Hirdetés
- Apple MacBook
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nyomtató topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silencer83
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
tudtok vmi infot, esetleg linket hogy mikor varhato ezen cerkak magyarorszagi megjelenese/ boltokba kerulese?

nem kicsi tuningpotencial lakik ezekben
-
válasz
Inteltheking
üzenetére
Egy bizonyos freki felett nem sokat számít az a kevés cache, amivel több van a sempron/athlon-ban... istentudja milyen néven futnak.
Az én cerkám 4000 ghz közelében lefut egy Athlon a64 3000+-t.
Superpiben 42 sec-et hoz.
Tehát nem kell bedőlni azoknak a szövegeknek, amik agyondicsérik az Ajemdé üdvöskéit. -
Grobby
tag
Ehhez mit szóltok?
[link]
Lehet, hogy benevezek majd egy ilyenre...
512 Cache, 200-as fsb, ez már egy northwood ht nélkül... Majdnem 5GHz-en.
Ja léggel....

-
fegger
csendes tag
Sziazsztok!
Most vettem egy Celeron D procit. A gyári hűtőborda alján van egy szürke gumi szerű négyzet alakú réteg...
Ezt rajta kell hagyni vagy el kell távolítani?? Bocs ha nagyon lama a kérdés, de inkább kérdezek, minthogy elrontsak valamit.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
bojtos
csendes tag
hali
van nekem egy 2,93 as celeronD m, ami egy asus p4p800se lapban csücsül egy x1600pro társaságában 1gb 400as samsung rammal.. rajta egy zalman 7700alcu
az lenne a kérdésem h ezt kb meddig tolhatnám.. akinek van vmi tapsztalata az irjon pls
nem tudom h mennyi feszt adhatok neki??
amugy 3500 on már ment fesz nélkül
nem azt kérem h azt mondjátok meg h pontosan meddig mehet, mert tudom h mindegyik procinak más más a tuningpotenciálja.. csak körülbelüli értékeket szeretnék
előre is köszi... -
Inteltheking
csendes tag
Az én Celeronomba az L1 cache 16kbs.Azt mondják hogy az nem tul jó.Nem tom egy ugyanilyen de AMD (Sempron,Athlon)mennyi lehet?Prescott magos nem tudom h mekkora lenne a tuningpotenciája.Ebben kérem a ph-sok segítdégét.Thanks
-
bszl
csendes tag
Hellosztok
tuningolni akarom a gépemet(persze úgy,hogy ne menjen gallyra )
Konfig: Intel 915GEVLX alaplap
Kingmax 512MB DDR2 RAM
His X1300 256MB PCI Express
Intel Celeron 3.066GhzLG775/533/256/Tray
Foxconn GTLA-776 ATX 350W
Seagate 80GB SATA, 8M, 7200rpm
Pioneer DVR-111D 16x DVD-RW
+1 Floppy meghajtó
+1 Intel P4-S478 CPU venti
Csak azért írtam le a gép minden hardverét mert akkor így tudunk/tudnánk számolni egyszerűen. -
slayer006
addikt
válasz
Intelthecool
üzenetére
Radeon 980Pro
ez milyen kártya

-
Intelthecool
csendes tag
Az aláírásban látható proci magját hol vagy milyen progival nézhetem meg?
üdv:
-
gfefe
őstag
Ha vki tud olcsó vízhűtést szóljon
(priviben) -
gfefe
őstag
az én celeron D procim jelenleg 3500 mhz en üzemel.
2800 volt az eredeti.
de nem merem tovább húzni mert most 49 C .
Majd egyszer veszek 1 vízhűtést és azzal fellököm...
-
bosco89
tag
ez meg itten az uj 64bites s775 cerka d eredménye 2500@4432mhz abit ag8-v lapban alapfeszko+0,01v
[link]
de sajná gyári hütövel többet nem lehet,kéthét mulva jön az uj cooler!
-
mycso
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hát akkor jöhet a cpu-nak a fesz emelés, és a procihőfok figyelése!
-
FireKeeper
nagyúr
ja bocs most nézem mekkora hülyeséget írtam

asszem az északi hídba lehet plusz feszt pumpálni, az seggíthet? az 192nél kifogy úgy értem hogy 192nél alapfeszen, meg egy fokkal fölötte is behal (nem tölt be a win)
egyébként most ugye 3,6on meg, 38on már néha tényleg nagy terhelésre kicsit melegszik.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
192es FSBnél kifogy. feszemelés, vagy FSB feszemlés talán segíthet?
Ezt nem teljesen értem, szerintem gondold át
Tehát, pár kérdés, mi történik 192 FSB után, mennyi feszt adsz ilyenkor, mivel hűtöd, mennyi a proci hőfoka terhelt állapotban, a ramjaid bírják-e az iramot??? -
bosco89
tag
[link]
na szoval igértem eredményeket az uj cuccomrol![link]
abit ag8-v guru proci 2500 s775 64 bit gyári hütövel tessék!
bosco -
bosco89
tag
hy skacok!
mit tudtok a G1 steppinges cel d procikrol s775 64bitesről?
most váltottam le a 478 cel d és most kiváncsi vagyok van e valakinek tapasztalata! -
DNS_65
senior tag
Hello!
Csak érdeklődnék, hogy mi visz rá egy embert hogy celeront vegyen

Mikor ott a P4,Sempron,A64..........ráadásul most nagyon jó áron.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
FireKeeper
nagyúr
up a topicnak! mivan a core2 megjelenésével csökken a cerka-gazdák száma is???

-
tenna
tag
ja és az eredeti órajele 566
-
tenna
tag
hello, va negy régi celeronom 708mhz megy 8as szorzóval és 83mhz fsbvel, a biosba nem lehet már növelni se az fsbt se a szorzót, ilyenkor már nem lehet tovább huzni a procit az laplap miatt? bvagy van vmi megoldás? esetleg a biosfrissités?az alaplap egy acorp:6bx83., a gépbe van még 320 mb 133mhz sdram(64+256) és egy tnt2 es videokari
-
meat grinder
csendes tag
válasz
Dave Maister
üzenetére
és ez a kérdés hogy jön a D cerkához? még ha ilyen procid is van, nyilván máshol kell keresni a bibit...
-
Dave Maister
csendes tag
Sziasztok!!!!Azt szeretném megkérdezni hogy nem e tudja valaki hogy mitöl lassult be a gépem Mert Például régen 13 perc volt egy DvD irás de ez az idö most nagyon felszökött!!!!Tudna valaki segiteni??????Léccy gyorsan kéne......
Hálás köszönetem elöre is!!! -
djtoomi
addikt
hali van egy celeron d 345+-os 3.06ghz-s 256k 533 fsb és ezt hogy érdemes tuningolni az alap hűtőjével meddig nyomjam neki?mellette van 4 darab 256-os 133mhz-s ram msi 865pe neo2 alaplap ati radeon 9600 vga.szal meddig húzzam?
-
-
Szerintem elnéztek egymás mellett!
Ő a bios-ban levő beállítási lehetőségre gondolt, ahol nem közvetlen a proci fsb-jét növeled, pusztán te adhatsz fsb-t, amiknél változik a a ram osztója.
A fene nem tudom ésszerűbben elmagyarázni.
Abit IS7-ben az első menüpont 3-4 beállítása.
A fixed pci/agp feletti sorban, lehet kiválasztani.
400/533/667/800 fsb.
És az osztókat itt tudod variálni.
Én értem mire gondol. -
KasztP
csendes tag
Üdv celeronfanok!

356-os cerka 4giga körül kb milyen ''normális''
procinak felel meg teljesítményben?
E között + egy 3,4-3,6 körülre húzott 805D között kb mennyire lehet észrevenni a különbséget?
-
mycso
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Végülis bármennyi, csak figyelni kell, hogy terhelve ne haladja meg a proci a 65-70 fokot.
Én eddig az összes celeronD-m nek max 1.6 voltig adtam feszt és maximálisan ki tudtam hajtani --> utána már hiába emeltem feszt nem ment többet.
Bár régen egy nw celeronomnak egyszer adtam 1.9 voltot
Közben megkerestem az eredményeket:
CelD: 2.4@3.851GHz --> 1.424v [link]
CM lég
CelD: 2.26@3.9GHz --> 1.6v [link]
CM lég
CelNW: 2.6@3.6GHz --> 1.9v [link]
gyári cooler
Bár ezek mind s478-asok, a tied pedig 775-ös de gondolom hasonló az is.
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
Mekkora fesz adható egy Cerkának max léghűtéssel? Asszem 1.3875V az alapfesz.
-
D@ni88
addikt
amúgy meg az én 2,5 ös cerkám is vitte azt a teljesítményt amit a mostani azaz 3890körüli értéket, igaz ez nem reális, mert az alaplapom csak 4ghz ig bírja asszem

-
baloo-
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
D320 2400@3600 (3800 a vége, de ott már iszonyat melegszik). Akinek D320 van a gépében megér egy próbát FSB 533 -> 800 fesz emelés nélkül. Nagyon nagy százalék megy, csak meg is kell hűteni keményen!

-
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Jó!

Megy még feljebb is!!
Ez már újabb mint E0-ás társa.
Léghűtéssel? -
Alvin_ti4200
félisten
Celeron D 336 @ 3913 MHz [link]
-
mycso
veterán
Akkor neked miért nem szóltak???
Amúgy meg a lapnak tudnia kell kezelni a procit!!!!!
Tehát ahogyan előttem is mondták, rakd fel a legújabb alaplapi biost aztán ha úgysem megy akkor vidd vissza a cuccot.
Ja és most jut eszembe, hogy nemolyan rég raktam össze egy gépet:
Asus p4p800-X + CeleronD 2.8 --> az is működött tökéletesen.
[Szerkesztve] -
Ryaren
tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy ilyen provit:
Intel Celeron 2400D 2400MHz/533MHz 256KB Socket 478
Valamint egy Asus P4P800X-S alaplapot, de mivel ez hibás volt egy másik P4P800-X-t.
A problémám az, hogy mind két alaplapban micro code error-t írt a processzorra és a proci nem hibás mert a szervízben bevizsgálták. A boltban annyit mondtak, hogy ez széria hiba, de mivel nem 3 napon belül vittem vissza... szopóka...
Kérdesem az lenne, hogy van-e valakinek ilyen processzora és ha igen, milyen konfigurációban!? -
mycso
veterán
Ahogy már javasolták, az arányon állítsál.
Az, hogy bírni fogja -e a 440mhz-et nagyon egyszerűen a memtest párszori lefuttatásával megtudhatod.
Vagy legegyszerűbben, valami gépigényes játékkal játszol egy órácskát --> aztán ha nem fagy, nem indul újra, stb --> akkor bírja.
Esetleg annyit csinálj amikor 440-en megy a ram, hogy félóra játék után fogdosd meg a ramot, hogy mennyire meleg. -
Blue@X
senior tag
-
robyeger
addikt
Nem akarok kötöszködőnek látszani, de mi értelem 200Mhz fölé hajtani a ramod memóriabuszát, ha a procid FSB-je csak 146Mhz?
Mert a proci FSB-je úgy is limitál, ha megnézed Everestben a memória olvasást, 146 x32 = 4672 Mbyte/sec az elméleti sávszélje
A 200Mhz memória buszodnak, pedig dual channel esetén az elméleti sávszélessége; 6400Mbyte/sec.
[Szerkesztve] -
-
A chip azonosítóját írd be a keresőbe.
Ott van rajta egy jó hosszú számsor és kötőjellel még egy érték..
Azt írd be.
arra dob valamit
Egy példa...sokat hallottam a hynix D43-as chipekről.
Ezt beírtam és dobott egy halom oldalt, amiből kiderült, hogy 500mhz felett is képes üzemelni. -
DarkLyrics
csendes tag
üdv:
találtam egy iléyet egész franko...de ettől függetlenül, (vagy pont ezért) sztem nem merek nekiállni egyedül...

jaha link
http://www.intel.com/support/processors/celeron/sb/cs-017348.htm
[Szerkesztve] -
Egy 400-as ramnak bírnia kell a 200-as fsb-t.
Hisz 2x-erezi azt.
Nézz utána a goole-ban, hogy a te ramod meddíg működhet max.
A chip típusát leírod és bepötyögöd a google-ba.
Az én v-data-m (pc3200)-as 440-ig bírja autó beállítással 2.5-3-3-7 időzítésekkel.[link]
persze ügyelni kell a dram/cpu ratióra.
1:1 ekkor egy sebességen fut a cpuval a ram.
4:5 gyorsabb a freki, mint a cpu.Így hamar el lehet érni a 200as FSB-t a ramnál.
5:4 ez lassabb jóval.
4:3, 3:4 stb.
[Szerkesztve] -
-
Úgy tudom az alap 1.375...
nyugodtan emelheted 1.425-re és így próbálj magasabb frekit állítani.
Én még nem mentem e fölé.
E fölött már a te dolgod, hogy próbálkozol vele.
Amíg nem éri el a 70 fokot a proc terhelve, addíg elvileg nem lehet gond.
Figyelj, mert a hőmérséklet nem lineárisan emlkedik...
Lehet 1.425-ön még 55 fok lesz...1.475-nél már 68 is lehet.
A fesszel csak óvatosan! -
Blue@X
senior tag
-
-
-
robyeger
addikt
Nem tartom elképzelhetetlennek, mivel 915G chipes a lapod, integrált VGA-s, az ilyen lapok BIOS-ait nem szokták sok tuning opcióval ellátni. Nézd át a BIOS összes menüjét és sorát, sehol nem lehet feszültséget állítani? Kipróbálhatod még, hogy a BIOS főképernyőjén nyomsz egy CTRL+F1 gombokat, hátha előjönnek rejtett funkciók vagy menük, mert hát a Foxconn végül is a Gigabyte leányvállalata tudtommal.
-
-
Blue@X
senior tag
Hol tudom állítani a proci feszültségét?
BIOS-ban kerestem de csak egy helyen találtam ahol kiírja a hőfokot, ventik fordulatszámát feszt-t.
Máshol nem lehet?
Windows alól nem lehet állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, ha kikapcsolom esik vagy 8-10 C° -t
(priviben)
2800 volt az eredeti.

tönkremenni csak feszültség emeléstől és azzal párosuló nem megfelelő hűtéstől tud.