- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam Deck
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz
hfrankee #3266 üzenetére
Az első kérdésedet nem teljesen értem.
A Gigabyte alaplapok cpu fan control meüjében 3 dolog állítható be: auto, pwm, voltage. A voltage nem minden bios verziónál van, némelyekből kivették. Amelyekben benne van és arra van állítva, akkor a 3 tűs ventit tudja szabályozni, ez nálam olyan 1150-1200 körül volt tx2-vel. A PWM beállítás a 4 tűs ventit szabályozza, az auto beállítás akkor kell, ha a 4 tűs ventit EasyTune-ból akarod vezérelni. Tehát, ha biosban auto van beállítva, akkor működik az Easytune-ban a szabályzás, de elvileg csak 4 tűs ventivel, mivel pwm alapján szabályoz. -
copass
veterán
válasz
hfrankee #3260 üzenetére
1750-en már rezeghet is, gondolom hangja is van rendesen. nézd meg hogy van-e gumialátét a venti és a borda között, gyárilag lennie kellene. én kapásból észre se vettem amikor leszedtem, csak lötyögött az új venti amikor felraktam!
ahogy sgergi is mondta fordulatcsökkentéssel biztos jobb lesz a helyzet és nem kell cserélni a ventit. -
-
sgergi
veterán
válasz
hfrankee #3255 üzenetére
Igen, megeshet, hogy rezonál, ez szokta eltörni a ventiket, ez tx-nél szériahiba. Nincs normálisan kiegyensúlyozva a venti. Mekkora fordulatszámon pörgeted? Leszabályozva még kitarthat egy darabig, de így valószínűleg hamar törni fog, de lehet már meg is történt, és azért kezdett el most jobban rezonálni. Nézd meg a ventit, főleg a közepét, hogy nem repedt-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 4
- Xbox Series X|S
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- PlayStation 5
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Macbook White 13" unibody
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest