Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qru

MODERÁTOR

válasz qMAGICq #4078 üzenetére

Minden alaplap alulfeszel kicsit ez a jelenség az ú.n. volt drop jeleneség. Teljesen normális. Vannak lapok amik kevésbé vannak amik többet drop-olnak. Sztem próbáld meg kisebb fesszel, hátha úgy is stabil. Nálam alapfesz alatt (BIOS 1,35V, ami terhelve ugye kisebb érték 1,2xV) röhögve megy 450FSB-vel. Szóval teszteld, hogy megy-e. Ha nem stabil akkor kell ennyi fesz neki nincs mit tenni. De valószínűleg menni fog kevesebb fesszel is stabilan.

Hőfok ügyileg: Orthos sokkal jobban leterheli a procit mint az áltlagos programok (rgo ritka, hogy hosszasan mind a két mag 100%-osan, hosszan terheleve legyen). Játékok sem terhelik 100% a procit (főleg, hogy általában előbb van vga limit mint proclimit) kb 60-70% általában. Nyáron érdemes újra tesztelni ha már 30fok lesz a szobában.
    Egyébként hőfok: 80fokig nem kell aggódnod, 83-85fok felett meg magától viszavesz a tempóból, hogy ne melegedjen túl. A másik, hogy érdemes gépet takarítani időnként. Én pl 7végén kipucoltam a gépet (porszívó rulez), procihűtőt is szépen ki porszívóztam: 3fokot javult a procihőfok alapon és terhelve is.

Új hozzászólás Aktív témák