Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
C2D E4300-am van, mellé 2x1gb A-DATA 800MHz-es ramok.
9es szorzóval 333fsb, 2x memóriaszorzó (667MHz), vcore: 1,4V még vígan szalad a masina, de 367-re emelve (733MHz) 1,46V még beindul, de az oprendszer betöltésnél megáll, lehetséges, hogy "csak" ennyit bír a procim??
A jelenlegi beállítás tűnik eddig a legoptimálisabbnak, ennyit tudtam kihozni belőle:
9es szorzó 333fsb, 2,4es memória szorzó, 1,4V
Így msot megy 3GHz-et 800MHz-es memókkal dual channelben, stabilnak tűnik. A proci nem bír többet?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Kis helpet kérek, mert most állok először szemben intel procival, történetesen egy C2D E4300-al. (lap: Gigabyte GA-P35-DS3L, ram: 2x1gb A-Data 800MHz)
Történetesen nem jövök rá, hogy ezeknél hogy is működik a tuning, számomra értelmezhetetlen. A szorzó alapból 8 volt, (6-9 között lehet állítani), amit egyből át is raktam 9-re, ennek következtében 1,6GHz-ről 1,8GHz-re nőtt a sebesség (ez 200-as ugrás, 8x200=1600, 9x200=1800)
Aztán van 1 kis opció, amivel be tudom kapcsolni, hogy mindent én állítsak be, utána szabadon állíthatóak a dolgok. Van ilyen hogy CPU Host Frequency, azthittem ez az, amit állítani kell, de mostmár nem vagyok benne biztos (alapból 333-on van, 100-700 között lehet állítani)
Ezen kívül van olyan hogy memória freki, az alapból 800-on van, illetve alatta még vmi memória szorzó féleség is van, ez nekem pl új: 3.33, ilyen van benne pl
Tehát a kérdésem egyszerű, hogy is kell akkor itt tuningolni?
Mert én 200-at beállítva sehol nem látok, holott9x200-on megy alapból, ezért nem értem
-
A_ScHuLcZ
addikt
Légyszi segítsetek 1 kicsit, holnap fogok új procit venni, s939-ről váltok intelre, remélem nem fogom megbánni

2160 vagy 4300 lesz, még nincs eldöntve, de sztem az utóbbi.
Elsőzör is keresek erre hűtőt, de mivel nem vagyok jártas az intel házatáján, gondoltam biztos tudtok nekem segíteni ebben. A proci húzva lesz, tehát olyan hűtő kellene rá, ami magasabb órajelen is le tudja hűteni, de a fülem sem megy szét a hangjától, tehát halkan dolgozik. (Gondolom 12es ventit érdemes rárakni)
Illetve még az sem lenne hátrány, ha ez a hűtő valamilyen formában világítana mint a jelenlegi Artic Silencer Ultrám, mert úgy jobban fog passzolni a házba, ahol kék megvilágítás van.
Inkább fizetek érte 1 picivel többet, de ne legyen túl hangos.
Alaplapból giga ds3, asus p5b és abit ab9, ib9 között vacilálok, nemtudom melyik legyen
Új hozzászólás Aktív témák
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest