Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Autós kamerák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Benhill
senior tag
-
Benhill
senior tag
Sziasztok, van ötlete valakinek hogyha be van kapcsolva a g-sync, akkor miért vibrál a kép?
Többféle kártyával próbáltam mindenhol ez van.
De nem minden esetben, van vibrálás, ugye kapcsolni lehet nvidia driverben hogy teljes képernyős vagy ablakos. Játék közben nincs vibrálás.
De például teljes képernyős módon van, akkor megnyitok pl egy videó szerkesztő programot, vagy superposition kezdő ablakát, akkor vibrál a kép, 20-60 Hz között ugrál a képfrissítés (monitoron bekapcsolható hogy kijelezze), közben akadozik a kurzor. Ilyenkor ha megfogom az ablakot és mozgatom, akkor újra 165Hz-en van a kép. Elengedem ismét vibrál.
-
törölt tag
válasz
DavidLindhag #81673 üzenetére
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Egy újabb gyors kérdésem lenne hozzátok. A biosban van egy olyan beállítás, hogy: Above 4GB memory/Crypto Currency mining.
Egy RX480-as 8GB-os kártya esetében, ami nem bányászik, ezt be kell kapcsolni, vagy nincs jelentősége? Előre is kszönöm! -
tomic
addikt
Sziasztok!
Radeon szoftverében hol tudom kikapcsolni(ha ki is lehet) a felugró ablakát? Roppant idegesítő a jobb felső sarokban felugró ablak. -
Rick3D
senior tag
Hali,
Adott egy triple monitor setup, van egy Asus 750Ti ami kezel 2 monitort és van egy iGPU ryzen 2200G kiséretében amelyik pedig kezel egyet. Elméletben így megoldható különösebb idő és pénz pazarlás nélkül a trio, ugye? -
DavidLindhag
csendes tag
válasz
bobalazs #81679 üzenetére
Fénykép, videó, van minden, sőt, lesz tanúnyilatkozat is, mert azt mondta a jogász, hogy akár ezzel is lehet bizonyítani.
De ez valóban egy kiszámíthatatlanul jelentkező, és nem reprodukálható hiba. Egy ideje már csinálja, de sosem tudom, hogy mikor fogja. Csak azért ez egy 600.000 forint árú kártya. Látható, hogy hibás, nem gondolom, hogy ez vita tárgya. Le kellene nyelnem a dolgot?
-
F e Z o
veterán
válasz
Ha garis küld vissza...
-
DavidLindhag
csendes tag
válasz
DavidLindhag #81675 üzenetére
Azt jól sejtem, hogy ez előbb-utóbb teljesen tönkre fog menni?
-
DavidLindhag
csendes tag
-
varmi2
nagyúr
válasz
Ez tipikus memória hiba.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
bolondember #81671 üzenetére
ÉN azt csináltam a saját vga kártyámmal hogy leszedtem a ventit a hátoldalán elolvastam a tipus és számát, és arra kerestem rá aliexpressen (ebayt is lehet) Találtam, megjött 3 hét alatt, örül.
-
bolondember
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
van egy Colorful 2060 SUPER 8-am; sosem volt halk terhelés alatt, de a napokban eléggé "csapágyas" hangja lett. Néztem a HA-n ventiket, de ehhez a márkához nem találtam; néztem mindenféle számtek boltokban aftermarket VGA-hűtőket, de én nem találtam igazán (NZXT Kraken G12 vagymi, de ahhoz külön kéne egy AIO és egyébként sem kompatibilis a 2060S-sel, csak ha az ember barkácsol vagy vág-szabdal ).
Arctic Coolingok már a gyártó szerint is EoL-ek, az ID-Cooling Frostflow 120 VGA-ját meg se itthon, se a német amazon nem kapni.Merre érdemes keresgélnem, mi lehet a legjobb megoldás?
köszi -
bobalazs
nagyúr
válasz
SunMount3r #81668 üzenetére
Nem, nincs szinte semmi különbség.
Hamarabb elfgoy a 4en a vram, illetve a textura beállitásokat magasabbra tudod rakni annál az egy két játéknál ahol az számít.. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #81580 üzenetére
Amúgy egy RX570 4G-os és 8GB-os között sok lenne a különbség a mai játékoknál, úgy értem sokat számít?
-
Csupingo
veterán
válasz
bobalazs #81666 üzenetére
Igen. Most nekem is úgy volt, csak a tv-ből szólt a hang, mert hdmi-s erősítőm nincs.
Gondolom aki hdmi-s erősítőt használ, annak mindez természetes, de nekem kimaradt az életemből.
Szerintem akkor így igp-vel is működne, de azzal most nem tudom kipróbálni, ebben a prociban nincs. -
Csupingo
veterán
Ki kellett próbálnom, mert így én még nem használtam, ezért nem tudtam konkrétabban nyilatkozni. A hdmi-t állítottam be alapértelmezett hangkimenetnek, a kijelzőt kiterjesztettem, tehát az egyiken csak az asztal volt a másikon a játék, ahogy már a srácok is utaltak rá, hogy így is elég. Tényleg elég, nem kell képernyőt másolni (nem kell a hdmi kimeneten is futnia a játéknak). Jobb oldalt a játék, a bal oldalon csak az asztal. Belegondolva logikus is, mert csak az a lényeg, hogy hangkimenetnek a hdmi van beállítva. A képtől független, de azt nem lehet külön lekapcsolni.
-
Csupingo
veterán
Most kapcsolok, hogy valószínűleg az igp-s javaslatom nem jó, ha a játék hangját akarnád azon keresztül hallani. Ilyenkor másolni kéne a képet és gondolom akkor az igp-nek is azt kéne számolnia, mint a vga-nak, az meg nem bírná. Az inkább arra való, hogy kiterjesztett asztalt használj aztán filmezz, vagy böngéssz, stb.
A videókártya viszont megbirkózik a feladattal, minimális teljesítménycsökkenés mellett.Most már magamat is elbizonytalanítottam, ezért mindjárt kipróbálom.
-
apszi
őstag
válasz
Csupingo #81657 üzenetére
Igen, a térhangzás miatt szeretném a hdmi felállást, és mivel már egy ideje amúgy is gondolkodom a tizenéves erősítőm cseréjén, így kíváncsi voltam, hogy a hangkártya kiváltható-e teljesítménybeli kompromisszum nélkül, de akkor a jelek szerint ez nem probléma, mert ez valóban minimális, vagy semmilyen csökkenéssel nem jár. És van igp is, így ez további alternatíva is lehet. Mindent összevetve, nagyon köszönöm mindőtöknek a részletes értekezést, tanulságos napot zárhatok a jóvoltotokból.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
#82860288 #81655 üzenetére
Bocsánat, apszi eredeti kérdésére akartam válaszolni.
Régen úgy volt, hogy nem tudott csak hangot küldeni hdmi-n. Szerintem még most is így van. Tehát mindkét kimeneten van hang és kép is, emiatt tényleg lesz játék közben teljesítmény csökkenés. Persze ez elég minimális, csak pár százalék. (A gyakorlatban mondjuk 1-4 fps-sel kevesebb lesz.) Nem igazán kell vele foglalkozni. Ha a prociban van igp és az alaplapon hdmi, akkor onnan is viheted a hangot, ha ez a kevés is zavarna.
Más lehetőség nincs az erősítőn: spdif, optikai bemenet, stb? Vagy a térhangzás miatt kell a hdmi, sima sztereó nem elég?
-
törölt tag
válasz
bobalazs #81653 üzenetére
Nem, összekeverted te is.
Nálam nincs kikapcsolt monitor.
Ugyanaz a helyzet mindkettőnknél: a monitorunk DP-n csalakozik, HDMI meg megy az erősítőbe és azon keresztül kell a hang.
Ha csak a DP monitor az aktív, ahogy te is írtad a Win + P opciónál, akkor a HDMI eszköz inaktív lesz így nem lesz hang sem.
Ha viszont extended display a beállítás, akkor megy jel az erősítő felé. Sajnos a képet és a hangot nem tudod szétválasztani HDMI esetén.
Extended / kiterjesztett opció esetén lesz hang az erősítőn keresztül és akkor csak egy üres asztal képe megy majd képjelként attól függetlenül, hogy van-e aktív TV a másik oldalon vagy sem. -
kenand
veterán
válasz
xPraetoriaNx #81608 üzenetére
hw apron is árulnak VGA ventiket ott is körülnézhetsz
-
bobalazs
nagyúr
válasz
#82860288 #81652 üzenetére
Ő erősítőbe küldi a hdmi jelet nem monitorba.
Te esetedbe kikapcsolt monitornál nem küld jelet sehova. azért inaktiválódik a hang.
Mondjuk most jól össze zavarodtam, nem tudom hogy megy ki a hang direkt erősítőre, illetve az neki hogy jelenik meg, már abban sem vagyok biztos hogy kiterjesztett képernyő beállítás kell e, hiszen nem kijelzőről van szó.apszi
Egyébként ezek különálló csipek. A jel feldolgozásos terhelésük nem terheli a processzort hanem a hang csipet.
-
apszi
őstag
válasz
bobalazs #81649 üzenetére
Tulajdonképpen erre voltam kíváncsi, csak nem tudtam, hogy ez az egyszerű opció jelen helyzetben is működne - e, és eszköz hilyán kipróbálni nem tudtam. De akkor a jelek szerint igen. Köszönöm!
A vga-n keresztüli hang küldés ront egyébként a grafikus teljesítményén, vagy semmi köze hozzá?
-
-
törölt tag
Oh, okés. Ez a duplán dolgozás kicsit megzavar, de a GPU oda fog jelet küldeni, ahol érzékeli, hogy eszköz van csatlakoztatva.
Ha az erősítő másik végén van egy tévéd és be van kapcsolva, akkor ott is lesz kép. Ott eldöntheted, hogy tükrözöd-e a képet, sztem ezt fedné le a duplán dolgozás, ha erre gondoltál.
De megadhatod kiterjesztett képernyőnek is és akkor lesz egy üres asztalod ott is, áthúzhatsz rá bármilyen ablakot, appot, bármit. Ebben az esetben ha monitoron játszol a tévén lesz egy üres asztal.
Ha a tévé nincs bekapcsolva az erősítőt akkor is érzékeli majd a gép és tudsz beállításokat végezni. Azt nem tudom, hogy ilyen esetben küld-e képet is vagy csak a hangot. -
apszi
őstag
válasz
#82860288 #81645 üzenetére
A lényeg, hogy ha a pc hangját szeretném kiküldeni az erőlködőre (monitoron nem kell, hogy szóljon) vga-ról hdmi-n keresztül (így 1 hangkártya minusz), a képet pedig egy freesync képes monitorra (itt gondolom célszerű dp hasznalata), akkor ebben az esetben mi a "fizika"? Ilyenkor a vga duplán dolgozna? Mi ennek a legjobb módja?
-
törölt tag
Itt a hang a kérdés vagy a kép? Kép mindkét eszközön lesz, hang az attól függ.
Lehet egy default hangeszközöd, azon megy alapból a hang.
És lehet egy default communication device, ez lehet bármi más.
A programban kell majd beállítanod, ha a monitoron akarod hallani a játékot. Vagy ki kell kapcsolnod a HM erősítőt. -
apszi
őstag
Sziasztok!
Ha egy VGA-t hdmi kábelen összekötök egy HM erősítővel a hang miatt, plusz mellette display porton keresztül egy monitort is táplál, azt két monitorként értelmezi? Azaz pl. játék futtatásánál ez duplán viszi a kártya erőforrásait? -
bobalazs
nagyúr
válasz
Steve_Brown #81641 üzenetére
x1-es pcie slottal talán nem működik, csak cpuba integrált vgaval.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Steve_Brown #81639 üzenetére
Én igy csinálnám. [link] Tudom számodra nem vígasz.
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Steve_Brown #81637 üzenetére
-
Steve_Brown
senior tag
Üdv!
Innen jövök. A lényeg, hogy van egy kimenettel nem rendelkező GPU az alaplapom x16-os sínjében és egy kimenettel rendelkező az x1-esben. Adatlapomon látszik, hogy egy GT310 van a rövid slotban.
Hogy tudom elérni azt, hogy az asztalt és az alkalmazásokat a nagy videókártya renderelje a GT310 kimenetén? Egy youtube videóban való pörgetés is már gondot jelent az x1-es slotban lévő GT310-nek.
A segítséget előre is köszönöm! -
gistvan92
csendes tag
válasz
pecccccccca #81632 üzenetére
Köszönöm az utánajárást és a tisztázást. Sajnos igazad van, 1080p 60Hz-et tud a monitor HDMI-n, hiába ugyanazon a kábelen az én gépem simán viszi a 144Hz-et.
DVI-D <-> DP átalakítóig én is eljutottam, ám nem akarom, hogy megveszek valamit randomra, (2k körül van pcx-en), és itthon derül ki, hogy ez sem támogatja a 144Hz-et, mert mittudomén, gyenge minőség, vagy az xy black magic miatt a 60/75Hz a max.
bobalazs
Régebben is próbáltam már hdmi-vel, akkor sem ment, más kártyával, más kábellel, csak azért hogy ezt a whql driveres kérdést kizárjuk, nem babrálnám a mostani driveremet az én gépemben. -
bobalazs
nagyúr
válasz
pecccccccca #81632 üzenetére
1.4től tud FHD 144 hzet.
De ha nem, nem. Legalább ezt is tudom, mert mindjárt tisztába raktátok, és született egy rakás válasz.
Én elképzelhetetlennek tartottam hogy hdmin ne tudjon egy monitor 144 hz-et. Meglepő. -
pecccccccca
őstag
válasz
bobalazs #81630 üzenetére
Ahogy látom DP port nincs a monitoron, HDMI meg 1080p-n 144Hz-et talán 2.0-tól tud és mivel amikor a monitort kiadták akkor még csak 1.4 volt ezért esélyes, hogy valóban csak DVI-D DL porton tudja a 144Hz-et.
Illetve a gyári oldalán is a 144Hz mellé a DVI-D DL van írva.
Neki egy DP-DVI-D DL átalakító fog kelleni. Én keresgetem, de nem találok. -
gistvan92
csendes tag
válasz
bobalazs #81630 üzenetére
Ez ebben a formában nem igaz.
A feleségem gépéről van szó, csak hogy kontextusba helyezzük.
Az én gépemre (rx 6600xt) rákötöttem hdmi-n a monitort, és 60hz volt a max, hiába a kábel 2.0-ás (vagy 1.4-es, mindegy) hdmi kábel volt (amivel az én monitorom tudja a 144hz-et). DisplayPort pedig nincs a monitoron, tehát az nem játszik. DVI-D port van rajta, amihez viszont nincs port se az én VGA-mon, se a jövöbeli VGA-n -
gistvan92
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Zowie XL2411 monitorunk, rajta hdmi, dvi-d, vga csatik. Csak dvi-d-n tudja a 144hz-et.
Cseréljük a gépben a vga-t, ám az újabbakon csak hdmi és display portok vannak.
Tudnátok pontosan linkelni nekem magyar boltból egy olyan kábelt, ami hdmi 1.3/1.4/2.0-t alakít dvi-d monitor jellé, és mindenféle black-magic nélkül tudja a 144h-z-et? Esetleg jobb választás lehet egy displayport -> dvi-d kábel? Kábel érdekelne csak, nem pedig usb-s bármilyen adapter, már ha lehetséges a dolog.Válaszotokat köszönöm előre is,
üdv.: István -
dre75
tag
Sziasztok!
Az miért van hogy az újabb radeon softwarek nem nyilnak meg miután feltelpítem őket.
Régebbi drivernél müködik az utolsó 3-4 driverrel nem nyilik meg a progi.
Mi lehet a baj? win10 frissitések fent rx580 4gb -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Jungle Man #81626 üzenetére
Állítólag a Windows magától elintézi, ha egy játéknak pl. többre van szüksége (korábban én ezt a választ kaptam rá). De elvileg a BIOS-ban is lehet.
-
Jungle Man
junior tag
"A Ryzen 5700G APU automatikusan 4GB-ot foglalt le VRAM-nak a 32GB RAM-ból.
Érdemes-e ezt növelni és hogya, hol lehet azt beállítani?"
? -
bobalazs
nagyúr
válasz
batyuska100 #81611 üzenetére
80-85 alatt nincs károsodása a kártyának, de jobb ha 75 fok alatt van tartva.
70 fok az tökéletes. -
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Blower hűtésű kártyáknál mi számít normális hőfokoknak?
Az alany egy HIS HD 6970 IceQ TurboAz én értékeim alapjáraton 50°C, terhelés alatt 60-70°C
-
bobalazs
nagyúr
válasz
xPraetoriaNx #81608 üzenetére
rendelj rá hütést kinábol aztán cseréld ki.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #81598 üzenetére
Ezt annyiban érdemes kiegészíteni, hogy pl: egy 1030 GT-re végig volt kínálat, kereslet meg alig, mégis volt 70k fölött is, az amúgy alig 80EUR alját súroló termék. 30eHUF körül itthon bőven nyereséges volt árulni.
Ez ilyen ország, lehúzós emberekkel, akik az orruk hegyéig sem látnak, elég ha el lehet dicsekedni, hogy mennyire "jól le lett húzva a sok béna", arra nem gondol, hogy ennek milyen negatív következményei lesznek. Sajnos amég a fejekben a "lehúzás" jó kereskedő fogalma, addig alig ha lesz itt változás, majd amikor objektíven kell tudni kereskedni és nem csak nyerészkedni, akkor lehet, hogy megmozdul valami, illetve ha a piacot tényleg elárasztják termékkel ( erre meg direkt nincs erőfeszítés, mert a mostani elég jövedelmező ugye )
Ki kellene hagyni azokat a kereskedőket a játékból akik hízlalják valid ok nélkül az árakat, nagyobb retaileknek direkt intézni a disztrot, bár az sem feltétlenül megoldás, mert ugyanoda lehet jutni, ha az előbbi mental cleaning nincs meg. Skalpereket meg egyenesen bannolni az online platformokról (Hardverapró ugye), vagy mutassa be, hogy ő legalább 2-3 éve rendszeresen ezzel foglalkozik legit módon. De ehhez ugye kell tudni álláspontot foglalni és kitartani mellette, valamiért ez nem megy itthon..
Na rant off, a nap további részében megyek **élvezni** a 30FPS-t 2014-es játékokban
-
xPraetoriaNx
senior tag
Sziasztok!
Sajna azt vettem észre, hogy a(z alig 2,5 éves) VGA-m egyik ventilátora eléggé freestyle kezdett működni.Nem totál meghalt, hanem néha pörög kicsit, néha megáll, néha olyan mintha jól működne, és ezt így összevissza váltogata.
Megfújkáltam sűrített levegővel amennyire tudtam, de nem segített... (Kb fél évente alapból kifújkálom a gépet, és porszűrős a gépház is, szóval sokminden "oda nem illő" nem volt benne.)
Tudok én ezzel kezdeni bármit is? Vagy ha beviszem valamelyik nevesebb bolt szervízébe, akkor ők meg tudják bütykölni esetleg?
Ha pedig ezt a kérdést a "hűtés" kategóriában kellett volna feltenni, külön elnézést. -
törölt tag
válasz
SunMount3r #81605 üzenetére
pontosan igy.
#81603: és szerinted tudják h létezik az az oldal? hardveraprót is alig ismerik az emberek inkább a "jófogáson" keresnek ha kell nekik valami. agyrém.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Tőzsde és gazdaság
- OTP Bank topic
- Autós kamerák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- ASUS routerek
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest