- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED monitor topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
#98593280 #3350 üzenetére
én megtákoltam: kivágtam a 9centis belsejét és simán ráragasztottam a 12es ventit, persze eltolva, mert tengelybe rakva nem fér be a memóriától.
itt jól látszik
nem sok hely van. -
sgergi
veterán
válasz
#98593280 #3343 üzenetére
Arctic cooling annyira nem rossz választás, mert nem számít olyan sokat a bordának a légszállítás. Tehát a kicsit kisebb légszállítás miatt alig fog emelkedni a hőmérséklet. De ezt, ha most egy kicsit leszabályzod, akkor ki tudod kísérletezni, hogy mennyit számít.
Esetleg olyan lehet még csinálni, ha van elég helyed, hogy veszel egy 9->12cm-es átalakító elemet, és ráteszel egy 12cm-es ventit, mert akkor teljesen halk is lehet. -
Motaba78
addikt
válasz
#98593280 #3195 üzenetére
igen be van kapcsolva a 4. mag is (alapból 3 magos (x3 720 BE) nem kettő ahogy írtad)
szerintem a paszta az ami még rárak egy kicsit, nem hinném hogy a ház miatt lenne hűvösebb
mert a ház nem tuning csak egy átlagos kuckó 6097-c9
elöl a vinyoknál egy 8cm, felül egy 8cm, és hátul egy 8cm venti, valamint a cpu hűtő és a giga táp ventije.(meg hogy csicsázzam a házat két kék uv neon a házba)
"Ja és melyik jobb, a 8400 vagy a Phenom"
mindkettő alap órajelen természetessen nem rongyá tesztelve (E8400 2 mag 3Ghz vs. X3 720 BE 3mag 2,8Ghz), a phenom mellé huzza a mérleget hiába kisebb az órajel, de 4 magosítva és 15*200 szorzó beállítással (hajrá Black Edition
) ami 4*3Ghz egyértelműen a phenom a győztes, normálisisan optimalizált alkalmazások között. A több mag nem hátrány
természetessen ár teljesítmény összehasonlításban a phenom a győztes.
összehasonlítás küldöldi oldalról.
Az E8400 kevesebbet fogyaszt de őt sem lehet leírni kiváló tuningja miatt, nálam alapfeszen 3,6Ghz simán kihozható belőle 400 fsp állítással biosban.
Phenom PRO
-Phenom II x3 több mag
-olcsóbb!!
-a tokozás miatt fejleszteni könnyebb (AM3 jövőálló)
-lehetőség a 4 mag feloldásra (Phenom II x4 920 2,8Ghz-vel egyenértékű processzor alacsonyabb áron, a szorzó 1*emelésével 14ről 15re már x4 940 egyenértékű processzor)
Phenom Kontra
-nagyobb fogyasztás
-a tuning kifullad kb 3,8Ghz környékénIntel Pro
-alacsonyabb fogyasztás
-kiválló tuning képesség( 4Ghz és felette)
-alapon erősebb
Intel kontra
-kifutott tokozás
-még most is drágaez nem terjed ki minden részletre amit az előbb kifejtettem.
Mindkettő egy tökéletes cpu a mai alkalmázosoknak.
ha az ár és fejleszthetőséget nézzük akkor 2-0 a Phenom javára (olcsóbb, és fejleszhetőbb)
teljesítmény én azt mondom alapon 1-0 az intelnek, húzva a phenomot illetve aktivált 4 maggal alapon 1-1 az eredmény. -
Motaba78
addikt
válasz
#98593280 #3192 üzenetére
nekem nem így van felrakva, nekem el van forgatva 90° al, és a memók felől szív és átfújja a lamellák között a levegőt majd a gép hátuljában lévő venti meg viszi tovább házon kivülre.
a rézhőcsövek között is van bemarás. és ott is tudod rögzíteni, így tudod elforgatni.
[link]és így nem a táp kapja a meleget.
én tegnap raktam fel, de nem a hozzá kapott hőpasztát használtam, hanem volt nekem franko kis noctua pasztám na az megtette hatását.
igy csak fórumozgatva 30-31° a cpu, az alaplap pedig 36-38°
-
sgergi
veterán
válasz
#98593280 #3186 üzenetére
Intelnél mind a 4 irányba fel lehet tenni, amd-nél viszont lehet, hogy tényleg csak 2 irányban. Az viszont akkor elég nagy hiba, ha csak lefelé és felfelé lehet felrakni, hátrafelé pedig nem, mert az sem jó, ha a vidkarira fújja a meleget, de az még rosszabb, ha a tápba fújja a meleg levegőt, mert a tápnak az nem tesz túl jót.
A hőmérsékleteid teljesen jók, akár, ha hangosnak találod, egy kicsit lassíthatsz a ventin.Mod: most megnéztem a leírását, és elvileg az összeszerelési útmutató szerint amd-re is fel lehet tenni mind a 4 felé. Akkor pedig egyértelműen az a legjobb, ha hátra kifújja a meleg levegőt a venti.
-
riolobo
tag
válasz
#98593280 #3173 üzenetére
Nekem is kb így pörgött alapjáraton de szerintem 1700-1800 körül már elég hangos,ez persze megítélés kérdése,én meglehetősen érzékeny vagyok rá. Ha dolgozik nem is probléma,hagy pörögjön, de idle-ben legyen a lehető legcsendesebb. Easy tune-al ki lehet sakkozni olyan értéket,hogy idle-ben szinte hangtalan legyen(nálam ez olyan 1200-1300) de ha kezd felkúszni a mutató hát hűtsön,ez úgyis állt játék közben válik hangsúlyossá nálam. Persze az igazsághoz hozzátartozik,hogy én tettem rá egy fix 1200-on pörgő,gyakorlatilag hangtalan coolink ventit is ami szívja, igaz még enélkül nem is teszteltem szal nem tudom,hány fokot hoz rajt,az is lehet,hogy felesleges.
Úgy lőttem,be ,hogy 40 fok alatti maghőmérséklethez tartozzon 25 %-os ventisebesség,55 fok esetén pedig pörögjön 100%-al és így max 1-2 fokkal engedi 55 fölé. Mondjuk a szobában 20-22 foknál nincs melegebb,nyáron lehet majd szigorítanom kell a dolgot ha 28-29 fok is van néha.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Opel topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Politika
- Filmvilág
- OLED monitor topik
- Hálózati / IP kamera
- Milyen egeret válasszak?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest