- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Projektor topic
- Kiterjesztett valóság ASUS ROG és XREAL recept szerint
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Apple MacBook
- Apple asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerlaip
addikt
Asus P4P7800 ban próbáltam ki egy ilyen procit. 2,66@3,4-en atomstabil. De 3DMark2001-ben egy 2,8-as P4 teéljesítményét hozta 3,4-en. 16xxx pont (Konfigot lásd adataimnál)
[Szerkesztve] -
NoNick
tag
-
Router
őstag
aidába mennyi a mem r/w?
-
NoNick
tag
Nekem IS7-E2-m van, és támogatja a PAT-ot a legutolsó hiv. bios-szal is.
A proci CeleronD 2.53@3.6G, mem 2*256Dual.
Szval a PAT mindig megy, ha a biosban a N/B Cpu Strap opciónál NEM 800(FSB200) van beállítva. -
Router
őstag
nemtudja valaki hogy lehet-e letölteni PAT-ot támogató biost ABIT IS7-E -hez?
-
Router
őstag
Az én vízhűtésem ilyen házi sufnituning lesz ha lesz egyáltalán!!!
-
Router
őstag
1: többet fogyaszt -> jobban melegszik (megpróbálkozok egy féligmeddig passzív hűtéssel -> ha HLT-t nyomok 40-50%-ban, akkor elmegy egy bordával talán)
2: újonnan drágább a CelD, mivel az 2.4GHz-től indul (ráadásul Northwoodot használtan is lehet kapni, amitől még olcsóbb)
3: már a 2GHz is teljesen felesleges abba a gépbe: filmnézés (50% fölött nem igen lesz a prociterhelés tőle) és fileszerver (20% alatti terhelés) funkciókhoz bőven elég, a vidotömörítéshez persze semmi sem elég gyors, de ha egész nap megy, akkor ''ráér'' tömörítgetni. Más feladata meg nem lesz.Igazságokat írsz!
-
maszat
senior tag
A ház rendesen szellőzik?
Mást nem igazán nem tudsz csinálni vele legfeljebb veszel rá egy jó drága hűtést vagy esetleg a paszta -
Male
nagyúr
1: többet fogyaszt -> jobban melegszik (megpróbálkozok egy féligmeddig passzív hűtéssel -> ha HLT-t nyomok 40-50%-ban, akkor elmegy egy bordával talán)
2: újonnan drágább a CelD, mivel az 2.4GHz-től indul (ráadásul Northwoodot használtan is lehet kapni, amitől még olcsóbb)
3: már a 2GHz is teljesen felesleges abba a gépbe: filmnézés (50% fölött nem igen lesz a prociterhelés tőle) és fileszerver (20% alatti terhelés) funkciókhoz bőven elég, a vidotömörítéshez persze semmi sem elég gyors, de ha egész nap megy, akkor ''ráér'' tömörítgetni. Más feladata meg nem lesz. -
v_tomi
csendes tag
-
Router
őstag
nekem is cel D-m van és most csinálok rá vízhűtést
-
v_tomi
csendes tag
Ja meg nekem a D Celeronom van
[Szerkesztve] -
v_tomi
csendes tag
Nekem Thermaltake hütö van fen ami 3,6-ig jó de az se hüti.
Az alaplapom Abit IS7. Nem tudom miért melegszik ennyire a procim.
Lehet a szenzorom rossz az alaplapomon. -
ollie
MODERÁTOR
-
Router
őstag
OK, bár addig még valószínüleg sok idő fog eltelni (a hangfalépítésem is eltartott két évig -> már szólnak, de még mindíg nincsenek teljesen kész), mert nem sok időm van vele foglalkozni, és még csak a táp (még egy kicsit alakítok rajta, hogy kisebb legyen) a vinyó és a fiók van meg hozzá, szóval még szereznem kell egy alaplapot (Asrock GEPro-M2-t valószínüleg), procit (2GHz Northwood Celeron lesz, ha kapok olcsón), és memóriát.
akkor valszeg ott a hűtő lesz a baj!
én is most vettem rá eredeti P4 hűtőt rézmagosat és még ez sem elég neki!
[Szerkesztve] -
Router
őstag
OK, bár addig még valószínüleg sok idő fog eltelni (a hangfalépítésem is eltartott két évig -> már szólnak, de még mindíg nincsenek teljesen kész), mert nem sok időm van vele foglalkozni, és még csak a táp (még egy kicsit alakítok rajta, hogy kisebb legyen) a vinyó és a fiók van meg hozzá, szóval még szereznem kell egy alaplapot (Asrock GEPro-M2-t valószínüleg), procit (2GHz Northwood Celeron lesz, ha kapok olcsón), és memóriát.
Miért nem cel D-t veszel az talán még olcsóbb is és másfélszer jobb mint a sima celeron
-
v_tomi
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy cerka D 2,4-em és retentöen melegszik.Már egy chat progi használatával is riaszt a gépem mert fel megy a procim 73 fokra.
Már alapba is amikor nem megy egy progi se akkor is már üti a 60 fokot.
Nem tudom mit csináljak már mert már mindent megprobáltam.
Szerintetek? -
Male
nagyúr
-
Router
őstag
Most én is fogok venni még 256mb ramot és dualban lesz járatva, kíváncsi vok hogy mennyit számít neki
-
Router
őstag
-
Router
őstag
Akartam venni hibás LCD-t (egy függőleges piros csík volt rajta), de túl drágának találtam, így nem lesz rajta monitor (ha olcsóbb lett volna, akkor ez vette volna át a videodigitalizáló gép munkáját is). Lehet viszont filmet nézni rajta (TV-n persze), a fileszerver funkciójához és a videotömörítéshez meg úgysem kell monitor. (a videodigiző gép meg egyelőre megmarad külön)
fajin és majd küldj róla képet ha kész lesz, kíváncsi vagyok rá!
-
Docci
senior tag
-
Borton
csendes tag
hehe
dual channel felfogtam oks
-
Borton
csendes tag
mija nyavalya az a dc?

-
Docci
senior tag
-
Borton
csendes tag
Valóban sokat nyom a latban, hogy a Northwoodok után a Prescottok FSB-jét 533-ra emelték. Igaz, hogy a 845, 848 alaplapok ettől sírógörcsöt kapnak, de egy 865ös gond nélkül meghajtja. És amit még az előttem szólók nem emeltek ki: az előző Celeron 266MHzes DDR kezelése után a Celeron D alapból képes 333MHzen nyomni a DDR-t! A duplázott L2 cachet hozzávéve elég korrekt kis CPU kerekedett a Celeronból elérhető áron.
Csak azt nem tudom a PAT meg a Dual DDR terén hogy alakít? Valaki próbálta már?mért kapnak sírógörcsöt a 848as lapok?

támogatja tudtommal a cerka D-t -
Docci
senior tag
Valóban sokat nyom a latban, hogy a Northwoodok után a Prescottok FSB-jét 533-ra emelték. Igaz, hogy a 845, 848 alaplapok ettől sírógörcsöt kapnak, de egy 865ös gond nélkül meghajtja. És amit még az előttem szólók nem emeltek ki: az előző Celeron 266MHzes DDR kezelése után a Celeron D alapból képes 333MHzen nyomni a DDR-t! A duplázott L2 cachet hozzávéve elég korrekt kis CPU kerekedett a Celeronból elérhető áron.
Csak azt nem tudom a PAT meg a Dual DDR terén hogy alakít? Valaki próbálta már?Szerintem biztos jól.
Nekem anno Northwood cerkám volt és ott az mem olvasás volt kevés az írással nem volt baj.
Celeron D ennél jobb. -
Docci
senior tag
-
Male
nagyúr
Akartam venni hibás LCD-t (egy függőleges piros csík volt rajta), de túl drágának találtam, így nem lesz rajta monitor (ha olcsóbb lett volna, akkor ez vette volna át a videodigitalizáló gép munkáját is). Lehet viszont filmet nézni rajta (TV-n persze), a fileszerver funkciójához és a videotömörítéshez meg úgysem kell monitor. (a videodigiző gép meg egyelőre megmarad külön)
-
lwolf
csendes tag
Csak azt nem tudom a PAT meg a Dual DDR terén hogy alakít? Valaki próbálta már? -
Viktor77
titán
-
Router
őstag
ezt miből gondoltad hogy minél kisebb az órajel annál jobban lehet tuningolni?
-
ollie
MODERÁTOR
-
Router
őstag
Hogy jól lehet-e húzni a Cel D-t?
Nagyon jól lehet húzni! -
Router
őstag
Jó ötlet!
De akkor miért nem veszel egy olcsó LCD-t oszt rágyógyítod a szekrényre, milyen faszán nézne ki! -
myrra
senior tag
jól lehet húzni a cel D-t?
-
Male
nagyúr
Simán a szekrénysorba kerül bele -> úgy fog kinézni, mint egy fiók, csak nem lehet kihúzni (hangszigetel+nem látszik), monitor sem lesz rajta, csak amíg felkerülnek rá a szükséges progik (Win+RealVNC, és utána már nem is kell a monitor hozzá, mert a másik gépről irányítom).
[Szerkesztve] -
Router
őstag
milyen szekrénybe építed?
csinálsz interaktív szekrényt? net meg minden? -
Male
nagyúr
-
Router
őstag
csak aszittem lentre kell kattintani!
-
Router
őstag
Irnál tapasztalatokat a lapról? Egy ilyet néztem ki fileszerver/videotömörítő gépnek (monitor nem lenne rajta), csak nem tudom, hogy mennyire stabil, stb.
Mail-ben is írhatod, hogy ne offoljuk szét a topicot (cím az adataimnál).
Ha esetleg el akarod adni, akkor is írj, mert érdekelne (esetleg procival együtt is).Most ajó!
AZ IS7-E? -
Router
őstag
-
Viktor77
titán
-
Router
őstag
Az IS7-E???
-
Male
nagyúr
Hali!
Azt szeretném kérdezni,hogy érdemes e a jelenlegi alaplapomat(Asrock GE PRO-M2, SiS 650 GX chipset) lecserélni,egy duál csatornás lapra. 2,6-os celeron D prociból érezhetően többet kitudna e hozni valami ilyen megoldás. Valami integrált vga-s lap kellene mert játék egyáltalán nem megy a gépemen. intel 865GV? Válaszokat előre is köszi!Irnál tapasztalatokat a lapról? Egy ilyet néztem ki fileszerver/videotömörítő gépnek (monitor nem lenne rajta), csak nem tudom, hogy mennyire stabil, stb.
Mail-ben is írhatod, hogy ne offoljuk szét a topicot (cím az adataimnál).
Ha esetleg el akarod adni, akkor is írj, mert érdekelne (esetleg procival együtt is). -
Viktor77
titán
-
Router
őstag
igen egyetértek csak éppen az emberekben arégebbi celeronok maradtak meg amik tényleg rosszak voltak
-
Viktor77
titán
Ezt hol láttad?
Amúgy ezek a Celeron ''nem kedvelők'' (én is), ezen a ponton fognak elhallgatni, mert -mint már írtam- ez egy jól sikerült cerka. -
Docci
senior tag
Celeron D már nem csak egy szar cerka.
Jól tuningolható ''ólcsó'' cpu, és a teljesítmény se marad el.
Ettől függetlenül ne várjunk P4 teljesítményt. -
Router
őstag
Igen itt jön az hogy jó a proci csak fel akarsz vele vágni valaki előtt hogy ígyjó a proci meg úgy jó a proci és akkor jöna válsz: jaj haggyadmá a szar celeronodat!
-
Docci
senior tag
-
Viktor77
titán
-
Docci
senior tag
-
Viktor77
titán
amiket írsz akkora baromságok hogy az már fáj. Nekem jelenleg egy 2.4/533/256kb Celeron D-m van egy EPOX EP-4PC3I (i875P) lapban és 4x256MB ram (ddr400) van dualban hajtva. hm.
előtte volt már normál 3.0C p4-em is, és barton (2500+@3200+) procim is NF7-ben.
Nos némi tapasztalattal rendelkezem asszem és az a következő.
1. A celeron D 2.4-es alapórajelen kb 10%-al lasabb mint a 2500-as barton alapórajelen. a sebességet most játékok( bf1942/doom3/serious sam2) alatt értem, frapsal mérve.
2. DVD-rippelésnél(AVI-t, DVD-FX-el, használja az sse3-at) szarrá veri a 2500-as bartont alapórajelen.
3. Kurv@ra lehet húzni. nekem jelenleg 3.4! Ghz-en használom, vagyis több mint 40%-os tulhajtásról beszélünk. az alap core fesz:1.315V, ezt emeltem 1.415-re. ez gyakorlatilag kb 3 celsius fokot jelent +ba. A max egyébként 3.58Ghz, ez felé nem megy.
4. húzva a 3200-as bartonnal és a 3.0C-vel összehasonlítva a tapasztalataim: a 3200-as barton kanyarba sincs hozzá semmilyen téren (játékok/3dmarkok/alkalmazások) DVD-rip alatt majdnem 1.5x!!!! gyorsabb (persze csak SSE alkalmazásspecifikáció alatt). sebességre egyébként ha nw magos normál P4-hez hasonlítva a valódi órajel-400Mhz a nagyjábóli érték.
Vagyis Cerka D 3.4Ghz-400Mhz=3.0C NW... Aki nem hiszi szívesen megmutatom/képeket is rakok be eredményekről.
Egy teszteredmény pl. Super PI 3.58 Ghz: 42s, 3Dmark 2001 egy 9800Proval alapórajelen: 19400 pont.
NW 3.0C alapon Super PI: 44s, 3Dmark 2001: 19100 pont...Okos dolog egy szarrá húzott procit egy nem húzottal összevetni?
Az a 3 gigás P4 valszeg megy 3.75-ön, és akkor a cerkád nem lesz a kanyarban sem. -
Router
őstag
az i865G az tényleg jó választás a gépbe és a dual channel is sokat dob a sebességen csak azt kellene tudni hogy pontosan milyen célra lesz szánva a gép pl.:Word Excel vagy valami konkrétum mert ha csak szövegszerkesztés meg ilyesmi akkor nem nagyon éri meg továbblépni arra elég az 1GHz-is de ha valami kis graphicot is kell számolnia az i865G-nek akkor már bajok vannak!
Azt mondják hogy jó 2D-re de 3D-re semmiképp!
Én ha ajánlhatok lapot akkor Abit IS7 series azthiszem hogy IS7-G-n van i865G+dual channel! -
esar
tag
azt hiszem valami i865G chipes lap lenne jó talán..
-
esar
tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni,hogy érdemes e a jelenlegi alaplapomat(Asrock GE PRO-M2, SiS 650 GX chipset) lecserélni,egy duál csatornás lapra. 2,6-os celeron D prociból érezhetően többet kitudna e hozni valami ilyen megoldás. Valami integrált vga-s lap kellene mert játék egyáltalán nem megy a gépemen. intel 865GV? Válaszokat előre is köszi! -
Veriakilis
őstag
Ha valaki esetleg próbálta: Delphi7 Prof-al mennyi idő alatt indul el a Cel. D proc.-al?
Arra gondolok amikor másodszor indul, és már alig használ vinyót?
Nekem a sima Cel. 2.0 2.6-ra húzva 9másodperc alatt indul.
Nem szoktam játszani a számítógéppel, nekem az a fontos, hogy milyen hamar lehet mondjuk újraindítani a D7-et.
Van valakinek erről infója? -
Router
őstag
Én is személyszerint meg vagyok elégedve a Celeron D-vel!
A biosban tudod tuningolni a gépet!
Leírás erről???
Ha szoktál olvasni informatikai szaklapokat akkor azokban találni fogsz róla kellő mennyiségű anyagot!
Amúgy nem nagy cucc az egész!! -
Ameda
tag
Hali!
Én megvagyok elégedve a CeleronD-vel. Igaz nem húzom,de szépen, stabilan dolgozik.
Ja és hogy lehet tunningolni a gépet? Hol lehet ehhez leírást találni? -
Router
őstag
Azért számít ám az órajel is valamicskét!!!
-
Mania
senior tag
amiket írsz akkora baromságok hogy az már fáj. Nekem jelenleg egy 2.4/533/256kb Celeron D-m van egy EPOX EP-4PC3I (i875P) lapban és 4x256MB ram (ddr400) van dualban hajtva. hm.
előtte volt már normál 3.0C p4-em is, és barton (2500+@3200+) procim is NF7-ben.
1. A celeron D 2.4-es alapórajelen kb 10%-al lasabb mint a 2500-as barton alapórajelen. a sebességet most játékok( bf1942/doom3/serious sam2) alatt értem, frapsal mérve.
2. DVD-rippelésnél(AVI-t, DVD-FX-el, használja az sse3-at) szarrá veri a 2500-as bartont alapórajelen.
3. Kurv@ra lehet húzni. nekem jelenleg 3.4! Ghz-en használom, vagyis több mint 40%-os tulhajtásról beszélünk. az alap core fesz:1.315V, ezt emeltem 1.415-re. ez gyakorlatilag kb 3 celsius fokot jelent +ba. A max egyébként 3.58Ghz, ez felé nem megy.
4. húzva a 3200-as bartonnal és a 3.0C-vel összehasonlítva a tapasztalataim: a 3200-as barton kanyarba sincs hozzá semmilyen téren (játékok/3dmarkok/alkalmazások) DVD-rip alatt majdnem 1.5x!!!! gyorsabb (persze csak SSE alkalmazásspecifikáció alatt). sebességre egyébként ha nw magos normál P4-hez hasonlítva a valódi órajel-400Mhz a nagyjábóli érték.
Vagyis Cerka D 3.4Ghz-400Mhz=3.0C NW... Aki nem hiszi szívesen megmutatom/képeket is rakok be eredményekről.
Egy teszteredmény pl. Super PI 3.58 Ghz: 42s, 3Dmark 2001 egy 9800Proval alapórajelen: 19400 pont.
NW 3.0C alapon Super PI: 44s, 3Dmark 2001: 19100 pont...Na ja,szép is jó is.De az órajel nem minden ,ezt te is jól tudod...amúgy stabilitást mértél -e?Mehet valami nagyon felhúzva,de ha igazán megterheled akkor meg omlik ossze az egész.Amúgy gratula a turelmedhez,egy ilyen mértéku tuninghoz már elég jól ossze kell hangolni a dolgokat.
-
Router
őstag
MIrrmurr!!!
Lécii dobjál majd róla fel képeket mármint a tuningról nekem 2,66-os van és nemtom hogy most mire is bírom vinni vele!!!
előre is kössz!!! -
mirrmur
aktív tag
-
mirrmur
aktív tag
ja igen zalman CNPS 7000A-CU hűtővel teljes fordulaton alapórajelen
Idle: 46C burn: 53C
3.4Ghz
Idle: 47C burn: 56C
3.58 Ghz(+0.125V)
Idle: 50C burn: 60C
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
NW 3.0C alapon Super PI: 44s, 3Dmark 2001: 19100 pont...huh,ez tényleg komoly..

ez lesz a régi Celeronok utóda?
ekkora húzhatósággal simán. -
mirrmur
aktív tag
az a baj h még egy AMD Sempron ami T-B magos (szal minden ami 3100+ alatt van) is gyalázza a celeronokat. a celeron ugye value, tehát ált integrált grafikával is veszik, így pedig teljesen kijózanító minden eredménye. egy celeron d 335 (@2.8Ghz) is csak 65fps t produkál pl quake IIIban @ 640*480. egy sempon 2800+ 143fps-t !!
de hs csak videozol akkor is kb egyenlő gyorsak...és ez egy régi S462es proci...a celeron D mindig prescott magos, 0,09mikron, 100Mhz FSB. Az egyetlen jó benne h S775, ami későbbi upgradenél nem jön rosszul, akkor viszont már ehhez is jó ramokat kell venni, mert ennek alapból csak 100Mhz kell...
de akit részletesen érdekel egy összehasonlítás az itt leskelődjön:
Bővebben: linkamiket írsz akkora baromságok hogy az már fáj. Nekem jelenleg egy 2.4/533/256kb Celeron D-m van egy EPOX EP-4PC3I (i875P) lapban és 4x256MB ram (ddr400) van dualban hajtva. hm.
NW 3.0C alapon Super PI: 44s, 3Dmark 2001: 19100 pont... -
somé
őstag
az a baj h még egy AMD Sempron ami T-B magos (szal minden ami 3100+ alatt van) is gyalázza a celeronokat. a celeron ugye value, tehát ált integrált grafikával is veszik, így pedig teljesen kijózanító minden eredménye. egy celeron d 335 (@2.8Ghz) is csak 65fps t produkál pl quake IIIban @ 640*480. egy sempon 2800+ 143fps-t !!
de hs csak videozol akkor is kb egyenlő gyorsak...és ez egy régi S462es proci...a celeron D mindig prescott magos, 0,09mikron, 100Mhz FSB. Az egyetlen jó benne h S775, ami későbbi upgradenél nem jön rosszul, akkor viszont már ehhez is jó ramokat kell venni, mert ennek alapból csak 100Mhz kell...
Bővebben: linkA cel D az 133 FSB-s,nem 100.Haveré:133x20(alap)=2,66Ghz...
-
TudorVigyor
aktív tag
na, szal talaltam meg valamit, szerintem ez magaert beszel:
Bővebben: linkEzek nem CeleronD-k.
-
Feeling
tag
na, szal talaltam meg valamit, szerintem ez magaert beszel:
Bővebben: link -
Feeling
tag
Bővebben: link -
csucsu_17
aktív tag
Ha meg rendszeresen kint vagy bécsben, akkor probálj inkább egy mobil Barcira szert tenni, 100 euróért verhetetlen....
Még egyszer kimegyek Bécsbe a közeljövőben mivel au autópálya matrica 10 napos szóval nehogy márcsak 1 útra használjam azt is

Megnézem a mobil Bartont mert azok ugye nem szorzólockosak mintha lett is volna egy ilyen teszt itt a PH-n és azok kevesebb fesszel is mennek ideális tuning alany
De a prescottos Celeron is iszgatja a fantáziám
-
L_ajos
őstag
A hűtési problémákat el is feledtem:d
Köszi! Nem valami előnyös ha irodánkban nyáron fütünk
(de igaz télen jól jön
) -
maszat
senior tag
Azért annyit jegyezzünk meg, hogy a wilmatte és northwood celeronokhoz képest, óriási az előrelépés.. még ha egy igazi P4 procival nem is veszi fel a versenyt, de a régebbi celeronok helyett mindenképpen jobb választás..
szerintem ennyit megérdemelnek ezek a procik..
Jah, és árban nem sokkal drágábbak a régi celeronokhoz viszonyítva
Ezt én is aláírom, de annyi áramot zabálnak, hogy pont oda nem jó ahová érdemes venni (iroda és otthoni multimédia játék nélkül).
94 wattot hűteni nem halk mulatság, és lehet, a táp sem bírná, ahová szánták. Szóval a lassabb Northwood P4-ek sokkal jobbak -
parandroid
félisten
a második gépem nekem is egy tualatin celeron. 1.1-es, és az istennek nem megy 1243 fölé. sajna a matsonic lap csak mittoménhány mhz-enként hajlandó emelni a frekit. stabil ugyan, de ennyi plusszért minek húzzam?
amúgy nem a lap miatt nem húzható, a 800-as is matsonic lapban ment annak idején, csak ez most már nem sima 7177c-s, hanem 7177ct-s.
amúgy2: próbáltuk valami kölcsön tuningrammal a 800-ast, mikor még megvolt, úgy vitte a 150fsb-t is (1200 mhz), úgyhogy f*sz* kis proci volt az...
én szerettem. 
-
L_ajos
őstag
Azért annyit jegyezzünk meg, hogy a wilmatte és northwood celeronokhoz képest, óriási az előrelépés.. még ha egy igazi P4 procival nem is veszi fel a versenyt, de a régebbi celeronok helyett mindenképpen jobb választás..
Ezt én aláírom

-
ollie
MODERÁTOR
-
vicces
addikt
csak most 100 MHz-en mennek a memoriák. ami azért sokat számit.
122MHz-en nem akaromn használni, mert akkor a pci/agp freki magas.
1.4-es p3-at kéne venni. de ez igen ritka, és nme is elég kölcséghatékony.
inkább váltok a64-re
-
ollie
MODERÁTOR
Hát a tualatin még 100-as fsb-n is gyorsabb, mint a régi cerkád. Na meg egyáltalán nem biztos, hogy a tua cerka nem bírja, lehet, hogy jobb alaplap kéne.
Bár az alaplapod elég jó, lehet hogy csak kifogtál egy rossz szériás tua-t (rossz = nem jól tuningolható).
[Szerkesztve] -
vicces
addikt
ez az 533-as celeronozás most olyan, mint annak idején a p3 celeronoknál, ahol ugyanígy 100-ról 133-ra emelték az fsb-t a tua magra váltásnál... ott is eltartott egy darabig, amíg tényleges előny is származott belőle. mondjuk a tualatin mag talán nem volt olyan rosszhírű a maga korában, mint most a prescott...

másrészről:
- annak idején a 800-as celeronom a gyári 100-as fsb-je helyett 133-on ment (1066)
- amikor lecseréltem 2,1-es celeronra, az a gyári 400 helyett alapból 533-on ment (2800)
mondjuk a tualatin celeronok is egész jól bírták a tuningot, rendkívül népszerű volt akkoriban pl az 1200@1500 széria, ami simán verte a villamette celeron 1700-asokat...
az én jo kis tálcás 850-es celeronom alapfeszen ment 133-as fsb-n.
a tualaitinom csak 122MHz-en megy ugy, hogy a fesz az égig van emelve
nem is tudom miért cseréltem. -
ollie
MODERÁTOR
ez az 533-as celeronozás most olyan, mint annak idején a p3 celeronoknál, ahol ugyanígy 100-ról 133-ra emelték az fsb-t a tua magra váltásnál... ott is eltartott egy darabig, amíg tényleges előny is származott belőle. mondjuk a tualatin mag talán nem volt olyan rosszhírű a maga korában, mint most a prescott...

másrészről:
- annak idején a 800-as celeronom a gyári 100-as fsb-je helyett 133-on ment (1066)
- amikor lecseréltem 2,1-es celeronra, az a gyári 400 helyett alapból 533-on ment (2800)
mondjuk a tualatin celeronok is egész jól bírták a tuningot, rendkívül népszerű volt akkoriban pl az 1200@1500 széria, ami simán verte a villamette celeron 1700-asokat...
A tualatin celeron veri a northwood celeronokat is.

-
parandroid
félisten

másrészről:
-
Angie™
addikt
-
L_ajos
őstag
Lajos: Celeron D-vel is volt dolgod? Némely teszt szerint a Prescott mag egész jó Celeronnak..
pl. Anand tesztjében (Bővebben: link) a Celeron D majdnem egy szinten van a hasonló jelzésű Bartonnal!Természetesem! Mivel irtam is hogy 533ast teszteltem nyilvánvaló hogy D-s!
Nem túl sokat jelent a tesztek alapján...igaz hogy csak 2X lett lefuttatva ezzel a procival tesztek de alapnak már az is jó!
Én nem ajánlom senkinek! Akkor már inkább valami AMD vagy kissebb P4....
-
ollie
MODERÁTOR
SiS chipsetet semmiképpen nem vennék intel alá. Én inkább gyűjtögetek hosszabb ideig, és veszek egy normális P4-es procit és lapot.

-
LordX
veterán
Hm, akkor figyelmetlen voltam, bocsi. Viszont én a Bartont venném így is, mert olcsóbbak alá a jó alaplapok.. (NF7S árában és tudásában nincs igazán P4 lap.. Illetve van, SiS chipsettel..
) -
ollie
MODERÁTOR
Lajos: Celeron D-vel is volt dolgod? Némely teszt szerint a Prescott mag egész jó Celeronnak..
pl. Anand tesztjében (Bővebben: link) a Celeron D majdnem egy szinten van a hasonló jelzésű Bartonnal!Igen azt írta (2.66/533). 533-as celeron csak Celeron D lehet. Bár szerintem sem annyira siralmas mint ahogy sokan gondolják, de nyílván jobb egy Barton. De én inkább a Celeront venném.

-
LordX
veterán
pl. Anand tesztjében (Bővebben: link) a Celeron D majdnem egy szinten van a hasonló jelzésű Bartonnal! -
Nowhereman
őstag
-
L_ajos
őstag
-
csucsu_17
aktív tag
Aham köszi
Akor maard 2600+ os barton és nf2 alaplap
-
L_ajos
őstag
Mivel szervizes vagyok egy számtech nagykerben ezért volt rá időm...és az AMD rendszerek szépen lealázták....
3DMark2001, '03, Sandra, Aida...stb...
Tuning: nálam nem nagyon szerette (2.66/533as példány volt)...de lehet én vagyok a benga
-
csucsu_17
aktív tag
-
L_ajos
őstag
-
csucsu_17
aktív tag
Vannak ?
Jaj akkor lemardatam csak nekem akkor ott annyira újnak tűnt
Szóval nem éri meg a Celeron sem ? -
Angie™
addikt
Tegnap volt szerencsém Bécsben járni és kicsit végig jártam a pc boltok kirakatait nézve meg persze az egyéb műemlékekre is szakitottam elég időt

Szóval egy ilyet láttam:
2.66 GHz 533 MHz fsb és 256 kbyte L2 Celeron proci és mind ez:
99.99€ kínálta magát
Tehát ez a proc megy a 865PE alaplapban?
Milyen teljesitménye van az alkalmazásokban ill. mennyivel lassabb egy 2600+ os Bartonnál ?
Jah és mégvalami láttam GefFX 5300 és 5750-t ! ezek mind PCI-E 16x kártyák nem mindha jó vételnek tartanám őket csak ott már ilyen is van !
ByeIlyenenk már nálunk is vannak..

ugyanez a proci amit írtál 19400+áfa..
PCI-E VGA-k is vannak, ha nagyon érdekel keresek rá árakat
-
L_ajos
őstag
Tegnap volt szerencsém Bécsben járni és kicsit végig jártam a pc boltok kirakatait nézve meg persze az egyéb műemlékekre is szakitottam elég időt

Szóval egy ilyet láttam:
99.99€ kínálta magát
Milyen teljesitménye van az alkalmazásokban ill. mennyivel lassabb egy 2600+ os Bartonnál ?
Jah és mégvalami láttam GefFX 5300 és 5750-t ! ezek mind PCI-E 16x kártyák nem mindha jó vételnek tartanám őket csak ott már ilyen is van !
ByeMegy a 865PE chipsetes lapokban...viszont abszolute nem meggyőző a teljesítménye! Szerintem a bartonnal jobban jársz! Én ezt nem ajánlanám

-
csucsu_17
aktív tag

Szóval egy ilyet láttam:
99.99€ kínálta magát
Bye
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BESZÁMÍTÁS! AMD Threadripper 3960X + Asus Zenith II Extreme garanciával hibátlan működéssel
- Félkonfig! 5800X3D (2027.01-ig garis) - Asus B450f Strix Gaming - Hyperx Predator 32GB 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 3 PRO 2100GE 35W+hűtő
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 5950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(de igaz télen jól jön