Új hozzászólás Aktív témák
-
tom570
aktív tag
válasz
e-newsee #12994 üzenetére
Szia! Nekem anno ezt ajánlották itt: [EarfunUboom] Megrendeltem, megkaptam, elégedett vagyok vele.
Általában szokott lenni akció X% kedvezmény, érdemes keresni rá kupont, mint ez pl: EARFUN30
A szállítás Magyarországra ingyenes, ha jól tudom.
Nézz rá ha gondolod. -
e-newsee
addikt
Én is erre jutottam közben, mert van olyan negatív vélemény, amit valahogy úgy fordított le a gugli, hogy nem JBL, csak a burkolat másolata (vagy valami ilyesmi). Szóval jó eséllyel hamisítvány. Akkor lett gyanús, azért is kérdeztem be.
Viszont a másik kérdés továbbra is áll, hogy mik az ajánlott cuccok 16k-ig? -
válasz
e-newsee #12995 üzenetére
Ami túl szép ahhoz,hogy igaz legyen,az szinte mindig az is.
Amúgy vám semmi,áfa az árban,max vámkezelési díj lesz,ez valahol 1000ft körül lehet.
Mondjuk én meg nem venném ezt.
Egy errefelé 40-45e forintos hangszóró kínából ~17e forintért?Gyanús…
Szerintem Harman dolgozói webshopból se jön ki ennyiből,pedig ott bőven bolti ár alatt adják. -
e-newsee
addikt
Ez reális lehet ennyiért? És erre kb mennyi vám fog rámenni?
JBL Flip 5 -
e-newsee
addikt
Sziasztok! Van (volt) egy Bluedio BS-3-am, de a hétvégén megdöglött. Teljesen süket, töltést nem veszi fel. Kiszolgálta az idejét, szerintem már vagy 7-8 éves volt.
Helyette kellene nekem egy másik bluetooth hansolo.
Nincsenek nagy igényeim, nem élvezkedni kell, hanem használni. Konkrétan ház környéki munka (mosogatás, fametszés, házfelújítás, stb.) közben rádiót/zenét/podcastot hallgatni.
Ha tudtok ajánlani olyat, ami max 15-16k-ból kihozza a legjobbat, az már nekem megfelel. Nem kell semmi extra funkció, tényleg alap felhasználás.
Előre is köszi! -
stellaz
veterán
Sziasztok! Podcast, YouTube videók hallgatásra keresek valami hangszórót. A vezetéknélküli aksis megoldás praktikus lenne, mert csak a konyhába, ebédlőbe használnám. Olyan kéne amin nincsen tùltolva a basszus, tisztán szóljon, hangerő sem igazán lényeges. Korábban volt egy tronsmart ilyen célra, de nem vár be, nagyon mély orientált volt. Xiaomi Mi Portable Bluetooth Speaker 16W ajánlott ilyen célra? Esetleg valami jobb vétel 20 ezerig?
-
válasz
tom570 #12989 üzenetére
Milyen hangszedő van benne? Pontosabban hogyan van felfogatva a hangszedő? Ha a normál 2 felső csavaros felfogatás, akkor olyan fej van benne amiben cserélhető a tű, akkor elég csak egy ilyesmit kicserélni
Ha a karba beépített hangszedős, akkor a fej egy részével együtt lehet tűt cserélni. Ebből több verzió is van, íme az egyik
Egyik megoldás se igényel szaktudást, inkább csak finom óvatosságot. -
tom570
aktív tag
válasz
Lami66 #12988 üzenetére
Na ez az... észre sem vettem a bluetooth hiányát az előzőn
Szuper köszönöm a segítséget mindenkinek!
Jól elvittük a fórumot a kazettás magnók világába.
Igaz Tesla lemezjátszó is van itthon, abba tű kellene, mert már eléggé serceg.
Meg sem kérdezem, hogy azt hogyan lehetne modernizálni
Még egyszer köszönöm a segítséget és tanácsot mindenkinek -
tom570
aktív tag
válasz
<Adamsky> #12986 üzenetére
Igen van wifi, meg spotify meg youtube meg sok-sok podcast amiket a telefonon bt fülessel hallgatok, vagy telefon és Bt hangszóró, meg van a pár rádió adó amit időközönként kikapcsolok ezzel védve a vérnyomásomat
Szóval ide szeretném beilleszteni az analóg JVC-t egy huszárosnak nem mondható vágással, egy nem szivargyújtós Bt fm transzmitterrel.
Igen a kazetta adapter is lehet megoldásköszi
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tom570 #12985 üzenetére
" ... JVC rádióscédéskazettás ... "
Ezt is igazából autóba szánják, de van kazetta adapter. Itt a kábel kivezetése a probléma (be tudod-e csukni az "ajtót". Viszont ha sikerülne, akkor ott egy jack bemenet, amire mehet akár közvetlen a telefon v. egy bt. vevő." ... nem tudom káromkodás nélkül hallgatni a rádiót ... "
Online rádió. Ha jól értem, úgyis otthon vagy, szóval elvileg van wifi, nem?
Rengeteg tematikus (zenei) adó van. Nem tudom mit szeretsz hallgatni, de pl. most a nagybátyámnak küldtem egy 3 adóból álló csak (!) blues zenét játszó "playlist"-et. -
tom570
aktív tag
válasz
Lami66 #12983 üzenetére
Sajnos nincs bemenet. Adott egy JVC rádióscédéskazettás, amit még a 90-es évek végén vettünk a párommal, a gyerekek ezen szocializálódtak zenei téren, némi szülői ráhatással
Szóval ez lehet szentimentalitás a részemről, de nem szívesen dobnám ki, mivel ráadásul semmi baja és nagyon szépen szól. Van Bt hangszóró (itt ajánlott EarfunUboom gyártótól rendelés) amit szintén sokat használok, főleg ha olyan helyen vagyok ahol kevesebb a konnektorok száma az egynél. De gondoltam ezzel még meg lehetne fiatalítani a régi jó JVC-t is+a műhelyben, ha kint dolgozom ott is jó szolgálatot tehetne.
Bevallom sokszor nem tudom káromkodás nélkül hallgatni a rádiót amikor 20 percenként megy a nagy agymosó mantra, vagy éppen a kit kell gyűlölni mert megint támad minket műsorrész!
Mindenesetre köszönöm a tanácsokat és a segítséget -
válasz
tom570 #12982 üzenetére
Én régebben kipróbáltam egy rakás fm transmittert a kocsi rádiójához 5-15 ezer ft között. A legtutibb hangminőséget a Xiaomi/Roidmi cucc csinálta. Azóta is azt használom. Értem, hogy neked nem autóba kell. Én inkább azt próbálnám a helyedben, hogy nem fm-el vonném a hangot a rádióba, hanem ha van a rádión jack vagy rca vagy bármilyen hangbemenet akkor arra kötnék bluetooth vevőt.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tom570 #12978 üzenetére
Hány eszközről és milyen távolságokról van szó? Csak mert ezeket a cuccokat inkább autós (kis távolság) használatra szánják.
Plusz az FM átvitel minősége is olyan ... szóval nem annyira jó.#12979 Gixxer88
"KUULAA"
... nem szoktam leakadni a márkaneveken, de ezen azért felnevettem. -
-
tom570
aktív tag
Sziasztok! Nem pont igazán idevágó a kérdésem, de talán tudtok segíteni, tanácsot adni.
Szeretnék egy olyan Bluetooth fm transzmittert amivel a hagyományos rádióimat(lakásban, műhelyben) fm sávon, bluetooth kapcsolattal,tudnám a telefonnal összekötni. Gondolkodtam hagyományos autós Fm transzmitteren is amin egy kicsit módosítva, valami telefontöltővel összekötni, ugye a 12v akksi helyett, de nem tudom, hogy működne-e így.
Szóval megoldható ez így valahogy, vagy van erre spéci kütyü? -
Szia!
Hardveraprón van egy JBL PartyBox 110-es 100 ezerért.
Nem írtad, hogy akksis kellene vagy vezetékes. Új vagy használt? Magánszemélytől apróról is jó vagy csak új bolti?Ez a PartyBox 110-es elég nagyot szól, bár nem annyira szépen
Én eléggé leszedáltam itthon a készletet, maradt a Devialet és egy JBL Boombox. Na most a Devialetet zenehallgatásra használjuk a Boomboxot pedig bulikra, összejövetelekre szoktuk elvinni.
Amúgy a JBL Boombox szebben szól mint egy ilyen PartyBox. Én inkább azt javasolnám, hogyha nem sürgős akkor vegyél egy Boomboxot a használt piacról amikor lesz...Most találtam 80-ért de hidd el lesz 65-70-ért is szép állapotú és jó akksis.
Utoljára szilveszterkor vittük magunkkal, és kültéren/beltéren egyaránt megcsinálta a bulit. Bőven elég mindenre. Ha megnézed egy Boombox 2 most újonnan nem véletlen drágább mint egy PartyBox 100 vagy 110-es...
Sokkal könnyebben hordozható, tényleg csak felkapod és viszed, jobb az akksiidő (a gyári érték 24 óra míg egy PartyBox 100/110 csak 12 órás gyári értéket tud). Két napra vittük a Boomboxot első este szólt 4 órát hangosan, utána másnap szinte egész nap ment nagyon alacsony hangerőn és este megint rákapcsoltuk 3-4 órára hangosan. Hazahoztuk és annyit történt, hogy az 5-ös töltöttségből 4-es lettGyűlölöm ha egy hordozható hangszórónál azt kell lessem, hogy mennyit bír még az akksija. A JBL-nél soha nem volt ilyen félelmem. B&O, Marshall, Vifa , Harman/Kardon. Ezeknél a típusoknál mindig az akksi miatt aggódik az ember...
-
válasz
Cyborg #12975 üzenetére
Köszi!
Végül ismerőstől kaptam egy régebbi kis JBL-t 15-ért.
Hordozni beltérbe jó lesz.Viszont akkor rárepülnék egy nagyobbra 80-90 körül.
Főleg kültér, vagy beltérben nagyobb buli.
Külföldi rendelés is mehet, a lényeg, hogy nagyot szóljon a megadott összeg körül. 100 a lélektani határ, amit átlépni mindennel együtt sem szeretnék (nem ft-ra pontosan, de kb. az a "kopp" határ.).Kössz a tippeket előre is!
-
Cyborg
őstag
Ez a kettő, két különböző hangszóró, fél kg kontra 3,5 kg
A BOSE-t ismerem, az nagyon kicsi, tisztán szól, de kevés még beltéri partyra is.
Ha már kettőt akarsz venni, a BOSE helyett Tribit Maxsuond plus-t vegyél inkább, picivel jobbal szól töredék áron, vagy vedd csak a Rave Mega-t, és legfeljeb beltérben halkan hallgatod majd -
Na pár nap Motion Boom vs. Motion+ összehasonlítás után én is csatlakozom azok táborához akik várják/remélik a 2 szerelemgyermekét.
Motion+ hangszeresebb és vokálosabb zenéknél domborít,a Boom meg elektronikus zenénél és hiphopnál.
Motion+ból hiányzik az az erő ami mélyorientáltabb zenék gerincét adja,cserébe a vokál és hangszerek “soványabbak”,a Boomnál meg megjön a dinamika ami Motionből hiányzik,cserébe ott gyengébb ahol a Motion jobb.
Ha jön egy mind2 eszköz hangját ötvöző Soundcore,akkor én biztos lecsapok rá.
Most aszerint fogom cipelni valamelyiket,hogy az éppen összeülő társaságnak milyen a zenei ízlése (sok lúd…).Van akikkel éppen a rock/metál megy,ott a Motion lesz a befutó szerintem,a tuctuc társaságnál meg a Boom.
Ettől függetlenül még mindig tartom hogy jó deal volt mindegyik,hiába 2 eszköz 2 különböző hanggal,még mindig olcsóbbak voltak együtt mint mondjuk egy Charge 5 egymaga. -
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Bluetooth hangszórót szeretnék vásárolni.
Igazából nem csak itthonra, hordozni is szeretnèm, illetve kerti partykra is jó legyen :)Harman/Kardon Go+ vagy JBL Xtreme 2 esetleg 3?
-
Sziasztok!
50 ezer körül keresek BT hangszórót zenére.
Minden stílus.
50-50% kültér-beltér.Ha valamiben konpromisszunot kell kötni, az lehet a méret és a design, a hang (erő + minőség) és az akksiidő legyen a lehető legjobb amit ebben az árkategóriában el lehet várni.
Ha mindenképp választani kell, inkább a party hangzás a cél, nem a kifinomultság.
A fícsörök nem fontosak.Köszi!
-
xpike_
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék egy olyan többutas hangszórót ami bluetooth/WiFi-n keresztül vezérelhető. Nem hordozható kell de minél kisebb legyen mivel az álmennyezetre raknám. JBL-ket nézegetek de valami kéne aminek egy központi bluetooth/WiFi egysége van s abból akár 4 kisebb hangfal kapcsolható?
Köszi a tippekért -
válasz
carl18 #12963 üzenetére
Ma hozta meg a DHL.
Sokat nem járattam ma,de eddig tetszik.EQ-t Alan Rossnál látottra beállítottam,teljesen feltöltöttem.
Persze nem szól olyan kiegyenlítetten és “hifisen” (főleg a középtartományban) mint a Motion+,de ez techno-nál és Psy-nál pont nem annyira lényeges,cserébe több a mély.
Holnap reggel szerintem kirakom a melléképületbe,rálövök egy bejáratós audiófájlt a backup telefonról,aztán hagyom egy fél napig magában zenélgetni.Kíván leszek mennyit változik a hangja.A bejáratás sosem árt.
Ha sokat nem is változik a hangja,a 28k-t akkor is megérte.
Aliról lengyel raktárból meg 46k…
A kinézete meg olyan amilyen,nem szépségdíjas az biztos,de ez nem is egy “lakás dísze” hifi cucc.Nekem marad mellette a Motion+,az szezonjában jobban belefér a motor valamelyik hátsó dobozába egy több napos túrán.
-
carl18
addikt
Szerintem a Motion Boomal elégedett leszel, utobbi időben én is rájöttem rengeteget számít az elhelyezés. Például az ágyon fél hangerőn egyedi EQ-val brutális mélyet produkál mikor a gép előtt ülök.
Persze nyilván közre játszik az egyéni izlés is. Mert ahány ember annyi fajta izlés, amúgy gondoltam leírom hogy elkelt a T6 Max, és a vásárló aki megvette azt írta baromi jó hangja van. XD Bele se gondolok akkor a Dockinra mit mondana.
Megmondom ősszintén, most már én is elpaszolok minden fölösleges hangszórót.
Talán csak egyet tartok meg, A Motion Boomot/vagy A Dockint, majd attól függ melyik kell el hamarabb.Egyenlőre most nem tervezek új hangszórót venni, inkább várok valami igazán nagy ágyúra.
A Dockin ha minden jól megy megmarad, ezt szerintem lazán elhasználom még 4-5 évig.Talán még a Motion Boom/Motion+ Fúzió ami érdekelne, de ki tudja mikor kerül ez még piacra stb. A W-King D9/X10 is érdekele, de csak azért hogy kipróbáljam a hangját, nincs kedvem berendelni. Mostanság rámentem arra hogy kicsit tudatosabban legyek fogyasztó, és csak olyan dolgot vásárlók amit valóban használok is. (Kevesebb "E-Szemét")
Egyenlőre lehet a topikban és jó darabig inaktív leszek, talán majd vissza térek ha valami valóban nagy fejlődés történik. De valahogy nekem a D Fine+ teljesen kiszolgálja az igényeimet. Évi 2X azért lehet benézik, de sajnos nem igazán vannak új hangszórók a piacon.
Alan/Oluv néha-néha kirak egy új videót, de azt vettem észre most valahogy stagnálás van. -
Megrendeltem a 2. Soundcore cuccomat.
Eddig Motion+ volt a cipelős hangcuccom,de sokszor kicsit keveseltem a mélyet,baráti sörözéseknél többnyire mélyorientált zenéket hallgatunk.
Soundcore eu store-ból 28,5k-ért behúztam egy Motion Boom-ot,nagyon kíváncsi leszek mit produkál hiphop/dnb/techno alatt.
Remélem megérte az árát. -
rezy89
tag
Üdv! Van valakinek közületek Jbl Partybox 710-ese? Vettem a napokban, első ilyen kütyüm, szóval nem tudom mennyire normális a jelenség: bekapcsoláskor ugye a jbl hang, utána halk alapzajt azért lehet hallani, de nem mondanám zavarónak. Pár perc elteltével, akár rácsatlakoztam telefonról vagy bármiről akár nem, felerősödik a zúgás. Leginkább egy konzolhoz vagy laptophoz tudnám hasonlítani izmosabb játékok közben, tök olyan mintha vmi ventilátorzaj lenne, tudtommal nincs benne ilyesmi. Más tapasztalt ilyet? Netet kihúztam, hátha a wifi zavar be, átdugtam másik konnektorba a szoba másik felén másik kábellel, de a jelenség megmaradt. Földhurok esetleg? Vagy ez ilyen? Köszi!
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
forum_user #12958 üzenetére
+1
Az első "hibátlan". Hálózatról kapja a tápot, és az MP3-at USB-ről képes lejátszani. Mielőtt megrendeled, azért kérdezz rá, hogy ismétlést tud-e, mert ugye neked az is fontos.
De, most már szerintem ezt lassan fejezzük itt be, mert nagyon OFF -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
forum_user #12956 üzenetére
Valamilyen PC-s hangszóróval próbálkoznék, amit egy olcsó MP3 lejátszóval hajtanék meg (nekem akad a fiókban). Ezzel ugye az a gond, hogy az MP3 lejátszók is akksisak ...
Szóval én valami ilyesmit vennék: link1, link2. Kicsit overkill-nek tűnhet, de olyan, amiben nincs akkumulátor és MP3-at képes lejátszani, nem hiszem, hogy olcsóbban kihozható (ha eltekintünk a "barkácstól"). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
forum_user #12954 üzenetére
Erre nem volt épp a legbölcsebb hordozható (akkumulátoros) bluetooth hangszórót venni. Igazából szerintem ide a bluetooth is fölösleges. Hosszú távon ez biztos nem fog jót tenni az akkumulátoroknak.
Amit tehetsz (kicsit "jobb kezemmel a bal fülemet"), hogy veszel egy, vagy két időzíthető kapcsolót, és úgy időzíted a ki-be kapcsolást, hogy kb. 80% környékén kikapcsoljon, majd 15-20%-nál vissza. Bár az is kérdés, hogy szereti-e hangszóród, ha töltés közben szól (állítólag van olyan, amit töltés közben nem ajánlott használni). -
forum_user
tag
Sziasztok!
Van kettő bluetooth hordozható hangszóróm amin egy dallam megy folyamatosan éjjel-nappal. A kérdés az az lenne, hogy állandóan bekapcsolt USB hálózati adapteres töltőn lehet-e így nem kéne figyelni mikor kapcsoljam be a töltést hozzá? Úgy tudom, hogy csak akkor tölti mikor szükséges és utána nem a lítium akksijukat. -
-
M3aN
senior tag
Szia!
Edifier R1700BT van a nappaliban szóval ez még a 150e alatti kategória, illetve AirPods 3 füles ami zenehallgatásra használt.
Igazából gyorsan amit láttam az a Xiaomi és Lamax termékei voltak, valamint az általad linkelt Denon Pocket.
JBL-t és egyéb hype-olt márkát nem szeretnék, és ezt megerősítetted te is -
Szia!
Pontosan melyik Edifierhez vagytok szokva?
Mert ha legalább 150e felettihez akkor kb semmi nem fog tetszeni 30 ezer alatt de azért megpróbálok segíteni.Ha azt szeretnéd, hogy kimondottan szép közép és magastartomány legyen, ne torzítson (cserébe gyengébb a basszus) akkor ezt ajánlom: [link]
Ha szereted az Edifier márkát ami szerintem is jó akkor itt van ez: [link]
Ezeken kívűl vannak még dobozhangú JBL Flip “csodák”. Erősen NEM ajánlott kategória
Az AirPlay(iPhone, iPad) jó dolog mert veszteségmentesen lehet lejátszani zenét. Viszont ebben az árkategóriában nem jellemző, hogy bármelyik hangszóró támogatná…
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék konyhai főzőcskézéshez/kerti sütögetéshez venni valami normálisan szóló hangszórót. A szobában egy normális Edifier-hez vagyunk szokva, így nem vennék recsegős/torzítós vackot. Kizárólag Apple eszközzel lenne használva (iPhone és iPad). Mit tudnátok javasolni? Mivel nem napi használat, ezért nem szánnék rá látható összeget, kb. 30e Ft lenne a határ.
Köszönöm! -
<Adamsky>
nagyúr
-
hcol7
senior tag
szvsz nem annyira bargyu az a fix fogantyu a boomon. ha vmi lengo pant lenne v karabiner, sztem kethet alatt osszevissza verodne a hangszoro, ha sokat mozgatja az ember, az meg az egyik kedves rage temam, ha horpadt, vagy serult a racs.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Acélfarkas #12942 üzenetére
"... egy ekkora hangszórónál." - miért? Ennél sokkal nagyobbakat is szoktak cipelni az ifjak.
Igazából - vagy még inkább a Boom-nak - így kellett volna kinéznie (nem pedig a merev, hülyén kinéző fogóval). -
<Adamsky>
nagyúr
Az Ali-s fiúk megcsinálták a Motion+ upgraded edition-t
-
hkari
őstag
Ennyi pénzért, inkább egy Xiaomi. Sok ismerősöm vett ilyet, ennyiért ajándék. Vagy Tribit XSound Go. Ha Go méret kell, akkor meg Tribit StormBox Micro.
iRiver: A GO3 nagyon gyenge. Nem rég kellett vennem ultra hordozható hangszórót, de meghallgattam és borzalom.
-
Nem ajánlom én sem a Silvercrest márkát
0 dinamika, nagyobb hangerőn "ordít,torz" stb..
Ők se gyártanak hangszórót, csak Kínából megveszik a filléres gagyi cuccokat és ráteszik a nevüket. Ezt is megtaláltam az "eredeti" nevén, valami kínai oldalon 3500 Ft körüli árért. Nem tudok linket adni mert már kiléptem és az életben nem találom meg2x8 Wattnak írja a teljesítményét a Belga LIDL oldal. [link]
Ennél még a JBL Go 3 is jobb választás, hidd el kellemesebb lesz hallgatni. Nem olyan hangos mint az általad említett de nem is fog megfájdulni a fejed pár perc hallgatás után.
Ebben az árban talán tényleg a GO3 a legkellemesebb.
Ha még árulnák itthon akkor a saját tapasztalataim alapján aminek sokkal jobb a hangzásvilága mint egy GO3-nak is, ezt ajánlanám:
-SkullCandy Barricade Mini (olyan 10 ezerért vettem anno, de árukereső szerint 13.000 volt az utolsó ára)De mivel itthon már sehol nem forgalmazzák, így marad a GO3...
-
drnet
aktív tag
Sziasztok! A Lidlben van 12 eFt-ért bluetooth hangszóró. Silvercrest márkájú. Zenei teljesítmény adatot nem találok róla. (https://www.lidl.hu/p/jatek-es-haztartasi-ajanlatok/bluetooth-hangszoro/p120278)
A Silvercrest márka eddig nem győzött meg. Ilyen árkategóriában tudnátok jobbat ajánlani? -
carl18
addikt
válasz
Aby_2014 #12935 üzenetére
Nem is egy réteg termék!
Nekem is pont elég hobbi felhasználásra egy Motion Boom/Dockin D Fine."Na az mindennel együtt olyan 1.100.000 körül van.
Hallottam kettőt sztereóban. Azt kell mondjam megéri. Nagyon meg."Relatív kinek mi éri meg, én bárhogy is nézzem ennyi pénzt a szemembe nem ér meg egy hordozható bluetooth hangszóró bárhogy is szóljon.
-
válasz
Aby_2014 #12932 üzenetére
Azért nem mindegyik…
Mondjuk ami nekem van épphogy átlépi a felét.
Sajna itthon nincs túl nagy verseny, ez tényleg nem az a cucc amit az Aldiban az ember betesz a kosarába 20 deka parizer meg két sóskifli mellé
A 98 Db-es 900w Phantom II Reactort 1445 Euróért tudtam megvenni Áfával és kiterjesztett 5 éves Devialet garanciával.
Amikor vettem cakkpakk 544.000-re jött ki, mai árfolyammal már 520-530 között van.Még mielőtt bekapcsoltam, tudtam, hogy ez más kategória lesz.
Én kis naív azt hittem bekapcsolom és megy. Nem nem, szépen minden alaklommal ha kihúzom és újra bedugom addig egy fikarcnyit sem mozdul míg a belsejében az erősítő be nem melegszik a megfelelő szintre.Semmi extra de ha be van dugva hálózatra és egy ideig nem szólal meg rajta semmi akkor szépen pihenőmódba teszi magát úgy, hogy a két oldala szépen lassan ki-be mozog, mintha levegőt venne
Más dolog az Phantom Gold 108 db…
Na az mindennel együtt olyan 1.100.000 körül van.Hallottam kettőt sztereóban. Azt kell mondjam megéri. Nagyon meg.
-
Aby_2014
aktív tag
A Devialet bluetooth cuccok tényleg ilyen millió feletti áron kaphatók...
-
válasz
Lami66 #12930 üzenetére
Ejj, a lényeg lemaradt: És mindenféle EQ nélkül ennyire jó.
Tv-hez nem javaslom (bár én zenés videókhoz szoktam használni LG tv-vel), mert egy icipicit késik a hang a képhez képest bluetooth-on. Épp csak annyira, hogy már észre lehet venni. Engem nem zavar, de mást esetleg igen. -
Mondjuk ennek az Envaya mininek a basszusa pont nem egetrengető, de olyan tiszta hangképe van mint majdnem kb a Devialetnek. És a méretéhez képest nagyon jó. Akkora a cucc, hogy simán zsebrevágom. Ezt is mondjuk sok BT hangszóróról el lehet mondani (Pl JBL GO vagy Clip széria) de azok biztos, hogy nem szólalnak meg így
A Rendes Envaya ami már közel 30 Wattos de csak kicsivel nagyobb mint ez na az az igazi favorit. Csak azt párom kisírta tőlem és neki adtam.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... 100-120 db /különböző/ Bluetooth hangszóró után ... "
Azta!Nekem egész életemben nem lesz annyi.
Ez a Devialet biztos k. jó (a nagy meg még jobb) - csak esetemben legalábbis - nem látom a felhasználási területet. Egy közepes méretű, akksis bt. az a jó, hogy tudom magammal ide-oda (lakás, garázs) vinni. A kisebbet (esetemben Soundcore Boost) be tudom dobni a táskába, és síeléskor, nyaralások alkalmával tud jó szolgálatot tenni. De egy ilyen cuccnak kell a (fix) hely. Meg akárhogy is nézem, de ez így mono. Kellene még egy az igazi zenei élvezethez. Csak utóbbi esetben már akkor esetleg joggal vetődhet fel a kérdés, hogy ennyi pénzért ne egy "rendes" rendszert rakjon-e össze inkább az ember?
-
Újabb taggal bővült a család
De rég vadásztam egy ilyen kis régebbi Envayára.(eladtam 4 éve azóta sirattam kb)
Magas hangokban még kicsit szebb/tisztább is mint az Oslo.Szóval most, hogy visszagondolok meg a korábbi hirdetéseim alapján kb olyan 100-120 db /különböző/ Bluetooth hangszóró után a két abszolút favorit a Devialet és a Denon Envaya sorozata(legyen a régi vagy akár az új széria).
Így néz ki nekem a top 10 márka hangzásban:
1, Devialet
2, Denon Envaya sorozat
3, Vifa Oslo/Copenhagen 2.0
4, B&O
5, Klipsch
6, Sonos
7, Bose
8, Bluesound
9, Marshall
10, Harman/Kardon
(+1) 11,JBL (Xtreme és Boombox sorozat) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Speedy86 #12918 üzenetére
Igen, van egy nagyon pici alapzaja, de én csak akkor hallom, ha odadugom a fülem. Kb. 20 cm-től már semmit nem hallani belőle.
Ez a 37.38-as az "új" verzió. A "régit", - amilyen nekem is van - 36.38-ról 39.39-re lehetett frissíteni. Meg talán az újat is, vagyis most egyazon verzión kéne, hogy legyen mindkettő, de közben olvastam olyat, hogy akik ne tették fel rögtön, azok később már nem tudták. Szvsz. ez a 39.39 vissza lett vonva. Szerencsére én semmilyen anomáliát nem tapasztaltam eddig.
Az EQ-t jobb ha az ízlésedhez és - ahogy korábban írtam - a hangszóró helyzetéhez képest állítod be. De, ha gondolod, itt nézz szét (Полезное/ Инструкции → Рекомендуемые настройки Эквалайзера). Van pár Youtuber által "készített" EQ ki screenshot-olva. -
Aby_2014
aktív tag
válasz
Speedy86 #12916 üzenetére
Nekem semmi alap zúgása nincs BT-n használom, azt sztem kábeles használat során szedi össze... Youtube-n találsz custom EQ nekem egy ilyen V alakra hasonlító van beállítva imádom kellemesen mély de nem túlzó, magas hangokat is kihallani.
Javaslom a FW frissítését.. jelenleg 39.39 az aktuális...
-
Speedy86
aktív tag
Na meg is jött a motion +. Eszméletlenül tetszik és baromi felesleges a tws az én felhasználásom mellett, bőven elég ez is.
Abban tudtok segíteni, hogy mindenkinek van egy ilyen alap zúgás ha nem szól a zene?
Van valami ajánlott jó EQ beállításotok? -
Amúgy nem lenne rossz így beszerezni a termékeket,de igazából csak akkor éri meg a garanciális szívást,ha olyan ismerősön/családtagon keresztül tudod beszerezni,aki a Harmannál dolgozik és nem fog nyerészkedni rajtad.
Terméktől függően 30-40-50%-os kedvezményél szerintem jó bolt,de aki ezzel akar kereskedni nem ennyiért fogja odaadni,úgy meg már rizikós.
Pár éve rokonon keresztül vettem a HK Enchant 1300-at akkori árfolyamon 154e forintért.Akkor boltban 300k-tól indult.
A maga idejében a Charge 3 is kijött 20e forintból,az AKG N20 füles meg 15e volt,akkor boltban a legolcsóbb helyeken meg 30-35k.
JBL SB 250 48k,boltban akkor volt 90-100körül.
Ennyiért megérte a kockázatot. -
Jah hogy kéz alól.
Azokkal csak egy bajom van!Hiába megbízható eladó és hiába zsír új a cucc,ha a garanciális ügyintézést magad csinálhatod,mivel ezek leginkább Harman dolgozói webshopból való cuccok.
Magyarán a gari is általában 1év (nem hazai) és ha baja van magad küldheted ki külföldre a gyári szervizbe (Hollandia asszem) saját költségen.
A hazai forgalmazó (invitone) és a szervizpartnerei nem foglalkoznak vele,elhajtanak. -
hcol7
senior tag
válasz
DonAttilas #12908 üzenetére
pb110 160w
pb310 240waksi idoben sztemnagyobb az elteres, de utobbi majdnem 2x akkora. ha sokat van szabadteren hasznalva akkor sztem megerheti a 310es.
szerk.: nezz be mediamarktba v vhova ahol ki vannak rakva, es lehet az segit eldonteni, hogy kell-e a nagyobb.
szerintem ha otg, akkor mar inkabb pb110, hacsak nem akarja valaki valltaska szeruen hurcolaszni korbe.
szerk2.: pl 310 nel lattam olyan kivitelt ahol eleve bennevolt a mikrofon a dobozban. valoszinu 110bol is van ilyen, de kulon sem lehet tul nagy issue beszerezni.
-
DonAttilas
tag
Az aksi jó ha van, de nem elsődleges szempont, valószínűleg olyan helyeken lesz használva ahol van áramellátás, viszont ettől függetlenül nyilván jó ha bizonyos időre néha nem kell a kábelekkel vacakolni.
Én is ezeket a JBL hangszórókkal szemezgettem, habár elsőre egy JBL Partybox on the go-t néztem ki az aprón 65.000-be, de annak sajna nincs meg a számlája és nem tudni melyik üzletbe lett véve. Így gondoltam rákérdezek itt mit ajánlanak. Ugye ezek mellé kell még mikrofon is, de ezek is tudják azt a funkciót, hogy összekeverik a hangot a zenével, hogy lehessen Karaokezni vele?
Mennyi a különbség minőségben a két hangfal között? Megéri a felárat a 310-es? Mert igazából nagy igények annyira nincsenek. Szüleim kértek meg, hogy nézzek ki nekik egy hangszórót mert Karaokezni szeretnének
Nagyon szépen kösz egyébként az ajánlást, így már legalább tudom a JBL hangszórók között is nézelődhetek nyugodtan -
hcol7
senior tag
válasz
DonAttilas #12906 üzenetére
aksit nem irtad h mennyire tenyezo, de ettol fuggetlenul partybox 110 pl megfelelonek tunik az emlitett celra. az arsav tetejebe bele is fer vszeg.
szerk.: bar doboznak nem neveznem : )
szerk2: most nezem, ebbe mar majdnem belefer a 310 es is, kerdes mennyire szeretsz cipekedni : ) bar annak van kereke es fogantyuja, mint egy banyatanknak.
-
DonAttilas
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy bluetooth-os hangszórót, zene dobozt. Fő célja a Karaoke és kisebb családi eseményeken a zene biztosítása. Ez ügyben szeretnék tanácsot kérni tőletek, mi az amit erre a célra tudnátok ajánlani, 40-120 ezer forintig?
Sajnos nem vagyok otthon a témában, így azt sem tudom pontosan mennyibe kerül, hogy egy gondnélküli, élvezhető, és kényelmes eszközt vásároljon az emberA tanácsokat előre is köszönöm!
-
LanyUs
őstag
válasz
Speedy86 #12903 üzenetére
Én csak párban hallgatom a W-King D8-at. Egyik elsődleges, majd rákapcsolódik a másik. Én késést a két oldal között nem hallottam. Az igaz, hogy mélyből lehetne több, de sikerült jó áron kifogni. Cserébe van torzításmentes hang + elegendő hangerő is + hosszú 10 óra feletti akkuidő.
-
Snoky21
tag
Sziasztok!
Valaki próbált már JBL Partybox 100-ast és 110-est TWS-el összepárosítani? Elvileg mindkettő tudja ezt a technológiát, mégse csatlakoznak... nem kompatibilisek egymással? Mit csinálok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest