Hirdetés
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amazon Fire TV stick/box
- RAM topik
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sagittauros
tag
á köszi

-
n_gy_k
aktív tag
válasz
Sagittauros
üzenetére
-
Sagittauros
tag
up vki segítsen

-
Sagittauros
tag
Az lenne a kérdésem h milyen processzorhűtő ajánlotok egy 2,8as celeronhoz, amit 3,6ra tudok felhuzni. Légyszi mondjatok árat és boltot is ahol vehetnék egy jó hűtőt.
-
atwe
tag
Na lehet hogy megtaláltam a hibát
Na megnéztem everestel a fokot 40fok
fel húztam 3060 42fok jo minden
elinditom a 3dmark 2001 egyböl 50fok mondom jo elinditam és lefutt
12564 pont jo megnézem höfok 54-56 között
De lehet az is hiba hogy a táp a szar mert belépek a 3dmark 2001 és
a ventilátorok meg sokkal halkab lesz utána meg fokozatosan pörög fel megint 4800 ra
A táp CODEGEN
Lehet ez a hiba? -
atwe
tag
Hello mindenkinek tudom hogy láma vagyok
e ezt már nem értem 1héten keresztül ment simán 3060 minden futot mint a mérgezet egér
De erre tegnap átt vitem a vinyot haverhoz és azota nem tudom 3060 fel teni mert a
mindenböl kifagy hiába teszem agp/pci alapra nem pedig ez orvosolta a problémát egy darabig
Az alaplaphoz kaptam driver cd és azon van huzo program és eddig minden le futot
Most meg lefagy megint minden .
Segitsetek különben meg 2,8 még jo

-
EasyR
aktív tag
Sima IS7-ben megy?
-
EasyR
aktív tag
Most vettem egy Cerka D-t 12k-ért! 2,66-os.
Tuningot még nem tudom.
Jó vétel volt ennyiért?
Milyen hűtőt tegyek hozzá! (nem valószínű a tuning!)
Ajánlott alaplap hozzá?
[Szerkesztve] -
Nedudgi
aktív tag
válasz
Sagittauros
üzenetére
Semmilyennel, nem tartom jónak de MSI-ket, ASUS-t lehet a sajátjával amit adnak hozzá (nem mindegyiket)
-
Sagittauros
tag
Bocs a láma kérdésért de milyen progival szoktatok húzni, bioszon kívül?
-
Nedudgi
aktív tag
válasz
Jade_Forest
üzenetére
Bios update volt? CMOS CLEAR-t csinálj, ha továbbra is gond van akkor elem is lehet.
-
Jade_Forest
csendes tag
Hajj!
Nekem is Intel Celeron D 2.66 GHz-es procim van, és elég is nekem ahhoz, amiket én szoktam kezdeni a gépemmel....De! Van egy problémám, amit nem tudk hova tenni.. Sokszor nem indul el a gépem, mert az írja ki: ''CPU has been changed or Unworkable''-> sokszor újraindítom, és egyszer csak megjavul. Valamikor meg csak leáll a pittyegés előtt. Levettem a ház oldalát, és néztem, hátha nem működik valami hűtés, de minden perfekt volt. Ha nem jól lenne beilletsztve a Cpu a helyére, azt gondolom megérezném, ha naagy játékokat indítok, de minden megy mint a karikacsapás. Arra is gondoltam, hogy nem kap elég feszt idításkor a kicsike, ezt majd később kiderítem egy tápcserével. De ha a tápcsere nem segít, lehet, hogy alaplap gondjai vannak? Lehet, hogy tök demó vagyok meg minden, SŐT
, de mondjuk az milyen károsodást okozhat, ha a tápból kilógó serialatás kábelt rádugom a sysfanra? 1. nem indul el a gépem 2. leveszem a sysfanról 3. vagy elindul vagy nem, ki tudja....
-
n_gy_k
aktív tag
Hy!
LGA775-ös Celeron D-k alá melyik a legjobb tuning lap?
Thx! -
atwe
tag
Ja szerintem is a memo

De szerintetek 18x szorzot lehet álitani
A memo 400 nem birja pedig 390 meghall
Senki ne vegyen e-ramot -
atwe
tag
3,2 fel tetem és a XP nem jön be
Ha 167 megy a fsb akkor se jön be
a xp alol feltudtam huzni 3,1 ugy stabil de tovább nem ment mert fagyott
nics valakinek valami programja hogy fel lehesen vini 3,6
memo 400drr igy is 419 megy a 18szorzot nem tudtam feljebb teni se lejeb
Segitsetek

-
atwe
tag
Helo hogy huztátok fel 2,4@3,6 mert nekem csak 3170 megy a memo meg
431 jár a a cpu 18x nem tudtam át teni?
segitsetek egyébként gigabyte
Mező Érték
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 03/03/2004-I865PE-6A79ZG09C-00
Alaplap neve Gigabyte GA-8IPE1000(-L)
Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa Intel NetBurst
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 170 MHz (QDR)
Effektív órajel 681 MHz
Sávszélesség 5451 MB/mp
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR SDRAM
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 213 MHz (DDR)
Effektív órajel 426 MHz
Sávszélesség 3407 MB/mp
Lapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa Intel Hub Interface
Busz szélessége 8 bit
Valódi órajel 85 MHz (QDR)
Effektív órajel 341 MHz
Sávszélesség 341 MB/mp
Alaplap fizikai információk
CPU foglalatok 1 Socket 478
Bővítőhelyek 5 PCI, 1 AGP
RAM foglalatok 4 DDR DIMM
Integrált eszközök Audio
Fizikai formátum ATX
Alaplap mérete 240 mm x 300 mm
Alaplapi lapkakészlet i865PE
Egyebek EasyTune 4
Alaplap gyártó
Cégnév Gigabyte Technology Co., Ltd.
Termék információ http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_NewProduct_List.htm
BIOS letöltés http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Support/BIOS/BIOS_List.htm
Segitsetek huzni lécives
-
ToRR3nt3
senior tag
Nem húztam eddig mer csak gyári hűtésem van amire + használom (Rome TW, COD online, netezés) arra bőven elég. Nálam a videokari a gyenge pont bár most 1 64 bites radeon van benne (próbára vétel előtt). Jobb mint az FX5200, de többen azt mondták 64 bitest ne vegyek.
[Szerkesztve] -
n_gy_k
aktív tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Te kérdezted g@bo-tól, hogy jó-e ha egy Celeron D Rev. E0-ás! (#568 ''Az jó ha a revision e0? Mer az enyém is az.'') Ezzel a hsz.-el (#559 [g@bo]) az #558-as hsz.re válaszolt g@bo, ami bci hsz.-e és neki van Rev. E0-ás procija ott a táblázat... És neki a Celeron D 2.4GHz-es procija (Rev. E0) jár alapfesz.el ~3.8GHz-en! Tehát jó, ha egy Cerka Rev. E0-ás SZVSZ! ! !
-
kalapos
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Énnekem még sosem sikerült procit leégetni, de ahogy gondolod. Túlmelegedés elleni védelem van benne. Mondjuk egyes alaplapokon van venti forulatszám szabályozás, akkor meg mind1 milyen hangos full fordulatron a hűtő. Meg ott a SpeedFan is ...
[Szerkesztve] -
n_gy_k
aktív tag
vki? -
fLeSs
nagyúr
Mi az hogy QSB?

-
n_gy_k
aktív tag
Hy!
Intel Celeron D 2.40GHz 533MHz QSB 133MHz FSB 256Kb Cache (S478)
Intel Celeron D 2.66GHz 533MHz QSB 133MHz FSB 256Kb Cache (S478)
Intel Celeron D 2.80GHz 533MHz QSB 133MHz FSB 256Kb Cache (S478)
Intel Celeron D 2.93GHz 533MHz QSB 133MHz FSB 256Kb Cache (S478)
Intel Celeron D 3.06GHz 533MHz QSB 133MHz FSB 256Kb Cache (S478)
Intel Celeron D 2.53GHz J 533MHz QSB 133MHz FSB 256Kb Cache (LGA775)
Intel Celeron D 2.66GHz J 533MHz QSB 133MHz FSB 256Kb Cache (LGA775)
Intel Celeron D 2.80GHz J 533MHz QSB 133MHz FSB 256Kb Cache (LGA775)
Intel Celeron D 2.93GHz J 533MHz QSB 133MHz FSB 256Kb Cache (LGA775)
Intel Celeron D 3.06GHz J 533MHz QSB 133MHz FSB 256Kb Cache (LGA775)
Ezek közül melyik procit a legérdemesebb megvenni? (lap még nincsen hozzá...comming) A legfontosabb, hogy tuningpéldány legyen azaz a Celeron D-ből, amit csak (/pillanat) lehet max. órajelet azt ki akarom hozni! ! !
Thx! -
bci
tag
Na itt az én cerkám, idáig!
![[kép] [kép]](http://img14.exs.cx/img14/7955/ev23zx.jpg)
-
Dany
tag
Szevasztok fórumozgatók! lenne egy kérdésem. Az everest azt írja+minden más progi+az xp-m is ,hogy Intel Pentium4-es 3.0GHz-es procim van. Én azt hittem, hogy celeronom van. lehet, hogy mégis rosszul jelzi ki? vagy a celeronokra is ezt írja?
-
PengeeE
tag
Hali!
Lenne 1 kérdésem. Melyik a jobb?:
Teljes értékű P 2400/533 Vagy Celeron D 2800
Előre is kösz

-
kalapos
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Alapórajelen simán, nem kell aggódni!
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére

-
Alvin_ti4200
félisten
Információt szeretnék kérni, hogy esetleg valaki nyomul-e 2.8-as Celeron D-vel és Glacialtech Igloo 4360 Light-tal?
Nagyon halk és olcsó hűtés kéne a procira, szerintetek elviszi alapórajelen? -
sosperecek18
őstag
Hello szeretnem tudni, hogy egy cel 2,4-esnek mennyi az a hőmérséklet, amit még bír?

-
ToRR3nt3
senior tag
A Cerka D 2.66 nak mi a vége feszemelés nélkül? Ha mondjuk felnyomom 150 re az fsb-t a ramom nem fog akadékoskodni? 512/333 Ram
-
Router
őstag
válasz
tanczy123
üzenetére
azért mert mostmár van 1giga infineonom

amúgy megy a tuning mint állat csak le kellett szednem egy moddolt biost a lapomhoz és ebben van egy Spread spectrum menüpont amit ha bekapcsolsz akkor irtózatosan lehet tuningolni DC mellett is a gépet!!! állandó 3,.4-en megy a proccantás, a ramok pedíg 433-körül így nekem bőven elég játszani is!!! bár ez élehet hogy a giga ramnak is köszönhető
[Szerkesztve] -
kalapos
tag
Aki gyors és jó alaplapot akar vegyen Abitot. Nekem is voltak kilengéseim, de mindig az Abit volt a legjobb. Mindent be lehet rajta állítani gyors, nem variál...
A legtöbb kisker is Abit-ot, MSI-t és Asus-t árul, meg olcsókat, de azokkal nem kell foglalkozni. Valszeg ezek jók ... -
atwe
tag
nem tudtok helyet ahol lehet legolcsoban kapni 2,4 celeron d

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
válasz
plömplöm
üzenetére
Az igaz hogy tetű volt,pont ezért lett lecserélve.De így 333-on lassabb,mint a SyS-es.A jumper beállításokat próbálták(uk),ugyanis elvittük egy számtechboltba.A Turbo modban sem változott semmi a 400-ra vonatkozóan.
Ezt a 100-as FSB beállítást azért megpróbáljuk.
Köszi a segítséget. -
plömplöm
őstag
SIS-es lapot sokat láttam már független FSB és RAM frekikkel. Ettől függetlenül tetű volt mind.
Ennek a solteknek a biosában nem látok ilyen FSB/RAM lehetőséget. Nemtom ezt a ''JFSB3: Memory Turbo Mode'' jumpert próbáltad-é már? Ezmiez?
Esetleg megpróbálhatod 100-as fsb-nek beállítani (jumperelni), hátha akkor 3/4-re veszi az FSB/RAM-ot, és aztán adni neki 133-at a biosban (ha hagyja). A 133-hoz 4/5 tartozik elméletileg(133/166(333)). -
plömplöm
őstag
-
plömplöm
őstag
hali
Lehet hogy voltmár, abit bg7-ben megy ilyen CelD? i845g chipset. Abitnál nem találtam erről infót, mármint prescott ügyben, csak annyit hogy 100és133MHz-t bír, intelnél csak a chipsetet találtam hogy az jó.
Van valakinek esetleg ilyen kombója, vagy valaki akinek nem ment?
kösssz -
Poctar
senior tag
Ezt én már rég elértem a gyári hűtésemmel.
Bővebben: link
Sajnos már túladtam jó kis procimon.
Helyete egy 2.8-as Celeron D-m van. Símán megy 4.2-n
)
Bár kell is hozzá hűtés. -
kalapos
tag
Korszakalkotó gondolat:
Vegyétek mindig az adott technológiából kapható legkisebb frekvenciájú processzort, mert azt jól lehet tuningolni és olcsó is így jól jártok és marad pénzetek sportautóra, meg lányokra'' - Isten
[Szerkesztve] -
tanczy123
csendes tag
Mért nem vettél 2*256-ot???
Mindenképpen kézzel állítsd be a RAM időzítéseket, meg a CPU softmenübe a PSB-t meg amik még ott vannak.
1,5v-ig lehtet próbálkozni, de nem ajánlom hosszú távon. Általában +0,1v simán elég, de nekem +0,05 is elég volt (így nem melegedett annyira). -
Router
őstag
No emberek vettem tegnap egy 512/400-as Samsung modult ami Infineon chipekkel van felvértezve és gondoltam hogy ma nekiállok már egy kicsit tuningolni és single channelben sehogy sem megy 3.6-fölé IS7-E lapban! mekkora feszt merjek adni a proccnak max???
-
Erről a lapról kérdeznék : Soltek SL-86SPE2-L
Havernak rendeltem egy ilyet Celeron D-hez,de a 400-as memót nem járatja csak 333-on,egyáltalán-a Bios-ban sincs rá lehetőség,hogy 400-asra állítsa.(a Bios a legújabb)Már kérdeztem egy ilyen lapnak a tulaját,ő azt írja,csak akkor kezeli 400-on,ha 800 az FSB-je a procinak.
Direkt azért cserélte le a SYS-es lapját,mert a memókezelésével nem volt elégedett,erre tessék.Abban legalább 400-on ment.
Van ilyen? -
kalapos
tag
3 hó garral vettem egy cimborámtól, akinek computer boltja van. Tuningot csak utána próbáltam, nem tudtam előre mit bír. Csak +0,05 kell neki és stabil. Monjuk azt nem tudom, hogy ezek ilyen melegedős procik-e vagy az alaplap mér rosszul, de idle: 59 C load: 70 C??? A hűtő meg kézzel megfogva kb. 30-40 fokos.
-
PEPE85
senior tag
3600 az más. Akkor a másik népprocit Barton 2500@3200 én is 200-as FSB-vel nézem meg 3-8-3-3 idozítéssel. Ez nagyon ratyi mivel az én 333-asom 500-at viszi 3-8-4-4-el. Neked MeteBench 3600 pont, majd nyomok egy eredményt én is neked este. 10k-ért hol vettél ilyen 2.4-es procit? Én dobozos újat bruttó 16-ért láttam kiskerben szóval olyan 14-15k lehet itt PH-n.
-
kalapos
tag
Ez lemaradt:
Total_mark - 3591
[Szerkesztve] -
kalapos
tag
Metabench eredmények...
![[kép] [kép]](http://tanczy123.ultraweb.hu/mbench1.jpg)
![[kép] [kép]](http://tanczy123.ultraweb.hu/mbench2.jpg)
![[kép] [kép]](http://tanczy123.ultraweb.hu/mbench3.jpg)
![[kép] [kép]](http://tanczy123.ultraweb.hu/mbench4.jpg)
[Szerkesztve] -
bci
tag
Nekem is van képem de hogy teszem be ide?
-
kalapos
tag
Fentebb én szóltam! Amúgy nekem is Hynix D43-as ramjaim vannak!
-
kalapos
tag
Ezek a mérési eredmények egy Abit IS7-ben. A procit egy Aerocool DP-102 hűti. Nézzétek!
![[kép] [kép]](http://tanczy123.ultraweb.hu/procim.jpg)
![[kép] [kép]](http://tanczy123.ultraweb.hu/everest_memi.jpg)
![[kép] [kép]](http://tanczy123.ultraweb.hu/everest_memo.jpg)
Ez egy 10000 FT-os processzor!!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
atwe
tag
Hello megint én van egy 400ddr meg egy333ddr dualba szerintetek igy medig lehet húzni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
atwe
tag
Játékra kéne

-
atwe
tag
Akor mi legyen SEMPRON vagy CELERON D

-
Viktor77
titán
Nem csak az A64 (az egy felsőbb kategória, hagyjuk) , de még egy 3200+-os AMD is kevesebbet hoz, mégis legyalázza a cerkát. A Celeron D negyon jól sikerült proci, ez kétségtelen. De a mostani procik közül csak a Sempronnal érdemes összevetni, aminél viszont kétségtelenül jobb.
-
Router
őstag
Na itt egy kis tuningteszt 2*512Mb A-Data Viesta 500-as rammal ahol a proci 3.4GHz-megy:
Read:Bővebben: link
Write:Bővebben: link
Az én Corsair 2*256/400-as ramjaimmal a proci csak 3.2GHz-t bírja de itt is szépek az eredmények CL2 mellett:
Read:Bővebben: link
Write:Bővebben: link
A tesztekben mindenhol dual channelben mentek a ramok és be volt kapcsolva a PAT!!! (nemhiszem hogy ezt egy sempron de még egy barton is el tudná verni!!!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Holdbázis és űrkupola az Egyesült Államok csillagászati terveiben
- Tesla topik
- Nyaralás topik
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos autók - motorok
- Milyen autót vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

e ezt már nem értem 1héten keresztül ment simán 3060 minden futot mint a mérgezet egér
, de mondjuk az milyen károsodást okozhat, ha a tápból kilógó serialatás kábelt rádugom a sysfanra? 1. nem indul el a gépem 2. leveszem a sysfanról 3. vagy elindul vagy nem, ki tudja....

vki?

![[kép] [kép]](http://img123.exs.cx/img123/8193/cpuz0de.jpg)
![[kép] [kép]](http://img123.exs.cx/img123/8964/cpuzmem4pd.jpg)

az már mondjuk kérdéses hogy prime95-alatt meghalna-e
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)