatokat mailben!?
-
kop8
őstag
válasz
akoska07 #19568 üzenetére
Herr Z elég jó proci tadott, meg az új lapom is kicsit lehet jobb mint a régi...
Szerintem elég szép eredményt adok majd le(#19569) Bagira01
Nemtudom itt a ph-n honnan szerez pár ember egy rakat procit, nekem csak 2db van, de a gyengébb már nem is jó az új lapomba
Jó lenne ha én is válogathatnék
-
válasz
kicsipapucs #19563 üzenetére
Üdv!
ugy emlékszem pont az m2f nem tudta meghajta fsb ügyileg a quadokat akármilnyen jó is volt az a quad. (néztem az fpo-t)
gigabyte , biostar lapok ajánlottak
majd megpróbálom elérni az egyik régi m2f tulajt.szivesen várunk téged és mindenkit eredményekkel.
ill segitséget is kaptok itt,ha vmiben elakadtok.#19564 kop8 : nem gond,akkor nem lesz speckód
-
Bagira01
veterán
Vannak most is olyanok amik 1,12v-al viszik a 4Ghz-et, egy biztosan amit meg is néztem, csak most össze vissza van keverve mind és azt se tudom, melyik melyik, lapom meg ugye nincs, amibe megnézhetném. Azok az 1,072-esek nem eladóak. Nincs értelme kitesztelni, többet úgyse kapok értük, aztán az áram sincs ingyen
-
kop8
őstag
válasz
akoska07 #19562 üzenetére
Akkor jó.
Csak az a baj hogy a proci sorozatszámát nem küldtem el neked régen meg a mostanit sem tudom
Én sem tápra gondoltam, meg azt nem is cserélek, mindig lap+proci+mem+vga a cserés
(#19563) kicsipapucs
Úgy emlékszek volt valakinél nemrég jó példány, de nem eladó lehet.
-
Helló CPU-Tuning hq topik!
Mostanság vmi nagyon jó tuningos, eladásra szánt E8400/8500 nem jár vkinél, ami még nincs kint apróban?
Esetleg a mostanimnál jobb Quad (adatlap+annyi, h az 1,12V-os az enyém)?Nyomnék én be eredményt dögivel, de meg lennék erőszakolva, a procim ezerszer szebbeket is futott már. A lapom csinike, meg minden, de nem komázza a magas fsb-t. De legalább kéri a feszt hozzá... (Bár quad 471fsb-hez 1,23VTT és NB elég sb alapon, cpu pll is.)
M2F-hez vki csodatippet nem tud, amivel 500-520-as fsb környéke elérhető? 485FSB sokfeszes beállításom 2 héti már volt, feljebb nem tudom. Max valid fsb-t tolok mindjárt, olyan 525 köré saccolom, azzal még jelentkezem ma.
Szeretnék ide köreitekbe először csak blablával, de később saját és barátaim eredményeivel is befurakodni, amennyiben a tisztelt társaságnak nincsen ellenére...
Üdv, Dávid. -
Jajj má'
ennyi hisztis embert -
enemy107
senior tag
Én is csak nincs hűtőm
-
a beküldött eredmények eddig frissitve...
sok munka nem volt vele.
apollo12 -t kérném,meg publikálja itt is a tesztet amit beküldött.
azon kivül csak az én Q6600-m került fel.ideje lenne egy kis tuninggal is foglalkoznotok
-
enemy107
senior tag
nagyon jól megy, de a biostar lap sem gyenge.
Superpi-ben sokat számít még az L2 is. -
válasz
enemy107 #19545 üzenetére
igen.
jól látodéreztem,hogy érdemes kicsit foglakozni vele,
érezze a törődéstlesz majd 1.5V is
csak ha már feszt kapott,felmerült bennem egy kérdés
mennyit mehet max ?
de ez sztem nem a végekop8 : mondhatnám egyszerüen,
hogy igen,azért mert intelahogy nézem a ramokat nálad kisebb órajelen gyengébb időzitéssel mentek,az biztos,hogy számit. és jobb az intel ramkezelése is.
egyébként az csak egy gyors superpi volt,nem foglalkoztam a ramokkal,mehetett volna CL4-ben is,memset-el jobban beállitva a dolgok. csak annyi volt,ha már ott jártam lefuttattam egy superpi-t.
-
Üdv!
mai termés:
elég jól reagál ez a proci a feszre,ugy is mondhatnám "szereti"
szivesen hidegre tenném -
enemy107
senior tag
-
-
bzs73
őstag
Hi.
Jó kis E8400-ek. (Régi szép idők) Jókat nyomtunk ezekkel a procikkal.
Volt nekem is 1 e8400, ami 1.072-n vitte a 4ghz-t. 4.5ghz pedig vitte 1.20v-on.
Hátha viszik ezek is hasonló, vagy kisebb fesszel. -
Bagira01
veterán
válasz
dime27 #19509 üzenetére
Van itt másik is magasabb viddel hasonló képességekkel, hűvösebb fejjel
-
Bagira01
veterán
Itt egy kis e8400-es bemelegítés
-
kop8
őstag
Utoljára a régi lapban 24/7-es a nyári melegben
-
BaKeSZ87
őstag
-
ugy néz ki piacra fog kerülni az az E3200 procim,amivel fent vagyok a táblázatban. ha esetleg érdekel vkit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- OLCSÓ MONITOROK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged