Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalapos
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Van aki ismeri a számokat, van aki nem...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Motion_Blur
félisten
Hi!
Barátnőm gépében egy 2,4es D-Cerka muzsikál, D0 steppinggel és a hőmérséklete csak 21fok, max terhelésnél is csak 27!!!!
Az értékeket Everesttel mértem
A környezet hőmérséklete olyan 20-21fok...
Egy Asrock alaplap van alatta (vmi i845D chipsetes), ez amolyan bevásárlőközpozos gép 256 RAMmal, meg Radeon7000el
mod: venit szvsz gyári, 2700at pörög
[Szerkesztve] -
ronson
őstag
ez szép cerkára zalman avagy többe kerűl a leves mint a hús nekem a 2.4 celD még gyári hűtővel sem ment 70 fok fölé 3.6GHz. Most netezés közben 3.6-on Igloo bordával TT ventivel, aventi 1350rpm hogy ne hangoskodjon pontosan 43 fok, egy 1k-s codegen házba
-
mycso
veterán
Nem.
Bővebben: link -
firefighter
csendes tag
A memória késleltetésre vagy kíváncsi vagy a memória márkájára. A Ramok 2x512MB Samsung 400Mhz-es. A késleltetésük huuu. 3-3-3-8 asszem de nem biztos.
-
codec
senior tag
Sziasztok!
Abit be7-raid 845pe chipset-es alaplap támogatja a Celeron_D-t? -
Nedudgi
aktív tag
válasz
firefighter
üzenetére
Először is. Milyen RAM 400-as?
-
firefighter
csendes tag
Hali!!
A Konfigom 2,8Cel D 2X512MB 400-as Samsung 120SATA vinyó Abit Is7-e lap.
Először is jelenleg 3,2-ön megy a proci. Na most veszek rá egy Zalman CNPS7000B-Cu hűtőt 3,6-on menjen. A kérdésem az hogy ugye a biosban található olyan hogy 1.FSB beállítása (153-on van most*21)
2. DRAM RAtio (5:4 ; 1:1 ; By SPD itt melyikre állítsam)
3. CPU
RAM:AGP (ott vannak arányok melyik jó?)
4. AGP/PCi az pedig fixed-en van
Vki mondjon erre egy jó beállítást.
Kösz előre is -
Nedudgi
aktív tag
Ha elmegy addig (jól teszteld le mer egy gigaherc tuning nem kevés), akkor hajrá...
Ajánlanám a Bővebben: link Prime95 programot -
Scobbyka
tag
Én egy ilyet vettem a múlt héten! 18.990 F4-ért!
Semmi gond vele! -
válasz
K!sCs0k333
üzenetére
Ez milyen chipset? 845 PE, vagy 845 E? Ha az előbbi, van esélye, hogy kezeli a Celeron D-t, bár elég kicsi. Ha az utóbbi, nincs esélye.
-
t-rac
senior tag
2,4-est nem találtam sulinetben,ezért most vagy 2,66-os,vagy 2,8-as lesz. Melyik jobb ha egyárban vannak? Azonos órajelen melyik gyorsabb,és meddig lehet őket húzni?
-
K!sCs0k333
tag
Hi all!
Van 1 Mercury KOB 845 NDFSX alaplapom!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen Celeron D-t vegyek bele, vagy hogy mi lenne a legjobb ebbe a lapba? Elvileg Internetezésre lenne, de azért jó lenne ha futna rajta pár játék is akadás nélkül! (9600XT) -
K!sCs0k333
tag
Hi all!
Van 1 Mercury KOB 845 NDFSX alaplapom!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen Celeron D-t vegyek bele, vagy hogy mi lenne a legjobb ebbe a lapba? Elvileg Internetezésre lenne, de azért jó lenne ha futna rajta pár játék is akadás nélkül! (9600XT) -
t-rac
senior tag
Thx a válaszokat.Akk 2,4-es lesz.
-
tts
addikt
-
TexT-BoY
addikt
mindennek van barátja?
a 3taps felettiek MSN cimét eldobhatnád mailba![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
amugy a témánál maradva azt tudom mondani hogy nincs baj a hűtőve sem a házzal sem...
ha gondolod mikormegyek hozzád hűtőért (mert megyekD
akkor tesztelhetjjük hogy mit szol a cucc az Antec +wiew házamhoz abit lapban és forditva... -
TexT-BoY
addikt
hát kétlem hogy ahűtéssel baj van.. valszeg az egyik érték a procin belüli érték a másik pedig az alaplapi szenzo értéke

tedd rá a kezde a hűtőre és érezd...

alaplap és aux az máshol van az eggyik a gép hátuljén lévő kivezetések és a feszko stabilizátorok között van.. kb (mikor hova rakják...)
a másik pedig az alaplap elején nekem a 2 között 10 fok is előfordul abit IS7e2 lapon
tts lányod hány éves....?
[Szerkesztve] -
tts
addikt
Tegnapóta vagy egy C2,8 D dobozos procim, pontosabban a lányomnak, egy AOpen micro ATX lapban egy Antec Aria-ban.
Az Everest CPU 76 C egy SP-94-el, ez enyhén szólva hihetetlen. Na belenézek a BIOS-ba ott már CPU Temp - 42 C és CPU Kernel - 76 C. Egyetlen más lapom sem ír két CPU hőmérsékletetet.
Most akkor az én CPU-m 42 fok és minden ok, vagy 76 fok és szar van a palacsintában?
Illetve vajon mit mér az Alaplap 41 C és az AUX 41 fok? - Főleg ez a második izgalmas.
[Szerkesztve] -
hétalvó
addikt
Ne légy láma már.
Vegyél egy 2.4D-t bruttó 15k mondjuk a Bluefishben.
Zalman hűtőt pedig a Mistrálban kapsz ólcsón. A 7000Alcu 7.5k a 7700AlCu 10k.
Nem mindenhova férnek be a Zalmanok !!!
A procikeretnek 1 cm -re kell lennie az alaplap szélétől 7000-nél. 2,5-3 cm-re a 7700-nál. Vagy egy jó ház kell ahol van hely az alaplap és a táp között.
Bármilyen alaplap engedi a 133 helyett a 200-at és már kész is a 3,6os rendszered. Feszt
nem kell emelni csak nyitva kell hagyni a ház oldalát vagy rakni bele tisztességes ventiket. -
t-rac
senior tag
Plz írjatok rá! -
t-rac
senior tag
Ja bocs a sok kérdésért,de úgy tudom,hogy a celeronok 266 mhz-n tudják csak pörgetni a ramokat. Ha most celeron d-m lesz akkor elmennek 400-on?
-
t-rac
senior tag
Most a 2 közül melyiket vegyem? 3,2-n vagy 3,4-en fogom őket járatni,ezen a frekvencián melyik jobb?
Találtam nem sulinetben 2,4-est 20-ér.Most tényleg nem tudok dönteni
Szóval 2 kérdés:
Ha 2,66 és 2,8 közül választok akkor melyik?
Ha 2,4 2,6 és 2,8 között választok akkor melyik? -
Sagittauros
tag
És ilyet bp-n melyik boltba lehet kapni?
-
Nedudgi
aktív tag
válasz
Sagittauros
üzenetére
ZALMAN VF7700-Cu,esetleg AlCu. Vagy ugyanennek a PrimeCooler változata. Esetleg Bővebben: link Ez nekem nagyon tetszett...
-
Sagittauros
tag
Ja és ez a proci alapból olyan 62-63 fokos és terhelés mellett kb 71-72, <-- ez nem túl sok?
-
Sagittauros
tag
Légyszi mondjatok vmi nagyon jó hűtőt egy 2.8as celeronhoz, amit 3.6-ra akarok majd felhúzni, ár annyira nem számít csak az h hol lehet ilkyet kapni ja és ha húzom a procit akkor mennyire csökken az élettartama?
-
-
-
t-rac
senior tag
És ez intel celeron d 335 (2.8ghz/256kb/533mhz) box (prescott) alapon hány fokon van?
Ha húzom akkor nagyon melegszik? 3,2-n akarom majd járatni gyári hűtéssel. -
Nedudgi
aktív tag
Semmi extra beállítás. Ordasi blokk, házi radi... Feszemelés nem volt. Sajnos a memória a gyenge pont mert így vissza kellett vennem a 133-hoz szinkronra és így nem megy 200-on, csak 190-en de eggyel magasabb osztón már nem bírná. Majd nyáron veszek vmi tuningmemót akkor majd jó lesz. Amúgy 3GHz/430-as ramokon volt a legjobb Dualban 1890-et írt a SIS-el...

Sajnos mégis itt a vége a rendszernek mert a SIS nem nagyon megy 200fölé és most a procihűtő sem kavarja ott a levegőt úgyhogy 200felett hibázik (valszeg a csip mivel hibázás után az eredetileg még jó beállításon se ment és várni kellett 2-3 percet mire megint ment a procit viszont 10másodprc alatt visszahűti a víz)
(Amúgy milyen beállításokra vagy kíváncsi?)
[Szerkesztve] -
bci
tag
Az baromira nem jó!
Nekem 1 jól szellőző házban a gyári intel hűtővel 1700-as fordulaton 22-23 fokos szobahőm.-en 3.0 GHz-en alapfeszen idle-ben 43 fok volt, terhelve 2500 as fordulaton 55 fok.
jól szellőzik a ház?Lehet akármilyen faxa hűtőd ha a hő amit lead benntmarad a házban?
Az is lehet h. az alaplapod felülmér.
Meg kellene fogni a procihűtőt és ha ott tudod tartani az ujjad kb 5 másodpercig akkor a 63 fok az hülyeség.( azért szénné ne égesd az ujjad, ha már fáj elveheted nyugodtan!
)
Ugye az meg alap h. a borda jól illeszkedi a procira! -
bci
tag
Biztos h. van elektronikai ism.?

Valamelyik molex csati piros+fekete ill. sárga+fekete vezetékein mérd meg a feszt úgy, hogy nincs bennt a proci maj úgy h. bennt van (5v, a fekete a föld , 12v a fekete a föld)
Ha ok. még akkor sem biztos h. ok a táp, nekem pl 1 300 as display egyszer elindult 1x meg nem.
Ja a cmos cleart nem ártana megcsinálni ha még nem került rá sor! -
kalapos
tag
Mi az, hogy kihajtani???
2,4-es CeleronD 10000 Huf jobb helyeken, amik általában erősen tuningbarátok, ahogy a témában is látható. 200-as fsb-t könnyen el lehet velük érni. Kit érdekel a többi processzor ilyenkondíciók mellett???
A játékokban elért teljesítmény nagyobb részt múlik a GPU-n, mint a CPU-n!
Ha veszel egy 2,4-es CelD-t, amit 3,6-on hajtasz kb. olyan teljesítményt érhetsz el a játékokban, mintha vennél egy 2,4-es P4-et amit max. 3,2-ig hajtasz, ha szerencséd van. A P4 -nek duplája az ára, mint a CelD-nek!
Felesleges szerintem, ennél nagyobb procit venni, egyrészt drága, másrészt meg egyre csökken bennük a tuningpotenciál is. A kívánatos technológiából kell a legkisebb frekvenciájú procit megvenni, aztán mehet a tuning! -
zsulboy
senior tag
lga775 Celeron D-ből melyik a legolcsobb??
Valakinek valami tapasztalat,ki tudd hajtani egy pci 6600Gt-t rendesen v.
kell mellé egy rendes P4?
Köszi -
Polly
csendes tag
Hali!
A Következő a kérdésem:
Van egy 2,6GHz-es prescott cerka a gépembe.Alapjában véve a hőmérséklete 63 fok, de ha elkezd komolyabban dolgozni akkor felmegy akár 78 fokra is.
Biztos hogy jó ez neki?
Szerintem nem.
Mi lehet ennek az oka?
Mit csináljak vele? -
TexT-BoY
addikt
gyerekek nagy vétel volt ez a 2933mhz Cerka D....
4000mhz-en vigan megy és aláz minden 2800as vagy annál gyengébb P4et ( NW-t Prescottot is csak EE-t nem)
viszont kicsit forrofeje van de hűtés az tolva van rá. -
t-rac
senior tag
Thx a választ! Nembiztos hogy megveszem,csak akkor veszem meg,ha nem találok használtan vmi gagyi celeront a tesóm gépébe (remélem nem találunk
) mert akkor vesszük ezt az enyémbe,tesóm meg megkapja enyémet. -
-
bci
tag
-
Gdi
senior tag
(#604 )Poctar ::: Erre semmi komment senkitől?
-
Poctar
senior tag
Mennyibe kerül manapság egy 2.8-as Celeron D??
-
-
t-rac
senior tag
Thx mindenkinek.Majd még gondolkodok rajt. A 2,8-as celeron d-t minimum 3,2-n hajtanám,de ha lehetséges lenne,3,6-on.De még az se biztos hogy veszek. Ha megvenném a Celeron D-t akkor a jelenegi celeronomhoz képest ugyanazon az órajelen lenne észrevehető különbség?
-
Poctar
senior tag
A hiba kiderült. Az alaplapom meghalt

. A prockóm életben maradt

.
Valahogy a prockó nem kap elég feszkót. Ha nincs benn proc, akkor indul a gép, egyébként sehogy (mindegy milyen prockó van benne).
Lényegében a védelem jól müködött, mert mükszik minden, csak az alaplap nem.

Valaki tudd vmi jó helyet,ahol foglalkoznak Asus alaplap szervizzel??? -
Yutani
nagyúr
Ehhehe, a Coppermine Celeronban is Coppermine mag volt, csak éppen Coppermine-128 volt a neve, és nem elég, hogy kisebb cache volt benne, még a szervezése is gyengébb volt.
Úgy látom, a történelem ismétli önmagát. A PIII érában is két gyenge cache-sel szerelt Celeron-verzió volt (nem számítjuk a Covinton magos L2 nélküli 266 és 300 MHz Celeronokat). A Tualatin maggal jött ki az igazán ütős Celeron.
A Netburst architektura esetén volt először a Willamette Celeron, majd a NW Celeron, mindkettő butított cache-sel. Aztán jött a Prescott Celeron, aminek már (ha minden igaz) jó az L2 cache-e, és megfelelő teljesítményt képes leadni.
[Szerkesztve] -
A 2 prociban (2.4 Cel D és 2.4/533 Prescott) sajnos csak az L2 cache mérete a különbség (Cel D = 256kB, P4 Prescott = 1MB), ugyanis a kettőnek ugyanannyi az fsb-je, és ebből a prescott szériában le van tíltva a HT. Mindezek ellenére sokkal jobb választás a P4 Prescott mint a Cel D, mert az a 4x cache nagyon sokat számít.
-
Poctar
senior tag
Ha Celeron d-t akarsz venni, akkor 2.4 vegyél, mert jobban lehet húzni. Nekem sikerült 205fsb-n járatni. 200fsb-n teljesen stabil volt. A 2.8-as Cerka D nem meggy 200fsb-n, legalábbis nálam. Stabilon idáig 185/fsb ment. Bár így is jobb volt az eredménye, mint a 2.4-nek
Egyébként a legjobb vétel a sima p4 2.4-es
[Szerkesztve] -
t-rac
senior tag
Hi! Akarok venni egy intel celeron d 335 (2.8ghz/256kb/533mhz) box (prescott) procit. Sztem jobb mint a jelenlegi 2,4-es celeronom,amibe csak 128kb cache van.Ami még szóba jöhet,és 5ezerrel drágább az az Intel Pentium 4 2,4 ghz 1 mb cache 533FSB Prescott.Érdekelnének a 2 prociról a vélemények.
-
Poctar
senior tag
Hello!
Érdeklődnék, hogy mennyi a 2.8-as feszkó felvétele?

Este egy kicsit húzgáltam és 205Fsb/400memó mellett kikapcsolat a gépem (proc feszkó 1.575 volt). Azóta nem bírom bekapcsolni.

Van rá esély, hogy valami behalt benne vagy csak a védelem nem engeddi elindítani a gépet? 

A gép konfigom: AsusP4c800 Deluxe, 2.8 Celeron D, 512 Samsung memó, GF4 ti4400 (Asus), stb...
Szóval egy kicsit parázok, hogy mi van. Totál szétszedtem a gépet. Így hátha holnapra beindul. Nagyon remélem, mert különben a kőkorszakban leszek.
Egyébként stabilon 185/333-ment a gép. Így a 3DMark2001SE-ben 17400-at értem el.
Egyszer elindullt 200/400-on (4.2Ghz), de itt is meghalt egy kis idő után. A 205-re azért vállalkoztam mert a volt 2.4-es prockóm még ment, bár 266-os memó mellett (most sikerült 400 hagynom). -
bci
tag
Az előző CelD-m C0-ás volt és feszemelés nélkül 166-os FSB-vel volt hajlandó elindulni,emelni max 1-1,5 tizeddel volt érdemes de nem sokat számított, asszem 3.2 GHz volt a max stabilan.Sajna ez van, ezért kell az újabb revíziójút venni.
Valószínű a proci alján lévő kondik a ludasak mert azok mások.
Ja egyébként ekkora írási sebességhez kell 2*512MB KingMax Hardcore 500-asmemóriamodul ami 524 MHz-n megy Dual DDR Linear Mode-ban 3-3-3-6 os időzítésekkel működő PAT-tal.Ennyi!
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - OnePlus Nord 4 5G 16/512 GB Használt, karcmentes 3 hónap garancia
- Xiaomi 15T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic HC-V770 FUL HD kamera
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ennyire elképzelhetetlen ez a hőmérséklet?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
RAM:AGP (ott vannak arányok melyik jó?)

Mikor levettem,akkor 50-60 fok között volt átlagban.Most telipakoltam a házat ventikkel,45 fölé nem megy.Nem fog az nálam 50 fölé menni