Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livio
tag
Az új celeronokhoz mit szóltok? [link]
Lehet, hogy majd benevezek egyre, de vajon melyikre a 3 közül? -
válasz
meat grinder
üzenetére
Mint már MYCSO kollega mondta, engem a CPU tesztek érdekelnek!
-
mycso
veterán
válasz
meat grinder
üzenetére
Nem a memóriáról, hanem a cpu-ról akar teszteket.
Tehát everestben a memóriás tesztek utáni 6db cpu teszt érdekli.
-
Sziasztok!
Lenne egy kérésem felétek! Szeretnék kérni Tőletek Everest riportokat, csak olyan kell, amiben a sebességet teszteli. Szeretnék csinálni Saját célra egy CPU összahasonlító táblázatot, és ahhoz kellenének CPU eredmények!
Köszönöm!
Üdv.: Dezsi -
Kissj99
csendes tag
Ez a 0.65-ös dolog csak azért érdekel mert ha később váltani akarnék és pl az intel kidobna pl egy 632-es változatot ami már nem 800 fsb-s és 0.9-es hanem 1066fsb és 0.65 akkor gondolom menne. Vagy ez mitől függne?
Köszi -
mycso
veterán
válasz
Kissj99
üzenetére
asus.com

Bele megy, csak nem mind: pl a 9xx széria felejtős
Supports Intel® Single-Core 65nm Processors
This motherboard supports Intel® single-core 65nm intel® Pentium® 4/ Celeron® processors. ASUS motherboard is the ideal solution to enhance the performance of new generation processors.
[Szerkesztve] -
Kissj99
csendes tag
Nemtudjátok ebbe az Asus P5ND SLI alaplapba belemennek a 0.65-ös procik?? Vagy csak a 0.9-esek?
-
Kissj99
csendes tag
Sziaszok!
Szerintetek melyiket vegyem??
Asus P5ND2-SLI
vagy
Gigabyte GA-8I945P-G-RH
A gép többi része: Celeron 3.2
1GB ram
X1300pro 256mb
400W -
-
D@ni88
addikt
mind a 2 E0ás, szval érted szinte ugyan az, csak szorzó a különbség, annak meg ugye nincs hőmérseéklet növelő tulajdonsága...
amúgy meg a 2,5ös elszált, vagy mi lett vele, bevittem a boltaba, ott meg meghajlítoták a lábakat vagy mi a geci, na mind1 (ezeket valahogy meg lehet javítani)?
a hűtő ugyan az, meg minden, sőt most nagyobb fordulatszámon is megy a venti, fáj is tőle 1 óra után a fejem hangos
-
D@ni88
addikt
hello, beújjítottam egy 3ghzes celeron Dre és 50fok az alapjárat, ugyanezzel a hűtővel a 2,5ös Celeron D pedig 40-43 fok volt...

-
Cloud_s
aktív tag
válasz
Csapi007
üzenetére
Hát a 400W bőven elég lenne, az a baj, hogy a Codegen/Mercury... stb tápok igazából nem teljesítik a ráírtakat. Valamint ha valami baj van, lehet viszi magával az egész gépedet, mert nincs benne megfelelő védelem. A táp az egyik legfontosabb része a gépnek, nem érdemes pont ezen spórolni! Olcsóbb jó tápok : FSP, Chieftec (csak a 410-es hibás széria) pl.
-
Csapi007
veterán
Hahó, valaki!!!

-
Csapi007
veterán
Ja és a Celeron D támogatja a HyperThreading-et? (bocs ha rosszul írtam)
-
Csapi007
veterán
ASUS P5ND2-nek, Celeron D 346(3.0Ghz, 533 FSB, 64bit), egy ASUS 6600GT és egy Maxtor 80 GB-os winyónak elég lenne egy Codegen 400W-os táp?
-
-
-
Cloud_s
aktív tag
Hi!
Működik valakinek Celeron D-vel a 14-es szorzóra állítás? Nekem a proci támogatja a Thermal Monitor 2-t (tudja a 14-es szozót), az alaplap is tudná (Gigabyte - C.A.M.), de nem jelenik meg az opció a biosban. Lehet hogy ez csak a P4-ek sajátja? -
-
dvdbackuper
őstag
hali!
van 1 celeron D 2.53-as proci Asrock P4V88-as alaplap és Samsung 512-es DDR Ram A procin gyári hűtés van. Meddig lehet tuningolni a procit ezzel a lappal?
-
Csapi007
veterán
Hello
Mit tudtok mondani az Intel Celeron D 346 (3.0Ghz/256Kb/533Mhz)-ról? Milyenek a tuninglehetőségek? Milyen a gyári hűtője? -
hát beállt rendesen a topic...

-
Norbi14
senior tag
UP a totyiknak
-
Reaper007
csendes tag
sziasztok! letöltöttem egy bios frissítést de nem mertem felrakni mert a kiterjesztése .001 és Béta verzió. szerintetek felrakjam?
[Szerkesztve] -
-
szedd le a kupakot egy penge segítségével...
Amikor lent van, akkor letöröl, kipucol stb...és egy csepp(lehelet finom) pill ragsztóval visszaragaszt...
De ne felejtsd el a magot felpasztázni, hogy jól adja a hőt a kupaknak...
Megoldás ennyi lenne...
Esetleg porszívó, most jutott eszembe...
[Szerkesztve] -
D@ni88
addikt
van valakinek képe kupaktalanított Celeron Dről?
de D legyen, nem akarok véletlen egy ellenállásba ütközni... -
D@ni88
addikt
mycso, van egy kis gond...
megpróbáltam kitakarítani a lyukból a pasztát, és kiderült, h az tényleg lyuk, és beesett a kupak alá...
ilyenkor mit lehet csinálni? -
mycso
veterán
válasz
slayer006
üzenetére
Nekem a fehér is kiszedi a foglalatból a procit.
Kb, 2-3 hete vettem a procim, tehát akkor lett psztázva, stb.
Ma pedig hűtést cseréltem, és jött is ki a hűtővel együtt.
Én már tekergetni sem szoktam, csak egyenesen felfele megemelem a hűtőt, aztán a hűtőről ''letekerem'' a procit. -
-
válasz
!!đAniEl
üzenetére
ha akarsz jobb hőátadást, és nem garis a procid, és saját felelősségből nekiállsz, akkor néz be wastlekhez...a kupaktalanított proccik topic-ba...
Nem reklámozni akarom, de így sokkal, de sokkal jobb hűtést lehet elérni...
Mivel, a kupak, a proci, és a hűtő, között nem minden esetben tökéletes a hőátadás...mint tudjuk...
A legjobb eset, ha a mag közvetlen adja át a hőt, a hűtőnek...
Én tolómérővel( az élével), megnéztem, milyen egy proci kupakja...
Hát mit mondja...Sz@r...
Homorú az egész...ez a rosszabbik eset...
Ha domború lenne, akkor legalább középen tudná a hőt átadni...
Így viszont csak a kupak sarkainál...
A hűtőd alját is érdemes felpolírozni,...ezáltal megint nyersz pár fokot
Nyáron jól jön majd....
Kérdés?
egyébként párszor leírtam... azt hiszem...
[Szerkesztve] -
!!đAniEl
csendes tag
Nah megoldottam

Sok volt neki a paszta csak nem értem mért két év után jött ki rajta
nah mind1.... Ha vkinek is melegszik mint az állat akkor szvsz próbálja meg leszedni a pasztát és újat rakni rá. De csak hajszálvékonyan és a hűtőt jól fogassa vissza!!!
[Szerkesztve] -
!!đAniEl
csendes tag
Jah éés amugy már két éve megvan most ugye újrapasztáztam és vagy 1 kiló rajta volt.
gondosan letöröltem és raktam rá újat.
Elég ha hajszálvékonyan rakom rá a pasztát??
[Szerkesztve] -
!!đAniEl
csendes tag
-
Zozzant
addikt
namost szvsz a melegedés ezeknek lehet a következménye:
1. sok paszta
2. nincs paszta
3. nem megfelelő hűtő
4. megfelelő hűtő elégtelen felfogatás
5. megnyekkent proci
Ezeket a buktatókat végigjárva már nem fog melegedni.
-
-
D@ni88
addikt
sztem attól meg nem melegedhet ennyire, h bevan tömve az a pici lyuk rajta...
-
mycso
veterán
Ahogy én láttam levan zárva, és nemmegy onnan sehova a paszta.
Egyébként pzs-vel kilehet szedni.
Én mindíg ezüstöt használtam a procijaimra/vga-kariaimra és eddig még nem döglött meg semmi.
Persze ésszel kell használni, nemkell egy kilót rányomni, mert nem az a lényege /persze ez vonatkozik a sima fehér pasztákra is/ -
Elvileg...ezüst tartalmú paszta
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ha bemegy a lyukba, akkor mivel ezüst tartalmú, a mag mellett levő, kondik és apró bizb@szok-nál zárlatot okozhat...
Saját tapasztalat... amikor használtam, még ilyen irányú problémám nem volt, pedig a 6600 gt-m így volt lekenve, és ott azért,a kipréselt anyagból, jutott bőven a mag mellett levő kis akármikre...
Aztán letöröltem és újrapasztázva hűtőt cseréltem...
-
válasz
!!đAniEl
üzenetére
fogd meg a bordát,ha meleg akkor nincs gond, vagyis van...
Kezdem...ha meleg a borda és így is 70-80 fok körül jár, akkor kevéske a hűtés...
Cserélj hűtőt...
Ha hideg a borda, és így 70-80 fok, akkor gáz van..ez esetben, nem tudja átadni, megfelelően a hőt a hűtőnek a proci...
Ez esetben hűtő le, gumiszutyok az aljáról levakar, és paszta neki...vékonyan...
Hűtő vissza és próba...
A hűtőt nem úszod meg, hogy le ne kelljen szedni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mycso
veterán
válasz
robyeger
üzenetére
Tehát eltaláltam, mert amit belinkeltem az a procid, és ott sem írják a TM2-t.
Hogy a progik mit írnak, én abban már nem bízom.
Nekem az intel szerint támogatja a procim a TM2-t a progik szeint nem./habár az everestben nekem is asszem ottvan a 14x/
Igazából már nemis tudom hogy minek lehet hinni. /ja de magamnak/. -
KrAt
veterán
válasz
firefighter
üzenetére
Akkor próbáld meg 1.4V-ra rakni, és úgy húzni. Elvileg azért többet kéne mennie..

-
KrAt
veterán
válasz
firefighter
üzenetére
Milyen táp? És plusz feszkót adsz neki?
-
firefighter
csendes tag
Sziasztok!
Proci tuningal kapcsolatos kérdésem lenne. Van egy ABIT IS7-E lapom benne egy Celeron D 2,8 ami most 3,0-án megy. A hűtő Thermaltake Beetle (proci hm terhelve 31 fok). A kérdésem az lenne hogy tudnám jobban húzni a procit ugyanis ha felrakom 3,4-re a windows indulása előtt újraindul. AGP/PCI 66/33 Fixed a N/B Strap CPU By Cpu-n van a Ramos pedig BY SPD.
Lehet hogy szar a tápom és nem kap elég feszt?? Segítsetek pls.
Köszi -
robyeger
addikt
A proci spec száma: SL7TU, amúgy Celeron D326-ból ''E0'' steppingesből csak 1féle létezik, mert a legújabb már ''G1'' magrevizióval kapható. Akár melyik progival nézem, mindegyik szerint támogatja a TM2-t: [link]
Csak nem lehet aktivizálni, egyszerűen nem működik, nem dobja le a szorzót 14-re. Sajna mivel már beszereltem a procit egy Asrock 775V88 alaplapba eladásra, így 210Mhz FSBn nem tudok további teszteket futtatni, mivel az a béna Asrock lap nem tudja a Vcore állítást. Átszerelni pedig egyenlőre nincs kedvem. Nem tagadom a lustaság a fő erényem
-
!!đAniEl
csendes tag
Nah mégegyszer kösz!

Most már csak azt nem tudom h ezüstadalékos szilikonpasztát vegyek vagy ne??
valahol azthiszem azt hallottam h az ezüst jobban elvezeti a hőt de nem vok benne biztos

-
!!đAniEl
csendes tag
jah

köszi! -
!!đAniEl
csendes tag
Jah és nem húztam rajta semmit.
Merjem leszedni a hűtőt és újra visszarakni rá? gyári Intel hűtő van rajta.
Nem lesz gond a pasztával?

-
Trayken
csendes tag
Hellotok érdekel valakit egy Intel Celeron 2,6 GHZ -es proceszor????
10e ft ért, -
!!đAniEl
csendes tag
Hi all!
Most vettem egy új házat és átszereltem bele mindent, viszont a Celeron D-m (2.66 GHZ)
Állandóan 70-80 °C-os!!!!
Abit AG8-3rd Eye alaplapom van és ahoz vn egy kis monitor ami menden feszt. meg hőt mutat.
Mi lehet a gond???? elmozdult a hűtő?? próbáltam megigazítani, kábeleket is össze fogom mindjárt de ez nemhiszem h ennyit rontana a helyzeten.
Esetleg a paszta?
PLÍZ segítsen vki! thx
-
mycso
veterán
-
robyeger
addikt
Kezembe akadt egy 2,53Ghz Cerka D, ennyire sikerült megrángatnom:
[link]
[link]
Szóval 4Ghz fölé nem volt hajlandó menni, pedig magfeszültségben is lettek volna bőven tartalékok, nem fagyott ki, hanem egyszerűen nem fogadta az FSB növelést, az a gyanum köcsög Intel megint kitalált valami új tuning védelmet
, amit még az alaplap gyártók nem tudtak kijátszani. Másik érdekes érhetetlen dolog az volt a számomra, Everest szerint támogatja a Thermal Monitor2(TM2)-t és a 14x-es szorzólevétet, de gyárilag nincs bekapcsolva benne, nem tudtam a TM2-t sehogy se működésre bírni.
Lehet hogy ennek a sorozatnak a jobb példányait notebook-okba menne, ezért van benne inaktívan a TM2 és csak a notikba lévőknél aktiválják? Van valakinek hasonló tapasztalata, ötlete? -
Reaper007
csendes tag
sziasztok találtam egy progit amivel lehet állítani a cpu órajelet és a pci frekit egyszerre a neve speedfan 4.28 ez mennyire biztonságos?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Androidos tablet topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

jobban tuningolható szerintem

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet hogy ennek a sorozatnak a jobb példányait notebook-okba menne, ezért van benne inaktívan a TM2 és csak a notikba lévőknél aktiválják? Van valakinek hasonló tapasztalata, ötlete?