Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
válasz
nszero #81992 üzenetére
12V jön be rajta. Sajnos rövidzárba ment át a csatlakozó. Lehetséges, hogy valami szösz vagy porszem vált vezetővé és már meg is volt a nagy amper.
A kártya csatlakozói felett biztosítékon keresztül kapja a delejt, ügyes szaki lehet a lábakat pad javítással meg tudja menteni, kicseréli a kiment biztosítékot és a vgad működik (ha működött a biztosíték időben megmentett mindent rajta)
Az alaplap kuka
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #81993 üzenetére
2 külön nVidia VGA-val nem próbáltam (mert nincsen pci-e ből), de Radeon/nVidia és Intel IGP ment rendesen, feldriverezve, mindegyikre külön monitor kötve.
Jobb alkalmazásokban/játékokban kiválasztható a használni kívánt 3D gyorsító.
Szóval, akár mehet is, de biztosat csak akkor tudsz, ha rápróbálsz.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
MaxxDamage #81989 üzenetére
Egy ilyet találtam a wikipédián :
Adatsebesség SÁVONKÉNT :
-PCIe 1.0 - 250 MB/s
-PCIe 2.0 - 500 MB/s
-PCIe 2.1 - 500 MB/s
-PCIe 3.0 - 1000 MB/s
-PCIe 4.0 - 2000 MB/sHa sávonkét 1000 MB/s és 16 sávod van....az bizony elegendő.
Tehát nem fogsz észrevenni lassulást.
Amúgy keresésem 2. videója :
Youtube : RTX 3080, PCI Express 4.0 vs. 3.0 Benchmark -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #81989 üzenetére
Válaszokat a hozzáértő(bb) emberektől elfogadnék.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #81993 üzenetére
Nem volt teljesen egyértelmű.....de így már tiszta.
Szerintem ezzel a felállással sem fog menni.
Driver telepítést - főleg AMD és NV váltáskor - DDU-val szokás kezdeni.
Jelen esetben ugyan azonos az alap....NV de ha tényleg olyan nagy a távolság időben a két kártya között ,akkor nem igen fog menni.Egy róbát megérne , szerintem a következő sorrendben :
- DDU-val teljes Driver törlés.
- Kikapcs , jelenlegi kártya ki.
- Régebbi kártya be , bekapcs , módosított driver telepítése.
- Restart ha kell és próba.
- Kikapcs , régi kártya ki , új kártya be.
- Bekapcs és driver telepítése.Azért van rá némi esély mert tárolja a drivereket a rendszer :
c:/NVIDIA/DisplayDrivers mappában verzióra lebontva almappákban.Talán !.....
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #81990 üzenetére
Szerintem nem de sosem próbáltam.
Inkább 1 db de erősebb kártya híve voltam mindíg is mert sokat olvastam róla, hogy macerás...nem megy....nem jó....fagy....játékok sem támogatják....stb.
Egy ideje már szoftveres támogatás sincs
rá....nv elengedte a kezét.
-
Sziasztok!
Lehet-e egy gépben lévő 2 különböző nVidia videokártyához 2 különböző driverem fent?
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Egy kérdés.
A jövőben X16 3.0 csatiban mennyire kihasználható egy VGA?
Ahogy néztem, 4.0 meg 5.0 lesz majd a szabvány, 40xx és 50xx meg azutáni szériákra gondolok, az lenne használva...nem a csúcs kártya az akkori szériákból, inkább a közép (4070+ és 5070+ pl. max 40/5080 majd vagy az utáni szériák)
Akkor használnám az akkori szériát, ha a 2080S kevés lesz majd.
Válaszokat előre köszi!/ha már jobb lesz mint a jelenlegi 2080S és az akkori széria köröket verne rá, az már megfelelő - jelenleg még bőven elég mindenre maxon./
Laptopba az i9-10900K még el lesz évekig és elég lesz, de a 2080S (MXM 200W+ verzió) így lenne "kiváltva" majd "Dokkolóval" TB3 portra csatlakoztatva.
A laptop gyártóm (Clevo/PCS UK) és az Asus jó ötletnek tartja az elképzelésem a jövőt tekintve így ezzel a TB3 dokkolóval. Mik a véleményetek erről?
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #81987 üzenetére
Ha egyszer elszánom magam a szétbontására, azt mindenképpen meg fogom örökíteni.
s1366/s2011-es procik kb. Nivea krémmel is elvannak alapon hajtva.
-
válasz
thomeef #81979 üzenetére
Az tény hogy eléggé kevés volt rajta, és mondjuk kifejezetten problémás az egyenetlen hűtés.
Másik véglet amikor annyira telenyomják hogy a kis smd alkatrészek is úsznak azaz inkább belekötnek annyira beton pár év után.jokeph
Változó hogy melyik mit bír de grat hogy 7 éves pasztával jól meg az amúgy forrófejű R9 380-as. Talán leszorítóerőtől is függ. Én mondjuk nem használok márkás pasztát, kínai HY510-esem van (1 usd volt 30g! és az életben nem fogy el pedig használtam már igen sok procira, kártyára...) az egy rossznak mondható paszta ( 79 fok vs 73 fok az MX4-es teszteken [link] )
A legjobb pasztám amit tapasztalatból jónak tartok az GELID GC-Extreme amit még egy Asrock z87 laphoz adtak ajándékba. Majd valamikor szétszedem a nagy Tesla M40-est és újrapasztázom az lehet megérdemel egy jobbfélét. A nagy xeonomra a sima kínait rajtam mert bazi nagy felület nem számít annyira. Ahogy észrevettem a kis felületeken számít igazán a paszta minősége. -
perfegor17
senior tag
Sziasztok pár napja írtam hogy 4 kártyával rosszalkodik a bánya. Megoldódott a probléma
A fő hiba kicsit alul lett tervezve a táp 1000w evga és hát kicsit sokat be pusziltak a kártyák.
Egy kis optimalizálás és 800w-al mennek így már se hiba se fagyások -
Grave_444
nagyúr
válasz
thomeef #81976 üzenetére
1660S-nél ugyanez volt a helyzet, az egyik topikba tettem fel én is képeket vagy legalább írtam róla. Szintén gyárilag 78 fokot nyaldosta, pedig az kisebb TDP mellett üzemelt.
Újrapasztázva már jól muzsikál, de lehet így olcsóbb hűtésű kártyák is teljesen használhatóak lennének már. -
Warpig
aktív tag
válasz
SunMount3r #81982 üzenetére
Az erősítő tudja a 4K 60hz-et, kábelek is rendben lévőnek tűnnek. Kérek kölcsön másik VGA-t, azzal ki tudnám zárni, hogy a mostani kártya hibás-e a rendszerben.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Borisz76 #81981 üzenetére
Pontosabban a 4K felbontást 60Hz-en (ha alapból azon akarja kiküldeni, gondolom igen) és a HDMI 2.0-át, pontosabban annak a "sávszélességét" 18Gbit/s-et. Ez alatt ugye a HDMI 1.4 lenne, amin 4K jel még 30Hz-ig kiküldhető elvileg, de ha HDR-t is akar hozzá, akkor az már nem fér bele a sávszélességbe. (A kábel sem teljesen mind 1, bár pár méterig elvileg a legtöbb anno HDMI 1.4-esként árult "High Speed with ethernet" típusú kábel is simán átviszi a 4K / 60Hz / HDR-t is.)
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #81977 üzenetére
Még nem bontottam meg az R9 380-at (Asus Strix), mert a hőfokok nem indokolják, pedig biza 7 éves lesz augusztusban.
Haver R9 380-át (XFX) - ami egykorú - 2-szer szétszedtük már pasztázásra (első körben MX2 majd MX4 került bele úgy 3 éve), aztán tavaly moddoltam a hűtését mert betojt az egyik ventije, valamelyik topikba tettem is fel pár képet, rá erősítettem 2 azonos motorerővel bíró s775-ös gyári Intel stock ventit amiket imméron remekül lehet az alapapról vezérelni (B365m Gigabyte valami).
Szóval a 3 éve felkent MX4 még bírta volna, csak ha már szétszedtem, kapott újra MX4-et. -
thomeef
őstag
válasz
MasterDeeJay #81977 üzenetére
Hát itt inkább az volt a gond, hogy a hőleadó felület kb. 50%-án nem is volt paszta, ha megnézed a képen. A vicc az egészben, hogy így is elátja a kártya a feladatát, csak melegebb és hangosabb, és ugye emiatt ha ezzel megreklamálód elzavarnak a búsba, mert nincs hibája a kártyának
. Pedig kb. 5 perc a javítása.
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
A következő a problémám: Gigabyte 1050 ti kártyám van, amin szeretnék 4k jelet kiküldeni az erősítőmre hdmi-n keresztül. (Eddig full hd-t használtam, azzal nem volt semmi baj)
Viszont, ha átállítom a felbontást akkor se kép, se hang szó szerint. A hang is ezen a módon megy ki az erősítőre. Aztán hiába állítom vissza full hd-re, nem lesz jó, át kell dugni egy másik hdmi csatiba és akkor megjavul és megy a dolog fullhd-ben.
Mi lehet a gond szerintetek? Találkozott ilyen problémával már valaki esetleg? -
válasz
thomeef #81976 üzenetére
2.5 éves paszta már kemény ha gagyi, és nagyrészt olyat raknak a kommersz kártyákra. Tervezett avulás.
Nekem a 7-10 éves tesla kártyákon gyári paszta van és nem voltak szétszedve de lehet megnézem milyen allapotúak. Tudnának rárakni jót is ha akarnának de szerintem a desktop kártyákat szándékosan cseszik el. -
thomeef
őstag
Egy kis tanulság a híres MSI gaming hűtésről, ami az egyik legjobb és ledrágább hűtésű kártya.
2,5 évig használtam a kártyát (2060), 100% terhelés alatt 77-78 fokra is felment a kari. Most mivel megveszi tőlem egy ismerős, közös megegyezéssel a maradék fél év garit beáldoztuk egy újrapasztázás okán. 100% terhelés mellett 62-63 fok lett az eredmény, épphogy bekapcsol a venti. Idle is a durva a változás: 49->37fok.
Mutatom a gyári pasztázást, ez mind az...no comment:
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
OsakaPhoenix #81974 üzenetére
Csak a GPU-t.
-
OsakaPhoenix
csendes újonc
Van egy PC-m Ryzen 5600G processzoral, és ha vennék hozzá videokártyát, akkor a játékoknál a CPU beépített grafikája és a GPU teljesítménye valahogy összeadódna vagy onnantól csak a GPU-t használnák?
-
Mr.Csizmás
titán
halp:
MSI Afterburner-ben beállított profil, Gigabyte Eagle 3060, 471.12 driver. beállítom a gyáritól eltérő (undervoltage) profilt, és x idő múlva visszaáll a 100%-os eredeti
mitől? el van mentve, a profilra kattintva be is tölti, akár bezárom és újranyitom az AB-t, akkor is megmarad, de random átkapcsol később. mivel függhet össze? Geforce experience? monitor elmegy alvásba?
-
válasz
MasterDeeJay #81971 üzenetére
El is fogyott.
-
-
varmi2
nagyúr
válasz
perfegor17 #81969 üzenetére
Azzal el, ha ha rázúdul at ezh hashrata, akkor semmit nem fogsz kitúrni belőle.
-
Top cat
addikt
-
Tequila86
tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy 3 éves RTX 2060 Gigabyte Aorus 6Gb. Első tulajdonosa vagyok. Az utóbbi pár napban megfigyeltem, hogy játék közben néha (4-5 percenként) egy fél másodpercre fel-felvillan egy fehér lámpa a kártyán a táp csatlakozó mögötti részen. Eddig ilyet nem csinált és csak egy bizonyos játéknál figyeltem meg, azóta nem is játszottam mással (Weird West). Nagyjából fél óra játék után tapasztalható a jelenség, a ventillátorok 2068 rpm pörögnek, hőmérséklet 69-70 fok. A kártya nem bányászott, nincs és soha nem is volt húzva, alap beállításokkal használom. A jelenség megfigyelésekor nem tapasztalok sem teljesítmény csökkenést, se lag-ot, szaggatást, semmit. Ha nem az asztalon lenne a gép, és nem plexi lenne az oldala, fel se tűnne.
Kérdésem az, hogy aggódjak? Előjele ez valaminek? Úgy értem, haldoklik a kártya? Vagy mi okozhatja ezt? Gari már nincs rá sajnos.
Előre is köszi a válaszokat! -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
4264adam #81962 üzenetére
Úgy tudom, a modern warfare az amd vga-án jobban fut. Asszem streamert is láttam, aki ezzel a kártyával űzi, csak már épp nem. A mentés meg csak 2 hétig marad az adott oldalon.
De amiért írok; nem pont ilyen helyzetem volt, inkább csak fantom meghibásodás. Minden játékban, aztán már a windows asztalon is, véletlenszerűen megállt minden. A grafikonjaimon is látszott, hogy a fogyasztás és teljesítmény 1%-re esett egy másodpercre. Na de végül kiderült, hogy alig fél éves aorus egér okozta az egészet. Persze szétszedtem a gépet azelőtt mire kiderült. Sőt még az egeret is cseréltem, de megszívatott. Inkább csak érdekességképp írom. -
4264adam
veterán
válasz
fasirTTT #81956 üzenetére
Szia
A felsorolt játék címek eléggé Proci gyilkosak. Nem lehet, hogy CPU Bottleneck-ed van Multiban? ilyenkor eshet le a vga hajtása. Igaz, hogy a 3600 nem gyenge, de vannak már tőle erősebbek Multira és lehet a MW APEX frissítések tönkre teszik az állandó terhelést.
AMD szoftver bug is lehet. Próbáld ki ismerős Nvidia kártyájával is. oké tudom szentségtörés, hogy nincs szoftveres bug, de lehet az adott cím 8grafikai motor) az NV GPU-t jobban kedveli -
varmi2
nagyúr
válasz
perfegor17 #81960 üzenetére
Figyelj, erre a3 hónapra már mindegy. Ha eddig nem hozta vissza az árát, már nem fogja.....
-
fasirTTT
őstag
sziasztok, Ide is bemásolom ezt hátha itt is vannak okos emberek és tudna erre a "problémára" megoldást.
-
imotrepus
aktív tag
válasz
perfegor17 #81953 üzenetére
Gondolom bármelyik hárommal megy, mindegy melyik kerül bele negyediknek?
-
jokeph
nagyúr
válasz
perfegor17 #81953 üzenetére
Üdv !
Gondolom, a BIOS-ban az "Above4G" opció engedélyezett.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok adott egy asus z270-es lap i5-7600K-val 16gb rammal.
A helyzet az hogy ismerősöm ebből akar bányát építeni 3 kártyával nincs is baj de ahogy bekerül a 4. kártya jönnek a hibák.
- le áll
- újra indul
- kifagy a driver
- virtuális memória hiba
4db 3070ti kerülne bele. -
válasz
MasterDeeJay #81951 üzenetére
Értem, köszi a részletes választ!
-
válasz
AxBattler #81950 üzenetére
Az csak egy limit. Annyit befolyásol hogy max terhelésen ennyit fogyaszthat a kártya maximum. Ennek megfelelően lassabb valamivel mint egy nagyobb limites kártya.
Viszont ha alulfeszeled akkor nagy eséllyel ugyan olyan teljesítménye lesz mint egy eleve nagyobb limites kártyának.
Nyilván ha felfelé akarsz tuningolni ahova több fesz kell oda nem jó ez a kártya. Ha takarékosra akarod venni akkor teljesen mindegy mi a tdp limit. -
válasz
MasterDeeJay #81947 üzenetére
-
pecccccccca
őstag
Mert undorítóan pofátlan emberekkel van tele apró.
Mindenki egy termék árából akar meggazdagodni. A reális árak világa messze jár.
Illetve nem nagyon messze. Egy határt kell átlépni és normális árakon lehet vga-venni. Erdélyben él haver, szoktam vele beszélgetni. Kitérünk a vga-kra is.
1660 ti 95-100k, 1070 ti 85-100k, 5500xt 80-90k….
Közelebb lennék a határhoz simán átugranék egy vga-ért… -
-
válasz
MasterDeeJay #81945 üzenetére
Lehet, hogy a HP gyárilag korlátozta a TDP-t, az általad leírt módon?
BIOS-ozáshoz nem értek, inkább kihagynám, maradna a feszcsökkentés. -
válasz
AxBattler #81942 üzenetére
TDP limitet szokták levenni a biosban ha gyártó csinálja. Hátránya hogy valamivel lassabb lesz.
Rosszabb esetben gyengébb a VRM is a kártyán. OEM kártyáknál lehetnek igen eltérőek a specifikációk. Maga az hogy OEM az nem rossz dolog, nekem az a tapasztalatom hogy az OEM kártyák jobb minőségűek, tartósabbak de tuningban gyengébbek.
Alulfeszt ki kell tesztelni, az hatékonyabb és messze jobb a kártyának. -
válasz
MasterDeeJay #81940 üzenetére
Egyébként egy ilyen 580-ast mennyire lehet alulfeszelni?
TDP-je ugye 185W hivatalosan, de TPU pl. 150W-ot és alacsonyabb VRAM órajelet ír a HP OEM modelljénél. Ez hogyan lehetséges?
-
válasz
MasterDeeJay #81940 üzenetére
Lehet, de nem kell mókolni, aprón meg lehet rá vadászni utángyártott hűtést... vagy rákötözni egy Noctua-t.
-
-
válasz
MasterDeeJay #81938 üzenetére
Vagy van most aprón egy OEM HP RX 580 ITX.
-
Ha esetleg valakinek kell és szeret barkácsolni, bár már nem annyira jó árú Radeon Mi8 alias R9 Nano akkor még van szlovák webshopban. (megbízható itt ph-n sokan rendeltek!) Sajnos már nem a múltkori 38eft-os akciós áron van hanem majdnem a duplája.
https://www.wstore.sk/amd-radeon-instinct-mi8/
Szokásos dobozos új. Refurbnak írja de eddig mindenki új bontatlan dobozos kártyát kapott.
Teljesítménye ismert, GTX1060 szint felett van, fullhd-val kompomiszumokkal el lehet vele játszogatni ma címekkel is, régieket meg amúgy is jól visz hiszen 2015-2016-ban volt AMD egyik csúcskártyája.
AMD Instinct MI8 moddolása játékra (avagy R9 Nano-GTX1060+ szint) -
Rula
tag
Valószínűleg hülye kérdés, de a használt kártyákat hogy hogy ilyen drágán adják még mindig az emberek?
Pl. látok olykor RX 480/580 -eket 120-140e körül úgy, hogy pl .egy RTX 3050 jó pár helyen már 160e alatt van és ha jól nézem erősebb (Youtubeon csak gyors ránéztem pár side-by-side fps összehasonlító videóra, ha tévedek ne haragudjatok).
Olykor szembe jönnek velem 1-2 éves GTX 1660 (sima/super) vagy 2060 kártyákat, amelyeken már csak pár hónap garancia van, de csak 10 ezerrel olcsóbban, mintha boltból venné teljesen újonnan valaki.Így is megszokták venni az emberek ezeket a kártyákat vagy az eladók csak reménykednek abban, hogy lesz vásárló?
-
-
blendész
tag
Köszönöm az infókat, akkor marad minden a helyén. :)
-
válasz
blendész #81930 üzenetére
Az alsó slot az PCIe 3.0 verzió nem pedig 4.0 ahogy a leírás szerint olvasom.
Jelentősége minimális, ha nem hajszolod az utolsó csepp fps-t akkor nyugodtan rakhatod az alsó slotba a kártyán de ez nagyon függ attól milyen kártyát használsz. Egyedüli biztos ellenjavalat hogy ha X6500XT kártyád van mert az esetén erősen ajánlott a felső 4.0 slot.
Az a kérdés hogy mennyire is melegszik az nvme ssd.Borítás csak egy megerősítés azaz annak látszik de gyakorlatban csak dekoráció. Igen sok kártyát teszteltem, egyes kártyák igen nehezek voltak és sem a slot nem kopott szét sem deformációval nem találkoztam.
Ellenben maga a megerősítés segíthet akkor ha mozgatva van a gép de akkor amúgy is ajánlott a videókártyát/cpu hűtőt leszerelni.varmi2
Igazad van tényleg 4x slot csak, mekkora fail egy ilyen drága lapnál. Csak akkor mi a gyíkért ATX méretű a lap?
Nálam matx lapon 2db 16x és 1db 8x amik teljes értékűek. -
válasz
Hegyirabló #81929 üzenetére
Frissítsd a VBIOS-t. Alapból nincs benne Zero RPM mód, ha jól emlékszem.
Valamint, ha több monitor van rá kötve akkor nem lehet Zero RPM sehogy. -
blendész
tag
Sziasztok!
Egy MSI MAG B550 TOMAHAWK alaplapon a PCI 1-es slotjába bekerülő vga pont az m2-es ssd-nél van, ami így a videókártya és a proci hűtőbordája közt rendesen tudja kapni a hőt. Terhelés alatt jól mérhető is az ssd-n. Nem tragikus, de jobban örülnék, ha hűvösebben tarthatnám. :)
A kérdésem az, hogy ha a 3. PCI slotba tenném át a videókártyát, ami jóval lejjebb van, az járna valamilyen hátránnyal? (Sebesség, stabilitás) Mintha a slot borítása kicsit eltérne az 1. számútól. -
Sziasztok!
Kérdezek itt, mert már tanácstalan vagyok.
Van az a kártya, ami az adatlapomon van. Silent BIOS-ra van állítva. Ha a saját BIOS-a vezérli a káryát elindul, amikor meleg lesz, és leáll, amikor kihűlt. Csak a saját BIOS vezérlésével nem pörög fel 55% fölé, emiatt melegebb a kártya, mint kellene.
Ha bármilyen programmal (Argus Monitor, MSI Afterburner, stb) beállítok neki egy görbét, akkor elindul akkor, amikor melege lesz, szépen felpörög és jó hőmérsékletei vannak, viszont nem hajlandó visszaállni 0 RPM módba akkor sem, ha már a megfagyás határán van, 30 százaléknál nem megy lejjebb.
Bárkinek bármi ötlete van, hogy mitől van ez?
Köszönöm szépen!
-
Tegnap egy szoftver miatt frissítettem a VGA drivert a gyártó által ajánlott legújabbra (512.15), azóta a képernyő bizonyos részei - konkrétan az Outlook betekintőablaka - időről időre feketére vált, majd vissza. Mivel eddig ilyet nem tapasztaltam, és tegnap cseréltem a drivert, elég valószínű az összefüggés. Tapasztalt vki hasonlót? Mi lehet a megoldás, tegyek fel egy régebbit? Eddig egy jóval régebbi driver volt fent azóta, hogy megvettem a VGA-t, azzal nem volt semmi problémám, nem is frissítettem volna, ha egy másik szoftver nem kérte volna.
-
Üdv!
Adott egy VGA borda, réz csővel, és sűrű lamellákkal. Sajnos erősen beporosodott, amit ugyan letisztítottam, de egy jó réteg mikroszemcse egészen ráragadt a lamellákra.
Nem blokkolja a légáramlást, mert nagyon vékony réteg, ránézésre viszont egy hányás.Most isopropyl alkohollal kenegetem újra és újra, és próbálom egy minikefével súrolni, de nem sokat használ.
Ti milyen anyaggal, illetve eszközzel állnátok neki a takarításnak?
-
MrKlay
újonc
Sziasztok!
Egy másik fórumon már kérdeztem, gondoltam itt is felteszem a kérdést.
Olyan kérdéssel/kéréssel fordulók hozzátok, hogy adott egy eladó Tony27.
https://hardverapro.hu/apro/msi_g1_gaming/hsz_1-50.html
Megvásároltam tőle a videokártyát, és 3 gépben próbáltam ki. Mind a 3 gépben ugyan azt produkálja. Alaplapi VGA led fehéren világít folyamatosan, van ,hogy eljut a windows aszalig, van ,hogy nem. Az ő szövege az volt, hogy nála megy a videokártya, rosszabb minőségű videón mutatja ahogy elindul nála a gép a kártyával és kontrollerek belép a Fifába és rúg egyet a karakterrel, ezért ő visszaküldte és ő nem veszi vissza. Eleve úgy kezdte a szöveget, hogy legalább 600-700W-os jó minőségű táp kell hozzá mert 500W-os tápok nem bírják el..végén már azt mondta frissítsem le a VGA BIOS-t.. Nem nyúltam hozzá, és nem is csináltam még olyat. Még a végén az én hibám lenne.
A videókártya: MSI gtx 970 G1 gaming 4gb.
Ezekben a gépekben volt tesztelve:1.gép
Alaplap: Asus Tuf Z390-pro Gaming
Proci:I9 9900K
Táp: Enermax Platimax1200W 80+ Platinum táp
Amit az én gépem hajt kártya: Zotac 2080Ti twin duo
Memória: 32Gb G-skill FlareX 4*8Gb QuadChanel.
SSD: Samsung 970 Evo plus
HDD: WD 4GB Black2. gép:
Alaplap: Asus ROG STRIX Z490-A Gaming
Proci:I7 11700K
Táp:Asus ROG THOR 850W 80+ Platinum
Ami ebbe van kártya: Asus ROG STRIX 1660Super 6gb
Memória: 16Gb HyperX Fury 2*8GB DC.
SSD: Samsung 970 Evo plus3. gép:
Alaplap: MSI A520M Pro / A-520M-A Pro (MS-7C96)
Proci:AMD Ryzen 5 1600 SX 6 Core
Táp: Zalman ZM700-TXII 700W
Ami ebbe van kártya: Asus GTX560Ti
Memória: 16Gb HyperX Fury 2*8GB DC.
SDD: Kingstone 240GBA 3. gép amibe legelőszőr lett vásárolva, kollégámnak próbáltam erősebb videokártyát venni.
Egyenlőre sikertelenül... A lényeg, hogy ebbe a gépbe amiket próbáltunk lehetőségeket:
-HDMI/DVI/DP kábel
-2db monitorral is.
-azért vette az Zalman tápot mert 500W-os tápja volt. Mind a 2-vel bekapcsolt de később driver telepítés után szintén fekete képernyőre.
-Régebbi Nvidia driver 472.12
-Tapasztalat mikor DVI kábelt dugtam a VGA kártya csatlakozójára átvezette az áramot, mielőtt összeért volna a csatlakozóval.
-Ezen a gépen a legutolsó BIOS volt felrakva, mint ahogy a többin is.
Hiba: A 3. és az 1. gép ugyan bekapcsolnak velük, közben világít az alaplapi VGA fehér led.
Volt, hogy első bekapcsolásnál míg felismeri kártyát megy a windows aszal, aztán mikor porbáltűk volna letesztelni játékkal csak a menüig jutottunk el, után fekete képernyő. Többszöri újra indítások után is ez volt, legtöbbször a belépésig sem jut el.
A 2. gép be sem jön vele a monitor. Csak fekete kép és világít az alaplapi VGA LED fehéren. mint az 1. gépen, csak az első gép volt, hogy belépett windowsba, de a LED akkor is folyamat égett az alaplapon fehéren.
Azt mondta, hogy az ő alaplapjával megy, nem veszi vissza, hogy ő jó kártyát ad el....
Eladó alaplapja: Asus Z97A
Beszéltem Szegedi szervizzel, ha kell bevizsgáltatom.
Az én gyanúm, hogy zárlatos a VGA, azért mehet esetleg nála mert nincs akkora védelem az alaplapon. Bár még azt is állítja már a végén, hogy 3 gépbe is próbálta, mindbe jó..
A végén mondtam neki vegye vissza adja el, nekem csak a pénz kell vissza. De nem akarja mert ő jó kártyát ad el...
Múlthét csütörtökön(03.17) vettem át és múlthét péntek(03.18) küldtem vissza neki a kártyát, hogy nem megy, egyik gépben sem. Visszaküldte, hogy nála megy..03.23-án kaptam meg a kártyát. Tegnap pedig (03.24) rengetek videót és leírást küldtem neki, hogy egyik gépben sem jó. Min: 20 videó és képek ahogy cserélem és mutatom az 1. és 2. számú gépben a kártyát.Azért írok ide, hogy rossz a kártya vagy nem? Vagy vigyem szervizbe és mérjék be?
Előre is köszönöm a válaszotok! (Tudom, hogy rossz vétel volt, csak a megoldást keresem).
Üdv.: Gábor
-
failed
tag
válasz
#72688384 #81911 üzenetére
TV-n 4 port van. Átdugtam a HDMI-t a eARC 4k@120-ból, a common 4k@60hz-re (amúgy a kábel hdmi2.0). most így jónak tűnik. Csak annyi a bosszantó, hogy amikor be/kikapcsolom a TV-t, akkor p&p-ként új eszközként ismeri fel. Azt gondoltam, hogy folyamatosan küldi a jelet a tv-re, csak max "nem veszi" ha ki van kapcsolva.
-
törölt tag
-
failed
tag
válasz
#72688384 #81908 üzenetére
Van még egy asus xonar dx hangkártya a gépben... alapból azon kapcsol a relé, amikor indul a gép. eddig már nem jut el a bootolásban.
Nem próbálgattam végig a portokat, mert nem láttam értelmét, hiszen nem megy végbe a bootolás folyamata, a VGA sem tölti be a bios-át
-
failed
tag
Sziasztok!
Landolt nálam egy c728-as TV. Az van, ha összekötöm PC-vel HDMI-n, akkor a PC nem indul el .Ha kihúzom a VGA-ból, akkor a PC megy simán, mintha misem történt volna.
Megpróbáltam azt, hogy bekapcsoltam a PC-t, majd csatlakoztattam a TV-t HDMI-n, ez működőképes megoldás volt, de nem életszerű és nem is egészséges. Tehát a kapcsolat maga működik, viszont nem tudom, hogy a PC-t hogyan kellene rávennem, hogy ő működjön ilyen cselezés nélkül.
Sapphire nitro+ RX580-as VGA. Ennek van fancyLed-je, ami bekapcsoláskor pirosan világít és ha betölti a bios-át, átvált kékre. Na most, ha csatlakoztatva van a TV, és úgy kapcsolom be a gépet, akkor a gép maga bekapcsol, de se kép se hang - ahogy fentebb is írtam -, és a VGA csilivili ledje sem vált kékre.
update: kipróbáltam úgy, hogy a monitort átraktam dp-ra, de úgy is ezt csinálja.ha csatlakoztatva van a tv, akkor nem hajlandó elindulni a gép. Van még egy asus xonar dx hangkártya a gépben... alapból azon kapcsol a relé, amikor indul a gép. eddig már nem jut el a bootolásban. nem tudom, hogy lehet-e gond az, hogy hdmi-n is megy hang, és a hangkártyán is. ez nem igazán van lemenedzselve, csak így van, aztán működik. lehet ezek akadnak össze?
Valakinek valami ötlet? -
K.Sebes
újonc
Sziasztok! Nekem az lenne a problemam hogy van egy RTX 2060-om amin nem megy a venti es az lenne a kerdes hogyan lehet ezt orvosolni? Vagy esetleg szerviz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Battlefield 6
- Subaru topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest