- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab120
tag
Köszi a listát.
1, Devialet: ennél kompaktak közül valóban én sem hallottam jobbat, egyszer volt szerencsém hozzá
2, Denon Envaya sorozat: ár/érték arányban sem rossz választás, gondolom ezért is került a vifa elé
3, Vifa Oslo/Copenhagen 2.0: még idesorolnám a Helsinkit is, nekem a Coppenhagen 2.0 kicsit csalódás volt bt-n keresztül.
4, B&O: itt (is) leginkább a wifis vonal viszi a prímet, kompaktak közül a P6
5, Klipsch: jók, de sajnos nem hordozhatók
6, Sonos: számomra az alkalmazásai miatt eléggé zárt, inkább ios-hez ajánlott
7, Bose: a Portable Home jó, de kicsit túlárazottnak érzem
8, Bluesound
9, Marshall: a Tuftont eltalálták
10, Harman/Kardon: nálam leginkább a Citation 200
(+1) 11,JBL (Xtreme és Boombox sorozat) -
<Adamsky>
nagyúr
" ... 510.000 Ft-ba állt meg a 98 db-es Phantom II ... "
Ne már! Ilyen "olcsójános" vagy, hogy csak egyet vettél?
... ez így még csak mono. Meg kellett volna venni a sztereó szettet.Kicsit "ON" is legyek. Tudom ezt nem illik bt.-n hajtani, de azért ha már van benne bt. akkor azért az SBC-n, és az AAC kívül igazán beletehettek volna min. egy aptX-et, de itt talán az LDAC se lett volna túlzás.
-
szab120
tag
Egyébként, mikor eladtam az Oslót telekomos árában, 1 hónapig hirdettem, senki nem jelentkezett, mikor Xtreme 3-at tettem fel, 2 órán belül elvitték.
Egyik haverom is vett a készletből, kb 1 hónap után eladta az Oslót, mert jobban fekszenek neki a túltolt basszussal ellátott, ip védettségű hangszórók, nyilván itt már a felhasználási terület is többet üt a latban.
Szóval nem minden esetben mérvadó, pláne nem műszaki cikkeknél, hogy mennyi a bolti ára.
HV-n/marketplace-n elég sok Helsinkit láttam az elmúlt időszakban 50-60-ért hirdetve, itthon sosem fog elmenni ennél többért.
A Vifa élettartam garancia sajnos pont egy magyar Helsinki videóban tévesen lett említve, szóval ez nem létezik. Aki a Telekomnál vette, 1 év garanciát kapott rá, hiszen 100 ezer forint alatt kínálták, de ha tripla áron veszed, is csak 2 év van hozzá.
Az akksikra meg amúgy is csak 6 hónap.
Bármennyire is minőségi a Vifa, nem érné meg nekik évtizedeken keresztül ingyen szervizt biztosítani egy hangszórónak. -
Janika(1982)
senior tag
Szia,jól szól a JBL,de azért nem a csúcs.
Volt nekem,a Charge 5-ez jobban szólt mint az Extreme 3-mom.
Jó a hallásom,szeretem a minőségi zenéket.
Elengedtem az akkumlátoros-dit.
Ezt vettem,amúgy sem hurcibálom,meg javíthatóbb is.
[link]
Jó,nem egy kategória,de brutálisan jól szól! -
cidalain
veterán
Azért megoldható. Múltkor átjött egy kiscsaj játszani a lányommal, este 7-re jöttek érte a szülők, aztán maradtak fél 10-ig, egy jó bort is kerítettem, almapálinka is volt
Haverokkal volt már nem egy gyerekes nyaralás 8 felnőtt 5 gyerek (ok ez inkább csak hosszúhétvége 2-3 éjszakás). Nyáron velük szokott sütögetős is lenni, igaz nem minden hétvégén már, meg karácsony után is szokásosan összejövünk.
Aki akarja az össze tudja hozni. Ha az egész baráti kört kell összerántani, azt már nehezebb időpontilag egyeztetni, de nem lehetetlen. -
Kapanyél
őstag
Igen, a Vifa egy kultúrtermék a JBL-hez képest, de amióta nem Androidos telót használok, azaz nincs PowerAmp, azóta nem játszok vele. Az irodában próbáltam, hogy majd ott lesz, de kiderült, hogy nem hallgatok zenét, max. fejhallgatóval.
Eleve csak az akció miatt vettem meg, de elajándékozni sem tudtam kinek, eladással meg sosem volt kedvem foglalkozni, mivel nem áll jelentős pénz benne.
Boomboxból meg van már 3 db, imádom őket, bármikor befogadok egy árvát… -
<Adamsky>
nagyúr
"1. Jack és Optikai kábel ... " - ehhez azért megfelelő hangkeltő is kell. Pl. egy JBL Go-t hiába kábelezel az sose lesz olyan mint akár egy Soundcore Boost vagy még inkább Motion+ (ami még aptX-et is tud).
Aztán ott van a forrás. MP3, OGG netán flac? Nem mind1. Szóval van az a szint, ahol egyszerűen overkill a kábel.
Más kérdés a késleltetés. Ott már egy filléres cucc esetén is előjöhet a különbség. Megint más kérdés, hogy ilyen olcsó és/vagy kis hangszórón az ember miért akar játszani vagy akár zenélni. -
M3aN
senior tag
Szia!
Edifier R1700BT van a nappaliban szóval ez még a 150e alatti kategória, illetve AirPods 3 füles ami zenehallgatásra használt.
Igazából gyorsan amit láttam az a Xiaomi és Lamax termékei voltak, valamint az általad linkelt Denon Pocket.
JBL-t és egyéb hype-olt márkát nem szeretnék, és ezt megerősítetted te is -
<Adamsky>
nagyúr
" ... 100-120 db /különböző/ Bluetooth hangszóró után ... "
Azta!Nekem egész életemben nem lesz annyi.
Ez a Devialet biztos k. jó (a nagy meg még jobb) - csak esetemben legalábbis - nem látom a felhasználási területet. Egy közepes méretű, akksis bt. az a jó, hogy tudom magammal ide-oda (lakás, garázs) vinni. A kisebbet (esetemben Soundcore Boost) be tudom dobni a táskába, és síeléskor, nyaralások alkalmával tud jó szolgálatot tenni. De egy ilyen cuccnak kell a (fix) hely. Meg akárhogy is nézem, de ez így mono. Kellene még egy az igazi zenei élvezethez. Csak utóbbi esetben már akkor esetleg joggal vetődhet fel a kérdés, hogy ennyi pénzért ne egy "rendes" rendszert rakjon-e össze inkább az ember?
-
carl18
addikt
Az hogy nem tetszik még nagyon szelíd véleményem, inkább úgy írok akinek átlagos ígénye elvárása még annak se tetszik.
A zene ízléshez meg kell érni, mondom ezt friss 29 éves fejjel.
Fleetwood Mac - Dreams (Official Music Video)
A Dockin ez alatt kb 100X jobban zenél mint a T6 MAX
Jó a zenei ízlésem nincs mese, persze fiatatabb korosztály egy része nem érti az ilyen zenéket, de az ember rá tud unni egy idő után a buli zenékre. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... lehet ez a Sonynak nem a legjobb szériája ... "
Már az előbb is írni akartam, hogy azért a Sony tud elég középszerű is lenni sajnos. Pl. a party hangszórói eléggé gyenge eresztések.Onyx Studio 6
Biztos k. jó cucc, de ezt a formát (akárcsak sok Vifa hangszóróét) nagyon nem tudom megemészteni. Tudom, hogy a hangszórót hallgatni kell, és az én kis Motion+ -om se egy design díjas cucc, de na
Mi a bánatos franckarikáért nem fejleszti a H/K a Go + Play-t?
Hopp, most nézem, hogy milyen szépen felment utóbbinak az ára (tavaly ápr. 83e, most 110e Ft) Lehet ebbe kellett volna fektessek és nem aranyba -
Szerintem a HK a BT hangfalait inkább asztali hangfalnak szánja amit ha nagyon kell akkor tudsz ideig óráig akkuról is használni,de alapvetően olyan helyen használod úgyis,ahol van 230V.
Már a kialakításukon is látszik,hogy nem arra lettek szánva,hogy a strandon a homokban fetrengjenek,vagy a kertben egész éjjel dübörögjön a bogrács mellett.
Arra a JBL való.Nézz meg egy Onyx Studio 7-et.Se nem porálló,se nem vízálló,de még a formája sem olyan amit szívesen cipelsz.Ez otthonra a szobába/nappaliba,teraszon grillezéshez/bográcsozáshoz,kisebb házibulikhoz lettek tervezve,nem strapa outdoor cuccok.
Hiába BT-s és akkus mind a 2 márka,másra lettek tervezve.
Ha a helyén kezeljük,akkor semmi baj nincs a HK cuccaival. -
csƵ
addikt
Nem probléma, hogy csak 8 órát tud közepes hangerőn. Ebből úgyis csak teraszos, kerti, utazós hangcucc lesz. Fél napokat pedig nem hallgatunk egyfolytában zenét, sosem volt jellemző, hogy pár óránál többet szólt volna zene.
Majd elvileg holnap érkezik, beszámolok róla, hogy hogyan viszonyul a hangja a Sony soundbarhoz képest. Mert azért az se egy zenemester. Inkább filmre vettem. -
”másodkézből 55.000 Ft-ért.”
Így igen,így bestbuy,de itt a legtöbben boltból/webshopból vesszük a cuccokat újonnan.
Nem igazán fair összehasonlítani egy alacsonyabb kategóriás új termék árát egy magasabb kategóriás használtéval és ez alapján bármilyen következtetést levonni.
Mennyi is egy új Boombox 3?
180k…
Mennyi volt anno újkorában az első generációs Boombox?120k körül.
Innen nézve már nem is annyi fair összehasonlítani egy újonnan is 20-30-40ezres Soundcoret/Tronsmartot/Dockint/satöbbit.
Azok a maguk kategóriájában megállják a helyüket (van amelyik jobban,van amelyik kevésbé),de ne hasonlítsuk össze őket egy valaha magasabb kategóriát képviselt használt termékkel. -
Van amelyikbe nem raknak mert 1:1 utánzatot akarnak.
Az egyik cimborám cirka 2 éve büszkén mesélte hogy vett egy Charge 3-at és milyen olcsó volt,mert “leesett a kamionról”.
15k…
Doboza megszólalásig hasonlított a gyárira.Amikor megláttam magát a hangszórót már akkor mondtam,hogy ez hamisítvány.
Passzív membránok ragasztósak voltak,össze-vissza álltak (se függőben nem volt a logo,se középpen a membrán),JBL logo tamponozott műanyag az elején ami csálén is állt meg a színe se passzolt.Külső szövet minősége is hulladék volt.
A hangját inkább nem minősíteném…
Súlyra még ok is lett volna.Ez később kiderült miért.
Kb 3 hónapot bírt,ami cimborám bevallása szerint kb 30-40óra használatot jelentett.Szétszedtük és igazi filléres kínai trágya munkát találtunk benne.Lepkefing hangszórók,ultragagyi kábelezés (és olyan forrasztások hogy hulla részegen bekötött szemmel sötétben és törött ujjakkal is különbet csinálok),filléres elektonika,1db kb 3x2x1cm-es felirat nélküli akku (Kb mint egy 9V-os elem),tiszta ragasztó mindenhol és a kedvencem: egy kb 10cm hosszú fél centi vastag sorjás fémdarab az aljában hogy meglegyen a súly.
Ugye kellett valami “beltartalom” mert semmi másnak nem volt súlya a tejfölösdoboz vastagságú burkolatban.
Ja és a hab a tortán a magyar leleményesség volt.Dobozban benne volt egy ultragagyi minőségben és ferdén lefénymásolt Invitone-os garilevél rendesen kitöltve tollal.
Gratuláltam is cimborámnak az év bizniszéhez,de jót röhögtem. -
carl18
addikt
Helsinki - 50.000 Ft
OSLO - 60.000 FtEzek valóban hajmeresztő árak, ahhoz képest mennyiért mennek ezek eredetileg. Az Oslo majd 200E forint, szóval 3X alul árazott.
Én is kíváncsi vagyok ez a nagyon nyomott ár minek köszönhető?
Talán ennyire nem volt ezekre kereslet? Lehet 2 éve raktáron vannak csak nem rendelt tőlük senki.Kb mint a Xtreme 3 30E-ért menne akcióba, nem sokáig volna készleten.
Én már vettem Motion Boomot, így nem rendeltem Vifát!
-
Szerintem ez nem a Telekomnak biznisz, hanem a Vifának. Így az eddigiekhez képest sokkal több hangszórót tudnak eladni. Ha egy cég ilyet csinál (a Vifára célzok), annak komoly oka van, hogy töredék áron szórja a termékeit. Vagy nagy termékfrissítés jön, és szabadulnak a régi raktárkészlettől, vagy pénzügyi gondok vannak és kell a bevétel bármi áron.
-
carl18
addikt
Hát az a igazság hogy szerintem ilyen online videók alapján kár így előre leírni. Az biztos hogy lassan az enyém is megjön, és a Fine+ és Xtreme 2 ellen is helyt kell állnia. És majd a valós tapasztalatom teljesen biztosan le fogom írni. Nem fogok egyik márkát se preferálni, csak a natív teljesítményről és tudásról lesz szó.
Bár én szerintem ha Oluv és Alan is insteni a Motion Boomot, akkor tuti hogy nem lehet egy "Trash" Hangszóró. + Azért elég sok elégedett vásárló van már ahhoz hogy ez egy mellé lővés legyen.
Azért tegyük hozzá harmad árban megy mint egy Xtreme 3, és a 45E forintos ár nem reális, mert az alatt jóval olcsóbban is megkapod ezt a hangszórót.
#12483hkari
Igen, a beszámolás nem marad el. Már a Xtreme 2 tulajdonos is be van zsongva, mondtam neki uton van felém a JBL Killer megint.
Azért már az is jó teljesítmény ha az Anker a Dockin meg tudja fingatni, nyilván azért a teszt előtt csinálok egy bejáratást.
Majd írok, ha kezembe a Motion Boom. Szerintem most mindenki erre kíváncsi, kíváncsi vagyok lesz-e Tronfosztás. -
kellcucc
aktív tag
Szia!
Ötletem sincs mit hallhatott, neki se, de ezek szerint neked igen
Igazából 40e a "lélektani" keret, egy ilyen mini hangszóróért nem akarnék sokkal többet kidobni, de 20ezerért kétlem, hogy kapni értelmeset..
Köszi szépen, azt hiszem ez hasznos infó számára is, mert lehet akkor nem ajándék lesz belőle, hanem közös vásárlás. -
Hát errefelé ritkán járnak olyanok akik ebben az ársávban érdeklődnek.
Ezen az árszinten inkább a személyes hallgatózást ajánlom mintsem az ajánlás alapján vásárlást.Szubjektív véleményem:
Én személy szerint ilyen 600-800e forintot nem adnék egy bt hangszóróért.
BT hangfalat általában azért vesz az ember,hogy ide-oda cipelje és nem egy hifis szobában pihen ahol ideálisak a körülmények a belőlük “kinyerhető” hanghoz.
Szóval innentől meg igazából mindegy hogy mennyire prémium a hangzása,a környezet zajai (legyen az egy tópart,házibuli,vagy grillezés) rontanak az élményen még egy prémium hangfalnál is.
Cipeléskor idővel akarva-akaratlanul is lesz rajta karc,egy ilyen árú cuccnál én biztos agyvérzést kapnék egy ilyentől.Egy Vifa is teljesen jó választás lehet,szerintem nem okozna csalódást (bár ez ízlés kérdése),a maradék pénzen meg lehet valami otthoni cuccot venni (ha még nincs),vagy bármi mást,akár egy másikfajta szintén minőségi bt hangfalat és még mindig marad a 750k-s keretből.
Plusz a Vifát a füle miatt jobb is cipelni. -
Először is wow.
Copenhagen vs Beolit szubjektív véleményem: előbbi hangzása tisztább és a vokálok szebbek, valóshoz közelebbi semleges hangzású. Utóbbi erősebb mély boostot kapott, hangosabb és pl. koncertfelvételes nyers anyagok esetén előnyös térhangzása van.
Beosound 2 vs Phantom:
Szerintem a Phantom nem egy liga, nem is tekinthető klasszikus hordozható hangszórónak, az összes közül a legtöbb basszust adja, de kicsit inkább prémium party hangfal feeling (már ha ilyen van.
Beosound 2-t csak egyszer hallottam előben, nem volt meggyőző, de nem választhattam sample anyagot és beállítást sem. Állítólag ha sok nézőpontból hallgatják (többen) akkor is egyenletes a hangképe. Lehet, én egyedül és közel szemből ülök vagy állok a cucc előtt.
A Phantom 2 büdös nagyot szól, de nem hiszem hogy ne lenne nála olcsóbb és jobb hangzású a piacon dögivel. Ha csak heavy metalt vagy psychedelic trancet hallganték rajta és a seggemen ezer dodós gurigák esnének ki, esetleg vennék. A Beosound 2 érdekes koncepció, kicsit talán a designt fizeted meg, de persze nem biztos.
Talán az ésszerű választás, ha a Copenhagen 2.0 és a Beolit 20 között meghallgatás útján döntesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Rog Strix G16
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest