Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MIFtIli
aktív tag
jók a celeron D-k?
-
szilchi
őstag
válasz
firefighter
üzenetére
Hi.Nekem is 2.8-as Celeron D van 2x512 MB Infineon rammal.Ha ok,akkor elmondom az én beállításaimat.Szal a proci 167Mhz-en megy(3.5Ghz).A fesz,amit kap 1.45V.A ram 2.7V-on és 4:5 leosztásban megy(208Mhz),mivel az egyik Infineon csak 415-öt bír míg a másik 430-at.Ez még szvsz nem a vége.Csak sajna az egyik ram ennyit bír.Így a proci egy Zalman 7000A AlCu-val 40 fok alapon és 52-53 fok terhelve.Ennyivel ment gyári hüttővel is,csak ott egy kicsivel melegebb volt a proci.
-
firefighter
csendes tag
Otomika érdekelnének a bios beállításaid. Ugyanis én is 2,8 Cel D használok 2x512MB Samsung memóval de eddig a max amire húzni tudtam gyárival az 3,3 volt. Válaszod előre is köszi
-
minimal4u
csendes tag
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
MIFtIli
aktív tag
hi
van egy MSI PT8 NEO LSR alaplapom és azt szeretném megtudni hogy a 2.8-as celeron D az belemegy -e?
mert addig nem vennék ilyen procit ha nem megy bele... -
szilchi
őstag
Nahát végülis pont rosszul írtam,kössz a helyesbítést.Szal nem szinkronban akarnám járatni,hanem 133/200-on.Vagyis ha a proci 166-on megy,akkor a ramot 233-on járatnám.Bár már nekemis eszembe jutott,hogy így a proci FSB-je lenne a szűk keresztmetszet.De azért lehet gyorsabb is lenne valamivel.Bár végülis most is gyorsabban megy a ram,mint a proci.Everestben javult is a mem olvasás és írás.
[Szerkesztve] -
szilchi
őstag
Nekem egy LGA775-ös Celeron D 2.8Ghz megy 3.6Ghz-en,1.45V-on.De sajnos nem szinkronban jár a rammal,mert az egyik Infineon modulom csak 415Mhz-et bír,a másik viszont 430-at.Így most a proci 166-os FSB-vel megy,a ram 208-al(4:5).Egy Zalman 7000AlCu-val hüttőm,max fordulaton a proci alapon 40 fok,terhelve max 53-54 fok egy jól szellőző házban.Az alaplap egy Abit AG8-V.
-
maszat
senior tag
Inkább az a kérdés, hogy maga a proci bírja-e a 3,6 GHz-et. Gyári hűtővel is bírnia kell a tuningot, az más kérdés, hogy nagyobb hőmérsékleten.

Vagy: 27 eFt-ért inkább egy A64 3000+-t tudnék ajánlani, mert azonos pénzért nyút jobb teljesítmény.
De a legolcsóbb az, ha kifogsz egy jól húzható Cel D-t
-
t-rac
senior tag
Szerintetek a 2,4-es cerka d bírni fogja a 3,6 ghz órajelet gyári hűtéssel? Vagy inkább gyűjtök még és veszek egy 2,8 ghz 800 fsb 1 mega cache p4 prescott procit 27-ér.
-
Florida
tag
Sima Intel gyári hűtővel mennyi feszkót lehet max küldeni tuningnál egy Cel D-re?
S478,Abit lap. -
mycso
veterán
Hali, most lett egy CeleronD320 procim, aztán így gyorsba csináltam egy két tesztecskét: 2.4@3.6GHz, Asus p4p800-e dx, 2x256 ddr400 TwinMos.
Everest:
olvas: 5391 mb/s
ír:1809 mb/s
késl.: 82.7 ns
Super PI:
1MB --> 49s.
Hűtő Cooler Master Aero4 lite-->2200rpm.
proc: alapon 42-45 fok, terhelve 50 környékén. -
szilchi
őstag
Hi.Valakinek van LGA775-ös CeleronD-vel tapasztalata??Mennyire lehet/nem lehet húzni.Most térek át egy 2.8-as Prescott P4-ről egy 2.8-as 775-ös Celeron D-re+egy Abit AG8-V lapra.Az alaplapra írták,hogy nem fixálható a PCI-E frekvenciája és ez befolyásolja a tuningolhatóságot.Úgy nézem,a hőtermelése majdnem egyezik a P!-es Prescottal.Bár nekem azzal sosem volt gond melegedés szempontjából.És kb. mennyire rosszabb a teljesítménye,mint egy P4-nek?A játékok átlagos videókártyával hogy mennek rajta?Régen volt NW-s Celeronom is,ott úgy vettem észre,hogy nincs nagy különbség P4 és Celeron között ugyan azzal a videókártyával.Köszönöm az infókat.
-
otomika
csendes tag
Az én 2.8-asom 3.6-on 41-42 fok alapban. 100%-on járatva szintén a 60 felé közelít, de mióta a szobai 25 centis hűtő-fűtő ventit melléállítottam (persze nem fűtő módban), megfagyott a ''hangulat'' a ház belsejében.
-
minimal4u
csendes tag
Hy!
Celeron D 2,4-es 2,9-en IS7-ben: alapon 40-körül, terhelve 55-60!
de 60 fölé nemigen megy! Ja ha hűtő gyári 2700 körül pörög, ház oldala nyitott! -
Ganger
aktív tag
Hali! Na a borda megtapizva. Hat meleg, de nem forro szoval akar ott is hagyhatom a kezem egesz nap.
Viszont az alaplapi huto az qrva meleg, es eleg kozel van a procihoz.
Bezavarhatja ez a merest? kb fel centire sincs a ket bordazat egymastol...
hol van az alaplapnak a hoszenzora? a foglalat melyik vegen? -
Ganger
aktív tag
A plusz feszultsegrol vki otlet?
Normalis ez?
Szerintem nem
Elmeletileg 10% a hibahatar nem?
elore is koszi -
Ganger
aktív tag
Plusz egy
az 5 V-ra a bios 5.36 V irt, ez nem problema?
Nem sok egy kicsit ez a kilenges? -
Ganger
aktív tag
Ja igen ma vettem, friss az aru.
Szerintem viszem vissza.
Ez azert sok, ujrapasztazva meg plane...
Otletek? -
Ganger
aktív tag
Nos. 2600 Celeron D
Gyari hűtéssel Asrock alaplapban,az eredeti gyari pasztafeleseggel ami a huton volt a bios kemeny 59 fokot mutat.
Na szerintem ez nem normalis. otletek, tudom pasztacsere, megnezni hogy jol fekszik-e meg hasonlok.
hat jol fekszik az tuti
pasztacsere hamarossan,
De igazabol egy atlagos homersekletre vagyok kivancsi, kinek mennyi szokott lenni, igy biosban, mar ha vki szokta azt nezni.
Koszi elore is
szerk:
ujrapasztazva sincs valtozas sot egyre jobban emelkedik a kis kocsog 3000 fordulat es 62-63 fok ha a biosban nezem kozvetlenul
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
A specifikációk közt szerepel : (Prescott/Northwood with 800/533/400 FSB).
Na mindegy, sok sikert a konfighoz.
-
V.Lacus
csendes tag
Köszi! Tehát a lapom Asus p4p800-e deluxe lesz

IC7-G:Itt nem írják, hogy a 875P támogatja a CeleronD-t:
Amúgy meg p4c800-e dlx+p4@2,6-as gépemet kell nyáron nélkülöznöm. Sokat meg nem akarok új gépre költeni, de azért lehessen rajta dolgozni. -
zsulboy
senior tag
Nekem ilyen van de ez 775-ös lap!!
Bővebben: link -
V.Lacus
csendes tag
CeleronD-hez keresek alaplapot. De olyat, amin 4 SATA csati + LAN is van. Ha valakinek ilyen lapban van a procija, lécci írja le a típusát!
-
slett27
addikt
Ezt egy 2.4GHz-es dobozossal sikerült elérnem egy ABIT IS7-E-ben. Remélem tetszeni fog nektek. Ja és szerintem aki leírja a Celeron D-t, az asszem téved.
Íme :![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/slett27/size2/12735323.jpg)
4017MHz 1.504V D0 stepping
És itt stabil volt a proci, igaz a teszt végére 72C-os lett
, mindez gyári (rézmagos) hűtővel és természetesen jó házszellőzéssel. -
FRN
tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Az ASUS P4P800SE Biosa az én 335-ösömnek alapban 1,408 Voltot ad.
160-as FSB felett fesz emelés nélkül a Prime95 már hibát jelez.
(Min ennyi kell a 400-as RAM-ok kiaknázásához 4:5-ös RATIO-nál)
A progi egyébként jól megizzasztja a procit. A Probe ilyenkor 62/39 fok körüli értéket mutat. (de egyesek szerint az ASUS majdnem 10 fokkal alámér a valós hőmérsékletnek, úgyhogy lehet akár 72/49 is)
Ha a core feszülséget 1,5V-ra emelem, a rendszer még 166Mhz-es FSB-n is stabil. (CPU3486MHz, Ram415MHz)
Viszont ilyenkor a Prime és némelyik játékprogram a Probe szerint 69/44-ig is feltornássza a hőmérsékleteket, ami, ha igazak az alámérésről halható hírek, bizonyára nem tesz jót sem az alaplap sem a processzor állapotának.
Teljesítményben viszont ez CPU+25% MEM+33%, ami miatt erősen elgondolkodtat a húzás.
Szóval szerintetek mi még az egészséges hőm?
-
ToRR3nt3
senior tag
Nekem Cel D 330 van. Annál 1.4 V a max fesz, legalábbis a dobozán ez van. Nálam hajlamos melegedni mert nemritkán 65 fok körül van (160 MHz FSB-nél), e fölött tapasztalatom szerint leáll. (a házamban semmilyen hűtés nincs, de mióta kicseréltem a hűtést a GPU-n, fura mód a proci hője is esett vagy 5 fokot)
-
FRN
tag
Hát kipróbáltam. Azért kell oda az a hütő...
Viszont az továbbra is érdekel, hogy egy Celeron D-t milyen feszültségen és hőmérsékleten szabad üzemeltetni!
Már csak azért is mert közben elkezdtem húzni a rendszert, és nagyon meggyöző eredményeket mutat, viszont még nem mertem 170-nél többet alápakolni és a feszültséget sem emeltem, mert ha már csukott szemmel ugrok, legalább szeretném tudni, hol van a túlsó part.
(memóriánál állítólag 1,7V) -
perempe
veterán
Aida & Everest eredmények + keresés ''Celeron'' kulcsszóval:
Bővebben: link -
perempe
veterán
Elég jót:
Itt a teljes cikk, amiben összehasonlítják más processzorokkal:
Szerepel a listában egy Celeron D 330 @ 3,8GHz is. -
t-rac
senior tag
Sorry,azt hogy elmnegy-e 3,6-on,kérdeztem már,és volt is rá válasz. Most azt kérdezem hogy egy 2,4-es cerka d-vel,és egy 2,4@3,6-os órajelű cerka d-vel,MSI 865PE lappal,és 2x512 mb dual PQI rammal milyen eredményt érek el az everestben? írás/olvasás/késleltetés
Hűtést meg nem veszek rá mert ez a proci 13k-be lesz,ha hűtést veszek rá,azér meg kapok már 2,8-as p4 prescottot 1 mega cache-el (23k)
[Szerkesztve] -
t-rac
senior tag
válasz
firefighter
üzenetére
A 2,4-es cerka d is elmegy gyári hűtéssel ezen az órajelen? Plz nézd meg alapon és 3,6-on milyen eredményeket kapsz az everest-be.
-
FRN
tag
UP!
-
firefighter
csendes tag
Jah és 3,6-on alapon 46fok volt a proci 51 a lap

-
firefighter
csendes tag
Cső a 2,8 Cel D-met gyári hűtéssel sikerült úgy üzemeltetni hogy 3.6-on menjen és még ehozzá a memória effektíve 200Mhz-en megy és nem fagy meg. Csak pittyeg hogy melege van de én nem érzem
. Most megy bele a zalman cnps7000b cu hűtő aztán nem fog csipogni a kis aranyos. -
FRN
tag
Sziasztok!
A 478-as tokozású 2.8GHz-es Celeron D procim pont a Chieftec 12 cm-es ventijének egyik oldala alatt foglal helyet, így megfordult a fejemben, hogy az igen zajos gyári hűtést valami normális passzív bordára cserélem, vagy csak egyszerűen lekapom a ventit a bordáról...
Ehhez azonban illene tudnom, hogy milyen hőmérsékleten müködhet a CelD?
(Most úgy 52C körül van)
Előrre is köszönet!
-
doglotthal
aktív tag
válasz
Sagittauros
üzenetére
A réznek nyilván jobb a hővezető képessége az alu-énál.
Igen, minden foglalatra más hűtő megy rá. Azthiszem.
-
Sagittauros
tag
Mi a különbség a tiszta réz a és az alumíniumréz CPU hűtő közt? A sima réz drágább tehát jobban is hűt? Ja és ugye csak azon múlik h milyen hűtő megy rá hogy pl s478-as?
-
t-rac
senior tag
válasz
doglotthal
üzenetére
van
-
Jégkokó
veterán
válasz
GombócArtúr
üzenetére
nekem olyan 43 45 c között van, ugy hogy oldalrol fujatom ki a levgőt a házból

-
Jégkokó
veterán
válasz
doglotthal
üzenetére
Hát először is a legfontosabb: a dupla méretű l2 cash meg a 16 k az utasitás é 12 k pedig az adat, ez a sima nortwodos cerkákban nem ekkora hanem csak össz visz 8 k az elsődleges a másodlagos meg csak 128 k.Akkor még itt van ugye az hogy a celeron d k nél 533 mhz es belső fsb je van ami szintén gyorsabb a simánál, meg a legutolsó szempont az hogy a celeron d ket már 90 mikoronos technológiával állítják elő ami jelentős gyorsulást jelent, a tesztekben a nortwod magos cerkák teljes mértékben elvéreznek az ujjabbak ellen
-
doglotthal
aktív tag
Hali mindenkinek. Bocs hogy nincs időm végigolvasni a topikot, de mi a különbség a sima celeron és a celeron d-között?
[Szerkesztve] -
Nedudgi
aktív tag
-
Jégkokó
veterán
Nekem is sikerült beszereznem egy 2.8 ghz es celeron d procit 775 ös tokozással, és nekem alapból az everest nevű progi olyan 44-45 fokot mért

-
Pet_i
senior tag
Sziasztok! Nem olvasnék vissza, ezért inkább megkérdem: mennyi a normális üzemi hőmérsékelte egy alapfeszen menő 2,93GHz-es Celeron D-nek. Vettünk egy gépet és az állandó 70 C-ot kicsit soknak találom. Vagy ez rendben van így?
-
brv
csendes tag
Sziasztok!
Intel Celeron (478) D-s, procit szetnék venni, valamelyest szeretném ''húzni'', mit ajánlotok mekkora GHerz -eset érdemes megvenni? 2,4 2,5 2,6 2,8 2,9 GHz?
Válaszokat, előre is köszi. -
L3zl13
nagyúr
Bazze 4x szorzó csak a proc és az északi híd között van, az északi híd ugyanúgy DDR-ben kommunikál a memóriákkal. Szóval a memóriáknak tök mindegy, hogy a proci most 4*100-on kommunikál az chipsettel, vagy 2x200-on.
Lényeg, a Cerka 400-as FSB-vel ugyanúgy 400millió bitet képes áttolni egy sec alatt, mint egy 3200+-os Barton, vagy egy 3200-as, 400MHz-s memória egy csatornán.
Tehát a memória nem lesz szűk keresztmetszet már egy csatornánál sem. A dupla sávszélesség ugyanúgy nincs kihasználva.
Gondolkozzatok már miről beszéltek. Szerintetek a 800-as FSB-s P4-nek miért nagyobb a memória sávszélessége, mint az 533-asnak, ugyanabban a dual channel lapban?
A Celeron D ha jól tudom már 533-as FSB-t használ, és ezzel már valamivel jobb a helyzet, mint 400-on, de azért még mindig nem tudja teljesen kihasználni a dual channel előnyeit. -
PengeeE
tag
Hy all!
Ahogy olvasgattam itt aztán jól ki elemeztétek ezt a ''kistigrist''.
Én is vettem egy 2.8-ast. (előtte 2.4-es P4 em volt) Érezhető volt a gyorsulás.. Mind a windowsban, mind a játékok alatt és végül de nem uccsó sorban a tesztprogik alatt. Én is megvok így elégedve mert röpke 18K ért vettem.(akkor épp eszembe se volt a csere de ennyi pénzért megérte kipróbálni).. Akinek nincs sok pénze(nagyon nincs!!) és ''használható''
gépet szeretne annak sztem érdemes ilyet venni. Viszont ha türelmes és jövögetne pénz akkor inkább ne ezt vegye meg... Annyire azért nem jó... De ennyi pénzért!!!(olyan ez mint a 6600)
Ez 1 vélemény...
-
-
L3zl13
nagyúr
800-as FSB-hez jól jön neki a 2x400-as memória sávszélesség, mert így teljesen ki tudja használni a magas FSB nyújtotta lehetőségeket a proc.
400-as FSB-nél tök fölösleges a 2x 400-as memória sávszél, mert a proci nem tud vele mit kezdeni. Csak pár %-os gyorsuláls lesz tapasztalható szvsz... -
Merhogy? Nem látom az összefüggést. A P4-nek azért gyorsabb a memóriakezelése dual channelben, mert a rendszerbusz négyszerese az fsb-nek. Tök mindegy mekkora az fsb. A helyzet ugyanez a celeronnál is. Az Athlon XP-knél pont az volt a probléma, hogy a rendszerbusz csak kétszerese az fsb-nek.
[Szerkesztve] -
tropa
csendes tag
2.8-as Celeron ala probalok alaplapot valasztani. Kerdesem, hogy milyen jellegu alkalmazasokban s mennyiben szamit sebesseg szempontjabol a dual chanel vs. single chanel memoria vezerles ? Meger-e par eHUF-t a dual chanel-es konfig ? A dilemma konkret targya: ABIT IS7-V2 / 1* 512MB DDR ram az ABIT IS7-E2 / 2* 256MB DDR ram -al szemben .
-
Nedudgi
aktív tag
válasz
firefighter
üzenetére
Húúú bocs fentebb olvasom, láma vagyok üssetek...

Nah szóval a DRAM ratio-t azt állítsd úgy hogy a proci busz (PL: 200MHz 5:4 160Mhz memória) Szvsz amíg a 200-at el nem éri az FSB addig 1:1-ben üzemeltesd. SIS chip az tudja a memóriát felfele is ''szorozni'' lehet intelnél nem megy. Vagy próbáld meg By SPD-re de szvsz nem tudja 133(154)-es FSB mellé 200-on hajtani a memót.AGP/PCI legyen Fix -
-
bojkar
csendes tag
hi! nekem 2,93as celeronom van. most 3,1en megy és szerintem nagyon jól teljesít, ahhoz képest hogy cerka. haveromnak a 2,5ös bartonját elverte(ha nem is olyan sokkal, de el). Szerintem nem rossz darab!!!!!

-
zsoann
tag
Jah , és az miért van ha 2.7 voltot adok a ramoknak akkor letiltja a hangkártyát?

-
zsoann
tag
Sziasztok.
Van nekem egy 2.66-os Celeron D-m. Új deszka van benne INTEL 865PE (CN-9I6PEA-l) Canyon termék..nagyon jó kis lap, stabil meg minden de a proci alapon 50 fokos benne egy Zalman 7000CU hűtővel. azelőtt egy Abit Is-10 lapom volt ott 43-48 fokot ért el üresben (igaz tél volt)
Lefuttattam egy proci terhelő progit BYC 2.0 (PH tag fejlesztette)
eredmények:
Zalman 1450 rpm - cpu 50-64 fok
-alaplap 29-32 fok
zalman 2650 rpm - cpu 50-61 fok
- alaplap 28-31 fok
A progi 360 másodpercig futott. a fejlesztő szerint ennyi idő alatt a proci eléri a max hőmérsékletet.
engem csak az zavar hogy egy zalman 7000Cu-val és 12 cm-s alsó ventivel felszerelt Chiftec táppal, ami ugyancsak elszívja a hőt a procirol, nem beszélve 2 db 8 cm-s ventiröl ami ugyan 5 volton megy, hogy a gyászba lehet ilyen hőmérsékletértékem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Spórolós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![[kép] [kép]](http://www2.abit.com.tw/upload/products/ic7_top_500.jpg)

![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/slett27/size2/12735508.jpg)
, mindez gyári (rézmagos) hűtővel és természetesen jó házszellőzéssel.