Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• M40AE

csendes tag

válasz Rossi #1077 üzenetére

Szerintem nem winchesterfüggő a dolog, a hűtéssel van a baj (konstrukciós hiba). Mindemellett lehet keresgélni az interneten,. hogy melyik gyártó hány fokig garantálja a winchester működését, de tapasztalatom szerint ez 55 fok körül van (FUJITSU 55 fok), ami ugye esetünkben édes kevés. (Nem kell elérni ezt a hőfokot, elég ha tartósan a közelében üzemel a vinyó, már az is jelentősen rövidíti az élettartamát.) Egyébként én az elmúlt egy hónapban jópár notebookot megnéztem (szerencsére a cégünknél sokfélét használnak - igaz egyikben sincs ennyire erős videókártya) és a tapasztalat az, hogy még intenzív winchester terhelés mellett sem megy fel a hőfok 35-40 fok fölé (álló helyzetben 20-25 fok, nekem 43!!!). Ha keresel, mindenképpen legyen szempont az is, hogy a S.M.A.R.T.-ot tudja, mert akkor időben értesülsz arról, hogy baj van, és esetleg még tudsz egy mentést csinálni. Nem kell megvárni, amíg a S.M.A.R.T. közbelép, időről-időre ki kell olvasni, hogy mennyi hiba volt. Tudom, hogy macerásan hangzik (ezért dühöngök én is), de még mindíg jobb, mint egy nagy adatvesztés. Persze le is lehet lassítani a gépet (processzort, videókártyát, winchestert), hátha úgy tovább bírja (bár én nem tapasztaltam hőfokcsökkenést), de akkor vehettünk volna 100-ért egy olcsóbbat is.

Nálam a következő történt: Kezdetben csak néha egy-egy apró kattanó hang. Később hangosabb kattanások, majd géplefagyás. Kezdetben ilyenkor még újra lehetett indítani a gépet, aztán már a S.M.A.R.T. nem engedte. Ilyenkor lehet bootolni cd-ről, valami S.M.A.R.T. utilitivel kitörölni a S.M.A.R.T. hibát, és akkor ha még nem nagyon sérült a windows, be lehet bootolni. Ekkor viszont már sürgősen menteni kell!!!

Szóval az igazán nagy baj az, hogy hiába cserélik ki gariban, az csak tüneti kezelés, előbb-utóbb a következő is tönkre fog menni, és a garancia is egyszer véget ér.

Új hozzászólás Aktív témák