Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
-
gabi123
senior tag
Érdekel, de fontos lenne, mennyi a vége! (persze nem azt akarom, hogy nézd meg bírja-e a
2 V-ot
)
pl. a 2.66-osok gyakran mennek 3.6 körül!
Nekem a minnél nagyobb FSB a fontos, mert 500-as ramjaim vannak és ki szeretném használni őket!
Meg tudod nézni akkor, hogy mit bír egy kis + feszttel? -
Router
őstag
ez nézted? Bővebben: link
-
gabi123
senior tag
Jut eszembe, nem akarok ezért topicot nyitni, csak bekérdeznék itt, hogy nincs-e valakinek eladó Celeron D esetleg?
-
valami
csendes tag
Én semmi képpp nem vennék celeront mert egy bütított...!!! De ez mindenki magán ügye
-
dr.kiky
tag
Szerintem az alaplapod csak a rendes intel pentium prescottot támogatja,nem pedig a celeron prescottot...... Én is jártam így más gépével........
-
BlueAthlon
senior tag
2.66 os példány volt nálam, VIA PT880 as ABIt VT7 lappal:
alapból is emészthető teljesítménye van, összehasonlítottam egy 2.4NW cerkával, agybafőbe verte a régit
egy 2.6 800as HT-s NW-től még azért lemaradt, de nem vészesen
3.5 ön gond nélkül ment
4 GHZ ról is vannak képeim, ott már nem volt stabil igazán
A régi cickányok helyett nagyon jó választás, sok gépet rakunk össze mostanában 2.4es és 2.66os D-vel
a sempron egy picit azért gyorsabb nála a játékok alatt -
bim
veterán
válasz
Kamisama
üzenetére
ha 1M L2 kess van akkor az prescott magos. a northwood magos prociknak 512kb L2 kess van.ugyhogy jobban jársz szerintem ha ujra elcipeled a gépet és ott leprobáljátok a procit.(mellesleg nem lennék meglepődve ha simán menne a prescott.ha már hirdeti a doboz,és az én procim is igy halt meg)

-
Kamisama
tag
Ja, ma visszavittem, bevittem az egész gépet miatta, majd megdöglöttem mire beértem olya nehéz ez a szar gép.
Aztán rájöttem hogy vhogy nem szereti a Prescott magos procikat, érdekes pedig a dobozára meg rá vín írva hogy '' for Prescott processors''... mind1. Most úgy néz ki, hogy adnak helyette egy 2,6os P4 Northwood-ot 1MB cache-el, persze ráfizetéssel. Na majd szerdán vagy csütörtökön kiderül, hogy ezzel hogy megy. Mert ha azzal sem fog menni, akkor fogom ezt az alaplapot és kiba**om a kukába. -
dr.kiky
tag
akkor nem tudom...
vidd vissza ahol vetted....
ez a legésszerűbb megoldás...
és mond el a gondod....
másnem adnak másikat... -
maszat
senior tag
A lap elvileg támogatja, Bővebben: link
-
dr.kiky
tag
Kamisama!!!
Szerintem valamiképpen a lapod nem támogatja,a procinak szerintem semmi gondja nincsen... Próbáld meg ismerősnél más lappal... Ha ott megy,akkor egyértelmű,h lapcsere... -
Router
őstag
válasz
Kamisama
üzenetére
Itt lehet hogy tényleg a procid lesz a szar de előbb próbáld csontra szétszedni a gépet csak táp alaplap videókártya maradjon és semmi mást ne köss be néha ez segít!
amúgy kicsit körülnéztem a gyártó honlapján és ezt találtam:
Bővebben: link
ezszerint lehet szinte ma létező bármilyen socket 478-as tokozású procit belerakni beleértve a prescottokat is! mennie kell!!! -
bim
veterán
válasz
Kamisama
üzenetére
azonnal vidd vissza!!!!mert rosst a proci szvsz!!nekem is ezt csinálta a 3 gigásom (isten nyugosztalja)max a boltban kiderül hogy mégis jo.de ez szinte lehetetlen.ha a procin megy a venti akkor a táp jo csak a proci rossz.ha csak bemozdul a venti akkor a táp lehet a ludas.
-
Kamisama
tag
elvileg abban hogy 400 mhz-es ramjaid vannak és mégis 333-on viszi őket, lehet valami...nem gondolod hogy ezek szerint 333 mhz-re van szüksége a futáshoz?
-
behappy
aktív tag
válasz
Kamisama
üzenetére
nekem Aopen XC-Cube barbone PC van 865G chipsetes lappal, biosfrissités után indult csak el. A tiéd lehet nem támogatja a cel-D-t

nézz utána a gyártó honlapján.
mennie kell amugy 266os ramokkal szvsz. (de nemtom, nekem 400as van és 333-on járatja vmiért...).
ja, a proci 2,66 ghz-es, 3 órája van a gépben és eddig 3,4ghz-ig huztam, tökéletesen megy, tovább nem fogom egyenlőre, mert igy is maxon járatja a lap a ventit, melegszik rendesen
Vizhűtést barebone PC-be lehet pakolni valahogy??? -
csucsu_17
aktív tag
-
Kamisama
tag
UP! pls vki segítsen!
-
dr.kiky
tag
a biost frissítsd a lapon...
nekem is ez volt a gond(vagyis lett volna) csak én előtte frissítettem az Asus P4s800-amon...
-
Kamisama
tag
Sziasztok!
Ma vettem egy P4-Prescott-Celeron D 2.8G procit, az alaplapom meg Gigabyte 8S655 FX-L (Rev1.1) és egyszerűen nem akar menni ha beteszem. CSak kattog az a rohadt dvdíró mikor elindul a gép, de nincs kép, szal vmi nem jó. Jumper szinte semmi a lapon, elvileg a lap teljesen automata. Nemtom lehet esetleg az az oka, hogy nekem 266os ramom van?
Most 1,7-es cerka van benne.
[Szerkesztve] -
dr.kiky
tag
Normális ember nem csinál olyat...
De most komolyan az már nagyon sok szerintem... -
dr.kiky
tag
3.8????? ki húúúzta addig??? az lehetetlen..... nekem is csak majdnem 600MHz-et sikerűlt az Ati előőt....
-
Router
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
hát az arányt nemtom de alapon 333!
-
dr.kiky
tag
Valaki Segítsen!!!!!
Miért van az,hogy amíg nem vettem meg a Connect3D Readon 9550-emet,addig lazán tudtam húzni a 2,4GHz-es Celeron D procimat 2976MHz-re,most pedig nem tudom tuningolni,mert egyszerűen ha tuningolom, az nagyon nem tetszik az ati kárttyának......Akkor nem müxik a kari normálisan újraindúl a gép,meg ilyesmik...
Mitől lehet ez????????? -
!Overdose!
őstag
Hali!
Egy nagyon fontos kérdés:
Hány MHz-en mennek a RAM-ok Celeron D-vel???
Itt is 3:4 az arány??? -
perempe
veterán
válasz
csucsu_17
üzenetére
New Budget Processors Comparison - Intel Celeron D vs. AMD Sempron:
Bővebben: link
Ennek lehet hinni.
[Szerkesztve] -
Comm
senior tag
Láttam egy két tesztet és pl a HWSW-en leégetik a Cel D-t, pedig nem olyan xar.Valami Ati chipsetes lapba nyomták nem is csodálom szegényke gyengélkedett.Bezzeg Xbitlabs-nál adtak alá egy szép lapot

-
csucsu_17
aktív tag
Időnként viszza-vissza nézek a topicba és szomorúan veszek tudomást arról hogy a PH még mindig nem csinált proci tesztet
Celeron D vs. Sempronok ugyanis a kis pénzű vásárlók e kettő fajta proci közül tud választani de nincsen reális képük a teljesítmánybeli különbségekről!
PH-s tesztelők alkssatok egy tesztet legyetek oly szívesek!
köszönöm -
gabi123
senior tag
Jó sok választ kaptam!

És a 2.8-asoknál? -
gabi123
senior tag
2.4 GHz-s darabnál mik az átlag tuning tapasztalok?
-
gabi123
senior tag
Sztetek cseréljem el az 1.6A@2.4 GHz 512k northwood P4-emet egy vadi új, dobozos, bontatlan 2.4 GHz-s Celeron D-re?
-
dr.kiky
tag
nekem 2.4es prescott cerkám van elmegy 2976MHz-en is, de ha megdolgoztatod kell neki a hűtés!!!!!!
Tehát minimum egy plusz renszerhűtő venti!!!!!!!
ja meg a tuning leginkább az alaplaptól függ...

-
dr.kiky
tag
szerintem a legmagasabb órajelűt, ez egyértelmű...

-
Comm
senior tag
Hi emberek
Lenne egy kérdésem.Melyiket érdemes venni: 2.4; 2.53; 2.66?Főleg tuning terén melyik a legjobb választás
Előre is köszi! -
jimhun
senior tag
Hali !
Segitsetek lécci ! Egy Abit Is-7E2 alaplapom van és ma vettem egy 2.4 Celeron D-t. Az lenne a gondom hogy az istennek sem akar 2.8 felé menni. 2.8-on simán elmegy feszültségemelés nélkül is. Viszont ha 2.9-re rakom akkor már nem indul el vagyis képernyő nem kapcsol be (a háttérben nem tom mi történik
.). Próbáltam feszt emelni 1.375 ről felmentem lépésenként 1.4500-ig de nem indult el soha.
Pedig biztos hogy bírja mert itt többen is írtak ilyet....
Lehet hogy esetleg BIOS frissítés kell neki ???
Vagy mi??
Help pls !! -
AdamComp
csendes tag
Összemérve egy sima celeronnal:
Bővebben: link -
LOTR
addikt
én nem tudom mit fikázzátok a prescott celeront, mert nem hiszem, hogy a 64 bites atlonnal kellene összehasonlítani
sztem 2.5+ , 2.6+ amd teljesítményét hozza
van egy super pi nevezetű progi ami a 'pi' értékeit számolja egészen a 32 milliomodik szájegyig
én lefuttattam a következő konfiggal:
Cel D 2670, 256mb ddr (igazából it csak a proci a lényeg)
eredmények:
- Not calculated. [ 16K]
- Not calculated. [ 32K]
+ 000h 00m 02s [ 64K]
+ 000h 00m 05s [ 128K]
+ 000h 00m 11s [ 256K]
+ 000h 00m 28s [ 512K]
- Not calculated. [ 1M]
- Not calculated. [ 2M]
- Not calculated. [ 4M]
- Not calculated. [ 8M]
+ 000h 21m 40s [ 16M]
+ 000h 53m 19s [ 32M]
örülnék ha vki más is lefuttatná sima p4-gyel és amdkkel is
csinálhatnánk egy tetsztet belőle
niyitok is egy topikot neki super pi címmel
[Szerkesztve] -
medic
csendes tag
én nemrégiben vettem egy 2.66-os D ceruzát, amit 3 gigán járatok.
meg kell hogy mondjam, hogy attól függetlenül, hogy megnövelték 256 ra az L2 cachet, ez a proci ugyanolyan tré mint az elődje(NW). szívem szerint senkinek nem ajánlanám. mind egyszerű alkalmazásokban, mind pedig a gammákban írtó gyengén szerepel. (egy Abit IS7-E van alatta+ati 9600)
januárban rámegyek egy 3000+ a64-re. addig csak kihúzom valahogy....
[Szerkesztve] -
MIFtIli
aktív tag
hülye kérdés lessz:
van egy jó szar 2.6celeron-om ést ezt kéne húzni valahogy csak nem tom hogy hogy kell mivel meg hűtés szóval..........
jó lenne ha valki segítene ebben
(MSI PT8NEO 800fsb;512MB HYNIX;ATI 9600pro... -
lighting
csendes tag
xelo én nem vennék meg egy celeront sztem egy butított...!
-
maszat
senior tag
Athlon XP 2400+: 2000 MHz 266 MHz FSB
Sempron 2800+: 2000 MHz 333 MHz FSB
Tehát a 2400+-os XP egy 2700+-os Sempronnak felel meg
Nézz teszteket Anandtech.com és Xbitlabs.com-on!
Játékokban a jelenlegi procid a jobb, MHz-igényes tömörítésekeben pedig a 2666 MHz-es Celeron D. Wordre meg excelre meg vizes8
Szóval tökéletesen felesleges a procid cseréje, inkább vegyél +ramot bele és ha SAtás vincsire vágysz, akkor egy lapcsere még jöhet
[Szerkesztve] -
Xelo
addikt
Én valami ilyen újításon gondolkodom:
A mostani 512 MB DDR 266 Samsung helyett:
2×512 MB DDR 400 brand
A mostani AMD Athlon 2400+ helyett:
Celeron 2600D 256/533
A mostani ECS K7S5A helyett:
ABIT IS7
Mit gondoltok?
[Szerkesztve] -
Xelo
addikt
A Celeron 2600D 256/533 jobb mint a mostani AMD 2400+? Ebbe a Celeront milyen lapba lenne érdemes tenni? Max 24000lehet a lap bruttóban.
-
ocsi19
senior tag
BÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁZ!!!!!
EZT NEM IDE AKARTAM!!!!!!!!!!!!!!!!! -
ocsi19
senior tag
Hi,
Szerintem, ha valóban nem sima P4-et veszel, akkor ez a legjobb döntés, mivel az AMD-ket nem ajánlják digitalizáláshoz, a sima celeron meg természetesen szarabb, tehát nem maradt más választásod.
-
Blue Eagle
őstag
Valaki árulja el nekem, hogy milyen alkalmazásban mutatkozik meg az a híres tuning, ha már eleve 2,66-on megy ez a Cerka? Hm?
[Szerkesztve] -
Gergello
addikt
kössz
amelyknek karácsony felé többet csökken az ára azt veszem
3000+ barton alapból mennyien megy? -
Gergello
addikt
Játékra kéne főleg
nincs rá sok pénzem szóval ag4, meg p4-ek kizárva
van pár lehetőség de nem tudom, hogy melyk lenne jobb
1. : Celeron D 325 2.530GHz 15800 19750
Celeron D 330 2.660GHz 17200 21500
Celeron D 335 2.800GHz 18700 23375
ezek közül vmelyk
+
Alaplap Abit IS7 (Socket 478, i865PE) 17,109 Ft,- 21,386 Ft,-
Alaplap Abit IS7E (Socket 478, i865PE)
+ 512 400-as ram+gf4 ti 4200 utóbbiak már megvannak
itt KB: 40- 45
KB:50
na de majd biztos mondhják, hogy a barton tuningolható, na de nem biztos hogy olyan darab, és ezeknek a celeron d-knek milyen a tuning telyesítményük? -
Router
őstag
-
ocsi19
senior tag
Hi!
Vettem egy Celeron D 2.66-os procit, de egy kicsit nagy a hőfok (44ről indul).
Milyen hűtőt tudtok ajánlani, ami halk is és rendesen hűt is?????
/Alaplap: ASUS P4P800SE, 2x256MBram, ATI9600PRO/
Köszi -
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Decemberben szeretnék váltani és egy új gépet beszerzni. Persze P4 3 GHz lenne az igazi, de az csillagászati kategóriában van.
Ezért úgy gondoltam, hogy egy Celeron D 2,8 GHz-t vennék egy Abit IS7-es alaplappal együtt.
Nem szoktam játszani, nekem inkább a régi családi videók bedigitalizálására és egyéb videós feladatokra (magyar szinkron keverése kép alá) kéne a gép.
Szerintetek jó vétel egy ilyen processzor?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Gumi és felni topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- A mostaninál szélesebb Foldon dolgozhat a Samsung
- RAID
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gyúrósok ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)