Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zozzant
addikt
celeron d 325 2.53Ghz 19*133 helyett most 19*150-en megy 2.83Ghz
max 41 fok, zalmann cnps7000-el. Asrock i865 lapban. Mem 2*512 dualban.
19*155-el nem indult már a gép. -
Norbi14
senior tag
Megnéztem a manualban és ott a ''CPU Ratio Selection'' 8.0x van beállítva nálam pedig az van írva hogy LOCKED lehet hogy ez a baj?
Jah és a manualban az ''ADJUST AGP/PCI CLOCK(MHz)'' sor kivan emelve és nálam pedig szürkített.
[Szerkesztve] -
Norbi14
senior tag
Köszi, be van állítva az érték de nem marad fix amikor emelem az FSB-t akkor az AGP/PCI freki is változik.
Persze lehet hogy csak én vagyok béna.
-
-
mycso
veterán
válasz
Norbi14
üzenetére
Azért ez abszolult nem bonyolult:
Szóval a BIOS-odban, a jobb oldali legfelső menü: Frequency/Voltage Control
És ezen belül: Adjust AGP/PCI Clock(MHz) --> na ezt beállítod 66.66/33.33-ra.
Egyébként én letöltöttem a manualt, és az 57. oldalon van kép/leírás.
mod.:Na vazze, mire beírkáltam közben már válaszoltak is.
[Szerkesztve] -
slayer006
addikt
-
-
Norbi14
senior tag
Bocs a sok kérdésért

De hogy lehet az AGP/PCI feszt fixre állítani? Van egy olyan menü ahol tudom állítani a feszt csak nem tudom lefixálni. -
-
D@ni88
addikt
nekem nincs is olyan menüpontom

-
-
-
D@ni88
addikt
vagyis hát én a proci szorzóra gondoltam...
-
D@ni88
addikt
tehét nyugodtan belehet állítani 800FSB-s procira?

érdekes, amúgy meg a cpu-z képeket elnézve látom h nála is ki van kapcsolva a ramoknál a performance mód, azt nem is lehet bekapcsolni?
de amúgy grat, kűldjél meg egy kis everest eredményekkel
de azt nem láttam h magát a szorzót h lehet állítani, vagy csak béna vagyok
[Szerkesztve] -
-
van ilyen beállítás a bios-ban amit írtam?
Én már végigbogarásztam az egészet tuning terén, és én barom csak most jöttem rá, hogy így lehet az osztókat állítani...
Amikor a 400-as cerkám volt, akkor is állíthattam volna őket, csak nem kérdeztem, nem volt netem, és nem jöttem rá..pedig már 1.5 éve ott leledzik a tuning, ez irányú lehetősége...
várj mindjárt nézem...először kipróbálom és rakok fel képet, hogy elhidd...
jövök mindjárt...
Olyan szorzót állítok amilyet akarok...
pillanat...
-
van ott több beállítás is...
Az én lapom is-7 és van egy beállítás a nevét nem tudom pontosan, de a menüje ott található az agp/ratio, procfreki környékén...
Ilyenek vannak benne, hogy 400,533,667,800 fsb-k
Ha valamelyiket kiválasztod akkor változik az osztód...
pld 800-as választásnál előjön a 4:5 -ös...
667-nél 3:2
533-nál 5:4
stb
Gondolom ez a te lapodban is benne van?
Nem számít, hogy milyen Fsb-jű procit használsz, ez nem befolyásoló tényező...
módosítom a hsz-em az osztók nem biztos ilyen sorrendben vannak...
[Szerkesztve] -
Norbi14
senior tag
váááá
Nem találom a BIOSban hogy hol lehetne fixre állítani az AGP-t.

Általában hogy jelölik?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
D@ni88
addikt
válasz
VogrOn.
üzenetére
nekem is először addig ment fel, aztán bioscsere, ramcssere meg minden ami szép és jó...
amúgy meg lehet ha a CPU/RAM ratiot kel lejjebb venned, mert a ramok nem bírják a tuningot... 3400fölötti eredmény eléréséhez én már 1:1et használok (igaz nekem 4:5 és 1:1 es beállításaim vannak csak) -
Norbi14
senior tag
Lenne még egy kérdésem az AGP/PCI frekit hány MHz után kell fixre állítani?

[Szerkesztve] -
VogrOn.
tag
igazából ez a tesóm gépe, és azon gondolkozom hogy kicseréljem-e az alapjapját meg a prociját, szal az övé MSI 865PE-Neo2V 2.53GHZ @ 3GHZ , az enyém pedig MSI K7N2 Delta 2 és AMD Athlon xp 3200+ (2200mhz)
nah mit gondoltok? -
VogrOn.
tag
tegnap vettem egy Intel Celeron D 2.53GHZ-es procit, 533MHZ-s FSB, tegnap próbaként felhuztam kereken 3GHZ-re, stabilan megy, szerintetek meddig lehet még huzni? valahogy ugy hogy még stabilan menjen, fagyás nélkül..
szerk: amugy olyan 3200-3400MHZ-t akarok kihozni belőle ha lehetséges... MSI 848P Neo-V alaplapon forog..... nahmost ha ilyen órajelet akarok elérni vele akkor mennyire állitsam a feszültséget?
[Szerkesztve] -
D@ni88
addikt
Abit IS7-E2re én is tettem biost, de azt azzal a programmal frissítettem netről amit kaptam a laphoz cd-t de az 2004 nemtom hanyadik hónapi, nem tudnak valaki keresni nekem egy frissebbet?
-
mycso
veterán
válasz
Reaper007
üzenetére
Gyorsnak gyors /kb 7-8 mp/, viszont ha megszakad /áramszünet vagy ilyesmi/ akkor sem biztos, hogy tönkremegy a lap, mert lehet javítani általában a dolgot.
Én igazából nem parázom ettől, pont vagy 2 hete mikor megvettem az új procim, akkor nekiélltam végignézni a biosokat, hogy melyik a legjobb /vagy 4-5 biost flesselgettem össze-vissza, és még mindíg működik a lapom
/ -
-
Reaper007
csendes tag
kössz a linket. kiderült csak a northwood-os intel procikat tudom 800mhz FSB ig húzni

-
Reaper007
csendes tag
tud valaki egy olyan oldalt ahol leírják részletesen az alaplapom tulajdonságait? ASUS P4PE2-X. mert van egy olyan gyanúm hogy csak 533-ig bírja az FSB-t és talán azért nem jó a hang 2700 után
[Szerkesztve] -
-
mycso
veterán
válasz
hettmann
üzenetére
Megeshet, mert utánanéztem és többféle verziószámmal készült: pl.: 7.3 vagy 8.0 vagy 8.1 és mindegyik különbözik egymástól tudásban.
Az E0 procik általában a legjobban húzhatóak, és a legkevésbé melegedő procik.
Hogy melyek is azok, arról itt: [link]a stepping /5 jegyű azonosító/ alapján tudsz rájönni, így ha van rá lehetőség a vásárláskor az ilyen ''sorozatszámú'' procikat érdemes megvenni.
Viszont ha a lapod nem támogatja az 533 FSB-t akkor felesleges megvenni, mert nemfog elindulni. -
hettmann
tag
nem nagyon vagyok hozzáértő a processzorokat illetően ezért kérdezném meg h mit jeelnt ez?
Ha teheted E0 steppingest vegyél 
jah amúgy a linket amit küldtél néztem elötte, viszont megnéztem a lap könyvét amiben 400 FSB van és ugybár nincs integrálva 5.1hang..
[Szerkesztve] -
-
hettmann
tag
válasz
-=Lord Tom=-
üzenetére
hogy tudom megnézni hogy a lap támogatja e a prockót?
jah ez a celeron most wilamette magos, 128KB L2 cache-el
[Szerkesztve] -
hettmann
tag
sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy a mostani 1.7es celeronom lecserélésén gondolkodom mégpedig egy 2.66os vagy egy 2.8as celeronD-re. Milyen tapasztalataitok vannak ezekröl a prockókról?

-
Reaper007
csendes tag
nah leszedtem a coolert nagy nehezen
most 2650mhz-en és 1,5 volton 55 fok alaphelyzetben.ez most jó? -
mycso
veterán
válasz
Norbi14
üzenetére
Hát nembaj a 333-as ram, csak állítsd be, hogy a DDR
SB arány ne 5:4 legyen, mert ott 3.2GHz-en a ramodnak, már 400MHz-en kellene mennie, amit nembizti, hogy tud.
Hanem a DDR
SB arány 1:1 legyen, és akkor 3.2GHz-en 320MHz-en fog menni a ramod, azt pedig a gyári időzítésekkel is simán tudja.
Bár én megnézném, hátha elindul 400MHz-en is a ram, max. az időzítést elkezded lazábbra állítani.
Ja igen a biosban tudod emelni.
Hát, hogy feszemelés nélkül meddig megy, az passz.
Ha nem stabil egy bizonyos FSB-n, vagy elsem indul, fagy, stb. akkor adhatsz neki, egy kis plusz feszt.
Ja igen és milyen hűtőd van, mert azért a hőmérsékletre ügyeljél. -
mycso
veterán
-
Norbi14
senior tag
Sziasztok
Van egy Celeron D 2.66 GHz-es procim és egy MSI 848p Neo-v alaplamon
a kérdésem a következő: ezzel az alaplappal lehet-e a procit húzni kb. 3.2Ghz-re?
[Szerkesztve] -
Reaper007
csendes tag
szasztok újra!
Mi az az Aux a gépbe? -
Charle
csendes tag
Elszállt a hangom! Igazából nem is volt jó! Csak nagyon hallkan szól, pedig fullra van minden állítva! Egyszerűen nem tudom hogy mit csináljak! /Amúgy 7.1-es, de sztereóban hallgatom./ Ha valaki tudja a hiba okát... köszi!
[Szerkesztve] -
-
mycso
veterán
válasz
moongoose
üzenetére
De neki gyári hűtője van, az pedig olyan, hogy a 4 sarkánál ki kell pattingatni.
Az énhűtőmet is egyszerűen le lehet szedni, mert a felfogató egyik oldala, egyszerűen kihajlítható, így a másikoldalát már csak kikell akasztani. /olyasmi mint a tied/
De a gyári ott van belinkelve felettem. -
Reaper007
csendes tag
jó neked
az enyém ilyen: http://www.nix.ru/autocatalog/coolers/IntelCooler478.jpg
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AliExpress tapasztalatok
- Futás, futópályák
- Elden Ring
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vírusirtó topic
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha teheted E0 steppingest vegyél