Hirdetés
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bosco89
tag
mellesleg ajánlom a 2m tesztet amit a a cerka nagyon szeret jo sok idö de ilyen melegben nem ajánlatos!
monhatod nekem az ilyen vicces dolgokat de itt wan mindkét gép és tudom hogy mi a külömség,a hypertreading meg csak a vin altti feladatokat tudja sorrendezni hogy hülyén fogalmazzak,nem mondanám kezdetleges duálnak! de a 3400mhz intel p 3d markban 16500 tekert a 3200+ barci meg 17000körül szal még mindig nemértem miröl beszélünk!ja és teszt alanyunk egy 9700 nonpro volt!
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
pg012345
üzenetére
Matematikai számításban főként a 3200+ barton még fel tudja venni a versenyt az alacsony órajelű Inteles(Nortwood,Prescott,Cedar Mill)-ekkel, de ha az össz teljesítményt nézzük oprendszer alatt közel se ilyen fényes a helyzete, az Inteles hyper threading-ről már nem is beszélve.(hogy miért: lásd Everest memória tesztek)
-
mycso
veterán
Bosco89: megpróbálom összeszedni a gondolataimat, az összes hozzászólásoddal kapcsolatban
#1772: l2 cash 256kb mérete miatt igy is kijelenthetem hogy gyengus!
LOL /bár erre kaptál már választ/
#1775: jo kis celt egy 3200+ barton bealázza
Melyik celeront alázza be????? /3200+AMD-t nézd össze 3.2-es Celeron D-vel
/
#1780: ...felhuztam az intelt 3400ra és akkor épp hogy kezdte megközeliteni a barton eredményeit
Ez megint csak LOL

#1789: 2000mhz menö 2700+ amd barci van az az 1m 47mp
CeleronD 2.26@3.73 -->pi 1M --> 44.359s
[Szerkesztve] -
-
-
bosco89
tag
válasz
bosco89
üzenetére
csak ugy mentségként,nemrég volt nálam egy 2800 intel pentium 478 proci hypertreadinges 800fsb 1m l2 cache!asus p4p800 se alaplapban 2db 512 samu ddr duálban!hát 2800mhz lemaradt a bartontol superpiben mind játékban lassunak bizonyult,felhuztam az intelt 3400ra és akkor épp hogy kezdte megközeliteni a barton eredményeit!szal nekem tanultam meg hogy sajna nemegy kaptafa!
-
-
bosco89
tag
válasz
moongoose
üzenetére
hát ezt a jo kis celt egy 3200+ barton bealázza,mert van egy olyanom is!amugy jo ez a cel qrvára huzhato de sajna csak 4000mhz ébred fel a proci,mákomra jo kis tuningos és kevésbé melefedöset fogtam ki,de meghirdettem eladásra mert azért nem vagyok valmi hü de boldog vele!
-
-
bosco89
tag
egyébként nemtom mennyire vagytok elégedett a celeronnal de nekem csak ugy kiváncsiság miatt vettem egy d320 2400mhz cerkát abit is7 e2 lapban!alapfeszen megy 3800mhz!de a teljesitményeén az l2 cash 256kb mérete miatt igy is kijelenthetem hogy gyengus!
-
bosco89
tag
válasz
Windows NT
üzenetére
cerkák esetén sajan tovbb se beszélhetün ht röl!
-
Windows NT
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az a baj, hogy a 3.2-es cerkát már megrendeltem, de most megnéztem és láttam, hogy van 3.2-es 800 FSB 512 kb cache mert ha lenne akkor inkább erre modosítanám mert 27600 az ára csak nem tudom, hogy HT-s e vagy sem? de azthem nem számít sokat mert úgyse használjá ki a progik. Szerinted milyen?
-
-
Windows NT
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Köszi a választ, de húzni nem merem. inkább menjen 2.8-on
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Windows NT
üzenetére
szerintem egyértelmű a 2,8-as a chace meg az fsb miatt, és talán húzással meg is lesz a 3,2...
-
Windows NT
tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Van tőle jobb is de én is ilyeneket tettem be a gépekbe amiket összeraktam, szerintem jó az asrock most felkapott nonames márka attól ez király de mondom van jobb is tőle.
Szerintem jól rársz vele, nekem gigabyte van 865 az 3.4- ig viszi a procikat.
A tuningot nem ismerem mert én nem tuningolok inkább azt vallom akkor el kell adni és jobbat venni helyette pl: procit -
(Bundás)
addikt
Is7-e2 mennyire jó lap? Pici pénzes gépbe kéne...
@3-3.5 ghz vs 2200+ Tbred között merre dől a fa? -
D@ni88
addikt
válasz
Windows NT
üzenetére
G1et vegxél sztem, legjoban húzható és leghűvösebb elvileg

-
Windows NT
tag
Vennék egy Celeron D 350 azaz 3.2 GHz-es prockót a kérdésem a köv. lenne EO vagy G1 vagy DO steppingeset vegyek melyikkel járok jól, tudna e valaki küldeni mailemre AIDA tesztet (riportot) és ha valaki rendelkezik a köv. memóriákkal DDR 400-as dulban mert érdekelne memória írás/olvasás is (mem időzítés nem érdekes az tök mindegy milyen) csak az írás olvasás és a proci adatok érdekelnek.
Segítséget előre is köszönöm: Üdv: Windows NT
U.I itt hírdetek egy 3 GHz-es 800 FSB st. procit memóriákkal ?mennyiért lehetne őket adni a memeket bővítés miatt adom el 2X512 MB szeretnék. -
mycso
veterán
FireKeeper: 2660/133=20 --> tehát igen, 20-as a szorzója.
Nem írtad le pontosan, hogy hogyan jutottál el a 3.92GHz-ig.
Ha még tovább akarod húzni: jó hűtés, jó lap, esetleg jó ram és +fesz.
/bár csak óvatosan és bírhatnád pontosan, hogy hogyan érted el a mostani max.-ot/
TibiVan: Hogy mennyi az üzemi hője, hát ez jó kérdés /nálam eddig mindegyik, olyan 34 fok körül ment alapon/ az a lényeg, hogy terhelve ne nagyon menjen 70-72 fok fölé.
doglotthal: Valamivel jobban melegszik, de egy ''E0'' vagy ''G1'' steppinges már nem melegszik annyira, és persze jól húzható --> egy normálisabb hűtővel simán 3x-4x fok között lehet tartani
Ja és igen abban a lapban működni fog /bár én a helyedben néznék itt ph-n valami intel 865pe chipsetes lapot, olyan 8-10k körül.
djtoomi: a te lapodba belemenni belemegy, de működni nem fog -
djtoomi
addikt
válasz
doglotthal
üzenetére
Hali!
Nekem lenne egy alaplapom:Abit SG-71.Végülis már kiszúrtam az utódját:Intel Celeron D 3.06ghz socket478-ast és a kérdésem hogy ez a proci valyon bele menne az alaplapomba? -
doglotthal
aktív tag
Helló! Olvasgattam a topikot, és végülis úgy döntöttem lecserélném a mostani gépemet.
(1.8as P4 NW magos...)
Nézegettem celeronD-ket.
És a topikban olvastam h jobban melegednek mint a sima p4ek, ha jól vettem ki.
Nekem csak netezésre kell, meg zene + film.
Ezt választottam: CeleronD S478 3GHZ
Asus P4 v800D-X (remélem jó bele)
Ebből olcsón ki is jönnék ha azt vesszük. -
TibiVan
tag
hy menyi az üzemi höje egy Celeron D 775 nek ha nincs huzva. és mi az amikor már tul meleg?
-
FireKeeper
nagyúr
a 2,66-os cerka d (331) nekem 3,92-ig ment, 196-os FSB-nél többet már nem bírt. valahogy lehet még többet kihozni belőle (ennek ugye 20-as a szorzója)??????
[Szerkesztve] -
gabi123
senior tag
Hali! Most vettem egy vadi új 2.93 GHz-s LGA775-ös Cerkát.
G1-es steppingről tud vki infót adni? -
mycso
veterán
válasz
AMD The Best
üzenetére
Természetesen. FSB emeléssel!!!
Szépen elindulsz 133-tól felfele, mondju 5-10MHz-es léptekben.
CPU : DRAM - 4:5-re állítod
AGP/PCI clockot fixre - 66/33
Aztán a többi az a hűtésedtől/tápodtól/bátorságodtól függ.
Mert, ha alapfeszen vége a prociak, utána még kis fesz emeléssel ellehet érni nagyobb órajelet is.
Majd, ha megvan a max órajel, amin használni fogod, és stabil is --> akkor jöhet a szórakozás a ram időzítésekkel, esetleg ram frekivel/volttal. -
-
mycso
veterán
válasz
moongoose
üzenetére
Ok, csak az a baj ezzel az egésszel, hogy nekem van egy 2.6-os nw celeronos gépem, 512 ram, stb /pontosabban barátnőmé/, meg van itthon öcsémnek, egy p3 1000-es gépe, szintén 512 rammal.
És bizony nem tenném rá a tököm, hogy a 2.6-os celeron gyorsabb lenne, akár win/net/stb, akár játékok alatt. /na jó, lehet, hogy egy hangyabokányit gyorsabb/
Tehát ennyi erővel, akkor 20-25k körül, vehtne akár egy komplett p3-as gépet is, tokkal vonóval.
Nekem csak az ár/teljesítmény mutatójával van bajom --> egy ilyen nw celeronos rendszer esetében. -
-
A #1743-ban leírta mire kell neki a gép...
Erre te elzavarod AMD-t nézni.
Áruló!
Kompatibilitás szempontjából is javasolnám az intelt Bundásnak, mivel nekem eddigi életem folyamán, csak inteles cuccaim voltak és soha nem fordult elő olyan probléma, hogy azon törtem a fejem, melyik driver, melyik bios, stb működik együtt a via, sis, stb márkákkal. -
mycso
veterán
válasz
(Bundás)
üzenetére
Egy baj van a nw celeronnal, hogy annak a teljesítménye, messze elmarad a celeronD-től.
Tehát mivel halk gépet szeretnél --> így húzni sem fogod --> szerintem a ne celeron nemjó alternatíva.
Igaz, hogy ez celeron topik és akármennyire is fáj én azt javasolnám, hogy vegyél valami amd konfigot --> az is megvan hasonló árból, jobban teljesít egy nw celeronnál, és a celeronD-nél az is kevésbé melegszik. -
-
(Bundás)
addikt
válasz
moongoose
üzenetére
Nincs most semmi jelenleg. Gép kéne netezésre, film nézésre, meg Quake3-azni, szóval egyátalán nem kell egy erőmű, sőt!
2.5-3Ghz-es cerkákat 10 ezer forint környékén láttam, +lap @10-12 ezer (478-as 7-8e), +512 ram. Ennél többet nem költenék rá, mert még ez sem lenne kihasználva. Vagy akár lehetne ''régebbi'' széria is, csak nem tudom hűtés szempontjából melyikkel járnék jobban, evvel vagy az ''újjal'' downgrade-elve. Nem ismerem a Pentium sorozatát, szóval nem tudom milyen ''régebbi'' (@1.5-2 Ghz) procit lehetne kapni 10 ezer környékén, ami talán egy szinten lenne a D-vel, vagy hűtés terén előnyösebb lenne.
Ötlet(ek)? 
-
válasz
(Bundás)
üzenetére
A helyedben inkább northwood p4-est vennék,cserélnék+kp.
Ha ilyen dolgokban gondolkozol, hogy silence géppé alakítsd át a meglevőt.
A northwood magos p4-ek hasonló,ill gyorsabbak, mint a prescott cerkák.
Tehát 2 előnnyel is járna a csere.
-sebességbeli
-hőmérséklet csökkenésbeli.
Nagy eséllyel passzívba el tudnál hajtani egy northwood-ot. -
(Bundás)
addikt
2.5-3 Ghz környékén mennyire melegednek a cerkák? 478-as és 775-ös közötti melegedés különbség? Downgrade szempontjából melyik előnyösebb, ez esetben passzív hűtés megoldható (enyhe légszellőzéssel esetleg) ?
-
mycso
veterán
válasz
jkcdavid
üzenetére
Mivel alapból 533-as a procid FSB-je, ezért nem tudsz olyat, hogy ''800FSB''-snek ismerje fel.
Tehát, ha emeled az FSB-t /mindegy, hogy 550-re, 600-ra, 729-re vagy 800-ra/ és nemtudod fixálni az AGP/PCI frekit, akkor nőni fog.
És egyébként az sem biztos, hogy bírná a procid a 800-as FSB-t./főleg ebben a lapban/
Mondjuk nekem is ogyanilyen procim volt, és én 800FSB-n használtam. /de nálam lehetett fixálni az agp/pci frekit/
[Szerkesztve] -
jkcdavid
csendes tag
Van egy fura ötletem: mi lenne, ha 200-as FSB-t állítanák be?Akkor az alaplap 800Mhz esként ismernéfel a procit, és az AGP/PCI is beállna 66/33-ra nem? Bár akkor vehetnék rá egy bazinagy hűtőt, de 2x erősebb lenne a proci!
Az is lehet hogy tönkremegy a celeronom és vehetek újat! Nagyon kockázatos!!! Ti mit javasoltok?? 
-
jkcdavid
csendes tag
A BIOS frissítés pedig nem segített, de jó ötlet volt!

[Szerkesztve] -
jkcdavid
csendes tag
Ugyértem, a videókártyáának még 70-71 mhzet birnia kellene, mert a radeon 9600-as is vitte .Mivelhogy már eléggé elavult a geforce 3 titanium veszek bele majd egy másikat . Köszönöm a segítséget!

-
mycso
veterán
válasz
jkcdavid
üzenetére
VGA amiatt is sz@rakodhat, hogy megemelkedik az agp freki.
Ha nem lehet fixálni, akkor sajna no tuning .
Már pedig nem, mert a tied via pt880 chipsetes, és csak a ''pro''-val kiegészülők tudják.
Bár lehet érdemes lenne keresni egy új biost, hátha ott alkottak valamit, bár kétlem. -
mycso
veterán
válasz
Gergő20
üzenetére
LOL, ne gyere már te is ezzel a hülyeséggel!!!
Minek vegye le 1:1-re????
Már az előbb írtam zooly -nak is, hogy nem a rammal van a baj, meg jkcdavid is írta, hogy már tesztelte más lapban magasabb órajelen is.
Általában 4:5 szokott lenni az arány, tehát, ha húzott 10-15fsb-t a procin --> legyen 150, akkor a ram 375MHZ-en ment, tehát azt egy 400-as ramnak azért bírnia kéne, nemde???? -
jkcdavid
csendes tag
Kösz a sok segítséget. a metabench 0.98-cal teszteltem a procit , nincs vele gond . Sztem a videókártya az ami nem tökéletes . De mi a baja a vidkarinak??

-
jkcdavid
csendes tag
De az nembaj, ha az AGP/PCI sok FSB-t kap ( legalábbois többet a kelleténél)? Mert szerintem ez a/is gond.

-
jkcdavid
csendes tag
De aDRAM voltage és az AGP Voltage-nél csak normálra, meg még valamire tudom állítani, nem tudok értéket megadni , de azért köszi

-
mycso
veterán
válasz
jkcdavid
üzenetére
Vagy a lapod miatt nemtudod tuningolni.
Ha húztad a procit, akkor ne 3dmarkkal nézzed, hanem pl.: superpi 1m, 16m
metabench 0.98, stb --> amik nem a vgat, hanem konkrétan a procit terhelik.
A 3d markból, kileéphet/fagyhat a vga miatt is!!!!!
DRAM Voltage és alatta pedig AGP Voltage
Szerintem tök egyértelmű!!
DRAM Voltage: a ramok feszét tudod változtatni
AGP Voltage: az agp feszét tudod változtatni.
-
jkcdavid
csendes tag
2 gépünk van, így tehát volt lehetőségem próbálni az alkatrészeket. Elsőnek a RAMokat próbáltam, ugyanaz az eredmény, akármilyen ramot teszek bele. Jöhetett a videokari . beraktam egy radeon 9600-ast, meg egy vinyót, amin a driver volt . Teszteltem 3dmark 2003-mal végivitte és nem fagyott le, nem lépett ki . Ekkor végig 2393-mhz-n ment a processzor, a RAM 424-en ment, az AGP mivelhogy 141 az FSB 70- en ment . Miközben a 3Dmark tesztelte a gépet kézzel mértem a vid kari hőmérsékletét (a kezemet odaraktam a hűtőbordához, mivel venti nincs rajta és éreztem milyen meleg).A teszt vége felé már marhaforró volt a borda . De a lényeg, nem volt kilépés, újraindulás . Egy kérdés lenne még: Az alaplapom nem tudja lefixálni az AGP és a PCI sebességét . Bemegyek a BIOS-ba és ott van egy ilyan hogy DRAM Voltage és alatta pedig AGP Voltage . Ezek mit jelentenek ?

-
jkcdavid
csendes tag
Van egy Asrock p4v88+ alaplapom, meg egy celeron ''D'' 2260 Mhz-es processzorom, egy GOOD 256 MB-os 400 Mhz-es RAMom meg egy ratyi gef 3 Ti videokártya . A következő a gondom: (kérem segítsetek, ha tudtok)nem megy a tuning, pl. ha felteszem az FSB-t 1-2 mhz-zel !már! akkor is kilép a 3dmarkból, ha meg 10-15 mhz-et tuningolok, nem killép a 3dmarkból, hanem újraindul az egész gép... az alaplapommal(Asrock P4V88+) nem tudok AGP-t, meg PCI-t fixálni, de így is ki kellene bírnia pár mhzel gyorsabban is( a pci helyek üresek, csak az AGP foglalt).ha + 10 mhz-t emelek az fsb-n és leveszem a ramot 266mhz-re, tehát ha 1:1 be megy a gép ,akkor érdekes módon nem lépeget ki, nem indulgat őjra a gép!
Mi lehet a baja a gépnek? majd azért alaposabban átnézem a vidkarit, meg a ramot.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére

![[kép] [kép]](http://jeghegy.uw.hu/celd22@39.png)

-
mycso
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Átlagosnak mondható.
Általában 1GHZ-et rá lehet húzni a celeronokra. -
FireKeeper
nagyúr
a 2,66-ostól a 3,6GHz jó eredmény???
-
zooly
aktív tag
És 2.93GHz-es verzióval volt már tapasztalata valakinek (256k, 533fsb, LGA775)?
Főleg tuning érdekelne
-
mycso
veterán
válasz
AMD The Best
üzenetére
Nem.
-
zooly
aktív tag
Hali!
Szerintetek lehet már kapni valahol az új Celeron-D procikat?
(512k L2, 65nm)
Köszi előre is
-
AMD The Best
tag
kérdésem lenne a CELERON D330J (fajta) proci az 64bit-es???

-
mycso
veterán
VGA???

De szerintem olyan bő 200w körül lehet, tehát egyáltalán nem vészes, és gondolom nem 24 órában megy.
Egy feltevés:
Vagy ott van moongoose példája, az ő gépe is tök átlagosnak mondható, és 30x24 óra alatt /azaz 1 hónap folyamatos üzemnél/ 4000ft a plussz villany.
Ha te tök átlagosan használod, mondjuk napi 6 óra, az 30x6, az pont az 1/4-e moongoose eredményének, tehát kb egy 1000-es plusz havonta.
[Szerkesztve] -
Jancsika77
csendes tag
Sziasztok!Használ valaki Asrock P4V88+-os lapot??
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Mondjuk, az a kalkulátor elég pontatlan--> tehát csak egy körülbelüli értéket ad.
Viszont, amit kiad a végén azt is úgy kell értelmezni, hogy akkor fogyaszt ennyit, ha az összes komponens működik/terhelve van.
pl.: cpu + lap + ram + hdd1+ hdd2 + dvdrw + cooler + vga + 8usb + hang + lan + stb.
mondjuk legyen 250W, de csak akkor, ha mindent haasználsz --> értsd: dvd-t írsz, pl másolsz egyik vinyóról a másikra, zenéthallgatsz, netezel, és egy csomó usb-s eszközt is működtetsz.
Szerintem átlagos használat során, max 200w-ot eszik egy átlagos gép /bár nemtom milyen konfigod van/ --> ez pedig ugye azt jelenti, mintha két helyen égne a lámpa a lakásban. -
hát kurv@ egyszerű dolog ezt eldönteni...
bent lekapcsolsz kb 10 percre minden fogyasztót(hűtő+tv+rádió+mikró stb+fagyasztó), kivéve a gépet, aztán kiballagsz az órához és megnézed mikor ér körbe (időbenire gondoltam).
azt a teljes fordulatot beszorzod az ott feltüntetett szorzóval pld 72.
Így megkapod, hogy mennyi idő alatt zabál meg 1 kw-ot a gép.
És majd beszámolasz apunak...
Nekem kb letöltés alatt egy hónap folyamatos üzem mellett 4000 ft plusz jelentkezne a számlán.
Ilyenkor ugye csak a gép töltöget...proci minimumon monitor kikapcsolva.
ennyi..remélem segíthettem...
Számolj be milyen összeg jönne ki terhelés alatt...
Futtass egy 3d mark 05-06-ot az eldolgozik egy 10 percig biztos és akkor kint addíg egszer körbefordul az órában levő kerék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Gombászkönyvek egyben
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

/