Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az jó érték ha 47 fokos terhelve.
Nekem halk gépem van, így a proci terheletlen állapotban 42 fokos.
ha indítok egy alkalmazást, akkor felkúszik 62 fokig.
Te bátran emeld meg a proci feszét 1.425-re, ilyen hűtő mellett.
Ellenben nézd meg a bios-beli hőmérsékletet is, ne csak a win-ét.
A kettő eltérhet egymástól.
Az abit-omnál pld egy rakás hulladék a hőmérséklet figyelés.
Szerintem nincs az 62 fok, pusztán a lap mutatja ennyinek.
Azokban a nagy melegekben is adtam neki 1.425 voltot és meghúztam 4048-ra, és így sem fagyott ki semmi.
Hőmérsékletet nem mértem win alól, de gondolom mutatott volna 70 pár fokot biztos terhelve. -
robyeger
addikt
Ugy látszik a procid alapfeszültségen csak 145Mhz FSBig birja. Semmi gond plusz fesz kell neki. Az eddigi beállításokat ne bántsd. Töltsd be a windowst és terheld le 100% a procid(Everest,Prime95,SuperPI) és nézd meg a hőmérsékletét mennyire emelkedik fel. Azt a feszültség értéket keresd meg amikor még a CPU hőmérséklete nem haladja meg a 65C. Miután megvan, ezen a feszen emeld az FSB-t, meglátjuk így mennyit bír.
-
Blue@X
senior tag
És a CPU FSB-m 145 Mhz
Memóriabusz pedig 218 Mhz-en megy. -
Blue@X
senior tag
válasz
robyeger
üzenetére
Találtam menüpontot. Ez van benne:
DRAM Timing Selectable:By SPD(de lehet manual, és akkor elöjön)
CAS Latency: 3
DRAM RAS# to CAS# Delay: 4
DRAM RAS# Precharge: 4
Precharge dealy (tRAS): 8
Everestben a RAM:
A RAM PC3200(200Mhz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége: SSTL 2.5
Hibafelismerési módszer: Nincs
Frissitési gyakoriság: Csökentett(7.8 us) Self-Refresh
Memória időzítések:
@200 Mhz 3.0-4-4-8
@133 Mhz 2.5-3-3-6
[Szerkesztve] -
Blue@X
senior tag
válasz
robyeger
üzenetére
De ha visszaveszem ram frekvenciáját akkor nem lesz lassab a gép?
PCI BUS Clock-ot miért tegyen 33.33 Mhz-re?
Amugy így jó mert ugyse enged tovább a gép FSB-t húzni.
146-nál futtatam a Super PI-t s egyszer lefagyot egyszer meg újraindult a gép pedig a proci nem volt több 46 foknál. Miért lehetett?
Ja és most 145-n van s nem indul újra s nem fagy le.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
DarkLyrics
üzenetére
Olyan ez, mint a szex, könnyebb mutatni, mint magyarázni
Az alaplapod kézikönyvében kell pár képsornak lenni a proci behelyezésével kapcsolatban. és proci vagy ram cserénél sose kell semmit újrainstallálni, minden megy tovább, mint ha mi sem történt volna
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
System Memory Frequency: itt a memória sebességet a proci gyári FSB-jéhez kell nézni. Állítsd 333Mhz-re.
PCI Express Clock Ez mindig legyen 100Mhz-n.
[IPCI BUS Clock] Mindig legyen 33.33 Mhz-n.
Még azt kéne megkeresned, hogy hol állítható a memória időzítések a BIOSban, mert ha visszább veszed a memória órajelét, a butus lap automatice szűkebbre veszi az időzítéseket is. (Amúgy nem csoda, hogy csak eddig jutottál FSB-ben, mivel a ramok már 440Mhz-en jártak) -
DarkLyrics
csendes tag
reggelt:
én még sose szereltem be procit
vki le tudja írni, vagy esetleg tud vmi linket hogy a Cerka D-met hogy tudom betolni pénteken az alaplapba?

még anno tanultam főisk. de rég volt az már
köszi...
(warning noobs on the beach get ammo: >> beer )
jah és gondolom nem árt neki egy winreinstall utána?
[Szerkesztve] -
Blue@X
senior tag
válasz
robyeger
üzenetére
Na én nekem Foxconn alaplapom van. Ott rámentem a SuperSpeed-re és a CPU Overclock->Manual.
Ezeket lehet állítani:
System Memory Frequency:Auto(lehet 330,400,533Mhz)
PCI Express Clock:100(de lehet 100-200 bármilyen szám)
PCI BUS Clock:Ref PCIEx(de lehet 33,33;36,36;40,00Mhz is)
CPU Clock:146(eredetileg 133, de lehet 133-199)
próbáltam 150-el de mikor újraindult BIOS-ból kilépés után akkor nem kapcsolt be s mikor restartot nyomtam akkor bekapcsolt de visszaállt 133-ra.
Everest szerint:
CPU órajel: 3373.52 Mhz(eredeti 3066Mhz, overclock:10%)
CPU szorzó: 23.0x
CPU FSB: 146,68 Mhz(eredeti 133 Mhz, overclock: 10%)
Memóriabusz: 220.01 Mhz
Úgy tudom hogy az Intel chipsetek nem engedik a 10% overclocknál többet.
Lehet hogy ezért nem enged nagy szorzót.
Lesz ebből valami károsodásom?
Memóriák 400 Mhz mennek.(Infineon, Kingmax)
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Semmiféle maradandó károsodást nem okozhat a magasabb órajel, erre megesküszöm neked
A hőmérsékletekre kell figyelni, amit a feszültség emeléssel idézünk elő. De mivel a ramnak nem adtál nagyobb feszt, így totál biztonságban tudhatod. Amúgy a ramot szinkronba állítottad, mert 145Mhz FSB-n, akkor csak 290Mhz kell futnia, és milyen memória időzítéseket adtál neki? PCI/PCIE frekvenciákat fixáltad 33/100-ra? (írd ide be a BIOS menüpontot, ha valami nem tiszta) -
robyeger
addikt
Órajel emeléstől még semmi nem ment tönkre, max. nem indul el, tehát csak a hőmérsékletekre kell figyelni, mert az alaplapok úgy se engednek egyik alkatrészre sem olyan veszélyesen túl nagy feszültséget adni, hogy jó hűtés mellett is tönkremenne
Főként a memória fesz emelésre figyelj, abban nincs szenzor, de 133Mhz FSB procival nincs érteleme a memóriát tuningolni. 1:1 = FSB : DRAM-ban 400Mhz-en tökéletes
[Szerkesztve] -
Blue@X
senior tag
én a cpu fsb-t akarom megemelni. az most 133 mhz
199 ig lehet
meddig lehet biztonságosan?
ez nem fog más hardverelemet tönkretenni?
a magasabb fsb? -
Blue@X
senior tag
mennyi a normális hőmérséklete egy celeron d 3.06 ghz(256k cache).
Nekem normálban 33 fok terhelten felmegy 44-ig is.
meddig kell 100%.kon terhelni hogy elérje a max hőmérsékletet?
meddig lehet húzni(fsb emelés) hogy még ne melegedjen, gyári hütővel
(thermaltake tr-2-m13)?
55 fok az már sok terhelten?
[Szerkesztve] -
-
-
válasz
DarkLyrics
üzenetére
Működik, bár ha már nagyon rég vetted a lapod lehet, hogy biost kell rajta frissíteni.
-
slayer006
addikt
válasz
DarkLyrics
üzenetére
működik
(865PE) -
DarkLyrics
csendes tag
sziasztok HELP!!!
barom módon megrendeltem egy ilyet:
Intel Celeron 3066D MHz S478 BOX P4 Celeron D Prescott, 3.06GHz, 533MHz FSB, 256k cache, BOX
de azt nem néztem meg, hogy ez működik-e az abit-is7 e alaplapomal? (prescott mag miatt )
kszi
-
-
celeron
senior tag
Most nemrég jelentek meg a Pentium D procik, azokon csak a megduplázott cache az újítás, vagy van még v.mi extra bennük ezen kívül?
-
celeron
senior tag
Szevasztok!
Van egy celeron D 3,06 GHz-s procim meddig merjem tolni a gyári hűtővel, vagy aki már próbálta meddig jutott? -
Liberator
tag
Nekem is a Celeron 2.8 as procim gyári hűtője úgy telement porral 1 hónap alatt hogy cod 2 közbe elérte a 80 fokot
aztán kitakarítottam és sima álaapotban volt 30 fok játék közben 40-50 fok között úgy hogy ajánlom kitakarítgatni a hűtőt
Sűrített levegő 4ever -
-
Fjoe
tag
válasz
moongoose
üzenetére
Vszínű. Bár sajnos garis a gép, és nem szedhetjük szét. 1szer csak elfüstöl

Amúgy persze ezt nem szeretnénk csak az a röhej, hogy ettől a géptől kb. 1,5 méterre van a másik, ami kopp ugyanaz a konstrukció (alaplap-proci, vga, memo, ház minden), és az meg normális hőmérsékleten dolgozik. Na mind1 ez legyen a bolt meg a szervízes gondja, ha visszavisszük... -
-
Fjoe
tag
Sziasztok, hűvős időt!
A munkahelyemen nem rég 1 érdekes jelenségre lettünk figyelmesek: A gép állandóan hibaüzenetek szórt és kifagyott elég gyakran. Természetesen a melegre gondoltunk, ezért megnéztük a hőfokokat. Intel Celeron D 325 Prescott maggal alapállapotban 68fok, két super pi indítása után eddig 73fok... Kicsit meleg nem???
-
Speed®
titán
Ha baromságokat írsz kötekedő stílusban,akkor inkább te nem tudod hol a helyed..ugyanis nekem nem bartonom van /a'la 4,/ és ha elolvasnád a hszeimet és nem csak azt keresnéd bennük hogy esetleg hol sértették az ''Intel a király!'' mondattal védekező egódat,akkor észrevennéd hogy csitítani próbáltam itt a kedélyeket,nem pedig szítani,ahogyan te teszed.Ha eljutsz odáig hogy visszaolvasol,rájössz tán miért jöttem ide,de nem elsőnek..Sztem hajtsd álomra a fejed,aztán ébredj fel ha megérzed hogy bilibe lógott a kezed...
Szerk: Az a problémám hogy a hangsúlyodat rossz szintre helyezted,nem kívánok reagálni itt a jövőben,abbahagyhatod a kötözködést nyugodtan
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Te jöttél ide, a CELERON Dtopicba a hülye amd-s szövegeddel.
1, nem ide tartozik
2, senki sem kíváncsi rá
3, nem vitatkoztam, csak én is elmondtam az én szemszögemből a véleményem, amiket tesztekkel igazoltam
4, az utolsó mondatomra --> mivel a tesztek azt igazolták, hogy bizony a bartonod lassabb és nem láttad be, ezért írtam amit írtam.
5, nem a fogyasztásról/melegedésről/stb. beszéltünk, hanem a teljesítményről
Szerintem is befejezhetnénk, menj valami vitatkozós topicba és éld ott ki magad.
Ja és nemtom, hogy min vagy így felbőszülve, hogy jössz itt mindenféle hülyeséggel --> be raktál egy linket, hogy a te procid a nyerő everest/queen-ben, utána beraktam egyet én is, hogy az enyém a nyerő --> aztán nekem állsz, hogy az émász, meg csak winre jó, holott egy rossz szót nem szóltam sem a procidról, sem pedig rólad --> meg ugye csak a végeredményre/pontokra voltunk kíváncsiak. /nem értem, hogy mi a problémád
/
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
Gratulálok...Majd ha egy 3.5Gs Prescottról 2.5ös Venicére váltott ember azt mondja nekem: banyek,ez lassabb; nos,akkor én kérek majd elnézést..de addig is az ilyen teszteket,mint Everest,DMark,stb,annyira nem tartom hogy vitázni legyen érdemes miatta.Örülj az igazadnak,én örülök a teljesítménynek amit tapasztalok,és annak hogy nem az ÉMÁSZ,hanem a fagyisnéni kezébe nyomhatom havonta azt az ~1000Ftnyi fogyasztásban jelentkező különbséget.Az uccsó mondatodra inkább nem reagálok,gyerekes vagy.
-
A`rpi
addikt
sZERINTEM MEG EGY SIMA cELERON ÉS EGY CELERON D KÖZÖTT SZINTE SeMMI KÜLÖMBSÉG SINCS...
pArMÉTEREK 400mHZ-S Rendszer busz
533mHZ-S Rendszer busz
128-Kb-Betöltő tár
256-Kb-Betöltő tár
Én IC-7 ben használtam mind 2-őt de jelentős sebesség növekedés nem volt észelhető
mind két porci 2,4-Ghz-s volt
és +bántam hogy a simát csréltem D-re
nem érte +nekem a felár jobbra számítottam
jelenleg AMD-t használok és nem bántam +a Váltást. -
Speed®
titán
Nah,OFFok végére,hogy te is elégedett légy és én is a sok-sok öntömjénezéstől
:
SuperPI /2500MHz-SingleDDR417/: [link]
Everest CPU Queen /2500MHz DualDDR500/: [link]
Részemről azzal zárul a téma,hogy a tiéd win alatt jó,az enyém meg játékokban,kinek mire van igénye,nekem utóbira,ezért van ilyen proccom,ennyi,na piece
-
-
Speed®
titán
Start OFF
És biztos vagy abban hogy a te 4GHzre húzható P4 HTd annyira elterjedt és gyakori eset mint az én 2500as Venicém...most a fogyasztás/melegedés/ár triót nem is említem..Mellesleg ajánlon figyelmedbe a tényt hogy nálam DDR 417re húzva single channel,míg nálad DDR500 dual
Szóval kérek egy kis időt,még ma éjjel csak a becsület kedvéért betűzetek ide egy 2500as DualDDR500 eredményt hogy ne legyen akkora a virtuális péniszed 
End OFF -
mycso
veterán
válasz
Windows NT
üzenetére
Minél kisebbet vegyen celeronból, hogy megtudja jól húzni.
/nagyobb fsb, nagyobb ram freki/ -
Windows NT
tag
Inkább 3.06 vagy 3.2-es cerkát vegyél, de te tudod.
Más!
Én rakok össze gépeket és azért nem aláznám le a prescott celeronokat jó procik ezek már valóban az NW és willamate sz@rt sem ért gyenge mint egy harmat, de szerintem a prescott magos cerkák rettentő nagy áttörést hoztak mert nem mindenki tud drága procit venni nemrég a köv. konfigot raktam össze:
Gigabyte 915 alplap LGA 775
3 GHZ-es cerka
2X512 MB Kingmax
Gigabyte NVidia 6600-as kari PCI Express
S-ATA 120 GB vinyó
nagyvonalakban írtam le persze DVD író jól emlékszem Piooner stb.
A lényeg én inkább a jobb minőségű hardvereket részesítem előnyben, mert sok szervizben/üzletben a nonames alaplapokat rakják be persze ez is üzleti szempontból van csak, hogy 64 bites az övé, én igyekszem a jót és nem rontom a hírnevem rosszabb minőségű dolgokkal és így is kb 135-re jött ki a konfig na peresze a 15 éves fiú játékra is használja és nagyon megvan elégedve vele.
Az biztos, ha 40-50-ért veszek bele procit jól megdobta volna az árát és lehet, hogy nem is lett volna munkám.
Ezt csak azért írtam, hogy lássátok nem mindenki tud drága procit megfizetni és szerintem a szoftverek az XP-n kivül úgyis csak egy szálon futnak és cerkával nem sokat vesztesz mert, ha veszel komolyabbat akkor vagy eladod vagy max tartalék és hátha egyszer ismerős lesz akinek kell viszont egy nem cerka nagy bukta. -
-
Speed®
titán
válasz
moongoose
üzenetére
Részemről piece
,CelD is jó proc a maga árkategóriájában,Bosconak ma ilyen CelD gyűlölős hangulata van
,de nem para,nem is olyan rég még a Bartont meg az A64et fikázta és Prescott meg D805 volt azzisten
Ma CelD ellen fúj a szél

Annyi alapja van a dologra,hogy mostanában volt nála Barton,CelD,Prescott,tehát nagyjából sejti merre van a teljesítménye mindegyiknek.
Sztem a CelD 3G fölé húzva elfogadható teljesítménnyel bír,persze nem lehet összevetni egy full P4,v. akár egy tuningos Barci teljesítményével.Na jólvan,ugy látszik a pártoskodás a saját igazunk mellett emberi szokás,elhúzok csapágygolyót szopogatni
-
-
Speed®
titán
Még annyit hozzáfűznék,hogy ez a vita inkább az Intel vs.AMD totyikban folytatódjon....[link]
[Szerkesztve] -
mindkettő patent proci...
Bármelyiket választhatod, a revision E0 stepping,ill e fölötti legyen.
ABC sorrendben mennek...
Ezeknek kisebb a szivárgási áramuk, ezáltal jobban húzhatóak.
Van az intel honlapján egy revision táblázat, ahol a kódok találhatók, hogy melyik vonatkozik az E0-ra pld.
Nézd végig ezt a topicot is lehet itt is be van kinkelve. -
Speed®
titán
Nem nagyon szeretnék vitázni /azt sem értem hogy ti miért teszitek.../,de a CPU Queenes részhez én ezt tudom hozzátenni: [link]
CelD vs. Barton téma számomra egyértelmű,de Bartont nem szabad CelDhez hasonlítani..arra ott vannak a Sempronok
Ha pusztán alapteljesítményét kéne osztályoznom,Barton 3200+ = Prescott 2.8GHz,viszont annyiban igaza volt Bosconak,hogy a Prescott win alatt gyorsabb,ennyit ér a HT,annak viszont aki játszik,a barton ugyanolyan jó,ha nem jobb mint a Prescott.
Ebben a vitában sosincs győztes,hacsaknem az A64em
[link]
És hogy legyen min csámcsogni,egy kis összehasonlítás a'la K7-P4-K8: [link]
Na szóltam,uff
-
-
-
nazir
csendes tag
üdv
van nekem abit is7 e lap 256dual ddr400 ram, meg celeron 2,2 sima lószar.....:
érdemes beletolni egy cel D 2,8 at vgy 3,0 t?
a 256k L2 miatt gondolok sebességnövekedést....
-
pg012345
senior tag
2m teszteket csináljatok! nekem 1:36 aztán mindenki eldönti és kész
-
-
mycso
veterán
válasz
bosco89
üzenetére
Na akkor közlöm a tényeket, amiket írtál:
a 3200+ bartonod, bealáz egy 3.8GHz-en járó CeleronD-t és egy 3400MHz-en járó p4-et superpi-ben.
Ezzel szemben a mostani 2700+ bartonod@2000MHz, a 3.73GHz-en járó CeleronD-m alázza suprpi-ben.
Tehát nem teljesen látom az összefüggést, ha csak a bartonnál az a +200MHz nem négyzetes teljesítménynövekedést jelent. -
bosco89
tag
na itt a kép[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- VR topik
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

,de nem para,nem is olyan rég még a Bartont meg az A64et fikázta és Prescott meg D805 volt azzisten