Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ps2k
tag
Énm is most aláztam le magam egy Celeron D procival.
Kissebb fejlesztést akartam eszközölni a régi 1.8a Intel Pent. Asus P4s533-X- hez. Végeredmény: Celeron D30 2,66 Ghz -> Most 3,2-n megy, Asrock P4VT8+ alaplaplappal ( csakis a Sata miatt ..) és Zalmann 7000 BCu hűtóvel.
konkluzió: A gyári rézmagos hűtővel alapban ment 45 fokon, Mount Everest és egyéb más mérések alapján 70 (!). Amikor ráraktam a Zalmann-t maradt minden ugyanilyen hőfokon, és amikor felrugdostam 3,2 -re akkor is. Ezt magyarázzátok meg nekem
u.i.: Most gyűjtök egy normálisabb alaplapra, ha összejön, bízom benne hgoy jobban fog muzsikálni, mert eddig az 1,8A penti ( ami 2,3-on ment..) lazán, csuklóból veri. -
jimhun
senior tag
Bővebben: link a my pc menü alatt
-
vallas
őstag
Hát igen a pénz az nagy úr !
Ha van benn venti akkor nem lehet gond!
A házad nagyon király
, te előbbre tartassz a moddolásban, mint én.
Az nagyon tetszik, hogy kívül fekete, belül meg piros a ház, GRAT! -
vallas
őstag
Hali!
szerinte az sima is7 e sokkal jobb, most volt egy is7-e2 a kezemben, és sokkal ''olcsóbbnak'' tűnik a lap, és a northbridge-és lévő borda olyan meleg volt, hogy majdnem égette a kezem, és egy ventit kellett a ház oldallapjába barkácsolni, ami lehűti.
de hogy ne keserítselek el, miután összeállta dolog, stabilan ment a gép, és a húzás is ment.
[Szerkesztve] -
vallas
őstag
Hali !
Ha az összehasonlításnál lévő 3d mark 2001 re gondolsz, akkor még egy 8500 lelelel volt benne 250/200-al, amit nem lehetett még húzni se nagyon, a 9600 xt kb 1 hete van, azzal még az oldalon lévő eredményeknél is jobb, mert azok egy 9600 pro-tól származtak. ''nyugodjon békébe szegény'' R.I.P. -
vallas
őstag
Hali!
Ha megnézizek a honlapom , címe az adatoknál, akkor találhattok rajta összehasonlító PC mark 2004, és 3d-mark 2001 eredményeket.
Az eredmény meglepő, mert PC mark-ban mindig megverte a P4-emet.
Amúgy nekem 2,8 d-van az irodai gépembe, az volt a tesztalany, és meg vagyok vele elégedve, sokkal jobb mint a sima 2,4 celeron -
Router
őstag
-
I_Am
veterán
Tényleg létezik. Bővebben: link de intel oldalon csak ezt az egy fajtát találtam. Ha Neked ilyened van akkor ok.
-
jimhun
senior tag
én igy ugy tudtam régebben
Bővebben: link -
jimhun
senior tag
Hali !
Nekem egy 2.0 Northwood-os Celeronom van és igencsak nem vagyok megelégedve vele(szerintem az 1.7 Wiliamette jobb volt...).
Szerintetek nagyot dobna a dolgon ha vennék egy 2.6 Celeron D-t és felhúznám 3.2-re???
Észrevehető lenne?
Sajna P4-et nem tudok venni mert még mindig kicsit drága számomra
AMD kilőve(az alaplap miatt).
thx -
Router
őstag
hát lehet hogy van rá esély de szerintem ha szigorúan irodába kell akkor jó lenne a sima cerka is az biztosan belemegy
-
t_ferenc
őstag
hi!
kérdésem van
asrock p4m266 rev3.0 támogatja-e a cel D procikat. számomra nem volt egyértelmű a honlapi leírás. egy mozgássérült barátomnak kellene a segítség. neki van egy ilyen lapja és erre szeretne építeni gépet irodai célokra.
köszi -
esar
tag
Nem támogatja a lapod a prescott procikat. A sis 645 nem tudja a dual csatornás ramkezelést. Az utolsó bios valamikor 2002 végén jött ki a lapodhoz,tehát akkor inkább vegyél bele egy northwood P4-et azzal még szép teljesítmény növekedést tudsz elérni a mostanihoz képest. Miért is gáz sises lapba az intel proci?

-
bigboss
csendes tag
Hi!
Segítsetek! Szeretnék bôvíteni procit. Jelenleg egy 1,8 Ghz celeronom van 512mb 333 mhz
samsung rammal egy Asus P4 S533-E alaplapon 645Dx chipset. (tudom, hogy gáz a sis lapba
az intel prockó, de akkor ennyire futotta). Szerintetek betudná fogadni a lapom a Celeron D
processzort. Mert elvileg 533 fsb-t tud a lap. Esetleg bios frissítéssel megoldható, hogy
felismerje?
Még egy kérdés: Ez a lap tud duálba hajtani memóriát. (mellé raknék még fél gigát)
Köszi. -
esar
tag
válasz
Peti_prof
üzenetére
hali!
Nekem most alapon megy a 2.66-os és így 41C-os a hőmérséklete.
Ha húzom,mondjuk 3.6-ra, akkor 47-48kb. terhelés mellett sem igen megy fel 50 fölé. Pedig ''csak'' egy Cooler Master DI4 hűtő van rajta. Szóval nekem nem annyira melegszik. Pedig ez a második lap,amiben benne van.
[Szerkesztve] -
Peti_prof
csendes tag
[Szerkesztve] -
Peti_prof
csendes tag
Arról még senkit nem hallottam, hogy mennyire melegednek ezek a procik. Hallottam olyan értesüléseket, miszerint a Celeron D jobban melegszik, mint a P4.
[Szerkesztve] -
esar
tag
Siluro! Biztos h nem tudja még a celeron D sem megszorítani az athlon XP-t,de legalább egy normális celeron is van ismét.
Bocsánat! Suliro
[Szerkesztve] -
Suliro
senior tag
A celeronok nem képesek megverni az Athlonxp-ket.
-
NoNick
tag
2.53/3.6G
Pcmark2002 CPU 5311/7406
SuperPi 1M 62/47
SuperPi 2M 158/124
WinRAR 297/363
Van hozzá AbitEQ, PWM-nek hívja, Everest alaplapnak, MBM NB-nek.
AbitEQ súgója szerint a CPU foglalat körül lévő áramkörök hőmérséklete.
Terhelés alatt ezek tűzforróak. Vhogy teszek rájuk bordákat, de nagyon kicsi a felületük.
[Szerkesztve] -
perempe
veterán
Egy P4-hez képest mennyire érezni a fele cache-t? (Játékok töltődése, WinRar, stb.)
-
esar
tag
hali!
Szerintem több mint valószínű hogy viszi, legfeljebb egy kis plusz feszt kell csak adni neki. No meg egy kis szerencse
[Szerkesztve] -
Volu
tag
Hali!
Érdekelne kinek milyen tapasztalata van: 2,4 Cel D-k közül sok viszi a 3,6 Ghz-et? 200-as FSB miatt kecsegető lenne
-
esar
tag
Megoldódott a probléma. Mégpedig úgy hogy előszőr elindítottam a procit 100-as fsb-vel,aztán utána már ment minden simán. Most fesz emelés nélkül 3600-on megy a proci. Na én ezt nem értem,hogy miért így kell csinálni... de mindegy

-
lwolf
csendes tag
Igazából nem kapnak sírógörcsöt a 848 alaplapok... csak sötét képet.

Tesztelve Albatron 848PV Pro + Intel Celeron D 2,4GHz (Albatron 865-tel u.a. proci működik, ugyanaz a 848 lap pedig Northwoodos Celeronnal működik... a következtetést meg mindenki levonhatja magának -> A ''Prescott ready'' felirat nem viccből van egyes alaplapdobozokon
-
esar
tag
lehet tuningolni, Asrock alaplapban Sis 650 chipset volt,és alapfeszen szépen ment 3300 Mhz-en a proci
-
esar
tag
alapban 133-at ad a procinak
-
esar
tag
Soha semmi gondom nem volt még a sises lapokkal,és olcsóbb is mint az intelesek.
-
esar
tag
Igen feltettem a legújabbat
-
esar
tag
ez nem megy -
esar
tag
Sziasztok!
Ma szert tettem egy Gigabyte 8S655FX(-L) alaplapra. Egy 2.66-os cel. D van benne. Gondoltam megnézem mennyit bírhat a proci, de egy Mhz-t nem enged húzni rajta. Már újraindításnál be sem kapcsol a monitor. Pedig van a lapban Agp/pci fix is tehát az nem lehet a probléma. Próbáltam kicsi feszt is adni a procinak, memóriát visszavettem de az sem segített. Mi lehet a problem? Még az Asrock lapomban is tudtam valamit húzni a procin.
Segítséget előre is köszi! -
t_ferenc
őstag
de van abiteq
-
NoNick
tag
válasz
t_ferenc
üzenetére
Na ez érdekes, mert nekem meg simán beelőzi a CPU-t: normál esetben PWM/CPU: ~35/40 °C, terhelve felmegy 62/60-ra is. Ugyanilyen lap, CelD 2.53@3.7G, 1.350V.
Az is érdekes, hogy minden progi mást nevet ad ennek az érzékelőnek: NB, PWM stb.
Amíg NW cerka volt benne (2G@3G) addig semmi ilyesmit nem tapasztaltam, a táp hangját sem lehett hallani.
Ezek szerint kellene kis ram hűtőbordákat ragasztani a CPU felett lévő fesz.szabályzókra? Segítene ez? Merthogy próbáltam már közvetlen közelről egy 7cm-es ventivel levegőt fújni rájuk, gyakorlatilag semmit sem ért. -
t_ferenc
őstag
csőváz!
köszi az infókat jól megy a cerka 2.67@3.6, de van egy kis gondom. illetve nem igazán gond, inkább csak kérdés: abit is7-e2-ben van és a PWM részen sztem túl magas a hőfok. nem vészes, de azért lehetne kevesebb is. ~40 körül van ált. hogy lehet azt hűteni? vagy bármi okosság érdekel. -
bim
veterán
valaki dobjon egy linket ahonnan le lehet tölteni ezt a SuperPI-t.vgy ha nem nagy nyomja át mélbe.köszi
-
Race-Face
tag
Igen, azt hiszem, tudok számolni.
Az általad belinkelt tesztben:
CeleronD 2,4 GHz
Superpi 64sec
CPU Mark 99: 128 pont.
Én mérésem, Duron 1850 MHz
Superpi 67 sec - ez 4% különbség a CeleronD javára - szerintem
CPU Mark 99 129 pont - itt hajszálnyival a Duron a jobb - szerintem
Ha nem így látod, valamelyikőnknek újra kell járni az első osztályt
-
Router
őstag
ez fajin a sandra szerint majdnem ugyanojan a cel d2,4 mint a pentium!
-
csucsu_17
aktív tag
A Celeron D képes HT-s működésre ?
-
biker
nagyúr
2.8/800 egy ati chipsetben, ami néha elég érdekeseket művel, de amugy gyors:
dhrystone ALU: 8418
wheatstone FPU: 3494/6868 -
Race-Face
tag
Kezdem kellemetlenül érezni magam.
Fentebb írt ''asszonyi'' gépben 1600-as duron ketyeg 1860 MHz-en.
Egy nem épp sebességbajnok sis chipsetes asus terminator barebone rendszert hajt.
Saját gépem jelenleg CeleronD 2,66 jelenleg 3,32 MHz-en egy asus p4p800 se lapon.
Sandra 2004-ben az alábbi eredmények születtek:
CPU benchmark:
Duron 1860 6993/2929
CeleronD 3,32 8847/4054
A gézu által belinkelt teszt szerint:
P4 2,4 Prescott: 6424/2991
Ezek szerint a Duron egy P4 2,4 prescott sebességét hozza??? Legalábbis Sandra kisasszony szerint, és mint tudjuk, a nők nem feltétlenül megbízhatóak...
No, szedek le még néhány tesztprogramot... -
gézu
őstag
válasz
csucsu_17
üzenetére
Bővebben: link
Ez megfelel? -
csucsu_17
aktív tag
Celeron D tesztet szeretnék látni a Ph. oldalán!
-
Router
őstag
nekem megy mint állat!
A régi cerkákkal össze sem lehet ezeket hasonlítani! -
Race-Face
tag
válasz
t_ferenc
üzenetére
én épp most próbálgatom az enyémet, celeron D 2,66 + asus p4p800 se
3,5 GHz-et még bírta feszemelés nélkül, 1,475 V-tal gond nélkül ment 3,6-on, de ott már sűrűn volt 50°C felett (valami dög hangos speeze hűtő van rajta, máris utálom...)
Most 20×166-on megy, jelenleg éppen 36°C-os, azt hiszem, így hagyom.
Lefuttattam néhány tesztet, az ''asszonyi gépnél'' (=1600 MHz Duron 1850 MHz körül valahol) alapórajelen kb. 10%-kal volt gyorsabb, jelenleg kb. másfélszer.
Ez azért nem túl nagy eredmény... -
Router
őstag
lusták

-
csucsu_17
aktív tag
Miért nincs a PH-n egy átfogó proci teszt ?
Azthiszem az utóbbi időben sok proci kijött lsd. itt a Celeron D
lécci lécci csináljatok egyet!
thx
csucsu -
Router
őstag
nekem is valami hasonló a mem r/w-m!!!!

Új hozzászólás Aktív témák
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, te előbbre tartassz a moddolásban, mint én.