Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerlaip
addikt
Asus P4P7800 ban próbáltam ki egy ilyen procit. 2,66@3,4-en atomstabil. De 3DMark2001-ben egy 2,8-as P4 teéljesítményét hozta 3,4-en. 16xxx pont (Konfigot lásd adataimnál)
[Szerkesztve] -
Router
őstag
aidába mennyi a mem r/w?
-
NoNick
tag
Nekem IS7-E2-m van, és támogatja a PAT-ot a legutolsó hiv. bios-szal is.
A proci CeleronD 2.53@3.6G, mem 2*256Dual.
Szval a PAT mindig megy, ha a biosban a N/B Cpu Strap opciónál NEM 800(FSB200) van beállítva. -
Router
őstag
nemtudja valaki hogy lehet-e letölteni PAT-ot támogató biost ABIT IS7-E -hez?
-
Router
őstag
Az én vízhűtésem ilyen házi sufnituning lesz ha lesz egyáltalán!!!
-
Male
nagyúr
1: többet fogyaszt -> jobban melegszik (megpróbálkozok egy féligmeddig passzív hűtéssel -> ha HLT-t nyomok 40-50%-ban, akkor elmegy egy bordával talán)
2: újonnan drágább a CelD, mivel az 2.4GHz-től indul (ráadásul Northwoodot használtan is lehet kapni, amitől még olcsóbb)
3: már a 2GHz is teljesen felesleges abba a gépbe: filmnézés (50% fölött nem igen lesz a prociterhelés tőle) és fileszerver (20% alatti terhelés) funkciókhoz bőven elég, a vidotömörítéshez persze semmi sem elég gyors, de ha egész nap megy, akkor ''ráér'' tömörítgetni. Más feladata meg nem lesz. -
Router
őstag
nekem is cel D-m van és most csinálok rá vízhűtést
-
v_tomi
csendes tag
Ja meg nekem a D Celeronom van
[Szerkesztve] -
v_tomi
csendes tag
Nekem Thermaltake hütö van fen ami 3,6-ig jó de az se hüti.
Az alaplapom Abit IS7. Nem tudom miért melegszik ennyire a procim.
Lehet a szenzorom rossz az alaplapomon. -
v_tomi
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy cerka D 2,4-em és retentöen melegszik.Már egy chat progi használatával is riaszt a gépem mert fel megy a procim 73 fokra.
Már alapba is amikor nem megy egy progi se akkor is már üti a 60 fokot.
Nem tudom mit csináljak már mert már mindent megprobáltam.
Szerintetek? -
Male
nagyúr
OK, bár addig még valószínüleg sok idő fog eltelni (a hangfalépítésem is eltartott két évig -> már szólnak, de még mindíg nincsenek teljesen kész), mert nem sok időm van vele foglalkozni, és még csak a táp (még egy kicsit alakítok rajta, hogy kisebb legyen) a vinyó és a fiók van meg hozzá, szóval még szereznem kell egy alaplapot (Asrock GEPro-M2-t valószínüleg), procit (2GHz Northwood Celeron lesz, ha kapok olcsón), és memóriát.
-
Router
őstag
Most én is fogok venni még 256mb ramot és dualban lesz járatva, kíváncsi vok hogy mennyit számít neki
-
Borton
csendes tag
hehe
dual channel felfogtam oks
-
Borton
csendes tag
mija nyavalya az a dc?

-
Male
nagyúr
Akartam venni hibás LCD-t (egy függőleges piros csík volt rajta), de túl drágának találtam, így nem lesz rajta monitor (ha olcsóbb lett volna, akkor ez vette volna át a videodigitalizáló gép munkáját is). Lehet viszont filmet nézni rajta (TV-n persze), a fileszerver funkciójához és a videotömörítéshez meg úgysem kell monitor. (a videodigiző gép meg egyelőre megmarad külön)
-
lwolf
csendes tag
Valóban sokat nyom a latban, hogy a Northwoodok után a Prescottok FSB-jét 533-ra emelték. Igaz, hogy a 845, 848 alaplapok ettől sírógörcsöt kapnak, de egy 865ös gond nélkül meghajtja. És amit még az előttem szólók nem emeltek ki: az előző Celeron 266MHzes DDR kezelése után a Celeron D alapból képes 333MHzen nyomni a DDR-t! A duplázott L2 cachet hozzávéve elég korrekt kis CPU kerekedett a Celeronból elérhető áron.
Csak azt nem tudom a PAT meg a Dual DDR terén hogy alakít? Valaki próbálta már? -
Router
őstag
ezt miből gondoltad hogy minél kisebb az órajel annál jobban lehet tuningolni?
-
Router
őstag
Hogy jól lehet-e húzni a Cel D-t?
Nagyon jól lehet húzni! -
myrra
senior tag
jól lehet húzni a cel D-t?
-
Male
nagyúr
Simán a szekrénysorba kerül bele -> úgy fog kinézni, mint egy fiók, csak nem lehet kihúzni (hangszigetel+nem látszik), monitor sem lesz rajta, csak amíg felkerülnek rá a szükséges progik (Win+RealVNC, és utána már nem is kell a monitor hozzá, mert a másik gépről irányítom).
[Szerkesztve] -
Router
őstag
milyen szekrénybe építed?
csinálsz interaktív szekrényt? net meg minden? -
Router
őstag
ohh értem
-
Router
őstag
csak aszittem lentre kell kattintani!
-
Router
őstag
ja nem
-
Router
őstag
Az IS7-E???
-
Male
nagyúr
Irnál tapasztalatokat a lapról? Egy ilyet néztem ki fileszerver/videotömörítő gépnek (monitor nem lenne rajta), csak nem tudom, hogy mennyire stabil, stb.
Mail-ben is írhatod, hogy ne offoljuk szét a topicot (cím az adataimnál).
Ha esetleg el akarod adni, akkor is írj, mert érdekelne (esetleg procival együtt is). -
Router
őstag
igen egyetértek csak éppen az emberekben arégebbi celeronok maradtak meg amik tényleg rosszak voltak
-
Router
őstag
Igen itt jön az hogy jó a proci csak fel akarsz vele vágni valaki előtt hogy ígyjó a proci meg úgy jó a proci és akkor jöna válsz: jaj haggyadmá a szar celeronodat!
-
Router
őstag
az i865G az tényleg jó választás a gépbe és a dual channel is sokat dob a sebességen csak azt kellene tudni hogy pontosan milyen célra lesz szánva a gép pl.:Word Excel vagy valami konkrétum mert ha csak szövegszerkesztés meg ilyesmi akkor nem nagyon éri meg továbblépni arra elég az 1GHz-is de ha valami kis graphicot is kell számolnia az i865G-nek akkor már bajok vannak!
Azt mondják hogy jó 2D-re de 3D-re semmiképp!
Én ha ajánlhatok lapot akkor Abit IS7 series azthiszem hogy IS7-G-n van i865G+dual channel! -
esar
tag
azt hiszem valami i865G chipes lap lenne jó talán..
-
esar
tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni,hogy érdemes e a jelenlegi alaplapomat(Asrock GE PRO-M2, SiS 650 GX chipset) lecserélni,egy duál csatornás lapra. 2,6-os celeron D prociból érezhetően többet kitudna e hozni valami ilyen megoldás. Valami integrált vga-s lap kellene mert játék egyáltalán nem megy a gépemen. intel 865GV? Válaszokat előre is köszi! -
Veriakilis
őstag
Ha valaki esetleg próbálta: Delphi7 Prof-al mennyi idő alatt indul el a Cel. D proc.-al?
Arra gondolok amikor másodszor indul, és már alig használ vinyót?
Nekem a sima Cel. 2.0 2.6-ra húzva 9másodperc alatt indul.
Nem szoktam játszani a számítógéppel, nekem az a fontos, hogy milyen hamar lehet mondjuk újraindítani a D7-et.
Van valakinek erről infója? -
Router
őstag
Én is személyszerint meg vagyok elégedve a Celeron D-vel!
A biosban tudod tuningolni a gépet!
Leírás erről???
Ha szoktál olvasni informatikai szaklapokat akkor azokban találni fogsz róla kellő mennyiségű anyagot!
Amúgy nem nagy cucc az egész!! -
Ameda
tag
Hali!
Én megvagyok elégedve a CeleronD-vel. Igaz nem húzom,de szépen, stabilan dolgozik.
Ja és hogy lehet tunningolni a gépet? Hol lehet ehhez leírást találni? -
Router
őstag
Azért számít ám az órajel is valamicskét!!!
-
Mania
senior tag
Na ja,szép is jó is.De az órajel nem minden ,ezt te is jól tudod...amúgy stabilitást mértél -e?Mehet valami nagyon felhúzva,de ha igazán megterheled akkor meg omlik ossze az egész.Amúgy gratula a turelmedhez,egy ilyen mértéku tuninghoz már elég jól ossze kell hangolni a dolgokat.
-
Router
őstag
MIrrmurr!!!
Lécii dobjál majd róla fel képeket mármint a tuningról nekem 2,66-os van és nemtom hogy most mire is bírom vinni vele!!!
előre is kössz!!! -
mirrmur
aktív tag
ja igen zalman CNPS 7000A-CU hűtővel teljes fordulaton alapórajelen
Idle: 46C burn: 53C
3.4Ghz
Idle: 47C burn: 56C
3.58 Ghz(+0.125V)
Idle: 50C burn: 60C
[Szerkesztve] -
mirrmur
aktív tag
amiket írsz akkora baromságok hogy az már fáj. Nekem jelenleg egy 2.4/533/256kb Celeron D-m van egy EPOX EP-4PC3I (i875P) lapban és 4x256MB ram (ddr400) van dualban hajtva. hm.
előtte volt már normál 3.0C p4-em is, és barton (2500+@3200+) procim is NF7-ben.
Nos némi tapasztalattal rendelkezem asszem és az a következő.
1. A celeron D 2.4-es alapórajelen kb 10%-al lasabb mint a 2500-as barton alapórajelen. a sebességet most játékok( bf1942/doom3/serious sam2) alatt értem, frapsal mérve.
2. DVD-rippelésnél(AVI-t, DVD-FX-el, használja az sse3-at) szarrá veri a 2500-as bartont alapórajelen.
3. Kurv@ra lehet húzni. nekem jelenleg 3.4! Ghz-en használom, vagyis több mint 40%-os tulhajtásról beszélünk. az alap core fesz:1.315V, ezt emeltem 1.415-re. ez gyakorlatilag kb 3 celsius fokot jelent +ba. A max egyébként 3.58Ghz, ez felé nem megy.
4. húzva a 3200-as bartonnal és a 3.0C-vel összehasonlítva a tapasztalataim: a 3200-as barton kanyarba sincs hozzá semmilyen téren (játékok/3dmarkok/alkalmazások) DVD-rip alatt majdnem 1.5x!!!! gyorsabb (persze csak SSE alkalmazásspecifikáció alatt). sebességre egyébként ha nw magos normál P4-hez hasonlítva a valódi órajel-400Mhz a nagyjábóli érték.
Vagyis Cerka D 3.4Ghz-400Mhz=3.0C NW... Aki nem hiszi szívesen megmutatom/képeket is rakok be eredményekről.
Egy teszteredmény pl. Super PI 3.58 Ghz: 42s, 3Dmark 2001 egy 9800Proval alapórajelen: 19400 pont.
NW 3.0C alapon Super PI: 44s, 3Dmark 2001: 19100 pont... -
Feeling
tag
na, szal talaltam meg valamit, szerintem ez magaert beszel:
Bővebben: link -
Feeling
tag
az a baj h még egy AMD Sempron ami T-B magos (szal minden ami 3100+ alatt van) is gyalázza a celeronokat. a celeron ugye value, tehát ált integrált grafikával is veszik, így pedig teljesen kijózanító minden eredménye. egy celeron d 335 (@2.8Ghz) is csak 65fps t produkál pl quake IIIban @ 640*480. egy sempon 2800+ 143fps-t !!
de hs csak videozol akkor is kb egyenlő gyorsak...és ez egy régi S462es proci...a celeron D mindig prescott magos, 0,09mikron, 100Mhz FSB. Az egyetlen jó benne h S775, ami későbbi upgradenél nem jön rosszul, akkor viszont már ehhez is jó ramokat kell venni, mert ennek alapból csak 100Mhz kell...
de akit részletesen érdekel egy összehasonlítás az itt leskelődjön:
Bővebben: link -
csucsu_17
aktív tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Még egyszer kimegyek Bécsbe a közeljövőben mivel au autópálya matrica 10 napos szóval nehogy márcsak 1 útra használjam azt is

Megnézem a mobil Bartont mert azok ugye nem szorzólockosak mintha lett is volna egy ilyen teszt itt a PH-n és azok kevesebb fesszel is mennek ideális tuning alany
De a prescottos Celeron is iszgatja a fantáziám
-
-
parandroid
félisten
a második gépem nekem is egy tualatin celeron. 1.1-es, és az istennek nem megy 1243 fölé. sajna a matsonic lap csak mittoménhány mhz-enként hajlandó emelni a frekit. stabil ugyan, de ennyi plusszért minek húzzam?
amúgy nem a lap miatt nem húzható, a 800-as is matsonic lapban ment annak idején, csak ez most már nem sima 7177c-s, hanem 7177ct-s.
amúgy2: próbáltuk valami kölcsön tuningrammal a 800-ast, mikor még megvolt, úgy vitte a 150fsb-t is (1200 mhz), úgyhogy f*sz* kis proci volt az...
én szerettem. 
-
Hát a tualatin még 100-as fsb-n is gyorsabb, mint a régi cerkád. Na meg egyáltalán nem biztos, hogy a tua cerka nem bírja, lehet, hogy jobb alaplap kéne.
Bár az alaplapod elég jó, lehet hogy csak kifogtál egy rossz szériás tua-t (rossz = nem jól tuningolható).
[Szerkesztve] -
válasz
parandroid
üzenetére
az én jo kis tálcás 850-es celeronom alapfeszen ment 133-as fsb-n.
a tualaitinom csak 122MHz-en megy ugy, hogy a fesz az égig van emelve
nem is tudom miért cseréltem. -
válasz
parandroid
üzenetére
A tualatin celeron veri a northwood celeronokat is.

-
parandroid
félisten
ez az 533-as celeronozás most olyan, mint annak idején a p3 celeronoknál, ahol ugyanígy 100-ról 133-ra emelték az fsb-t a tua magra váltásnál... ott is eltartott egy darabig, amíg tényleges előny is származott belőle. mondjuk a tualatin mag talán nem volt olyan rosszhírű a maga korában, mint most a prescott...

másrészről:
- annak idején a 800-as celeronom a gyári 100-as fsb-je helyett 133-on ment (1066)
- amikor lecseréltem 2,1-es celeronra, az a gyári 400 helyett alapból 533-on ment (2800)
mondjuk a tualatin celeronok is egész jól bírták a tuningot, rendkívül népszerű volt akkoriban pl az 1200@1500 széria, ami simán verte a villamette celeron 1700-asokat...
-
Azért annyit jegyezzünk meg, hogy a wilmatte és northwood celeronokhoz képest, óriási az előrelépés.. még ha egy igazi P4 procival nem is veszi fel a versenyt, de a régebbi celeronok helyett mindenképpen jobb választás..
szerintem ennyit megérdemelnek ezek a procik..
Jah, és árban nem sokkal drágábbak a régi celeronokhoz viszonyítva
-
L_ajos
őstag
-
LordX
veterán
Lajos: Celeron D-vel is volt dolgod? Némely teszt szerint a Prescott mag egész jó Celeronnak..
pl. Anand tesztjében (Bővebben: link) a Celeron D majdnem egy szinten van a hasonló jelzésű Bartonnal! -
csucsu_17
aktív tag
Vannak ?
Jaj akkor lemardatam csak nekem akkor ott annyira újnak tűnt
Szóval nem éri meg a Celeron sem ? -
csucsu_17
aktív tag
Tegnap volt szerencsém Bécsben járni és kicsit végig jártam a pc boltok kirakatait nézve meg persze az egyéb műemlékekre is szakitottam elég időt

Szóval egy ilyet láttam:
2.66 GHz 533 MHz fsb és 256 kbyte L2 Celeron proci és mind ez:
99.99€ kínálta magát
Tehát ez a proc megy a 865PE alaplapban?
Milyen teljesitménye van az alkalmazásokban ill. mennyivel lassabb egy 2600+ os Bartonnál ?
Jah és mégvalami láttam GefFX 5300 és 5750-t ! ezek mind PCI-E 16x kártyák nem mindha jó vételnek tartanám őket csak ott már ilyen is van !
Bye
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i7 8700K 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(de igaz télen jól jön