Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
Itt az előttem szólók azt írták, hogy a zalman megfelelő házszellőzés mellett jól hűt.
Az én hűtőm is jól hűt és potméteres, tehát ha tuningolgatsz, és melegszik a cucc, akkor feljebb veszed.
Nekem ezzel a hűtővel a celeront alapon terheletlenül, 2100-200-as fordulaton/itt még semmi hangja nincs, zárt házban/asszem 40 fok körülire hűtötte.
Most a 3G-s prescottot 2200-on 43-44-re hűti. -
mycso
veterán
válasz
jackpcsm
üzenetére
Elfüstölni valószínűleg nem fog a ramod, mert ha túl sok a fesz vagy a frekvencia, akkor be sem bootol a gép.
Nekem a 400-as TwinMOS ramjaim mentek 451-en, de állandóan fagyogatott, viszont 430-on stabil volt, tehát ott volt valahol a végük, de ha magasabb frekin megy, én azt csináltam, hogy megfogtam a ramot, hogy süt e vagy nem.
Most 400-as Geil ramjaim móvannak, amik szó nélkül mennek 500-on
-
elius
csendes tag
Nos, én múlt héten vásároltam ezt a konfigot.
Nem tudom ki hogy van vele, de elég borzasztó, hogy kb 70 fokon megy a proci alapjáratos gyári hűtővel !
Ez alapján senkinek nem ajánlom 
Félni fogok dolgozni a gépen, mert megsüketülök
Félretéve a komoly dolgokat: létezik olyan megoldás, ami ezt az izét majdnem zajmentesen lehűti mondjuk 50 fokra?! (ja, tuning nélkül...) -
jackpcsm
tag
köszi!
akkor nálam sztem a ház szelőzésével lesz a baj mert az nem nagyon van! de majd belehúzok
Egyéblént eddig nekem is csak Abit lapok voltak de az Asus-al is meg vagyok elégedve!
egyébként köszönöm nektek a segítséget,ha valaki még találna hibát ,vagy más véleménye van azzal kapcsolatban amit írtam és megbeszéltem Mycso-val és Szilchi-vel az kérem hogy írja le,hogy abból is tanuljunk
(és ne szálljon el a gépem
) 

-
szilchi
őstag
válasz
jackpcsm
üzenetére
Én érdekesen vagyok ezzel a hüttővel.Nekem 775-ös alaplapom van,kellett hozzá egy 775-ös Zalman keret.De akárhogyis húzom meg a csavarokat,a hüttő elmozdul a procin
.Viszont így is jól hütt,mert 3Ghz-en 43fok alapon,terhelve 55 fok.Viszont jól szellőző házban van.Volt olyan,hogy lehúztam az oldaról fújó 90-es ventit.Na akkor már nem volt ilyen jó,mert akkor felment 64fokra
.Szal kell egy jól szellőző ház ennek a hüttőnek,hogy megfelelően működjön.Nálam egy 80-as és egy 90-es fujja be a levegőt és a táp 120-as ventije pedig kiszívja a meleget.
Az előzőhöz pedig igen,feszemeléssel magasabb frekvenciát lehet elérni a ramnál és persze a procinál is.Nálam az Abit lapban a 2.8-as Celeron D 1,45V-on ment 3,6Ghz-en,a ram 2,7V-on 440Mhz-en.Az Asus lap beállításait annyira nem vágom,még sosem volt olyanom..
-
jackpcsm
tag
köszi!
ezek szerint amit egyel ezelött írtam #888 az nem teljesen igaz?
egy 400 ram mondjuk(persze ramtól,hűtéstől,márkától függően)450 ig gond nélkül bírja,de fesz emeléssel még akár tovább is lehet probálkozni?
egyébként amit írtam:
''tehát fsb:175 dram f. 266 1:1 akkor a ram 350 megy
fsb:175 dram f. 333 4:5 akkor a ram 437,5 megy''
az jó volt(asus alaplapra)????
-
szilchi
őstag
válasz
jackpcsm
üzenetére
A DDR ram feszültségét csak akkor kell változtatni,ha már nem tudod feljebb állítani a memo frekvenciát.Tehát ha 225(450)Mhz a vége alapfeszen,felette fagy,akkor van rá esély,hogy nagyobb fesszel 230(460)Mhz-et mennyen.Vagy többet.Ez ram függő.De túl magasra sem szabad állítani,mert akkor túlmelegszik és elfüstöl.
-
jackpcsm
tag
up
valaki???
[Szerkesztve] -
jackpcsm
tag
köszi!
asszem leesett:
tehát fsb:175 dram f. 266 1:1 akkor a ram 350 megy
fsb:175 dram f. 333 4:5 akkor a ram 437,5 megy (tehát 400 ramnál lehet hogy megpörköltem)
még egy kérdés:ddr reference voltage:auto/2,658/2,551. ezt kell nekem piszkálnim és ha igen akkor mikor?(a memória gyorsítására való?)
ja,és köszi mindent

[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
jackpcsm
üzenetére
180FSB-nél menne a procid 3.8-at, szerintem ezt még tudnia kell, ha itt 333-ra rakod akkor 450 menne a ram.
1:1 azt jelenti, hogy fsb/ram szinkronban megy egymással, tehát/800 fsb P4-nél/ pl.:200fsb-->400-as ram, 4:5 --> 200fsb/500 ram stb.
A te esetedben 533 fsb CeleronD az 1:1 133/266-ot jelent, ezt jól írtad, csak 4:5-nél 200fsb mellett 4202-n kellene mennie a procidnak, tehát a ramod itt 500-on kéne hogy menjen. -
jackpcsm
tag
köszi!
talán már dereng valami
szerinted akkor hány fsb körűl lenne érdemes 333(nálam ez van) feltenni a ramot (400-as ram esetében).mert 333 túl nem hiszem hogy jutok!
egyébként erről a 1:1, 4:5 stb tudnál még írni?
mert ha jól értelmeztem fsb:133,dram freqency 266, akkor a memória 1:1 en megy tehát 266 on.
de ha fsb:200 ,dram freqenty 266 ,a memoria 1:1en ,megy tehát a ram 400 megy igaz?
de ha fsb:200 dram frequenty 333 a memoria 4:5 en megy tehát a ram 250 megy ezek szerint érdemes elég sokáig 266hagyni a ramot
persze csak ha jól értem a dolgot??????
még egy kérdés:ddr reference voltage:auto/2,658/2,551 ezt kell nekem piszkálnim és ha igen akkor mikor(a memória gyorsítására való?)
köszi előre is
-
mycso
veterán
válasz
jackpcsm
üzenetére
''Asuséknál nincsen FSB/DRAM osztó!''
ezek szerint finomhangolásra nincs lehetőség?
Ahogy leírtam az előző válaszomban, úgy lehet állítgatni, csak itt nincs 1:1 4:5 stb, menü, hanem 266/320/400......stb, van és azzal úgy lehet kiszámítani az aktuális órajelet, és osztót, ahogyan leírtam.
A ramot nemtudod 400-ra állítani mert csak 200 fsb felett jelenik meg a 400-as érték a menüben, de ez képtelenség, hogy így elindulna a cucc, egy mezei 400-as ramnál, mert ott 600-on kellene mennie.
Hát hogy autónál hogyan állítja, fogalmam sincsen/össze-vissza/, mer pl nelem magasabb fsb-nél/200 kötül/ auto beállításnál visszarakta 266-ra a ramokat
.
Agp/pci-nél azt beállítod és kész. -
kovsol
titán
menyit fogyaszt egy ilyen proci ?
-
jackpcsm
tag
először is köszi!
''Asuséknál nincsen FSB/DRAM osztó!''
ezek szerint finomhangolásra nincs lehetőség?
--tegyük fel hogy 400 ra rakom a ramot, és az fsb-t attól fügettlenűl állíthatom,hiszen az fsb azt nem fogja tudni elállítan,tehát a memoria maxon pörög és már csak a procira kell koncentrálni?(400-as ramnál)
--az auto mód mire használható(az nem tudja az aktuális fsb hez hangolni)?
---AGP/PCI osztót állíttom 66/33 ra állíttom akkor ezzel a videokarivédelem letudva?
-
mycso
veterán
válasz
jackpcsm
üzenetére
Szia,
Először is, nekem az a 48-68 fok, alapon elég soknak tűnik a hűtőddel.
A többit nagyjából jól gondolod, esetleg még annyi, hogy az elején az fsb emelésnél, kezdheted egyből 150 körül is, aztán utána óvatosabban.
A feszt akkor adjad a procidnak /olyan 3.4-3.6 körül még talán kellene mennie alapfeszen/, ha már a gép fagyogat, úraindul, vagy el sem indul.
Az overclock menüt nem javaslom, az egy hülyeség, inkább manuálisan állítsál mindent.
Asuséknál, nincsen FSB/DRAM osztó, hanem a dram freqency menü alatt a 266/320/400/500/533, jelenti az osztókat.
A te esetedben, alapon, 533fsb mellett, ha 266-ra állítod, akkor mennek 1:1-ben, ha 320-ra akkor 4:5, majd, ha sikerül a 200-as FSB-t elérned, megjelenik a DRAM-nál a 400 is, ami 2:3-at jelentene/persze mindíg az aktuális FSB-hez képest, tehát itt 600-on kellene a ramnak mennie, ha a 400-at állítanád be
/
A táptól nem lesz hidegebb a procid, lehet a hűtőd nincs jól felrakva, vagy már mint annyiszor elmondtam SZERINTEM ezek a 7000-es zalmanok szarok.
Nekem a 2.4 celeron D 3.8-on terheletlenül volt kb 48 fok körül, de úgy emléxem terhelve sem volt több 63-66-nál, hűtőm cooler master aero 4 lite.
[Szerkesztve] -
jackpcsm
tag
sziasztok!
mivel én is celeron D tulaj vagyok végigolvastam a topicok és leszűrtem a számomra fontosnak vélt infókat mivel a közeljövőben lehet hogy tuningra adnám a fejem!
a vas:
--celeron D 335 (2,8ghz)
+zalman 7000 al-cu hűtő
most nincs valami jó táp a gépben,igy a huzat se valami jó ,a min.hőmérséklet max fordulton 48, max hőmérséklet olyan 68 (több óra játék után)
--asus p4p800s-x
hát ez van, dual ddr sovány ,de kibírjuk
--512mb pc 3200 (200)
hát ez csere lesz min 1gb pc 3200 (400) a tuning miatt(meg amúgy is)
--codegen 300w táp
ez biztos csere valami 4000w körüli halk full extrásra
-------------------------------------------------------------------------------------------
Leírom amit kivettem a tuningal kapcsolatban légyszi javítsatok ki ha valami hülyeséget írok!!
--Belépek a biosba és szépen elkezdem húzogatni mondjuk 5-ösével a proci fsb-jét(133 ról....)
--közben figyelem ,hogy a memoriára jutó arány se menjen túl magasra mert akkor az megadja magát(gondolom 400 as ram(ok)-nál ez nem lesz nagy feladat!)
--AGP/PCI osztót fixre állíttom 66/33 ra.(nehogy meghaljon a videokártya)
--viszont akárhogy néztem a „DRAM Ratio” vagy ''FSB/DRAM'' 4:5 és ilyesféle beállítási
lehetőséget nem nagyon találtam, bár a CPU-Z azt írja hogy 4:5 van(lehet hogy nálam automatán állítja az alaplap?)
--ha fagyokat és már 3,5ghz köűl járok ,akkor adok neki egy kis +feszt de csak egy kicsit
--------------------------------------------------------------------------------------------
beállítások a biosban(legujjabb bios telepítve):
nálam (asus p4p800sx)a bios ''advanced'' füle alatt a ''jumperfree configuration'' pont alatt lehet állítgatni a dolgokat:
az ''ai overclock tuner'' fülnél három lehetőség van:
-''standard'' (ugye ez az alap)
-''manual'' :-''cpu frequency'' fület 133-ról elkezdem felfelé tolni
-''dram frequency'' nálam csak auto/266/333 lehet (ezt hagyam auto-n(és
az alaplap majd mindíg beszorozgatja az aktuális fsb hez), vagy 400 ram
esetén tegyem fel 333-ra?)
-''agp/pci frequency''-t 66.6/33.3 ra állítom (mivel fixed nincs) vagy 75/37,5 vagy 85,7/42,8
-és van egy ''overclock'' lehetőség 5-30% :
kérdés:ha itt felhúzom 30% akkor ugyebár 3640 mhz megy a proci(ha jól gongolom)és nekem mást nem is kell állítanom az alaplap beállítja a memória ratioját és a agp/pci is fixre nyomja??mert ha igen akkor max egy kis fesz+ kell csak a procinak.(ha jól gondolom)
-----------------------------------------------------------------------------------------
még egy-két kérdés a végére:
--mikor kell kakaot adni a procinak és mennyit?
--találtam egy ''cpuid value limit'' beállítást ez mire való?
--és szerintetek csökken e a procim hőfoka ha majd egy rendes táp lesz benne,vagy egy jobb cpu hűtőt kéne vennem ?
Előre is köszönöm a válaszokat a rengeteg kérdésemre!!
-
Koksi
csendes tag
ja kihagytam hogy gyári hűtővel
, alapfeszen (múltkor emeltem rajta és elszált a táp
) -
Koksi
csendes tag
nekem eddig sikerült húzni a 2.66-os Celeron D-met (ha nemjó a kép sorry
) -
szilchi
őstag
Nagyon szivesen
.A két azonos ram ajánlott a dual-DDR-hez.Nekem pl. 2db Infineon van.De egyik haveromnak megy két különbözővel is.De nagy álltalánosságban nem nyerő a két különböző márka.Szal inkább két egyforma ram legyen.Ha jól emlékszem,az IS7-E2-ben 2db ramnak van hely.Szal egyszerüen beleteszel két 512-es ramot és már frankó is.Ha négy hely lenne,akkor úgy kellene beletenned,hogy vagy az elsőbe és a harmadikba vagy a másodokba és a negyedikbe.Ekkor megy dual chanel-be.Két helynél meg simán magától megy úgy.
Aztán óvatosan a tuningal
-
-KP-
veterán
nem, cerkából nincs 512es. sempronra gondoltam 2800+ 256k 13khuf, a 3000+ meg 18k huf, mindkettő 2ghz. igazság szerint csak azért kérdeztem, mert van 1 IS7-E2őm, benne egy 2,4cerkaD ami alapfeszen viszi a 3600at. Nincs dualddr, viszont megy a Pat. lehetőségem lenne 0Ftból, hogy helyette új nf7-s legyen meg egy sempron 2800+. ha ezt a cserét megérné megejteni, akkor megtenném, ha rá kellene fizetni, akkor már nem érdekel. márpedig 512k-s sempron esetén rá kellene.
mondjuk valszeg lenne még kakaó a prociban feszemeléssel, csak gondoltam minek. a freezer4 is bírná még, mert így 3,6on 46c szokott lenni prime alatt a large FFt-s tesztnél. bár őszintén megmondom +100-200 mhzért nem szívesen adnék neki +0,1v-ot. így is fogyaszt szépen.
mielőtt megkérdenétek, hogy honnan a proci, nem válogatott darab, Gianni kollégától vettem még áprilisban.
igazság szerint eddig többen mondták, hogy a sempronok órajelszámozását már a CerkaD-hez igazítják és nem a P4-hez, meg azt hogy nem érné meg a csere. egyenlőre én is affelé hajlok, hogy marad.
Üdv.:
KP -
Motion_Blur
félisten
válasz
Kareszovics
üzenetére
FSB lapon ugye 133-on van, ezt rakd fel 166-ra. Ha nem bírja, fagyogat, akkor adj neki plussz feszt, vagy vedd vissza az FSB-t mondjuk 150-re! Arra figyelj hogy a ramok mennyit kapnak, mert ha tuningolsz, akkor a az FSB
R ratiot is állítanod kell!
Van IS7-es topik, ott megtalálod a válaszokat a kérdéseidre
-
válasz
Kareszovics
üzenetére
Akkor menj egy tuningtopicba, ott kérdezősködj, különben tényleg füst lesz.

-
Kareszovics
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Üdv!
Utólag jutott eszembe: tök sötét vagyok a tuninghoz. IS7-es lapon, hogy kell csinálni. Csak simán átállítom bioszba oszt füst? Más nem is kell? -
-
hiuzai
csendes tag
Ezer köszönet SZILCHI! Mindjárt ki is próbálom amiket írtál! Még valami ha a dual-ddr-t kiakarom használni, akkor két azonos fajtájú és nagyságú ram kell? Ha netán meglesz
akkor ezt hogy tudom kihasználni, vagy az alaplap automatikusan kihasználja?
Mégegyszer mindenért köszönet és most neki kezdek nyúzni a gépet!!!
Minden Jót!!! -
-KP-
veterán
ja azt kifelejtettem, hogy nincs dualddr, mert csak 1 modulom van. az amdnek ez ugyan sokat nem számít, de az intelnek szerintem azért igen. egyébként a 256k-s változatra gondoltam. 13k-ért lehet, venni, míg az 512k-s változat 5k-val többe kerül. annyit talán nem ér meg a dolog. így nézve a dolgot?
-
Kareszovics
addikt
Mindenkinek THX

További kellemes fórumozást! (húzok vissza melózni
) -
-KP-
veterán
Szerintetek mi erősebb játékokban?
SocketA Sempron 2800+ tuningolva 2100-2200mhz körül
vagy 2,4 CeleronD@3600 mhz -
válasz
Kareszovics
üzenetére
Hát, én a családomnak 4 gépet raktam össze, csak egybe raktam celeronD-t, mert apámék azon csak interneteznek. Azért mikor leülök az elé a gép elé, és bármelyik másik, igazi P4-es gép elé, bizony érzem a különbséget.
Ha szeretsz internetezni, közben DVD-t írni, zenét hallgatni, tehát egyszerre több mindent csinálni, mindenképpen igazi P4-et vegyél. A HT nagyon jó dolog! -
Rapid
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszi cache de én már csak ilyen vagyo.....k
-
szilchi
őstag
Nincs mit
.Pontosan,játékhoz jó,mert bár lassab egy P4-nél,de a játékok akkor is frankón mentek nálam.A többihez meg már ajánlott a P4.Ott már megmutatkozik a negyed akkora cache és a kisebb FSB.
igen,foglalat független.Az nem számít,hogy LGA vagy S478.A többi paraméter egy és ugyanaz.
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
válasz
Kareszovics
üzenetére
2,66-os cerkát akarsz 3ghz-esre cserélni? ne tedd! fsb 133-ról 166-ra és meg van oldva (ha kell, akkor plussz 6-8% fesz), mert ez így több, mint 3,3ghz

-
szilchi
őstag
Na szóval,akkor sorrendbe

1,Rapid:
A 2.66-os Celeron D-k elég jól húzhatóak,sőt talán jobban,mint a 2.8-as(amilyen nekem volt),vagy gyorsabb Celeron D-k.A 2.66-ossal simán meg tudod csinálni a 3.5-3.8-4.0 Ghz-et,persze jó hüttésel.Nekem a 2.8-as ment 3.5Ghz-en,kisebb fesz emeléssel.a 4Ghz lenne az igazi(20x200Mhz).De asszem volt itt a topikban már valaki,aki 4Ghz környékén járt.A második kérdésedr a válasz,hogy valszeg nem
.Én is azért vettem egy 2.8-as P4-et,mert videokódoláshoz jó,ha van 800-as FSB és 1MB L2.A HT meg elengedhetetlen a párhuzamos munkához.Én is pl.videót konvertáltam Gordian Knot-ba,mellette pedig Call of duty-val játszottam neten.A Celeronnak ez már sok lett volna,hiába ment 3.5Ghz-en.
2,hiuzai:
A konfig nem rossz,viszont sajnos nem tudod használni a Dual-DDR-t,met két különböző ramod van.Az Intel gyári hüttője nem olyan rossz.Én is meglepődtem,hogy a Zalmanom csak 3-4 fokkal volt hűvösebb nála.amikor még S478-am volt,akkor a különbség Zalman és gyári hüttő között 7-8 fok volt.De persze nem olyan halk,mint egy Zalman.De tuningoláshoz ez is elég.Először is a Biosban tudod elvégezni a tuningot.Ezelött nekem is pont ilyen alaplapom volt,talán még emlékszem valahogy.
Először állítsd be a processzor sebességét 2660Mhz-ről User defined-ra.Ezt a Softmenü menüpontban teheted(ha jól emlékszem,ez a neve).Ha megvan,akkor írd át az FSB-t 133-ról pl.150-re.Mentsd el és indítsd újra a gépet.Ekkor 3Ghz-en megy,150-es FSB-vel,a ramok pedig 300Mhz-en.Futtas le pár tesztet,pl. Super Pi,3DMark CPU test.Esetleg játékok alatt is teszteld.Ha ok,akkor reset,vissza a Softmenübe és mehetsz feljebb az FSB-vel.Olyan 3.5Ghz felett már lehet kell adnos a procinak egy kis plusz feszültséget,de 1.45-nél többet ne adj neki,mert akkor már nagyon melegszik.Esetleg azt még csinálhatod,hogy nem hajtod szinkronban a ramot és a procit,hanem 4:5 leosztásban.Ilyenkor a proci 150Mhz-en megy,a ram 375Mz-en.Én az enyémet(2.8-as) 167Mhz-es FSB-vel és 208Mhz-es(416) rammal járattam.Ezt akár te is beállíthatod,de nálad csak 3,34Ghz-lesz,mivel a te procidban csak 20-as szorzó van.Ha még valami nem tiszta,akkor írj és próbálok segíteni.
Kareszovics:
A haverod nemigazán ért a Pentium procikhoz,vagy AMD fanatikus.A nagyobb cache és a 800-as FSB igenis sokat számít.A HT játékokban tényleg nem kell,viszont jó dolog,ha két dolgot akarsz egyszerre csinálni.De írok példát is.Van egy GF6600-as videókártyám,elég szépen tuningolható.Amíg a 3.5-ön hajtott Celeron D volt a gépemben,addig pl.Doom 3-ban 55 fps volt a maximum 1024/high beállításon.A kártya 470/670-en ment és 1GB ram van benne.De amikor lecseréltem egy 2.8/800/1024-es Pentium 4-re,egyből felgyorsult.Pedig minden más maradt.Most már 67fps a timedemoban.És a többi játék is gyorsult,nameg a 3DMarkok is.szal sokat számít játékoknál az FSB és a nagy L2 cache.
Remélem mindenkinek kielégítő választ tudtam adni
-
Kareszovics
addikt
Üdv Mindenkinek!
Jelenleg egy 2,66-os Celeron D procim van és szeretnék egy nagyobb teljesítményűt venni (3 GHz).
Egy számítástechnikus haverom azt mondta felesleges HT procit vennem, jó a Celeron is, mert a cahce különbségeket észre se venném (főleg játszok)!
Mi az igaz ebből?
A segítséget előre is köszi. -
hiuzai
csendes tag
Sziasztok! Néhány hónapja vettem egy gépet és érdekelne mit lehet belőle BIZTONSÁGOSAN kihozni!
A gép:
proci: intel celeron D 330, 2.66 Ghz, 256Kb cache, 533 MHZ fsb,ha jól tudom prescott magos és sajnos gyári hűtővencsivel
alaplap: Abit IS7-E2
memória: 256/400 Apacher és 512/400 Infineon
videokártya: Sapphire Radeon 9600 Pro Atlantis 256/446
wincsi: 120Gb Samsung Sata
Ház: Deer táp: 300w
Válaszaitok előre is köszönöm! Ja és teljesen amatőr vagyok tuningolás terén, így ha lehet majd akkor egy kicsit bővebb válaszokat kérek!!!! Kösz mindenkinek!!! -
Rapid
aktív tag
Celeron D LGA775 2.66-ost kívánok beszerezni.
1. Szerintetek ez mennyire húzható? Tapasztalatok?
2. jó sok gyors ram lesz mellette, bírni fogja a vhs digizést és a photosop munkát párhuzamosan? -
gyuri00
aktív tag
válasz
JagdPanther
üzenetére
Akkor értem.
Ha legközelebb procit veszek P4 vegyek. (az még odább lesz)
-
JagdPanther
aktív tag
rosszul fogalmaztam. az a lényeg h NEM a minél-több-gigahertz-annál-jobb-proci elv érvényesül ma már. némely dologban jobb az intel( DE CSAKIS a P4!) mint az Amd Athlon 64(pl video kódolás, tömörítés,bár nem mindig, vmint akkor jobb még ha egyszerre több dolgot csinálsz pl tömörítesz és közben játszol de csak ha HT-s procival van dolgunk[ez klasszikus példa bár nem túl életszerű]), de játékban bizonyítottan sokkal jobb az AMD. A64-eknek kisebb a fogyasztása, melegedése, vmint időtállóbbak. azt az erőt meg úgy értettem h milyen gyors a proci.
-
gyuri00
aktív tag
válasz
JagdPanther
üzenetére
Lehet hogy nem jól értelmezem.
Az intelbe akkor nagyobb ''ERŐ''.
Ennek az ''ERŐ''nek miben van szerepe?
De aza a lényeg hogy az intel jobb.
[Szerkesztve] -
JagdPanther
aktív tag
ez az ''uj''(már viszonylag régóta ez van fél éve kb) számozása az intelnek. már nem gigahertzekben mérik az ERŐT... ezt intel bácsi is felismerte és az uj procik nevei is ilyenek pl : 530: 3 gigás 1mega L2 cache-es prescott magos P4, az 520 2,8 gigás, stb. ja a 3X0 meg a Celeron D sorozat. 320 asszem a 2,53mas, 330 2,66os, 340 meg 2,93mas ha jol csalódom
-
gyuri00
aktív tag
válasz
JagdPanther
üzenetére
Én közepes beálításokon játszok.
Amit írtam hogy celeron d 330.Ez a 330 mire vonatkozik -
JagdPanther
aktív tag
a sima celeron a Northwood magos P4ekböl lett lebutitva(ezek nagyon trék), a Celeron D meg a Prescottokból. a különbség a l2 cache mérete(mármint a prescott p4hez képest) h nem 1 mega hanem 256kbyte, meg egy kicsit máshogy is le van butitva.
mennyire lehet húzni? nos én annyit mondhatok, hogy az 2,66osom(NW) 3,3mat viszi max, 1,625 volton(nem teljesen satbilan). gondolom akkor ezt is kb 3,3-3,4 GHz-re lehet huzni.
hogy elég-e? hát nem hiszem. bár attól függ milyen beállításokkal jáccol. -
gyuri00
aktív tag
Az lenne a kérdésem hogy mi a külömbség a sima CELERON és a CELERON D között.
Nekem egy CELERON D 330 2,679 MHZ ez sokkal rosazab egy ehez hasonló pentiumnál.Ezt mennyire lehetne felhúzini.(csak kérdem mert,de én úgy se tudom felhúzni)
Még annyi ez a mostani játékokhoz elég ez a proci?
(lehet h hlyüséget kérdeztem)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Végigolvastam az összes hozzászólást...vegyétek úgy, hogy nem kérdeztem semmit.

-
Motion_Blur
félisten
Üdv!
Mennyi arra az esély, hogy egy 2,4-es D cerka 3GHz-en fusson? (fsb 133@166)? IC7-V2 lapban, 512 Infineon rammal. -
fokec
csendes tag
Nekem olyan problémám van hogy vettem 1 celeron D 2800 as procit és nem tudom tuningolni?
A pontos neve:Intel Celeron D 335
Az alaplapom: msi 865pe neo2-p
A táp 400W,A memóriám 2x256 Mosel PC 3200 DDR SDRAM
A hiba pedig az hogy amikor tuningolom pl.+200 Mhz-t akkor egy kis idő után újraindul.
Ez lehet attól hogy csak az első gyártásúakat lehet tuningolni vagy az alaplapom romlott el?Mivel azért is vettem másik procit (a régi egy celeron 2400-as volt) mivel ott is ez volt a probléma csak ott a tuning miatt a hang is elment.És azt hittem hogy a proci rossz.
De akkor most mi van,miért nem megy a tuning????
Remélem tudja valaki a választ!!!! -
(Kolombusz)
veterán
válasz
biboistvan
üzenetére
Pentium d, az nem celeron d.
Azok az új pentiumok 64 bites támogatással. -
biboistvan
tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
kösz a választ, az utolsó mondatodat viszont nem értem (lemaradt egy ''nem''?)
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
biboistvan
üzenetére
Nekem régen a lapomon nem lehetett fixre állitani az agp-t, igy hármonegyed évig 77 mhz-en ment a foglalalt és a karik túlélték.
Ha megfelelően hűtöd a procid, akkor bizony emelhetsz feszt is neki, amikor már meghalna, akkor már rég egy pentium D lesz a gépedben. -
mycso
veterán
válasz
biboistvan
üzenetére
Milyen lapod van? Ha lehet állítsd fixre a pci/agp frekit.
Általában 1.5voltot, még kibírnak, de ha tartósan így használod, akkor rövidül a proci élettartama, de nem sokkal. -
biboistvan
tag
sziasztok, nekem egy 2,8as D-m van: kérdésem a következő:
a dobozra az van, hogy max feszkó 1,4V és látom, hogy itt jóval efölé vittétek, ez nem okoz majd problémát?
a másik: sajna a feszültségemelést nekem csak lineálisan lehet emelni, vagyis egyúttal húzom az agp-buszt is. Az agp busz mennyit bír el? 66ról mondjuk 75re húzva elbírja? -
mycso
veterán
Nekem 3.851GHz volt a vége: Bővebben: link szerintem még adjad neki, ha tudod, nekem még bootolt 3.9-en is, csak a memók feladták a küzdelmet.
-
gabi123
senior tag
válasz
poordszoni
üzenetére
Igen, mert a ''Prescott ready'' minden Prescott magos procira vonatkozik, és mint tudod, a Celeron D-is az!

-
poordszoni
csendes tag
Hali!
Szeretnék Tőletek megerősítést kérni!
Ugye ha az alaplap (Asus P4P8X) leírásában az szerepel, hogy támogatja a prescott P4-et, akkor befogadja a Celeron D-t is?
Köszi! -
gabi123
senior tag
Hi Srácok, jelenleg itt tart a buli:
A CPU-z kicsit csalóka, mert a printscreen pillanatában épp (szerinte) leesett a feszt, a BIOS-ban valójában 1,475 V-ra van állítva! Mint látható, a proci D0 stepping, ha jól tudom ilyennel már értek el 4 GHz-t!?
Örülnék neki, h ez is bírná, de nemtom merjem-e feljebbtornászni a fesztet esetleg 1,5 V-ra!? Így, ezen az órajelen (3833 MHz és 1.475 V) windows alatt, (épp ezt a hsz-t gépelgetve
) a CoreCenter szerint 49 fokos a procc! Hűtő: Cooler Master AERO 4 (full réz) + 4 db 8 cm-es rendszerhűtő a házban!
Kérdés: merjek-e még próbálkozni?
U.i: Ja igen, azt még elfelejtettem mondani, h számomra külön öröm, h még 850 MHz-es FSB felett is megy a PAT a 865PE chipsettel, RAM-ok 426 MHZ-en, 2-2-2-5-ben, Dualban
[Szerkesztve] -
Isti^
csendes tag
Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nemigaz, hogy az i845 nem fogadja a CeleronD-t, csak némelyik alaplap, amely ezzel a chipsettel van ellátva, nem támogatja! De van egy jópár amely igenis megy vele. Asrock-ok pld igen.
Maga az i845 fel van készítve a fogadására:
http://www.intel.com/products/chipsets/845/index.htm
(A BH7 egy szerencsétlen lap) -
mycso
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Fúú, nem tudom, nekem is volt még régebben egy 2200+TbredB@2.2GHz, de egy sz@r Asrock lapban, ahoz képest nekem ez a celeron sokkal gyorsabbnak tűnik.
Én tartósan 3.6-on használtam, 800FSB-vel, és így a ramokat is kihajtotta 400-ra, így teljesen f@sza, gyors volt. -
mycso
veterán
Nem kell valakinek a procim?
Dobozos, 9 hó garos.
Bővebben: link -
szilchi
őstag
.Vagy nézd meg itt.Neki is van néha eladó 533-as P4-es procija.Bővebben: link.Ha jól láttam,pont van nála 3.06Ghz-es/533/512-es HT procija 28K-ért.Ez a legjobb,leggyorsabb,amit tehetsz az Abit BH7 lapba.És persze a legdrágább is

-
szilchi
őstag
Igen,az fix,hogy megy.Sőt..tudtommal a leggyorsabb 533-as P4 3.06Ghz-es.Szal még az is menne.Csakhát ja,ezeket mostanság nehéz beszerezni.Mertugye van Prescott 478-as,LGA775-ös.Northwood-ot meg már régóta nem gyártanak.Itt a PH-s piacon van is eladó egy ilyen proci,itt a linkjeBővebben: link.A srác 18K-t kér érte.
-
szilchi
őstag
Nem,nem jó bele.Az Abit BH7 alaplap csak az 533-as fsb-t támogatja,visznont a Prescott magos procikat nem.Nem fog vele elindulni a gép!!Mert ebben a lapban csak i845PE chipset van.A Prescottnak minimum i848 kell.Ebből következik,hogy az alaplapod sem a Prescott Pentiumokat sem pedig a Celeron D-ket nem támogatja.Ebben az esetben ajánlanám neked egy,mostanság olcsón beszerezhető,2.4-es Northwood magos Pentium 4 beszerzését.Ezek kb. 19-21K között vannak árban.És még jobb is,mint a Celeron,mert nagyobb a másodlagos gyorsítótára.Viszont 500Mhz-el lassabb.Ja és az alaplapnak van mégegy gyenge pontja.Csak 4x AGP van benne.Ez esetleg ahhoz vezethet,hogy nem tudod maximálisan kihajtani a videókártyát.
[Szerkesztve] -
szilchi
őstag
Őőőő...remélem még nem késő.Az elképzelés jó.Viszont az Abit BH7 alaplap NEM MEGY PRESCOTT MAGOS PROCIKKALBővebben: link!!Az oldal alján van,hogy milyen procikat eszik.Szal ha van rá mód,más alaplapot kell szerezned.Mert ugye a Celeron D Prescott magos Celeron.A sima Celeron pedig Northwood magos.
-
myrra
senior tag
általában mennyire lehet meghúzni egy 2.4-es celeron d-t?
-
-
Dualon
tag
Sziasztok!
Elöljáróban: nem vagyok egy hw guru, szóval naív bizalommal fordulok hozzátok (és remélem, jó helyen járok).
Egy barátomtól kaptam egy Abit BH7-es alaplapot, ez tehát fixen megvan. Ebbe szeretnék procit + ramot, a lehető legoptimálisabb ár-teljesítmény aránnyal, és persze aránylag olcsón.
Arra gondoltam, hogy veszek egy Socket 478-as, 2.9-es Celeron D-t (533MHz FSB), meg 2x512 MB (eredeti) A-DATA RAM-ot (dual channel kit), aztán belefogok a tuningba, és megpróbálom a legtöbbet kihozni az egész bandából.
Az alaplap tesztjeiből úgy tűnik, a BH7-es tuningra elég jó lesz.
Kérdéseim:
1. Mit gondoltok egy ilyen konfigról?
2. Valaki azt mondta nekem, hogy az azonos maggal készült procik, tehát esetemben mondjuk egy 2.6-os és egy 2.9-es cerka valószínűleg ugyanaddig húzható, tehát elég megvenni az olcsóbbat. Ez valóban így van?
3. A proci + az 1gb RAM kijönne 44 ezerből. Az elfogadható ezért, nem?
4. Ahogy olvasom, ilyesmi összeállítással el lehet jutni 3.4-3.6-ig. Ehhez szerencsés processzorválasztás kell, vagy normálisan ennyi benne van?
Előre is köszönöm a segítséget! -
mycso
veterán
Nekem, a 2.4-es ment 3851 MHz-en.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KrAt
veterán
Nekem a 2.8 Celeron D-m 3.8 on is hajlandó menni, tökéletesen. Hűtés valami névtelen rézmagos venti, 28-30 fokos szobában, és jól szellőző házban 38-39 fok, terhelten max 52-53..
-
Hintalo
csendes tag
Hi.
kis segítség kéne: meddig lehet húzni celeron 2200-est? -
szilchi
őstag
válasz
firefighter
üzenetére
Hali
Nekem így van
N/B Strap CPU As: PSB533 -
firefighter
csendes tag
Szilchi!!!
Egy help még. A bioson belül van egy NBTRAP és azon belül van az fsb. Az neked min van by CPU vagy vmi más hogy így megy.
Nekem gyári hütővel újraindult a windows behozatala előtt ja meg van legalább 28 fok a szobába igaz a házamban van kb 6 venti
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez alapján senkinek nem ajánlom 

.Viszont így is jól hütt,mert 3Ghz-en 43fok alapon,terhelve 55 fok.Viszont jól szellőző házban van.Volt olyan,hogy lehúztam az oldaról fújó 90-es ventit.Na akkor már nem volt ilyen jó,mert akkor felment 64fokra
/

.Én is azért vettem egy 2.8-as P4-et,mert videokódoláshoz jó,ha van 800-as FSB és 1MB L2.A HT meg elengedhetetlen a párhuzamos munkához.Én is pl.videót konvertáltam Gordian Knot-ba,mellette pedig Call of duty-val játszottam neten.A Celeronnak ez már sok lett volna,hiába ment 3.5Ghz-en.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)