Hirdetés
- Blu-ray lejátszók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
TexT-BoY
addikt
megéri 17e Ft-ért egy Celeron D 340 OEM?
elérhető vele a 166os FSB? nekem töb nem kell elég 166os FSB és akkor a ramom maxfeszen viszi még a CL 2-t és ug böven király...
Hűtásek meg majd egy TT fanless 103 megy rá 2db 8cm-es febtivel fujatva -
atwe
tag
JO ez a celeron d
szerintetek melyiket vegyem
2,4
2,6
2,8
3,06
-
bci
tag
SRÁCOK!!!!
Ma vettem 1 Celeron D 2.4 GHz (SL7VW) procit és 800-as FSB-vel 3.6 GHz en szaladgál alapfeszen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Intel gyári hűtővel minimum fordulaton (kb 1700rpm) hangtalanul!!!!
Erre szokták mondani:
KIIIRÁÁÁLY
...szerintem...

ja és a steppingje E0, mint a P4 Extreme Edition-nek!
[Szerkesztve] -
bci
tag
na senki?
-
bci
tag
Ha valakinek van ezek közül a 2.4-es celeronok közül írja le meddíg tudta húzni:
SL87J
SL7VW
SL7KS -
bci
tag
Mit tudtok erről az e-spec number es 2.4-es celeronDről: sl87v ?
-
t_peti
csendes tag
ház:1db zm-f2 es rendszerhűtő+nincs rajta az oldala,
és nincs semmi meleg fél méteres körzetben.(fél méter=monitor)
sajnos még igy is 72-n megy. nem lehet az alaplapi hömérö a xar?
mer 'Speedfan' és 'AIDA' is uazt az eredményt hozza -
Van rendszerhűtő venti? Ha nincs azonnal szerezz be egyet. A gyári hűtőnek jónak kell lennie, itt valami más lesz a gond. Viszont semmiképpen se használd a géped, ha ilyen hőfokon marad a proci, mert meg fog dögleni az alaplap és/vagy a táp. Esetleg még az is lehet, hogy rosszul van feltéve a procihűtő.
[Szerkesztve] -
maszat
senior tag
válasz
firefighter
üzenetére
Ha nincs házhűtő, akkor normális. De ajánlom, hogy rakjál be egyet, mert a 60 fok az sok az alaplapnak. Szóval javíts a szellőzésen.
Le merném fogadni, hogy Everestel mérted le. Valahogy megűrült szegény. Inkább a BIOS-ból vagy az alaplapi progival mérjed a hitelesség kedvéért. -
t_peti
csendes tag
hello
dec elején vettem egy 2,6os celD-t, és tegnap töltöttem le aidát.
és van egy olyan gyanúm hogy azota folyamtosan 72oC-on ment...
mivel már 2 napja tartja a 71-72-t. húzás nélkül és (viszonylag) terheletlenül.
kb 15%os használatnál, eredeti hűtövel.
szoval szerintetek a dobozos cooler a fos vagy valami komolyabb dolog lehet?
ha csak hűtés akkor tudtok ajánlani valami brutálisabbat, és főleg csendeset?
köszi Peti -
hétalvó
addikt
Mindíg tanul az ember. A proci megy 3.6-on. A videókártyát kellett visszavennem. Csere nem érvényes.
-
hétalvó
addikt
Mindíg tanul az ember. A proci megy 3.6-on. A videókártyát kellett visszavennem. Csere nem érvényes.
-
hétalvó
addikt
Ha valaki elcserélne egy 2.5d v 2.6d egy 2.4d-re az nálam megteheti. Eddig ment alapfeszen 3.6-on de a feszt nem tudom emelni az alaplapomon és a 3d-s tesztek nem futnak le rajta.
50 és 100mV-ot tudok állítani. Lehet hogy kevés a gyári hűtő? -
hétalvó
addikt
garma 14 (2.4d)
-
esar
tag
válasz
firefighter
üzenetére
Szerintem az a hőm. még elmegy. Főleg ha terhelve annyi. Azt azonban érdemes megszívlelni, hogy húzott proci sohase menjen 53-55 fok felé. Ez, bár biztos sokan nem értenek egyet vele, egy íratlan szabály

-
firefighter
csendes tag
Hali!!
Az szerintetek normális ha a 2,8-as CeleronD-m 3,2-n megy gyári hűtéssel (55 fok proci, alaplap 60) és 7 órán keresztül ment de abba volt 3 óra MOHPA. Nem tudom mit csináljak ez így jó szerintetek. Akarok a procira mindenképpen Zalman S7000B Al-Cu hűtőt. Amúgy a karim egy Sapphire Radeon 9600XT 128MB -
gerlaip
addikt
Nem ide tartozik, tudom, de ti ezt használjátok. Celeron D-t kitől tudnék ócsón szerezni?
[Szerkesztve] -
VociK
tag
válasz
Rácz Gábor
üzenetére
szerintem hagyd 1:1 ben mert akkor szinkronban megy a prockoval, az NB-et meg rakd át 667-re és akkor megy a PAT is. hid el sokkal gyorsabb a proci fsb-t ted 166ra és akkor atomstabil lesz. Minek fusson a memó gyorsabban mint a proci?(FSB).a memo beállítás:2-6-3-3. az én tesztjeim szerint gyorsabb lett a gép.4:5-ön mindig kifog akadni az xp
-
hétalvó
addikt
A procim 50 celsius fok alatt van 3.6-on a gyári Intel hűtővel. Feszt se kellett emelnem. Terheletlenül meg 30 fok. a szoba kb 18 fokos.
-
Séf
csendes tag
Ahogy nézem a WINWORD.exe használja a procit 97-98%-ban
-
gézu
őstag
válasz
Rácz Gábor
üzenetére
Minél nagyobb,annál lassabb a memó és annál jobban bírja a tuningot.
-
stgellert
aktív tag
Fogalmam sincs, de ha nincs húzva, az nagyon sok, a 65 fok a felső határ, húzott gépnél, 40-55 fok körül kellene lennie.

-
Rácz Gábor
csendes tag
A mostani késleltetés az cl 3= 8,4,4
a lassabb késleltetés magasabb számot jelent a bios beállításban?
nem vágom hogy milyen számokat tartalmazzon a a cl3 alatt. -
Séf
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen hőmérsékleten kell mennie a celeronD 2.4 procinak. A gépem állandóan csipog -a proci 65Cfok körül van- és feladatkezelő szerint a proci 100%-on megy.
Abit is7e alapon celeronD 2.4 256 és 2db samsung 256/400 ram -
stgellert
aktív tag
Azér a hűtőt előtte megvenném...
-
gézu
őstag
válasz
Rácz Gábor
üzenetére
Ha 400-as ramod van és 440-en akarod hajtani akkor elkél némi biztatás.
Én a késleltetéseket venném először a leglassabra,aztán ha így sem megy,akkor
0,1-et emelnék és teszt. -
Rácz Gábor
csendes tag
ok. a hűtésük nem lesz gond veszek rá fasza hűtőt.De gondolod hoz ez a baj?vagy esetleg valami más?most netudom megnézni melóhelyen vagyok de ha hazamegyek kipróbálom.kösz a segítséget.
-
gézu
őstag
válasz
Rácz Gábor
üzenetére
Megpróbálhatsz a memóknak egy kis többletfeszt adni 0,1-0,2V-ot.Előtte
nem árt megnézni mennyire melegszenek,mert memóriahűtőre is szükség lehet. -
Rácz Gábor
csendes tag
Hello mindenkinek.Tuningal kapcsolatos kérdésem lenne
Előzmény:Van egy celeron 2,4 prescott magos procim.abit is7-e2 alaplapban csücsül egy fasza procihűtővel.Tuningoltam 3,2mhz-re,az fsb-t állítottam 178-ra*4*4,5=3204mhz.a memória késleltetése CL3.Kérdés:a mem.és a proci aránya 1:1-hez mert ha 4:5 akkor bőven 200mhz felett van és az Xp nem akar betölteni.mindíg újraindul.tehát a ram most 178(345)mhz-megy,de szeretném ha 4:5-ös arányban lenne és kb.220(440)mhz lenne.mint kell tennem.fesz emelés?
remélem tud valaki segíteni.
Üdv -
stgellert
aktív tag
Ez csak előzetes eedmény, tesztképeket egy hét múlva közlök, ha már összeért a paszta, a cpu, meg a hűtő... (ha nő a max. terh. hőmérséklet, visszaveszek belőle):
Celeron D 3,06-os 4,06-on a TTSilent Towerrel, asusp5p800-ban, az alapfesz emelése 1,575-re (alapon is stabil, de bizti ami bizti
), 45 fok, max? terheléssel (2 prime 95, win.mplayer, divx player, spell force 2 db 50 fős hadsereg pofozkodása) 65 fok. -
-
csudri
őstag
512 cache van a cuccomban. Azért kérdeztem, mert amikor olvastam anno az anandtech-en a Celeron D tesztet, akkor egy 2.8-as Cel D alaposan helyben hagyta az 1.8A-t (alapon járatták).
Gondoltam hátha van valakinek gyakorlati tapasztalata és max 2K-ba kerülne a csere. Ezért kérdeztem, hogy vajon van-e értelme. -
csudri
őstag
Valaki tudna válaszolni arra a kérdésemre, hogy érezhetően gyorsabb lenne-e a rendszerem, ha lecserélném a P4 1.6A@2.4 procimat egy Celeron D 2.4@3.6-ra?
A többi komponens: Abit IS7 (ebben tudtommal mennie kell a Cel D-nek), 2 x 512 Hynix D43 és Gecube 9600XT Extreme. -
hétalvó
addikt
a proci aljáról még senki nem áradazott, pedig tele van kondenzátorral. olyan mint az EE prescott.
-
hétalvó
addikt
Vettem egy ugyanolyan 2.4D-t és nekem is megy alapfeszen 3.6-on a gyári hűtővel.

Abit VT7 az alaplap 2*256/400 hynix. Ma lettek az enyémek.
-
Teppik
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Celeron D 325 - 2.53 GHz-es procim hőmérséklete 40 - 48 C fok között ingadozik használattól függően Everest szerint, eddig még nem nagyon próbáltam meghajtani.
Érdekelne, hogy mi neki az egészséges, illetve mi az a maximum, ami fölé nem szabadna mennie? -
ATIFAN
csendes tag
Üdv!
Bekreplált a procim és egy Celeron D 330-ast néztem ki, ezt még megtom fizetni!
Az alaplapom ASUS P4SDX SiS655 chipset, s478 tokozású.
Akkor ez a Celeron D proci menni fog SiS655-ös chipsettel?
Köszi -
hali01
őstag
no itt vook!
211-en 3800MHz!!!!! Sandra szép hosszu csikot huzott.
proc:42fok
[Szerkesztve] -
barko
tag
A RightMark Memory Analyzer ezt írja ki ( 2.4-es Cel.D) multiplier :18,0 (14,0-18,0), mintha állítani lehetne. Miért?
-
hali01
őstag
haj!
én csak most kezdtem huzigálni ezt a procit most 3.6GHz-nél tartok (3600/800/200) gyári hütövel,de sztem itt lessz a vége mert a ramok csak 400-asok meg kinyirni sem szeretném.
ilyen huzással 1.375 volton 40 fokos a proci ha nem piszkálom. -
gabi123
senior tag
Srácok! Van itt vkinek olyan Celeron D, ami 3.8 vagy a fölött megy?
-
Nedudgi
aktív tag
válasz
firefighter
üzenetére
Próbáld meg hogy lehet e fixre állítani az AGP/PCI fekit ABIT IC-7-en megoldotta ezt a problémát a beállítás.
A SATA vezérlő is a PCI-n megy és nem bírja a húzást. -
VociK
tag
Ezek nem Celeron-D-k ezek sima cerkák amik igen lassúak, de a Celeron-digen is gyors, Szerintem a Sempronok nem jó választások hiába a 256kes egy 2200+-os csak 1499Mhzen ketyeg. Nekem Cerka-D van 2,66-os borzalmas tunning barát gyárihűtővel is, meg a haverom most vett egy 2600+ sempront és nem vagyok tőle elájulva szerintem lassabb mint a sima 2600+ XP.

-
dr.kiky
tag
válasz
firefighter
üzenetére
ez a nagy tuning hátránya....én ha felhúzom a 2.4-es cerka d-met 2976MHz-re(ez a max),akkor stabilan csak egy wincsivel dolgozik...

-
firefighter
csendes tag
Hali!! Vki segítsem nekem. Ezzel a géppel rendelkezem ami fel van tüntetve. A procit akarom húzni, de ha felhúzom pl 3066MHZ-re akkor a SATA-s vinyómat nem ismeri fel. Még egy kérdés alapban 1,375V-on áll a proci fesz. mennyire kell állítanom ehhez vagy nagyobb órajelhez??
-
jpisti
senior tag
Bocs, hogy beleszólok a biznicbe de a témával kapcsolatosan nekem is vannak tapasztalataim.
Az utóbbi két hétben volt szerencsém 2db ilyen Cel D-s gépet is építeni. Mindkettő úgynevezett ''költséghatékony'' kellet legyen ezért ASRock lap aszem i845 lapkával + Cel D 2400MHz + 256MB ram + a szokásos, a különbség csupán az volt a procok között, hogy az egyik dobozos mig a másik tálcás volt.
Mindkettő 6~10 év körüli gyerköcöknek készült, tehát egyenlőre elég és nem is lesznek tuningolva várhatóan egyhamar.
Én inkább az AMD-ket preferálom de ezeknek a gépeknek a tudásában igencsak kellemesen kellett csalódnom! Szerintem igencsak OK pláne az árát is nézve.
Furcsa volt, hogy a dobozos proc kb 40°C volt mig a másik hasonló CM hűtővel vetrte a 60°C-ot (alapon értendő) de a borda rendesen fen van és kézzel sem tünt melegnek kb olyannak mint a másik.
Tehát szerintem ez most szintén egy jól sikerült Cel széria a Tuás Cel-ek után már időszerű volt. -
bim
veterán
-
dr.kiky
tag
de lehet,hogy téynleg kevés a pont...
Új hozzászólás Aktív témák
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Blu-ray lejátszók
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest