Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egér probléma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
Kicsit szoknom kell ezt az ujj vga vezérlés dolgot,hogy nincs nullás vezérlése a ventiknek nagyon halk a gép de a régi szokottnál hangosabb de a hangos nem az,hogy üvölt csak megszokottnál idegesítőbb a fülemnek
Bár azért még megnézem a többi ventilátor vezérlés beállítást is mert lehet nem is a kártyát hallom.
Nekem alapból ezt írja mikor nézem a kártyát mit csinál,pedig a gpu csak 28 fok majdnem fázik
azt szoktam meg,hogy amd-nél ilyenkor nulla volt a fordulat amúgy csak kicsit féltem ilyenkor is éveket kibírnak e a ventilátorok.
Advancedben is át állítottam de megint ez fogadott
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Viktor77 #79492 üzenetére
de tudja. ha automtán hagyod nem kapcsolja be a ventillátort X hőfok alatt és a terheléstől függően állitja a fordulatszámot. és még az 1080 amp is tudja mivel nekem is az van/volt.
az h szoftver kell hozzá miért gond? milyen hardverhez nem kell szoftver hogy tökéletesen müködjön?
[ Szerkesztve ]
-
ivpeti87
friss újonc
válasz
perfegor17 #79464 üzenetére
76 fok 300mhz en 100% os kihasználtság mellet.
Ha nem játszok vele akkor 62 fok 1200mhz en. -
Pityu.
nagyúr
Köszönöm a segítséget,kicsit ebben a ventilátor dologban csalódott vagyok de ez van.
-
Viktor77
titán
válasz
Pityu. #79490 üzenetére
A Curve-ben vagy. Itt társíts a hőmérsékletekhez fordulatszámot. Mivel nullát nem fog tudni, az 50 fokhoz állítsd be a minimum fordulatot amit még enged. Direktben állítással nézd meg ez mennyi.
Jasso: Nem tudja alapból. Ha tudná, nem kéne hozzá program. Még az AMP sem tudja.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Viktor77 #79486 üzenetére
Ez a kártya van nekem,azon agyalok lehet a fokot is állítanom kéne mondjuk 50 re csak még most nem látom át a szoftvert
-
Pityu.
nagyúr
Mi a különbség a GeForce Game Ready Driver és az NVIDIA Studio Driver között?Nem vágom annyira az nvidiát amd ről jövök
-
ivpeti87
friss újonc
Sziasztok!
1 éve hogy vettem egy Asus Rog Strix 3-as laptopot.
Eddig szépen ment de egy hónapja elkezdtek szaggatni a játékok.
Nvidia vezérlőpultban ez van:
[kép]
Hiába állítom a 2060rtx- re mindíg ezt jelzi ki.
Asus GPU Tweak 3 al nézem mi történik.
Namost terheletlenül 1200mhz-en megy.
Ha elindítok játékot, tesztprogit, szépen kb 10 másodperc alatt leesok 300mhz-re.
A memóriájának órajele jó..14000mhz...ez stabil.
Próbáltam mindent, letiltottam a corei 9750h-s IGP-t eszközkezelőben....le is töröltem ( de újraindítás után magátol feltelepült). A változás, hogy mégszarabb a helyzet. A grafikai beállításoknál is és az Nvidia vezérlőpultban is a nagyteljesítményő VGA-t választottam ki. Semmi.
Ötlet?[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Akad 2db MSI RX 570 Gaming X ,ha egyszerre használnám a két darab vga t egy MSI Z490 Pro alaplapban ,lenne vlmi értelme?
Egyáltalán lehetséges Cross Fire összekötés nélkül ,vagy ez már a múlté?
Köszöntem előre is,
-
Csupingo
veterán
Ha egér nincs, az akár azt is jelentheti, hogy kiterjesztett módban van és a másik kijelzőre lett áthúzva. Az mit jelent, hogy kikapcsoljátok az egyiket? Ténylegesen kikapcsolod a tv-t, vagy a monitort gombbal és akkor megy el a kép? Esetleg itt kapcsoljátok ki? Ebben az ablakban látszik mindkét kijelző? Érdemes a "több képernyőnél" az "e képernyők kiterjesztését" használni, aztán itt leválasztani azt a kijelzőt ami nem kell és utána ki lehet gombbal is kapcsolni. De pl. a win + p gombbal még gyorsabban is lehet váltani, ha már egyszer be lett rendesen állítva mindkét kijelzőnél a megfelelő felbontás, pozíció, frissítés, stb.
Ki kell választani, hogy asztal megjelenítése csak itt és azt választani, ami nálatok a TV.
[ Szerkesztve ]
-
Pehi
senior tag
válasz
Csupingo #79457 üzenetére
Csak egy HDMI van a 950-en,így arra menne a TV. DVI-vel menne rá a monitor. Ha kikapcsoljuk a monitort, nem megy a TV sem. Van olyan is,hogy van kép,de az egér már nem látszik. Össze vissza megy az egész. Csak annyit szeretne a haver,hogy mondjuk néz egy filmet a TV-n vagy játszik, ne menjen a monitor. Ez így viszont eddig nem jött össze.
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Segítségeteket kérném! Egy GTX 950-re hogy lehet rákötni 2 megjelenítőt? Az egyik egy FHD monitor, a másik egy 4K-s TV lenne. Egy ismerős kért meg rá hogy nézzem meg,de nem igazán sikerül. Köszi előre is!
-
ferkovics
csendes tag
válasz
Csupingo #79454 üzenetére
Köszi a választ. Igazad van megnéztem a régebbi CPU-z vel és ott jól írta 16X4.0.,de azért elég érdekes az újabb verzió elég becsapós. "ha a " ? "-lel elindítod a render tesztet,"akkor is marad ugyan az 8X4.0.itt a kép róla [kép]
A lapom Asus Prime Z490-P Ebben a lapban még nem csökkenti az m2 sdd-miatt A Z590. már igen[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz
ferkovics #79453 üzenetére
Első ötletem az, hogy frissült a gpu-z, és változtattak az adatbázisán az előző verzióhoz képest, mivel az rx 5500 xt valóban egy PCIe 4.0 x8 -as csatlakozóval rendelkező kártya. Most már jól írja ki a program. Amúgy ha a " ? "-lel elindítod a render tesztet, akkor mire vált? (Pcie 3.0-ás lapban min kéne mennie, azt nem tudom.)
A másik eset az alaplap könyve szerint, ha jól értem, mert ez nekem már kínai, hogy akkor is csökkenhet a sávszélesség, ha m.2-es ssd van a gépben és használatban van az Intel Virtual raid on CPU.[ Szerkesztve ]
-
logineres
tag
válasz
steewcv65 #79446 üzenetére
Nem működik, mert alapból csak a 3060 jött kis resizable bar támogatottsággal, a 3070-3080-3090-kba utólag kerül bele, ezzel a vbios frissítéssel. Játék támogatottságot, pedig az nvidia fogja kibővíteni a driverekkel. Fontos, hogy az alaplapod biosában is engedélyeznek kell a Resizable bar-t, ha azt akarod, hogy működjön.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Korábban be sem kapcsolt, vagy ha kártya ventilátora, de ha mégis akkor is olyan kis sebességgel hogy nem hallottam, még némi terhelés alatt is.
Mostanában meg volt, hogy ilyen sima fullhd videó nézés közben is elég hangos volt.Mitől függ ez leginkább? Volt mostanában egy Windows reset és driver telepítés is.
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Lehet olyat csinálni egy gigabyte gv-n95toc-1gi (geforce 9500gt) videókártyával,hogy 3 monitor van rákötve (hdmi-n) és mindhárom monitor más képet ad.?Osztott képernyő.
-
steewcv65
őstag
válasz
C4mp3r #79445 üzenetére
ben az érdekes,hogy az msi meg csak az live update -el írja a kártyáihoz a vbios frissítését.A másik, hogy mit nyerhetek ezzel a resize bar-al, ha az nvidia csak azoknál a játékoknál engedélyezi amit "beépít" a driverbe. Vbios frissítés nélkül nem működik aazoknál sem?
-
felsatan
tag
Sziasztok!
Adott egy MSI laptop az alábbi paraméterekkel:
CPU: Intel i5-10300H
integrált VGA: Intel UHD Graphics
dedikált VGA: NVIDIA GeForce GTX 1650 with Max-Q Design
Van a laptopon USB-C csatlakozó. Tud-e ez a laptop olyat, hogy rádugok az usb-c re egy dokkolót és abba beledugok két monitort, amiket kiterjesztett asztalként használ?
Ha igen, akkor minden dokkoló tudja ezt vagy mire kell figyeljek a vásárlásnál?
Köszi előre is! -
Márványember
újonc
Elnézést kérek, ha rossz helyre írok. De nehéz a kérdésemhez megfelelő topikot találni, ugyanis alapvetően szoftveres probléma. Olyan videószerkesztő programot keresek, ami futna egy Samsung notebook-on és meglehet benne változtatni a videó hátterét. Úgy képzelem, hogy photoshop-szerűen (de szép szó
) körbevágom a videón lévő egyébként mozgó alakot és egy külön rétegre rakom, majd kicserélem a videó hátterét. Nem tudom, hogy létezik-e egyáltalán ilyen program? A videókártya szempontjából nem kell nagy dolgokra gondolni a gyárilag beépített Intel(R) Graphics áll rendelkezésemre.
-
RootRulez
félisten
Jól látom, ha most venni akarok vmi belépő játszós gépbe egy GTX1050-et, vagy RX-570-et akkor új áron kapom meg?
Kicsinálnak ezzel a bányászattal...
-
-
gabber01
addikt
válasz
csabyka666 #79436 üzenetére
Biosban nem lehet letiltani az igp-t?
-
törölt tag
válasz
csabyka666 #79436 üzenetére
ha nvidia control panelben beállitod h nvidia gpu legyen az alapértelmezett akkor windowsban nem kell. ha mégis -> nem jó a driver.
rakj fel egy korábbit. -
Üdv mindenki!
Még mindig küzdök a problémával, kezdek kifogyni a ötletekből, légyszi adjatok tippeket.
A problémám, hogy YouTube közben szétesik a kép. Nekem zavaró, pedig a gép elég lenne hozzá. Itt egy teszt videó, nálam érezhetően darabos: https://www.youtube.com/watch?v=MfL_JkcEFbE
A laptop:
i7-3610QM, (Intel HD4000 IGP), plusz egy NVIDIA GeForce GT 650M. Memória 16 GB. Friss Win10, driverek legújabbak.
Alapból hiába állítom be, hogy mindenet az NVIDIA kezeljen, alkalmazásonként be kell állítani a Win10-ben is, hogy az IGP-t vagy a GPU-t használja. Ezt ha beállítom, akkor dolgozik a GPU, de használja az IGP-t is (miért?!), de ha kikapcsolom, akkor csak az IGP megy. GPU-Z-vel nézem.Nem lenne fontos, hogy az NVIDIA dolgozzon, nem játszok a notin, de ne essen szét már a kép...nem hiszem el, hogy az Intel HD 4000 képtelen folyamatosan lejátszani a videókat. Tehát nem akad, hanem "tearing"-es a kép.
Van ötletetek? -
C4mp3r
addikt
-
z123456z
őstag
Sziasztok. DDU-t hogy kell használni, hülyebiztos, vagy azért nem árt utána nézni? Ha nem fáradtság, leírnátok a menetét? Elötte kell valamit törölni, vagy csinál mindent magától?
Köszi. -
C4mp3r
addikt
válasz
csabaspecial #79427 üzenetére
van egy 7950 gx2-m ugyanezt csinalja, amig fel nem megy a driver mukodik, ha felrakom valamelyiket eldobja magat,
fekete kepernyo es 100% on porog a hutes. szerintem sajnos ez ennyi volt. -
Viktor77
titán
válasz
csabaspecial #79425 üzenetére
Driver nélkül megy a kártya?
Sajnos nagyon jellemző kártyahalál, hogy driverrel nem megy.
De természetesen próba másik driver, másik kártya ebben a gépben, ez a kártya másik gépben. -
csabaspecial
tag
Sziasztok! Az mitől lehet, hogy win10-et telepítek újra és videókártya driverét ahogy telepíteni kezdem, nem sokkal utána hazavágja a windowst. Úgy hogy a win el sem indul. Amúgy Nvidia Quadro 4000-ről lenne szó.
-
törölt tag
üdv!
7 év nvidia után váltottam tegnap amd-re és azt szeretném kérdezni hogy van-e valami elsődleges tennivaló/beállitás a szoftverben miután beüzemeltem? nvidia control panel után eléggé soknak és átláthatatlannak tünik az adrenalin.
-
Andor22
aktív tag
nem tudja valaki Extreme Digitalos számlával lehet e regelni evga ra elfogadják ?
v próbálta már valaki ? -
gabber01
addikt
válasz
adidasboy86 #79414 üzenetére
Hát pedig ha a régi kártyával minden ok, a 1070-nel meg kiakad, akkor szerintem egyértelmű sajnos.
Egyébiránt a backplatenél előfordulhat hogy 80-90 fokos és az normális ennél a kártyánál, de nem ismerem. Az meg már tényleg éget egy pillanat alatt.A memória jó ügy. DDR3 1333MHz effektív órajelen fut, 668 csak az általa jelentett natív szám.
-
Csupingo
veterán
válasz
Sondi1986 #79415 üzenetére
Olyan gondom volt már, hogy ha bekapcsoltam a biosban a multi igd mode-ot (egyszerre működik az igp és a vga is), akkor bios után loop-ba került a gép. Nekem se ment tovább, talán szintén újraindult, mint nálad. Nekem ezt egy későbbi, újabb bios tette rendbe. Esetleg ha a tiedhez is van újabb, kipróbálhatod a frissítést.
-
Sondi1986
addikt
Kellene egy kis segítség. Vettem egy Asrock b560 lapot i5 10400 procival. De a gèp igp keresztül nem megy túl a bioszon, egyszóval folyton a bios jön be. Mi lehet a probléma?
Kivettem az elemet 10 percre, de nem segített.A lapon van olyan hogy: Primary graphics adapter Autómatán van de a másik lehetőség a Onboard, hiába állítom akármire nem jó.
Multi monitor beállítás se jó.
Találtam itthon egy GT9400 kártyát avval rendesen működik.
Valakinek valami ötlete?
Előre köszönöm a válaszokat.
-
adidasboy86
csendes tag
ui. a memóriám fogalmam sincs miért csak 668 Mhz-n megy
-
adidasboy86
csendes tag
Utolsó mencsvár:
Elképzelhető, hogy valamelyik komponens miatt lehet a fentebb említett probléma és nem a videókártya miatt?
Operating System
Windows 10 Pro 64-bit
CPU
AMD FX-8350 38 °C
Vishera 32nm Technology
RAM
16,0GB Dual-Channel DDR3 @ 668MHz (9-9-9-24)
Motherboard
ASUSTeK COMPUTER INC. SABERTOOTH 990FX R2.0 (Socket 942) 33 °C
Graphics
ASUS XG32V (2560x1440@144Hz)
4096MB ATI AMD Radeon R9 380 Series (ASUStek Computer Inc) 61 °C
Storage
931GB Western Digital WDC WD10EZEX-22MFCA0 (SATA ) 35 °C
232GB Samsung SSD 850 EVO 250GB (SATA (SSD)) 36 °C
149GB SAMSUNG HD160HJ (SATA ) 28 °C
149GB SAMSUNG HD161HJ (SATA ) 30 °C
Optical Drives
ELBY CLONEDRIVE SCSI CdRom Device
HL-DT-ST DVDRAM GE20NU10 USB Device
Audio
AMD High Definition Audio DeviceMost a régi R9 380-as vga van bent, ezzel semmi gond, viszont a gtx 1070-el mindig lefagy a gép terhelés alatt.
külföldi fórumokon írnak pozitív és negatív dolgokat is, nem tudom...a táp egy régebbi 700W-os corsair táp.
-
Elemeire szedtem a notit, újrapasztáztam, a hűtés rendben van. Nem egyedi a hiba, külföldi fórumokon is olvastam ugyanezt a jelenséget.
Kb fél évig tünetmentes volt, de biztos a GPU csinálja, mert most semmibe sem szól bele, azóta tökéletes a gép. -
Csupingo
veterán
válasz
csabyka666 #79410 üzenetére
Igen, én is a h264ify -re gondoltam, vagy hasonló kiegészítőre, ami kényszeríti a youtube-ot, hogy h.264-et használjon a videók lejátszása során pl. a vp9 helyett, mert annak a gyorsításában nem tud besegíteni az igp. Régi videokártyáknál hasznos, ilyen esetekben szokott segíteni. Az igp driverre azért gondoltam, mert vga driver nélkül is teljesen darabos az egész windows megjelenítés is.
Nem azért áll le a gép, mert az nvidia gpu túlmelegszik? Hőfokokat már néztél ilyenkor? Talán a hűtés rendberakása után újra használhatnád azt is, bár lehet, hogy csak szervizben megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Csupingo #79409 üzenetére
Igen, fenn van az Intel drivere (és szoftvere), de semmi opció nincs benne a teljesítményre vonatkozóan.
Hardveres gyorsítást megnéztem, de akárhogy állítom, nem változik a minőség, ugyanúgy ott vannak a "csíkok".
Feltelepítettem a Mozillához egy "h264ify" nevő plug-int, de semmi változás. Hogy értetted pontosan a h.264 erőltetését? -
Csupingo
veterán
válasz
csabyka666 #79408 üzenetére
A prociban lévő igp drivere is telepítve van? Esetleg a böngészőben nézd meg, hogy a hardveres gyorsítás be van e kapcsolva. Ha a youtube nem akar jó lenni, akkor lehet erőltetni a h.264 használatát.
-
Üdv mindenki!
Szeretnék ötleteket kérni. Adott egy laptop, benne egy i7-3610QM, amiben egy Intel HD4000 foglal helyet, emellett a notiban van egy NVIDIA GeForce GT 650M is. A problémám, hogy ha az NVIDIA kártyát is használom, véletlenszerűen kikapcsolgat a gép, ilyenkor van, hogy be se lehet kapcsolni, van, hogy igen. Vélhetően az NVIDIA kártya hibás, talán zárlatot okoz, ami esetemben nem lenne baj, mert nem játszok, így szoftveresen beállítottam, hogy mindig az Intel-t használja, azóta tünetmentes a gép.
Az egyetlen szépséghiba, hogy a YouTube videók és a böngészés érezhetően nem olyan sima. Mintha a V-Sync ki lenne kapcsolva a játékokban, horizontálisan csíkos a kép oldalirányú mozgásnál. Ha a böngészőnek megadom, hogy az NVIDIA-t használja, akkor folyamatos, nagyon szépen megy, de ugye random kikapcsolgat...
A rendszer Win7, a driverek az aktuális legfrissebbek.
A kérdésem, hogy ezt át lehet hidalni az esetemben?Köszi a segítséget előre is!
-
gabber01
addikt
válasz
Scarletiel #79402 üzenetére
Persze, én is így szoktam. Csak arra mondtam, hogy sokan már azzal elintézettnek látják a dolgot, hogy a vevő fél percre látta esetleg működni adott akármit, holott az semmire nem elég.
-
c41r0^
őstag
válasz
c41r0^ #79339 üzenetére
Meglett a megoldás, a monitorom (Dell U2518P) elektronikája 59,95 Hz-en hajtja a panelt alapból 2560x1440@60 Hz felbontásban, ezek az EDID infók vannak a monitor fw-jében megadva, ezért az nV VGA driver ezt olvassa ki belőle és ezt alkalmazza (GTX 1060 és GTX 750 Ti esetében is). Eztért van micro-lag, mert a VGA és a megjelenítő panel frissítési frekije nincs szinkronban így. Ez olyan jellegű mikro-lag vagy frame-drop, mint amikor pl. egy 24p videót (23.976 fps render) 24 Hz-en (24.000 Hz) néz az ember 23 Hz (23.976 Hz) helyett és egy kicsit megröccen a kép, amikor a két frissítési freki miatti különbség kijön egy idő után. Csak live game alatt (FPS-ben nagyon érezhető) ez úgy néz ki, mintha egy pillanatra megakadna az egész játék, míg egy filmnézésnél az ember nem is biztos, hogy észreveszi ezt a frame-akadást a fenti esetben, amikor ilyen pár század Hz aszinkronitás van a kijelző képfrissítési frekije és a kiadott VGA jel között.
Win vezérlőpult kijelző beállításainál ("Speciális megjelenítő beállítások / Frissítési időköz"-nél ill. "Adapter / Üzemmódok" beálításban csekkolható ez) hiába van 59 Hz és 60 Hz állítási lehetőség is, ha átállítom 60 Hz-re, mindig visszaáll 59 Hz-re az nV kártyával. Az nV driverben pedig csak a 60 Hz beállítási lehetőség van ezen felbontásnál (2560x1440). HDMI/DVI-D/DP porton is ez a szitu.
Integrált HD 630-amat beüzemelve és megnézve a monitorral, az Intel driverben állítható az 59p/60p mód (így 59,95Hz / 60.00 Hz-en megy) minden felbontáson, míg nV driverben nem, nem is értem, hogy miért... Az nV driverben nem lehetett külön egyedi felbontás profilt sem csinálni (Felbontás módosítása / Testreszabás / Egyedi felbontás létrehozása), amivel felkerekítem pontos 60 Hz-re, mert "már létezik ilyen felbontás profil"-al nem engedi.
Így nincs mikrolag sem.
Érdekes, hogy az nV driverben a 1920x1080@60 Hz gyári felbontás profilnál ott a 60 Hz az viszont tényleg 60.000 Hz-en járatja a monitoromat. Pontosabban, a VGA 60 Hze-es frissítési frekis jelet ad a monitornak, és a monitor panelje pedig kerek 60 Hz-en jár.
Azt gondolom, hogy akinek "NTSC 60 Hz" szabványon (59.98 Hz) megy a kijelző panelje, ott ez a fenti hiba nem jön elő. De ez a 59,95 Hz egy speciális eset, nem is értem, hogy ebben a monitorban miért így lett megadva az EDID infó a fw-ben. De nem hiszem, hogy ez egyedi eset, több monitornál is így van valószínűleg.
Certain monitors report a TV-compatibility timing of 59.94Hz.
MS szerint "No action is needed." Aha, akkor MS-nek jó szaggatást kívánok game alatt
[ Szerkesztve ]
-
adidasboy86
csendes tag
Gondoltam még teszek vele egy próbát. Régi kártya ki, 1070 vissza, lássuk mi lesz alapon. Tökéletesen működött...furmark-ot is vitte, igaz csak max uhd-ban próbáltam...több teszt, gpu-z figyelés, semmi gond...gondoltam akkor egy kis game mehet, aztán kiderül...2 óra folyamatos játék, semmi hiba, majd egyszer csak ismét színes, pixeles kockák...gép lefagy. Mind a 3 ventilátor működik, gpu-z szerint a vga max 60-70 fokon volt...a hűtőbordát egyáltalán nem mondanám forrónak, simán meg tudtam érinteni..viszont a kártya hátlapja...na az tűzforró...még nem is érek hozzá, de égeti a kezem. ötlet erre? Csak jóhiszemű szeretnék lenni tényleg, mert az eladó nagyon köti az ebet a karóhoz, hogy tuti jó volt és minden teszt alatt rendben volt...sőt...ajándékba kipucolta és ügyesen újra is pasztázta nekem...mondjuk a kártya ehhez képest meglehetősen poros..de ok...hátha más gond van, nem reballolt, vagy gányolt kártya...szerintetek?
-
Scarletiel
senior tag
-
gabber01
addikt
válasz
Scarletiel #79400 üzenetére
Aki ezt elfogadja, ok. Én azért elvárok min. 3 nap próbagarit, akkor is ha a helyszínen kipróbáltam. Mert az ugye semmire nem elég, max annyira, hogy nem eleve szart kap az ember, de egy sütőzött kártya még húzhatja ideig, óráig, aztán pár óra múlva ugyanúgy beszarik annál, aki megvette és hazavitte. Ha erre nem hajlandó a partner, akkor nincs üzlet, ennyi. Eladni sem kötelező semmit, szóval az eladónak ugyanúgy vállalni kellene, hogy a termék valóban olyan, amilyennek mondja.